המלחמה ואנחנו 02

אור_גרליץ*
הצטרפות: 19 יולי 2006, 14:16

המלחמה ואנחנו 02

שליחה על ידי אור_גרליץ* »

אני מעביר קול קורא אישי להתנגדות נשית למלחמה שכתבה אורלי אלמי

לא! בשקט - קול קורא אישי להתנגדות נשית למלחמה! אנא הפיצו

רבות, רבות מאיתנו, מתנגדות למלחמה. להרג, להרס, למוות, לדם שנשפך לחינם.

אנחנו יושבות בבית, או בעבודה, ושומעות את הקולות הגבריים הרמים הצועקים בעד המלחמה, הטוחנים טיעונים מוכרים עד זרא - מפי חברינו לעבודה, אחינו, הוריינו ובני הזוג שלנו ושל חברותינו,

ולא מסכימות, אבל לא מרימות קול כנגד. גם כי זה קשה, גם כי כמה אפשר לעמוד מול הטענות והצעקות, גם כי זה לא הסגנון שלנו (או של חלקינו), גם כי יש כל כך הרבה דאגות אחרות.

וחבל, כי זה קול חזק, גם כשהוא נאמר בשקט, וכי זה קול מושתק, כי לא משמיעים נשים במלחמה (תנו לגנרלים לנצח), וכי זה קול אחר מהקול המיליטנטי השולט, ובמצב כזה אנחנו חייבות לעשות משהו – גם אז זה להגיד בשקט את ה'לא' שלנו.

כבר תשעה ימים ולא רואות לזה סוף. אני קוראת לכן ומפצירה - לקום ולעשות משהו – דברים שנשים עושות. לאו דווקא מלחמות גדולות, ואולי גם הפגנות סוערות הן לא בשביל כולנו, אבל יש עוד הרבה דברים לעשות – התנגדות של חיי יום יום:

קומו, צאו אל הרחוב – השכונה שלכן, הצומת בכניסה לישוב שלכן, הצומת הקרובה לביתכן,

לא צריכות לצעוק, לא חייבות לחסום כביש (אפילו שאפשר) – רק קחו את עצמכן, את הילד/ה על מנשא, קחו 2-3 חברות (נסו למצוא חברה אחת מהאיזור שתבוא איתכן), קחו שלט כיתבו עליו:

די למלחמה!

(גם) אני נגד מלחמה!

חייבות לדבר!

די להרג!

אני מסרבת להיות אויבת של א/נשים!

יש א/נשים בשני צידי הגבול!

א/נשים ולא גוויות!

לדבר ולא להפציץ!

עשו אוכל ולא מלחמה! Make Food Not War

או כל מסר אחר שאתן מתחברות אליו

• עימדו בצומת קרובה – 10 דק' ביום, 10 דקות פעם אחת.
  • חיסמו את הצומת לשני רמזורים, או עיברו עם השלט כשיש ירוק להולכות רגל
  • עשו קונטקט אימפרוביזציה בצומת
  • הקריאו שירה אנטי מלחמתית או שוחרת שלום
  • חלקו פלאייר עם שיר כזה בצומת

לא חייבות לפתוח בויכוחים, אפילו לא חייבות לדבר, פשוט להיות

אם יש לכן חברות/ים בתקשורת ואתן רוצות לספר על כך – עשו זאת, אבל גם אם לא.

חשוב שהקול שלנו יישמע, חשוב שנשים יגידו, לא בצעקות, לא במכות, לא בתגרות ולא בידיים, שאנחנו נגד כל זה, שאנחנו רוצות שיפסיקו את המלחמה וידברו, כמו שא/נשים יכולים.

בהתחלה נהייה שתיים, אח"כ 20, אח"כ 200, אח"כ יותר

אל תתנו למציאות להכריע אתכן – מצאו את הדרך שלכן להוציא לפומבי את הקול שלנו, השקט, השפוי, שרוצה לחיות ולא למות, ולא לשלוח אף אחד אחר להרוג ולהיהרג

אנא העבירו את המייל לכמה שיותר נשים (וגברים שיכולים להתחבר למסר) והוסיפו בו רעיונות כפי ראות עיניכן
ז'אקו*
הצטרפות: 01 ינואר 2009, 20:45

המלחמה ואנחנו 02

שליחה על ידי ז'אקו* »

עשו קונטקט אימפרוביזציה בצומת

אין לי מושג מה זה אומר (גבר בור ואלים שכמוני), אבל מה שזה לא יהיה, עשונה זאת (ואת שאר ההצעות) בצמתים מרכזיים בשדרות, אופקים ושאר ישובי עוטף עזה.
תודה.
שפרה_ופועה*
הצטרפות: 05 ינואר 2009, 19:56

המלחמה ואנחנו 02

שליחה על ידי שפרה_ופועה* »

תומכות בכל מילה של זאקו!!!!!!!!!

לאור גרפליץ!!!!!
ישנת עד עכשיו!!!
התעוררת!!! חבל!!!!
למה לא התעוררת לפני 8 שנים ,כשהתחילו ליפול טילים על שדרות ועוטף עזה 4000 טילים ומיליון ניסי ניסים!!!!!!
מציעות לך להמשיך לישון כי אתה מועיל לחמאס ולא לרוב עם ישראל!!!!
מציעות לך הצעה ידידותית תעבור לעזה ותעשה שם הפגנות!
פל_מונית*
הצטרפות: 10 אוגוסט 2008, 01:15

המלחמה ואנחנו 02

שליחה על ידי פל_מונית* »

כבר נאמר: "מי שמרחם על אכזרים, סופו שמתאכזר על רחמנים". וזה בדיוק מה שקורה כאן.
נהלל_במעגל*
הצטרפות: 04 מרץ 2008, 18:05
דף אישי: הדף האישי של נהלל_במעגל*

המלחמה ואנחנו 02

שליחה על ידי נהלל_במעגל* »

אור גרליץ,
אני לא אישה עזתית וגם לא ערבייה. אבל לאור הדיכוי הנשי הקשה במגזר הערבי שאני ערה לו, בתוך מדינת ישראל,אני לא יודעת עד כמה נשים בעזה יכולות/רוצות לתמוך ביוזמה כזו,מתארת לעצמי ששם הדיכוי הוא פי כמה וכמה.(שזו בעיני גם אחת הבעיות לעשות "שלום" או שקט לאורך שנים רבות.)
אם מפאת פחד שתירצחנה/תסקלנה/תעלמנה ועוד שלל שיטות מבית השלטון האיסלאמיסטי קיצוני ובעליהן (שלטון גברי חד משמעי) או סתם כי פשוט הן רואות בנו אויב ולא רוצות לקחת חלק.
אלא אם כן פנית לנשים יהודיות,שאז על פי ידיעתי לא כל כך קשה לארגן מיזם שכזה. אך אז זה גם פחות משמעותי כמובן,מפני שלרבגוניות פה ולפלוריזם אנחנו מודעים.(על אף ויכוחי האין סוף)
בכל מקרה יוזמה יפה.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

המלחמה ואנחנו 02

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

כבר נאמר: "מי שמרחם על אכזרים, סופו שמתאכזר על רחמנים". וזה בדיוק מה שקורה כאן.

ומי פה האכזרים, בדיוק? הילדים בעזה שמנוצלים ע"י ההנהגה שלהם מצד אחד ומופגזים על ידנו מצד שני?
עדי_ל*
הצטרפות: 06 ספטמבר 2004, 01:58
דף אישי: הדף האישי של עדי_ל*

המלחמה ואנחנו 02

שליחה על ידי עדי_ל* »

עצובה,
קשה לי להתייחס לדברייך ברצינות... ובכל זאת:

מי שפעילים פוליטית למען השלום, גם בימים אלו, אבל גם ביומיום ה"רגיל" הם אלו שנפגשים עם הצד השני, גם לשיר, גם לדבר ולבכות (כמו שעשינו אתמול - במקהלת נשים יהודיות-ערביות במסגרתה אנו נפגשות מידי שבוע , בימי "שגרה" בהם לרוב המתלהם נוח לשכוח שיש כאן עוד עם)

ותתפלאי - "הצד השני" (מבחינתך הוא אינו אלא קבוצת מחבלים הששים להורגך, וכמובן גם אני כזו )בכה אתמול תוך ציון כאבו את כאב שני הצדדים. כאב כל האמהות והילדים והאנשים הכמהים לחיים.
פשוט כמוך.
אלא שאת מתלהמת כאן באופן שקשה לקבל. גם לא בימים קשים אלו.
כל משפחתי מתגוררת בדרום, חברים ומכרים נמצאים בלחימה בעזה, ואני מדברת ושרה עם נשים יהודיות וערביות כאן, בביתן, ביפו (ביתן של נשים יהודיות וערביות)

התאמיני?! : משפחה מאשדוד תגיע היום להתארח אצל משפחת חברתי הערביה מיפו.
לא יכול להיות ! הרי כולם רק רוצים להרגנו... או שמסתבר שכולנו בני אדם... כן, כך הוא. אלא אם כן עושים דה לגיטימציה לעם שלם ואוכלוסיה שלמה. זה משאיר אותך מרירה, אבל אותם בני אדם. דברייך לא ישנו את העובדה הכ"כ בסיסית הזו.
את משתמשת בשורש ט.ר.פ פעמים רבות בדברייך.
חבל. תנסי להשתמש באחרים .. ולטרוף את הקלפים.
כולנו נעשה זאת ביחד, יום יבוא... אינשאללה.
רוזמרין*
הצטרפות: 06 אוקטובר 2004, 09:35

המלחמה ואנחנו 02

שליחה על ידי רוזמרין* »

כשאני קוראת יש לי הרגשה שהפקרתם אותי. המשפחה שלי גרה בדרום, בני משפחה שלי משרתים עכשיו בעזה. הייתם מעדיפים שנמות כבר, שנעלם , העיקר שלכם יהיה שקט באוזניים. העיקר שאתם לא תצטרכו לראות דם. למה אף אחת לא יצאה כבר שמונה שנים מהבית שלה להזיז מהטירוף שבו אני חיה?

אז כנראה לא קראת או שקראת איך שאת רוצה. כבר דובר פה על זה שכולנו חווינו ועוד נחווה דברים כאלה. מי שגר בדרום המשיך בשגרת חייו (תודה לאל) כשהיו קטיושות ומלחמות בצפון במשך 30 שנה וגם כשהתפוצצו אוטובוסים בתל-אביב וירושלים. כולנו מבינים היטב את הפחד וחוסר האונים שלכם ואת היאוש מכך שזה לא מסתיים. בסרט הזה כולנו שותפים.

חלקנו גם מצליחים להזדהות עם הסבל של הצד העזתי או הצד הלבנוני או השומרוני. לצערי- אנחנו מיעוט מבוטל בעם.
פל_מונית*

המלחמה ואנחנו 02

שליחה על ידי פל_מונית* »

_עצובה,
קשה לי להתייחס לדברייך ברצינות..._
למה? כי היא חושבת על עצמה? כי כואב לה? כי היא לא סובלת כמו האומללים בעזה? למה את לא יכולה להתייחס לדבריה ברצינות?
הדברים שלך, עדי, הם דוגמה מצוינת למה שאמרתי קודם:
"מי שמרחם על אכזרים סופו שמתאכזר אל רחמנים".
תכלס*
הצטרפות: 20 אוגוסט 2005, 22:06

המלחמה ואנחנו 02

שליחה על ידי תכלס* »

ומי פה האכזרים, בדיוק? הילדים בעזה שמנוצלים ע"י ההנהגה שלהם מצד אחד ומופגזים על ידנו מצד שני?
החמאס אשר בכוונה משתמש בילדים כמגן אנושי,
החמאס אשר שוטף לילדים את המוח שלמות כשאהידים זה יותר טוב מחיים. http://www.youtube.com/watch?v=8dPb1bF-s4M&NR=1
ההורים של הילדים שלא מתנגדים לחמאס,
ההורים של הילדים שבוחרים בחמאס בבחירות.
ישראל שלא פיצצה להם את תשתיות הטרור ממזמן לפני שבנו כל כך הרבה מהם.
הקהילה הישראלית והבינלאומית אשר מודעת לפעולות חמאס, (פעולות טרור, חינוך לטרור, לפגוע באזרחי ישראל) ולא עושה כלום בנידון.

לישראל יש זכות מלאה להגן על אזרחיה מטרור, מי שיורה מאוכלוסיה אזרחית מסכן אותה,
אוכלוסיה שמגינה בגופם על אנשי חמאס מסכנת את עצמה.

חלקנו גם מצליחים להזדהות עם הסבל של הצד העזתי או הצד הלבנוני או השומרוני
הסבל נובע משלטון החמאס.
פל_מונית*

המלחמה ואנחנו 02

שליחה על ידי פל_מונית* »

_למה אף אחת לא יצאה כבר שמונה שנים מהבית שלה להזיז מהטירוף שבו אני חיה?

אז כנראה לא קראת או שקראת איך שאת רוצה. כבר דובר פה על זה שכולנו חווינו ועוד נחווה דברים כאלה_

מה הקשר בין השאלה לבין התשובה? ולמה שנחווה עוד דברים כאלה? אין לזה שום סיבה. זה לא חוק טבע, שאי אפשר לעשות נגדו כלום. במקרה הזה אפשר לעשות משהו כדי שזה לא יימשך, וזה בדיוק מה שעושים עכשיו החיילם שלנו בעזה. מנסים להפסיק את זה.
עדי_ל*

המלחמה ואנחנו 02

שליחה על ידי עדי_ל* »

הייתם מעדיפים שנמות כבר, שנעלם , העיקר שלכם יהיה שקט באוזניים.

בגלל זה פלמונית יקרה. בגלל זה.
לא נתתי עוד חומר להתלהמות המתמשכת כאן בעילום שם.
המשפט הנ"ל, קשה להתייחס אליו ברצינות.

_הדברים שלך, עדי, הם דוגמה מצוינת למה שאמרתי קודם:
"מי שמרחם על אכזרים סופו שמתאכזר אל רחמנים".
הדברים שלך, אישה נטולת שם, הם דוגמא מצויינת לאינסוף הסתה פרועה.
ש_י_ר_י*
הצטרפות: 18 יולי 2008, 15:29
דף אישי: הדף האישי של ש_י_ר_י*

המלחמה ואנחנו 02

שליחה על ידי ש_י_ר_י* »

עדי ל , את יודעת למה לא מקבלים בעזה סיוע הומניטרי? כי החמאס לוקח הכל לאנשיו הפחדנים, שמסתתרים בבתי ספר ובבית החולים...

נשות השמאל פה ממשיכות להתעלם מהגלוי והברור, והוא שגם אם בן אדם פרטי רוצה שלום, ערבי או יהודי, בסופו של דבר ההנהגה שהוא שם עליו (או מרשה לה להשתלט עליו) תקבע אם יהיה שלום או לא. וזה לא יקרה בעשרות השנים הקרובות בעזה, כי את הדור הזה עוד מחנכים לשנוא אותנו.

אני חייבת לומר שכל מה שכתבו פה (בעיקר מהשמאל) רק חיזק את האמונה שלי שהמלחמה בעזה היא הדרך היחידה שמשהו ישתנה.

מתפללת כל יום שלא יהרגו לנו חיילים ואזרחים. שיהיה לנו שקט ולא טילים על הדרום. @}
עדי_ל*

המלחמה ואנחנו 02

שליחה על ידי עדי_ל* »

שירי, ליבי ליבי עלייך.
לא בזכותך, ולא בזכות נשים ואנשים עם דעות כמו שלך יפסק ההרג.
אז אל תתפללי...זה לא יעזור.
לא כל עוד את ושכמותך מאמינים במלחמה.
עדי_ל*

המלחמה ואנחנו 02

שליחה על ידי עדי_ל* »

נשות השמאל פה ממשיכות להתעלם מהגלוי והברור, והוא שגם אם בן אדם פרטי רוצה שלום, ערבי או יהודי, בסופו של דבר ההנהגה שהוא שם עליו (או מרשה לה להשתלט עליו) תקבע אם יהיה שלום או לא. וזה לא יקרה בעשרות השנים הקרובות בעזה, כי את הדור הזה עוד מחנכים לשנוא אותנו.

רק תחליפי את המילה עזה בישראל...
וזה בדיוק אותו הדבר.
אם את מחנכת את ילדיך לשנאה ומלחמה כברירת מחדל... גם הם לא יהיו אלו שיפסיקו את המציאות הזו.
פל_מונית*

המלחמה ואנחנו 02

שליחה על ידי פל_מונית* »

הדברים שלך, אישה נטולת שם, הם דוגמא מצויינת לאינסוף הסתה פרועה.
אני לא נטולת שם. פל מונית הוא הניק הקבוע שלי, ויש לי אף דף בית שם זה. ואיפה בדיוק ראית הסתה? אנא האירי את עיני.
עדי_ל*

המלחמה ואנחנו 02

שליחה על ידי עדי_ל* »

מה, זה לא ברור שמלחמה לא מפסיקה מלחמה? ! ?

למי כאן זה לא ברור?

האם חינוך ילדינו אינו עולה בקנה אחד עם התפישה שאלימות אינה מפסיקה אלימות?

ולמה בין שכנים/חברים/מעסיק ומועסקים/עמים זה אחרת? ! ? !

ואם מישהו יבוא עכשיו ויאמר שזה מפני ש"ההם" אינם בני אדם וכו'...ואינם מבינים אלא כח... לא אגיב.
אין מצב שמי שכותב את זה מאמין בזה.
אין.
מי שהגיע למצב בו כך הוא מרגיש ועיניו קהות לסבל של אמהות וילדים "בצד השני" ומאחל לנו ולחילינו , בלבד, שישובו בשלום, זקוק לתמיכה.
לתמיכה ברגשות הקדמוניים שלו. הבסיסיים.
ממש כפי שמתייחסים כאן באתר להורים "שם בחוץ" שאינם מחוברים לחלקים ה"הוריים" הטבעיים, מכיוון שכ"כ הרבה רעשים, פרסומות והסחות טשטשו את הללו.

טוב לכולנו.
רוזמרין*
הצטרפות: 06 אוקטובר 2004, 09:35

המלחמה ואנחנו 02

שליחה על ידי רוזמרין* »

המנהיגים, תמיד ובכל פינה בעולם, מנצלים את תכונות בני הנוער האלה כדי לקדם את תאוות השלטון שלהם. כדי שדברים כאלה ישתנו (ויש מקומות בודדים בעולם שהם שונים)- צריך לפתח חברה שדוגלת בערכים אחרים, חברה שתצביע ותעלה מנהיגים מזן אחר.

שירי, את זה אני כתבתי, ואני אשת שמאל אז למה את אומרת כי נשות השמאל פה ממשיכות להתעלם מהגלוי והברור, והוא שגם אם בן אדם פרטי רוצה שלום, ערבי או יהודי, בסופו של דבר ההנהגה שהוא שם עליו (או מרשה לה להשתלט עליו) תקבע אם יהיה שלום או לא.

אני חייבת לומר שכל מה שכתבו פה (בעיקר מהשמאל) רק חיזק את האמונה שלי שהמלחמה בעזה היא הדרך היחידה שמשהו ישתנה.
אני חייבת לומר לך שאם זה כך אז חבל לי אבל אני מקווה שיש כאן, אולי, אחד או שניים שבכל זאת לוקחים לעצמם זמן לחשוב אם מלחמה פותרת בעיות. כן, לפעמים היא יוצרת הפסקה (כמו בגבול לבנון למשל) וגם זה חשוב, אבל היא איננה יוצרת דינמיקה של חיי שלום ומסחר אלא של התעצמות כלי נשק ולוחמה לפעם הבאה.

מלחמה טובה לשליטים (מהסיבות שהוזכרו כבר) אבל גם למנגנון הצבאי. תראי כמה אלפי גברים נהנים ממשכורות מכובדות, הילה של גבר-גבר, פנסיה נוחה וגלישה קלה אל חיי האזרחות (שם מסדרים להם חבריהם את המשרות היוקרתיות הבאות). עכשיו מובן לגמרי למה, מבחינתם, זה חשוב לשמור על מקום העבודה ועל הזרמת המיליארדים אליו.
אני לא צינית, זה בדיוק כמו כל מנגנון אחר שצריך להראות כמה הוא חשוב ונחוץ כדי שיוכל להתקיים.

ויש עוד דבר שאנחנו נוטים להתעלם ממנו כי הוא מתחת לקרקע ולא כותבים עליו הרבה- ההחלטות על מלחמות ועצירת מלחמות נקבעות גם ע"י שליטים מרוחקים מאיתנו, שליטי המעצמות.
עדי_ל*

המלחמה ואנחנו 02

שליחה על ידי עדי_ל* »

_מלחמה טובה לשליטים (מהסיבות שהוזכרו כבר) אבל גם למנגנון הצבאי. תראי כמה אלפי גברים נהנים ממשכורות מכובדות, הילה של גבר-גבר, פנסיה נוחה וגלישה קלה אל חיי האזרחות (שם מסדרים להם חבריהם את המשרות היוקרתיות הבאות). עכשיו מובן לגמרי למה, מבחינתם, זה חשוב לשמור על מקום העבודה ועל הזרמת המיליארדים אליו.
אני לא צינית, זה בדיוק כמו כל מנגנון אחר שצריך להראות כמה הוא חשוב ונחוץ כדי שיוכל להתקיים.

ויש עוד דבר שאנחנו נוטים להתעלם ממנו כי הוא מתחת לקרקע ולא כותבים עליו הרבה- ההחלטות על מלחמות ועצירת מלחמות נקבעות גם ע"י שליטים מרוחקים מאיתנו, שליטי המעצמות._

ממש לא מתחת לקרקע.
שבוש יהיה כבר מתחת לקרקע ויפסיק להזין מהלכים מלחמתיים בכל העולם.
הבעיה היא שמנהיגים אחרים קמים, והם איכשהו מאותו זן, כי הם ממשיכים את אותם מנגנונים שמזינים ומקיימים זה את זה ואת עצמם.
ותמיד גברים, חוץ ממקרים קלאסיים של נשים שמוכיחות כמה הן "גבריות" ויכולות להזין את המערכת ולקיימה בלי לשבש סדרי עולם...אחת כזו מתנהלת כאן ועכשיו בכוחנות וכוחניות ו"מכניסה להם" ו"מראה להם".
פל_מונית*

המלחמה ואנחנו 02

שליחה על ידי פל_מונית* »

ממש כפי שמתייחסים כאן באתר להורים "שם בחוץ" שאינם מחוברים לחלקים ה"הוריים" הטבעיים, מכיוון שכ"כ הרבה רעשים, פרסומות והסחות טשטשו את הללו.
רגע, אז מה שאת אומרת זה:
מי שחושב ש אנחנו (היהודים) צודקים ו הם (העזתים ודומיהם) לא - צריך תמיכה,
ומי שחושב ש אנחנו (הבאופנים) צודקים ו הם (המיינסטרימים) סתם מטושטשים, הוא אדם נאור המחובר לרגשותיו.
עדי_ל*

המלחמה ואנחנו 02

שליחה על ידי עדי_ל* »

זה מה שאת מבינה מדברי?
או זה מה שאת רוצה לומר בשמי?

(מצטערת על עיניין השם. עכשיו מבינה שזה הכינוי שלך כאן.)
עדי_ל*

המלחמה ואנחנו 02

שליחה על ידי עדי_ל* »

פניתי כמובן לפל מונית

תודה, יול.
שי_פודים*
הצטרפות: 04 ינואר 2009, 11:48

המלחמה ואנחנו 02

שליחה על ידי שי_פודים* »

רק בשביל לאזן (קצת) את הדף:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3651893,00.html
ש_י_ר_י*

המלחמה ואנחנו 02

שליחה על ידי ש_י_ר_י* »

סליחה רוזמרין, שכחתי מהקטע הזה שכתבת. גם רציתי לציין מקודם שאני מסכימה מאוד עם מה שכתבת שם על המנהיגים.
אבל זה עדיין לא פותר את הבעיה היגועה והשחוקה כאן, שהשלטון שם מכוונן להשמדת ישראל, ואילו המילים שלהם. טוב, נמאס לי לחזור על זה, וזה גם לא משנה כאן בדף.

עדי, כמה טוב לנקוט בגישה המתנשאת של "את לא מבינה כלום, ואני ממש מרחמת עליך"... קיצוניות באופן טבעי
ואם את כבר גולשת לפסים אישיים, אל תתחילי להגיד איך אני מחנכת את ילדיי או איך אחנכם בעתיד. את ממש לא רוצה להתחיל עם זה.
ז'אקו*

המלחמה ואנחנו 02

שליחה על ידי ז'אקו* »

_קשה מאד להשתחרר מכל זה ולהבין שהעולם מורכב הרבה יותר מחלוקה דיכוטומית של רעים וטובים, צודקים וטועים וכו'.
קשה מאד לתפוס את זה שיכול להיות שאנחנו לא כאלה צדיקים ומוסריים כמו שהיינו רוצים לחשוב שאנחנו.
קשה מאד ללכת לקרב כשיש ספקות בצדקתו אז דואגים יפה יפה לכסות את כל המניעים האמיתיים בשלל הצהרות לאומיות מלכדות._

קשה מאוד להשתחרר ולהבין שהעולם מורכב הרבה יותר מחלוקה דיכוטומית של טיפשים (ימין) וחכמים (שמאל), ילדותיים(ימין) ובוגרים(שמאל).
הרבה יותר קל להתנשא על מי שחושב אחרת...
עדי_ל*

המלחמה ואנחנו 02

שליחה על ידי עדי_ל* »

שירי,
אל תכניסי מילים לפי.
אני לא "באופנית" קיצונית, גם אם זה היה משרת אותך היטב בהתלהמות הזו.
אבל אני בהחלט נזכרת, תוך כדי גידול בני, במקומות הללו, ה"קדמוניים", ומשתדלת להשיל מעלי את השכבות ה"תרבותיות" שמפריעות להקשיב לו, לראות אותו, לאפשר לו. אלו שהממסד מעוניין לקבע.
לא לאפשר לנו להיות באמת הורים אלא חלק ממנגנון.
זה מתבטא במוסדות החינוך, בחיסונים, בתזונה, בתרבות הצריכה,
וכן,
גם בשכחה התרבותית של לראות אדם מולך, גם אם הוא קבל כבר את תפקיד השד.
גם אם נעשתה לו , לתרבותו, לצרכיו, לתחושותיו דה לגיטימציה שעמעמה עם שלם מלראות בו , אלא אויב.

_עדי, כמה טוב לנקוט בגישה המתנשאת של "את לא מבינה כלום, ואני ממש מרחמת עליך"... קיצוניות באופן טבעי
ואם את כבר גולשת לפסים אישיים, אל תתחילי להגיד איך אני מחנכת את ילדיי או איך אחנכם בעתיד. את ממש לא רוצה להתחיל עם זה._

את מוזמנת לעשות עם דברי מה שאת רוצה: להמשיך להתדיין, להשמיע ולשמוע,

וגם לעוותם, להעביר לפסים אישיים ואשכרה להזמין לדו קרב :-( :
אין לך פרטנרית לאלו.

(אם אני לא מתבלבלת בינך לבין מישהי אחרת - קראתי על מאבקך בממסד לטובת חינוך ילדייך.. )
תכלס*
הצטרפות: 20 אוגוסט 2005, 22:06

המלחמה ואנחנו 02

שליחה על ידי תכלס* »

האם חינוך ילדינו אינו עולה בקנה אחד עם התפישה שאלימות אינה מפסיקה אלימות?
חינוך ילדינו הוא להגן על חייהם, אם מנסים לרצוח אותם, אז מלמדים אותם שזה לא בסדר.
אם מנסים לרצוח אותם במשך 8 שנים, אז אנחנו אומרים להם שזה לא לגיטימי,
לא לגיטימי שינסו לרצוח אותם.
לא לגיטימי שינסו לרצוח את המשפחות שלהם.
מותר לילדים שלנו וחובה על הילדים שלנו אם הם רוצים עולם טוב יותר, לקדם שלום, ולהילחם בארגוני רצח וטרור.
פל_מונית*

המלחמה ואנחנו 02

שליחה על ידי פל_מונית* »

_חינוך ילדינו הוא להגן על חייהם, אם מנסים לרצוח אותם, אז מלמדים אותם שזה לא בסדר.
מותר לילדים שלנו וחובה על הילדים שלנו אם הם רוצים עולם טוב יותר, לקדם שלום, ולהילחם בארגוני רצח וטרור._
|Y| |Y| |Y|
ש_י_ר_י*

המלחמה ואנחנו 02

שליחה על ידי ש_י_ר_י* »

עדי, אין לי שום כוונה להיגרר לויכוחים אישיים. בגלל זה קטעתי את זה בהתחלה.
ואת אכן מתבלבלת, בני היחיד רק בן שנתיים.
יול*
הצטרפות: 07 יוני 2008, 15:12

המלחמה ואנחנו 02

שליחה על ידי יול* »

_קשה מאוד להשתחרר ולהבין שהעולם מורכב הרבה יותר מחלוקה דיכוטומית של טיפשים (ימין) וחכמים (שמאל), ילדותיים(ימין) ובוגרים(שמאל).
הרבה יותר קל להתנשא על מי שחושב אחרת..._
את זה לא אני אמרתי אלא אתה.
אם מה שאמרתי נשמע מתנשא, אני מצטערת זו לא היתה הכוונה.
אני עצמי חוויתי וחווה את הקושי שבלהשתחרר מכל אותן אמיתות שהונחלו והוטבעו בי על ידי הסביבה התרבותית והחינוכית בה גדלתי.
ואני חושבת שהקושי שאני חווה מאפיין הרבה מאד אנשים שגדלו וגדלים במקום הזה הנקרא מדינת ישראל.
בגדול, הרגשתי בדף הזה הרבה יותר אי קבלה של כל מי שחושב אחרת ומעז להגיד משהו השונה מהתפיסה המשבחת ומהללת את המלחמה. כך שלא ברור לי מאיפה הצורך שלך להתגונן כך.
אני מכבדת כל דעה אחרת וכל מה שעשיתי הוא להביע את דעתי.
ז'אקו*

המלחמה ואנחנו 02

שליחה על ידי ז'אקו* »

את זה לא אני אמרתי אלא אתה.
תראי כשאת מעידה על עצמך שאת התבגרת ו השתחררת מתפיסות שטמועים ב כולנו , אז את בהכרח טוענת שאחרים (אני לדוגמא) לא התבגרו ולא השתחררו.
לי זה נשמע כהתנשאות.

אם מה שאמרתי נשמע מתנשא, אני מצטערת זו לא היתה הכוונה.
סבבה.

בגדול, הרגשתי בדף הזה הרבה יותר אי קבלה של כל מי שחושב אחרת ומעז להגיד משהו השונה מהתפיסה המשבחת ומהללת את המלחמה.
אני הרגשתי הפוך, אבל יכול להיות שזה נובע מהרגשה כללית שיש לי בדפים פוליטיים פה באתר. לא משהו אישי נגדך...
שירה*
הצטרפות: 16 יולי 2001, 22:53

המלחמה ואנחנו 02

שליחה על ידי שירה* »

'חינוך ילדינו הוא להגן על חייהם, אם מנסים לרצוח אותם, אז מלמדים אותם שזה לא בסדר.
מותר לילדים שלנו וחובה על הילדים שלנו אם הם רוצים עולם טוב יותר, לקדם שלום, ולהילחם בארגוני רצח וטרור.'

מסכימה עם כל מילה! אפשר לנסות להבין שהם מרגישים בדיוק אותו דבר? הם מרגישים כך לגבי מי שכובש אותם כבר למעלה מארבעים שנה, אחרי שסילק אותם מבתיהם עשרים שנה קודם. גם מבחינתם לא לגיטימי שמנסים לרצוח אותם - בחיסולים ממוקדים, בירי בהפגנות, במניעת מעבר של אמבולנסים, או באופן 'רך' יותר בהפיכת חיי היומיום שלהם לגיהנום. יותר מחצי מאוכלוסית עזה נמצאת בתת תזונה, אין חשמל, אין גז, אין עבודה כמובן, עכשיו גם אין מים ואין בכלל לאן לברוח. אין לאן לצאת. זה לגיטימי?

אז לא, לא לגיטימי לנסות לרצוח אותנו, אבל אם נראה לך לגיטימי לרצוח אותם כי אנחנו הקורבנות, אולי כדאי פשוט לחשוב על זה שוב.
פל_מונית*

המלחמה ואנחנו 02

שליחה על ידי פל_מונית* »

לא לגיטימי לנסות לרצוח אותנו
ודרך אגב, הרצון שלהם לרצוח אותנו לא קשור לשום כיבוש או דיכוי. מדובר במצווה של האיסלאם. מי שלא מתאסלם - דינו מוות. ואת זה לא המצאתי, ראיתי במו עיני בטלוויזיה איש דת מוסלמי צורח את זה במסגד, כולל תיאור פואטי מתוך הקוראן, איך באחרית הימים כל עץ וכל סלע יקרו למוסלמי ויגידו "מאחורי מסתתר יהודי, בוא הרוג אותו".
לא המצאתי, לא הזיתי, זו האמת. מדובר במלחמת דת ותרבות, ולא בשום התקוממות ושום כיבוש.
ש_י_ר_י*

המלחמה ואנחנו 02

שליחה על ידי ש_י_ר_י* »

אם זכור לי משיעורים בב"יס, כבר בסורה הראשונה של הקוראן יש ציווי להרוג את כל מי שלא מקבל עליו את הדת האמיתית, למרות שהם העתיקו את זה מאיתנו - אנחנו גם צווינו להרוג את כל עמלק ואדום וכל החבר'ה.
למרות שבקוראן יש הרבה מסרים אלימים (לצד הרבה מסרים של אחווה ושלום), הציווי להרוג את כל היהודים הוא יותר כמו תורה שבעל פה, מין מסורת נחמדה שכזו. לא סגורה על איפה זה התחיל.
עדי_ל*

המלחמה ואנחנו 02

שליחה על ידי עדי_ל* »

נהלל במעגל

הייתם מעדיפים שנמות כבר, שנעלם , העיקר שלכם יהיה שקט באוזניים. העיקר שאתם לא תצטרכו לראות דם

תכתבו לי מה שאתן רוצות, אני יודעת שאתן מעדיפות אותי חיה בטרוף, אחות מטורפת, מאשר להיות במלחמה של דם. מלחמה של טרוף כבר שמונה שנים לא נחשבת. כולכם מטורפים.

נהלל, למשפטים אלו כתבתי שאיני יכולה להתייחס ברצינות.
אז זו יוהרה?
ויש לך תואר גם למשפטים הנ"ל?
עדיף שלא להתייחס אליהם ברצינות(שהרי מי שכתבה אותם לא מאמינה בהם, זו התגרות... לא ראויה לטעמי)
מאשר להגיב אליהם ועליהם.

מה דעתך?
רוקדת_לאור_ירח*
הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*

המלחמה ואנחנו 02

שליחה על ידי רוקדת_לאור_ירח* »

איך אמרו אצלנו כשהייתי בתיכון?
fighting for peace is like fucking for virginity

אז אין לי בעיה (בעצם יש לי אבל נגיד רגע שלא) עם אלה שבעד המלחמה, אבל באמא'שכם - אל תגידו שזה למען השלום (או השקט והשלווה), כי זה מגוחך.
שליחת תגובה

חזור אל “מה כדאי לערוך”