הכנות ללידת בית

אנונימי

הכנות ללידת בית

שליחה על ידי אנונימי »

דפים קשורים:
קניות לקראת לידה (באופן כללי, לאו דווקא ללידת בית)
מדור לידת בית

ציוד ללידה עצמה

חובה:
  • סדיניות- מעין תחבושת ענק (60X90 ס"מ שיטחה) מניחים על המיטה / מצע הלידה כדי לא ללכלך. ב דרך אומרת שכחצי חבילה זה מה שנחוץ. בחבילה של "שיקמה" יש 15 סדיניות, והיא עולה 90 ש"ח - אפשר למצוא בכלל/סופר פארם וגם בכמה בתי מרקחת (אני מצאתי בבית מרקחת ברח' סוקולוב בהרצליה). אפשר להשיג סדיניות של חברות אחרות יותר בזול, מומלץ לבדוק בבית המרקחת השכונתי. טיפים לחסכון- אפשר לנסות להשיג חצי חבילה פתוחה ממישהי שילדה לפניכן או להכין שקיות אשפה גדולות ולפרוש על שקית מגבת והרי סדינית רב פעמית, זולה, וביתית.
  • 10 חיתולי בד (טטרה חב' של 6 20-40 ש"ח, פלנל חב' של 3 25-50 ש"ח - לא כדאי להזמין באינטרנט אם זה כל מה שתקנו כי מחיר המשלוח יקר. אפשר להשיג בחנויות ציוד לתינוקות חיתולי כותנה בזול)
  • קערת פלסטיק גדולה (לשליה)
  • בקבוק חדש (=סגור, מטעמי סטריליות) של שמן שומשום (מצאתי של 100 מ"ל המחירים 25-30 ש"ח)
  • ארניקה 200 C בכדוריות של 5 גר' (רצוי לוודא את עניין ה C200)
  • לדאוג שיש מים חמים.
  • פנס טוב או תאורת חירום (מחירים בין 75-110 ש"ח למוצרים דומים שמיוצרים כולם בסין)
  • מד חום (לאמא)
  • אוכל בבית ליולדת ולמלווים, ללידה ולימים שאחרי
הכנות להתפנות לבית חולים
  • תיק לבי"ח: מכיל תעודות זהות של שני ההורים, מסמכי מעקב הריון, בדיקות, סקירות, תוצאות וכו', בגדים ליולדת וליילוד, תחבושות ותחתונים להחלפה (ראו סעיף "דימום" בהמשך), פיג'מה, כפכפים למקלחת, מברשת שיניים, דיסק עם מוסיקה אהובה, תכנית לידה למי שרוצה, משהו לאכול למקרה שהלידה מתארכת לתוך הערב או הלילה.
  • מיכל דלק מלא!!!!!! באוטו
  • סלקל לתינוק - מורכב באוטו
  • מס' טל של מד"א 101, ודף עם הנחיות הגעה הביתה - לא רצוי בזמן הלידה להתחיל להסתבך עם ההסבר...
  • הכרות עם מסלול הנסיעה לבי"ח
ציוד מומלץ אך לא חובה
  • דלי עם שקית אשפה,
  • קשיות מתקפלות לשתיה נוחה
  • בקבוק מים חמים / שקית כוסמת מתחמת במיקרו
  • מגבות גדולות וקטנות
  • חלוק רחצה
  • כריות,(כמה שיותר, גדולות)
  • מזרונים
  • כדור פיזיו
  • סדין גומי (40 ש"ח בסופרפארם) - אפשר לנצל את ההזדמנות לקנות וילון אמבטיה חדש ולהשתמש בישן לכיסוי המיטה המחיר יהיה דומה (בהנחה שלא תקנו וילון מעוצב ב 200 ש"ח)
  • כדור טניס לעיסוי היולדת
  • שמנים אתריים לעיסוי - יש רשימות איפה שהוא באתר
  • כלי נגינה ומצב-רוח טוב! :-)
  • רשימה עם מיקומם המדוייק של כל הפריטים שיש סיכוי שתזדקקו להם לפני/במהלך/אחרי הלידה לבעלים שלא יודעים איפה נמצא כל דבר. זה נראה בערך ככה: 1. חיתולי פלנל - ח.שינה, דלת ימנית של הארון, מדף שני מלמעלה בצד שמאל. 2. בקבוק חם - ח. משחקים בשידה, מגירה תחתונה מאחור בצד ימין וכך הלאה...
  • ארגז כלים ללידה
  • מוסיקה
לבריכה - אם מחליטים שרוצים (ראו גם בריכה ללידת מים בבית)
  • בריכה מומלצת: דגם Aquarium של The Wet Set בגודל 152/56 (שימו לב יש להם גם 180~ אבל זה ייהיה הרבה יותר זמן למלא!) מחירה נע בין 100 ל 200 ש"ח (מה שגורם לי לתהות למה כדאי להזמין עם המילדת בריכה + כיסוי ב 500 ?! ) אפשר להשיג בטויז אר אס ובמגוון חנויות ספורט וצעצועים, רצוי לקנות בחדשי הקיץ המוקדמים כי אחר כך קשה להשיג- לתשומת לבן של יולדות החורף.
  • שטיח / שמיכות / מזרונים מתחת לבריכה כדי שלא יכאב בברכיים וכדי לשמור על חום המים.
  • הרבה מגבות
  • מפוח
  • צינור גינה
  • מחבר! לברז (לשים לב שהוא מתאים לברז ביתי כי לברז גינה הרבה פעמים יש הברגה בקצה שלו שמתאימה לצינור, ובבית אין)
  • מד-חום לבריכה (אולי יש למיילדת?)
  • מסננת (לדיג קקי בבריכה. ככה זה.)
  • סירים גדולים שאפשר להרתיח בהם מים - למגבות חמות ולהוספה לבריכה.
  • אימון על יבש (:-)) במילוי הבריכה- לוודא שהצינור מתחבר ולא משפריץ, לוודא שהמפוח ממפח, שהבריכה לא מפונצ'רת, לקחת בחשבון שלוקח זמן למלא אותה, אולי כדאי גם סירי מים על הגאז - למקרה שהדוד לא מספיק לחמם. לזכור לא להעמיס יותר מיד על מערכת החשמל בבית.
  • טיפ- כדאי לנפח אותה מראש כמעט לגמרי ולהשאיר רק את הפיניש לשעת השין.

ציוד לתינוק/ת

(בגדים מ 100% כותנה, מידה newborn או 0-3 months)
  • כובע
  • גרבים
  • חזיות ומכנסונים
  • חיתולים ר"פ / ח"פ
  • בייבי גרו (הבגד הזה שהוא אוברול על הכל, מכנסונים עם רגליות (סגורים עם כף הרגל) ובאמצע תיקתקים וגם סידור של תיקתקים שאפשר לפתוח רק מלמטה כדי להחליף חיתול. בגדים שממש לא נוחים לבלי חיתולים (-: )
  • תמצית קלנדולה (בעלת תכונות אנטיספטיות) לחיטוי חבל הטבור- אפשר גם קולוסטרום, הכי טוב לטפטף ישירות על הגדם כי זה יותר סטרילי. יש המורחים באצבע או במנקה אזניים. יש הממליצים על חיטוי באלכוהול 70% אבל מחקרים מסוימים מראים כי אלכוהול רק מעכב את נפילת הגדם.
  • שואב ריר (הידוע גם בכינוים נזלת, חננה, נזלה...). כדאי לשאול את המיילדת האם ולמה צריך.
  • למי שנותן ויטמין K: ויטמין K + מזרק + מחט שאיבה. קונים על פי מרשם רפואי קופסה לבנה מלבנית בצבע לבן שעליה כתוב בכחול- KONAKION MM PEDIATRIK 2mg oral/i.m/i.v, בפנים יש חמש אמפולות חומות, המכילות כל אחת, 0.2CC של נוזל הויטמין K במינון של 2mg. צריך להזמין מראש בבית המרקחת. (ראו גם ויטמין K)
  • גומיות לשיער, מהסוג העבה והנמתח, כדי לשים מעל כף הרגל של התינוקי, שלא יתבחבשו הבגדים...
  • שמיכה לתינוק- לא הכרחי, תלוי בסידורי הלינה המתוכננים (אם במיטת ההורים אפשר לכסות בשמיכה המשותפת). אפשר גם לאלתר שמיכה מצעיף.

צמחי מרפא

• רסקיו (בקבוק קטן 50 ש"ח, בבית מרקחת או בחנות טבע)
  • תה עלי פטל וסרפד (להשיג עלים בתפזורת בחנויות טבע. שימושי יותר בסוף ההריון ולאחר הלידה, לאו דווקא תוך כדי)
  • תה ילקוט רועים להפחתת הדימום אחרי הלידה (להשיג בחנות טבע)

לאמא אחרי הלידה

טיפול בפרינאום/טחורים
לא חייבים לקנות מראש משום שבלידת בית רוב הסיכויים שהפרינאום לא יזדקק לטיפול, ואם צריך אפשר לקנות אחרי הלידה. מצד שני, כדאי לקחת בחשבון שאחרי הלידה לא תמיד קל לעשות קניות, והדבר האחרון שיהיה לך ראש אליו יהיה לחפש בבאופן איזה משחה המליצו לקנות לתפרים, אז כדאי להכין מראש לפחות משהו מהרשימה - למשל משחת טראומיל ששימושית לכל סוג של חתך או פצע.
לפרינאום:
  • תמציות צמחי מרפא לשימוש כקומפרסים (תחבושת טבולה במים או בתמצית וקפואה) או כתוספת לאמבטיה (ממלאים אמבטיה ומתישבים בפנים): קומפרי(?)/ אכילאה/ קלנדולה/לוונדר
  • שמן/ג'ל לריפוי תפרים - יש הרבה בשוק במחירים בין 60-80 ש"ח: משחת קלנדולה, תפר קל של ברא, ולדה, משחת טראומיל (מומלצת גם למגוון שימושים אחרים) ועוד (יש להשיג בסופר פארם/בית מרקחת/בחנות של דיאדה)
  • במקום הקרמים המאחים למינהם Ferrum Phos. D12 באבקה, מערבבים עם תמצית קלנדולה והופכים למשחה ומורחים על הקרע/ חתך.
  • לערבב 50 גרם דבש אורגני עם כפית שמן לבנדר איכותי (היותר יקר) למרוח על פד ולהצמיד לאיזור החתך.
לטחורים:
  • משחת הממליס של וולדה לטיפול בטחורים קלים (שימו לב- המשחה משככת כאבים בלבד ואינה מסייעת לתהליך הריפוי)
  • משחה קונבנציונלית לטחורים, למי שהיו לה טחורים כבר בהריון (כשיש טחורים ממש גדולים חייבים אמצעי לחימה דרסטיים. אחרי כמה ימים אפשר יהיה לעבור לאמצעים פחות קונבנציונלים).
  • שמנים ארומתיים לטיפול בטחורים (כדאי להתיעץ מראש עם מישהו שמבין בתחום).
הנקה
  • רשימת מדריכות /יועצות הנקה זמינה. סוגים של מדריכות הנקה
  • משחה לפטמות כואבות (רפאל, לנולין אורגני, משחה של שרון קוצר)- לא חייבים לקנות מראש. בינינו? כל המשחות מיותרות, ברוב המכריע של המקרים. מה חשוב? תנוחת הנקה והצמדה טובה של התינוקת לשד, פנייה מיידית ליועצת הנקה אם ההנקה מכאיבה (זה לא תקין), מריחת חלב אם על הפטמות, איוורור הפטמות בין ההנקות (לא להשאיר כל הזמן סגור בתוך חזיה עם רפידות הנקה לחות... בכלל הכי טוב להמעיט בחזיות, ככל הנראה).
  • תה שומר לאמא (קונים זרעי שומר בחנות טבע בשקלים בודדים ומכינים חליטה (ל-הגברת ייצור החלב ולמניעת גזים)
  • תמצית גרפווטר
דימום
  • תחבושות גדולות, הכי מומלצות של שיקמה - בסופרפארם ליד הסדיניות וחיתולים למבוגרים 35~ ש"ח החבילה, נקיות מכל הכימיקלים הסופגים וכמויות הניילון האדירות, להבדיל מהתחבושות הדקות. יש המעדיפות את תחבושות אלוויס הסגולות של הלילה אם כי צריך להחליפן לעתים יותר קרובות. אחרי הימים הראשונים אפשר לעבור לתחבושות בד.
  • חיתולים ח"פ רגילים לתינוק, אפשר לפתוח חיתול ולשים בתחתונים במקום תחבושת.
  • 2-3 רשתיות / תחתונים ישנים שיחזיקו תחבושת גדולה לימים הראשונים. עדיף רשתיות מאשר תחתונים ח"פ- אפשר לכבס אחת וללבוש את השנייה וזה רק לימים הממש ראשונים.
  • מי שרוצה תחבושות בד- במקום לקנות תחבושות יקרות, קונים מגבת קטנה (יש "מגבות פליטה" שעולות פרוטות בחנויות פושטיות לציוד תינוקות) בגודל 20X20 ס"מ, מקפלים לשלוש ומקבלים תחבושת גדולה (6.5X20 ס"מ) ועבה שמתכבסת בקלות ומתייבשת מהר.

נסיעה לבית חולים אחרי הלידה

• שתי תעודות זהות (אנחנו לקחנו תעודת זהות ודרכון, מסתבר שאין זה מספיק טוב! ואי אפשר להתקבל לפחות למקום אחד בלי ת.ז של האב במקרה של לידת בית מתוכננת)
  • תיק כלי רחצה עם תחבושות שמתאימות לאחרי לידה, תחתונים ובגדים להחלפה.
  • תיק עם אביזרים לתינוק: חיתולים, בגדים להחלפה.
  • תרופות שנוהגים לקחת באופן קבוע
פחות חשוב, אבל נוח שיש:
  • מנשא \עגלה
  • תיק מסמכי הריון עם תוצאות בדיקות , אוהבים לקחת בבית החולים סוג דם וספירת דם.
  • מזון ומשקה- לרוב נוסעים שעות מעטות אחרי הלידה, גם היולדת וגם המלווים עשויים להיות רעבים ועלול להיות זמן המתנה ממושך בבית החולים.
  • לשקול להעזר במלווה שאינו עייף (בעיקר אם מדובר בלידה ארוכה), במיוחד אם יש נסיעה רצינית לבית החולים.
  • כדאי להגיע שלא בשעות העומס ולא באמצע הלילה.

תרמו: Pלונית אחרת (מייסדת הדף), בשמת א, בת ההרים, ב דרך, תמר ס, יונת שרון, טרה רוסה, רונה בראון, רוקדת לאור ירח, אם פי 3, אמא גמדים, טלילה, מונו נוקי, תזמורת הים
ערכה: תזמורת הים (9.9.2005)
יתרון_האור*
הצטרפות: 01 אוקטובר 2006, 00:00
דף אישי: הדף האישי של יתרון_האור*

הכנות ללידת בית

שליחה על ידי יתרון_האור* »

גמ"ח סדיניות מאוד בזול - בערך 1/2 מחיר!
יש בבני ברק גמ"ח (גמילות חסדים - חנות למטרות חסד, מחירים זולים) שמוכר סדיניות שקמה במשהו כמו 45 ש"ח לחבילה, אבל הם מוכרים רק נדמה לי 4 חבילות יחד או משהו בסגנון. לדעתי כדאי להתאגד ולרכוש במרוכז, אולי אפילו לבקש מהמיילדת שתקשר בין יולדות שונות, או תעביר בדיסקרטיות (למי שרוצה לשמור על פרטיותה). נכון שזה דבר קטן יחסית אבל אם אפשר לשלם הרבה פחות אז למה לא?
אני מנסה למצוא איפה רשמתי את הפרטים... אעדכן אח"כ
מאמא_מאוהבת*
הצטרפות: 25 אוגוסט 2003, 01:27
דף אישי: הדף האישי של מאמא_מאוהבת*

הכנות ללידת בית

שליחה על ידי מאמא_מאוהבת* »

ובתור הכנה נוספת, אפשר גם לשמוע ראיון עם יולדת בית כאן - קטע מס' 14 @}
מיצי_הריונית*
הצטרפות: 25 יולי 2006, 11:27
דף אישי: הדף האישי של מיצי_הריונית*

הכנות ללידת בית

שליחה על ידי מיצי_הריונית* »

ההכנה החשובה ביותר בעיני היא ההכנה הנפשית/ רוחנית/ פיזית.
כל ההכנות החומריות אולי עוזרות לתהליך, יוצרות עיסוק סביב הנושא אבל כדי לתכננן ולפנטז את התהליך עצמו. איפה בבית? באיזו תנוחה/ תנוחות? מי משתתף?
לי זה מאוד עזר. אחרי שהכנתי היטב את הגוף: הרבה יוגה, הליכות ושחיה, אבל בעיקר היוגה שמעבר להכנה פיזית של הגוף מכינה אותו מבחינה רוחנית לאירוע. תיכננתי מה אני רוצה ואיך תתקדם הלידה
ואת מה שביקשתי קיבלתי. יותר נכון קיבלתי גירסה מקוצרת של התיכנון. הייתה לידה נפלאה.
הדס*
הצטרפות: 25 ספטמבר 2002, 18:28

הכנות ללידת בית

שליחה על ידי הדס* »

מעוניינת בסדיניות ללידה (לקנות או לקבל). האם יש למישהי חבילה פתוחה כדי שלא אצטרך להשקיע בחבילה שלמה ויקרה? אני גרה בטבעון שזה הכי קלאסי אם יש לך ואת גרה באיזור, אבל אם את גרה איפהשהו על הקו של טבעון - תל אביב אוכל גם להגיע. תודה. הדס 052-5477573 או hadas.h@gmail.com
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

הכנות ללידת בית

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

מעוניינת בסדיניות ללידה (לקנות או לקבל).
זה אחד הפריטים הכי תמוהים בעיני ברשימת ציוד ללידת בית. כמובן שאני בזמנו טרחתי וקניתי סדיניות, ושילמתי על זה 80 או 90 שקל (הרוקח אגב הסתכל בי בתמיהה וברחמים, כנראה חשב שזה ל"בעיות" אחרות לגמרי...). כיוון שבסוף לא נעשה בהן שימוש (הלידה לא הסתיימה בבית) השתמשתי בהן אחרי הלידה כתמיכה לשעוונית, מתחת למצעי התינוק.

אבל בדיעבד אני חושבת: כולן פה נגד חד פעמי ומשתדלות לחתל ברב פעמי וכולי וכולי, ולמה הסדיניות האלה? בגלל שהמיילדות החליטו שזה מה שהכי סופג הפרשות בלידה? יש כל מיני תחליפים "ממוחזרים" או רב פעמיים - וילון אמבטיה ועליו פרושים כמה סדינים/ציפיות ישנים, ציפה ישנה שבתוכה שמיכת פיקה (שקונים בשוק ב-30 שקל). לפחות יש סיכוי שיהיה אפשר להשתמש בה שוב אח"כ.
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

הכנות ללידת בית

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

למילדת-"שלי"-יש-סדינית-ר"פ-עליה-פורשים-מגבות-מבית-היולדת!
|יש|כיפאק.
באופן_לייט*
הצטרפות: 02 נובמבר 2006, 23:58
דף אישי: הדף האישי של באופן_לייט*

הכנות ללידת בית

שליחה על ידי באופן_לייט* »

אני דווקא אהבתי את הסדיניות הח"פ
וסליחה על הלא אקולוגיות :-P (קומ"ג אני בטוח השגם לך י שכמה "זיופים" בעניני אקולוגיה-פשטות מרצון וכיו"ב)

בלידה בכלל לא השתמשנו בהן אבל אח"כ זה היה שוס מטורף
בימים שאחרי הלידה ממש לא עניין אותי להחליף מצעים / מגבות וכיו"ב והסדיניות היו יעילות מתחת לתחת... (ועל הספה)
ואח"כ גם מתחת לזעטוטה
מה שכן - חצי חבילה שקיבלתי מהדס (אחרת) הספיקה בהחלט
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

הכנות ללידת בית

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

ברור שיש זיופים, זו לא השאלה... הסדיניות גם יקרות בטירוף. ובעיני, העדיפות שלהן לא מצדיקה את המחיר.
מה שאני אומרת זה - סדיניות זו רק אופציה אחת מבין כמה. כדאי להזכיר גם את האחרות ולתת לבחור.
מיכל_מיכל*
הצטרפות: 03 דצמבר 2006, 22:56

הכנות ללידת בית

שליחה על ידי מיכל_מיכל* »

גם אני, עם כל הצער, מעדיפה סדיניות ח"פ...
גם ככה יהיו בטח הרבה ליכלוכים בלידה ובתקופה שאחריה, והנוחות שבח"פ חונקת את שיקול הדעת.

באותה מידה בתקופה הראשונה אני מניחה שאחתל את התינוקי בח"פ... כשתחזק, ואתמלא רוח קרב (אחרי שיטוט יומיומי בדפים הרלוונטיים של באופן) אתחיל עם רב-פעמי.
g_a_n_i*
הצטרפות: 20 מאי 2006, 12:34

הכנות ללידת בית

שליחה על ידי g_a_n_i* »

גמני בנבחרת הח"פ, לפחות לחלק ה"קריטי" (לא את הכל הייתי רוצה לפגוש שוב :-S) סופר נוח לקפל ולשכוח, גם אם לא כ"כ PC. דווקא הדימום שכ"כ מטריד מבחינת כביסה היה ממש לא בעייתי: cycle במים קרים בלי אבקה ומייד כביסה רגילה וכולן צחות כשלג. לא לשכוח לנער את הקרישים לפני...
ולחשוב שפינטזתי איך אני מוסרת בשמחה את יתר הסדיניות. כל מגבות הבית גוייסו ובקושי הספיקו :-P
שרה_לה*
הצטרפות: 15 אוקטובר 2002, 10:38
דף אישי: הדף האישי של שרה_לה*

הכנות ללידת בית

שליחה על ידי שרה_לה* »

אין ספק שהסדניות הח"פ מאוד נוחות. אבל בשורה התחתונה של רשימת הבעד והבנגד עדיף לא להשתמש בהן, בשל תרומתן העצומה לזיהום הסביבה. אפשר למצוא תחליפים לא פחות טובים. מנסיוני, כדאי לתפור סדיניה אחת או שתיים רב פעמיות (בד שמשונית, שני סמרטוטי רצפה ושכבה חיצונית של מגבת), שמשמשות כשכבה תחתונה, ואוסף של מגבות מתחלפות לפי הצורך מעל.
מי שמתעקשת, יש לי עודפים של ח"פ שאפשר לקבל. (למרות שאולי צריך הרבה אומץ לבוא לקחת אחרי הנאום שלמעלה).

<עוד אין מרגיעון כזה, אבל אותי תמיד מרגיע לדעת ש אפשר גם אחרת>
g_a_n_i*

הכנות ללידת בית

שליחה על ידי g_a_n_i* »

למרות שאולי צריך הרבה אומץ לבוא לקחת אחרי הנאום שלמעלה:-D
אהבתי.
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

הכנות ללידת בית

שליחה על ידי בשמת_א* »

בד שמשונית
מה זה?

(אני ממשיכה ללמוד. את הידע הזה אני כבר איישם על הנכדים, אבל גם לזה יש ערך, לא?)
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

הכנות ללידת בית

שליחה על ידי פלונית* »

סדיניות של שקמה
למעוניינות מירושלם: ניתן לרכוש סדיניות של שקמה ושל חברה אחרת בארגון "עזר מציון", זה יותר זול מבבתי מרקחת!
ויש לי שאלה : שקמה יותר טוב או אין הבדל?
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

הכנות ללידת בית

שליחה על ידי פלונית* »

אגב אם יש מישהי שמעוניינת ברכישה כזו בימים הקרובים אשמח שנקנה ביחד חצי חצי... כך לפחות בחצי לצמצם את השימוש בהן...
בשל תרומתן העצומה לזיהום הסביבה
חבילה של 20 עולה 50 שקל, ושל שקמה 15 בחבילה עולה 65
ענבל*
הצטרפות: 06 פברואר 2002, 10:42

הכנות ללידת בית

שליחה על ידי ענבל* »

ועוד שימוש למה שנשאר מהסדיניות - לשמור ללידה הבאה.
אידה_ג*
הצטרפות: 12 נובמבר 2006, 13:28
דף אישי: הדף האישי של אידה_ג*

הכנות ללידת בית

שליחה על ידי אידה_ג* »

_תחבושות גדולות, הכי מומלצות של שיקמה - בסופרפארם ליד הסדיניות וחיתולים למבוגרים 35~ ש"ח החבילה, נקיות מכל הכימיקלים הסופגים וכמויות הניילון
האדירות, להבדיל מהתחבושות הדקות_

אני רכשתי לקראת הלידה תחבושות "רגילות" למחזור , מהסוג האורגני, אלה ללילה, זה מספיק? או כדאי להצטייד בכל זאת בתחבושות הגדולות של שקמה?
מיכל_בר*
הצטרפות: 30 אוגוסט 2005, 22:41
דף אישי: הדף האישי של מיכל_בר*

הכנות ללידת בית

שליחה על ידי מיכל_בר* »

מנסיוני, ביממה - או כמה יממות - הראשונות אחרי הלידה, כדאי את הענקיות של שיקמה. וגם ככה מתלכלכים.
כדאי גם להניח במיטה בה ישנים סדינית חד או רב פעמית, או מגבת.
g_a_n_i*

הכנות ללידת בית

שליחה על ידי g_a_n_i* »

תחבושות "נובה-לי" בסופרפארם. 2 חבילות (סה"כ 32) ב-11 שח. ללא כנפיים, עם מגע נעים של בד.
בימים הראשונים ערמתי פירמידה נאה של 3 :-D (הן רכות ויחסית דקות אז זה לא מציק, ה"תמיכה" בפרינאום אפילו היתה לי נעימה).
לא היו לי נזילות, והתחבושות זולות ונעימות.
גברת_פלפלת*
הצטרפות: 26 אפריל 2005, 14:41
דף אישי: הדף האישי של גברת_פלפלת*

הכנות ללידת בית

שליחה על ידי גברת_פלפלת* »

המיילדת שלי אמרה לי לקנות חוץ מהסדיניות- שעוונית למיטה. מי יודעת מהיכן משיגים?
מיכל*
הצטרפות: 09 אוקטובר 2001, 17:11

הכנות ללידת בית

שליחה על ידי מיכל* »

בסופר פארם
ילדת_טבע*
הצטרפות: 12 ספטמבר 2005, 13:35
דף אישי: הדף האישי של ילדת_טבע*

הכנות ללידת בית

שליחה על ידי ילדת_טבע* »

תחבושות "נובה-לי" בסופרפארם
נכון להיום סופר פארם לא מחזיקים את זה יותר, עכשיו יש להם איזה תחבושות פלצניות שעולות הון והן מיועדות לאחרי לידה... בעסה, הפכתי חצי עולם פחות או יותר למצוא לי משהו זול וזמין... חושבת ללכת על חיתולי בד וזהו.
ריש_גלית*
הצטרפות: 14 יולי 2007, 01:22
דף אישי: הדף האישי של ריש_גלית*

הכנות ללידת בית

שליחה על ידי ריש_גלית* »

שעוונית למיטה
יש גם בשוק הכרמל (אולי זה יותר זול, לא זוכרת מחירים). כבר לא קוראים לזה שעוונית אלא סתם כיסוי למזרן, בד"כ צד אחד פלסטיק וצד שני מין בד מגבת, שיהיה נעים. תשמרי לשלב הגמילה מחיתולים של הרך הנולד! ואולי בכלל תגדלי בלי חיתולים, מי יודע.
אפשר גם לצפות את המזרן בווילון אמבטיה ישן ולזרוק אותו אח"כ, הזדמנות לקנות חדש.
לידה נעימה!
ילדת_טבע*
הצטרפות: 12 ספטמבר 2005, 13:35
דף אישי: הדף האישי של ילדת_טבע*

הכנות ללידת בית

שליחה על ידי ילדת_טבע* »

בד"כ צד אחד פלסטיק וצד שני מין בד מגבת כשזה כזה דבר אז מומלץ להשתמש הפוך, ז"א כשהצד של הניילון עליון והמגבת נושקת למזרון עצמו, ככה קל יותר לניקוי (אפשר פשוט לנגב ודי). בגלל שזה עם המגבת הזו בצד השני אז זה לא מרשרש. אנחנו בשתמשים בשיטה הזו במיטה המשפחתית נגד פספוסים, זה נעים ונוח רוב הזמן ולא צריך לכבס כל פיפי.
פלונית_לרגע*
הצטרפות: 06 פברואר 2004, 22:23
דף אישי: הדף האישי של פלונית_לרגע*

הכנות ללידת בית

שליחה על ידי פלונית_לרגע* »

במידה ויש צורך לפנות לאחר הלידה לקופת חולים וטרם נרשמנו במשרד הפנים מה הפרוצדורה ? האם יש פה אנשים עם ניסיון.
תודה
טרה_רוסה*
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

הכנות ללידת בית

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

כדאי לתאם מראש עם רופא שאתם מכירים, ואז אין בעיה.
פלונית_לרגע*
הצטרפות: 06 פברואר 2004, 22:23
דף אישי: הדף האישי של פלונית_לרגע*

הכנות ללידת בית

שליחה על ידי פלונית_לרגע* »

רגע אני לא מבינה- אם הילד לא רשום אז איך מקבלים אותו? במידה וצריך בדיקות איך עושים על איזה שם? אשמח לתשובה אם יש מי שהתנסה.
תודה
טרה_רוסה*
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

הכנות ללידת בית

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

רופאת הילדים שלנו ממכבי עשתה בדיקה אחרי לידת הבית, ולא הייתה לה שום בעיה. כשהגשתי את החשבונית לקבל החזר על ביקור הבית רשמתי שם של הילדה היותר גדולה, אבל רק כי זה היה נראה לי יותר פשוט, לא בגלל שהרופאה אמרה.
נסיכת_השום*
הצטרפות: 17 פברואר 2005, 14:05
דף אישי: הדף האישי של נסיכת_השום*

הכנות ללידת בית

שליחה על ידי נסיכת_השום* »

שמחה מאוד למצוא את הדף הזה.
משהו שהמילדת העתידית שלי אמרה, כתשובה לשאלה מה כדאי שיהיה בבית, אחרי שאמרה שלא צריך כמעט שום דבר מיוחד היה- ניילון לכסות את המצע שעליו אלד, הרבה שמיכות, ו....קפה!!
מסתבר, שהקפה עוזר להרחיב את הפירנאום!
גלית_חיים*
הצטרפות: 02 מרץ 2008, 14:16

הכנות ללידת בית

שליחה על ידי גלית_חיים* »

בשתיה או במריחה?? אפשר פרטים? ומי זו המיילדת אם אפשר לשאול?
נסיכת_השום*
הצטרפות: 17 פברואר 2005, 14:05
דף אישי: הדף האישי של נסיכת_השום*

הכנות ללידת בית

שליחה על ידי נסיכת_השום* »

לא בשתיה... היא לא פירטה בדיוק איך, אבל הקפאין גורם במגע עם הפירנאום להרחבה. אני מניחה שמעורבב במים חמימים.
המילדת נמצאת היכן שאני גרה, בברלין..
אפרט לאחר הלידה אם זה עבד ואיך בדיוק זה נעשה, אם אשים לב.. ויש לי גם כמה חדשים עד הלידה...
טאו_להורות*
הצטרפות: 02 מרץ 2008, 09:21
דף אישי: הדף האישי של טאו_להורות*

הכנות ללידת בית

שליחה על ידי טאו_להורות* »

שהקפה עוזר להרחיב את הפירנאום
מעניין , אשמח לדעת יותר. אנא, תשאלי אותה על מה היא מתבססת , ותבקשי עבורנו את המתכון להכנה.
לעניות דעתי קפה מצר כלי דם. מעניין אם מדובר בקפה קלוי או טרי
אשמח לקבל לינק אליה ישירות
תודה
עירית*
הצטרפות: 22 ינואר 2003, 11:43

הכנות ללידת בית

שליחה על ידי עירית* »

עדכון מחירים: סדיניות של שקמה: חבילה של 15 עולה בסופרפארם 50 ש"ח ולא 90.
שרה_לה*
הצטרפות: 15 אוקטובר 2002, 10:38
דף אישי: הדף האישי של שרה_לה*

הכנות ללידת בית

שליחה על ידי שרה_לה* »

למרות שבכל רשימת "מה להכין" ללידה מככבות הסדיניות, גיליתי באופן מפתיע שבאמת אפשר להסתדר בלעדיהן. בקלות. בשנה האחרונה שמחתי להשתמש רק במגבות שכובסו חזרו לארון כמו חדשות. הרבה, הרבה יותר נעים לשימוש, ידידותי לסביבה ותורם למצב רוחה המרומם של המיילדת. נסי ותהני.

<ברשותי המון סדיניות, למסירה>
גברת_פלפלת*

הכנות ללידת בית

הכי מצחיק זה שאחרי שמיגנתי את כל הבית בסדיניות, והכל היה מבריק ונקי, ברגע שיצא האפרוח נשענתי על איזה 4 כריות שנראו אחר כך כאילו הכניסו אליהן לא רק את הנוצות, אלא אווז שלם שחוט... את כל המצעים והמגבות כיבסנו מכונה אחת במים קרים בלי חומר, ומיד אחר כך עם חומר. יצאו מבריק.

<מציעה בחום למגן כריות בניילון, כי אותן, להבדיל מכל דבר אחר כמעט, לא ניתן לכבס>
סיגל_ב*
הצטרפות: 29 פברואר 2004, 08:57
דף אישי: הדף האישי של סיגל_ב*

הכנות ללידת בית

שליחה על ידי סיגל_ב* »

מציעה בחום למגן כריות בניילון, כי אותן, להבדיל מכל דבר אחר כמעט, לא ניתן לכבס
דווקא ניתן.
אני כיבסתי פעם כמה כריות. יצא נקי.
גברת_פלפלת*

הכנות ללידת בית

באמת?
אני כיבסתי, יצא לא נקי ומסריח )-: בסוף זרקתי.
עירית*
הצטרפות: 22 ינואר 2003, 11:43

הכנות ללידת בית

שליחה על ידי עירית* »

תודה, ננסה... (למרות שכבר קניתי- יש לי צורך שהכל יהיה בבית... ומגבות יש בשפע, מחכות מסודרות בארון...)
עולם_קטן*
הצטרפות: 06 אוגוסט 2005, 21:56
דף אישי: הדף האישי של עולם_קטן*

הכנות ללידת בית

שליחה על ידי עולם_קטן* »

גם אני ילדתי על מגבות וסדינים, פעמיים.
בלידה האחרונה ילדתי על סדין לבן, שלקח לי 4-5 ימים אחרי הלידה עד שכיבסתי אותו, יצא ללא רבב.
הרבה יותר נעים מסדינית, הרבה יותר אקולוגי והרבה יותר זול (יש בבית-לא צריך לקנות כלום!).
מיצי_החתולה*
הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*

הכנות ללידת בית

שליחה על ידי מיצי_החתולה* »

אני כיבסתי פעם כמה כריות. יצא נקי.

_באמת?
אני כיבסתי, יצא לא נקי ומסריח בסוף זרקתי._

אלה עם המילוי הסינטטי, ניתנות לכביסה. מילוי של נוצות או פוך לא מתכבס טוב.
מיכל_בר*
הצטרפות: 30 אוגוסט 2005, 22:41
דף אישי: הדף האישי של מיכל_בר*

הכנות ללידת בית

שליחה על ידי מיכל_בר* »

בלידה האחרונה ילדתי על סדין לבן, שלקח לי 4-5 ימים אחרי הלידה עד שכיבסתי אותו, יצא ללא רבב.
בחייך,עולם, הכיצד?
<ומה, את בעצמך כיבסת, ככה, אחרי הלידה? לא תיקתקו לך את הבית?>

עם מה אתן מכבסות, עם אקונומיקה?

מאז שאני מכבסת עם חומץ בלבד, הכביסה יוצאת מוכתמת לעיתים...
האמת, גם לפני כן, כשהשתמשתי בנוזל של "טיידי", ואפילו לפני לפני, כשהשתמשתי בזבל הנפוץ, הכביסה אפפעם לא יצאה לי ללא רבב.

<דברים אלה נכתבים נוכח הלידה הממשמשת ובאה, ביולי, בבית. נשארו לי סדיניות ח"פ מהלידה הקודמת, ואני וודאי אשתמש בהן. אבל אני רוצה להימנע מלקנות חבילה נוספת. לא בא לי להכתים את המגבות המשפחתיות, ויש לי גג 2-3 מגבות "מעאפנות", שלא נורא שיתלכלכו.>
טלי_מתכוננת_לביאת_המשיח*
הצטרפות: 05 יוני 2006, 01:14
דף אישי: הדף האישי של טלי_מתכוננת_לביאת_המשיח*

הכנות ללידת בית

שליחה על ידי טלי_מתכוננת_לביאת_המשיח* »

הכי מצחיק זה שאחרי שמיגנתי את כל הבית בסדיניות, והכל היה מבריק ונקי, ברגע שיצא האפרוח נשענתי על איזה 4 כריות שנראו אחר כך כאילו הכניסו אליהן לא רק את הנוצות, אלא אווז שלם שחוט...
D-:
טלי_מתכוננת_לביאת_המשיח*
הצטרפות: 05 יוני 2006, 01:14
דף אישי: הדף האישי של טלי_מתכוננת_לביאת_המשיח*

הכנות ללידת בית

שליחה על ידי טלי_מתכוננת_לביאת_המשיח* »

הכביסה אפפעם לא יצאה לי ללא רבב.

הכביסה יוצאת ללא רבב:
  1. כשהבגדים לא דחוסים (מוכנסים למכונה אחד אחד)
  2. כשיש הרבה מים במכונה (רק אלה עם פתח עליון - לא הצלחתי להבין איך המכונות בעלות פתח צד מכבסות "על יבש" - אני אישית מוסיפה מים למכונה (פתח צידי) דרך מגירת הסבון.
  3. לא נעים, עם כל האקולוגיה, אבל עדיין לא מצאתי תחליף הולם לאבקת כביסה "אריאל".
היחידה לפי דעתי שמוציאה את כל הכתמים (בד"כ מחזור כביסה נוסף לאותו בגד - עוזר) והכי חשוב - ריחות....
דרך אגב, מנסיוני, חומץ "אוכל" את הבגדים.
מנטליקה*
הצטרפות: 18 מרץ 2012, 09:57

הכנות ללידת בית

שליחה על ידי מנטליקה* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

כתבה יפה תודה.
הנה הרשימה שלי
http://www.mentallica.co.il/article/[po]stuff for children[/po]
בלבוסטה*
הצטרפות: 04 יוני 2008, 13:16

הכנות ללידת בית

שליחה על ידי בלבוסטה* »

ממליצה על תחתוני גברים להחזקת התחבושות לאחר הלידה - רב פעמי, לרובנו יש בבית, ויש מספיק מקום לתחבושת עבה.
שחר_גבל*
הצטרפות: 09 יוני 2013, 02:34

הכנות ללידת בית

שליחה על ידי שחר_גבל* »

אשמח לאמץ או לקנות יד שניה כמה סדיניות, שעוונית (מגן מיטה) למיטה זוגית, ואם יש לכן המלצות נוספות בהיבט המיגון.
תודה!
אני מקציר, אבל עד ת"א עובד.
shaharw999@gmail.com
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

הכנות ללידת בית

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

יש לי 15סדיניות חדשות "כמובן" 90/60 נדמה לי, קניתי אותם מבית מרקחת הכנה ללידת בית שבסוף ילדתי בבית חולים, אבל הם גם מאוד שימושים לאחר הלידה ללא קשר ללידת בית.
אשמח למכור אותם במחיר סביר.
אגב, יש לי גם בריכה, אותו דבר כמו הסדניות ושאר ההכנות, ארשום המידות יותר מאוחר, כי לא זכור לי בדיוק.
אני מירושלים, 050-7927727, מגיעים לפעמים לאזור תל-אביב.
יום נעים ושנה טובה לכולם :)
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

הכנות ללידת בית

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

הסדיניות הן חד פעמי כמובן.
אמונה_אנקר*
הצטרפות: 01 יוני 2014, 14:52

הכנות ללידת בית

שליחה על ידי אמונה_אנקר* »

שלום, שמי אמונה ורציתי לענייך אותך ברעיון שהיה לי.
אתחיל בלספר קצת על עצמי, אני קודם כל אמא לראם בן שנה וחצי ובת זוג של נדב. אני ונדב שנינו עוסקים בקולנוע ובהפקות וידאו ויש לנו עסק להפקות וידאו וצילום ארועים.
בתור מי שהעיסוק העיקרי שלה בשנה וחצי האחרונים (לא אגזים אם אומר העיסוק היחידי שלי) היה להיות אמא! התחלתי לחשוב לפני כחודשיים כשהכנסנו את ראם למשפחתון לשלושה ימים בשבוע - איך אוכל אני לפתח את עצמי? מה אני רוצה לעשות כשאהיה גדולה??? כן יש לנו עסק משותף אבל אני רוצה לפתח לעצמי נישה משלי שאוכל לבטא בה את עצמי ולהביא את היכולות שלי האישיות והמקצועיות לידי ביטוי וגם להנות ולחוות סיפוק מזה. (זה מה שכולנו רוצים לא???)ן
הלידה של ראם היתה אחת החוויות היותר מדהימות מרגשות נדירות שהיו לי ולנו.
היה לי ברור בלי צל של ספק שאלד בבית אפילו לא יכולתי לחשוב על אופציה אחרת. ילדתי בלידת בית טיבעית מוקפת רק באנשים שרציתי שיהיו שם ובהמון אהבה.
אבל את סיפור הלידה אשמור להזדמנות אחרת אני רוצה להגיע לנקודה,
לפני הלידה השבעתי את נדב שלא יצלם, ולא כי לא רציתי תיעוד אלא מפני שהיה לי חשוב שיהיה איתי ולא יתעסק בצילום, וגם לא חשבתי שארגיש כמו שאני מרגישה היום. אמרתי לעצמי שלא כל דבר צריך לצלם, ומי אמר שארצה לראות את זה אחר כך? וזה כמובן מלווה בכל מיני חששות שגם ככה נמצאים אי שם לפני לידה ראשונה,
לידת בית זוהי חוויה אינטימית ומיוחדת אני יודעת שכמו שהיה לי חשוב שיהיו נוכחים רק מי שמביא לי אנרגיה טובה ורק מי שמתחבר להוויה הרוחנית הזו של החיבור לטבע ולגוף, כך גם את לא ממהרת להכניס עוד אדם לתוך המעגל הקסום והאינטימי הזה.

לכן אני פה רוצה להציע את עצמי בתור מלווה. מלווה לחוויה העילאית הזו ומתעדת רגעים ממנה בעדינות וברגישות.
אז אם תהיי מעוניינת בחוויה כזו
בתור התחלה אשמח לצלם וליצור קליפ קצר וקסום ללא תשלום
אשמח להיות שותפה במסע של ילדך אל העולם ושתהיי חלק מהמסע שלי לבנייה עצמית :)

אם זה מעניין אותך תרימי טלפון - 054-9401238
טלי*
הצטרפות: 13 מאי 2002, 13:40

הכנות ללידת בית

שליחה על ידי טלי* »

שלום,
נותרו לי שתי אמפולות ויטמין K + שני דיספנסרים.
אשמחלהעביר הלאה...
טלי
אפס חמש שתיים שמונה 701604
טלי*
הצטרפות: 13 מאי 2002, 13:40

הכנות ללידת בית

שליחה על ידי טלי* »

שכחתי להוסיף: אני מטבעון (כפר-יהושע עד סוף יולי)
אפרת*
הצטרפות: 08 יולי 2003, 12:18

הכנות ללידת בית

שליחה על ידי אפרת* »

הגיע הזמן להודות (מבפנים, לעצמי), שכנראה לא תהיה עוד לידת בית אחת.
יש לי 3 אמפולות + דיספנסרים של ויטמין K
אני בירושלים
אפס חמש שמונה 6735999
שליחת תגובה

חזור אל “דפי בית של עורכים שבהם דיונים וטיפים”