לא! בשקט - קול קורא אישי להתנגדות נשית למלחמה! אנא הפיצו
רבות, רבות מאיתנו, מתנגדות למלחמה. להרג, להרס, למוות, לדם שנשפך לחינם.
אנחנו יושבות בבית, או בעבודה, ושומעות את הקולות הגבריים הרמים הצועקים בעד המלחמה, הטוחנים טיעונים מוכרים עד זרא - מפי חברינו לעבודה, אחינו, הוריינו ובני הזוג שלנו ושל חברותינו,
ולא מסכימות, אבל לא מרימות קול כנגד. גם כי זה קשה, גם כי כמה אפשר לעמוד מול הטענות והצעקות, גם כי זה לא הסגנון שלנו (או של חלקינו), גם כי יש כל כך הרבה דאגות אחרות.
וחבל, כי זה קול חזק, גם כשהוא נאמר בשקט, וכי זה קול מושתק, כי לא משמיעים נשים במלחמה (תנו לגנרלים לנצח), וכי זה קול אחר מהקול המיליטנטי השולט, ובמצב כזה אנחנו חייבות לעשות משהו – גם אז זה להגיד בשקט את ה'לא' שלנו.
כבר תשעה ימים ולא רואות לזה סוף. אני קוראת לכן ומפצירה - לקום ולעשות משהו – דברים שנשים עושות. לאו דווקא מלחמות גדולות, ואולי גם הפגנות סוערות הן לא בשביל כולנו, אבל יש עוד הרבה דברים לעשות – התנגדות של חיי יום יום:
קומו, צאו אל הרחוב – השכונה שלכן, הצומת בכניסה לישוב שלכן, הצומת הקרובה לביתכן,
לא צריכות לצעוק, לא חייבות לחסום כביש (אפילו שאפשר) – רק קחו את עצמכן, את הילד/ה על מנשא, קחו 2-3 חברות (נסו למצוא חברה אחת מהאיזור שתבוא איתכן), קחו שלט כיתבו עליו:
די למלחמה!
(גם) אני נגד מלחמה!
חייבות לדבר!
די להרג!
אני מסרבת להיות אויבת של א/נשים!
יש א/נשים בשני צידי הגבול!
א/נשים ולא גוויות!
לדבר ולא להפציץ!
עשו אוכל ולא מלחמה! Make Food Not War
או כל מסר אחר שאתן מתחברות אליו
- עימדו בצומת קרובה – 10 דק' ביום, 10 דקות פעם אחת.
- חיסמו את הצומת לשני רמזורים, או עיברו עם השלט כשיש ירוק להולכות רגל
- עשו קונטקט אימפרוביזציה בצומת
- הקריאו שירה אנטי מלחמתית או שוחרת שלום
- חלקו פלאייר עם שיר כזה בצומת
לא חייבות לפתוח בויכוחים, אפילו לא חייבות לדבר, פשוט להיות
אם יש לכן חברות/ים בתקשורת ואתן רוצות לספר על כך – עשו זאת, אבל גם אם לא.
חשוב שהקול שלנו יישמע, חשוב שנשים יגידו, לא בצעקות, לא במכות, לא בתגרות ולא בידיים, שאנחנו נגד כל זה, שאנחנו רוצות שיפסיקו את המלחמה וידברו, כמו שא/נשים יכולים.
בהתחלה נהייה שתיים, אח"כ 20, אח"כ 200, אח"כ יותר
אל תתנו למציאות להכריע אתכן – מצאו את הדרך שלכן להוציא לפומבי את הקול שלנו, השקט, השפוי, שרוצה לחיות ולא למות, ולא לשלוח אף אחד אחר להרוג ולהיהרג
אנא העבירו את המייל לכמה שיותר נשים (וגברים שיכולים להתחבר למסר) והוסיפו בו רעיונות כפי ראות עיניכן