החיוניות שלי חלק שישי

גוגוס*
הצטרפות: 09 ספטמבר 2010, 10:00

החיוניות שלי חלק שישי

שליחה על ידי גוגוס* »

הי תמי יקרה :-)
הקטנים והגדול אוכלים בדיוק אותו דבר רק בכמות אחרת.
אצל הילדים יש: שתי בננות, תפוח חתוך, גזר שלם, משהו כמו ארבע חתיכות פלפל בשני צבעים, איזה שש עגבניות שרי, מלא ענבים וקלמנטינה.
זו בעצם ארוחת הצהריים שלהם. בעשר הם אוכלים מן מאפין שיבולת שועל שאני אופה להם בבקרים טרי טרי (עם תפוחים וצימוקים ותבלינים).
נכון שזה עושה חשק? גם הכל אצלנו כזה טרי כי יש כאן שיטה כזו של תשלום מראש על משלוחים לכל החודש ולנו יש מקרר קטן. אז מה שאוכלים תמיד הגיע לפני מקסימום יומיים או שלושה ובמקרים רבים ממש באותו יום או יום קודם. אז הכל שמח ומריח וצבעוני וזה סוג של חגיגה.
תפילה_לאם
הצטרפות: 10 אוקטובר 2012, 21:28
דף אישי: הדף האישי של תפילה_לאם

החיוניות שלי חלק שישי

שליחה על ידי תפילה_לאם »

תמו להם שלושה ימים. למען האמת, חלפו ביעף!

היום התחשק לי לצ'פר את עצמי במתוקים. שייק לא ממש יכולתי להכין (אולי מחר אשקיע מאמצים בהכנת שייק לשיעורין בעזרת בלנדר מוט), אבל הכנתי כדורי תמרים עם טחינה וחמוציות ברכז תפוחים. לאורך היום אכלתי אולי שישה כדורים כאלה ועוד אפרסק, שני שזיפים, כמה משמשים, אגוזים שונים, ענבים ודובדבנים. אני חושבת שחלק מאי החשק שלי לאכול תפוחים נובע מכך שהשיניים שלי במצב לא מדהים ומעצבן לי מדי ללעוס תפוח, אבל הם גם פחות טעימים לי, כאילו "פושטים". עוד אכלתי בצהריים סלט מקצת בצל, עגבנייה, סלק ותירס משומר עם שמן זית. ערבבתי עם טחינה גולמית בשפע. ובערב (לילה) חתך בעלי סלט ממלפפונים, עגבנייה, שמיר, חצי פלפל ירוק וחצי פלפל צהוב, קצת זיתים משומרים ושמן זית. הוספתי לי צנוברים.

מתכננת להמשיך גם מחר ובערב שבת לחזור לגרסת החיוניות שלי. אחרי שבת אראה מה הלאה.

מנסה לסכם את התחושות ואת המסקנות שעלו בינתיים.
תפילה_לאם

החיוניות שלי חלק שישי

שליחה על ידי תפילה_לאם »

אוקיי.
אני חושבת שאם לסכם את הניסוי התלת יומי הזה במילה אחת, המילה המתאימה תהיה "אווריריות".
כן, אני חשה מעין קלילות.
אבל...
אני לא בטוחה למה לייחס אותה:
האם לתזונה החיונית (יחסית... ברור לי שתירס מקופסת שימורים הוא לא ממש מופת התזונה החיונית)? - ואם כך - נהדר.
האם לרעיון החיוני? ואם כך - good enough.
או שמא... לכך שלא אכלתי מספיק? :-/
למה אני חושבת שלא אכלתי מספיק?
כי היו פעמים שרציתי לאכול ולא יכולתי לאכול משהו שאני רוצה, והיו אפילו פעמים שרציתי ויכולתי לאכול אבל לא ממש ידעתי מה מתחשק לי מבין האפשרויות אם בכלל או שלא התאים לי להשקיע זמן בהכנה כשיש עוד דברים שאני מעוניינת (או לפחות צריכה ) לעשות. ובכל הפעמים האלה התיישבה אצלי תחושה קלה של חוסר סיפוק. אז כנראה שחלק ממנו לא היה רעב אובייקטיבי אבל חלק - כן.
נראה לי גם שהיו זמנים שמפאת חוסר פניות או קושי לבחור משהו שבא לי, ויתרתי על אכילה משביעה, ונוצרה איזו קהות חושים בהתייחס לרעב. כאילו הפכתי אותו לאיזה משהו שנמצא כל הזמן ברקע, וכך אינו תובע תשומת לב מיידית אבל עלול לגדול.

וחוץ מזה, בעלי אמר לי הערב (אחרי שלא התראינו מאתמול בבוקר) שנראה לו שרזיתי (בלי ששאלתי), שזה נחמד, גם אם לא נראה לי שהיה אמור לקרות מהפך דרמטי בימים האלה. יתרה מזאת, אם הצטמצמו היקפיי במידה ניכרת לעין תוך שלושה ימים - זה נראה לי בעייתי, לא?
בכל אופן, כשנשקלתי לא ראיתי שינוי משמעותי. ולצערי, גם ענייני מערכת העיכול לא השתפרו. ועדיין הייתה לי לחה. (בשיפור בהקשר לנשירת השער או לעור הפנים לא ציפיתי לזכות תוך זמן כה קצר.) האם אפשר להאשים את החריגות הקלות שלי?

חשבתי על אפשרות לקיים ימי אכילה טבעונאית מדי פעם. העניין הוא ששוב מדובר בהחלטה או במחשבה שכלית. זה נראה לי בריא וטוב למלא את הגוף שלי בירקות ובפרות טריים (אף שאינם אורגניים) ולא "לבזבז מקום" על מאכלים אחרים, אבל לא הרגשתי איזה "וואו" שמושך אותי לאכול כך.
רסיסים_של_אור*
הצטרפות: 21 אפריל 2004, 20:42
דף אישי: הדף האישי של רסיסים_של_אור*

החיוניות שלי חלק שישי

שליחה על ידי רסיסים_של_אור* »

לא שמת לב למשל שאין לך (ואולי אף פעם לא היתה לך) את הכמיהה הזו לאוכל כמו שיש אחרי שאוכלים לחם / עוגות ובכלל לא התפלאת מלגלות שאת לא מסתובבת מורעבת למרות שאכלת בסך הכל די מעט או יותר נכון לא אכלת "ארוחה מבושלת" מסודרת ?
תפילה_לאם

החיוניות שלי חלק שישי

שליחה על ידי תפילה_לאם »

(ואולי אף פעם לא היתה לך)
סליחההההה? התכוונת בוודאי למישהי אחרת... ;-)

כן, שמתי לב, אבל אני לא בטוחה לגמרי שזה משהו שהיה נמשך לאורך זמן, כי
כאילו הפכתי אותו לאיזה משהו שנמצא כל הזמן ברקע, וכך אינו תובע תשומת לב מיידית אבל עלול לגדול.
נראה לי שכן היו זמנים שסיימתי קערת סלט חביבה ועברה בי מחשבה לא לגמרי מומללת של "יופי, עכשיו... איפה ה{{}}אוכל?" :-)

והבוקר כשחשבתי שבקרוב זה מסתיים עלתה בי תחושת הקלה. כאילו הייתי צריכה להיות מוחזקת מאוד בימים האלה.
תפילה_לאם

החיוניות שלי חלק שישי

שליחה על ידי תפילה_לאם »

את הכמיהה הזו לאוכל כמו שיש אחרי שאוכלים לחם / עוגות
רק להדגיש שחוץ מההפסקה בשבועות וחוץ מ"המוציא" מינימלי בשבת לא אכלתי מאז פסח לחם / עוגות , אבל הכמיהה למשהו מתוק התעוררה גם בתקופה הזאת. נגיד, אחרי ארוחת צהריים.
אוקיי. בעצם הדגשת לי משהו שלא שמתי לב אליו לגמרי, אבל כאמור אני לא בטוחה לגמרי בסיבות לו וכמה זמן זה היה יכול להימשך. אולי מתישהו אנסה מיום ראשון. (לא השבוע!!!...)
אורי*
הצטרפות: 11 דצמבר 2003, 15:31

החיוניות שלי חלק שישי

שליחה על ידי אורי* »

אם הצטמצמו היקפיי במידה ניכרת לעין תוך שלושה ימים - זה נראה לי בעייתי, לא?
לא נורא לשלושה ימים,אבל כן לשים לב כי את מניקה. לדעתי לפחות.

ורסיסים אומרת דבר חוכמה
ויכול להיות שבגלל שבאופן די תדיר את אוכלת כמות גדולה של אוכל כזה בתפריט היומי שלך,וגם שייקים,אז לא שמת לב למשהו משמעותי כי זה עדין יותר.
ליחה-אז אולי כדאי לנסות בלי טחינה?
מצד שני,אולי תוך זמן קצר כזה הגוף בסך הכל מנקה את עצמו והליחה זה חלק מזה?

סתם מחשבות
רסיסים_של_אור*

החיוניות שלי חלק שישי

ולגבי המשקל - מההתנסות האישית שלי, לוקח לגוף זמן להתעדכן במשקל שלנו ולכן, לא תמיד נראה על הסקאלה את השינוי שבעצם כבר מתרחש, מדובר בתהליך, צריך אורך רוח ואמונה !
תמי*
הצטרפות: 12 נובמבר 2001, 14:43

החיוניות שלי חלק שישי

שליחה על ידי תמי* »

צלצול,
תודה רבה על הפירוט.
המאפינס והפירות נאכלים עד מתי? כלומר, עד מתי הם לא רעבים כך - הילדים?
אצלנו בצהריים יש רעב גדול ואין להן חשק להמשיך עם ירקות ופירות בלבד. אז השאלה מה לצהריים.
וגם - אשמח לשמוע את המתכון למאפין הכה מפתה.
כיף להם שאת מכינה טרי כל בוקר!
תפילה_לאם

החיוניות שלי חלק שישי

שליחה על ידי תפילה_לאם »

א-מחייע!
בלנדרתי לי שייק במנות קטנות והעברתי בכל פעם לקנקן, עד שהגעתי לכשני ליטר שייק. קצת פחות מתוק מהרגיל שלי אבל טעים ונחמד עם הרבה שמיר, כמה תמרים, חתיכות מלון, תפוח אדום, שני אפרסקים, שני משמשים וכמה חופני קשיו. התגעגעתי...
<התמכרות לשייק ירוק D-:>

,אבל כן לשים לב כי את מניקה.
אני עצמי לא הבחנתי בזה בכלל.

ויכול להיות שבגלל שבאופן די תדיר את אוכלת כמות גדולה של אוכל כזה בתפריט היומי שלך,וגם שייקים,אז לא שמת לב למשהו משמעותי כי זה עדין יותר.
הממממ... לא חשבתי על זה. יכול להיות שאת צודקת. רק שגם התפריט ה"רגיל" שלי לא חידד לי משהו ביחס לתפריט שכולל קמחים וסוכרים מעובדים.
יכול להיות שענייני העיכול הם תוצר של צריכה מרובה של סיבים תזונתיים?

חשבתי שאני מרגישה קצת כמו בסיפור העז - אם קודם הייתה איזו באסה על שאין לי בתפריט ממתקים (במובן הרחב של הקטגוריה), אחרי שצמצמתי אותו יותר, עכשיו ארגיש משופעת מאוד כשהתפריט הערב יתרחב ויכלול מרק אפונה, גולש, תפוחי אדמה ותבשיל ירקות. :-) אבל למען האמת, הצמצום הזה הוא פתח להרחבה, כי כשאוכלים מזון מן החי ומזון מבושל, לא מחפשים כל כך הרבה אפשרויות בקטגוריה הטבעונאית, כלומר, לא מרחיקים הרבה מעבר למלפפון-עגבנייה-ועוד משהו.

מדובר בתהליך, צריך אורך רוח ואמונה !
מתחשק לי להיראות חתיכית וייצוגית בבת המצווה שנחגוג בעז"ה באלול, כך שיש עוד איזה יום-יומיים עד אז... :-) (חוץ מזה שמתחשק לי להיראות חתיכית כל הזמן...)

כיף להם שאת מכינה טרי כל בוקר!
לגמרי!
רק_מה*
הצטרפות: 25 אפריל 2014, 23:20
דף אישי: הדף האישי של רק_מה*

החיוניות שלי חלק שישי

שליחה על ידי רק_מה* »

היום בבוקר קמתי עם רעב מציק למשהו בסגנון עוגה...
עד שחזרתי מסיבוב עם הבנות, הרעב השתנה לחשק לצלחת פירות צבעונית ועלי חסה. נראה לי שלקח זמן לצמא מההנקה להתחבר עם הרעב של הלילה :-)
יצא שאכלתי עלים של חסה עם סלרי כרוכים בתוך כמה עלים של חמציץ (תרד חמוץ מאוד שלא ידעתי מה לעשות איתו. מסתבר שהוא מתאזן עם חסה ופירות) ושני משמשים רכים מאוד.
רגע יש עוד תובנות! אבל צריכה ללכת לחתוך פירות לבקשת הבכורה
רק_מה*

החיוניות שלי חלק שישי

שליחה על ידי רק_מה* »

1- אמא שלי שמה לב (גם אני) שאין לי עיגולים שחורים סביב העיניים (עיניים שקועות) ואני ממש לא ישנה מספיק. אני מתחילה לחשוד שהניקיון הזה מהחיטה משפיע על צבירת נוזלים בגוף. וגם תזונה שמלאה בירוקים ואגוזים עושה לי טוב, ונותנת אותותיה מסתבר
2- בניגוד לדיעה הקדומה שלי על חסה, אני שבעה אחרי ארוחת עלים (טוב נו, יש . במשמעות הפשוטה של לא רעבה. לא מחפשת אוכל.
3- יוצא שגם הבית מרוויח:
יש סלט ענק בארוחת הערב. תמיד היה, אבל עכשיו הוא מלא עלים. גם פירות חתוכים היו חלק מהתפריט אבל עכשיו יש איתם (שוב) חסות למיניהן ואגוזים נצרכים כאן בשפע.
4- (?) החמציץ הזה. תענוג! כרכתי אותו סביב פיסת תפוח ירוק. שתינו נהנינו (אני והבת מנשנשות ירוקים אונליין)
5- עדיין מתאים לי מבושל:/ חלבון ופחמימות אבל יותר בצהריים לקראת שנ״צ
או ביצה קשה בערב. בלי טעמים חזקים ולא מעורבב מדי

ואחרון חביב- אני מרגישה שהקצב האיטי שחני בונה מדברת עליו ביחס לקשב וזוגיות מתאים לי בנוגע להקשבה לרעב שלי. כשאני מחכה איתו רגע האוטומט יורד. לפעמים אני מגלה שאני אפילו לא רעבה
גוגוס*

החיוניות שלי חלק שישי

שליחה על ידי גוגוס* »

תפילה, תודה רבה על השיתוף שלך ועל זה שאת מניחה כאן גם את העיבוד והמסקנות.
זה מעניין מאוד לקרוא אותך ומעורר מחשבות רבות.
מציעה לך כמה כיווני מחשבה שקפצו לי, אולי חלקם יסתרו זה את זה. לא נורא.

ראשון - אני חושבת שהיית בציפייה ביחס להתנסות שלך. נדמה שציפית ל"וואו". וציפיות, נו, את יודעת... יש להן תכונה משבשת בילט אין.
אז אולי בסיבוב הבא אפשר לשחרר אותן ולנסות הלך רוח שיותר קרוב למה שחשבת על יום טבעונאי בשבוע - מן משהו כזה שעושים כי זה טוב ומזין וסביר שיהיה נעים וזהו.

שני - בשלושה ימים אפשר להשיג תחושה כללית או כיוון.
ואני חושבת שכרגע זה מה שהשגת. זה היה בסדר, לא מלהיב או מרהיב, ונשאר לך טעם של עוד אבל לא איזו התלהבות גדולה להפוך את זה לאורח חיים.
זה נשמע לי כמו יופי של דבר ללמוד על תזונה כזו ביחס אליך בזמן הזה, שבו את מניקה, ומטפלת, ומחפשת עבודה וכו' וכו'.
ולמדת גם שריבוי פירות וירקות נעים לך ושמת לב, במקביל, שזה משהו שאולי לא יקרה בתזונה מן החי ומבושלת. יכולת לראות איך אחד בא על חשבון השני אצלך. זה לא כך אצל כולם, אבל זה כך אצלך כרגע.
רוצה לומר - לטעמי ההתנסות חשובה לצורך הרהורים על התזונה שלך, ולא לצורך השגת מטרות נקודתיות כמו ירידה במשקל או שיפור במצב הליחה.
בעיקר כאשר את מעידה על היותך מוחזקת ושמחה שהניסוי תם.

אני חושבת שעשית יופי של ניסוי ושיש לך ממנו למידה משמעותית להמשך הדרך ביחס להעדפות שלך, להשפעות קצרות הטווח, ולחוויה שלך את המושגים "רעב" ו"קלילות".
זה המון ללמוד בשלושה ימים.

בנוגע לגוף, אחד הדברים הבולטים שקורים בתזונה כזו היא שהגוף כאילו מתמצק. משהו באיך שהגוף מוחזק משתנה וזו חוויה מוכרת. אולי לזה הגיב בעלך.

ואני מסכימה מאוד עם מה שאמרו לך, ושבה רגע לאפקט ה"וואו". בשביל אפקט כזה נחוץ בסיס להשוואה. וכאשר את אוכלת היטב פרק זמן ממושך קודם לניסוי שלך אז הגוף שלך לא קופץ לשמים אלא רק שמח וקליל יותר.
<או שלא. יש אנשים שכל התעלול הזה בכלל לא טוב להם ולא חיוני להם אלא מדכא אותם או שאר תחושות שלילות>

המשיכי בדרך היפה והחושבת שלך. היא נהדרת, ושוב תודה על השיתופים האלה.
גוגוס*

החיוניות שלי חלק שישי

שליחה על ידי גוגוס* »

רק מה, רק להגיד לך שאת אלופה ושההתנסות שלך מעוררת טונות השראה.
קורים לך דברים מדהימים והתובנות שלך ביחס לעצמך הן פשוט... ללקק את האצבעות.
הכי אהבתי את זו -
הקשבה לרעב שלי. כשאני מחכה איתו רגע האוטומט יורד. לפעמים אני מגלה שאני אפילו לא רעבה
אם את סקרנית אז את יכולה כשאת רואה את זה לשאול - למה בעצם הרגשתי רעבה אם אני לא?
גוגוס*

החיוניות שלי חלק שישי

שליחה על ידי גוגוס* »

הי תמי,

אני חושבת שאצלנו יש איזה מכלול שמוביל את הדברים, והוא כולל שומן וגם דגן שמחסלים סיכוי לרעב כבד.
בבוקר הילדים שלי שותים שייק ירוק מאוד מאוד עשיר. מעבר לסמיכות שלו ולפירות "כבדים" כמו בננה ומנגו וכו', הוא כולל הרבה זרעים ואגוזים ושפע עלים מלאי סיבים.
השילוב הזה משאיר תחושת שובע מאוד מרופדת שמחזיקה אותם בקלות עד לארוחת העשר.
בעשר הם אוכלים את המאפין הזה (בעבר זה היה אגוזים אבל כאן אסור להביא אגוזים לבית הספר כך שלא היתה לי ברירה אלא למצוא חלופה אחרת), ובערך שעתיים אחר כך את הקופסה העשירה.
ברוב המקרים הם לא מסיימים את הקופסה בארוחת הצהריים אלא אחרי בית הספר. ויש לי ילדים אקטיביים מאוד שמוציאים מלא מרץ בהפסקה, ובגילם גם אין הרבה לימודי תחת בכל מקרה.

אני מציעה לך לנסות לבנות את התזונה היומית כך שבכלל לא יתפתח רעב בצהריים. מוכנה לעזור ברצון אם מתחשק לך לשתף איך אוכלים אצלכם ביום ממוצע.
גוגוס*

החיוניות שלי חלק שישי

שליחה על ידי גוגוס* »

אופס, כמעט שכחתי מתכון:

ערב לפני אני מכינה את התערובת בקערה שמחכה על השיש או במקרר כתלות בטמפרטורה.
מגרדת שלושה תפוחים קטנים בקליפתם על פומפייה גסה
מוסיפה שתי כפות שמן קוקוס
שתי כפות נדיבות של דבש
כפית וניל אמיתי
מלא קינמון ולפעמים גם טיפה אגוז מוסקט
חופן נדיב של צימוקים. לולא ההגבלות הייתי זורקת פנימה אגוזי מלך
פעם גם הוספתי חופן גדול של קוקוס מגורד אבל נגמר לי ולא טרחתי לקנות. זה היה טעים מאוד

מערבבת היטב ומוסיפה כוס גדושה של שיבולת שועל לא מרוסקת אלא גדולה כזו

מערבבת שוב היטב ונותנת לזה לנוח את הלילה. כל זה לוקח לי חמש דקות ואני עושה את זה בעיניים עצומות (לפעמים - תרתי משמע :-))

בבוקר אני מחממת תנור טורבו על 180 מעלות ובינתיים יוצרת כדורי ענק ומניחה בתבנית שקעים שטוחה מאוד ובלתי נדבקת.
זה הולך לתנור לחצי שעה, עד שזה משחים ונהיה קראצ' מבחוץ.
הבפנים נשאר רך ועסיסי.
בתאבון.
גוגוס*

החיוניות שלי חלק שישי

שליחה על ידי גוגוס* »

ומה אצלי?
גם אני על טורבו.
עשייה מטורפת בלי הפסקה אבל בטוב. עבודתי המופלאה מצד אחד, כתיבה אקדמית מצד שני, שיפוץ בית מרחף מעל הכל.
צום המיצים שלי מועיל מאוד. מעבר לזה שהוא נעים לי, הוא מוריד לי מהראש את התזונה. אין לי עניין שם.
אבא שלי ואני עורכים מבצע חיתוך כל ערב, מבצע סחיטה כל בוקר, מנקים ושוכחים להתעסק באוכל.
כרגע, בימים האלה, זה הדבר הכי מתאים שיכול להיות.

היום היינו בבית הספר לכבוד יריד אוכל בינלאומי שהכינו הורים לרגל סיום השבוע הבינלאומי. לולא היינו על מיץ סביר שהיינו יוצאים עם כאב בטן כמו שהמרכזי שלי חטף.
שנינו (אבא שלי ואני) מרגישים שהמיצים מכבים לנו את החשק לכל דבר אחר כי זה פשוט מסומן כמחוץ לתחום. זה משאיר איזה מרחב התבוננות שנורא קשה להגיע אליו כאשר הכל פתוח באמת.
המצב הפיזי שלי טוב מאוד. לשמחתי, אני חווה ירידה במשקל באופן הרבה יותר אטי מפעמים קודמות. זה טוב לי כי זה מתון ונעימה לי כרגע המתינות. זה משאיר בי תחושה כאילו הגוף שלי לא בשוק אלא בתגובה רכה.
מצב הפנים שלי משתפר. גם הוא לאט לאט אבל בהחלט משתפר.
ומידת העייפות שלי יחסית לשעות השינה והאטרף היא ממש נס קטן.

לסיום, סיפור מתוק.
לכבוד השבוע הבינלאומי בכל יום הוגש בבית הספר אוכל אחר בארוחת הצהריים לילדים שאוכלים ארוחה חמה. היום, שישי, הוגשה ארוחה ישראלית ובני המתוק ביקש להשתתף באופן חד פעמי וכמובן שהסכמתי. אני מודה שהופתעתי שמבין כל מדיניות העולם בחרו חמש לככב בארוחת הצהריים וביניהן את ישראל. אחת המדינות האלה שבכלל אין לה אוכל משלה אלא קיבוץ גלויות בצלחת.
הרעיון הוא שמוגשים דברים רגילים, כדי שכולם יאכלו, לצד תוספות ממדינה כלשהי.
ומהו אוכל ישראלי לדעתם של בעלי הקייטרינג האנגלי?
סלט ירקות גדול, אוזן המן עם ריבה, פירות לקינוח במקום הקינוחים הסוכריים הרגילים.
אני חושבת שזה שיא ההתרגשות לראות שככה אנחנו נתפשים מבחוץ.
בני המתוק היה בין הבודדים שטרחו לאכול את "האוכל הישראלי", וכאשר הילדים אמרו לו שהוא צריך לקבל פרס מיוחד על ניקוי הצלחת הוא משך כתפיים וענה שהוא רגיל לזה כי הוא מישראל :-D
כאילו שזה איזה מזון כלבים שדורש מן כל-הכבוד כזה. הצחיק אותי לגמרי.

אחרון ודי - בדוכן המצרי ביריד היום הגישה מישהי אבטיח עם גבינת פטה ואנשים שמטו לסת בטענה שדבר כזה הם לא אכלו מעולם. גם זה ממש הצחיק אותי והפליא.
נוודית*
הצטרפות: 09 נובמבר 2012, 00:10

החיוניות שלי חלק שישי

שליחה על ידי נוודית* »

אתמול סיימתי לקרוא ספר שהשאיר אותי עם מחשבות מעורבות - מצד אחד זה (על פי הגדרתו) ספר נעורים, סוג של מדע בדיוני, קל וזורם בקריאה, אבל עם קצת תחושה שטוחה. מצד שני, הספר נוגע בנושאים חשובים ועמוקים, כמו חופש הבחירה שלנו, חופש המחשבה, המורכבות שלנו שכוללת ונעה בין הרציונאליות לאינטואציה, המעורבות הגדלה של מכשירים "חכמים" למיניהם בחיים שלנו.

הספר שזור בציטטות מהפואימה "גן העדן האבוד" מאת ג'ון מילטון. כמה שורות נגעו לליבי במיוחד, והן הסיבה שאני משתפת בחווית הקריאה בדף הזה.
(מתעלמת מההיבטים הדתיים /נוצריים של הפואמה).

He had of me all he could have;
I made him just and right,
sufficient to have stood,
though free to fall.

(מצטערת - חיפשתי את התרגום לעברית של הפואמה כדי לצטט, אבל לא מצאתי ברשת. אשמח להשלמה אם למישהי יש במקרה את הספר המתורגם)

העוצמה שלנו כבני אדם, החופש שלנו, נובע מהחופש ליפול. אם אני לא חופשייה ליפול, אני לא חופשיה בכלל.

והרשות נתונה

@}

The book: Free to Fall by Lauren Miller
גוגוס*

החיוניות שלי חלק שישי

שליחה על ידי גוגוס* »

נוודית, כהרגלך, מקסים ומעורר מחשבה.
בינתיים המחשבה שלי מתמצית בהנהון נמרץ :-)
אבל זה רק כי בוקר. אני חושבת שיש בזה יותר מאשר רק הסכמה גורפת מצדי.
זה מעלה בי שאלות כמו - האם יש לי חופש ליפול ואני רק צריכה להכיר בו?
האם אני אמורה להעניק לעצמי את החופש הזה, את הרשות הזו?
ונגיד שאני זקוקה, לפרק זמן מסוים, לאשליה של היעדר חופש כזה? איזה מחיר יש לזה?
ועוד ועוד כאלה...
רק_מה*

החיוניות שלי חלק שישי

שליחה על ידי רק_מה* »

המתכון נשמע מוצלח. ננסה

אגב ימי החיוניות שלי ״הועשרו״ בעוגיות שהכנתי מבננות על ערש דווי, כי הבת שלי רצתה עוגייה ״כמו של פו הדב״
(שוקולד ציפס. קיבלה עם בננות, וקמח כוסמין).
מטריד אותי יציאות רכות מדי (סליחה על השיתוף) אבל אני כבר מכירה את זה מימים בהם עשיתי shift לטבעונות (אני אוכלת כיום חיות, אבל מעט). זה מתאזן תוך שבוע- שבועיים. נראה לי שהתפריט שלי יכול להיות ברובו מבוסס עלים אגוזים פירות וירקות חיים, אבל תדירות של ארוחה ״מסורתית״ יותר (דורשת הכנה, מוגשת על צלחות, סביב שלוחן, עם כולם) פעם ביומיים חשובה לי. בגלל שבעלי אוכל צהריים מחוץ לבית (וגם בכורתי :-( ) אני יכולה בערב לאכול סלט עשיר לצד הדברים הנוספים שהיא תאכל איתו (לחם, פירה, אורז עם עדשים, טונה, חביתה...)

חמוץ יש. מתוק יש. גם מריר.
נראה לי שחסר לי מלוח, ואת זה אני מקבלת מארוחה מבושלת. וגם חמים. אפילו שבקיץ קל לאכול קר/ בטמפ׳ החדר.
לא אכפת לי מבושל. עצם זה שאין בו חיטה ובאופן כללי הוא נוטה לבריא (ירקות שמן זית דג או בשר בלי טיגונים, לפעמים אורז ועדשים) מספק אותי
גוגוס*

החיוניות שלי חלק שישי

שליחה על ידי גוגוס* »

זה מתאזן תוך שבוע- שבועיים
זה אולי חשוב גם לתפילה, שקיוותה לשיפור בתחום הזה אחרי שלושה ימים.
גם אני זוכרת שזה עובד כך אבל לא סגורה על זה כי המעבר אצלי היה מזמן ואין לי זיכרון ברור כמה זמן זה לקח.

עצם זה שאין בו חיטה ובאופן כללי הוא נוטה לבריא (ירקות שמן זית דג או בשר בלי טיגונים, לפעמים אורז ועדשים) מספק אותי
נשמע מעולה גם מהצד שלי. בתאבון רב @}
רק_מה*

החיוניות שלי חלק שישי

שליחה על ידי רק_מה* »

אז אני מוסיפה מזיכרוני:
שייקים ירוקים/ ריבוי עלים בתפריט
וויתור על חלבון/ שומן מן החי או הפחתה שלו (וגם מעבר לחלבון צמחי) - שילוב של כולם וכל אחד מהם מייצרים עיכול מהיר עד מעצבן, לעיתים ירקרק ולעיתים קל משקל.
כשהגוף ״מתנקה״ או מתרגל הוא (כנראה, השערה שלי) משנה את אופן העיכול ומתאים אותו לנסיבות.
אגב בגלל זה אני ממעטת בשייקים ירוקים כי הם מריצים לי את העיכול. מעדיפה ללעוס.

ופנינה מהיום:
קחי בוטן. נו, תנסי. זה כמו במבה!

(למען הסר ספק, במבה זה משהו שרואים בגינה אצל ילדים אחרים. וגם לא אוהבים כל כך. אבל עדיין, אותי זה הצחיק)
צעד_על_שביל_חצץ*
הצטרפות: 10 מאי 2014, 23:11
דף אישי: הדף האישי של צעד_על_שביל_חצץ*

החיוניות שלי חלק שישי

שליחה על ידי צעד_על_שביל_חצץ* »

היי גוגוס. קראתי בהתרגשות והגבתי בדף הבית שלי, מקווה שזה בסדר מבחינתך.
גוגוס*

החיוניות שלי חלק שישי

שליחה על ידי גוגוס* »

מעדיפה ללעוס
זה בטוח עדיף. שייקים זה פתרון עקום אבל הכי טוב שמצאתי בנסיבות חיי הנוכחיות.

קחי בוטן. נו, תנסי. זה כמו במבה!
מעולה! גם אנחנו פעם ניסינו את זה והגענו למסקנה שזה ממש ממש לא כמו במבה. ואת יודעת למה? כי במבה זה בעיקר תירס ולא בוטנים :-)
צעד_על_שביל_חצץ*
הצטרפות: 10 מאי 2014, 23:11
דף אישי: הדף האישי של צעד_על_שביל_חצץ*

החיוניות שלי חלק שישי

שליחה על ידי צעד_על_שביל_חצץ* »

היי גוגוס,
אני רואה שאת באמצע פרוייקט, אבל אשמח לעצתך בענייני תזונה.
הארוחה הקבועה ביותר ביום שלי היא הצהריים - מנה שכוללת משהו על בסיס אורז\תפו"א עם ירקות מבושלים וסלט. אני מניחה שאני די בסדר איתה, ומה שהייתי רוצה לאזן זה את הבוקר ואת הערב. בבוקר אני אוכלת בעבודה, בדר"כ גרנולה עם חלב. זה לא ממש עושה לי רע, אל חסר את תחושת החיוניות ואני גם לא ממש מתלהבת מעניין כוס החלב הזו. באיזור 4 אני שותה כוס קפה עם כמה תמרים. בערב, אני רעבה בסביבות 8-10 והמקרר בדרך כלל ריק ואין לי כוח לארגן כלום, ואז אני אוכלת סנדביץ' עם עגבניה וגבנ"צ שמכביד לי בבטן על הבוקר, או מתנחמת בתפוח (ומרגישה שזה לא ממש זה).
אשמח לשמוע את דעתך...
תפילה_לאם

החיוניות שלי חלק שישי

שליחה על ידי תפילה_לאם »

גוגוס,
לא יודעת להגיד מה ולמה, אבל ריגשת אותי במה שכתבת לי. @}

כמה כיווני מחשבה שקפצו לי, אולי חלקם יסתרו זה את זה. לא נורא.
D-:
והרי אלה הם חיי... :-)
עוד אחזור ואקרא את מה שכתבת לי.

המתכון נשמע מוצלח. ננסה
רוצה לשאול בעניין הדבש - האם יש עדיפות על סוכר (דמררה) כשהוא ממילא מתחמם באפייה?
בעז"ה אסע מחר ל"ניצת הדובדבן" ואני תוהה אם יש ממתיק כלשהו שכדאי לי לקנות לצורך אפייה/ הכנת חטיפי קוואקר/ תה/ יוגורט? (אגבה/ מולסה/ סילאן/ סטיביה???)

בעניין העיכול... העניין הוא ש יציאות רכות מדי (סליחה על השיתוף) היו גם קודם. ובמקביל גם נפיחות וגזים. עלה בדעתי שיש סיכוי טוב שהאשם הוא באכילה מהירה מדי, וקשה לי מאוד לשנות את זה.
בכלל, בימות החול קשה לי להקדיש לארוחות זמן משלהן. זה קורה כשאני אוכלת ארוחת ערב עם בעלי ובערך כשאני אוכלת ארוחת צהריים עם הילדים, אבל חוץ מזה מעדיפה לאכול תוך כדי עשייה אחרת. "רק לאכול" נתפס כבזבוז זמן. אוהבת לעשות יותר מדבר אחד ברגע נתון.

מזדהה עם חלק מהתבנות של רקמה:
בנוגע להקשבה לרעב שלי. כשאני מחכה איתו רגע האוטומט יורד. לפעמים אני מגלה שאני אפילו לא רעבה

כרגע שוקלת לנסות להימנע ממוצרי חלב לזמן מה כל עוד אני "על הגל" (אם כי אכלתי מעט פירה בחמאה - מקולקל? - הערב).
גוגוס*

החיוניות שלי חלק שישי

שליחה על ידי גוגוס* »

אשמח לעצתך בענייני תזונה
בכיף. נותנת לך כמה כיוונים כדי לבדוק מה מדבר אליך באופן כללי.
1) חיוניות לאורך היום - לנשנש פירות וירקות כאוות נפשך בין הארוחות או במקומן. לקחת איתך לעבודה קופסה שמחה וצבעונית של כל מה שטרי ולטעמך, ובצד קופסה עם אגוזים טריים ולא קלויים, ולנשנש גם ממנה.
2) להוסיף פירות טריים חתוכים לגרנולה שלך (או אפילו להחליף אותה לגמרי בפירות טריים ואגוזים).
3) להחליף את כוס החלב בכוס חלב שקדים. אפשר לקנות את זה מוכן (אבל קצת חבל כי זה מלא בכל מיני מרעין בישין) או להכין בשנייה מקצת שקדייה ומים לפי המרקם שאת אוהבת. או להשקיע לילה קודם בהשרייה ואז לטחון את השקדים עצמם עם מים ולייצר חלב שקדים טרי עם תמר אחד. זה טעים בצורה בלתי רגילה ומזין באמת, במיוחד כשזה טרי והשומן של השקדים לא מחומצן.
4) להעיף מהבית את הלחם כדי שלא תהיה אפשרות לחפף איתו את הארוחה. אם יש לך כוח לארגן משהו תארגני כמיטב היכולת ואת גם מוזמנת להתייעץ. אם אין לך כוח - את יכולה להכין מראש דברים כשיש לך כוח ולהקפיא אותם ואז צריך רק להפשיר (ממרקים שווים ועד טורטיות קלות הכנה אבל לא מי יודע מה מזינות, דרך כל מה שבאמצע). או פשוט לאכול מה שלא דורש שום הכנה - ירקות טריים חתוכים מאוד גס עם קצת שמן זית, ולצד זה, ורק אם נחוץ לך, כל מה שעולה בדעתך ואת רואה כמזין ויודעת שאינו משבש אותך. יש כאלה?
5) אם בסוף את מגיעה לתפוח, נסי לאכול אותו עם אגוזים, או ממרח שקדייה, או טחינה מעולה גולמית או כל דבר שהופך את התפוח למקרקע בלי לשבש אותך.

מועיל? את מוזמנת לשאול עוד.
אישה_במסע*
הצטרפות: 29 מרץ 2012, 10:55

החיוניות שלי חלק שישי

שליחה על ידי אישה_במסע* »

אם יורשה גם לי גם לייעץ - גרנולה עם יוגורט. אפשר יוגורט עיזים. אפשר יוגורמה. אני התחלתי לעשות את זה השבוע וזה מוצלח כל כך שאני ממש מתלהבת מזה.
זה פחות מוצלח מההצעות של גוגוס, אבל זה שדרוג מאוד קל לביצוע, ויוגורט עדיף על חלב ניגר.

משם אפשר גם לעבור ליוגורט עם פירות, כמו שאבא שלי אוכל לארוחת בוקר.

לדעתי יוגורט זה מזון חיוני עקרונית, גם אם בגרסא המפוסטרת שלו נאבדת חלק מחיוניותו.
גוגוס*

החיוניות שלי חלק שישי

שליחה על ידי גוגוס* »

האם יש עדיפות על סוכר (דמררה) כשהוא ממילא מתחמם באפייה?
למיטב הבנתי אין לזה תשובה אחת ברורה.
הדרך שלי - גם אם הדבש נותן לי בסופו של יום את אותו האפקט, הוא מחזק את התודעה שלי וההרגל שלי. בלי סוכר.
ולו בשל כך הוא מצוין. כאשר קפצתי בתזונה שלי את מדרגת הסוכר המתקתי בהמון דברים לאורך פרק זמן משמעותי. הכל ניסיתי, את כל הממתיקים העאלק טבעיים. ובסוף גם הם הלכו בדרך כל בשר... אה, סוכר.... אה, בשר וסוכר :-)

אכילה מהירה מדי
אני בדיוק עובדת על זה עם מישהו והנה טיפ שעובד בוודאות, למרות, ואולי בגלל שהוא כל כך טכני - לא מעמיסים לפני שבולעים. אל תכיני את הדבר הבא שאת מכניסה לפה (בין אם זה ביד או על סכו"ם) לפני שהפה שלך ריק. זה יאט את קצב האכילה בצורה משמעותית. ואם בכלל הבעיה שלך לא שם, ואת במילא לא עושה את זה, תגידי.
אכילה מהירה היא פעולה. ככזו, אפשר לפרק אותה לחתיכות ואולי למצוא איפה מסיטים אותה לכיוון אחר.

אכלתי מעט פירה בחמאה
אני אישית לא מחשיבה חמאה טובה כמוצרי חלב. היא שומן איכותי.
מה שכן, אם היא חמאה סטנדרטית, היא לא זה ולא זה. היא סתם מוצר תעשייתי נחות.
אם חמאה מושכת אותך נסי להניח יד על חמאה טובה באמת ולאכול ממנה במשורה (סתם כי זה יקר נורא).

שוקלת לנסות להימנע ממוצרי חלב
שקלי במקום זה לנסות חופש מחלב.
חופש במקום הימנעות. אח, אפשר לנשום :-)
תפילה_לאם

החיוניות שלי חלק שישי

שליחה על ידי תפילה_לאם »

התחלתי לאכול ארוחת בוגר
מה, עד עכשיו לא אכלת בבקרים? בשעה טובה!

הוא מחזק את התודעה שלי וההרגל שלי.
הבנתי.
המתקתי בהמון דברים לאורך פרק זמן משמעותי.
וכל עוד אני עדיין רוצה להמתיק (עבורי או עבור הסועדים האחרים) יש לך תבנות כלשהן בקשר להבדלים ביניהם? למשל, ראיתי עכשיו באתר של "ניצת הדובדבן" פרוקטוז.

ואם בכלל הבעיה שלך לא שם
שם. וזה הולך להיות קשה אבל חשוב.
בעצם דווקא כשהאכילה נלווית לפעילות אחרת היא יכולה להיות אטית יותר ברגע שאוסיף טיפת מודעות!

חמאה סטנדרטית
לחלוטין. אני קונה מוצרי חלב בכשרות מהודרת, כך שמעבר למגבלת המחיר קיימת גם המגבלה הזאת בעת בחירת המוצרים.
סתם מוצר תעשייתי נחות.
או! זה מה שניסיתי לברר ולא קיבלתי תשובה ברורה! אם אני קונה חמאה רגילה של "תנובה" או של "טרה" (או אפילו חמאת עזים אבל רגילה), לא כדאי להתייחס אליה כ שומן איכותי ולהכניס בשפע לפירה של הילדים. עדיף שמן זית וזהו?
ואם כבר אני שואלת, עניין דומה - צריכת ביצים שאינן ביצי חופש/ אורגניות היא טובה ללא הגבלה?

שקלי במקום זה לנסות חופש מחלב.
כמה אופייני, יקירתי. :-) אבדוק אם אני יכולה להסתכל על זה כך.
שאלה למחשבה: האם אני משועבדת לקוטג' בסלט שלי? (בארוחה בשרית הסלט יכול להיות טעים מאוד בלי קוטג'.)
אישה_במסע*
הצטרפות: 29 מרץ 2012, 10:55

החיוניות שלי חלק שישי

שליחה על ידי אישה_במסע* »

מה, עד עכשיו לא אכלת בבקרים? בשעה טובה!

לא, הבסיס שלי הוא בסיס של יומיות במהותו. ארוחת הבוקר מוקדם נורא, בשעות שאני ישנה בהן בדרך כלל. רק בימי ראשון אני ערה בשעות האלו וגם אז ארוחת הבוקר דלה מאוד. יש לחם וחביתה או ביצים מבושלות. יש קוטג' וגבינה לבנה ולפעמים עוד איזה סוג של גבינה. אבל מבחינת ירקות... לפעמים יש עגבנייה או פלפל אכילים. וזהו :(

אני גם אשמח לשמוע על חמאה. איזו חמאה נחשבת איכותית? והיא הרי מפוסטרת, לא?

אגב, אחד הדברים שרציתי לספר עליהם הוא שלא כהרגלי שתיתי יחסית הרבה חלב ניגר בזמן שלפני שבועות, ואני חושבת שזה עשה לי יציאות רכות בזמן שלפני המחזור. אבל אני שוב לא מוצאת זמן לפרט. אני צריכה ללכת לישון במקום לגלוש מבאופן, אם אני רוצה לישון יותר מחמש שעות הלילה.
תפילה_לאם

החיוניות שלי חלק שישי

שליחה על ידי תפילה_לאם »

לילה טוב, אישה.

התגלגלתי ל -פורום תזונה בהנהלת זהר צמח וילסון ואביטל סבג
קראתי שם שלדעתם "יש לך בלנדר איכותי חזק שטוחן למרקם קטיפתי לחלוטין את הירוקים? אם לא אז השייק יכול להיות בזבוז של ערכים תזונתיים."
האמנם???
גוגוס*

החיוניות שלי חלק שישי

שליחה על ידי גוגוס* »

וכל עוד אני עדיין רוצה להמתיק (עבורי או עבור הסועדים האחרים) יש לך תבנות כלשהן בקשר להבדלים ביניהם?
כן. אני בעד דבש, אבל... אך ורק אורגני. המשמעות היא שאת אוכלת מוצר מן החי של חיה בריאה ולא של חיה חולה שאוכלת סוכר במקום צוף.
בכל השאר אני לא נוגעת היום אפילו עם מקל. מוצרים מעובדים מאוד שהם לדעתי גירסה יותר נוחה לעיכול (תודעתי בלבד) של סוכר.

שם. וזה הולך להיות קשה אבל חשוב.
שחררי. זה לא קשה. החלק הקשה הוא להצליח בזה לגמרי. כל דבר אחר יכול להיות קל מאוד, עוד צעד קטן בדרך היפה שלך.
התעסקות באוכל רק כאשר הפה כבר ריק. זה הכל.

עדיף שמן זית וזהו?
לדעתי האישית כן. עדיף שמן זית. אני לא נוגעת בחמאה רגילה. פרות חולות שנתונות להתעללות מתמדת... איזה מוצר טוב ובריא יכול לצאת מזה?
ושוב - זו דעתי האישית ובחירתי האישית, מתוך למידה אינטנסיבית על חקלאות בעלי חיים תעשייתית. העובדות לגבי החקלאות הזו ידועות כבר לכל. השאלה היא רק האם את בוחרת לחבר אותן למרכיב ה"איכות" של המוצר הסופי או לא. אני בוחרת כן.

צריכת ביצים שאינן ביצי חופש/ אורגניות היא טובה ללא הגבלה?
גם פה - לא נוגעת. מעדיפה לאכול ולהאכיל בשמינית מכמות הביצים ולסמוך על זה שהן מזינות ולא מזיקות. למידה שטחית מאוד על תעשיית הביצים תוציא לך את החשק למוצרים הרגילים. ביקור בלול רגיל יסיים סופית את יחסייך את התעשייה הזו, אני מבטיחה את זה מניסיון.

האם אני משועבדת לקוטג' בסלט שלי?
בהחלט יכול להיות. ואם כן, את בחברה טובה ובהחלט לא הראשונה שאני מכירה שאוחזת בתלות הספציפית הזו.
רעיון - בפעם הבאה, לפני שאת מוסיפה קוטג' לסלט, שאלי - מה אני צריכה? מה אני מקבלת מהקוטג' הזה? מה יכול להחליף אותו ולספק אותי?
תוכלי לראות אם זה מרקם, או מליחות, או תחושה רגשית (נגיד, שזה מחזיר אותך לילדות או לאנשהו אחר שנעים לך בעודך אוכלת) ולחפש חלופה טובה. ההתנסות בחלופה היא לא לנצח. היא לא דוחקת את רגלי הקוטג'. היא רק באה לבדוק מה קורה בפרידה זמנית כזו ומה עולה בך כאשר הקוטג' איננו.
גוגוס*

החיוניות שלי חלק שישי

שליחה על ידי גוגוס* »

אם יורשה גם לי גם לייעץ
ברור! נעים שאת (גם) כאן :-)

יוגורט עדיף על חלב ניגר
מסכימה. ויוגורט אורגני עדיף על הרגיל. אני יודעת שזה ברור מאליו, ויודעת שזה יקר, אבל לפעמים כשאוכלים מעט ממשהו מוצאים תקציב להשקיע בו.

לדעתי יוגורט זה מזון חיוני עקרונית
אני אישית לא רואה זאת כך משתי סיבות.
1) כי אני לא חושבת שנועדנו לאכול חלב של בעלי חיים אחרים.
2) כי היכולת שלי להשיג כיום יוגורט לא תעשייתי היא אפסית. ומוצר כזה, שחשוד בעיניי ממילא, הופך להיות בלתי חיוני בעליל כאשר הוא מגיע ממחלבה גדולה. זה לא רק הפסטור. זה כל מה שעושים לחלב בעודו חלב (הומוגניזציה, הפרדת שומן, הרכבת שומן וזו רק ההתחלה) ואז התוספת של מה שעושים לו כדי להפוך אותו ליוגורט.
זה בעצם מוצר מעובד בכבדות ולכן, לתחושתי, לא חיוני בכלל.
גוגוס*

החיוניות שלי חלק שישי

שליחה על ידי גוגוס* »

מחשבות חיוניות על הבוקר...
אתמול נפלה ההחלטה שגם השנה אצא לחופשה השנתית שלי. בשנה שעברה הייתי בוויילס וטיפסתי על הרים.
השנה, מטעמי תקציב ורצון לא להתרחק יותר מדי מהבית, אני נוסעת ללונדון. הבית של אחותי עומד ריק ויהיו לי שם שישה ימים מלאים של עיר תוססת.
מאחר ואני עובדת לכפר, בדיוק מתאים לי להסניף קצת תרבות ואומנות ולבנים אדומות. הבית עצמו ממש מחוץ לעיר הסואנת כך שגם שקט ושלווה יהיו לי.
כל החופשה הזו בכלל לא ברורה מאליה, בניגוד לשנה שעברה.
חשבתי שכל ענייני הבית יהיו דחופים ובוערים ולא אוכל לחמוק לי לשקט שלי.
אבל בעידודה של רק מה היקרה ועם קצת עזרה מוראלית מההורים שלי, אני אסיים את החלק הבוער השבוע ואוכל להרשות לעצמי להתרחק.
חופשה עם עצמי היא בשבילי אחד הדברים הכי חיוניים שיש.

יש לי מחשבה להמשיך את המיצים שלי עוד ועוד ועוד עד לחופשה ולתוכה.
הסיבות:
1) זה ממש נעים לי. בתקופה לחוצה זו האוכל הוא פשוט משהו שאני לא מתעסקת בו בכלל בעודי מוזנת היטב.
2) המחקר שלי בנוגע לעור הפנים שלי מתקדם יפה. השילוב של שמן עץ התה עם הדיוק התזונתי המקסימלי הזה מראה תוצאות. אטיות להחריד אבל ברורות. ויש לי חשק להמשיך בזה עד שזה יסתיים.

יש לי עוד זמן לקבל את ההחלטה הזו. בינתיים אני עסוקה בשמחה גדולה בזה שאני מקבלת את מבוקשי. חופשה לעצמי.
תפילה_לאם

החיוניות שלי חלק שישי

שליחה על ידי תפילה_לאם »

כן. אני בעד דבש, אבל... אך ורק אורגני.
ומעבר לזה, כל השאר אותו... זבל?

ביקור בלול רגיל יסיים סופית את יחסייך את התעשייה הזו
זיכרונות ילדות יפים שלי כוללים שהות בלולים של הדודים של אמא שלי...
טוב, ברור לי שאלה תרנגולות שנתונות להתעללות מתמדת
העניין הוא שכשמדובר בילדות שלא אוכלות שום מוצר מן הצומח, מה אתן להן במקום בשר, ביצים וחמאה - פסטה? :-(
תפילה_לאם

החיוניות שלי חלק שישי

שליחה על ידי תפילה_לאם »

אני נוסעת ללונדון.
יה, אמא שלי ובכורתי תטוסנה כמתנת בת מצווה מסבתא שלי.
איזה כיף לכולכן!
גוגוס*

החיוניות שלי חלק שישי

שליחה על ידי גוגוס* »

כל השאר אותו... זבל?
לא יודעת לומר לך. ביני לביני אני תוהה מה ההבדל אם ממצים קנה סוכר או ממצים תמר או כל צמח אחר?
כאמור, זו בחירה אישית. אני בוחרת לא להכניס את הדברים האלה בכלל הביתה.

זיכרונות ילדות יפים שלי כוללים שהות בלולים של הדודים של אמא שלי...
אני חושבת שזה באמת היה שונה כשהיינו ילדות. אולי לא שיא האושר בשביל התרנגולות אבל בטח לא מה שהולך היום.

מה אתן להן במקום בשר, ביצים וחמאה - פסטה?
פסטה בטח לא. האם אין ביצי חופש אורגניות בכשרות מהודרת? אני שואלת באמת, כי אין לי מושג.
בטח כבר עברנו את זה אבל אני לא זוכרת - שקדייה במקום חמאה? שמן קוקוס במקום חמאה?
מעניין איך יוצא פירה עם קצת שקדייה... מעולם לא ניסיתי.
בכל אופן, מבין כל אלה, החמאה הרגילה נראית לי הכי פחות בעייתית.

ניסית פעם גביניות מלוחות (אפשר גם מתוקות אבל אף פעם לא ניסיתי להסב אותן) אפויות מקשיו ושקדים? אני כמעט בטוחה ששלחתי לך פעם במייל את המתכון הזה.

ומעבר לזה, משהו חשוב - הבחירות שלי הן הבחירות שלי. ובוודאי שהן מתקבלות על המצע הנוח של מה שהילדים שלי כן שמחים לאכול. בכלל לא בטוח שהייתי עומדת מאחוריהן לו היו לי ילדים אחרים. כך שכאשר את חושבת על הדברים שלי זכרי בבקשה שלפעמים עמדות כאלה הן לא בדיוק תוצר של שיקול דעת טהור ביחס למזון עצמו. הן מה שאני יכולה להרשות לעצמי לבחור מתוכו, ואצל כל משפחה זה אחרת.
אני יודעת שאת יודעת, ובכל זאת חשבתי שיהיה נכון להזכיר.
זה קצת כמו עם הפשפושים...

יש קטניות שלדעתך יש להן סיכוי? בצורת קציצות, למשל?
מיכל_בז*
הצטרפות: 14 יוני 2010, 16:49
דף אישי: הדף האישי של מיכל_בז*

החיוניות שלי חלק שישי

שליחה על ידי מיכל_בז* »

תפילה, מה עם גי? חמאה מזוקקת? אם כי לא בא לי להוסיף לך עבודה. זה מה שאנחנו אוכלים בבית, מקום שני אחרי שמן זית כי גם אני חושבת ששמן זית הכי בריא בעיקר במזרח התיכון.
(אם כבר התכנסנו פה כולנו...)
תפילה_לאם

החיוניות שלי חלק שישי

שליחה על ידי תפילה_לאם »

האם אין ביצי חופש אורגניות בכשרות מהודרת?
מן הסתם יש, וזה גם לא העניין - ההקפדה על כשרות מהודרת היא רק בנוגע לבשר/ חלב. במוצרי פרווה אנחנו מסתפקים בכשרות רבנית רגילה. אבל עניין המחיר...

מעניין איך יוצא פירה עם קצת שקדייה... מעולם לא ניסיתי.
נוסעת עוד מעט ל"ניצת הדובדבן" אבל אין מצב שאני מבזבזת שקדייה על פירה כדי לגלות שהם לא יאכלו מזה. שמן קוקוס? תלוי אם הוא ארומתי. אני מעדיפה את הארומתי אבל קהל היעד בטח יפסול אותו. נראה לי שאדבק בשמן הזית בהקשר זה.

ניסית פעם גביניות מלוחות (אפשר גם מתוקות אבל אף פעם לא ניסיתי להסב אותן) אפויות מקשיו ושקדים?
הבלנדר שלי ישוב בעז"ה לקראת סוף השבוע, ואז אני מתכננת להכין גלידה על בסיס קשיו. אעדכן.

הן מה שאני יכולה להרשות לעצמי לבחור מתוכו, ואצל כל משפחה זה אחרת.
כמובן. אני פשוט מעדיפה לדעת מה מומלץ באופן כללי ולראות מה אני יכולה לגזור מזה.

יש קטניות שלדעתך יש להן סיכוי? בצורת קציצות, למשל?
מבין שלוש הילדות דווקא הבררנית ביותר אכלה לאחרונה לתדהמתי עדשים (עם סילאן וקינמון), אבל בפעמים הבאות שבישלתי - ההתלהבת פחתה. החלטתי על תקופת צינון ואנסה לחזור לזה עוד כמה שבועות.

מה עם גי? חמאה מזוקקת?
לא מכירה. מה? איך? כמה? למה?
גוגוס*

החיוניות שלי חלק שישי

שליחה על ידי גוגוס* »

אבל עניין המחיר...
מבינה. הבחירה שלי - לאכול פחות ממה שיקר, אבל שיהיה ראוי למאכל בעיניי.

אין מצב שאני מבזבזת שקדייה על פירה כדי לגלות שהם לא יאכלו מזה
תוכלי להפריש מהפירה קצת רק כדי לנסות?
מאי*
הצטרפות: 01 ספטמבר 2003, 17:18

החיוניות שלי חלק שישי

שליחה על ידי מאי* »

מצטרפת, לראשונה, לדף הזה. (מותר גם אם בחיים לא אכלתי רסק ירוק?)

כמעט חמישה חודשים אחרי לידה, בשבוע האחרון חוויתי נפילות אנרגיה רציניות ביותר. יש לי יסוד סביר להניח שעדיין חסר לי ברזל, B12, וויטמין די. אבל החולשה שלי קשורה ללא ספק לתזונה. משבועות אכלתי בעיקר מוצרי חלב, כמעט שום פרות וירקות, מעט מאד חלבון מהחי. בשבת הייתי אצל חמותי וצרכתי כמויות ענק של סלמון ועוף, וכמויות נאות של ירקות (בעיקר סלק אדום וגזר) וטפו-טפו-טפו נראה לי שאני מרגישה טוב יותר. הייתי לי שיחה עם בנהזוג, שגם סובל מחולשות וכאבי ראש לאחרונה, והחלטנו על שינוי תזונתי. שלב ראשון: אין מוצרי חלב. שנינו משוכנעים שזה מבלגן לנו את הבטן, מחליש אותנו משום מה (אולי בגלל הפרעה לספיגת הברזל?) וממלא אותנו, כך שאנחנו לא אוכלים חלבונים טובים לנו בהרבה. (ביצים, עופות ודגים. בשר טוב לנו בדרך כלל רק במצבי חולשה קיצוניים)

עוד דבר שאנחנו מנסים להוציא מהתפריט: קפה. אנחנו לא שתיינים כבדים: שותים בדרך כלל ספל קפה אחד בבוקר ואחד אחרי הצהריים. אבל שנינו חווינו לאחרונה מספר אפיזודות של נפילת אנרגיה אדירה תוך רבע שעה-חצי שעה משתיית הקפה. הצעות לתחליפים בריאים שימריצו אותנו על הבוקר יתקבלו בברכה :-)
מיכל_בז*

החיוניות שלי חלק שישי

שליחה על ידי מיכל_בז* »

אבל שנינו חווינו לאחרונה מספר אפיזודות של נפילת אנרגיה אדירה תוך רבע שעה-חצי שעה משתיית הקפה

גם לי זה קורה. כמה מוזר. ואילו הקפה של הבוקר כן ממריץ אותי. פעם הסבירו לי שיש אנשים שאצלם קפה מוריד את לחץ הדם ולכן יש להם נפילת אנרגיה כה גדולה.

מאי, שתהיה הצלחה גדולה! אני נורא אוהבת את הדף הזה כי ממש כל אחד יכול למצוא בו מקום למרות שכולם מנסחים לעצמם תזונה חיונית בצורה שונה לגמרי. זה מגניב.
טנא_מלא_כוכבים*
הצטרפות: 03 דצמבר 2007, 18:12
דף אישי: הדף האישי של טנא_מלא_כוכבים*

החיוניות שלי חלק שישי

שליחה על ידי טנא_מלא_כוכבים* »

תפילה, אנחנו עושים גלידה מצוינת שבבסיסה פרי קפוא (בדרך כלל בננה, אפשרי גם אחר. הבננה מעניקה מרקם קרמי), ויש בה לעתים גם אגוזים (קשיו מאוד עדינים, וזה מתאים. כנ"ל מקדמיה). כשיש בקשה ל"טעם שוקולד" אני מוסיפה כף או שתיים אבקת חרובים. נדמה לי שכבר כתבתי את זה אי שם במעלה הדף, אז לא מפרטת מעבר.
מאי, מה אתם אוכלים בבוקר?
מאי*
הצטרפות: 01 ספטמבר 2003, 17:18

החיוניות שלי חלק שישי

שליחה על ידי מאי* »

מיכל - זה בדיוק מה שקרה לנו. הקפה של הבוקר ממריץ, כל קפה אחר - קטסטרופה. אבל אני לא בטוחה שאפשר להיגמל מקפה באופן חלקי, אז כרגע גם קפה הבוקר אאוט (בינתיים רק יומיים התמדנו, כן?)

טנא- האיש רק שותה קפה עם חלב, בלי סוכר. הוא לא אוכל לפני התפילה אז רק בסביבות תשע הוא אוכל משהו קטן, קרקרים מקמח מלא עם חמאת בוטנים במקרה הטוב, ביגלה במקרה הרע...אני שותה קפה עם סוכר ואוכלת...עוגיות מאפה בית. (אבל עברתי עכשיו לעוגיות קוואקר ביתיות עם ממש מעט סוכר! זה שיפור, נכון? זה חייב להיות שיפור! אני לא יכולה להתפטר גם מהקפה וגם מהעוגיות של הבוקר בבת אחת!) אגב, סך המתוק שאני צורכת ביום הוא בדרך כלל 2-3 עוגיות בבוקר, ועוד עוגייה או שתיים בסביבות 4, עם הקפה השני שהתחיל כל כך להציק לי.
תמי*

החיוניות שלי חלק שישי

שליחה על ידי תמי* »

צלצול
תודה רבה על המתכון. ננסה בקרוב מאוד.
ו- ווהאו על החופשה. אני זוכרת היטב את הפעם הקודמת שלך כי היא ריגשה אותי (-:
אורי*

החיוניות שלי חלק שישי

שליחה על ידי אורי* »

בהשראתכם אני יושבת עכשו עם סלט חתוך גס של גזר,אבוקדו,עגבניות שרי,זרעי חמניה ואגוזי מלך בלימון ושמן זית
החלטתי שאני בקטן, לא הולכת אפילו על להתחייב ליום אחד נא, אבל אם ברגע מסויים יש לי הבחירה אז שיהיה במחשבה שלי שזה גם אופציה. קניתי כבר שבוע שעבר עוד אגוזים ושקדים (כשאז חשבתי שאנסה לקחת יום-יומיים שלמים כאלה,אבל מתקשה) והנה אני מתחילה בלי רשמיות יתירה.
אורי*

החיוניות שלי חלק שישי

שליחה על ידי אורי* »

מיכל בז
מה עשית בסוף עם חופשת מחלה? לקחת לך משהו?
ואיך את מרגישה?
תפילה_לאם

החיוניות שלי חלק שישי

שליחה על ידי תפילה_לאם »

בלי רשמיות יתירה.
מצוין. היום אני - בינתיים - ב יום אחד נא, בלי שהגדרתי את זה מראש.

אבל אם ברגע מסויים יש לי הבחירה אז שיהיה במחשבה שלי שזה גם אופציה.
נראה לי שזה המוטו של הדף! @}
תכלת_שמים*
הצטרפות: 01 מאי 2008, 18:25

החיוניות שלי חלק שישי

שליחה על ידי תכלת_שמים* »

שלום,
מנסה לעקוב, אבל זה כ"כ ארוך ואני בטוח לא אספיק לקרוא את הכל, לא לגמרי מבינה הכל
אפשר לקפוץ ישר מהאמצע?
בכל מקרה ראיתי לפני יומיים את רעיון הקופסאות וזה עשה לי חשק גם.
החלטתי לעשות גם לי ארוחת עשר/בוקר או משהו כזה.
אז הלכתי עכשיו לסופר וקניתי רק ירקות ופירות ( מלבד 2 חב' גרנולה וכותש שום) ויצאתי במחיר משמעותית נמוך יותר מבדר"כ. (רווח נקי)

עכשיו רק שמישהו יגיד לי מה עושים עם קייל? ועם מורינגה? (את אלה קניתי בחנות טבע, עשיתי שם סיבוב לפני הסופר).
מאוד לא אוהבת שייקים ירוקים, ניסיתי וזה פשוט סבל בשבילי
רסיסים_של_אור*

החיוניות שלי חלק שישי

מאוד לא אוהבת שייקים ירוקים, ניסיתי וזה פשוט סבל בשבילי

אני כבר הרבה זמן בשייק האישי שלי - 2-3 בננות, תפוח אדום או ירוק וכמה עלים של חסה עם מים קרים, אוהבת אותו יותר סמיך מדליל, אולי יתאים לך יותר משייק ממש ירוק ?
גוגוס*

החיוניות שלי חלק שישי

שליחה על ידי גוגוס* »

מצטרפת, לראשונה, לדף הזה. (מותר גם אם בחיים לא אכלתי רסק ירוק?)
מאי יקרה, ברוכה הבאה. מותר להיות גם בלי רסק ירוק אבל רק אם קודם מתביישים טוב טוב בפינה :-D
אגב, אם שקלת לאכול רסק זה גם בסדר.
שיהיה לך בהצלחה עם השינויים המתוכננים והנהדרים.

ו- ווהאו על החופשה. אני זוכרת היטב את הפעם הקודמת שלך כי היא ריגשה אותי
תודה, תמי. גם אותי היא מרגשת :-)

והנה אני מתחילה בלי רשמיות יתירה
אורי, זו הדרך. מבחינתי - בהחלט המוטו של הדף, ואם אפשר - של החיים בכלל. שיהיה לך בתאבון רב.

אפשר לקפוץ ישר מהאמצע?
בטח, טנא. אפשר הכל.

מה עושים עם קייל?
אם את לא בעניין של שייק אז את יכולה לקצוץ אותו קטן לסלט. אם זה יוצא לך מר מדי אז אפשר להתנהג אליו כמו אל תרד או מנגולד - לאדות קלות ולהוסיף לתבשילים שאוהבים עלים מאודים.
אין לי מושג לגבי המורינגה. מעולם לא השתמשתי.
שיהיה לך בתאבון רב ובחיוניות מלאה.
תפילה_לאם

החיוניות שלי חלק שישי

שליחה על ידי תפילה_לאם »

מבינה. הבחירה שלי - לאכול פחות ממה שיקר, אבל שיהיה ראוי למאכל בעיניי.
א) גם שאר האוכל אולי לא ממש נחשב ראוי למאכל: ירקות מרוססים וכו'.
ב) חוזרת לעניין הילדות שלא מוכנות לאכול שום פרי וירק. גם זאת שכן אוכלת כמה פריטים מהמחלקה הזאת - הרי לא תוכל להתכלכל ימים שלמים על עגבניות וענבים...

תוכלי להפריש מהפירה קצת רק כדי לנסות?
כן! בעז"ה ביום רביעי.
גוגוס*

החיוניות שלי חלק שישי

שליחה על ידי גוגוס* »

גם שאר האוכל אולי לא ממש נחשב ראוי למאכל: ירקות מרוססים וכו'.
ולכן כתבתי "בעיניי".
בישראל אכלנו כמה שיותר אורגני בגלל זה, ככל שידנו היתה משגת. באירופה הסטנדרט של התוצרת המקומית מחמיר בהרבה ולכן יותר קל לי לאכול לא אורגני.
זו בחירה מאוד אישית ואני בהחלט לא מבקרת את זו שלך. אני מנכיחה את הבחירה שלי בתשובה להתלבטות הלגיטימית עד מאוד שלך, שעמדתי בה בעצמי פעמים רבות.
את אמא שלה, את יודעת הכי טוב.
הדיון בינינו החל לפני שעלתה שאלת הבררנות ואין ספק שהיא משנה את התמונה. אני לא יודעת מה הייתי עושה במקומך ומבינה מאוד את הקושי שלך מול זה.

אל תשכחי לספר איך יצא הפירה. גם אני מכינה לפעמים ומעולם לא ניסיתי את זה. מקווה שזה לא נשמע הרבה יותר טוב מאיך שזה יוצא באמת :-)
דנד_י*
הצטרפות: 01 ינואר 2014, 13:31
דף אישי: הדף האישי של דנד_י*

החיוניות שלי חלק שישי

שליחה על ידי דנד_י* »

באמת אני כבר כמה זמן תוהה לגבי ענבים.
מה את חושבת על כל פירות הקיץ שופעי הסוכר - אבטיח, מלון, ענבים, שזיפים, דובדבנים וכו' וכו' (לא אורגניים כמובן, עוד לא שדדנו בנק).
מי בכלל רוצה לאכול תפוחים כשיש את כל המבחר הזה.
האם לדעתך זה מתאים לאכול גם פירות כאלו כמה שהם רוצים ללא מגבלה?
עדיף על פני ארוחת צהריים של נגיד הודו, פירה ואפונה לא אורגניים? או על ארוחת ערב של - ביצה, אבוקדו ולחם חצי מלא לא אורגניים?
ביישניתית*
הצטרפות: 16 פברואר 2013, 16:16

החיוניות שלי חלק שישי

שליחה על ידי ביישניתית* »

רוצה גם לספר שהחלטתי לעשות סוף סוף את המעבר לטבעונות!
סוף סוף אני לא מרגישה חצויה בקשר למה שאני אוכלת!
וגם בגלל תשומת הלב למה שאני אוכלת והדאגה, אני אוכלת שייקים ירוקים, סלטים וקטניות מבושלות עם אגוזים.
התחושה מדהימה. אני לפני מחזור, שזה הזמן שבו אני בדרך כלל מתמוטטת מנטלית ופיזית, ואני מרגישה כל כך טוב.
גוגוס*

החיוניות שלי חלק שישי

שליחה על ידי גוגוס* »

דנדי, אהלן.
לא הבנתי אם השאלה הופנתה אלי או לתפילה.
אני יכולה לומר מה התשובה האישית שלי בנוגע לילדיי והיא מחולקת לשניים.
1) אני בעד פירות ללא הגבלה. אבל יכול להיות שאני בעד זה בגלל איך שבנויה המשפחה שלנו, שגורם לכך שאין ממש אפשרות לאכול יום שלם רק פירות מתוקים מאוד.
כלומר, זה לא באמת קורה אף פעם.
רוב הארוחות שילדיי אוכלים ושאני אוכלת הן מאוזנות מאוד כי אני מכינה אותן. יהיו בהן פירות מתוקים מאוד לצד פירות אחרים, אגוזים וירקות מתוקים.
וההתנסות האישית שלי מראה שגם אם יש יד חופשית בפירות המתוקים מאוד זה לא באמת אפשרי לאכול רק אותם לאורך זמן. הגוף מבקש להתאזן די מהר.

2) אני אישית הייתי בוחרת בכל יום שהוא ערימה של פירות מתוקים על פני הודו לא אורגני או ביצה לא אורגנית (אני מצטערת, בשבילי זה פשוט לא אוכל, המוח שלי מריץ אוטומטית מה שיש בפנים וזה עושה לי רע ממש. זה שאין אריזה שמפרטת את הרכיבים לא אומר שאני לא זוכרת לבד מהם :-)) וגם על פני לחם. פירה עובר אצלי (וכאמור, אני מכינה מדי פעם) ואפונה עוברת ואבוקדו בטח.
אני לא בטוחה שהמבט צריך להיות או-או. אני מעדיפה, כדרכי, גם-גם :-)
ולכן אוכלים אצלי סלט ירקות עצום בגודלו ואת מעט המקום שנשאר בבטן ממלאים בכמות קטנה של מזון מבושל שאני יכולה לחיות איתו בשלום.
אני תכף אתחרט על זה שאמרתי, אבל מאחר וילדיי לעולם אינם חולים ברמה שדורשת רופאה, והם גדלים בקצב משביע רצון, והם אתלטים ושמחים וישנים היטב, אז אני מניחה שמה שאני עושה זה בסדר.
האם בעתיד יתגלו אצלם חוסרים מפחידים? מי יודע...
האם אצל ילדים שאוכלים כל יום בשר וביצה אין חוסרים מפחידים ובעיות בריאות? השלימי את התשובה לבד.

ואם בכלל התכוונת לשאול את תפילה אז, אה, סליחה על הנאום :-)
גוגוס*

החיוניות שלי חלק שישי

שליחה על ידי גוגוס* »

התחושה מדהימה
ביישניתית, כמה טוב שאת כאן. ונעים כל כך לשמוע אותך מרוצה מהבחירה שלך, שלמה איתה, ושמחה בתוצאה.
איזה כיף לך!
גוגוס*

החיוניות שלי חלק שישי

שליחה על ידי גוגוס* »

ההתנסות האישית שלי מראה שגם אם יש יד חופשית בפירות המתוקים מאוד זה לא באמת אפשרי לאכול רק אותם לאורך זמן. הגוף מבקש להתאזן די מהר
אגב זה, בדיוק ביומיים האחרונים קיבלתי חיזוק נוסף לזה.
אבא שלי ואני בצום מיצים, זה כבר היום החמישי.
בשלושת הימים הראשונים לא התחשק לי שום דבר שאינו מתוק.
במיצים שהכנתי היו אומנם הרבה תפוזים וגזרים ותפוחים, אבל בסופו של דבר הכל היה ורסיה של מתוק ויצא טעים שזה משהו.
ואז פתאום אחרי שלושה ימים לא יכולתי לשאת את זה יותר.
וביומיים האחרונים כל המיצים בלי יוצא מן הכלל קיבלו בוסט ירוק מאוד. וממש רווח לי. טעים לי בצורה בלתי רגילה כי הגוף פשוט כבר היה צריך את זה.
תפילה_לאם

החיוניות שלי חלק שישי

שליחה על ידי תפילה_לאם »

טוב, רגע, מה קורה פה היום?? :-)

מאי, שתהיה הצלחה גדולה!
בייחוד כיוון שאני זוכרת בחודשים האחרונים כמה דיווחים שלך על חוליים ועל חולשות. שתהיי בריאה וחזקה ושמחה!!!

אנחנו עושים גלידה מצוינת שבבסיסה פרי קפוא (בדרך כלל בננה.
טנא, תודה על ההשראה. אחרי מסע קניות ב"ניצת הדובדבן" מתחשק לי להכין מחר/ בימים הקרובים כל מיני דברים טעימים ומיוחדים על אף העגמומיות המסוימת שתקפה אותי נוכח הקריאה כאן היום (אף שברור לי שלא זאת הייתה הכוונה ואף להיפך).
אני לא אוהבת טעם מודגש של בננה ורוצה להכין משהו בטעם וניל/ שוקו לטובת אלה שלא אוהבים פרות בכלל. קניתי היום (בין השאר) תמצית וניל רצינית, עיסת קקאו וחמאת קקאו, שקדייה, קשיו, תמרים דחוסים, שמן קוקוס. יש לי גם קצת סילאן, דבש מגובש, תמרים לחים, תמרי מג'הול. תוכלי להציע לי מתכון?

את אמא שלה, את יודעת הכי טוב.
אה... מה אני יודעת? יודעת שהייתי רוצה שטיפול האייפק שהתחלנו יגרום לה (בין השאר, כן?) תוך מספר מצומצם של מפגשים להתחיל לאהוב פרות וירקות. עד שזה יקרה (עוד שבועיים-שלושה :-)) חשבתי שזה נכון לתת חלבונים מן החי על חשבון פחמימות, אפילו כאלה המתקראות מלאות. ועכשיו... אין לי מושג... זה נבלה וזה טרפה... :-(

ואחרי יום של שייק, סלט פרות (במקרר מיום שישי. הוספתי שקדייה לחלקו), כדורי תמרים, אגוזי פקאן ושקדים והיעדר של תחושת הרעב (זה אפילו קצת מפחיד! אני מרגישה שאני אוכלת פחות מדי וחוששת שתהיה איזו צניחה פתאומית!) החלטתי במודע ומתוך תחושה שאני עוצרת עכשיו כדי למצוא את שמה המדויק --- אולי תחושת "מה זה בכלל משנה?"- לאכול הערב קוטג' עם הסלט (ואכלתי גם ביצה). מעניין עם הלחה שהופיעה, אחרי שהבוקר תהיתי אם יש הפחתה בכמות הלחה בימים האחרונים, היא תגובה מיידית כל כך של הגוף למוצר הזה.

ביישניתית, בשעה טובה! איזה כיף לך.
תפילה_לאם

החיוניות שלי חלק שישי

שליחה על ידי תפילה_לאם »

ואם בכלל התכוונת לשאול את תפילה אז, אה, סליחה על הנאום
נו, ברור שאותך!

_ביישניתית, כמה טוב שאת כאן. ונעים כל כך לשמוע אותך מרוצה מהבחירה שלך, שלמה איתה, ושמחה בתוצאה.
איזה כיף לך!_
קטעים, כתבנו אותו הדבר במקביל:
גוגוס*

החיוניות שלי חלק שישי

שליחה על ידי גוגוס* »

דנדי ותפילה, מבקשת להדגיש שוב, וזה באמת מה שאני מרגישה - מה שאני מתארת טוב בוודאות גבוהה לילדיי ולי ולמשפחתי.
הוא לא מתאים לכולם או תמיד. אני בטוחה שבמקרים מסוימים ולמשפחות מסוימות זה אפילו רעיון ממש גרוע ולא מתאים בצורה קיצונית.
זה שמשהו נבלה וטרפה בשבילי לא הופך אותו לכזה בשביל כולם.
הבחירות הללו באמת מורכבות ולא כדאי לבודד מתוכן משתנים ספציפיים והעלות אותם בסדר העדיפויות רק בגלל שהם מאוד מדוברים.
יש דברים חשובים מתזונה. שקט נפשי, שמחת הילדים, שלום בית ועוד ועוד. ואם לא מצליחים למצוא דרך שבה כולם ידורו בכפיפה אחת אז חשוב לזכור שיש דברים חשובים יותר מתזונה מדויקת.
תפילה_לאם

החיוניות שלי חלק שישי

שליחה על ידי תפילה_לאם »

מחפשת את נוסחת הקסם שלי.
תפילה_לאם

החיוניות שלי חלק שישי

שליחה על ידי תפילה_לאם »

בא לי שתבואי כבר ונדבר.
ביישניתית*

החיוניות שלי חלק שישי

ביישניתית, כמה טוב שאת כאן.

טוב להיות כאן!

:-)
דנד_י*
הצטרפות: 01 ינואר 2014, 13:31
דף אישי: הדף האישי של דנד_י*

החיוניות שלי חלק שישי

שליחה על ידי דנד_י* »

שאלתי אותך כמובן. :)
ותודה על התשובה המפורטת.

את יודעת, זה מצחיק, בעלי דווקא מתרגז כשהילדים כל היום ניגשים למקרר ולוקחים עוד ועוד ענבים / דובדבנים כי -
א. זה אומר שהם רעבים אז שיאכלו משהו - אורז או כריך, משהו שישביע אותם.
ב. זה גומר מהר מידי את כל הפירות ותיכף לא נשאר כלום והוא מתכנן שזה יישאר לפחות שבוע
ג. זה נעשה הרבה פעמים מתוך שעמום ולא מתוך רעב באמת.
ד. וזה לא טוב לאוכל שבמקרר שכל הזמן פותחים את המקרר.

אולי כדאי Aאפנה אותו לאתר שלך...:-P
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

החיוניות שלי חלק שישי

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

ההתנסות האישית שלי מראה שגם אם יש יד חופשית בפירות המתוקים מאוד זה לא באמת אפשרי לאכול רק אותם לאורך זמן. הגוף מבקש להתאזן די מהר
מסכימה. גם אני רואה את זה.
אני לא מגבילה פירות וירקות ואגוזים בכלל. ענבים, דובדבנים, אבטיח ומלון.
שמתי לב שכשאני מניחה צלחת גדושה של פירות מתוקים הן אוכלות חלק ממנה - כמה שרוצות - ומגיעות למצב של "די".
ואם יש שם גם תפוחים בצלחת - הם ייאכלו לצד המתוקים.
ואני מרגישה שדווקא חשוב להגיש בשפע את הפירות ולא בתחושה של "רק שלא ייגמר", או כל פעם 3 ענבים מהמקרר.
אבל נכון שזה אומר לקנות כמות גדולה מאוד של פירות וירקות. גדולה מאוד.

אני גם רואה אצלנו שאם אוכלים לחם (לא ממש משנה כמה טוב וביתי) או תפוחי אדמה או אורז, מאוד קשה לנו להגיע לירקות.
זה כאילו שהגוף בכלל לא רוצה לערבב.
ואם מתחילים בלי כל אלה, ורק עם סלט גדול או צלחת ירקות חתוכים (עם שמן זית או מטבל פסטו שמכינים) - כבר לא צריכים אחר-כך לרוב את הלחם/תפוחי אדמה וכו'. אם כן רוצים משהו חם אז ביצים או ירקות בתנור זה צירוף טוב.
(תמי ממחשב אחר)
תפילה_לאם

החיוניות שלי חלק שישי

שליחה על ידי תפילה_לאם »

מה שהפקתי מהקריאה כאן מלמד שאפשר וכדאי לחשוב אחרת בנוגע לשני הסעיפים הראשונים.
אבל בנוגע לשניים האחרים - אפשר לחשוב על פתרונות חלופיים.
פינת פרות שיעמדו מחוץ למקרר (אפילו רק חלק מהמלאי השבועי) רלוונטית אצלך? (לא שאני כבר מימשתי את הרעיון הזה.)
מיכל_בז*

החיוניות שלי חלק שישי

שליחה על ידי מיכל_בז* »

חשבתי שזה נכון לתת חלבונים מן החי על חשבון פחמימות, אפילו כאלה המתקראות מלאות. ועכשיו... אין לי מושג... זה נבלה וזה טרפה...

אני עדיין חושבת שזה נכון יותר. אני רק יכולה להעיד על ההרגשה המאוד שונה שלי כשאני אוכלת פחמימות ריקות לעומת ההרגשה כשאני אוכלת חלבון מן החי.
זה מבחינתי כאלף עדים המעידים טוב יותר מאלף מחקרים ולמרות שאני מאמינה באחוז גבוה מאוד של שוני בין מה שעושה טוב לבני האדם, עוד לא פגשתי את האיש או האישה שפחמימות עשו לו טוב יותר מביצה.
תמי*

החיוניות שלי חלק שישי

שליחה על ידי תמי* »

מסכימה מאוד עם מיכל.
עוד לא פגשתי את האיש או האישה שפחמימות עשו לו טוב יותר מביצה
ברור שיש מי שבננה עושה לו טוב יותר מביצה. אבל הרי לא מדובר בבחירה בין בננה ובין ביצה.
כמעט תמיד כשמדברים על פחמימות עוברים לאורז ודגנים.
גם הכמות היא סימן עבורי: לא פגשתי אף אחד שאוכל ערימות של ביצים (בלי לחם) וכן פגשתי אנשים שאוכלים הררי קינואה / אורז / תפוחי אדמה / לחם שיפון / כוסמת.
תפילה_לאם

החיוניות שלי חלק שישי

שליחה על ידי תפילה_לאם »

אבל הרי לא מדובר בבחירה בין בננה ובין ביצה.
ברור.

לא פגשתי אף אחד שאוכל ערימות של ביצים (בלי לחם)
נכון. בעלי הזדעזע כשאמרתי בשנה שעברה שאאפשר לילדים לאכול ביצים ללא הגבלה, וגם אני בסתר לבי תהיתי אם זה נכון. בפועל נדיר שמישהו מגיע לשלוש ביצים או יותר בארוחת הערב, אפילו הילדה שלא אוכלת פירה/ ירקות/ גבינות, אם כי היא אוכלת חביתה בכריך של ארוחת העשר שלוש פעמים בשבוע.
גוגוס*

החיוניות שלי חלק שישי

שליחה על ידי גוגוס* »

לא פגשתי אף אחד שאוכל ערימות של ביצים.
כנראה לא ראית את סרטי הבורקס הנכונים :-)

<למען הסר ספק, אין לי מושג מאיזה סרט זה ("כמה ביצים? כמה שיש") כי לא ראיתי אותו, אבל אני יודעת שיש אחד כזה ושזאב רווח "משחק" בו ומעורבת איזו קערת ענק של ביצים שמישהו אוכל>

וגם אני מסכימה בעיקרון עם מיכל בנוגע לשאלת הביצים/דגנים. הדיון התחיל מהשאלה מה אם הביצים לא אורגניות, ולא לגבי ביצים בכלל.
גם בזה, מורכב מורכב, ובהחלט שאין תשובה אחת נכונה. לא יודעת מה הייתי עושה לולא היתה לי אפשרות לקנות ביצים אורגניות וזה בעיקר מה שילדיי היו מסכימים לאכול. באמת לא יודעת.
ואני מציעה לכל מי שמתלבטת לקבוע לעצמה סיור בלול רגיל. זה מאוד פשוט כי יש הרבה, והרבה חקלאים בכלל לא מבינים מה הם מציגים שם וכמה שזה מעורר גועל, כשהולכים עם החקלאי, ותוך כדי הסבר הוא שולף בלי שום מבוכה תרנגולות מתות מהכלובים ומשליך אותן הצידה לערימה של שאר התרנגולות המתות.
והצחנה, והתנאים, זה מה שנוכח. את מה שנותנים להן לאכול ואת החומרים שיש בפנים לא יכולתי לראות במו עיניי. זה מקריאה.
אבל בחיי שזה מחסל את כל החשק לתת לילדים שלי תוצרים של דבר כזה, וראיתי במו עיניי. זה לא מאיזה סרטון ביוטיוב שמישהו אולי ביים או הגזים אותי בעריכה.

עשינו סיור כזה לגמרי במקרה, כי פעם התארחנו בצימר ולבעלי הצימר היו המון לולים אז הם הציעו לשמח את הילדים בסיור.

וסיור דומה עשינו פעם ברפתות של פרות חולבות. מקום הכי סטנדרטי שיש, ושוב, כדי "לשמח" את הילדים במסגרת שהות בקיבוץ בצפון.
שמחתי מאוד שהלכתי לראות את זה באווירה כזו שבה החקלאים לא מרגישים תחת ביקורת ולכן מראים את הדברים כמו שהם בלי לצבוע אותם בורוד. את העגלים הבודדים והבוכים, את הפרות מתבוססות בחרא שלהן (סליחה, אבל זה מה שזה), את אקט החליבה המכני, את זה ששנייה לפני החליבה טובלים את העטינים שלהן בחומר חיטוי כתום שחור כזה (וכששאלתי הסבירו לי שזה לא מגיע לחלב, וכששאלתי איך זה יכול להיות אמרו לי שזה פשוט ככה), את הצחנה הבלתי נסבלת שעשתה לי כאב ראש ובחילה להרבה זמן אחר כך, את העצבות של הפרות שאין לה סוף, כך, בעיניי.
אי אפשר לשתות חלב אחר כך. בכל אופן, אני לא יכולתי. לאחותי, למשל, לא היתה בעיה וכך הבנתי שזה מאוד נתון לפרשנות. כל זה נראה לה סביר לגמרי.
אז אני מציעה ללכת בעצמכן ולראות ולהחליט על סמך שיקול הדעת הפרטי ולא על סמך מה שאחרים חושבים.
תפילה_לאם

החיוניות שלי חלק שישי

שליחה על ידי תפילה_לאם »

למזלי, כנראה יש לי קיבה עמידה יותר בדומה לאחותך, כי כאמור אילולא הייתי נותנת ביצים - מה הייתי נותנת???

אבל כן רושמת לפני לברר בהזדמנות ולהשוות מחירים של ביצי חופש/ ביצים אורגניות/ רגילות וגם מוצרי חלב.
מה את אומרת על ביצי חופש מול ביצים אורגניות?
ביישניתית*

החיוניות שלי חלק שישי

<למען הסר ספק, אין לי מושג מאיזה סרט זה ("כמה ביצים? כמה שיש") כי לא ראיתי אותו, אבל אני יודעת שיש אחד כזה ושזאב רווח "משחק" בו ומעורבת איזו קערת ענק של ביצים שמישהו אוכל>

זאב רווח בצ'ארלי וחצי. אני ממש שונאת סרטי קאלט ישראלים, וזה היחיד שיצא לי לראות. סצינה נוראית שקשה לשכוח.
קול_פעמונים*
הצטרפות: 12 אוגוסט 2013, 10:13
דף אישי: הדף האישי של קול_פעמונים*

החיוניות שלי חלק שישי

שליחה על ידי קול_פעמונים* »

אבל כן רושמת לפני לברר בהזדמנות ולהשוות מחירים של ביצי חופש/ ביצים אורגניות/ רגילות

בסניף עדן טבע אצלנו 12 אורגניות עולות 20 ש"ח מול 12.5 לרגילות- מחיר בפיקוח.
אני קצת מאוכזבת מאיך שהאורגניות נראות- חיוורות כאלה, קצת אנמיות.
וגם לא הרגשתי הבדל בטעם.
מעניין אותי איך זה יכול להיות שתרנגלות שגדלות באופן בריא יותר, גם אם יחסית, לא מפיקות ביצים טובות יותר.

אני זוכרת בילדותי, כשהייתי חולה במחלות חורף, אמא שלי היתה הולכת במיוחד לשכנים ערבים שגרו בקרבתנו וקונה לי ביצה אחת מתרנגולות שהסתובבו אצלם חופשי.
היא היתה נותנת לי ביצה רכה, ולדעתה הייתי מחלימה מהר בזכותה, לי זכור רק שזה היה מאוד טעים, בכלל לא דומה לביצי האליטה מהסופר...
אורי*

החיוניות שלי חלק שישי

שליחה על ידי אורי* »

אני לא מצליחה למצוא את המתכון של הלחם מקמח כוסמין. זה היה בדף הזה?
תפילה_לאם

החיוניות שלי חלק שישי

שליחה על ידי תפילה_לאם »

ב{{}}תפילת הדרך.

מעתיקה הנה (מתכון של רקמה):

לחם:
4 כוסות ק. כוסמין + כף גדושה שמרים יבשים - לערבב
להוסיף 3 כפות סוכר חום/ 2 דבש ו3 כפות שמן זית
ללוש עם ~ כוס ורבע מים חמימים ולהוסיף מעט מלח.
5-10 דק (לישה טובה מייצרת לחם טעים יותר)
לכסות בניילון התפחה 1.5 ש
ללוש קלות ולשים בתבנית עם נייר אפיה/ משומנת או ליצור לחמניות.
התפחה נוספת 7-30 דק (לחמניות פחות זמן. כשחם פחות זמן... לפי הרגש). בתנור שחומם ל220 והונמך ל200. 20-30 דק
ולזרוק כמה קוביות קרח ליד התבנית (הלחם מקבל לחות).
להוציא מהתבנית שיתקרר באופן שווה לפרוס רק כשהתקרר.

אפשר שומשום זעתר וכו. אני מערבבת שמרי בירה (באותה חנות טבע...) לטעם ולחומצה פולית.
גוגוס*

החיוניות שלי חלק שישי

שליחה על ידי גוגוס* »

איך זה יכול להיות שתרנגלות שגדלות באופן בריא יותר, גם אם יחסית, לא מפיקות ביצים טובות יותר
קודם כל כי יש סטנדרטים שונים של אורגני. ומעבר לזה, הסביבה שבה התרנגולות חיות ומסתובבות מאוד חשובה.
יכולה להיות ביצה אורגנית של תרנגולת שגדלה בשבי מוחלט אבל אוכלת רק מזון אורגני בלי לנקר ללקט ולהסתובב.
ולכן אני קונה ביצי חופש (ממקור שבו באמת יש להן חופש וזה לא רק כתוב על האריזה) שהן גם אורגניות, נטולות הורמונים ואנטיביוטיקה ושאר חברים.
  • ביישניתית, תודה. כבר אמרו לי המון פעמים וכל פעם אני שוכחת "משום מה" :-)
קול_פעמונים*
הצטרפות: 12 אוגוסט 2013, 10:13
דף אישי: הדף האישי של קול_פעמונים*

החיוניות שלי חלק שישי

שליחה על ידי קול_פעמונים* »

קודם כל כי יש סטנדרטים שונים של אורגני. ומעבר לזה, הסביבה שבה התרנגולות חיות ומסתובבות מאוד חשובה.

נכון. ואז נשאלת השאלה אם אני קונה מוצר שונה באמת מהסטנדרט או רק השקטת מצפון?
לוידעת. בינתיים משלמת על המצפון.
תפילה_לאם

החיוניות שלי חלק שישי

שליחה על ידי תפילה_לאם »

אמש ניסיתי לאכול לאט יותר. לא קל.
קודם כול, לזכור לעשות את זה בכלל.
ואז לחכות ולחכות ולחכות עד שייגמר האוכל שבפה לפני הכף הבאה. הבנתי שכדאי לקחת פחות על הכף ואפילו זה היה לי קשה.
התחלה.

ובלילה הכנתי ליטר של מיצוי סרפדים.
התחלתי לשתות מהבוקר וכמעט גמרתי את כל הכמות. אבל זה די דוחה. מקווה להסתגל.
תמי*

החיוניות שלי חלק שישי

שליחה על ידי תמי* »

אז אני מציעה ללכת בעצמכן ולראות ולהחליט על סמך שיקול הדעת הפרטי ולא על סמך מה שאחרים חושבים
גם לי זכורות חוויות כאלה.
פעם אחת בטיול יומולדת בכפר הירוק בלולים שם. מ-ז-ע-ז-ע. אי אפשר אחר-כך לאכול ביצים.
ובצפון בצימר ביקור ברפת - מאז אנחנו משתדלים לא לאכול מוצרי חלב.
אבל -
דווקא ביצים אורגניות של תרנגולות חופש יש להשיג די בקלות. ויש כאלה שבאמת מגדלים בתנאים נאותים וכן רואים ביצים עם חלמון צהוב וטעם אחר.
אני חושבת שבכל מקרה, למרות הסטנדרטים הבאמת שונים ומשתנים בין האורגניים למיניהם, עדיין עדיף לקנות אורגני.
חוץ מזה יש היום לא מעט מגדלים אורגנים שניתן לקנות ישירות מהם, ולראות איפה הם מגדלים ומה, ולהזמין הביתה מה שבדיוק רוצים, ולשלם ישר להם (מחירים זולים יותר) במקום לרשתות.
אורגני זה לא השקטת מצפון, למרות שהרשתות הגדולות מנסות לשכנע אותנו שזה כך.
גוונים*
הצטרפות: 23 מרץ 2010, 16:12

החיוניות שלי חלק שישי

שליחה על ידי גוונים* »

אני חושבת שבכל מקרה, למרות הסטנדרטים הבאמת שונים ומשתנים בין האורגניים למיניהם, עדיין עדיף לקנות אורגני.
גם אני חושבת כך.
אני עשיתי החלטה שביצים וחלב אני קונה אורגני. בין שלל הפשרות שאני עושה בניסיון לתמרן בין מחירים לבין תזונה בריאה, זו החלטה שאני שלמה איתה מאוד כי אני מרגישה שלא רק שאני אוכלת בריא יותר אני גם לא נותנת יד לזוועות שנעשות בבעלי החיים. אבל ברור לי לגמרי שזה בא על חשבון משהו אחר (לדוגמה אני ממש מתקמצנת על שקדיה, זה כל כך יקר!! ואם קונים שקדים שגם הם יקרים, הרבה פעמים אני מוותרת בצער רב על שקדיה).
בהרגשה שלי הכל עניין של איזון עדין בין הרצון לאכול בצורה המיטיבה והבריאה והמזינה ביותר לבין המציאות הכלכלית של רובנו שלא מאפשרת לעשות את זה במאה אחוז.
כל אחת משקיעה במה שנוגע בה באיזשהו אופן ומוותרת במקומות אחרים.
תפילה, אני גם מוצאת ביצים אורגניות ב-20 שקל (במקום 12 הרגילות) לעומת 25-26 שקל שהן עולות בסופרים הרגילים, אולי זה כבר פער פחות בעייתי מבחינתך?
תפילה_לאם

החיוניות שלי חלק שישי

שליחה על ידי תפילה_לאם »

זה פער גדול כשמדובר לפעמים על 3-2 ביצים ביום לנפש.
הקטע הוא שאני בכלל ממש לא מפוקסת על כמה עולה מה וכמה אני בכלל מוציאה בחודש וכמה הוצאתי בעבר. קשה לי התחום הזה, אבל בין שלל התכניות והמטלות וההתקדמויות אני חושבת שאטיל זאת על עצמי. אפילו התחלתי כבר למלא טבלת השוואה של מחירי אגוזים במקומות שונים. זה יכול להיות פתח להחלטה כן לקנות אורגני.
מישהי יודעת להסביר מה ההבדל בין "אורגני" ל"חופש"? מה עדיף?

והתקדמות אחרת - טיפשי שזה היה קשה כל כך - העברתי את קערת הפרות משולחן פינת האוכל הגבוה והצדדי אל שידה נמוכה בכניסה למטבח. |יש| רק שלאחר שלאחרונה התחלתי לקנות כמויות גדולות של פרות וגם לשטוף אותם במסות וגם מדובר בפרות קיץ שרגישים יותר ומתרככים - רובם בכלל שמורים במקרר "רחוק מהעין". טוב, לאט לאט.

היום הכנתי את חטיפי הקוואקר שאישה קישרה אל המתכון שלהם, אבל שיניתי מעט את החומרים ואת אופן ההכנה, כך שהכנתי חטיפים (כמעט) נאים. הייתי כה גאה בעצמי לחזור אל הקערה של הדבש המגובש+סילאן+שמן קוקוס+וניל שהעמדתי מכוסה בשמש ולראות שהכול נמס שם. with passion !!!! :-) אחר כך היה קשה לדחוס אותם בתבנית כי העייסק די נדבק לי לכף אבל עשיתי כמיטב יכולתי. (ואחר כך אכלתי בתאבון את מה שנדבק לכף. הרגשתי שזה מגיע לי אחרי כל הסרפד הבעעעעעע הזה.) עכשיו נשאר לחתוך אותם למרובעים, ואני מתלבטת בעניין ההגשה, כי בדרך כלל הילדים אוכלים בבוקר מה שאני מניחה להם על השולחן מראש בלילה, ואני יורדת מאוחר יותר, אבל בטמפרטורות האלה הקוואקר הזה לא יהיה קשה דיו אם יעמוד מחוץ למקרר. נו, שאלה תהיינה צרותיי...
ואם אצליח עוד מעט להשכיב את הקטנה שהיום לא הצליחה לישון יותר מדקות בודדות שלא על אמא, אני מקווה להכין גם את תערובת המאפינס של גוגוס אבל מתפוחים מקולפים וללא צימוקים או אגוזים חלילה. קוקוס דווקא יש לי.

ועוד זרענו היום עגבניות שרי. (רגע, אני כבר מתחילה להפוך את הדף הזה לבלוג שלי או שזה נחשב קשור? טוב, לא ארחיב כאן בעניינן.)
ומתישהו אנסה להנביט את הכוסמת הירוקה האורגנית שקניתי אתמול.
תפילה_לאם

החיוניות שלי חלק שישי

שליחה על ידי תפילה_לאם »

וכמה הוצאתי בעבר.
נהגתי לקנות "מעדני חלב", קורנפלייקס למינהו, יותר חלב לשתייה/ לקורנפלייקס (אבל חלב פרה ולא חלב עזים שקונה עכשיו). מה עוד הורדתי מהקניות השבועיות?
אורי*

החיוניות שלי חלק שישי

שליחה על ידי אורי* »

תפילה
תודה על המתכון
מקווה לנסות מחר
רסיסים_של_אור*

החיוניות שלי חלק שישי

רציתי לשאול לגבי המאפינס - איפה משאירים אצ כל העסק לשהות (בחוץ/במקרר) וכמה שעות השהייה נדרשות ?
תפילה_לאם

החיוניות שלי חלק שישי

שליחה על ידי תפילה_לאם »

הכנתי בלילה.
קילפתי את התפוחים וריסקתי במגררת דקה כדי להעלים ראיות.
השתמשתי בקוואקר מהיר הכנה. (זה מה שהיה לי וגם נראה לי ש"יעבור" ביתר קלות.)
הוספתי טיפה יותר שמן ודבש (3 כפות גדושות כ"א).
ערבבתי והשארתי על השיש בזמן שקיפלתי כביסה. ראיתי שהנוזלים נספגו והכנסתי לתנור. מה שכן - נאפה לפחות שלושת רבעי שעה ויכולתי לאפות גם יותר. עדיין נשאר רך. אולי בגלל הגרור הדק שגורם ליותר הפרשת נוזלים מהפרי.
בכל אופן, הבוקר אכלו חטיפי קוואקר ועוגה קנויה ולכן המאפינס שהצטננו לאורך הלילה, נכנסו בשקית למקרר (לא לפני ש"טעמתי" אחד. בעיה עם כל המתכונים הסמי-חיוניים האלה. אני מרשה לעצמי לאכול מהם).
גוגוס*

החיוניות שלי חלק שישי

שליחה על ידי גוגוס* »

מתנצלת מראש על תגובותיי הקצרות. אני קוראת כאן הכל אבל לא מגיעה לענות.
אז בינתיים, רק ברמה הטכנית - אני משאירה את התערובת מחוץ למקרר ללילה. אני חושבת שזה דורש הרבה שעות כדי שהכל באמת ייספג (ותפילה, אולי גם זה קשור לצורך באפייה ארוכה יותר וזה שנאשר רך אחרי הרבה זמן. אולי צריך יותר זמן לעמוד).
אם יש יום חם נראה לי שכדאי במקרר.

תפילה, אני מקווה שיצא לך טוב בכל מקרה.
אם מישהי אחרת מנסה, אז אפשר לשער שיש כמה דברים בגירסה של תפילה שהופכים את התערובת לאתגר אפייה :-)
היעדר קליפות התפוחים שמקשות את כל העסק קצת
קווקאר מהיר הכנה שסופג פחות ונשאר פחות יציב כי הוא קטן יותר
אקסטרא נוזלים על המתכון המקורי, שהופכים לאקסטרא בריבוע אחרי השינויים
פחות זמן ספיגה

אצלי הם יוצאים מהתנור (חצי שעה על 180 מעלות בטורבו) ממש קראנץ' מבחוץ ונימוחים/דביקים מבפנים.
ואם מישהי עושה עם אגוזים אז סביר שזה יצא גם חצי קראנץ' בפנים.

בוקר טוב לכולם ובתאבון
(מי מצטרפת למדוד רדיאטורים בבית החדש?)
מיכל_בז*

החיוניות שלי חלק שישי

שליחה על ידי מיכל_בז* »

זה מבורך שטעמת, ככה תוכלי לענות על השאלה: איך יצא?

אנחנו אתמול סוף סוף הזמנו וקיבלנו משלוח של סל אורגני! אחרי שבוע החתונה המטורף שבו אכלתי במסעדה פשוט כל יום, התחיל שבוע הרבה יותר שפוי. (קצת משעמם, אך שפוי.)
ושוב אני מגלה משהו שידעתי ושכחתי: הרבה מהעניין אצלי זה כמויות. הבטן כה גדולה והקיבה כה מחוצה שאני פשוט לא יכולה לאכול הרבה. ואיכשהו יש פה אלמנט מאוד מאוד גדול של שלווה. אני לא צריכה לרסן את עצמי, הריסון הוא טבעי. אני גם לא חייבת להימנע לחלוטין ממאכלים מסוימים כי אני יכולה פשוט לא לאכול הרבה מהם ואז ההשפעה שלהם מינורית יחסית. (אם כי אני לא עושה את זה. עכשיו כשאני בבית ואין שום אירוע מאוד קל לא לאכול ג'אנק.)

זאת לא הפעם הראשונה שבה אני שמה לב שהריון זו תקופה כל כך משחררת מבחינה תזונתית. לא רק בגלל שעכשיו לכאורה "מותר" לאכול הכול, אני בכלל לא חושבת שזה נכון, אלא בגלל החיבור המתמיד הזה לגוף וגם לדרך שבה הוא מגיב לאוכל. וכן, גם תחושת חופש מסוימת. קשה לי להסביר. אולי משחרר פשוט כי זה בסדר להשמין? אולי משחרר כי הגוף מוכיח את עצמו במלוא תפארתו וכאילו אני סומכת עליו שיעשה את העבודה הנכונה עם האוכל שאני מכניסה לתוכו? קשה לי לשים את האצבע על הנקודה.

מה שכן, אני כותבת את זה כדי שאני אזכור. אזכור כמה נעים לי לאכול מעט. כמה טוב זה עושה לי. הלוואי שאצליח לקחת את התובנה הזו איתי גם לאחר כך.
תמי*

החיוניות שלי חלק שישי

שליחה על ידי תמי* »

הי לכן,
גם אני עשיתי את המאפינס והם יצאו מעולים!
עשיתי כמות מעט יותר קטנה עם 2 תפוחי עץ (עם הקליפה), שיבולת שועל אורגנית גסה מאוד, וכל שאר החומרים בכמות מעט מופחתת - לפי המתכון (רק בלי צימוקים).
השארתי בלילה במקרר.
בבוקר הכנסתי לתנור ל- 180 מעלות. יצאו תוך חצי שעה בדיוק, מאוד פריכים מבפנים ומבחוץ שחומים. טעימים ומשמחים.
צלצול תודה רבה.
אני מחכה לשמוע מביתי איך זה החזיק לה במהלך היום ואם היה טעים גם כשלא חם.
שליחת תגובה

חזור אל “שנת הטבעונאות שלי”