הכנה ללידה

מונו_נוקי*
הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*

הכנה ללידה

שליחה על ידי מונו_נוקי* »

עם הרופא שלה? איזה כלים יש לרופא?מה עם לדאוג שכל צריכה ממולאי םבאופן סביר ולהתיעץ איתה למה היא זקוקה?
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

הכנה ללידה

שליחה על ידי יונת_שרון* »

זה קצת מזכיר לי קטע בסרט "ארוך ומשגע", בו הגיבור עצוב, לא מרוכז, ואז בא אליו הבוס שלו ואומר לו: "קרה משהו? אתה רוצה לדבר על זה?" הגיבור אומר שכן, אז הבוס אומר: "אז למען השם תמצא כבר מישהו ותדבר איתו!"
תמר_ס*
הצטרפות: 30 יוני 2003, 10:48
דף אישי: הדף האישי של תמר_ס*

הכנה ללידה

שליחה על ידי תמר_ס* »

מתארגן קורס הכנה רוחנית ללידה של ימימה. מי שמעוניינת שתשאיר הודעה בדף שלי.
יומיים רצופים 8:00-16:00 אצלינו במושב, קרוב למודיעין. מתוכנן לשבועיים הקרובים. תעביר אותו עדה גיל.
אמא_גמדים*
הצטרפות: 29 אוגוסט 2002, 23:32
דף אישי: הדף האישי של אמא_גמדים*

הכנה ללידה

שליחה על ידי אמא_גמדים* »

מפגש הכרות עם "ללדת אם" בירושליים.
"ללדת אם - הכנה הוליסטית ללידה" מזמינה נשים וזוגות למפגש הכרות חוויתי.
במפגש נטעם מההכנה הנפשית והרוחנית ש"ללדת אם" מאפשרת, דרך עבודה תודעתית, אומנותית וגופנית.
גם נתוודע למגוון הקורסים והמפגשים של "ללדת אם" אשר מכוונים ללידה אקטיבית דרך התבוננות עצמית הוליסטית (בתהליכים גופניים נפשיים ורוחניים).
יום שישי ה- 19/11 בין השעות 10:00 -12:00 ברחוב נגבה 13, קטמון הישנה.
ההשתתפות ללא תשלום.
לפרטים אפשר לפנות אל דף הבית שלי או לטלפון - 050-8276658 02-5337269
תמר_ס*

הכנה ללידה

שליחה על ידי תמר_ס* »

הנה לינק עם קצת פרטים על הקורס של עדה גיל ע"פ ימימה
דבש מסלע
אהובה_הילה_חן*
הצטרפות: 20 נובמבר 2004, 08:33

הכנה ללידה

שליחה על ידי אהובה_הילה_חן* »

כל מה שרצית לדעת על קורסי הכנה ללידה-אהובה הילה חן

עם ההריון המתקדם ולקראת הלידה הקרבה, עולות שאלות רבות באשר לדרך הטובה ביותר להתכונן ללידה. אהובה הילה חן, מדריכה להכנה ללידה, מוסמכת מטעם המרכז הישראלי לחינוך ללידה, אחות, ומנחת מפגשי אמהות ותינוקות לאחר לידה, ואמא לשניים מסבירה.

שמח להפנות אתכם לקורסים מתאימים לפי דרישה בדיון זה, בטלפון (למטה) או במייל: [email protected]

בנוסף, הנכם מוזמנים לבקר במיני אתר שלי, בו תוכלו לקבל מידע עלי ועל הקורסים שלי: http://www.leida.co.il/page.asp?id=55002

מומלץ להתחיל קורס החל מ-שבוע 27
כמו כן מומלץ להקדים ולהרשם כבר משבוע 20 כל הקודם זוכה :-) !!!

הקורס הקבוצתי הקרוב ייפתח ביום שלישי הקרוב 8/12/04 בשעה 20:00 ברחובות, וכאמור התפנה בו מקום לזוג נוסף.
קורס נוסף ייפתח ביום ראשון 12/12/04 בשעה 20:00 ברחובות

קורס רענון מקוצר לקראת לידה חוזרת -ייפתח לפי דרישה ,ותיאום מראש .
קורסים פרטיים - נפתחים ע"פ דרישה מהזוגות בימים ובשעות שנוחים לכם בתיאום טלפוני מראש .

מחירים:
550 ש"ח לקורס קבוצתי (הכנה לקראת לידה ראשונה, 7 מפגשים כולל סיור ומפגש לאחר לידה)

300 ש"ח לקורס קבוצתי (רענון לקראת לידה חוזרת, 2 מפגשים)

650 ש"ח לקורס פרטי -הכנה לקראת לידה ראשונה,( 4 מפגשים כולל אחד לאחר הלידה)
400 ש"ח לקורס פרטי-רענון לקראת לידה חוזרת,( 2 מפגשים)

הריון ולידה מעצימים לכם
להתראות
אהובה הילה חן
08-9467359 050-6848590
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

הכנה ללידה

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

הנכם מוזמנים לבקר אותנו באתר http://www.hera.co.il מנחות הכנה להורות ולידה בעלות מקצוע ידע ולב רחב נשמח לשרתכם נאמנה

קראתי את סיפורי הלידה באתר הזה והם די מייאשים :-( לא מצאתי בהם שום דבר מעצים. לא ברור מה נלמד בסדנא שסייע בלידות עצמן (ואחת היולדות גם מספרת שלא עברה כלל את הסדנא).
רעננית*
הצטרפות: 13 דצמבר 2004, 15:03

הכנה ללידה

שליחה על ידי רעננית* »

מישהי כאן הלכה לקורס של קופת חולים כללית? יש ביקורת בונה?
תמיד יש לאנשים דעות מאוד שליליות על כל מה שקשור לקופת חולים, ואני לא בטוחה שהדברים כל כך נכונים גם היום (דעות קדומות?) אני משתמשת בכל מיני שרותים שלהם- (אפילו רופא שיניים..) ודווקא מאוד מרוצה.
נכון שזה לא הכי טבעי בעולם , אבל בכל זאת יש להתחשב גם בענייני עלות...
אשמח על כל תגובה
אמא_גמדים*

הכנה ללידה

רעננית
מצטערת, אין לי ביקורת בונה.
המערכת תלמד את היולדת את מה שפועל לטובת המערכת.
לכן לא תלמדי שם על הסיכונים בהתערבויות או איך להמנע מלהגיע לשימוש בהם, לא תרכשי שם מיומנות להקשבה לגופך אלא מיומנות להקשבה לצוות רפואי ולא תלמדי שלידה היא תהליך טבעי ופשוט אלא תפנימי שלידה היא הליך רפואי מסוכן, שאת בטח לא יכולה להתמודד איתו בכוחות עצמך.
וזה אחרי שהתחשבתי בענייני עלות
אמא_גמדים*

הכנה ללידה

ועוד:
לפני שנים רבות סבתא מתנות ילדה אותי ואת אחי.
שלוש לידות עברו עליה בריקודים, ברביעית היא הלכה לקורס של בית החולים. ושם היא למדה שלידה זה כואב ומסוכן.
למזלי התברכתי בלהיות הרביעית: הלידה התארכה, האם סוממה, התינוקת הופרדה מאימה.
עד כאן קורס הכנה ללידה בשנת 1972, אם את הולכת ב-2005, אנא שתפי אותנו ברשמייך.
רוקדת_לאור_ירח*
הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*

הכנה ללידה

שליחה על ידי רוקדת_לאור_ירח* »

לא עברתי על כל הדף, אבל מהמעט שריפרפתי לא ראיתי שמוזכר העניין הזה- מה בהקשר של מי שמתכוונת ללדת בבית? גם אז לעשות קורס הכנה ללידה? ברור שקורס רגיל לא מתאים לי. ברור גם שקראתי המון חומר ואני באה עם לא מעט ידע, אבל בהחלט רוצה להכין היטב גם את המלווה שלי ובעיקר לבוא מוכנה יותר מבחינת דברים כמו נשימות ותנוחות, שכמה שלא אקרא עליהם זה לא יהיה כמו הדגמות. בכלל, אני בעד לבוא מוכנה, רק תוהה אם יש קורסים נפרדים לכאלה שיולדות בבית וכו', כי ברור שכל קורס אחר לא יתאים לי, מלבד כשמדברים על פרוצדורות של חירום, שאני מקווה שלא יקרו.
חיפושית*
הצטרפות: 16 מרץ 2004, 18:29

הכנה ללידה

שליחה על ידי חיפושית* »

לפי דעתי יש קורסי הכנה ללידה של לידה טבעית....
לחפש באינרטנט, באתר הענק של אומנות הלידה, בטוח תמצאי משהוא שם..
בהצלחה..
מירב*
הצטרפות: 01 אוקטובר 2002, 14:22

הכנה ללידה

שליחה על ידי מירב* »

אני בשבוע 28 ומעוניינת לעבור קורס הכנה ללידה באזור משגב אם למישהיא יש המלצה היא תתקבל בחום.
אהובה_הילה_חן*
הצטרפות: 20 נובמבר 2004, 08:33

הכנה ללידה

שליחה על ידי אהובה_הילה_חן* »

http://www.leida.co.il/categ.aspxהכנסי לקישור של אינדקס לידה באתר אמנות הלידה ותוכלי למצוא מאגר של שמות מדריכות ,דולות , וכל הקשור בהריון לידה והורות .
המון הצלחה
אהובה הילה חן
מדריכת הכנה ללידה ברחובות והסביבה
אמא_מאוחרת*
הצטרפות: 06 פברואר 2005, 16:06
דף אישי: הדף האישי של אמא_מאוחרת*

הכנה ללידה

שליחה על ידי אמא_מאוחרת* »

מנסיוני, הכלל החשוב בבחירת קורס הכנה ללידה הוא : לבדוק עם הנהלת הקורס האם יש בקורס התייחסות רצינית לנושא הרגשי בלידה. אני ילדתי את בני הראשון אחרי שהשתתפתי בקורס שנערך במרכז לאם ולמשפחה. קבלתי בקורס הרבה מידע גם על לידה רגילה וגם על לידה טבעית. אבל לא היתה כמעט שום הכנה רגשית ועל כן הלידה היתה עבורי קשה מאוד (אפשר לקרוא בדף להשתחרר מזכרונות הלידה הראשונה ) באותו הדף תוכלו גם לקרוא המלצות שקבלתי על השיטות היותר טובות שיכולות להכין אתכן ללידה.
תמר_ס*

הכנה ללידה

שליחה על ידי תמר_ס* »

חזרתי מיומיים של "דבש מסלע" - הכנה רוחנית ללידה ע"פ ימימה.
מה אומר ומה אדבר? באתי עם אפס ציפיות. אני הרי יודעת הכל, מאמינה בעצמי, מלאת בטחון. מה כבר יכולים לחדש לי?
היה מדהים. כל כך שונה ממה שמצפים מקורס הכנה ללידה. קודם כל זה לא ללידה, זה לחיים. ברור שזה מתחבר גם ללידה אבל זה הרבה מעבר לזה.
עצם זה שבקבוצה יש רק נשים כבר מוביל אותנו למקומות שלא היו מתאפשרים אם היו גם גברים. ולא שלא הזכרנו אותם ודיברנו עליהם, אבל העיקר היה עלינו.
באמת חובה לכל אחת. גם למי שלא מתכננת לידה בזמן הקרוב. פשוט חובה.
ולמי שדואגת שזה נשמע קצת דתי, אפשר להרגע. יש גם טקסטים דתיים אבל לא מצד האמונה אלא יותר סיפורים והכרת נפש האשה.

דבש מסלע
Pלונית_אחרת*
הצטרפות: 05 יולי 2004, 00:12

הכנה ללידה

שליחה על ידי Pלונית_אחרת* »

היום פתאום תהיתי - למה בעצם?!
אני הרי עושה הכנה עם המיילדת - בתכנית ללידת בית.
משתתפת במפגשי לה לצ'ה
קראתי את אילנה שמש, את לידה פעילה, את סיפורי הלידה את.... ראינו סירטי לידה (ונראה עוד עם המיילדת)
המיילדת המליצה על קורס (בנוסף על ההכנה שהיא מכינה) ואפילו כבר קבענו פגישות. עד עכשיו זה היה לי מין מובן מאליו שצריך.
ופתאום אני תוהה - האם גם אני / אנחנו צריכים? הרי יש לנו הרבה מאוד מידע, ומלווה צמודה (המילדת), ולמה בעצם צריך להוציא עוד 1000 ש"ח ?
האם יולדות הבית שבינכן השתתפו בקורס הכנה בנוסף על המפגשים עם המילדת?!
ואם כן באיזה סוג של קורס - האם בהיבטים טכניים או בהיבט הנפשי (שזה משהו אחר לגמרי נראה לי)
אשמח מאוד לשמוע מה אתן אומרות.
תמר_ס*

הכנה ללידה

שליחה על ידי תמר_ס* »

פלונית, ככה בדיוק אני הרגשתי. אז באמת בצד הטכני, פזיולוג לא מרגישה שאני צריכה אבל ברגשי-כן.
ב_דרך*
הצטרפות: 04 מרץ 2004, 16:52
דף אישי: הדף האישי של ב_דרך*

הכנה ללידה

שליחה על ידי ב_דרך* »

גם אני הרגשתי ככה, שלא ממש צריך קורס. בהתחלה חשבתי שנלך, ולו רק כדי שבן-זוגי ידע לקראת מה הולכים. אני כל הזמן קראתי ולמדתי והוא ריחף לו שם בצד. מידי פעם סיפרתי לו, ולא אחת רמזתי שאולי כדאי שיקרא בעצמו. אבל...נסתרות הן דרכי הגבר...
בסופו של דבר הפגישות עם המיילדת מלאו עבורנו את ההכנה ללידה, בעיקר בצד הפיסי, אבל לא רק - דיברנו איתה גם על ציפיות, חששות, חלומות ומחשבות. בהיבט הנפשי, חיזקתי אצלי את האמונה בי וביכולתו של גופי ללדת בעזרת שיעורי יוגה.
בקיצור - לא השתתפנו בקורס הכנה ללידה ולא חסר לנו.
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

הכנה ללידה

שליחה על ידי בשמת_א* »

פלונית אחרת, אני לא יודעת מה לענות לך.
אני הלכתי לקורס הכנה ללידה - אבל לא תיכננתי לידת בית ולא היתה לי הכנה מהמיילדת (עם המיילדת שלי, אילנה שמש, נפגשתי כמה ימים לפני הלידה, ואז כבר ידעתי הכל). לא היה "ללדת בבית", לא היה "לידה פעילה" (גם לא לפני הלידה השניה שלי (-: ), לא היה "טבעי ללדת", היה לי רק הספר של עמוס בר P-: , לא הכרתי את לה לצ'ה (אבל בקורס ההכנה ללידה היו שיעורים מצויינים על הנקה) ובוודאי שלא ראיתי סרטי לידה (רק בהריון האחרון העזתי להציץ באיזה שני סרטי לידה).
נראה לי שעשית הכנה מצויינת, רק תירגול פיזי חסר לך. את עושה תרגול כלשהו? יוגה, משהו? את ובן זוגך למדתם כל מיני טכניקות של עיסוי ושיכוך כאבים בלידה וכו' וכו'? איזשהו אימון של תיפקוד יחד?
העובדה היא שהמיילדת שלך ממליצה.
למה את לא שואלת אותה למה זה חשוב? מה הקורס ייתן לך שהיא לא נותנת? על איזה קורס היא ממליצה ולמה?
Pלונית_אחרת*

הכנה ללידה

למה את לא שואלת אותה למה זה חשוב? מה הקורס ייתן לך שהיא לא נותנת? על איזה קורס היא ממליצה ולמה?
בנתיים שאלתי ובאמת הגענו למסקנה שלא נחוץ לי / לנו הקורס המדובר כי בעצם למדתי / נו כבר המון (אני יותר ממנו אבל גם הוא בענינים)
הדבר היחיד שנשאר הוא ללמוד כל מיני טכניקות של עיסוי ושיכוך כאבים בלידה וכו' וכו'? איזשהו אימון של תיפקוד יחד
ואם לך /למישהי יש רעיונות איך ללמוד את זה במפגש אחד שלא צריך משכנתא בשבילו... מאוד נשמח לשמוע.
(בין זה וזה וזה נהיה מאוד יקר פרויקט הלידה האלטרנטיבית, אולי עוד סיבה למה אנשים הולכים לבי"ח - ללדת טבעי עולה הרבה (-:)
מונו_נוקי*

הכנה ללידה

המורה שלי ליוגה עושה מפגשים כאלו. אם את מעוניינת תגידי.(היא מעבירה גם קורסי הכנה ללידה)
ב_דרך*
הצטרפות: 04 מרץ 2004, 16:52
דף אישי: הדף האישי של ב_דרך*

הכנה ללידה

שליחה על ידי ב_דרך* »

ואם לך /למישהי יש רעיונות איך ללמוד את זה במפגש אחד שלא צריך משכנתא בשבילו... מאוד נשמח לשמוע.
אנחנו למדנו "בזמן אמת". המיילדת פשוט הראתה לאמא שלי איך מעסים וזה היה בסדר גמור.
Pלונית_אחרת*

הכנה ללידה

אני נוטה לכיוון ההצעה של מונו, הוא נוטה לכיוון ההצעה של בדרך (-:
נחליט אחרי הפגישה הבאה עם המילדת
(אמא שלי לא תהיה שם....)
בשמת_א*

הכנה ללידה

שליחה על ידי בשמת_א* »

עכשיו שקלטתי סופית מי המיילדת שלך, אז האמת: ילדתי שתי לידות, בלי צורך בזה. היא יכולה להדריך אותו באמצע הלידה איך לעזור, את תגידי מה טוב לך, זה יהיה שונה מהקורס, חבל על הכסף אם את לא מיליונרית, תעזבי.

זה כמו כל הדברים לתינוק:
כשבודקים טוב טוב מגלים שמכל הרשימות של אחרים אפשר לצמצם לכמה פריטים בודדים, וגם את רובם אפשר לקבל יד שניה... (מנשא, סלקל, קצת בגדים, חיתולי בד).
אז מי שרוצה לתת לך מתנה - שיתרום צ'ק לכיסוי הלידה.
Pלונית_אחרת*

הכנה ללידה

אם את לא מיליונרית
עכשיו שאת יודעת איפה אני עובדת אני מניחה שאת יודעת גם מה התשובה לזה (-: D-:

אז מי שרוצה לתת לך מתנה - שיתרום צ'ק לכיסוי הלידה
השאלה היא איך מבקשים את זה - לי נראה ממש לגיטימי - הוא חשוב שזה מביך להגיד לאנשים: "אנחנו מעדיפים כסף"
נראה לי שלחברים שלי זה בדיוק מה שאגיד, ולחברים שלו?! עושה רושם שנקבל הרבה חליפות מפוארות מgap או שילב (-: לפחות אקווה שזה מרשתות שבהן ניתן להחליף

לאמיתו של דבר יש לנו כל מה שאנחנו רוצים (ועוד כמה דברים...) אולי אפילו יותר ממה שיש ברשימה של שילב... D-: (ייתרונותיה של זו שיולדת אחרי כולן, הרבה אחרי כולן - אולי להוסיף לדף אמא בת כמה את D-: )
בשמת_א*

הכנה ללידה

שליחה על ידי בשמת_א* »

נראה לי שלחברים שלי זה בדיוק מה שאגיד
ולמשפחה.
למי את יכולה להגיד בגלוי שמה שאתם באמת תשמחו לקבל הוא השתתפות במימון לידת החלומות שלך (-: ?
לגבי החברים שלו - עזבי. לא צריך להכניס אותו למצב לא נעים.
להערכתי, המשפחה הקרובה והחברים שלך (אלה שאת כן תגידי להם) בוודאי יכסו אחוז נכבד מהוצאות הלידה.

עכשיו שאת יודעת איפה אני עובדת
גם בלי זה ידעתי שאת לא מליונרית (-;

אגב, זה לא עניין של גיל. אני ילדתי מאוחר, אבל בשלב שבו או שכולן כבר ילדו מ-ז-מ-ן וכבר נפטרו מזמן מכל דברי התינוקות, או שילדו יחד איתי (אחותי!)...
עדי_יותם*
הצטרפות: 07 אוקטובר 2001, 22:47
דף אישי: הדף האישי של עדי_יותם*

הכנה ללידה

שליחה על ידי עדי_יותם* »

איך את מרגישה מבחינת ההכנה הרגשית שלך ללידה? אילו רגשות עולים בך כשאת חושבת עליה?
אני חושבת שמוכנות רגשית חשובה מאוד ללידה, בפרט ללידת בית. אפשר להשיג את זה לבד, אפשר לדבר עם בן זוג/חברות, אפשר ללכת למפגש או שניים. אלף שקל זה המון כסף, ובלידת בית אולי חשובה יותר הכנה בפורום מצומצם, להבדיל מקבוצה. (הממ, אני מניחה שתוך כמה שנים יהיו קורסי הכנה קבוצתיים ללידת בית. (-: )
Pלונית_אחרת*

הכנה ללידה

איך את מרגישה מבחינת ההכנה הרגשית שלך ללידה? אילו רגשות עולים בך כשאת חושבת עליה?
האמת, מרגישה שיותר ויותר מוכנה ככל שמתקרבת הלידה, איזו התגבשות פנימית ורוגע - תחושת חיוביות של שלמות. (זה לא היה הדבר הראשון שכתבתי, אבל פתאום התברר לי שאלו הרגשות הדומיננטיים, יש כמובן קצת פחד מהכאב אבל הוא לא המרכזי - למרות שעליו אני מדברת הרבה) בעיקר אני חושבת שלווה.

חשבתי גם על הכנה רגשית (מסוג "גאיה" לדוג) אבל גם זו הוצאה כבדה מדי.
בנתיים בנזוגי וחברות (שתיים שתומכות בלידת בית ואחת שלא כל כך...) וגם נשים מפה (ואפילו בר עדש (-:) מהווים "קבוצת הכנה ללידה ולאמהות" אני מדברת בפתיחות על מה שעולה ומודעת לכך שיש דברים שלא עולים ואולי יעלו אח"ג (ואז אתמודד איתם).
אגב, 1000~ ש"ח זה להכנה זוגית (בקבוצות המחירים זולים יותר).

בשמת , (חברים כולל משפחה) וכן, למי שנוח לנו נגיד ולמי שלא - לא.
מונו_נוקי*

הכנה ללידה

בעיני ממש חשוב - קורס החיאה לפני הלידה! אחרי הלידה, עם תינוק למי יש זמן וכוח. אני הולכת השבוע ביום שלישי, אם מישהו רוצה להצטרף.
Pלונית_אחרת*

הכנה ללידה

מונו, איפה ובאיזו שעה?
מונו_נוקי*

הכנה ללידה

יום שלישי, מרפאת ילדים ברמת אביב ג שעה 19 כמדומני , מחיר נדמה לי 75 שקל לזוג. טלפון 6426176
אמא_גמדים*

הכנה ללידה

פלונית,
אשמח להפנות אותך לספרות שמתייחסת להכנה רגשית ורוחנית בלידה - כי אכן אפשר לעשות את ההכנה הזו בעצמך.
רציתי גם לציין שלמיטב ידיעתי קורסי ההכנה ללידה האלטרנטיביים שדיברת עליהם לא נוגעים ממש בתהליכים הנפשיים ןהרוחניים בלידה, ואני מברכת אותך על ההכרה בחשיבותם.
כשחיינו בשבט, לא היינו עוברות הכנה שקשורה לתהליך הפיזי במובן השיכלי - אשה לא ידעה ממש שיש דבר כזה צואר רחם ופתיחה וכו' - וזה לא היה חשוב, היא ידעה איך הגוף שלה צריך להתנהל בלידה.
גם לא היתה הכנה נפשית או רוחנית מיוחדת - הקיום של לידות היה חלק מהחיים, אישה היתה מגיעה ללידה אחרי שכבר ראתה כמה, ידעה איך הנפש והרוח מתנהלות בלידה ונפשה ורוחה נשענו בעיקר על ההתניה העמוקה שהיתה להן לגבי לידה - תהליך טבעי שרובנו עוברות בשלום.
בקורסים אכן מלמדים איך הגוף צריך להתנהל לאור הבנת התהליך הפסיולוגי, אך גם אם מנסים לא יכולים ללמד אותך איך להנהיג את נפשך או רוחך בלידה - זוהי עבודה פנימית שלוקחת זמן ועבודה.
בדבש מסלע, שיטת גאיה, ללדת אם - אנו מנסות לכוון את האישה אל התהליך הריגשי והרוחני, אבל זהו רק כיוון, את הדרך, כפי שאני מבינה אותה - כל אחת צריכה לצעוד בהכנה הפנימית שהיא עושה.
אני פוגשת זוג (בתהליכים אישיים) שש פעמים לשלוש שעות בכל פעם, כלומר 18 שעות לפני הלידה, וזה מבחינתי רק כיוון.
יש זוגות שעושים את הדרך, נכנסים פנימה מוצאים את ההתניות העמוקות ומעצבים את עצמם לחוויה טובה בלידה, מכינים עצמם להתמסרות לתהליך. יש זוגות שמתייחסים לתהליך כאל קורס תיאוריה לנהיגה בלידה.
הכנה ללידה היא ביד היולדת. אפשר להעזר בקורס זה או אחר, אבל לא הייתי סומכת על אף אחד שיעשה את זה בשבילך, לכי על זה, נשמע שאת כבר על דרך המלך... בעיקר אני חושבת שלווה
Pלונית_אחרת*

הכנה ללידה

תודה (-: [-:
וכן, אשמח לשמוע אילו ספרים יש בכיוון
קורס כבר לא אעשה לפני - אולי אחרי...
רוקדת_לאור_ירח*
הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*

הכנה ללידה

שליחה על ידי רוקדת_לאור_ירח* »

הדבר היחיד שנשאר הוא ללמוד כל מיני טכניקות של עיסוי ושיכוך כאבים בלידה וכו' וכו'? איזשהו אימון של תיפקוד יחד
עשיתי השבוע יחד עם המלווה שלי פגישה כזו, של שעה וחצי אצל מטפלת בשיאצו שמטפלת בנשים בהריון. אני בטוחה וסומכת על המיילדת שהיא יודעת מה לעשות ושתתמוך בי, אבל מאד רציתי שגם מי שנמצאים איתי ירגישו נוח ויהיו מוכנים ושלא נצטרך לטפל באף אחד במקום בי.
מבחינתי, נראה לי יותר נכון לעשות הכנה רוחנית-נפשית מאשר דווקא הכנה פיזית. גם ככה אני הולכת ליוגה בכל שבוע וזה בהחלט יכול לעזור לי להתמודד עם העניין הפיזי. מצד שני, לא רציתי ללכת לקורס לבד, שיתוף היה חשוב לי ומלבד זה שלא התחשק לי מבחינת זמן וכסף לעשות קורס שלם, הרגשתי שמפגש שיעסוק ברוחניות ורגש עשוי להתאים לי אבל פחות למלווה. לשמחתי, המטפלת בשיאצו דווקא כן התייחסה לצד הרגשי בפגישה המאד מעשית איתה, וגם בפגישות עם המיילדת עולה הצד הזה, ככה שהוא לא לגמרי לא מכוסה.
מירי_ר*
הצטרפות: 31 מרץ 2005, 22:03
דף אישי: הדף האישי של מירי_ר*

הכנה ללידה

שליחה על ידי מירי_ר* »

אני לא יודעת אם זה שייך לפה, אבל עברתי חוויה מטלטלת הערב ואני חייבת לפרוק...
אני מדריכת הכנה ללידה, בערך שנה, לא מגדירה את הקורס שלי באופן מיוחד, וזה עובר בעיקר מפה לאוזן.
לשמחתי, לא חסרה עבודה.
הערב פגשתי זוג בפעם השניה. חמודים מאוד, צעירים ומאוהבים וגם מאוד פתןחים ומשתפים.
דיברנו על התהליך המופלא של הלידה, וכמה צריך "להזהר" לא להפריע לו, וגם על הדרכים להתמודד עם האטימות (אף שבקורס אני לא מגדירה זאת כך) של המערכת ושל בית החולים.
אני ממליצה לזוגות שלי, למשל, לא להתפדח מאף אחד, ולסחוב לבית חולים מזרון וכריות כדי שיהיה אפשר להיות על הרצפה בנוחיות, ולשנות תנוחות כמה שיותר.
בסוף הפגישה, הבחור אומר לי: "תגידי, את לא קצת חריגה?"
ואני: מה זאת אומרת חריגה?
והוא (מגמגם קצת): הרי זה לא באמת מה שקורה בבית חולים...
ואני מנסה להסביר לו שזה לא משנה מה שקורה בבית חולים, העיקר זה הרצון שלהם והצורך שלהם, ואז הוא אומר לי- עשרים שנה אני רגיל לחשוב משהו אחד ופתאום את באה והופכת הכל. אז אולי את החריגה...

ועכשיו אני חושבת לעצמי שאולי אני יותר מדי מתלהבת, ונשמעת פנאטית, ובסופו של דבר זה רק מרתיע ולא באמת עוזר.
מתסכל.
פיצה_והתוספות*
הצטרפות: 28 מרץ 2005, 22:52

הכנה ללידה

שליחה על ידי פיצה_והתוספות* »

מירי הי! קודם כל מה רע בלהיות חריגה? אני מניחה שבעיני הישראלי הממוצע כל האתר הזה הוא חריגה אחת גדולה מהנורמה. מה כ'פתלך?
אנשים תופסים דברים שונים בצורה שונה. יש כאלה שמאמינים במערכת הרפואית כי יש להם צורך להאמין בה. תעזבי את זה. רק היום התקשרה אלי חברה שלבת דודה שלה היה מסטיטיס (דלקת בשד) במהלך ההנקה. החברה שלי הסבירה לה להניק כמה שיותר לשאוב וכו'. הבת דודה שלה העדיפה לקחת כדור ולייבש את החלב. ואמרה לחברה שלי שככה אמר הרופא והיא לא מאמינה לה. כל אחד זכאי לעשות את הבחירה שלו בחיים. זה לגיטימי. מי שמחפש אותך ימצא אותך. מי שזה זר לו ימשיך בדרכו ויחפש משהו אחר. זו דרך שלא מתאימה לכולם וזה בסדר גמור! תמשיכי למכור את מרכולתך באמונה שלמה! מי שזה לא מתאים לו יעזוב!
>פיצה ילדה בלידה הראשונה שלה בבית ומתכננת ללדת בבית בכל הלידות הבאות שלה כי היא חושבת כמוך והגיעה לחשוב ככה הרבה לפני שעשתה קורס הכנה ללידה<
דליתוש*
הצטרפות: 21 דצמבר 2004, 14:50

הכנה ללידה

שליחה על ידי דליתוש* »

כן, את חריגה. את אומרת לו לקחת אחריות ולהקשיב לעצמו. כנראה אף אחד לא סיפר לו שזה אפשרי :-) מי כבר יכול להגיד לו? הההורים שלו? המורים? העיתונים? החיים?
אז הנה את באת ואמרת. חריגה.
לא את מרתיעה, הפחד שלו מרתיע אותו.
בבקשה אל תתני לו להרתיע גם אותך@}
נועה_ברקת*
הצטרפות: 30 יוני 2002, 17:11
דף אישי: הדף האישי של נועה_ברקת*

הכנה ללידה

שליחה על ידי נועה_ברקת* »

העיקר זה הרצון שלהם והצורך שלהם
אולי שכחת לשאול אותם מה באמת הם צריכים ורוצים? בעצם, זה די ברור שזה מה שקרה, לא? אולי היה טוב לשמוע מכל זוג מה הם רוצים וצריכים ממך כמדריכה?
לדעתי, זה שלב חשוב בהתפתחות המקצועית שלך. להבין איפה עומדים האנשים שמולך ומה הם צריכים ממך.
מירי_ר*

הכנה ללידה

שליחה על ידי מירי_ר* »

תודה על כל התגובות.
נועה- בודאי ששאלתי למה הם מצפים, וקיבלתי תשובה שחוזרת די הרבה- אנחנו לא יודעים למה לצפות, תני לנו את את המידע הדרוש ואז נחליט. ההרגשה שלי אחרי אתמול היתה שאני מושכת מדי לכיוון מסוים ולא מאפשרת להם באמת בחירה, אף שאני מאמינה בלב שלם שזו הדרך הנכונה באמת וכולם צריכים להכיר אותה.
פגשתי פעם מישהי שהיתה בקורס הכנה ללידה "טבעית", ומרוב שהמדריכה עשתה להם שטיפת מוח על לידה פעילה ונגד אפידורל היא יצאה באנטי מוחלט לכל הענין.
נועה_ברקת*

הכנה ללידה

בכל מקרה שטיפת מוח לא עוזרת. אולי הם לא ידעו מה הם צריכים ורוצים, הרבה זוגות באמת מחכים שיגידו להם, ואז מהתגובות שלהם אפשר להבין איפה הם באמת עומדים.
אם זה זוג אחד, יכול להיות טוב שיספרו קצת על עצמם, על הכניסה להריון, על איך ההריון עבר עד כה, על התכוננים שלהם אחרי הלידה. את יכולה ללמוד מזה הרבה מאד על האופן שבו הם מתמודדים בדרך כלל עם מצבים.
איך באמת להביא ידע בצורה אמיתית ולא משוחדת? זוהי שאלה טובה...
בת_ההרים*
הצטרפות: 22 ינואר 2003, 12:24

הכנה ללידה

שליחה על ידי בת_ההרים* »

מירי הי,
לי אין נסיון בהכנה ללידה אלא רק בללדת (-:
אבל אני חושבת שלו הייתי עוסקת בכך הייתי מבררת עם בני הזוג עוד בשיחת הטלפון המקדימה מהו הכיוון שלהם ומהן הציפיות שלהם מהקורס. ואם זה חשוב לך ללכת על הקו שלך ולא למצוא את עצמך מעבירה קורס "קונבנציונלי" את צריכה להבהיר את זה בשיחה המקדימה. שזה הקו המנחה של הקורס.
אמא_גמדים*

הכנה ללידה

מירי, אני עושה את שני הדברים שנרשמו למעלה -
א. מציגה את עצמי באופן מאוד ברור בשיחת טלפון הראשונה ומציינת את העובדה שהתהליך איתי בפרוש לא מתאים לכל אחד.
ב. הפגישה הראשונה מוקדשת בעיקר להכרת הזוג, הרצון, הידע, ההתניות וההתכוונות שיש להם. בין אם בשיחה ובין אם בתרגילים או עבודה משותפת.
בנוסף אני מאוד מקפידה לא לקבע תפיסה - אפידורל לדוגמא - ונראה לי שמיותר להסביר כמה אפידורל אני צורכת בלידותי - הוא לא טוב או רע הוא קיים ויש זמנים בו הוא נחוץ ויש זמנים בו הוא מסוכן.
אני לא אומרת את זה כ"ידע שמבוסס על עובדות" כפי שלימדו אותי בקורס. אני אומרת את זה כדעתי האישית. אני באמת מאמינה בכך. אני גם מכירה "עובדות" כמו מחקרים שיכולים לתמוך בדעתי ואותם אני מביאה לפעמים גם.
אישית אני מרגישה שהרצון שלי הוא לחלוק את הידע שיש בי עם כולם - גם עם כאלו שהידע שלי יתפס בעינהם כחריג. הדרך שלי לעשות זאת היא להרחיב את האופקים באופן שהוא לא תוקפני וקיצוני מחד, אך גם באופן שנאמן לידע הפנימי שלי, ולהתכוונות שלי.
ולכן אני מציגה את עצמי כ"חריגה" כבר בטלפון. אם האופקים יכולים להתרחב עד כדי כך שיבואו לפגוש אותי, החריגה - אז משם כבר אפשר לעשות דרך ביחד.
הריונית*
הצטרפות: 25 מרץ 2004, 08:59

הכנה ללידה

שליחה על ידי הריונית* »

אני בשבוע ה-22 וכל חגיגת ההריון והלידה גורמת לי להתבלבל. נתחיל מקורס הכנה ללידה- שתצליח לענות על מימד רגשי ולידה טבעית... בהמשך לשמוע תגובות על תל-השומר ולידה טבעית וגם חוגי ספורט למיניהם (אולי פילאטיס) באזור גבעתיים-ת"א
אז למי שיש ניסיון , ידע ורצון לתרום- הזדמנות!
תמר_ס*

הכנה ללידה

שליחה על ידי תמר_ס* »

לא כ"כ מתאים לדף, אבל אם כבר שאלת, למה תל השומר (כלומר, אם את רוצה לידה טבעית)?
אלה*
הצטרפות: 07 פברואר 2002, 12:31

הכנה ללידה

שליחה על ידי אלה* »

שלום לכן, האם משהי מכירה קורס להכנה ללידה בת"א? אני מחפשת קורס עם נשמה.אני אשמח לשמוע על קורסי הכנה ללידה טבעית.
תודה רבה.
עמבר*
הצטרפות: 20 ינואר 2004, 17:46

הכנה ללידה

שליחה על ידי עמבר* »

יש הרבה קורסים באיזור המרכז- קבוצות קטנות, גדולות, פרטיים, של בתי חולים, של קופות חולים ושל מרכזים פרטיים.
באופן כללי- אני ממליצה על קורסים של לפחות 4 מפגשים- אחרת אין זמן לעכל כלום ולהפנים- ובטח ובטח שלא לשאול שאלות...
הנטייה האישית שלי זה לקורסים פרטיים (לא בי"ח או קופ"ח) משום שהאינטרס שלהם הוא אך ורק היולדת ומלוויה.
קורס צריך להכין לכל מה שיכול לקרות (כולל איך עושים קיסרי, מה עושים בלידה מכשירנית, ואיך לצמצם תופעות לווי של אפידורל)ולא רק ללידה טיבעית. וכמובן לתת הכנה להנקה ולתחילת הורות. חשוב גם להתאמן על מה שלומדים בבית- אחרת הכל מתעופף ונישכח...
אני חושבת שבאתר של אומנות הלידה יש מאגר של הרבה קורסים להכנה. תבררו פרטים, תדברו עם המדריכות, נסו להבין אם הדברים שהן מדגישות הם גם הדברים שחשובים לכן.
יש גם פה הרבה המלצות על בתי חולים, מטפלים וכו- צריך רק לחפש!
אני מדריכת הכנה ללידה, ואני חושבת שאני שמה את האינטרסים האישיים שלי בצד... אז אם מישהי רוצה להתיעץ בצורה אישית יותר- היא מוזמנת:
0522209228 או [email protected]
הריונית*
הצטרפות: 25 מרץ 2004, 08:59

הכנה ללידה

שליחה על ידי הריונית* »

הבנתי שיש בתל השומר גם אפשרות ללידה טבעית. אם יש רעיונות נוספים אשמח. (מישהי ממליצה על בית חולים מאיר בכ"ס?)
רותילה*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2004, 03:57

הכנה ללידה

שליחה על ידי רותילה* »

עברו כמעט 10 חודשים מהלידה, היום אני מבינה עוד קצת דברים על ההכנה שלי. לידה טבעית שהסתיימה בוואקום עם חתך רציני, כן השתתפתי בקורס של אירית אלטר, הוא לא הכין אותי כראוי, הכאבים השתלטו עלי וצרחתי - איפה היו הטונים הנמוכים? לא ברור לי איפה היה הקצר ולמה היתה לידה כזו שהתסיימה בחתך, היתה לי דולה בלידה מה שאפשר לקיים לידה ללא אפידורל...מנע את הניתוח הקיסרי כי הצלחתי לדחוף אותה החוצה. עד היום עומדות לי דמעות בגרון מהאכזבה שלא ילדתי עם נחת שהלידה הסתיימה בחתך, ככל הנראה הפחדים היו גדולים ואני הדחקתי אותם. הדרכה נכונה היתה מעלה אל הבעיות מעל פני השטח וכך ניתן היה להתמודד איתן. היום הייתי יולדת עם מילדת פרטית שתכין אותי ותיילד אותי, יודעת על עצמי שמסוגלת להתמודד עם כאב!
מירי_ר*

הכנה ללידה

שליחה על ידי מירי_ר* »

רותילה

עד היום עומדות לי דמעות בגרון מהאכזבה
אני כל כך מבינה אותך...
גם לי היה ככה בלידה ראשונה (ובניגוד אלייך אני כן לקחתי אפידורל למרות שתכננתי בלי והיו לי הרבה סיבות להתאכזב מעצמי)
אבל
צריך לזכור שבבית חולים התנאים הרבה פעמים לא מאפשרים התמודדות אמיתית עם חווית הלידה והכאבים, גם כשיש תמיכה
וכמובן בלידה ראשונה זה חלק מהעניין- שלא יודעים לקראת מה הולכים ולכן בלתי אפשרי לתכנן את זה...
גם אני האשמתי (ומאשימה)את הקורס שעשיתי כלא מכין מספיק
אבל ת'כלס, מה שהכי מכין זה הלידה עצמה
ותראי שיהיה הרבה יותר טוב בלידה הבאה
}(ניסיתי לעשות חיבוק אבל לא יצא...)
ירוק_ה*
הצטרפות: 18 מאי 2005, 17:40
דף אישי: הדף האישי של ירוק_ה*

הכנה ללידה

שליחה על ידי ירוק_ה* »

שלום, רפרפתי קצת בדף וראיתי שכתבו שללדת בבית זה יקר. אני אשמח לשמוע קצת פרטים על העלויות- (בנוסף לזה שלא מקבלים את מענק הלידה של ביטוח לאומי...) כמה נהוג לשלם למיילדת ואילו עוד הוצאות כרוכות בכך. תודה
ההולכת_בדרכים*
הצטרפות: 27 אוקטובר 2004, 19:00
דף אישי: הדף האישי של ההולכת_בדרכים*

הכנה ללידה

שליחה על ידי ההולכת_בדרכים* »

עלויות של לידת בית-בסביבות אלף דולר למיילדת.
מענק לילד ראשון בערך 1400 שח,ולילד שני והלאה כ-400 שח.
אם את מגיעה לבית חולים 12 שעות אחרי הלידה תוכלי לקבל את המענק גם אם ילדת בבית.
דמי לידה (חופשת לידה) ל- 3 חודשים אחרי הלידה את מקבלת בכל מקרה.
עלויות מסביב יכולות לכלול בריכת לידה,פגישות היכרות ומעקב הריון (תלוי במיילדת),ובלי קשר למיקום
הלידה-אפי-נו,קורס הכנה.
בטח יש עוד הוצאות מסביב של אביזרים ללידה עצמה (כדור פיזיו,סדיניות,שמנים...) אבל מנוסות ממני
יוכלו לתרום יותר מידע.
ביקור רופא ילדים 24 שעות אחרי הלידה (במידה ולא קפצת לבית חולים או קופת חולים)-כ-400 שח.
ירוק_ה*

הכנה ללידה

שליחה על ידי ירוק_ה* »

תודה להולכת בדרכים! אני שוקלת ללדת בבית, ונרשמתי לקורס הכנה ללידה של הדי הרפז בחיפה. ממה שקראתי הבנתי שיש גם קורסים ללידת בית? אולי של מיילדת מסויימת? הדי אמרה שהקורס מתייחס גם ללידת בית, השאלה היא אם לא כדאי לקחת קורס מיוחד רק ללידת בית... משהי היתה בקורס של הדי?
סמדר_נ*
הצטרפות: 17 אוגוסט 2003, 20:40
דף אישי: הדף האישי של סמדר_נ*

הכנה ללידה

שליחה על ידי סמדר_נ* »

משהי היתה בקורס של הדי?
אני -- אבל לא ילדתי בבית.
נראה לי שצריך לזכור שבסך הכל -- לידה היא לידה, וכנראה שלפחות מבחינת מה שאפשר ללמוד לפני -- ללידת בית וללידת בי"ח יש לא מעט מן המשותף.
יחד עם זאת, אם את בקשר עם מיילדת מסויימת -- היא יכולה להכין אותך ללידה ואז ייתכן שהקורס יהיה מיותר כמקור מידע, אם כי לא מיותר כמקור תמיכה.
אם את מחליטה בכל זאת ללכת לקורס של הדי -- יש לו שני יתרונות חשובים:
  1. הדי מאד פרו-לידות-בית, כך שלא יסתכלו עלייך כמו על פריקית מוזרה.
  2. הדי היא יועצת הנקה מוסמכת IBCLC וייעוץ ההנקה לאחר הלידה ועד שההנקה מתבססת כלול במחיר הקורס.
ההולכת_בדרכים*

הכנה ללידה

אם את צפונית אז אולי זה לא יעזור לך,אבל ברחובות יש קורס הכנה מיוחד ללידות בית של איימי שפירא.
יש לה גם אתר אינטרנט חדש (חפשי בגוגל).המחיר ממש הוגן,ונראה לי שזה קורס ייחודי.
אולי היא תוכל להמליץ לך על משהו בצפון,והיא בטח גם תכיר את הדי הרפז.
מיילדות בית לא תמיד מכינות ללידה.אילנה שמש שלחה אותי לאיימי כי לה עצמה אין יכולת להתחייב
לימים ושעות קבועים מראש.
בינתיים החלטתי לא לעשות את הקורס,ולנסות לקבל מידע בדרכים אחרות (מטעמי חסכון וידיעה שיש לי
חברות בעלות נסיון) אבל הוא כן נראה לי לעניין.
בקשר לקורסים אחרים-צריך לשים לב שלא מבזבזים שם את זמנך בהכנה ללידה "טכנולוגית" ומתמקדים
בלידה טבעית (נשמע לי שמה שמצאת טוב מבחינה זו).
וגם לזכור שלפעמים הכנה רגשית לא פחות חשובה מהכנה של "מה עושים" ויכולה להשפיע מאוד על
התנהלות הלידה.
גם להכנה רגשית יש קורסים אם זה מעניין אותך (שרית זלצר).
אם את צריכה עוד פרטים אז בשמחה :-).מתי את אמורה ללדת?(אני באוגוסט)
הנסיכה_הקסומה*
הצטרפות: 01 מאי 2005, 23:16
דף אישי: הדף האישי של הנסיכה_הקסומה*

הכנה ללידה

שליחה על ידי הנסיכה_הקסומה* »

לא הייתי בקורס של הדי, אבל היא מקסימה ומאוד מאוד מומלצת, ומגיעה מאוריינטציה לגמרי טבעית. הייתי ממליצה לך לא לפספס אותה.
ירוק_ה*

הכנה ללידה

שליחה על ידי ירוק_ה* »

תודה, נראה לי שננסה את הדי. בכל אופן זה יהיה טוב לעשות משהו ביחד... הקורס של שרית זלצר הוא בטח גם במרכז, נכון? זאת אותה שרית שמפיצה את העלון האינטרנטי "ברומו של איזון"?
ההולכת_בדרכים*

הכנה ללידה

שרית זלצר נמצאת ברעננה.אפשר לעשות איתה גם מפגשים פרטיים.היא מקסימה.
גם עליה אילנה שמש ממליצה בספר "ללדת בבית".
חפשי אותה בגוגל ותגיע לאתר של "שיטת גאיה" ומן הסתם יש שם גם טלפון.
אמא_גמדים*

הכנה ללידה

• לשים לב שלא מבזבזים שם את זמנך בהכנה ללידה "טכנולוגית" ומתמקדים
בלידה טבעית *
גם כיולדת (בבית, בלי מיילדת) וגם כמדריכת הכנה ללידה (ב"ללדת אם" - הכנה הוליסטית עם דגש על הכנה נפשית ורוחנית), אני עדיין חושבת שחשוב מאוד להכיר את "נפלאותיה" של הלידה הטכנולוגית. כל לידה יכולה להגיע לבית חולים ובמקרה כזה אני רוצה שיהיה לי את כל הידע הדרוש ע"מ להבין איזה "טכנולוגיות" מציעים לי, מה ההשלכות שלהם ומה האפשרויות שעומדות בפני. רוב לידות הבית שמתפנות לא מתפנות ישר לניתוח קיסרי בחירום, יש הרבה דרך בין הבית לבין חדר הניתוח או כל התערבות אחרת ובדרך הזו ידע והבנה לגבי מה שמתרחש בבית חולים הם משמעותיים מאוד.
לכן אני ממליצה לכל יולדת בית להכיר את "נפלאות" הלידה הטכנולוגית ולו רק כדי לדעת את הדרך המובילה ממנה והלאה.
בהצלחה
ההולכת_בדרכים*

הכנה ללידה

מה שהתכוונתי לומר הוא שקורס קונבנציונלי עלול להיות מגמתי ולכוון אותך לחשוב שההתערבויות נחוצות,ו"לחנך" אותך לשתף פעולה.
מעבר לזה גם לדעתי כדאי מאוד לדעת כמה שיותר על מה קורה בלידה התערבותית,כדי שאם הגענו איכשהו לסיטואציה (וזה יכול לקרות לכל אחת)
נדע איך להגיב,מה לדרוש,איזה מידע לסנן וכולי.ועל זה לדעתי כן מדברים בקורס הכנה ללידת בית-על איך להתמודד עם מעבר לבית חולים.
אמא גמדים-האם תוכלי לומר משהו על ההכנה הנפשית והרוחנית שאת עושה או להוסיף איזה קישור?
לדעתי זה המקום להפיץ את הבשורה שדברים כאלה קיימים @}
אמא_2*
הצטרפות: 31 מאי 2005, 20:16

הכנה ללידה

שליחה על ידי אמא_2* »

שלום לכולם
האם מישהיא יודעת מה הפירוש לשיליה אחורית(כלומר האם זה משפיע בלידה?)
ושאלה השניה:שמעתי מכמה נשים שבלידה לא אישרו לפקוע מיים ע"י צוות בי"ח.
מה ההשפעה בעצם של פקיעת מיים ולמה להיתנגד?
Pלונית_אחרת*

הכנה ללידה

פקיעת מים היא דרך לזרז את הלידה.
להתנגד כי אנחנו מאמינות שהגוף יודע ללדת ושיש להתערב רק במצבים קיצוניים ולא "סתם" כי הלידה לא מתאימה לסטטיסטיקה)
אחורית / קדמית/שלית פתח - מתיחס למיקום השיליה ברחם.
שיליית פתח משפיעה על הלידה (חוסמת את היציאה מהרחם) שתי האחרות לא מהוות בעיה.
ממליצה בחום לקרוא את לידה פעילה - ספר מצויין על תהליך הלידה.
אמא_2*

הכנה ללידה

שליחה על ידי אמא_2* »

תודה
Pלונית אחרת על התגובה.אני באמת רוצה לקרוא איזה ספר בנושא.זאת הריון השלישי שלי אבל הפעם אני רוצה לעשות את זה בלי אפידורל.בשתי לידות הקודמות פקעו לי את המיים בשלבים די מוקדמים.וחשבתי שפשוט יש לי איזה בעיה שזה לא מתקיים בצורה טבעית.אולי זה באמת מזרז את הלידה...
השאלה היא האם צריך לזרז מהשהוא...

אני כל כך מפחדת שאפעול על צוות(מיילדת) לא מקצועי כמו שבלידה הראשונה שלי:התחלפו איזה 3 ,אחד מהם ניסתה ללחוץ לי על הבטן בכוח והאחרונה פשוט לא היחזיקה את רגלי התינוקת וממקה של הרגל הקטנתנה קיבלתי כרעים שהיא כבר כימעת יצאה....ובלידה השניה דווקה צוות ומיילדת היו הרבה יותר נחמדים ומקצועים.איך אפשר לדעת את זה לפני שמגיעים בי"ח(מדובר בב"ח קפלן רחובות)
אמא_גמדים*

הכנה ללידה

אמא גמדים-האם תוכלי לומר משהו על ההכנה הנפשית והרוחנית שאת עושה
בשמחה, קצת על קצה המזלג - אני מלווה נשים בתהליך ההכנה ללידה מתוך התבוננות בתהליכים הנפשיים והרוחניים שמתרחשים בה, ובהכוונה ללידה פעילה.
כמו שיש התרחשות ברורה ומוחלטת בגוף הפיסי (צואר הרחם נפתח לדוגמא) כך יש גם התרחשות ברורה ומוחלטת בשאר חלקי ישות האישה היולדת. מתוך ההכרה בתהליכים האלו אנו יכולות למצוא את הדרך ללדת בלידה פעילה גם בנפש וברוח.
אני עושה בד"כ תהליכים אישיים עם זוגות או נשים ואם מתעורר צורך גם עבודה קבוצתית.
אפשר ליצור איתי קשר דרך דף הבית שלי.
אמא 2 - פקיעת המים בשלב מוקדם של הלידה לא דווקא מזרזת אותה, היא יכולה לשבש אותה ולהפוך אותה לקשה ובלתי נסבלת. בקפלן יש חדר ללידה טבעית ואם את מגיעה נחושה בדעתך, הן בד"כ יתנו לך ללדת בשקט.
אני גם ממליצה בחום על הספר לידה פעילה - זה פשוט הספר הכי טוב בעולם להכנה ללידה והאוצר הזה תורגם לא מזמן לעברית. עוד אופציה היא דולה בלידה שיכולה לתמוך בך בתהליך. וגם הכנה ללידה יכולה להיות משמעותית. אחד הדברים המשמעותיים ביותר בלידת בי"ח היא התקשורת בחדר הלידה, אפשר להשיג הכל בבית החולים וללדת בלידות מעצימות, ונפלאות, אבל לצערי זה לא מובן מאליו בימינו, ואנו צריכות למצוא מחדש את הדרך בה אנחנו יולדות בשלום.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

הכנה ללידה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

מישהו יכול לעזור לנו?
אנחנו מחפשים רופא/ת ילדים באזור רחובות לביקור בית אחרי לידת בית.
הלידה אמורה להיות כל יום
תודה
ההולכת_בדרכים*

הכנה ללידה

לפלוני אלמוני-צרו קשר עם המיילדת אילנה שמש לגבי ביקור רופא באיזור רחובות.
את הפרטים שלה תמצאו באתר שלה (תחפשו דרך גוגל,ואני בינתיים אנסה למצוא את הכרטיס שלה בבלאגן :-) )

לאמא 2-אפרופו אילנה שמש,אני ממליצה לך לקרוא את ספרה ללדת בבית,שיוסיף לך מידע רב לגבי תהליך הלידה.
אין אותו בסטימצקי וברשתות דומות,אלא במקומות כמו דיאדה או בהזמנה טלפונית דרך נועה ברקת.

שיהיה לכולנו בהצלחה ובשמחה @}
אמא_2*

הכנה ללידה

שליחה על ידי אמא_2* »

שלום לכולם
יש לי שאלה נוספת:האם "אסף הרופא" זה יותר טוב מקפלן מבחינת לידה טבעית,ביות וכ....?
פנינה*
הצטרפות: 11 נובמבר 2003, 09:37

הכנה ללידה

שליחה על ידי פנינה* »

שלום לכולם
זה ההריון הראשון שלי ואני מאוד רוצה ללדת בלידה טבעית ולעשות תהליך שיעזור לי להתחבר לעצמי וללידה כמו שזה צריך להיות.
אני גרה באיזור טבריה - רמת הגולן ואשמח מאוד לשמוע חוויות והמלצות על קורסים, מילדות, דולות או כל עצה שתעזור...
רינת*
הצטרפות: 07 אוגוסט 2001, 15:14

הכנה ללידה

שליחה על ידי רינת* »

רציתי לדעת האם מישהי מכירה או שמעה על שלומית הר לב - מאזור הדרום שמעבירה קורסי הכנה ללידה????
תודה רבה
רינת
מרינה_גלנץ*
הצטרפות: 10 יולי 2004, 16:06
דף אישי: הדף האישי של מרינה_גלנץ*

הכנה ללידה

שליחה על ידי מרינה_גלנץ* »

רינת !
אני לא מכירה את שלומית הר לב אבל אם תצייני איזור יותר מדוייק בדרום אולי אוכל לכוון אותך לעוד מדריכות באיזור.

אני מעבירה קורסי הכנה ללידה באשדוד ובסביבה. אז אם נראה לך מתאים ויש לך שאלות את מוזמנת להתקשר:
054-5467086

הרבה הצלחה והמשך הריון מהנה.
מרינה.
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

הכנה ללידה

שליחה על ידי פלונית* »

שלום לכולן,
אני בהריון הראשון ומחפשת המלצות על קורס הכנה ללידה בירושלים לי ולבן זוגי. שיטוטים בפורומים עד עכשיו לא עזרו...
אני מעוניינת בקורס שיתן רקע גם על מה שמתרחש בד"כ בבית החולים וגם על דרכים אלטרנטיביות.
תודה!
אמא_גמדים*

הכנה ללידה

"ללדת אם"
02-5337269
באיזור ירושלים יש עוד כמה שאני יכולה להמליץ עליהן
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

הכנה ללידה

שליחה על ידי פלונית* »

תודה, והאם אפשר לקבל גם המלצות נוספות?
אמא_גמדים*

הכנה ללידה

כנסי לאתר של המרכז הישראלי לחינוך ללידה - www.leyda.co.il
שם חפשי לפי איזור ב"מדריכות הכנה ללידה".
באיזור ירושלים - אני ממליצה על דינה ביילי (פרטים בקישור), שאני סומכת מאוד על הגישה שלה ללידה פעילה, ויש לה בטחון רב בלידה טבעית ובתהליכי הלידה.
עוד אני ממליצה על מירי ר אפשר ליצור איתה קשר גם דרך האתר - קצת יותר רחוקה מדינה אבל מומלצת בחום
לוטם_מרווני*
הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*

הכנה ללידה

שליחה על ידי לוטם_מרווני* »

הקורס "דבש מסלע" להכנה רוחנית ללידה יוצא לדרך

תאריכים 8-9 לאוגוסט, שני שלישי בשבוע הבא, אצל שרהלה בעין אילה.
הרשמה אצלי ובמייל
godisshe בgmail נקודה קום.
אבקש לשלוח טלפונים ליצירת קשר, תל"מ צפוי, כתובת ומספר הריון. הקורס הוא לנשים בלבד ויערך משמונה וחצי בבוקר עד חמש אחה"צ בשני הימים, כל אחת מביאה אוכל לעצמה ומשהו חלבי לארוחת צהריים משותפת. חלבי= לא בשרי, הכי טוב צמחוני.
לולי*
הצטרפות: 25 אפריל 2003, 23:47

הכנה ללידה

שליחה על ידי לולי* »

אני מחפשת קורס הכנה ללידה באזור המרכז שמועבר ע"י מיילדת מוסמכת
אם אפשר גם פרטי. מישהי מכירה?
רינת*
הצטרפות: 07 אוגוסט 2001, 15:14

הכנה ללידה

שליחה על ידי רינת* »

מי שמעונינת במדריכה ללידה מדהימה שאין כמותה.
מומלצת לצור קשר עם שלומית הר לב - 0507371352
שלומית עושה קורסים פרטיים וכן מקסימום 4 זוגות.
ממליצה בחום בחום מלווה גם לאחר הלידה.
מילדת מוסמכת עובדת בסורוקה.
איטל*
הצטרפות: 10 אוקטובר 2005, 13:23

הכנה ללידה

שליחה על ידי איטל* »

עוברת כרגע הכשרה כתומכת לידה
מעונינת ללוות לידה בחינם באזור ירושלים
02-6731830
איטל
אסתי_ד*
הצטרפות: 11 אוקטובר 2005, 16:12

הכנה ללידה

שליחה על ידי אסתי_ד* »

שלום לכולם!
אני כרגע בשבוע 27 להריון וזהו ההריון הראשון שלי
אני ובעלי מחפשים קורס הכנה ללידה שישלב גם את הפאן של לידה טבעית.
אם יש למישהי המלצות על קורס כזה שמתקיים בפתח תקווה. נשמח לשמוע.
המייל שלנו: ori std@walla.co.il
נועה_ברקת*

הכנה ללידה

אני פותחת בחודש הבא "מיני-קורס" בנושא הריון, לידה ואימהות מנקודת מבט רוחנית.
המפגשים מיועדים למי שקשורות לתחום ההריון והלידה, ומעוניינות להעשיר ולהעמיק את הידע שלהן מהזווית הרוחנית.
קורס אחד יתקיים ב-הרדוף (פתיחה- 7.11)
קורס אחד יתקיים ב-נס ציונה (פתיחה- 13.11)
מספר המקומות מוגבל מאד.
פרטים נוספים ב-ככר השוק (הודעה מיום 12.10.05), או "במייל" mailto:[email protected]
נועה_ברקת*

הכנה ללידה

הבהרה בעקבות פניות שנשאלתי וכנראה שלא הייתי ברורה בנושא: דמי ההרשמה הם חלק מהסכום הנקוב לעלות הקורס כולו.
נועה_ברקת*

הכנה ללידה

עדכון - הקורס בנס ציונה מלא בשלב זה, לא ניתן להירשם יותר. לקורס בהרדוף נותרו 2 מקומות.
עמבר*
הצטרפות: 20 ינואר 2004, 17:46

הכנה ללידה

שליחה על ידי עמבר* »

שלום לכולם/ן!
רציתי לספר לכן שאנחנו פותחות קורס משולב של הכנה ללידה ויוגה להריון.
זה שילוב ייחודי ונפלא שנותן מענה להכנה פיזית, מנטלית וריגשית ללידה.
הקורס יועבר ע"י ענת מסינג, מדריכה מוסמכת ליוגה להריון, ע"י עמבר ורד, מדריכת הכנה ללידה (דיאדה) תומכת לידה ומטפלת ברפואה סינית וע"י מדריכת הנקה.
המפגשים יתקיימו במרכז ת"א.

קורס הכנה ללידה ייחודי
המשלב בין ידע תיאורטי לתרגול יוגה
יפתח ב- 16/12
10 מפגשים להכרות מקיפה עם תהליך הלידה, הנקה והימים הראשונים בבית. בקורס נכיר את שלבי הלידה, נעמיק בשיטות השונות להתמודדות עם הקשיים בלידה, נבין את האמצעים לשיכוך כאבים שמציע בית החולים וכן נלמד ונתרגל דרכים שונות להתמודדות עם כאב לבד ובעזרת מלווה. נלמד איך לקדם את הלידה כשצריך, ואיך לנוח כשאפשר.
באמצעות תרגול היוגה נלמד להניע את הגוף, לשפר את זרימת הדם, שיווי המשקל והיציבה, נקל על כאבי גב ,צוואר או בצקות ונתרגל נשימה נכונה. כך נחזק את הגוף ונכין אותו לקראת המאמץ בלידה ולהתאוששות טובה אחריה.

לפרטים:
ענת 054 4867778
www.metaplim.co.il/tzalul

עמבר [email protected]
ורדי_תיק*
הצטרפות: 02 יוני 2005, 14:59
דף אישי: הדף האישי של ורדי_תיק*

הכנה ללידה

שליחה על ידי ורדי_תיק* »

שירי אולי "דבש מסלע" של ימימה? מכירה? תבררי אין לי פרטים. נראה לי שיש דף בנושא
פלוני_אלמונית*

הכנה ללידה

אשמח לקבל המלצות על קורסי הכנה ללידה באזור המרכז (פחות או יותר). חשוב שיהיה בדגש על לידה פעילה וטבעית. אם השתתפתן בהכנה כזו אנא ספרו ושתפו. תודה.
פלוני_אלמונית*

הכנה ללידה

אשמח לקבל המלצות על קורסי הכנה ללידה באזור המרכז (פחות או יותר). חשוב שיהיה בדגש על לידה פעילה וטבעית. אם השתתפתן בהכנה כזו אנא ספרו ושתפו. תודה. מה? אף אחת? אולי בכל זאת...
אמא_נוסעת*
הצטרפות: 03 מרץ 2005, 20:03

הכנה ללידה

שליחה על ידי אמא_נוסעת* »

הקוורס של גילה רונאל בדיאדה בתל-אביב (עשיתי לפני שנתיים, אז אני לא יודעת מה המצב כרגע). בדיעבד נראה לי לא מספיק מדגיש את הסכנות שבלידה רגילה, אבל שינה לי את החיים ואת תפיסת הלידה לחלוטין.
בהצלחה ובהנאה!
אמא_לביאה*
הצטרפות: 14 אפריל 2005, 09:45
דף אישי: הדף האישי של אמא_לביאה*

הכנה ללידה

שליחה על ידי אמא_לביאה* »

בשבת 24/6 נפתח קורס הכנה ללידה בגישה טבעית ופעילה וגם רפואית
לנשים שסובלות מבעיות גב (פריצות, בלטים וכ'...)
3 מפגשים ארוכים אחת לשבועיים בשבת
פרטים אצלי: 050-2004355
קרן_ג*
הצטרפות: 03 ספטמבר 2005, 23:14
דף אישי: הדף האישי של קרן_ג*

הכנה ללידה

שליחה על ידי קרן_ג* »

לכל המעוניינות להשתתף בקורס הכנה רוחנית ללידה המשלב את הדרכתה של ימימה וכן הכנה גופנית (תרגול מעשי וחשיבתי של יוגה בלידה, דמיון מודרך ותרגילי נשימה) וכן עבודה מעמיקה של יצירת מרחב פנימי ממוקד ובטוח להשתתפות פעילה ושמחה בהבאת ילדך לעולם בשימחה. למעוניינות בהצטרפות של הרגע האחרון -

הקורס הבא בסטודיו של שרית בנווה אשר, בפרדס חנה מתחיל ביום שלישי הקרוב בערב ויכלול שלושה מפגשים לפני הלידה ואחת לאחריה.

הקורס מאפשר לנשים לעבור חווית לידה מעצימה , התאוששות מהירה וחיבור לעיקר - שהוא מרחב הצמיחה המשפחתי.
מומלץ ביותר בלידות חוזרות, אחרי ניתוח קיסרי וכו' - ללידה מסוג אחר לגמרי.

אשמח לענות לשאלותיכן בדף בית או בטלפון 052-8903396 קרן
שליחת תגובה

חזור אל “דפים אישיים”