הלידות שהיו הלידה שתהיה

בנתיים_נקרא_לי_אמא*
הצטרפות: 04 אפריל 2013, 19:58

הלידות שהיו הלידה שתהיה

שליחה על ידי בנתיים_נקרא_לי_אמא* »

ב"ה
אני בת 32,אמא לשתי בנות אהובות בנות 4 ו 6 ומתוק אחד שובב בן שנה.
קוראת באתר כבר המון המון זמן,מדי פעם כותבת,בשמות מתחלפים,ועכשיו החלטתי לפתוח דף.

אני בהריון,הייתי שמחה לכתוב שהוא הרביעי כמתבקש ממניין ילדי,אבל זהו ההריון השמיני שלי,בעז"ה הלידה הרביעית.
עברתי בצעירותי הפלה יזומה,אחרי החתונה הפלה טבעית,ואז לידת בתי הבכורה.
כשהייתה בת חצי שנה עברתי הריון חוץ רחמי,שהסתיים בנס-נשארתי בחיים...ההריון שלא ידענו עליו התפוצץ בבטן.לקח להם במיון כשעתיים לאבחן מה קורה,ובזמן הזה דיממתי דימום פנימי ללא הפסקה...ב"ה יצאתי מזה.
בטראומה,במבט אחר על העולם,אבל יצאתי,וצמחתי.
אח"כ נולדה בתי האמצעית.אחריה שתי הפלות,ואז הקטן.

ועכשיו,בהפתעה מתוקה-הריון!
לא ציפיתי לזה בכלל.הקטן ינק עד גיל 8 חודשים,אז היה חולה ופשוט סרב יותר לינוק.ניסיתי שוב ושוב ימים ארוכים אחרי שהחלים,והוא בשלו-מסרב.
בגלל שתמיד לקח לי זמן להקלט לא חשבתי שאכנס מיד להריון,אבל זה מה שקרה.
בתקופה של כמה שבועות בהם כולנו היינו חולים אחד אחרי השני,ללא שינה,ללא מנוחה....היה לי קשה בהתחלה לקבל את זה.
פעם ראשונה שאני מקבלת הריון ברגשות מעורבים,שעברו יש לציין עם הימים,עם התפוגגות המחלות והנזלות והשיעולים,עם חלוף הסערה של מצבי הרוח והבכי של תחילת ההריון,והגיעה התרגשות שקטה ונעימה,ושמחה,ורצון לשמור לעצמנו את הסוד המתוק הזה שצומח לו בתוכי.

אז מה בכלל באתי לכתוב כאן?....אני חוששת מהלידה.אולי כי הלידה האחרונה עוד טריה בזכרוני,וקרובה,החלטתי שהגיע הזמן לכתוב את סיפורי הלידות שלי,כדי להגיע קלה יותר,ופנויה יותר,ורגועה יותר ללידה הבאה.

הולכת להקריא סיפור לפני השינה,אחזור בקרוב :-)
בנתיים_נקרא_לי_אמא*

הלידות שהיו הלידה שתהיה

ללידה הראשונה הגעתי כל כך,אבל כל כך לא מוכנה.
הייתה בי איזו תמימות(או שמא יהירות?...)שאני כ"כ סומכת על הגוף שלי,ומה שיהיה יהיה,ואם יכאב מקסימום אקח אפידורל.
לא קראתי,לא למדתי,לא חקרתי ולא שאלתי.
ביקשתי מחברה שתתלווה אלי,לא מצאתי לנכון "לבזבז" כסף על תומכת לידה.

משבוע 28 הייתי בשמירת הריון קפדנית עם צירים,פתיחה והתקצרות צוואר רחם משמעותית.הלעיטו אותי בכדורים שתפקידם היה למנוע צירים,
ובהתחלה הורשיתי רק לשכב.
אח"כ קצת לשבת במיטה,אח"כ להתהלך מעט בבית.עד שבוע 36 היציאות היחידות שלי מהבית היו פעם בשבוע למעקב במרפאה להריון בסיכון גבוה.
כשהגיע סוף השמירה,הגוף שלי היה כ"כ חלש.יצאנו לטיול קטן בעלי ואני,ובערך רחוב וחצי מהבית הבנתי שאם נתרחק עוד,לא אהיה מסוגלת לצעוד חזרה...
למזלי,הצירים בוששו מלהגיע ואני הצלחתי להתחזק קצת עד ללידה.
יומיים אחרי התאריך המשוער,התחילו צירים,האמת שכבר לא האמנתי להם...משבוע 28 הם באים והולכים ולא הייתי בטוחה שזה זה.
הספקתי לקרוא שצריך להמתין לצירים סדירים,כל חמש דקות למשך שעתיים.אז חיכיתי,בנתיים הם הופיעו-כל 6 דקות,ואז 4,ואז 8 ואז 3 וכן הלאה....
לא הייתי בטוחה,והתקשרתי לחברה המלווה שעברה כבר שתי לידות בעצמה,היא כמובן מיד אמרה ש"בלי לחץ אבל תצאו לבית הרפואה!"

ישבתי על המיטה,בזמן שבעלי התחיל לנקות את המכחולים מלאי הצבע שלו ולהחליף את בגדי העבודה.
שעה קודם עוד תכננתי שנלך כמה סידורים חשובים,ועכשיו....יושבת על המיטה,קצת אבודה,מבולבלת.התחלתי לצחוק.
פתאום הרגשתי איזה "פק" קטן בתוכי והתחלתי לטפטף...לא הייתי בטוחה שזה ירידת מים,אולי ברח לי?...אבל הטפטוף לא פסק,המונית כבר למטה,
ואני מדדה לכיוון,רטובה וכאובה.

בדרך פקקים,והנהג שבתחילה עוד צחק איתנו שאין נסיעות חינם כל החיים אם אני יולדת במונית מציץ בי דרך המראה ונהיה שקט ומתוח.
הוא קולט שאני מתקדמת,וגם אני קולטת.
אני זוכרת שהוא פותח את החלון בשלב מסויים,ואחר כך יורד לשוליים...נוסע מהר.
זוכרת שביקשתי מבעלי שיכין כבר את הכסף,לא להתעכב דקה במונית,והוא לא הבין מה הלחץ...
כשיצאתי מהמעלית למיון יולדות פגשה אותי אחות.הביטה בי וחייכה,באת ללדת?
רואים לא?אני עונה בחיוך כאוב.
והיא,השאלה הראשונה שהיא שואלת אותי,לא איך קוראים לי,לא איך אני מרגישה,לא כלום.השאלה הראשונה שלי היא אם אני רוצה אפידורל.
לא.אני לא רוצה.אני עונה ומוסיפה בשקט-בנתיים.

מודדים לי לחץ דם וכל המסביב,אני עומדת בתוך שלולית עכורה של מי שפיר.האחות קולטת את זה וקצת נלחצת.
בודקים פתיחה-ארבע!
יופי,חדר לידה.מוניטור,אני בוכה,כואב לי ומסביב אף אחד לא עוזר לי,רק כועסים שאני זזה ומפריעה למוניטור לעבוד.
המיילדת כנראה מתלוננת עלי לרופא,שנכנס ובלי לומר מילה אני רואה אותו לובש כפפות ומתעסק עם איזה צינור...מה זה??מה אתה עושה??
אני נחרדת,ממש,והוא בשלוות נפש-מכין לך מוניטור פנימי שנוכל לעקוב מקרוב אחרי הדופק של העובר.
מה זה אומר?אה,כלום סיכה קטנה לראש העובר....אני מסרבת מיד,ומבקשת שיסבירו לי כל דבר לפני שהם עושים ומחליטים,ובכלל אני אישה דתיה ומבקשת שאם יש רופאה
שהיא תטפל בי.הרופא נפגע ואומר שאין כאן רופאות בהזמנה.בעלי,מבעד לוילון נוזף בו שלא יהיה חצוף.....
מפה לשם,העיניינים זזים מהר ואני כבר לא יכולה להיות על המיטה,קמה עם המוניטור ומבקשת אפידורל,אני כבר בפתיחה של שבע בערך
המרדים מתעצבן שאני לא מפסיקה לזוז,אבל הצירים באים כל דקה שתיים....בסוף הוא מצליח,הכאבים נרגעים,נותנים לי מינון נמוך,אני מרגישה את הלחץ.
המיילדת אומרת שיש עוד שלוש שעות בערך.אני מסתכלת עליה וברור לי שאני אוטוטו יולדת.
בפועל תוך ארבעים דקות בערך נולדה התינוקת המושלמת שלנו,במשקל 2800,במתיקות ושלווה.

נתנו לי להחזיק אותה כמה דקות ומיד לקחו ממני....רגע!מה!לאן?...!!!שניה!
אבל הם בשלהם,היא הייתה במצוקה,חייבים רופא,אין ביות הלילה.
אני באופוריה,מחכה שיחזירו לי אותה להניק אותה,והם מסרבים.
לפתע,כאילו הקב"ה שמע את ליבי המתפקע,נכנסת לחדר(כבר במחלקה)אחות,מחזיקה צרור וורדרד ועדין בידיה,התינוקת שלי ערומה ועטופה בשמיכות,
ומבקשת שאזהה האם זו התינוקת שלי....כן!ברור שהיא שלי,אני לוקחת אותה ומתחילה להניק.היא מיד מתחברת.
האחות מנסה למחות שהיא לא לבושה,שפשוט היה בלבול בצמידים ולא יכלו לקבל אותי בלי האישור שלי....אני אכסה אותה טוב אני אומרת,אחזיר אותה שתסיים לינוק.
וכך היה.
בנתיים_נקרא_לי_אמא*

הלידות שהיו הלידה שתהיה

(אם מישהי קוראת אשמח לדעת שאת כאן :-) )
בנתיים_נקרא_לי_אמא*

הלידות שהיו הלידה שתהיה

בהריון (התקין) הבא,שוב,שמירת הריון.הפעם משבוע 32.
תכל'ס הרגשתי כבר קודם שזה אותו הדבר אבל שתקתי.פחדתי מהשמירה.
הפעם אני בבית עם ילדונת בת שנה וחצי,ועזרה כמעט ואין לי.
ועדיין ההריון היה מקסים,כמו הראשון,קצת בחילות בהתחלה,בלי הקאות,בלי תופעות קשות,העייפות הרגילה בהתחלה.
אבל אז החודש האחרון הגיע,ואיתו,כבדות,וחוסר סבלנות,והכי קשה שהתנפח לי שם למטה "במקומות הפרטיים" כמו שאומרת בתי,ובקושי יכולתי ללכת.
לא יכולתי ללבוש תחתונים!
הפעם הגעתי קצת יותר מוכנה,קראתי המון חומר,בעיקר כאן באתר,מצאתי תומכת לידה בהתלמדות שליוותה אותי ללא תשלום.
ידעתי מה אני רוצה ואיך זה יראה.
בתחילת שבוע 37,התחילו קצת צירים,שישי בבוקר,אני בדיוק מתחילה הכנות לשבת.
כל הלילה היו לי צירים קטנים,אבל בבוקר החלטתי שזה עדיין לא זה....תוך כדי שיחת טלפון עם בת זוגו של אבי,אני שוב מרגישה את ה"פק" הפנימי הזה ומתחילה לטפטף...
ולמרות שלא ממש כאבתי,והצירים לא היו חזקים וסדירים החלטנו שנוסעים.בדרך,אני עם צירים כואבים וכל מה שמתחשק לי זה לשיר,לנגן ניגונים....
השארנו את הבכורה אצל חברים ונסענו,התומכת כבר חיכתה לי בכניסה.כשהגענו,וביקשו ממני לשכב למוניטור 20 דק',מיד אמרתי שאני לא מבטיחה לשכב 20 דק',האחות במתיקות חייכה ואמרה,
בואי נתחיל תודיעי לי כשלא תוכלי יותר.ראיתי שהיא מתכוונת לזה.
שלחתי את בעלי לילדה,היינו לפני כניסת שבת.התומכת חייכה ואמרה-בעז"ה את הנרות תדליקי כבר עם התינוק....עניתי אמן,למרות שזה היה נראה לי מופרך.
נגמר המוניטור,שואלים אותי על משככי כאבים,ואני מבקשת מקלחת.לא מפסיקה להתפעל מכך שהציר פשוט עובר דרכי,וכמה זה שונה בעמידה!
אני באופוריה,אני צוחקת,אני לא יכולה להפסיק לחזור שוב ושוב על כמה זה שונה,וקל יותר ונסבל יותר!מדהים!
נכנסתי למקלחת,אחרי מעט זמן הרגשתי שמחניק לי שם,ולא נח,וכואב.
יוצאת החוצה,והמיילדת שואלת מתי בדקו אותי,לפני פחות משעה,אני עונה.
את בלי ירידת מים נכון?אני עם!
טוב,אז לא נבדוק שוב,נבדוק עוד שעה אם תרגישי שלוחץ כבר תגידי לי,ואני בקושי ממתינה שתסיים משפט-לוחץ!כבר מזמן לוחץ!
עולה למיטה בקושי רב,והמיילדת בהפתעה-טוב חמודתי,פתיחה מלאה,את יכולה להתחיל ללחוץ!
אני קצת בהלם.היא מנסה להנדס אותי על הצד עם רגל למעלה,אבל אני מיד נעמדת על הברכיים ואוחזת בגב המיטה.
היא מתחילה לצעוק עלי ללחוץ,בדיוק מה שלא רציתי שיקרה,אני מקשיבה לגוף ולא לוחצת.
היא בשלה,צועקת שחבל על הצירים שלי,שאני סתם סובלת..שאני יכולה להתקדם...שאני עוצרת את הלידה בגלל הפחד שלי...כל כך מחליש.
בשלב מסויים אני מבינה שאין מנוס,זה כל כך כואב שכמה עוד כואב זה כבר יכול להיות???
אומרת לעצמי-על החיים ועל המוות ו ל ו ח צ ת......אחת שתיים,והיא בחוץ!
פחות מ2500 קילו של מתיקות,עם פלומה צהובה על הראש.הייתי בטוחה שזה בן:)(לא בודקת מה יש)
הכל היה כ"כ מהר,שאני בהלם.ממשיכה לעמוד שם על המיטה עם הגב לחדר...המיילדת קולטת את זה ומלטפת לי את הכתף.
את יכולה לשבת,התינוקת אצלי,אני מתיישבת ושואלת אם השעון עובד.מוזר.פחות משעה מהמוניטור,אני מרגישה שאני בחדר לידה רבע שעה...
זה בדיוק הזמן שאת כאן היא מחייכת.אני אוהבת יולדות כמוך.ידעת בדיוק מה את עושה!בואי נעשה קבלה לחדר לידה...
יש לציין שהתינוקת הייתה עלי כשעתיים,לא שקלו מיד ונתנו לי את כל הזמן.כיבדו את כל הבקשות לגבי הטיפול בתינוקת.
המלחמה על הביות זה כבר סיפור אחר....
אינדי_אנית*
הצטרפות: 26 אוקטובר 2006, 22:38
דף אישי: הדף האישי של אינדי_אנית*

הלידות שהיו הלידה שתהיה

שליחה על ידי אינדי_אנית* »

אני קוראת את נשמעת לי אישה אמיצה.
יופי שהצלחת להקשיב לעצמך ולא ללחוץ סתם..
מחכה להמשך. @}
ב_שאיפה*
הצטרפות: 14 דצמבר 2011, 10:49
דף אישי: הדף האישי של ב_שאיפה*

הלידות שהיו הלידה שתהיה

שליחה על ידי ב_שאיפה* »

איזה יופי!
מקסים ומזל טוב
בלבוסטה*
הצטרפות: 04 יוני 2008, 13:16

הלידות שהיו הלידה שתהיה

שליחה על ידי בלבוסטה* »

קוראת בעניין.
בנתיים_נקרא_לי_אמא*

הלידות שהיו הלידה שתהיה

תודה :-)

חזרתי,עם מחשבות כבדות.
היום הזה כבד כבד....אין לי טלוויזיה ולא רואה סרטי שואה כבר שנים,אני לא צריכה.
הייתי מקבלת אותם לארוחת צהריים אצל סבתא.יחד עם הסלט או מלפפון חמוץ.
גם ספרי שואה כבר לא קוראת.
נתקלתי בספריה עמוסה עמוסה בסיפורי שואה לפני כשנתיים,ומה שהפתיע אותי היה שהיו אלו סיפורים של משפחות שומרות תורה ומצוות
ששמרו על אורח החיים שלהן גם בתוך הזוועה.
בחרתי 2 ספרים,שסופרו ע"י נשים,היה לי חשוב לשמוע את הקול הנשי.
באופן מופלא שתי הנשים השלימו לי את הסיפור של סבתא שלי,אבל זה לדף אחר.

מאז שאני אמא המחשבות על השואה כמעט בלתי נסבלות,ולפרקים,כמעט בלתי פוסקות...אני לא יכולה להמנע מלחשוב איך הסתדרו שם.
איך כשהקטנים האלו כל כך רגישים ועדינים וזקוקים לכל כך הרבה תנאים גשמיים ורוחניים...איך?...אני מסתכלת על הבנות שלי בנות הארבע והשש
ונחרדת בתוכי מה ילדים בגילן עברו.

איך הגעתי לכל זה?קראתי עכשיו כתבה.לא הייתי צריכה.היה שם תאור בן משפט אחד שלא אצטט,עם תינוק,ואני בקושי נושמת עכשיו.

ובנתיים,כמעט נכנסת לחודש רביעי,מנסה להסתיר את הבטן המבצבצת לה בלי לשאול אותי אם אני מוכנה כבר "לצאת מהארון"...
רוצה אותו עוד קצת רק שלי,שלנו.
סוד מתוק שכזה.
(חוץ מבעלי כמובן סיפרתי לחברה טובה אחת ולאמא שלי לפני כמה ימים.)
טוב.יצא לי קצת מבולבל,ולא הכי קשור,מבטיחה להתקדם לסיפור הלידה המופלאה של הפלא הקטן שלי,שסוף סוף הסכים להרדם לפני כמה דקות :-) )
בנתיים_נקרא_לי_אמא*

הלידות שהיו הלידה שתהיה

היום סיפרנו לאבא שלי וזוגתו על ההריון.הדבר הראשון שאבא שלי אמר היה-שוב פעם?...ואחר כך-יש לך כוח?...
אמרתי לו שהקב"ה נותן כוח,וחוץ מזה שבלי עין רעה הם יוצאים כל כך מוצלחים שאיך אפשר לא לרצות עוד אחד? :-)
בנתיים_נקרא_לי_אמא*

הלידות שהיו הלידה שתהיה

ההריון הקודם היה שונה מאלו שלפניו.
הרגשתי טוב מההתחלה,והפעם,דאגתי לעצמי,דאגתי לאכול ארוחת בוקר כל בוקר.
לקחתי הומאופטיה,במטרה לא להכנס לשמירת הריון שוב,(מה שדי עזר כי נכנסתי לשמירה רק בשבוע 34,לשבועיים),
ובעיקר לא התעלמתי מכאבים,טיפלתי בעצמי!נשמע פשוט אבל זה לא,אני לא יודעת איך אצל אחרות,אבל לי יש נטיה לחכות עד שזה כמעט
מאוחר מדי ורק אז לעשות משהו.
אז פניתי לחברה שהיא רפלקסולוגית,שליותה אותי כל ההריון,וגם הייתה הדולה שלי בלידה.
בכלל,פשוט קיבלתי את המציאות,כמו שהיא.
עד חודש שביעי.....
שם,אני לא יודעת מה קרה,כנראה הרחם התחיל ללחוץ על הקיבה,אבל גם התחילו צרבות מטורפות,והתחלתי להקיא.
לא יכולתי לאכול הרבה,לא בכמות ולא במגוון המאכלים,מיד הייתי מקיאה.זה היה קשה,מתיש,וברוך השם גם זה עבר.
אה....איך שכחתי....עם כל המתיקות של ההריון הזה(עד ההקאות וכל זה)טורטרתי למעקבים במרפאה להריון בסיכון גבוה בתל השומר.
למה?כי יש לי אנטי כייל,מזכרת ממנת הדם הלא מתאימה שקיבלתי בזמן ההריון מחוץ לרחם.
הנוגדנים בהריון הזה השתוללו והיה צורך לבצע מעקב צמוד לגדילת העובר.
באחת הבדיקות,שדווקא ביצעתי במרפאה בתל אביב,בשבוע 34,הטכנאית נלחצה והודיעה לי שיש לי מחיקה,פתיחה ופיינלינג כל שהוא...
מהר מהר טלפו לרופאה,הפניה ליולדות,ואני שכבר מתורגלת בסיטואציה,שואלת את הרופאה-מה יעשו?
היא-יאשפזו להשגחה.
אני-יתנו זריקה להבשלת ריאות בשבוע כזה?
היא-סביר להניח שלא.
אני-יעצרו את הלידה אם היא תתפתח?
היא-סביר להניח שלא
אני-טוב,אז אני בעצם יכולה ללכת הבייתה ואם יהיו צירים או משהו לסוע ליולדות,הרי התינוק לא פשוט יוצא פתאום החוצה ...
היא-סביר להניח שלא :-)
בקיצור,פשוט הלכתי הבייתה.הודעתי לכולם שאני בשמירה מלאה עד שבוע 36.
בניגוד לפעם הקודמת שכל כך הייתי זקוקה לעזרה שלא הייתה בנמצא,הפעם לא ביקשתי.
פשוט ידעתי שאיך שהוא,יהיה בסדר,הרגשתי שהשבועיים האלו ניתנו לי במתנה,לנוח,להתבונן,להתכונן,להבין שהולכת להיות לידה.
עד אז לא פיניתי לזה מקום להתרקם בתוכי.
זאת אומרת,העובר התרקם וגדל בתוכי,אבל המציאות שלו והמציאות שהולכת להתרחש לידה,ואני זאת שאמורה להיות שם...
היו שתי מציאויות נפרדות.
בשבועיים האלו,התחלתי להרגיש,להתכונן,לרצות.
קיבלתי עזרה,והייתי מוקפת במשפחה וחברים ואהבה בצורה מופלאה.
אני חושבת שהבית שלי מעולם לא היה כלכך מתוקתק-מהכביסות עד לכמות האוכל המבושל והרצפה הנקיה כמו בשבועיים האלה :-)

בנתיים,עברו השבועיים,וצירים קטנים באים והולכים,אני הולכת וגודלת והסבלנות שלי הולכת ואוזלת.....
בשבוע 39,אחרי יומיים של צירים שבאים ומפסיקים,קמתי מלילה ארוך וכואב,התיישבתי בחצר על כסא הנדנדה,הדלקתי סיגריה והתחלתי לבכות.
הבכורה חוגגת היום יומולדת חמש בגן,אני לא יכולה להגיע ככה,בפעם שעברה שכאב לי ככה הייתי בפתיחה ארבע,אני אומרת לבעלי.
מחליטים שהוא יסע לגן,ואני עם הדולה,הולכת ללדת.
מקלחת,תיק,מחפשת שיר מסוים ביו טיוב,בהשגחה מופלאה נפתח לי שיר אחר שחיפשתי פעם ללא הצלחה.
מגיעים ליולדות,אני מקבלת חשק ללכת הבייתה.לא רוצה להיות כאן.
מקווה שיהיה מהר כמו שאני רגילה וללכת,מצד שני איזה קול פנימי בתוכי יודע ואומר לי שזה לא יהה כל כך מהר הפעם...
אני לא מקשיבה לו.
בודקים פתיחה-ארבע.ידעתי!
נכנסים לחדר לידה.
בנתיים_נקרא_לי_אמא*

הלידות שהיו הלידה שתהיה

אני מגיעה,ושולפת את תכנית הלידה,מוציאה דף הוראות לטיפול בתינוק לאחרי הלידה,אני מדברת בשקט עם הדולה שלי,
והמיילדת אומרת-את יכולה לדבר איתי זה בסדר.
היא כאילו זורמת עם הלידה הטבעית שאני רוצה,וכאילו נחמדה ומספרת בדיחות,אבל אני לא לגמרי מתחברת אליה.
בכל זאת אחרי פרק זמן קצר כשהיא מודיעה שהיא סיימה משמרת אני טיפה נלחצת,כבר התרגלתי אליה.
אבל אז נכנסת לחדר המיילדת ש ל י.פני בובה עגולות ונעימות מעוטרות בתלתלים שחורים קצרים.
עיניים נוצצות,וחיוך.כולה אומרת רוך,ועדינות ונתינת מקום.
אנחנו מתחברות מיד,ומאותו רגע,שלושתינו,הדולה המיילדת ואני,מרגישות כאילו נכנסנו לתוך בועה בזמן,בעולם,ויש איזה חיבור עמוק ומיוחד בינינו.
משהו שלא ניתן להסביר במילים.

מכיוון שלא חשבתי בכלל שאני הולכת להתעכב בחדר לידה,לא הבאתי כלום,לא לאכול לא לשתות.
תוקף אותי רעב,ואני נזכרת שלא אכלתי היום כלום מלבד רבע תפוח.
במכונות אין משהו נורמלי אפילו לשתות,במחלקה אין אוכל,וחוץ מזה לכי תמצאי שם משהו מהדרין....
אני ממש משתוקקת למשהו חם,והדולה שלי(נקרא לה ש מעכשיו) מצליחה לארגן לי ממנות המהדרין במחלקת יולדות.

בנתיים יש צירים לא חזקים,והפתיחה לא מתקדמת.
אני מסרבת לכל הצעה של פקיעת מים,זרוז או התערבות כל שהיא,אפילו רפלקסולוגיה אני לא רוצה.כלום.אל תגעו בי.גם לא ללבוש את החלוק.נשארת בבגדים שלי.
ש. ואני מדברות הרבה,ובאורח פלא כל פעם שהמיילדת נכנסת היא שואלת משהו או אומרת משהו בדיוק בדיוק על מה שדיברנו.
בכלל,רגוע במחלקה ורוב הזמן היא שם.יש לה יולדת אחת נוספת,בלידה ראשונה שזזה לאט.
קצת לא נעים לי מהיולדת השניה כי ברור לי שהמיילדת מעדיפה להיות כאן את הזמן שבין לבין....
אני נכנסת קצת למקלחת,יוצאת,בשלב מסויים,משלחת רופאות(רופאות בלבד כל הלידה!בדיוק כמו שהתפללתי,שלא יכנסו לי גברים לחדר!)
מתחיל דיון-כבר ככה וככה זמן ואין התקדמות(והיולדת רגועה-אני לא מרגישה כמעט כלום,רק כמו כאבי מחזור חזקים),הרופאה מבקשת לבדוק פתיחה,
ואם אין התקדמות לפנות את חדר הלידה....אני בחמש וחצי מסתבר,וזה מספיק להם כדי להחליט שאני נשארת.

הרופאה מעצמה מציעה לי להעזר ב"משהו טבעי" לזרוז,אני אומרות ש-ש. היא רפלקסולוגית(לא אמרנו שהיא דולה),והרופאה אומרת לה,נו,אז תתחילי לעבוד!
אני מסכימה,ובאמת,אחרי טיפול לא ארוך הפתיחה מתחילה להתקדם קצת.
בנתיים הזמן עובר ואני לא מבינה איך עדייו לא ילדתי.

בפתיחה שבע אני עוד יושבת על המיטה וקוראת תהילים.לא מפסיקה לחשוב ולומר שזה נראה לי מוזר והזוי שאני ככה בלידה....

לאט לאט אני מתחילה לכאוב.
הרופאה שנכנסת רואה אותי ושואלת אם מים לא עוזרים לי.כבר הייתי במקלחת אני אומרת,והיא עונה-מצדי תהיי שם עד רגע הלידה!כנסי שוב אם זה עוזר!
(אח,כ המיילדת בעצמה אמרה לי שזה היה נס,שהיא עוד לא ראתה דבר כזה שכל זמן הלידה כל מי שהיתה במשמרת עודדה אותי רק לכיוון הטבעי ולא לחצו עלי לשום התערבויות.
היא אמרה שכשרואים יולדת שכל כך עומדת על מקומה ויודעת מה היא רוצה לא מתעסקים איתה....)
בכל אופן אני נכנסת למקלחת וכורעת שם על הברכיים,זו התנוחה היחידה שאני מצליחה לסבול,ש.והמיילדת מדי פעם שואלות אם אני בסדר.
ש. סיפרה לי אח"כ שהמיילדת אמרה לה שהיא יכולה לעזור לי אבל יש לה הרגשה שאני רוצה לבד.
אחרי כמה זמן(כמה?..איבדתי תחושה...)אני יוצאת,כבר לבושה בחלוק,אני ממש קרובה.
המיילדת שואלת אם היא יכולה לצאת רגע,אני עונה לה "לא",בפשטות.
היא מסתכלת עלי מופתעת לשבריר שניה ומתעשתת מיד-איך ילדת פעם שעברה?
בכריעה על הברכיים.
אני הולכת להביא לך מזרון היא אומרת.
ואנ י שכל השעות האלה לא מבינה איך אני הולכת ללדת על המיטה הזו הענקית,תוך כמה דקות,מקבלת שרפרף לידה(שחלמתי לנסות אבל לא העזתי לבקש בחדר לידה רגיל),
פוף ענק,מזרונים.....אני נוחתת על המזרון,נשענת על השרפרף,כל כך כואב ואני שואלת את עצמי למה למה למה עשיתי את זה שוב וביקשתי בלי אפידורל.
המיילדת מבקשת שאודיע לה מתי אני מוכנה ללחוץ ומציעה לפקוע את המים,הוא מיד יצא,היא אומרת.
אני מסכימה,המים יוצאים בשטף אדיר,ואיתם נוחתת בחדר שלווה מיוחדת,כאילו נפקע הסוד,משהו פנימי,ראשוני,אלוקי,אני מרגישה בשניה הזו את השכינה יורדת אלינו ברכות ועוטפת את החדר.

מסתובבת חזרה על שש,הציר הבא כל כך עוצמתי שנדמה לי שזה הסוף שלי....לא יכולה יותר.
ש. לא מפסיקה לחבק אותי וללחוש לי ישר לאוזן שאני יכולה שאני חזקה ומדהימה,המיילדת מבקשת לא ללחוץ,
אחרי דקה אני לא יכולה יותר,הנה זה בא!אני מודיעה ולוחצת,והוא בחוץ.

ש. מודיעה לי שזה בן,אני אומרת שידעתי.
הוא טיפה בוכה,המיילדת מניחה אותו עלי,הוא לא רוצה לינוק,רק מביט בי במבט הכי עמוק בעולם.
אני מיד מתקשרת לבעלי,מנתקים את הטבור כשמפסיק לפעום.

שתיים עשרה שעות בחדר לידה,רבע שעה של לחיצות,שלוש נשים שהתחברו,תינוק אחד שלוש קילו וקצת.

(שבדיוק התעורר,אחזור בקרוב :-) )
אני*
הצטרפות: 04 אוקטובר 2001, 17:25

הלידות שהיו הלידה שתהיה

שליחה על ידי אני* »

מקסים! ממש נהנתי לקרוא.. מעורר השראה החיבור שלך לגוף! בתור אחת שיולדת בבית אני תמיד נדהמת מנשים כמוך שמצליחות להשאר כ"כ מחוברות לעצמן גם בסביבה זרה כמו בי"ח. כמו שאמרתי, מעורר השראה! תודה.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

הלידות שהיו הלידה שתהיה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

תודה שאת כותבת, כיף לקרוא :)
בנתיים_נקרא_לי_אמא*

הלידות שהיו הלידה שתהיה

תודה שאתן קוראות @}
בנתיים_נקרא_לי_אמא*

הלידות שהיו הלידה שתהיה

ימים לא פשוטים עוברים עלי.
אני נעה בין קבלה והכלה לתחושה שאם הייתה ניתנת לי זכות הבחירה,לא הייתי בוחרת עכשיו להיות בהריון.
אני נעה בין להבין ולסלוח לעצמי על התחושה הזו,לבין חרדה ממנה,פחד שהעובר חווה את זה ומרגיש ויודע ושזה ישפיע עליו,עלינו.
אני נעה בין סבלנות ונעימות לשלושת הילדים האהובים שלי לבין חוסר סבלנות קיצוני.
בין חלומות שקשורים ללידה,לחלומות מלאים בפיסות מהעבר שלי,ותמיד אני בתוך הים,בתוך הגלים.

הבטן מתחילה לבלוט,הריון ראשון שאני לא שמחה בכך,אני צריכה עוד זמן,לעכל,זמן שאין לי ככה אני מרגישה.
תיכף יתחילו ההערות והשאלות מהסביבה,מהבנות שלי.....ואין לי כח.מרגישה כל כך חלשה,כל הזמן על הקצה.

וחושבת על הלידה.
פלא שעם כל הרגשות המבולבלים האלה כל מה שאני מצליחה לדעת שאני רוצה,זה הפעם בלי כאב?אפידורל וזהו,
לא מפנטזת על לידת בית,אפילו לא על לידה טבעית בחדר לידה,לא מסוגלת לחשוב על הכאב של הלידה.
על התשישות שאחרי,על ההתאוששות.
אוף,מה אני עושה?
מאירה*
הצטרפות: 17 אוקטובר 2003, 20:13

הלידות שהיו הלידה שתהיה

שליחה על ידי מאירה* »

אני קוראת אותך
מאוד מזדהה בדברים מסוימים
חשבתי אולי זה יעזור-
איך את מרגישה כלפי התינוק ? מדברת איתו?
מדמיינת אותו? תנסי להתמקד בו, נסי לחקות את התנועות שלו בגוף שלך,
לי זה עזר בהריון לא פשוט שהיה לי עם פחדים מהלידה,
אשמח להמשיך לקרוא אותך.
חיבוק גדול.
מאירה*

הלידות שהיו הלידה שתהיה

שליחה על ידי מאירה* »

עוד שאלה- יש מצב ללידת בית?
מבחינה רפואית אני שואלת..
בנתיים....*
הצטרפות: 23 אפריל 2013, 12:31

הלידות שהיו הלידה שתהיה

שליחה על ידי בנתיים....* »

מאירה ראשית,תודה :-)
אני לא מאלו שמדברות ממש עם העובר,בשלבים מתקדמים יותר 'מדברת' איתו בתחושות,במחשבה.
בביקורת האחרונה שעשיתי,פתאום קלטתי שיש שם ממש תינוק,כאילו נשכח ממני שבשבוע כ"כ מוקדם(זה היה 12 נדמה לי)כבר יש שם ממש מישהו!ידיים,רגליים,ראש....הרופאה אפילו שאלה אם אני רוצה לדעת האם זה בן או בת.
יצאתי ממנה בהתרגשות גדולה.
עכשיו נדמה לי שאני מתחילה להרגיש את התנועות,וזה מדהים.
בכלל אני בדרך.כלל מאוד אוהבת להיות בהריון.מאוד.מרגישה הכי סקסית ויפה עם החזה שמתמלא,עם הבטן העגולה.מרגישה באמת מלאות אמיתית פנימית.כנראה בגלל זה קשה לי עכשיו.
חייבת לסיים אמשיך בקרוב....
בנתיים....*

הלידות שהיו הלידה שתהיה

בימים האחרונים אני יותר רגועה ובשלום עם ההריון,עם המסביב.
ברגעי הקושי(שלושה ילדים,אני לבד איתם כמעט כל ערב),אני נסחפת לתוך קושי עמוק יותר,של-מה יהיה כשיהיה פה עוד אחד??
אנחנו לחוצים כלכלית,אני צריכה לחשב צעדי בדיוק מירבי עכשיו בעסק הקטן שיש לי ושחייבים להגדיל כדי לשרוד אותו ואיתו.
לגבי הלידה-אין מצב ללידת בית,מבחינת הרופאה שלי חייבים לבדוק שהתינוק לא אנמי מיד כשהוא נולד,מצד שני לא בדקתי את זה מול מיילדת בית.אני מניחה שאם הייתי משש מתעקשת היה נמצא פתרון.אבל,בעלי לא בעיניין בכלל,אין לי סביבה מספיק תומכת כדי להעיז,ואני מכירה את עצמי,אני עוד עלולה למצוא את עצמי 'רק' מכינה משהו לאכול,ו'רק' להחליף לקטן חיתול וכן הלאה...לא לדבר על הפן הכלכלי.
מאירה*

הלידות שהיו הלידה שתהיה

שליחה על ידי מאירה* »

יש כמה פנים לענין הזה של עוד ילד בבית
מצד אחד זה עוד אחד אבל מצד שני יש ילדים גדולים שעוזרים
ובכל גיל הם יכולים לעזור, אצלי דוקא הקטנה בת ה4 ולא בן ה7 עזרה לי
ובשמחה גדולה , להביא דברים , להעסיק את התינוקת החדשה כשאני בשרותים ( הקלה גדולה)
ועוד כל מיני דברים שלא היה לי כשהשניה נולדה .
עוד דבר שעוזר זה לדמות מה יהיה אחר כך לחשוב על פתרונות לבעיות נגיד לדוגמא
לשנות את השעה של המקלחות ליותר מוקדם ביום( כבר עכשיו, אני עשיתי את זה וזה להיט שב5 כולם כבר מקולחים )
או על כמה מקומות שהולכים אליהם אחרי צהרים באופן קבוע
כמו סיפרייה , גן שעשועים אחר מהרגיל , חברה ביום קבוע , סרט עם פופקורן בערב עם הילדים
אוכלים ארוחת ערב בחוץ -פיקניק.
אני כתבתי רשימה של דברים שהתחלתי עם הלידה של השלישית והקלו עלינו מאוד(גם אני הייתי לבד הרבה הבן זוג היה בעבודה )
יכול לעזור נראה לך?
בנתיים_נקרא_לי_אמא*

הלידות שהיו הלידה שתהיה

מאירה,את צודקת.
לגבי הכל...הבנות שלי מדהימות בקטע הזה,הן עוזרות,ומתוקות,באמת.
אני יודעת שפשוט אצטרך לגייס את כל כוחות הנפש ליצור שגרה כמו שאת אומרת,
אני לא הכי טובה בלצאת איתם לכל מיני מקומות,בפרט מאז שיש לנו חצר,אבל פעם פעמיים בשבוע בטח יועילו לכולם.
אני עובדת(כרגע מהבית)כל יום עד השעה ארבע,הן מגיעות בצהריים מהגן,הקטן כמובן איתי וישאר גם לאחר הלידה.
זמן מקלחות בערב זו באמת נקודה רגישה..כ"כ הרבה פעמים בזמן האחרון יצא לי להתפרץ עליהן דווקא אז....כי הקטן צורח ומתחיל להיות מאוחר..
בכל אופן היום למשל ויתרתי והיה ערב מקסים.
תודה,אמשיך בקרוב
בנתיים....*

הלידות שהיו הלידה שתהיה

הבנתי הערב שהפחד שלי מתחלק בגדול לשני חלקים-הכאב הפיסי של הלידה.אני באמת מרגישה שאני לא יכולה להכיל כאב.מאז הלידה האחרונה הפסקתי למשל להסיר שיער עם שעווה.אני צריכה לטפל בשיניים ודוחה,למרות שיש לי ביטוח שיניים שתקף לעוד שנה וקצת,בגלל הפחד מהכאב....
השני-איך להסתדר.הזמן לעצמי,הכוחות להשקיע ולתת,להיות רגועה עם הילדים,עם בעלי.להצליח לתחזק את הבית,לא להיות עייפה כל כל כל הזמן.......
בנתיים....*

הלידות שהיו הלידה שתהיה

ומצד שני,אני מזכירה לעצמי שעדיף בית מבולגן ושמח מבית מתוקתק ואמא עצבנית.מזכירה לעצמי שאין לדעת אם ההריון הזה,ובעז"ה הלידה והתינוק הזה לא יהיו האחרונים.
בנתיים_נקרא_לי_אמא*

הלידות שהיו הלידה שתהיה

חזרתי.מחוזקת.שמחה יותר,רגועה יותר.
מרגע ששחררתי את הניסיון להסתיר את הבטן הגודלת,מרגע שהרשתי לעצמי לדבר על ההריון בחופשיות,מפלס הלחץ ירד פלאים!
אני בעבודה פנימית עם עצמי להיות כאן,נוכחת עבור ילדי,בפרט עבור הקטן,שקצת חבל לי שהמקום שלו כתינוק של הבית ישתנה לו כ"כ מהר...הבכורה מדהימה,מאוד מתרגשת מההריון.האמצעית,כילדת אמצע טיפוסית זקוקה להמון אהבה ותשומת לב,המון חיזוקים,אבל עם זאת חייבת גבולות ברורים,אחרת ניכר שהיא הולכת לאיבוד.

היום מילאתי לי אמבטיה.עד למעלה למעלה.שקעתי בתוכה,עד האזניים ועצמתי עיניי.היה לי ערב קצת קשה עם הילדים וכעסתי על עצמי.על חוסר הסבלנות.על זה שצעקתי.על זה שאני שוכחת להפוך גם את ה"מטלות" כמו מקלחת,כמו א.ערב,כמו סתם להיות ביחד בסוף היום-לזמנים כייפים.זה ה-זמן שלי איתן!
אבל קטנצ'יק בכה הרבה ונצמד,והבכורה דיברה ללא הפסקה......והאמצעית התבכיינה ללא הפסקה....ובסוף הוא נרדם,והאמצעית נכנסה בעצמה למיטה אחרי שהצעתי לה לנוח למרות שעדיין לא שעת השינה,והבכורה נשארה איתי בסלון.אבא הגיע,וקצת דיברנו,הוא קרא לה סיפור והרדים,ואני מילאתי אמבטיה.

אני שקועה לי שם במים הנעימים,לא שומעת את העולם.נזכרת בחלום מופלא ומתוק שחלמתי לפני יומיים.חלמתי שאני רואה ב u.s את התינוק,אבל הוא כל כך מוחשי!והוא מחייך את החיוך הכי מתוק שראיתי מימי.הרופאה מדפיסה לי תמונות שלו,והוא דומה בדיוק בדיוק לקטנצ'יק שלנו.

וככה במים פתאום הצלחתי לדמיין איך הוא יוצא ממני,והפחד שוב הרים ראש,ואני,פשוט לא נלחמתי איתו,אבל לא התייחסתי.ומתוכי עלתה מחשבה,או בת -קול עדינה שלחשה בי-התינוק כבר יודיע לך איך הוא רוצה להיוולד.
התינוק יחליט איך הוא רוצה להיוולד.

וואוו.....כמה שקט ורוגע נמסך בתוכי.
תרגעי!תהיי כאן.תסדרי מה שאת.יודעת.מה שאת יכולה.תרפי.התינוק הזה יודיע לך איך הוא רוצה להיוולד,והלידה תהיה הכי מדהימה,אם את רק תהיי שם.....
בנתיים_נקרא_לי_אמא*

הלידות שהיו הלידה שתהיה

וסליחה על הטעויות..אני גולשת מהנייד ואז קשה לחזור לתקן..מבטיחה לתקן שתהיה לי גישה למחשב :-)
הצלחתי לקיים :-)
בנתיים_נקרא_לי_אמא*

הלידות שהיו הלידה שתהיה

.......ושוב ערב קשה.
שוב צעקתי עליהן סביב המקלחת.
שוב קטנצ'יק צרח בנתיים.
שוב נכנסו למיטה מאוכזבות\נזופות (?)
התקשרתי לבעלי.אמרתי שאם אני לא משתפת אותו ב"זמן אמת",אז אחר כך אני מעגלת ומייפה את התמונה,ואומרת שלא היה כזה נורא,אבל שצריך למצוא פתרון לערבים האלה שאני כאן לבד,שאני לא רוצה לדמיין מה יהיה עם ארבעה.
והוא שאל-עכשיו זה הזמן?....התחלתי לבכות.
בגל זה הקדמתי ואמרתי לך שאני חייבת לפרוק בזמן אמת.....
הוא הבין,והקשיב,ואני יכולתי לבכות תוך כדי שאני מרדימה את הקטן,ובסוף נרגעתי.

אתמול הייתי בסקירה,היה מדהים.כל כך מרגש,לראות את הגוף הזעיר הזה בתוכי.
ואני נעה שוב בין לבין,פעם ככה ופעם הפוך....
(מרגיעון-תמיד הכי חשוך לפני עלות השחר :-) )
בנתיים...*
הצטרפות: 13 יולי 2013, 22:09

הלידות שהיו הלידה שתהיה

שליחה על ידי בנתיים...* »

שבת קשה.
ריב מעליב עם בעלי.
קטנצ'יק מוציא שיניים ומתנהג בהתאם.
חודש שביעי.עגולה וכבדה,קשה להתכופף,קשה להרים את הקטן.
מתמכרת לתזוזות בתוכי,
נלחמת בפחדים שצפים ועולים,בתחכום לובשים כל פעם צורה אחרת...
תשעה באב בפתח והאויר כמו כל שנה מרגיש לי דחוס וכבד ורותח.
מחכה שיעבור.
הכל.
להיות אחרי הסערה.
אחרי השקט המעיק.
פלוני_אלמונית*

הלידות שהיו הלידה שתהיה

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

יעזור לי לדעת שאני לא לבד כאן :-]
פלוני_אלמונית*

הלידות שהיו הלידה שתהיה

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

זו אני בנתיים נקרא לי אמא מסמיקה שם למעלה...
שליחת תגובה

חזור אל “דפים למיון”