האם כדאי לי ללכת למפגשים בקבוצה שבה בן הזוג יכול להצטרף?
כדאי מאד, אם מתאפשר לכם. לא בכל קבוצה זה אפשרי (בקבוצה שלנו יחסית כן. גם בת"א, במ.מ.ש נדמה לי שאפשר. תתקשרי לברר בקבוצות שרלוונטיות לכם.
מה היתרונות בזה? רבים. לא אצליח למנות את כולם אבל אעשה כמיטב יכולתי: האדם המשמעותי ביותר, הקרוב ביותר הן פיזית והן רגשית יהיה התומך הכי משמעותי. את כתבת: ידע=כח. חלק מהנשים, כשהן אחרי לידה, המוח שלהן קצת נוזל... קשה לי להסביר מה זה אומר ולמה (הורמונים בעיקר), אבל אם הוא ידע מה שאת יודעת, אם הוא יכיר בחשיבות, ידע איך זה עובד, ידע איך להיות
תומך בך ובאמהותך הטריה, זו תהיה המתנה השניה הכי יפה שאפשר לקבל בעולם (בראשונה זה התינוקי כמובן...)
יש גברים שחושבים שלתמוך זה לעשות דברים במקום האישה, או להתחלק איתה בהכל חצי-חצי ב-ד-י-ו-ק... ברור לי שאת יודעת שזה לא עובד ככה. אבל לא מכירה אותו, ומכיון שלשניכם זו הפעם הראשונה שתהיו הורים (אם הבנתי נכון), אז כדאי גם את זה ללמוד ביחד.
את זו שאמרה על "הכנה להורות" של דיאנה אידלמן שזה ספר נפלא? לא קראת, רק עיינתי, אבל אני בטוחה שהיא מתייחסת שם לדברים דומים בהקשר של האב,לא?
האם כדאי בעינייך לפגוש יועצת הנקה לפני הלידה,או רק אחריה במידה ומתעוררת בעיה? ממש לא. לא רואה שום סיבה שבעולם.
יחד עם זאת, במפגש האחרון של הקבוצת לה לצ'ה "שלי", דיברנו עם אשה בהריון וענינו לה על שאלות. לא מעט אמהות המליצו לה בחום רב על קורס הכנה להנקה; לא זה של ביה"ח. קורס בפני עצמו. אני מניחה שגם קורס הכנה ללידה, שכולל מספר מפגשים של הכנה להנקה, יכול להיות יעיל.
אבל יועצת, רק כשיש צורך אמיתי. טיפולי.
בסך הכל, הגישה שלך "נשמעת" לי מאד טובה. זה יכול להיות קל פשוט זורם ונפלא. להתכונן פיזית על ידי הכנה ולימוד, ונפשית - בוודאי.
ואילו אם ורק אם יהיו בעיות - אז נטפל בהן.
וחוץ מזה, אם את לא חוששת מנסיעות, ומבינה שאפשר ליסוע גם עם תינוק בן יומו, אז אם הבעיות אינן אקוטיות, אפשר לבוא איתו (איתה?) לפגישת לה לצ'ה ולקבל שם עזרה.
(זה בהנחה שבינתיים אני מצטרפת למפגשי לה לצה)
גם אם לא, אבל בפרט אם כן.
לילה טוב ותמשיכי לשאול חופשי.
