קניות לקראת לידה (באופן כללי, לאו דווקא ללידת בית)
מדור לידת בית
ציוד ללידה עצמה
חובה:- סדיניות- מעין תחבושת ענק (60X90 ס"מ שיטחה) מניחים על המיטה / מצע הלידה כדי לא ללכלך. ב דרך אומרת שכחצי חבילה זה מה שנחוץ. בחבילה של "שיקמה" יש 15 סדיניות, והיא עולה 90 ש"ח - אפשר למצוא בכלל/סופר פארם וגם בכמה בתי מרקחת (אני מצאתי בבית מרקחת ברח' סוקולוב בהרצליה). אפשר להשיג סדיניות של חברות אחרות יותר בזול, מומלץ לבדוק בבית המרקחת השכונתי. טיפים לחסכון- אפשר לנסות להשיג חצי חבילה פתוחה ממישהי שילדה לפניכן או להכין שקיות אשפה גדולות ולפרוש על שקית מגבת והרי סדינית רב פעמית, זולה, וביתית.
- 10 חיתולי בד (טטרה חב' של 6 20-40 ש"ח, פלנל חב' של 3 25-50 ש"ח - לא כדאי להזמין באינטרנט אם זה כל מה שתקנו כי מחיר המשלוח יקר. אפשר להשיג בחנויות ציוד לתינוקות חיתולי כותנה בזול)
- קערת פלסטיק גדולה (לשליה)
- בקבוק חדש (=סגור, מטעמי סטריליות) של שמן שומשום (מצאתי של 100 מ"ל המחירים 25-30 ש"ח)
- ארניקה 200 C בכדוריות של 5 גר' (רצוי לוודא את עניין ה C200)
- לדאוג שיש מים חמים.
- פנס טוב או תאורת חירום (מחירים בין 75-110 ש"ח למוצרים דומים שמיוצרים כולם בסין)
- מד חום (לאמא)
- אוכל בבית ליולדת ולמלווים, ללידה ולימים שאחרי
- תיק לבי"ח: מכיל תעודות זהות של שני ההורים, מסמכי מעקב הריון, בדיקות, סקירות, תוצאות וכו', בגדים ליולדת וליילוד, תחבושות ותחתונים להחלפה (ראו סעיף "דימום" בהמשך), פיג'מה, כפכפים למקלחת, מברשת שיניים, דיסק עם מוסיקה אהובה, תכנית לידה למי שרוצה, משהו לאכול למקרה שהלידה מתארכת לתוך הערב או הלילה.
- מיכל דלק מלא!!!!!! באוטו
- סלקל לתינוק - מורכב באוטו
- מס' טל של מד"א 101, ודף עם הנחיות הגעה הביתה - לא רצוי בזמן הלידה להתחיל להסתבך עם ההסבר...
- הכרות עם מסלול הנסיעה לבי"ח
- דלי עם שקית אשפה,
- קשיות מתקפלות לשתיה נוחה
- בקבוק מים חמים / שקית כוסמת מתחמת במיקרו
- מגבות גדולות וקטנות
- חלוק רחצה
- כריות,(כמה שיותר, גדולות)
- מזרונים
- כדור פיזיו
- סדין גומי (40 ש"ח בסופרפארם) - אפשר לנצל את ההזדמנות לקנות וילון אמבטיה חדש ולהשתמש בישן לכיסוי המיטה המחיר יהיה דומה (בהנחה שלא תקנו וילון מעוצב ב 200 ש"ח)
- כדור טניס לעיסוי היולדת
- שמנים אתריים לעיסוי - יש רשימות איפה שהוא באתר
- כלי נגינה ומצב-רוח טוב!
- רשימה עם מיקומם המדוייק של כל הפריטים שיש סיכוי שתזדקקו להם לפני/במהלך/אחרי הלידה לבעלים שלא יודעים איפה נמצא כל דבר. זה נראה בערך ככה: 1. חיתולי פלנל - ח.שינה, דלת ימנית של הארון, מדף שני מלמעלה בצד שמאל. 2. בקבוק חם - ח. משחקים בשידה, מגירה תחתונה מאחור בצד ימין וכך הלאה...
- ארגז כלים ללידה
- מוסיקה
- בריכה מומלצת: דגם Aquarium של The Wet Set בגודל 152/56 (שימו לב יש להם גם 180~ אבל זה ייהיה הרבה יותר זמן למלא!) מחירה נע בין 100 ל 200 ש"ח (מה שגורם לי לתהות למה כדאי להזמין עם המילדת בריכה + כיסוי ב 500 ?! ) אפשר להשיג בטויז אר אס ובמגוון חנויות ספורט וצעצועים, רצוי לקנות בחדשי הקיץ המוקדמים כי אחר כך קשה להשיג- לתשומת לבן של יולדות החורף.
- שטיח / שמיכות / מזרונים מתחת לבריכה כדי שלא יכאב בברכיים וכדי לשמור על חום המים.
- הרבה מגבות
- מפוח
- צינור גינה
- מחבר! לברז (לשים לב שהוא מתאים לברז ביתי כי לברז גינה הרבה פעמים יש הברגה בקצה שלו שמתאימה לצינור, ובבית אין)
- מד-חום לבריכה (אולי יש למיילדת?)
- מסננת (לדיג קקי בבריכה. ככה זה.)
- סירים גדולים שאפשר להרתיח בהם מים - למגבות חמות ולהוספה לבריכה.
- אימון על יבש (:-)) במילוי הבריכה- לוודא שהצינור מתחבר ולא משפריץ, לוודא שהמפוח ממפח, שהבריכה לא מפונצ'רת, לקחת בחשבון שלוקח זמן למלא אותה, אולי כדאי גם סירי מים על הגאז - למקרה שהדוד לא מספיק לחמם. לזכור לא להעמיס יותר מיד על מערכת החשמל בבית.
- טיפ- כדאי לנפח אותה מראש כמעט לגמרי ולהשאיר רק את הפיניש לשעת השין.
ציוד לתינוק/ת
(בגדים מ 100% כותנה, מידה newborn או 0-3 months)- כובע
- גרבים
- חזיות ומכנסונים
- חיתולים ר"פ / ח"פ
- בייבי גרו (הבגד הזה שהוא אוברול על הכל, מכנסונים עם רגליות (סגורים עם כף הרגל) ובאמצע תיקתקים וגם סידור של תיקתקים שאפשר לפתוח רק מלמטה כדי להחליף חיתול. בגדים שממש לא נוחים לבלי חיתולים (-: )
- תמצית קלנדולה (בעלת תכונות אנטיספטיות) לחיטוי חבל הטבור- אפשר גם קולוסטרום, הכי טוב לטפטף ישירות על הגדם כי זה יותר סטרילי. יש המורחים באצבע או במנקה אזניים. יש הממליצים על חיטוי באלכוהול 70% אבל מחקרים מסוימים מראים כי אלכוהול רק מעכב את נפילת הגדם.
- שואב ריר (הידוע גם בכינוים נזלת, חננה, נזלה...). כדאי לשאול את המיילדת האם ולמה צריך.
- למי שנותן ויטמין K: ויטמין K + מזרק + מחט שאיבה. קונים על פי מרשם רפואי קופסה לבנה מלבנית בצבע לבן שעליה כתוב בכחול- KONAKION MM PEDIATRIK 2mg oral/i.m/i.v, בפנים יש חמש אמפולות חומות, המכילות כל אחת, 0.2CC של נוזל הויטמין K במינון של 2mg. צריך להזמין מראש בבית המרקחת. (ראו גם ויטמין K)
- גומיות לשיער, מהסוג העבה והנמתח, כדי לשים מעל כף הרגל של התינוקי, שלא יתבחבשו הבגדים...
- שמיכה לתינוק- לא הכרחי, תלוי בסידורי הלינה המתוכננים (אם במיטת ההורים אפשר לכסות בשמיכה המשותפת). אפשר גם לאלתר שמיכה מצעיף.
צמחי מרפא
- רסקיו (בקבוק קטן 50 ש"ח, בבית מרקחת או בחנות טבע)
- תה עלי פטל וסרפד (להשיג עלים בתפזורת בחנויות טבע. שימושי יותר בסוף ההריון ולאחר הלידה, לאו דווקא תוך כדי)
- תה ילקוט רועים להפחתת הדימום אחרי הלידה (להשיג בחנות טבע)
לאמא אחרי הלידה
טיפול בפרינאום/טחוריםלא חייבים לקנות מראש משום שבלידת בית רוב הסיכויים שהפרינאום לא יזדקק לטיפול, ואם צריך אפשר לקנות אחרי הלידה. מצד שני, כדאי לקחת בחשבון שאחרי הלידה לא תמיד קל לעשות קניות, והדבר האחרון שיהיה לך ראש אליו יהיה לחפש בבאופן איזה משחה המליצו לקנות לתפרים, אז כדאי להכין מראש לפחות משהו מהרשימה - למשל משחת טראומיל ששימושית לכל סוג של חתך או פצע.
לפרינאום:
- תמציות צמחי מרפא לשימוש כקומפרסים (תחבושת טבולה במים או בתמצית וקפואה) או כתוספת לאמבטיה (ממלאים אמבטיה ומתישבים בפנים): קומפרי(?)/ אכילאה/ קלנדולה/לוונדר
- שמן/ג'ל לריפוי תפרים - יש הרבה בשוק במחירים בין 60-80 ש"ח: משחת קלנדולה, תפר קל של ברא, ולדה, משחת טראומיל (מומלצת גם למגוון שימושים אחרים) ועוד (יש להשיג בסופר פארם/בית מרקחת/בחנות של דיאדה)
- במקום הקרמים המאחים למינהם Ferrum Phos. D12 באבקה, מערבבים עם תמצית קלנדולה והופכים למשחה ומורחים על הקרע/ חתך.
- לערבב 50 גרם דבש אורגני עם כפית שמן לבנדר איכותי (היותר יקר) למרוח על פד ולהצמיד לאיזור החתך.
- משחת הממליס של וולדה לטיפול בטחורים קלים (שימו לב- המשחה משככת כאבים בלבד ואינה מסייעת לתהליך הריפוי)
- משחה קונבנציונלית לטחורים, למי שהיו לה טחורים כבר בהריון (כשיש טחורים ממש גדולים חייבים אמצעי לחימה דרסטיים. אחרי כמה ימים אפשר יהיה לעבור לאמצעים פחות קונבנציונלים).
- שמנים ארומתיים לטיפול בטחורים (כדאי להתיעץ מראש עם מישהו שמבין בתחום).
- רשימת מדריכות /יועצות הנקה זמינה. סוגים של מדריכות הנקה
- משחה לפטמות כואבות (רפאל, לנולין אורגני, משחה של שרון קוצר)- לא חייבים לקנות מראש. בינינו? כל המשחות מיותרות, ברוב המכריע של המקרים. מה חשוב? תנוחת הנקה והצמדה טובה של התינוקת לשד, פנייה מיידית ליועצת הנקה אם ההנקה מכאיבה (זה לא תקין), מריחת חלב אם על הפטמות, איוורור הפטמות בין ההנקות (לא להשאיר כל הזמן סגור בתוך חזיה עם רפידות הנקה לחות... בכלל הכי טוב להמעיט בחזיות, ככל הנראה).
- תה שומר לאמא (קונים זרעי שומר בחנות טבע בשקלים בודדים ומכינים חליטה (ל-הגברת ייצור החלב ולמניעת גזים)
- תמצית גרפווטר
- תחבושות גדולות, הכי מומלצות של שיקמה - בסופרפארם ליד הסדיניות וחיתולים למבוגרים 35~ ש"ח החבילה, נקיות מכל הכימיקלים הסופגים וכמויות הניילון האדירות, להבדיל מהתחבושות הדקות. יש המעדיפות את תחבושות אלוויס הסגולות של הלילה אם כי צריך להחליפן לעתים יותר קרובות. אחרי הימים הראשונים אפשר לעבור לתחבושות בד.
- חיתולים ח"פ רגילים לתינוק, אפשר לפתוח חיתול ולשים בתחתונים במקום תחבושת.
- 2-3 רשתיות / תחתונים ישנים שיחזיקו תחבושת גדולה לימים הראשונים. עדיף רשתיות מאשר תחתונים ח"פ- אפשר לכבס אחת וללבוש את השנייה וזה רק לימים הממש ראשונים.
- מי שרוצה תחבושות בד- במקום לקנות תחבושות יקרות, קונים מגבת קטנה (יש "מגבות פליטה" שעולות פרוטות בחנויות פושטיות לציוד תינוקות) בגודל 20X20 ס"מ, מקפלים לשלוש ומקבלים תחבושת גדולה (6.5X20 ס"מ) ועבה שמתכבסת בקלות ומתייבשת מהר.
נסיעה לבית חולים אחרי הלידה
- שתי תעודות זהות (אנחנו לקחנו תעודת זהות ודרכון, מסתבר שאין זה מספיק טוב! ואי אפשר להתקבל לפחות למקום אחד בלי ת.ז של האב במקרה של לידת בית מתוכננת)
- תיק כלי רחצה עם תחבושות שמתאימות לאחרי לידה, תחתונים ובגדים להחלפה.
- תיק עם אביזרים לתינוק: חיתולים, בגדים להחלפה.
- תרופות שנוהגים לקחת באופן קבוע
- מנשא \עגלה
- תיק מסמכי הריון עם תוצאות בדיקות , אוהבים לקחת בבית החולים סוג דם וספירת דם.
- מזון ומשקה- לרוב נוסעים שעות מעטות אחרי הלידה, גם היולדת וגם המלווים עשויים להיות רעבים ועלול להיות זמן המתנה ממושך בבית החולים.
- לשקול להעזר במלווה שאינו עייף (בעיקר אם מדובר בלידה ארוכה), במיוחד אם יש נסיעה רצינית לבית החולים.
- כדאי להגיע שלא בשעות העומס ולא באמצע הלילה.
תרמו: Pלונית אחרת (מייסדת הדף), בשמת א, בת ההרים, ב דרך, תמר ס, יונת שרון, טרה רוסה, רונה בראון, רוקדת לאור ירח, אם פי 3, אמא גמדים, טלילה, מונו נוקי, תזמורת הים
ערכה: תזמורת הים (9.9.2005)