החיוניות שלי חלק שביעי

אמא_צעירה*
הצטרפות: 19 ינואר 2004, 15:18
דף אישי: הדף האישי של אמא_צעירה*

החיוניות שלי חלק שביעי

שליחה על ידי אמא_צעירה* »

דבר נוסף, לא כל כך ברור שהייתה איכות חיים פיזית, או חיים ארוכים יותר מדי. (תלוי בתקופות כמובן)
ואם דברנו (החיוניות שלי חלק שמיני) על עונתיות- מה היה פה?
כלום.
קול פעמונים, מצטרפת: _כמו היום שאומרים שהחמין המזרח-אירופאי (איכס) הוא "יהודי".
ואגב, גם הוא היה ברירת מחדל. היו ירקות שורש זולים, וזרעים (חיטה, שעורה- גריסים, )אולי טיפהלה בשר. הזרעים שמרו על הירקות (תפו"א, גזר) שלא ישרפו, וזה מה ששרד מליל שבת לשבת בבוקר בתנור של הקהילה :-S
דנד_י*
הצטרפות: 01 ינואר 2014, 13:31
דף אישי: הדף האישי של דנד_י*

החיוניות שלי חלק שביעי

שליחה על ידי דנד_י* »

טלי - חוזרת אליך. תודה על הניסיון לעזור.
מדגישה רגע שתדירות הפגישות איתם נמוכה, והולכת ויורדת עם כל ביקור מעצבן כזה, אז הנושא כל פעם נדחק לקרן זווית.

לפעמים לא יאהבו את ההחלטות שלנו. מותר להם לחשוב שאת לא בסדר, כל עוד כולם זוכרים שבסוף ההחלטה היא שלך (ושל בעלך).
הם ממש ממש לא רואים את זה כך, כשהילדים שלנו שם, ההחלטה היא שלהם מבחינתם.
עד גיל מסויים, כשהם עדיין תינוקות הם כן שואלים אולי אם מותר לתת דברים. כשהם גדלים כבר לא.

אבל מאוד מדבר אליהם עניינים חינוכיים של העמדת גבולות.
גם זה לא מדבר אליהם, כמובן שהגבולות החינוכיים שלהם חשובים ממש ממש ממש, אבל לא אלה שלנו, ולא כשאנחנו שם.

הילדים רעבים, אפשר להוציא להם X או Y ?
צודקת, תמיד צריך לדרוש את מה שאתה רוצה ולהיות ברור. אני אף פעם לא עושה את זה. לא נעים לי חזק מאוד אצלי.
זה שאמרתי שהקטנה ממש תשמח לחביתה היה האמא נמרה שבי שרוצה להאכיל את הקטנה שלה, אחרת אין מצב שהייתי רומזת משהו כזה למישהו שלא מציע מעצמו.
בהחלט ברור לנו עכשיו שטרום הביקור הבא כבר נצטרך להיות מאוד ברורים בעניין הזה.

למה ההמתקים של בית הכנסת ומקבלים עדיפות על הממתקים שלו?
זה פשוט היה אילוץ. יכולתי באמת להגיד לילדים בבוקר שלא יאכלו הרבה מהקידוש (את יתר הממתקים לא הייתי יכולה כי אוכלים בערב ממתקים אצל סבא וסבתא, אבל לא ידעתי שזה מה שנאכל אצליהם, כי הייתי בטוחה שבעלי כבר דיבר עם אמא שלו שתכין ארוחת ערב, הוא פשוט לא עשה את זה כי היה בטוח שהיא תעשה את זה מעצמה.
בכל מקרה לא היה לי ממי לבקש לא לתת ממתקים לילדים לאורך היום, רק לבקש מהילדים עצמם לא לאכל את הממתקים שהוגשו להם.
תפילה_לאם
הצטרפות: 10 אוקטובר 2012, 21:28
דף אישי: הדף האישי של תפילה_לאם

החיוניות שלי חלק שביעי

שליחה על ידי תפילה_לאם »

כשהם גדלים כבר לא.
לא יודעת אם זה מעצבן יותר או שמעצבן יותר לשאול באוזני הילדים: "את מרשה לתת להם X?" תוך כדי אחיזה X ביד...
אורי*
הצטרפות: 11 דצמבר 2003, 15:31

החיוניות שלי חלק שביעי

שליחה על ידי אורי* »

שמעצבן יותר לשאול באוזני הילדים: "את מרשה לתת להם X?" תוך כדי אחיזה X ביד...
ררר..
הכי מעצבן!

אני גם שונאת ששואלים אותי על כל צעד ושעל אם אני מרשה. אתם יודעים שאני לא אוהבת את זה,אז עדיף שלא תציעו ולא תשאלו מלכתחילה. למה צריך לשאול כל הזמן ולקבל סירוב שלי, או סוג של אילוץ שלי להרשות מה שאני בברור לא אוהבת?
במיוחד אמא שלי בהקשר הזה. אני לא מצליחה לא לתסוס בתוכי מזה שזה כל הזמן שם. עכשו היא קנתה חטיפי ביסלי קטנים כדי שכשהיא נותנת להם זה יהיה רק מעט. ואז היא מרשה לעצמה כי זה קטנצ'יק מבחינתה. כל כך נמאס לי להיות חומה חיה.
ובאמת אין סוף למקורות שמהם הילדים שלי מקבלים ממתקים - כולל חברים. הבת שלי חברה של שני ילדים מהכיתה שבזמן האחרון מכבדים אותה תמיד בסוכריות. הם באמת ילדים נחמדים וחביבים, והם קונים לעצמם סוכריות (בדמי כיס שלהם כנראה) והבת שלי שמחה כל פעם שהם מציעים לה. מה אני אעשה עם דבר כזה?
היום באתי לקחת אותה עם הקטנה במנשא וירד גשם והיה לי מאוד כבד ורק רציתי שתבוא כבר, והיא התמהמהה ליד החנות והבנתי שהיא מחכה להם כי הם תמיד מציעים לה כשהם יוצאים. ואת זה עוד יותר לא רציתי. בסוף התעצבנתי שהיא לא באה. ואז התחילה סצנה אחרת, פתאום לא היה לה נוח המעיל עם התיק (מה שעד עכשו היה בסדר) והיא התלוננה והתעכבה עם זה ונעצרה לסדר ולא הסכימה גם שאני אסחוב לה. פתאום היא נזכרה בפצע שנפצעה במשך היום והתחילה למרר בבכי שהוא כואב לה. עד הבית היו לנו סצנות.
מה לעשות עם זה? לומר לה שאני לא מרשה לה לקחת מהחברים סוכריות? לא יודעת באיזו צורה לעצור ולהגביל את זה.
תפילה_לאם

החיוניות שלי חלק שביעי

שליחה על ידי תפילה_לאם »

אתם יודעים שאני לא אוהבת את זה, אז עדיף שלא תציעו ולא תשאלו מלכתחילה.
|Y| מזל שאנחנו כבר לא מתראים הרבה.
ולאחרונה התכתבתי עם שכנה, שהילדים מבקרים אצלם מדי פעם, והיא דווקא ממש רצתה לברר מה בסדר מבחינתי. זה היה מרענן כל כך והודיתי לה מאוד.

בעניין כיבוד בממתקים - זה באמת בעייתי.
כשחילקו מחדש את הכיתות של התאומות שלי וביקשו מכל ילדה לכתוב עם מי תרצה להיוןת בכיתה, בחרה אחת מהן בילדה שמכבדת אותה בממתקים. P-:
דברים כאלה קורים גם כשמגיעים לגן השעשועים, לג'ימבורי וכד', והילדים האחרים מסתובבים עם שקיות חטיפים, ואז אני מתבאסת מהשנורר של הילדים שלי, לא רק כי באסה שהם אוכלים שטויות, אלא גם כי לא נעים להיות "הקמצנית" שלא מביאה אתה חטיפים. אז התחלתי להביא פרות חתוכים, אבל אפילו אל חלק מהילדים שלי זה לא מדבר.

ואז התחילה סצנה אחרת,
זה מתקשר למה שבעלי אמר לי" שאם אמנע מהילדים את הממתקים אצל השכנים מעבר לכביש, הכמיהה שלהם תמצא מענה במקום אחר. כאילו (או לא "כאילו") הגענו למצב שחייבים את מנת הסם, ואם לא יקבלו, זה יתפרץ במקום אחר. :-(

מה לעשות עם זה? לומר לה שאני לא מרשה לה לקחת מהחברים סוכריות? לא יודעת באיזו צורה לעצור ולהגביל את זה.
גם אני לא יודעת. כרגע רלוונטי בעיקר לביקורים אצל השכנים, אבל מופיע גם בקידושים בבית הכנסת ועוד.
ואני מרגישה שאני רק מתסבכת אותם, כי אם לפעמים אומרים לי שבטח אשמח שלא לקחו את הסוכרייה שהציעה הגננת וכיו"ב, אני מרגישה שגם זה לא בסדר, שנמנעים כדי שאמא תהיה מרוצה, ואולי בעצם הסוכרייה הבודדת הזאת לא מעלה ולא מורידה.
קשה!
דנד_י*

החיוניות שלי חלק שביעי

שליחה על ידי דנד_י* »

אז התחלתי להביא פרות חתוכים, אבל אפילו אל חלק מהילדים שלי זה לא מדבר.
אצלנו דווקא, למרות כל החטיפים באזור, ברגע שקופסת הפירות נשלפת כל הילדים שבאזור מתקבצים לשנורר מאיתנו, ואז האמהות מתחילות עם ההתנצלויות שלהן - לא הספקנו לחתוך וכאלה, אני תמיד מביאה כמות גדולה במיוחד שיספיק לכולם.

יש לי הצעה -
את יכולה לקבוע כלל - מותר סוכריה פעמיים בשבוע (או מה שמתאים לך)
ברגע שהם מקבלות סוכריות לידך את אומרת - תודה רבה חמודה, אנחנו נשמור את הסוכריה כי אצלנו מותר פעמיים בשבוע, אחרת השיניים שלנו נהרסות, ואתן שמות את הסוכריה בארון.
וגם...
תלכי לקחת אותה מהמסגרת עם קונטרה משלך - תפוח חתוך בצורה נעימה לעין, פרי אחר מעניין וטעים, ותכבדי את החברה בחזרה בפרי הזה. את יכולה גם להסביר, קחי חמודה, פירות אנחנו אוכלים כל יום כי זה כל כך טוב לגוף שלנו...
אורי*
הצטרפות: 11 דצמבר 2003, 15:31

החיוניות שלי חלק שביעי

שליחה על ידי אורי* »

את יכולה לקבוע כלל - מותר סוכריה פעמיים בשבוע (או מה שמתאים לך)
זה רעיון
מנסה לחשוב אם הוא יישומי (הם מקבלים הרבה סוכריות מסתבר) אז להגביל עד כדי כך? להיות כזאת "רעה" כל הזמן? מצד שני הרי אני ממילא "רעה" בעיניהם כי אני כל הזמן מגבילה ,אז עוד קצת הגבלה זה מה שישנה?
חשבתי גם בהקשר הזה על אמא שלי, לומר לה כמה פעמים בשבוע אני מרשה שיקבלו ממנה ממתק כלשהו ולעצור שם.
אבל בשני המקרים אני יודעת שהם ימשיכו לבוא לבקש מעבר למה שהוסכם, כל הזמן, הם ימשיכו לבקש וגם אמא שלי תמשיך לבקש. זה כל כך שוחק לומר את ה'לא' כל הזמן. שוחק את ה'לא' -אני לא עומדת בזה ומוותרת בשלב מסויים.
אבל אולי שווה ניסיון
אולי באופן כללי להגביל את כמות הממתקים שמותר להם לאכול בשבוע-ואם סיימו את המכסה אז זהו-נגמר.
אבל האם לשמור בארון את מה שהם לא אוכלים? זה חלק ממה שקשה לי-הסטוקים האלה שנשארים לי בארון והם יודעים שהם שם והם שלהם והם רוצים לקבל אותם וכמהים אליהם כל כך.

_אתם יודעים שאני לא אוהבת את זה,אז עדיף שלא תציעו ולא תשאלו מלכתחילה.
מזל שאנחנו כבר לא מתראים הרבה._
מי לא מתראה הרבה? אצלכם?

טוב,אז אצלנו מתראים המון המון המון. ודוקא זה לטובה, הם אוהבים את סבא וסבתא והם אוהבים אותם חזרה,זה חיובי מאוד בעיניי הקרבה והפגישות התכופות עם המשפחה, אפילו במחיר של הממתקים. רק שקשה לי עם הממתקים. והכי קשה לי שעם אמא שלי זה הבסיס של הקשר ביניהם (למרות שאם אהיה כנה עם עצמי, אולי אולי אולי משהו טיפה חדש מתחיל שהוא לא קשור בממתקים או באוכל, פשוט כי אין לה ברירה אז היא חייבת לנתב לעוד מקום? לא בטוחה, רק אולי. הלוואי)

כי אם לפעמים אומרים לי שבטח אשמח שלא לקחו את הסוכרייה שהציעה הגננת וכיו"ב, אני מרגישה שגם זה לא בסדר, שנמנעים כדי שאמא תהיה מרוצה,
:-(
גם אני מרגישה את זה, שהם רוצים לרצות אותי לפעמים
תפילה_לאם

החיוניות שלי חלק שביעי

שליחה על ידי תפילה_לאם »

ברגע שקופסת הפירות נשלפת כל הילדים שבאזור מתקבצים לשנורר מאיתנו.
נהדר.
גם ממני היו לוקחים פ]רות לפעמים, כשהיינו מגיעים לג'ימבורי במתנ"ס וממתינים לילדי החוגים, אבל עדיין חגיגת ה"תפוצ'יפס" והביסקויטים מסביב נמשכה.

זה כל כך שוחק לומר את ה'לא' כל הזמן.
נכון. :-/ וחוץ מזה, זה להלביש עליהם שוטר פנימי שיאכוף את הכלל,כי לא תמיד הם מקבלות סוכריות לידך_ , אלא סוכריות זעירות בתוך "מקל סבא" שמצרפים לצורת מטרייה מנייר לכבוד תחילת שאילת הגשמים או פרס מהגננת לילדים שאספו יפה או צ'ופר מהמורה לפני המבחן, ואני לא נמצאת בכל ההזדמנויות האלה, וגם לא יכולה לחזות אותן ולתת במקום זה _תפוח חתוך בצורה נעימה לעין, פרי אחר מעניין וטעים למי שזה בכלל מדבר אליו.
(הבנתי שההצעה הייתה לאורי, ובכל זאת קפצתי...)

מי לא מתראה הרבה? אצלכם?
לא נפגשים הרבה עם חמי וחמותי - לא אצלנו ובטח לא אצלם.

אולי. הלוואי
@}
אמא_צעירה*

החיוניות שלי חלק שביעי

_כי אם לפעמים אומרים לי שבטח אשמח שלא לקחו את הסוכרייה שהציעה הגננת וכיו"ב, אני מרגישה שגם זה לא בסדר, שנמנעים כדי שאמא תהיה מרוצה,

גם אני מרגישה את זה, שהם רוצים לרצות אותי לפעמים_
יש אופציה אחרת בגיל הזה??
נראה לי שרק שאמא מרוצה או לא.

לא נפגשים הרבה עם חמי וחמותי - לא אצלנו ובטח לא אצלם.
אולי אם נפגשים אצלכם יכול להיות יותר טוב? כביכול המגרש שלכם, הכללים שלכם והם האורחים, לא?
גנום*
הצטרפות: 10 נובמבר 2014, 21:08

החיוניות שלי חלק שביעי

שליחה על ידי גנום* »

חוזרת לעדכן עדכון קצר-קופסת הקורנפלקס שהסתיימה לא הוחלפה בחדשה, ואתמול, לאחר אחה"צ של מחאות ("בואי נלך לקנות! עכשיו!") הילד שלי אכל בש-מ-ח-ה קערת מרק כתום מופלא שהכנו ביביחד
איפשהו, הגיהינום קפא (:
תודה גוגוס
תפילה_לאם

החיוניות שלי חלק שביעי

שליחה על ידי תפילה_לאם »

כביכול המגרש שלכם, הכללים שלכם והם האורחים, לא?
:-0 לא. ע"ע:
הגרסה מפי החותנת שהתארחה כאן בסוכות: "אנייודעת שאת לא אוהבת שאני מביא את עוגת השמרים, אבל הילדים כל כך מצפים".

_יש אופציה אחרת בגיל הזה??
נראה לי שרק שאמא מרוצה או לא._
לא בטוחה. נראה לי שיש לפחות עוד אופציה אחת: לא זוכרים לחשוב מה אמא הייתה רוצה. ואולי גם - האופציה האידילית והאידאלית, שרצון הילד יעלה בקנה אחד עם רצון אמא.
הילד שלי אכל בש-מ-ח-ה קערת מרק כתום מופלא שהכנו ביחד.
שני כיפים באותו המשפט. @}
טלי_ב*
הצטרפות: 12 נובמבר 2012, 12:07
דף אישי: הדף האישי של טלי_ב*

החיוניות שלי חלק שביעי

שליחה על ידי טלי_ב* »

_טלי - חוזרת אליך. תודה על הניסיון לעזור.
מדגישה רגע שתדירות הפגישות איתם נמוכה, והולכת ויורדת עם כל ביקור מעצבן כזה, אז הנושא כל פעם נדחק לקרן זווית._

בדיעבד מרגישה שיצא לי קצת עקום, ואם כן אז מתנצלת.
במיוחד, כי יש לפניכם אגוז קשה לפיצוח במידה שלא תיארתי...
אני מניחה שכל פיתרון ידרוש אנרגיות מכל מיני סוגים, שלא בטוח כדאי להשקיע בהתחשב בתדירות הפגישות.
בקיצור, קבלי את השתתפותי בבאסה...
אמא_צעירה*

החיוניות שלי חלק שביעי

אולי גם - האופציה האידילית והאידאלית, שרצון הילד יעלה בקנה אחד עם רצון אמא.
טלי, זה לא מגיע בגיל גדול יותר?
בגיל צעיר יש מודעות נטו לכאן ועכשיו, תועלת או הפסד מיידיים. לא בריחת סידן בגיל מבוגר, לא חורים בשיניים בעוד חודש, ולא כאבי בטן הערב :-S
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

החיוניות שלי חלק שביעי

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

טלי, זה לא מגיע בגיל גדול יותר?
זו הייתה תפילה.
אבל נראה לי שהכוונה הייתה באופן כללי יותר, לא?
(טלי)
תפילה_לאם

החיוניות שלי חלק שביעי

שליחה על ידי תפילה_לאם »

זה לא מגיע בגיל גדול יותר?
בגיל צעיר יש מודעות נטו לכאן ועכשיו, תועלת או הפסד מיידיים.
(כן, זו הייתי אני.)
נראה לי שמה שכתבת תואם את גילה של בתך, אבל בגיל של הילדים שלי (חוץ מהקטנטנה שעדיין לא מקבלת סוכריות טופי מאף אחד) הם כבר מסוגלים להפנים ולזכור את מה שאמא מפמפמת להם, גם כשהיא לא ממש בסביבה.
כלומר, הם אמנם לא חושבים על בריחת סידן בגיל מבוגר ושות', אבל כן זוכרים שאמא נדנדה ואמרה ש"ממתקים זה לא טוב", ואז יוצא שלפעמים הם לא חיים את ה"כאן ועכשיו" שמושך לאכילת הממתק המוצע, אבל זה לא מתוך רצון שלהם לוותר עליו אלא מתוך זכר התעמולה מפי אמא.
<מרגישה שקצת הסתבכתי בהסבריי. עוזבת את זה.>
אישה_במסע*
הצטרפות: 29 מרץ 2012, 10:55

החיוניות שלי חלק שביעי

שליחה על ידי אישה_במסע* »

ברוח הניסויים שהיו כאן בימים עברו ודפי החיוניות שאני קוראת שוב בהתחלה (אני לקראת סיום הדף השני, וכבר שאבתי ממנו שתי תובנות) אני מכריזה על ניסוי. בדרך כלל הניסויים היו לחמישה ימים או לשבוע. אני אקח חמישה ימים אם אפשרות להארכה. ומשום שלא בא לי לחכות ליום ראשון אני מתחילה ממחר.

הניסוי שלי הוא לשים לב מתי אני אוכלת למרות שאני שבעה. למשל,לפני כמה דקות כשהכנתי סלט מלפפון-עגבנייה-אבוקדו טעים, ואכלתי, ולקראת הסוף הרגשתי שאני שבעה ולמרות זאת המשכתי לאכול.

אז אני עושה ניסוי - חמישה ימים בהם אני שמה לב מתי אני שבעה. מותר לי להמשיך לאכול אם כבר החלטתי, פשוט לשים לב, להיות במודעות.

עוד מישהי רוצה לעשות ניסוי כלשהו בשינוי תזונתי?

למה אבותינו הפכו דווקא מאכל שכל כך לא מזין לקודש הקודשים?
זה לא רק אבותיכן, זה גם אבותי מרוסיה הרחוקה, ואני די בטוחה שגם באירופה עשו זאת. והסיבה לדעתי מאוד פשוטה, בחברה חקלאית לחם=חיים. בחורף כשנגמר הלחם אין מה לאכול. אפשר לאכול את הצמחים שמתחילים לצמוח ולצוד את החיות הרזות אחרי החורף אבל זה לא מספיק. כשנגמר הלחם יש רעב. מי שאין לו מספיק לחם - מת. מי שיש לו לחם - חי. (ליתר דיוק קמח לעשות ממנו לחם, אבל זה לא קריטי). ומה יכול להיות יותר קדוש מהחיים עצמם?

ולחם זה לא אוכל מזיק לדעתי. אמהות אמהותינו אכלו לחם ולא מעט, ולא סבלו מכל התחלואים המודרניים. יש תחלואים שיש אצל חקלאיים ואין אצל ציידים-לקטים, אולם הם בטלים בשישים לעומת ההבדלים בין החברות שהיו לא כל כך מזמן לבין התקופה שלנו, מלאת הסרטן, האסטמה, התקפי הלב ושאר מחלות של העולם המערבי.

ואני ממש לא בטוחה שכל האנשים שרגישים ללחם רגישים ללחם עצמו ולא ללחם שרוסס במלא כימיקלים ועבר הנדסה גנטית. בהתחשב בכמות האנשים באתר הזה שיצא לם להעיד שהם חשבו שהם/הילדים רגישים למשהו והתברר שהם לא רגישים בגרסא אורגנית והישות היא לחומר ההדברה יש לי מספיק סיבות לחשוב שגלוטן כשלעצמו הוא לא אבי אבות הטומאה.
תפילה_לאם

החיוניות שלי חלק שביעי

שליחה על ידי תפילה_לאם »

בעקבות הדיונים שהיו כאן סביב אכילה מועטה התעוררה אצלי מודעות מסוימת ל{{}}מתי אני אוכלת למרות שאני שבעה גם בלי להכריז מראש שאני מחפשת אותה, ובעקבותייך אנסה לשים לב יותר.

וחוץ מזה, התחלתי להרהר לי כל מיני הרהורים על "שוטר חיצוני" ו"שוטר פנימי", אבל לא רוצה ללכת לישון מאוחר מדי, ולכן לא אתחיל לפתח אותם כאן עכשיו. ומקווה שגוגוס לא תנזוף בי קשות על המושגים. :-)
מיכל_בז*
הצטרפות: 14 יוני 2010, 16:49
דף אישי: הדף האישי של מיכל_בז*

החיוניות שלי חלק שביעי

שליחה על ידי מיכל_בז* »

מאוד. אבל אני מרגישה כאילו אין לי נשימה בשביל זה. מה עושים כשכל מה שיש בראש זה עלמה עלמה עלמה עלמה עלמה עלמה עלמה קטנה?
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

החיוניות שלי חלק שביעי

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

מאוד. אבל אני מרגישה כאילו אין לי נשימה בשביל זה
מוכר כל כך
כל מיני רצונות שלא באים לידי יישום בגלל הטיפול הצפוף הזה
תפילה_לאם

החיוניות שלי חלק שביעי

שליחה על ידי תפילה_לאם »

הרהורים על "שוטר חיצוני" ו"שוטר פנימי"
כשכתבתי לא מזמן על התחושה, שהאכילה חיונית מצריכה ממני מידה מסוימת של "החזקה", העירה גוגוס שעולם המושגים שאני משתמשת בו הוא דתי.
אבל אני עדיין עומדת מאחורי המילים האלה. זאת התחושה שלי.
ובשבת היו לי התנסויות של מפגשים עם קינוחים לא חיוניים בעליל והתמודדויות שונות שלי אתם . וזה עורר בי את המחשבות על "שוטר חיצוני" ו"שוטר פנימי" .
שאלתי את עצמי אם הגבלת אכילת הממתקים והעוגות בילדותי = "שוטר חיצוני" פגעה ביכולתי לפתח "שוטר פנימי". אחת התשובות שהתגלגלתי אליה במחשבותיי היא שכל עוד יש חשיפה לסוכר מזוקק, יהיה צורך בשיטור כזה, ושכוחו של השוטר הפנימי יהיה מוגבל ותלוי בנסיבות. אולי הייתי צריכה שוטר חיצוני, שיעצור אותי כשזללתי במוצ"ש את שאריות הקינוחים, אפילו שלא כעסתי על עצמי, ואולי דווקא בגלל זה - כלומר, כיוון שלא כעסתי, נתתי לעצמי יד חופשית לחיסול, ואם היה שם כוח כלשהו שיעצור את החינגה, נראה שזה היה טוב...
וכל ההרהורים הלא מאורגנים האלה (מקווה שמשהו מתוכם יהיה נהיר לקוראות) התנקזו גם לשאלה דומה בקשר לילדים שלי, דור ההמשך: האם ההגבלות שאני מטילה עליהם לא משיגות תוצאה עתידית הפוכה?
תפילה_לאם

החיוניות שלי חלק שביעי

שליחה על ידי תפילה_לאם »

שמתי לב גם שהרבה פעמים קל לי יותר כשיש שתי אפשרויות: כן/ לא.
קשה לי לאכול מנה אחת מדודה של קינוח. קל לי יותר לא לאכול ממנו בכלל, אבל אם אוכלת - הרשות כבר נתונה...
וזה שקמתי בשבת לפנות בוקר לשרותים בבטן דואבת לא עצר אותי מלאכול במוצ"ש את השאריות כאמור. נקודת העצירה היא... התבנית הריקה. :-0
נוודית*
הצטרפות: 09 נובמבר 2012, 00:10

החיוניות שלי חלק שביעי

שליחה על ידי נוודית* »

תפילה, אולי במקום "שוטר" פנימי, אפשר לפתח דמות פנימית אחרת, נגיד חבר פנימי. חבר כזה שיוכל להזכיר לך, בעדינות ובנעימות, בלי שיטור ושיפוט, מה שאת כבר יודעת - מה טוב לך. חבר כזה שיוכל להכיל את מה שבאמת קורה במציאות (נגיד - אכלת קינוח לא ממש בגלל רצון, יותר בגלל "פיתוי") בלי שיפוטיות ובלי להעלות אותך היישר על המדרון החלקלק של "אם כבר אכלתי אחד, למה לא הכל, יאללה בלגן", בלי שתגררי להתמרד נגדו ולהלחם בו (בך). חבר כזה שתרצי לשמור עליו ועל קולו העדין כי הוא יקר ואהוב עליך מאד (כי הרי בעצם הוא את).

|אפרוח|
גוגוס*
הצטרפות: 09 ספטמבר 2010, 10:00

החיוניות שלי חלק שביעי

שליחה על ידי גוגוס* »

תפילה, חשבתי עליך.
בדיוק אתמול מצאתי את עצמי מול מקרר קינוחים, כזה שבעבר הייתי פשוט נמשכת אליו כמו מגנט.
הופתעתי עד כמה הוא לא הזיז לי ואפילו נראה לי קצת מגעיל.
לו שאלת אותי לפני כמה שנים הייתי אומרת לך שזה לא יקרה לעולם.

אבל את יודעת מה החלק החשוב? שהגעתי אליו אחרי שאכלתי איזה חופן קטן של פולי קקאו מצופים בשוקולד מריר איכותי.
למה זה חשוב? כי זה לא שחתכתי את הסוכר מהחיים שלי.
מה שקרה זה שלמדתי לנהל את ההתמכרות הזו כך שהפגיעה שלה ממש קטנה ואני אפילו כבר מסרבת לקרוא לה התמכרות. היא תלות ברמה מאוד מאוד נמוכה.
וזה לקח לי שנים וזה בסדר גמור. שווה לחכות (בעשייה אקטיבית, יש לציין) לדברים טובים.

פואנטה - את בתוך תנועה. ממש ממש בתוכה. אז את לא חייבת עכשיו לנחש את הסוף. את יכולה פשוט לשהות בזה ולעשות בכל רגע נתון את הכי טוב שלך.
פעם תעצרי בתבנית הריקה עם מחשבות על שוטרים ופעם אחרת זה ייגמר אחרת. ושניהם טובים באותה מידה כל עוד את במודעות והתבוננות.
ולגמרי לגמרי כל מה שכתבה לך נוודית...
תפילה_לאם

החיוניות שלי חלק שביעי

שליחה על ידי תפילה_לאם »

כי הוא יקר ואהוב עליך מאד (כי הרי בעצם הוא את).
נוודית, כמה הולם אותך האפרוח בחתימה. :-)

מה שאת כבר יודעת - מה טוב לך.{{}}
המממ... מרגישה שאני מסתובבת סביב אותן הנקודות. נכון שמן הסתם כל סיבוב מוסיף לי עוד תבנות, אבל איכשהו מרגישה דורכת במקום. וכוונתי לכך שאני עדיין לא מצליחה לדעת מה טוב לי.
לפני כשבועיים שוחחתי עם שתי גיסותיי - עד כמה שאפשר היה לשוחח על רקע המוזיקה הקולנית שהושמעה בחתונה שנכחנו בה - והנושא היה "תזונה חיונית/ בריאה/ מומלצת". שמתי לב, שלא רק שאין לי טיעונים מנומקים מחקרית לבחירות התזונתיות שלי, אלא שאני לא מוצאת גם טיעונים מנומקים תחושתית לרוב הדברים. יש לי התחלה של הבנה של יחסי סיבה ותוצאה. אפילו זה הוא בגדר השערה לא מבוססת.
אז, נכון, לא רק שאני לא חייבת לשכנע את גיסותיי לאכול כמוני, אני אפילו לא חייבת לשכנע אותן שהבחירות התזונתיות שלי טובות לי. ובאופן כללי ואפילו באופן ספציפי, אני מאמינה ומשוכנעת שהבחירות האלה אכן טובות לי.
אבל אני עדיין מחפשת את הידיעה הזאת, שאת מזכירה נוודית, ידיעה שתהיה פנימית ותחושתית והתנסותית ולא רק דעתנית.

ובלי להעלות אותך היישר על המדרון החלקלק של "אם כבר אכלתי אחד, למה לא הכל, יאללה בלגן"
אמנם יש אלמנט של "יאללה בלגאן" באכילה הזאת, אבל בדרך כלל לא הוא הגורם לחיסול התבנית. הוא מופיע למשל בהיתקלות הבאה בממתק בדמות מחשבות כמו: ,טוב, ממילא אתמול/ קודם כבר דחפתי את כל המתוק הזה, אז מה זה כבר משנה".
אבל כשאני באותו רצף של אכילה, זה פשוט מין... לא יודעת... פעם קראתי לזה "זמזום" שלא ישתתק עד שאגמור את טבלת השוקולד הפתוחה שבמקרר. עכשיו המינוח הזה לא מדויק. אולי "תאווה"? זה לא בולמוס כמו שאפשר לדמיין, אבל זאת כן צורת אכילה כזאת, שהממתק לא יוצא לי מהראש, ובכל פעם שאעבור ליד המקרר, אפתח כדי לחתוך עוד מהתבנית ששמורה בו (השארתי בתוכה כף...), ואפילו אגש במיוחד באמצע מילוי מכונת הכביסה כדי לחתוך לי עוד איזה ביס.

<ובכוונה הרשיתי לעצמי רק לרפרף על התגובה של גוגוס. עכשיו אקרא.>
תפילה_לאם

החיוניות שלי חלק שביעי

שליחה על ידי תפילה_לאם »

תפילה, חשבתי עליך.
:-] קטעים...

כי זה לא שחתכתי את הסוכר מהחיים שלי.
אולי בעתיד אחשוב אחרת, אבל לעת עתה ההבנה היא שגם אני לא מוציאה אותו לחלוטין. זה בלתי אפשרי בנסיבות הנוכחיות, ונראה שאני גם לא רוצה.
ויש התקדמות: מול מקרר הקינוחים שאת מתכוונת אליו קרוב לוודאי שהייתי מוקסמת, אבל בהרבה הזדמנויות אני בהחלט יכולה כבר להזדהות עם הופתעתי עד כמה הוא לא הזיז לי ואפילו נראה לי קצת מגעיל. (וגם מתחילה לזכור שהמצב הזה הפיך...)

פעם תעצרי בתבנית הריקה עם מחשבות על שוטרים ופעם אחרת זה ייגמר אחרת. ושניהם טובים באותה מידה כל עוד את במודעות והתבוננות.
כן. בעצם אני יודעת את זה וכמובן מסכימה. וכנראה רק הייתי צריכה שמישהו (מישהי) יזכיר לי את זה ויעודד אותי.
באותה השבת אחרי בליסת הקינוחים בסעודה הראשונה (קינוח שהכנתי (ונשאלת השאלה: "למה???" + שני קינוחים שהביאו האורחים שלנו) ולפני בליסת השאריות במוצ"ש התארחנו אצל חברים לסעודה ביום. ושם היו לי מחשבות "טוב, ממילא אתמול/ קודם כבר דחפתי את כל המתוק הזה, אז מה זה כבר משנה" אל מול עוגת השמרים הביתית, אבל די מהר התרכזתי בצלחת היפה שהבאתי: הרבה פלחי פומלה מקולפים מונחים במרכז וסביבם טבעת של פרוסות תפוזים. וגם רוב המסובים האחרים טמנו ידם בצלחת :-) כך שהרגשתי שממש "עשיתי שרות לציבור"... :-)
גוגוס*

החיוניות שלי חלק שביעי

שליחה על ידי גוגוס* »

תפילה, מה שאת מתארת בסעודה זה בדיוק בדיוק התהליך. קדימה ואחורה ולצדדים אבל כל הזמן במודעות, כך שבפועל, גם כשנדמה לך שלא, את בעצם כל הזמן קדימה.
יקרה, שמחתי מאוד לראות אותך בביקור החטוף הזה באתר. תמיד נעים פה.
חוזרת לדברים אחרים כך שאם את צריכה אותי כולי שלך במייל, כמו תמיד.
תפילה_לאם

החיוניות שלי חלק שביעי

שליחה על ידי תפילה_לאם »

תודה, גוגוסה.
גם עכשיו אני לא בטוחה שאני רואה את זה.
התחושה שלי הייתה שאני צריכה להתאמץ כדי לא לראות את העוגה אלא לדמיין ממה היא עשויה.
אז לא נקרא לזה "שוטר". נקרא לזה "חבר". כך או כך הייתה שם "החזקה". ובזה שאני מצליחה "להחזיק" אני לא מרגישה התקדמות. כבר היו לי בעברי תקופות של "דיאטה", שאז הצלחתי "להחזיק". זה לא מה שאני מחפשת עכשיו. מה כן? אולי את ה{{}}לא הזיז לי ואפילו נראה לי קצת מגעיל. טוב, בעצם מרגישה שיש התקדמות לכיוון הזה. <סליחה שאני כותבת מבולבל וסותרת את עצמי...>

מה שכן, באותו הרגע התחושה היא של מאמץ, של החמצה, אבל לאחר הארוע אני מסתובבת בתחושה הפוכה, בתחושת סיפוק! וזאת בשונה מהפעמים שכן אכלתי, ואז נהניתי הנאה רגעית, ואחר כך התבאסתי במחשבות של "מעניין מה ההשפעה של הג'יפה שדחפתי פנימה ביחס לדברים הטובים שאני בוחרת לאכול רוב הזמן" ועוד כל מיני זבובים. ככה הרגשתי גם לאחרונה כשנסעתי לסופר שאני כבר לא קונה בו בדרך כלל, ושמחזיק מלאי שוקולדים שונה מזה שבסופר הקבוע שלי ושיותר בא לי עליו. מראש נתתי לעצמי רשות לקנות ולאכול, ורק כשהייתי שם התחוור לי, שבשונה ממה שהתנהלתי לפיו עד כה, זה שקיבלתי מעצמי רשות, לא אומר ש{{}}חובה עליי לאכול את השוקולד. היה בזה משהו מכונן, ואחר כך הסתובבתי מרוצה, גם מכך שלא אכלתי שוקולד וגם מהתבנה המפתיעה הזאת (אם כי אני לא מתחייבת שהיא תשמור על כוחה בכל נסיעה לסופר ההוא :-)).

ועל זה
יקרה, שמחתי מאוד לראות אותך בביקור החטוף הזה באתר.
יש לי להגיד רק: "איזה פוקס!" D-:
גוונים*
הצטרפות: 23 מרץ 2010, 16:12

החיוניות שלי חלק שביעי

שליחה על ידי גוונים* »

שמתי לב שכל פעם כשאני כותבת פה על התנסות טובה שהיתה לי או על משהו שאכלתי או לא אכלתי וזה עשה לי טוב, גם אם מדובר על משהו פעוט ועל גבול הזניח, זה משפיע עלי לטובה ויש כמה שעות או ימים של מודעות תזונתית חיובית לפני שהערפל הכבד שאופף את המוח שלי עכשיו באופן קבוע חוזר להשתלט.
אז החלטתי להשתדל במיוחד לבוא לכאן ולהגיד, גם אם זה משהו ממש קטן, כאילו להנכיח יותר את נקודות האור (המועטות, יש לציין) החיוביות התזונתיות שלי ולהגדיל אותן אפילו יותר ממה שהן באמת.

אז, היום, הצלחתי במקום לאכול שוקולד כמו שהתחשק לי באותו רגע, קילפתי לי אשכולית אדומה (היה טעים).
תפילה_לאם

החיוניות שלי חלק שביעי

שליחה על ידי תפילה_לאם »

היה טעים.
גוונים, חמודה, לבריאות!
גברת_שוקו*
הצטרפות: 02 דצמבר 2014, 18:57

החיוניות שלי חלק שביעי

שליחה על ידי גברת_שוקו* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

_האם זה רק נדמה לי, או שבהמון סיטואציות דתיות מחלקים ממתקים לילדים באופן קבוע או טקסי, כפי שיש לי תחושה מהדפים כאן?
ואם כן - למה זה ככה? האם זה משהו מתוך היהדות עצמה? או שזו שיטה לצ'פר ילדים על השתתפות בדברים קהילתיים שהאופי שלהם דתי, ולגרום להם לרצות להשתתף?_

הדיונון על חיוניות והלכה עורר אצלי תיאבון להעתיק לכאן הלכות הקשורות במזון, רק למקרה שזה רלוונטי או מעניין מישהי. לא מדובר בסיכום ממצה.

דברי מוסר ודרך ארץ הנוהגים בסעודה:

לא יאכל וישתה אלא כדי בריאות גופו [...] ויאכל פתו בשמחה, ויאכל אך הטוב והמועיל לו לרפואה (קיצור שולחן ערוך, ל', י)

אסור לאדם שיאכל קודם שיתן מאכל לבהמתו (שם, שם, א)

שבת:

יכין בשר ודגים יפים ומטעמים ויין משובח, כפי יכולתו; כי מצווה לאכול בכל סעודה מסעודת שבת דגים, אם אינם מזיקים לו. אבל אם מזיקין לו, או שאינם ערבים לו – לא יאכלם, כי השבת לעונג ניתן ולא לצער. (קש"ע, ע"ב, ז)
(עונג שבת - הכול לפי מה שמתענג בו. – פרשנות מקור חיים)

ירבה בבשר יין ומגדנות ככל יכולתו. (שולחן ערוך, ר"נ, ב)

איזהו עונג, זה שאמרו חכמים שצריך לתקן תבשיל שמן ביותר ומשקה מבושם לשבת [...] וכל המרבה [...] בתיקון מאכלים רבים וטובים הרי זה משובח. ואם אין ידו משגת אפילו לא עשה אלא שלק וכיוצא בו משום כבוד שבת, הרי זה עונג שבת. (קש"ע, נ"ח, ב)

מצווה להרבות בפירות ומגדנות [...] ומצוה לענגו בכל דבר שהוא לו לעונג. (קש"ע, ע"ז, כב)

ישכים בבקר ביום ששי להכין צרכי שבת ואפילו יש לו כמה עבדים לשמשו ישתדל להכין בעצמו [...] כי רב חסדא היה מחתך הירק דק דק [...] ומהם ילמד כל אדם ולא יאמר לא אפגום כבודי, כי זה הוא כבודו שמכבד השבת. (שם, שם, א)

אסור לקבוע בערב שבת סעודה ומשתה שאינו רגיל בימי החול [...] שייכנס לשבת כשהוא תאב לאכול. (שם, נ"ט, יא)

יום טוב:

כשם שמצוה לכבד שבת ולענגה, כך כל ימים טובים [...] חייב אדם לשמוח בהם וטוב לב הוא ובניו ואשתו ובני בניו וכל הנלווים אליו. כיצד, הקטנים נותן להם קליות ואגוזים ומגדנות. הנשים קונה להן בגדים ותכשיטים נאים כפי ממונו. האנשים אוכלים בשר ושותים יין. (קש"ע, צ"א, ו)

ירבה בבשר ויין ומגדנות כפי יכולתו (קש"ע, ק"ג, ג)

נוהגין להרבות במיני מאכלים ביום טוב יותר מבשבת. (שם, שם, ה)

אף על פי שהאכילה והשתיה במועדות היא מצות עשה, לא יהא אוכל ושותה כל היום כולו [...] צריכין לעסוק גם בתורה. (שם, שם, ח)

נוהגין להרבות קצת באכילה ושתיה ביום שלאחר החג בכל שלש רגלים והוא אסרו חג. (שם, שם, יד)

ראש חודש:

מצווה להרבות בסעודת ר"ח. (קש"ע, פ"א, ו)

דברים האסורים משום סכנה:

אסור לאכול ולשתות דבר של סכנה, ו"חמירא סכנתא מאיסורא" (אכילת דבר שיש בו סכנה היא חמורה יותר מאכילת מזון לא כשר, קש"ע, קל"ה, א. דוגמה לדבר שיש בו סכנה: "משקים שנתגלו אסרום חכמים שמא שתה מהם נחש" – שם, שם, ב)

אסור לאכול מאכלים ומשקים שנפשו של אדם קצה בהם. (שם, שם, ד)
תפילה_לאם

החיוניות שלי חלק שביעי

שליחה על ידי תפילה_לאם »

ירבה בבשר יין ומגדנות ככל יכולתו. (שולחן ערוך, ר"נ, ב)
אוקיי, אז בליסת הקינוחים בסעודה הראשונה נזקפת לי לכף זכות... D-:
(בעבר הייתה לי גם תאוריה שהקלוריות האלה מולבשות על הנשמה היתרה.)
נוודית*

החיוניות שלי חלק שביעי

שליחה על ידי נוודית* »

אז לא נקרא לזה "שוטר". נקרא לזה "חבר"
תפילה, אני מרגישה שאת חושבת שזה סתם משחק במילים, וזה בעצם הרי אותו דבר - החזקה. אני מציעה שיש הבדל גדול במהות של הדמות הפנימית הזו, ומכיון שכך יש הבדל גדול במהות של הפעולה של ההקשבה לה. "השוטר" הוא בעצם אימוץ של השוטר החיצוני, השופט והנוזף, ולכן, כשהוא מתחיל לדבר אליך, את מתמרדת ועושה לו דווקא, או סתם מתבאסת ולא מקשיבה. לא נעים להקשיב לנזיפות ושיטורים. החברה מדברת אליך ממקום של רכות וחמלה, בדיוק מהמקום שמכיל את התנועה שציל מדברת עליה - קדימה, אחורה ולצדדים. שזוכרת בשבילך שהכל בעצם תנועה קדימה, גם כשאת רואה רק את הנסיגה והבלבול. כך, את יכולה להסכים לעצמך להתבלבל ברגע הנתון, ואפילו להתמסר לזמזום הזה (המוכר לגמרי), והיא שומרת עליך. לא מהמעשה, אלא שומרת מהפחד שההתמסרות הזו מביאה איתו. הפחד ש - הנה, אני שוב חסרת מושג לגמרי ומבולבלת.

הדמות הפנימית הזו היא שם, בתוכך. אבל זה נכון שלא קל ומיידי לראות אותה ולהקשיב לה. לכן כתבתי שזו דמות שצריך לפתח. עבורי, הדרך כללה בעיקר הרבה הקשבה לקולות הפנימיים שלי, ולאט לאט הדמות הזו התבדלה לה, וקיבלה מקום ונוכחות. וגם שם (סודי ) :-) אני יכולה לשתף אותך שהזמן שבו הרגשתי את החברה הזו בתוכי באופן ברור, היה בהחלט נקודת מפנה במסע (לאין קץ) שלי, לתזונה מתאימה ובכלל. הסיפור של מציאת החברה הפנימית הוא בעצם הסיפור של האהבה לעצמי. זו רק דרך אחת, ויש הרבה, וכולן טובות.
נוודית*

החיוניות שלי חלק שביעי

שליחה על ידי נוודית* »

בשונה ממה שהתנהלתי לפיו עד כה, זה שקיבלתי מעצמי רשות, לא אומר שחובה עליי לאכול את השוקולד. היה בזה משהו מכונן, ואחר כך הסתובבתי מרוצה
מעולה, ממש מעולה. זו לגמרי תובנה מכוננת לגבי המהות של הרשות.
הרשות כאן כדי לשחרר אותנו. כדי שנוכל לנוע במרחב שבו הכל מותר, ו ל ב ח ו ר.
נוודית*

החיוניות שלי חלק שביעי

שליחה על ידי נוודית* »

אבל אני עדיין מחפשת את הידיעה הזאת, ידיעה שתהיה פנימית ותחושתית והתנסותית ולא רק דעתנית
תפילה, נדמה לי שאולי הבנתי משהו. את קצת הופכת את התהליך, התחלה וסוף. מרגיש לך כאילו "לא תקין" שאין לך את הידיעה הפנימית הזו, חזקה ומוצקה, שתוביל אותך בדרך הזו. אבל זה הרי ברור שאין לך אותה. זה בדיוק מה שאת מחפשת, זה הלימוד זה השינוי.
זה קצת כמו שתחשבי שכדי ללמוד לנהוג, את צריכה לדעת לנהוג, ולא סתם, אלא לדעת לנהוג מצוין ובביטחון ובמומחיות.
זה הרי ברור שכשאת לומדת, תעשי את כל השגיאות, האוטו ייכבה, תשכחי מה שלמדת שלשום, תבהלי פה ושם. וגם אחרי שעברת טסט, ואת כביכול נהגת מוסמכת, הרי לוקח לא מעט זמן עד שאת נוהגת במומחיות ובביטחה, עד שזה הופך ל"טבע" שלך.
את יכולה להתאים את המשל למה שמדבר אליך :-) אבל הבנת את כוונתי, נכון?

|אפרוח|
תפילה_לאם

החיוניות שלי חלק שביעי

שליחה על ידי תפילה_לאם »

נוודית, תודה.
שזוכרת בשבילך שהכל בעצם תנועה קדימה, גם כשאת רואה רק את הנסיגה והבלבול.
אז בעצם מה שאת מציעה הוא דמות, שלא אומרת מה לעשות אלא רק מלווה אותי במעשיי, תומכת בכל בחירה שלי ולכל היותר שואלת אותי ברגע שלפני מימוש הבחירה: "את בטוחה שכדאי? את באמת רוצה?"?
הרעיון של מתן שם לדמות החבר מקסים ביותר וגם יכול לסייע במתן תוקף לדמות הזאת. אולי אאמץ!

כאילו "לא תקין" שאין לך את הידיעה הפנימית הזו, חזקה ומוצקה, שתוביל אותך בדרך הזו. אבל זה הרי ברור שאין לך אותה. זה בדיוק מה שאת מחפשת
מה ש"לא תקין" מבחינתי הוא שאני כן רואה את הבחירות התזונתיות הנכונות מותוות, אבל לא מספיק מרגישה את הנכונות ואת ההתאמה שלהן.
מה שאת כותבת מעורר אותי לחשוב על הגדרת המסע התזונתי. יכול להיות שעד עכשיו לא ממש חשבתי על זה. הסתובבתי עם איזו אקסיומה, שאני צריכה/ רוצה לשנות את דרכי התזונתית כדי להגיע לדרך חיונית יותר, ואי הבהירות נגעה בעיקר לקצב השינוי, לאופן שהוא יתרחש בו וכד'. מעניין ובריא לחשוב שהמטרה היא לקנות את הידיעה הפנימית מה היא הדרך המתאימה לי. (וזה נראה כמו חתיכת פרויקט! = מסע (לאין קץ) שלי, לתזונה מתאימה ובכלל )
נוודית*

החיוניות שלי חלק שביעי

שליחה על ידי נוודית* »

דמות, שלא אומרת מה לעשות אלא רק מלווה אותי במעשיי, תומכת בכל בחירה שלי ולכל היותר שואלת אותי ברגע שלפני מימוש הבחירה: "את בטוחה שכדאי? את באמת רוצה?"
דמות שתהיה חברה שלך, מה שאת צריכה מחברה, התיאור שלך נשמע טוב :)

המטרה היא לקנות את הידיעה הפנימית מה היא הדרך המתאימה לי
אני כשלעצמי לא כל כך מתעניינת במטרות, יותר בדרכים. אבל כן, לקנות את הידיעה הפנימית, נראה לי הרבה יותר שווה מ"לאכול ככה וככה". והבונוס הוא, שזה נכון לא רק לתזונה. זה מתפשט לשאר החיים. בטח שזה חתיכת פרוייקט, אבל בשביל זה אנחנו כאן, בחיים האלה, לא? :)

@}
תפילה_לאם

החיוניות שלי חלק שביעי

שליחה על ידי תפילה_לאם »

לא כל כך מתעניינת במטרות, יותר בדרכים.
מאתמול עוד מנסה לחשוב לאן המשפט הזה יכול להוביל אותי... השמיים הם הגבול!
והבונוס הוא, שזה נכון לא רק לתזונה. זה מתפשט לשאר החיים.
|Y|
אישה_במסע*

החיוניות שלי חלק שביעי

אז אתמול נגמר הניסוי שלי. והניסוי הלך פשוט מצויין! למדתי המון ואני ממש שמחה מהניסוי הזה.

זוכרות שרשמתי פה פעם שאני לא מבינה על מה אתן מדברות כאשר אתן מדברות על לבנה בבטן ותחושת כבדות אחרי גלוטן? אז עכשיו אני מבינה. מתברר שאומנם יש גלוטן שלא משפיע עלי ככה, אבל זה לא כל סוגי הגלוטן.

ביום ראשון בבוקר התברר שיש ארוחת בוקר, לכבוד כמה חיילים שהצטרפנו עלינו עם השינוי הארגוני הבא עלינו לטובה. לכבוד הכרותנו נקבעה ארוחה הכללה שוקו, מיץ תפוזים סחוט ומפוסטר, מאפים מכמה סוגים שונים: קרואפון שוקולד, בורקס גבינה, בורקס תפוח אדמה, ונראה לי בורקס גבינה בולגרית, כמו כן היה מוזלי ויוגורט נוזלי בבקבוק גדול. היוגורט היה גושישי ולא מעורר תאבון. ואני שתיתי כמה וכמה כוסות שוקו, ואכלתי מאפה אחד מכל סוג. וזה היה כבד! והכובד הזה נשאר הרבה זמן. מתשע וחצי בערך - שזה הזמן בו אכלתי את המאפים - עד שתיים.
תחושת הכובד הייתה שונה מהותית מהתחושה אחרי אכילה עודפת, אחרי השובע. באותו יום הלכתי לאכול חזה עוף וצ'יפס בבאגט. לא אוכל חיוני במיוחד, וגם כולל גלוטן. אבל לא זו הבעיה העיקריתש לו לדעתי. הבעיה שלו היא שהוא בא בגודל מוגדר. עד עכשיו לא הצלחתי להשאיר חלק מהכריך הזה לאחר כך. הוא יותר טעים כשהוא חם, ולרוב כשאני שובעת אכלתי את רובו, אז אני כבר מסיימת.
כך קרה גם ביום ראשון, והתחושה הייתה שונה מהותית מהתחושה אחרי המאפים. אחרי אכילה עודפת התחושה היא שהקיבה מתמלאת עד הסוף, ועוד קצת. וזה יוצר כבדות, אבל אחרת. התחושה היא לא של לבנה בבטן אלא כאילו הקיבה היא שקית או מיכל אחר, ומילאתי אותו עד הסוף, ואז עוד קצת. והיא גם חולפת הרבה יותר מהר. כאילו חלק מהמזון שנאכל לא מתוך שובע התעכל, התפנה מקום, האוכל העודף ממלא אותו ואין תחושה של עודף מלאות. זה קורה ממש מהר, חצי שעה-שעה. כלום לעומת השעות של הכובד של המאפים.

אז בסך הכל אני שמחה שאכלתי את המאפים הללו, למרות שאני לא אוכלת מאפים בדרך כלל. לולא אכלתי אותם לא הייתי זוכה להתבוננות מעניינת זו.

משם התזונה שלי רק הלכה והשתפרה. חזרתי למבצעי הגנבת פירות והבאתי מחדר האוכל יותר מעשר קלמנטינות, הייתה לי בננה אחת מהבית, ופתחתי חבילת שקדים שהייתה לי במגירה. זה מה שהיה לי לארוחת ערב.
ביום שני פתחתי בארוחת הבוקר הרגילה שלי, שהחלטתי להכריז עליה רשמית כעל ארוחת בוקר ולא לנסות לשנות אותה בזמן הקרוב - גרעיני דלעת אורגניים, שיובאו מסין :-( - ולארוחת הצהריים כנתי את מה שחשבתי לאכול לארוחת הערב ביום ראשון, אך לא הייתי רעבה לכך - סלט גדול עם אבוקדו, שלוש עגבניות ומלפפון, ברוטב ויניגרט תעשייתי. היה טעים מאוד. לארוחת הערב היו עוד קלמנטינות מחדר האוכל. ביום שני גם נגמר הפלפל החתוך שהבאתי מהבית. הוא היה טעים בתור נשנוש, ואני גיליתי שהוא שורד הרבה זמן גם כשהוא חתוך והופתעתי לטובה. נגמרה גם גבינה טעימה מאוד שהבאתי מהבית. היום הזה היה גם יום אתגר הסוכר - חא היה בו שום סוכר ושום גלוטן, וזה לא היה קשה לי. אם כי אני לא מתכוונת לחיות כך - לרוב אני שותה תה עם שוקולד, וזה לא המקום היחידי בו סוכר נכנס לתפריט שלי.
ביום שלישי שמתי לב לכך שאומנם הייית רעבה בשעה די מאוחרת - אחת עשרה, אולם לא אכלתי ארוחת ערב של ממש מוקדם יותר. לארוחה היו קלמנטינות ושקדים. אני חושבת שלו הייתי אוכלת את הארוחה מוקדם יותר הייתי יכולה לסיים לאכול בשמונה נניח, וזה נשמע לי טוב. ביום הזה גם הלכתי לאכול צהריים מאוחר יותר, כי לא הייתי רעבה אז חיכיתי. גם באחת וחצי לא הייתי רעבה אולם זה כבר היה גבולי מבחינת האפשרות לקנות אוכל (חדר האוכל נסגר מזמן) וקניתי ואכלתי את הבאגט, והוא התאים בדיוק ואחרי שאכלתיו הייתי שבעה אך לא יותר מידי. אולם פה יש חיסרון אחר - אם קונים אוכל מאוחר יותר יש מבחר ירקות קטן יותר וגם שים בבאגט פחות חזה עוף וצ'יפס, וכל הסנדוויץ' פחות מוצלח, שזה חיסרון.
ביום רביעי בבוקר לא הייתי רעבה. הכנתי לי את גרעיני הדלעת (קרי: בררתי מביניהם את אלו שלא קולפו עד הסוף או שנראו כאילו התחילו להתקלקל. אין הרבה כאלו, אבל כשניסיתי לאכול בלי לברור מדי פעם נתקלתי בגרעין ממש לא טעים שבגללו ירקתי הכל, אז אני מעדיפה לברור. במיוחד את הגרעינים האורגניים), ועשיתי הפסקה. אולם גיליתי שעומדת בפני מלחמה בבירוקרטיה, והחלטתי לאכול עכשיו. אכלתי את גרעיני הדלעת ופשוט נפת לי התאבון. אכלתי בננה והלכתי להתווכח עם פקידות, לארוז את התיק שלי הביתה (החופש שלי כמעט התבטל בגלל הטעות המטופשת הזו, לכן היה לי דחוף כל כך לתקן אותה, ולכן לא ארזתי אותו מראש כמו שאני עושה בדרך כלל). בין כל הבירוקרטיה והאריזות כבר הגיעה השעה עשר. ידעתי שאם אוכל בשעה כזו לא אהיה רעבה בזמן ארוחת הצהריים. הייתי קצת רעבה והחלטתי למשוך עד ארוחת הצהריים. באתי עוד בננות וקלמנטינות מחדר האוכל (חלק מהן הגיעו איתי הביתה), ומזל שיש לפחות אותן, כי זה היה הדבר היחידי בכל החדר אוכל שעורר בי רצון לאכול. למען האמת, הריחות של חדר האוכל ממש לא היו מעוררי תאבון, ההפך. גם הריחות בחתולייה בה קניתי את הבאגט. אך אכלתי אותו והוא היה לי טעים אך עדיין הוא היה מעט גדול מידי ואת הקצה שלו אכלתי כשאני כבר שבעה.

אחר כך נסעתי הביתה. אמא הכינה קציצות מבשר בקר טחון ואורז לבן. בשר בקר זה מצרך שנדיר לראות בבית הוריי. אכלתי כחמש קציצות עד שהרגשתי שאני שבעה, ועצרתי. המלחתי את הקציצות, המלח היה חסר בהן. הן היו מטוגנות, אני חושבת. בגרסא שלי הקציצות נאפות בתנור והן פחות יבשות ואני ממליחה אותן פחות.

אחר כך יצא לי לאכול את הבננות שהבאתי מהבסיס, וכמות כלשהי של קלמנטינות (במהלך הניסוי הייתי מקלפת קלמנטינות מראש ושמה בקופסא שנסגרת היטב, ואחר כך יכולתי לנשנש מהן בקלות), וגם קצת שקדים.

הניסוי היה מוצלח ושדרג משמעותית את התזונה שלי, ואני לא רואה סיבה להפסיק.
מסקנות מהניסוי:
  • להכין מראש! זה חשוב מאוד. פלפל שטוף וחתוך בקופסא יאכל, פלפל לא שטוף ולא חתוך - לא. ההפסד בערכים התזונתיים אם יש לא שווה את זה. זה נכון גם לגבי הקלמנטינות שכדאי לקלף מראש, לחלק לפלחים ולשים בקופסא קטנה ומפתה.
  • שפע של פירות וירקות מסביבי. זה משפיע כל כך.
  • לקנות אגוזים. ועוד סוגי פירות. שניים זה מעט מידי.
  • אני רוצה לחשוב מה לעשות עם הבאגט הזה. אפשר לקנות סלט, אבל הסלטים שם לא ממש מוצלחים. והיתרות הזו היא קבועה.
  • ארוחת ערב חיונית זה קל אם יש בננות וקלמנטינות בחדר אוכל. אני משתחררת בקרוב אז אני מקווה שאוכל לתחזק את זה.
כרגע החלטתי להמשיך בניסוי ולשים לב לרעב ולשובע. אתמול הלכתי לישון מוקדם בשבילי - אחת עשרה ורבע. אכלתי כמה בננות בעשר וחצי בערך, ואחרי שהתעוררתי וקמתי הייתי רעבה. לא תמיד אני מרגישה רעב בבוקר, היום הרגשתי.
הניסוי שלי לשלושת הימים האלו - חמישי, שישי, שבת - הוא לשים לב לשובע, לא לאכול כשאני שבעה, ולנסות לאכול תזונה חיונית כמה שיוצא.
נוודית*

החיוניות שלי חלק שביעי

שליחה על ידי נוודית* »

בננות
אני מאד אוהבת בננות. הן מזון על מבחינתי. בנוסף יש להן היתרון שאפשר להקפיא אותן, והן מאד טעימות לי קפואות.
קראתי לאחרונה על העושר התזונתי של קליפת הבננה. במיוחד כשהיא מאד בשלה (די שחורה). קליפת בננה לא מושכת אותי.
קראתי שיש אנשים שמוסיפים בננה שלמה עם הקליפה (השחרחורת) לשייקים. מסיבות טכניות אני לא מכינה שייקים. ובכלל זה נשמע לי... מפוקפק.
גם רעיונות אחרים שקראתי כמו להשרות את הקליפה במים ולשתות את המיצוי, ליבש את הקליפה ולטחון לאבקה לא ממש הלהיבו אותי.
למישהי יש רעיון אחר?
בינתיים לינק למאמר על סגולות הבננה.
8-)
נוודית*

החיוניות שלי חלק שביעי

שליחה על ידי נוודית* »

אישה במסע - תודה על השיתוף בניסוי התזונה שלך. נשמע באמת מעניין ומועיל :)
תפילה_לאם

החיוניות שלי חלק שביעי

שליחה על ידי תפילה_לאם »

איך ביאסת אותי, נוודית...
נוודית*

החיוניות שלי חלק שביעי

שליחה על ידי נוודית* »

תפילה, בחיי שחשבתי עליך אחרי ששלחתי. חשבתי שלא רק שאת לא אוהבת בננות, אני עוד מדברת על קליפות :( אפשר למחוק מצידי, אין בעיה.
יולי_קו
הצטרפות: 03 אוגוסט 2014, 09:09
דף אישי: הדף האישי של יולי_קו

החיוניות שלי חלק שביעי

שליחה על ידי יולי_קו »

אישה במסע ,
בקשר לרעב בבוקר, את יכולה אולי לבדוק אם הוא מגיע אחרי שאכלת אמש פירות. כלומר יחסית מזון עשיר בסוכר.
אפשר גם לבדוק מה קורה בבוקר אם הארוחה בערב הקודם היא בעיקרה חלבונית (נניח גבינות), או שומנית (אגוזים).
אישה_במסע*

החיוניות שלי חלק שביעי

יוליקו

אני חושבת שהרעב בבוקר נובע מסיבה הרבה יותר טריוויאלית - כמות המזון הנאכל בערב. ארוחת הערב שלי אתמול הייתה קטנה משמעותית מארוחת הערב הרגילה שלי. אבל הרעיון שלך מעניין! אנסה לערוך אותו (לא ממש יוצא לי לאכול אגוזים בלי כלום, אבל סלט אבוקדו יכול להיחשב ארוחה שומנית, יהיה מעניין לשים לב אם תצא לךי ארוחת ערב כזו. ואני לא ממש בטוחה חלבוני, גבינות חשודות בשיבוש בהיותן בלתי חיוניות. ובעוד שאני בניגוד לגוגוס מכירה בגבינות כמזון חיוני, אני לא חושבת שהגבינות הקנויות שלי ראויות להיחשב מזון כזה, ובתור מזון לא חיוני הן חשודות בשיבוש בעצמן)
תפילה_לאם

החיוניות שלי חלק שביעי

שליחה על ידי תפילה_לאם »

תפילה, בחיי שחשבתי עליך אחרי ששלחתי.
וואו, שימחת אותי בתשומת הלב.
העניין הוא שלא התכוונתי שהתבאסתי מאזכור הבננות "המגעילות" אלא להיפך: אני נורא רוצה לאהוב בננות, ואפילו מטפל האייפק שטיפל בבתי ניסה קצת לקדם אותי בכיוון הזה, אבל זה עדיין לא הלך. הן מתאימות לי מאוד (במינון מסוים) בתוך סלט פרות, והיום ליקקתי את שארית הבננה מהאצבע אחרי שהאכלתי את הקטנה, אבל זה המקסימום שלי.
ולכן התבאסתי לקרןא מה אני מפסידה... :-)
אולי אנסה להדביק על עצמי פתקי "בננה"...
תפילה_לאם

החיוניות שלי חלק שביעי

שליחה על ידי תפילה_לאם »

אישה במסע - תודה על השיתוף בניסוי התזונה שלך.
יישר כוח!
היה לי מעניין לקרוא והזדהיתי עם לא מעט מהתגליות:
  • אחרי אכילה עודפת התחושה היא שהקיבה מתמלאת עד הסוף, ועוד קצת. וזה יוצר כבדות, אבל אחרת. התחושה היא לא של לבנה בבטן אלא כאילו הקיבה היא שקית או מיכל אחר, ומילאתי אותו עד הסוף, ואז עוד קצת. והיא גם חולפת הרבה יותר מהר. כאילו חלק מהמזון שנאכל לא מתוך שובע התעכל, התפנה מקום, האוכל העודף ממלא אותו ואין תחושה של עודף מלאות. זה קורה ממש מהר, חצי שעה-שעה. כלום לעומת השעות של הכובד של המאפים.
א-הה|! את צודקת!
כאילו אם אני מדמיינת מה קרה לי בבטן, אחרי שאפיתי לפני שבוע (?) פיתות טריות בריח מדהים ומרגע שהתחלתי לא יכולתי להפסיק לאכול מהן (עם חמאת עזים), אני רואה גוש בצק דביק. וזה באמת שונה ומתמשך בהשוואה להיום בצהריים שחוץ מכמה קציצות בקר אכלתי יותר מדי ברוקולי מאודה בשמן זית.

• הפלפל החתוך שהבאתי מהבית. הוא היה טעים בתור נשנוש, ואני גיליתי שהוא שורד הרבה זמן גם כשהוא חתוך והופתעתי לטובה.
ההפסד בערכים התזונתיים אם יש לא שווה את זה.
שוב מסכימה. שוטפת את הירוקים לשייקים במסות והם מחכים במקרר, קונה לפעמים חסות שטופות, ואכן הנוחות והזמינות הזאת עדיפה בעיניי אפילו שכוללת ירידה בערכים התזונתיים, כי אחרת מה אאכל?
נכון לעכשיו הפסקתי להכין את סלטי הפרות הגדולים ב{{}}מיץ תפוזים סחוט ומפוסטר כנראה בעיקר הפוסט של גוגוס בעניין המיץ, אבל עד לא מזמן ההתייחסות כללה גם אותם.
  • שפע של פירות וירקות מסביבי. זה משפיע כל כך.
גם בשבילי. המעבר של מיקום הפרות מהשולחן לפינת האוכל אל השידה הנמוכה שליד הכניסה למטבח היה מעבר חשוב ומועיל. אחרת הייתי מסוגלת לשכוח בכלל שיש פרות או להתעצל ללכת לקחת או ש"עוד מעט".

אני רוצה לחשוב מה לעשות עם הבאגט הזה.
אולי תחתכי עוד לפני תחילת האכילה את החלק שמיותר עבורך? אולי אפשר אפילו לבקש מהמוכר ב"חתולייה"? (מה זה השם הזה?) אפשר לתת אותו לחתולים...

אני משתחררת בקרוב
לגמרי?
ומה את הולכת לעשות?

בקשר לרעב בבוקר
יש לי תאוריה לא מוכחת, שככל שאני אוכלת ארוחה גדולה בשעה מאוחרת אקום רעבה יותר בבוקר שלמחרת.
מצלצל למישהי?
נוודית*

החיוניות שלי חלק שביעי

שליחה על ידי נוודית* »

אני נורא רוצה לאהוב בננות

אני חושבת שכבר הצעתי לך פעם, אבל מנסה שוב - מה עם בננות קפואות? אני מקפיאה בננות כשהן בשלות, אבל לא יותר מידי. אני קולפת (בכל זאת, למרות האמור לעיל :) וחותכת לפרוסות די קטנות, בגודל ביס, ומקפיאה (בד"כ בצלוחית או כוס מכוסה בניילון נצמד, שמכילות בננה או שתיים. כשאני רוצה לאכול אני מוציאה מהמקפיא ואוכלת מיד, לא מפשירה. בהתחלה זה טיפה קשה מידי, אז אולי אפשר לחכות רגע, אבל לא יותר, כי זה מפשיר מהר ונהיה מאד רכרוכי. אני אוכלת עם מזלג או כף, מפרקת את זה מהגוש הקפוא :) כשזה קפוא, המרקם של זה לגמרי שונה, ולדעתי זה נורא טעים ונעים. זה גם מאד נוח - גם כי כך אפשר לקנות כמות גדולה של בננות מבלי להתעסק בדיוק של לאכול אותן לפני שיבשילו מידי (כאן מוכרים בננות באשכולות ענקיים של 14-16 בננות, בארבעה ש"ח לאשכול), וגם - זה מוכן וזמין מתי שרוצים לאכול, אפילו לא צריך "לטרוח" בקילוף! :)

פעם, מזמן, הייתי מכינה גם "גלידה" מהירה מבננות קפואות מבלונדרות קלות עם יוגורט. וזהו. זה היה לי טעים מאד. עכשיו אני לא אוכלת יוגורט, וגם נראה לי טירחת יתר הבלינדור. הכנת האוכל שלי מצומצמת בימים האלה לקילוף (לפעמים) וחיתוך. המטבח הנודד שלי כולל קערית וסכין, וזה לגמרי הספיק לי במקומות בהם לא היה לנו מטבח.

|אפרוח|
נוודית*

החיוניות שלי חלק שביעי

שליחה על ידי נוודית* »

מצלצל למישהי?

ברוב הימים אני לא אוכלת כלום עד שתים-ארבע אחה"צ, לגמרי לא רעבה. ואני דווקא אוכלת עד מאוחר למדי בלילה. לא ארוחות גדולות, כי אני לא כל כך אוכלת ארוחות גדולות בכלל.
זה מתאים למה שאני חושבת, שהכל מאד מאד אישי, וכל אחת צריכה ללמוד את התבניות והתהליכים האישיים שלה. לכן ה"תיאוריה" שלך מצלצלת לי כמו תובנה שווה מאד עבורך, לזמן הזה. זה יכול להשתנות עם הזמן, אבל כל זמן שזה מה שאת מבחינה אצלך, זה שווה התייחסות וכבוד. לא משנה בכלל מה התיאוריה הכללית והמקובלת.

אתמול חברה סיפרה לי שהיא שמה לב שזה שיש לה עזרה בניקיון הבית פעם בשבוע באופן קבוע - גורם לה לחץ ומועקה. למרות שלכאורה ולפני כל מחשבה "הגיונית" זה משהו שאמור להקל על החיים, היא הפסיקה את זה, ומיד חשה הקלה עצומה. היא אמנם צריכה עכשיו לנקות את הבית בעצמה, אבל יותר נעים לה. זו דוגמה נהדרת לדעתי, כמה חשוב לשים לב ולדייק לגבי מה באמת נעים ומועיל לי. במנותק ממה ש"מקובל" ו"נכון". אפשר לשאוב רעיונות וללמוד ממה שאחרים עושים וחושבים, ואז להתאים ולדייק אותם לעצמי.
תפילה_לאם

החיוניות שלי חלק שביעי

שליחה על ידי תפילה_לאם »

אני חושבת שכבר הצעתי לך פעם
אולי, לא זכרתי. אנסה, כי באמת בננה צ'יפס אני אוהבת מאוד, ואולי השינוי הזה של המרקם בתוספת ההקפאה שתפחית מהארומה הבננית יהיה לי חביב.
כאן מוכרים בננות בקדושת שביעית בשונה מכל שאר הפרות והירקות בסופר, שהם יבול נכרי/ יבול שישית וכל מיני. אז בכלל שווה.

הכל מאד מאד אישי,
נכון. ועם זאת יש גם תופעות אוניברסליות או לפחות רווחות, ולכן אני מתעניינת אם מוכר לעוד מישהי. לא כדי לקבל אישור לתחושות שלי אלא כמין סקרנות ורצון לשותפות.

עזרה בניקיון הבית פעם בשבוע באופן קבוע - גורם לה לחץ ומועקה.
יכולה להבין את זה: לארגן את הבית לקראתה, אולי לדאוג שלא ייראה מוזנח מדי "כי פאדיחות"...
אמא_צעירה*

החיוניות שלי חלק שביעי

יש לי שאלה מעניינת, שעומדת לי הרבה מאוד זמן בראש, ולאור מה שנוודית כתבה
ברוב הימים אני לא אוכלת כלום עד שתים-ארבע אחה"צ, לגמרי לא רעבה.
זה התעורר לי שוב:

למה ביהדות המושג פת שחרית נחשב כל כך? למה פת ולמה שחרית?
למעשה הרבה יותר נח לא לאכול בבוקר כמעט כלום, הקיבה עדיין ישנה, ומערכות חיונייות יותר מקבלות את זרימת הדם לפניה. אני תמיד מרגישה שאני משבשת את המערך כשאני אוכלת מוקדם מדי...
מנסה לנחש.. לא לשפוט, לא להבין באמת, כי הרי הם כבר לא כאן ואי אפשר לשאול אותם :-)
נוודית*

החיוניות שלי חלק שביעי

שליחה על ידי נוודית* »

פת שחרית זה מחייב? את חייבת לאכול בבוקר לפי ההלכה?
או שזו המלצה?
אישה_במסע*

החיוניות שלי חלק שביעי

תפילה

נכון לעכשיו הפסקתי להכין את סלטי הפרות הגדולים במיץ תפוזים סחוט ומפוסטר כנראה בעיקר הפוסט של גוגוס בעניין המיץ, אבל עד לא מזמן ההתייחסות כללה גם אותם.

למה וויתרת על סלט מצויין רק בגלל מיץ? לדעתי שכרך יצא בהפסדך

אולי תחתכי עוד לפני תחילת האכילה את החלק שמיותר עבורך? אולי אפשר אפילו לבקש מהמוכר ב"חתולייה"? (מה זה השם הזה?) אפשר לתת אותו לחתולים...

אני לא מדמיינת את עצמי מבקשת מהמוכר. לחתוך בעצמי זה אפשרי, רק שהחלק המיותר הוא לא קבוע, הוא משתנה בהתאם ליום, לשעת האכילה, למה שאכלתי בערב מקודם...
והחתולייה זה השם המקובל בבסיס. פעם השם הרשמי היה סטקייה. כמובן שלא היו שם שום סטייקים. אז קראו למקום חתולייה, כדי להביע את הרעיון שהבשר שם הוא בשר חתולים. מאז המקום שודרג ושמו הרשמי שונה לסלטייה (שזה שם יותר הגיוני, כי מוכרים שם סלטים). אך השם המקובל נשאר חתולייה.
_אני משתחררת בקרוב
לגמרי?
ומה את הולכת לעשות?_

כן, לגמרי. ואני הולכת למצוא עבודה. אם אפשר במשרת סטודנט אם לא במשרה מלאה. ולעבוד. וגם ללמוד במקביל.

_בקשר לרעב בבוקר
יש לי תאוריה לא מוכחת, שככל שאני אוכלת ארוחה גדולה בשעה מאוחרת אקום רעבה יותר בבוקר שלמחרת.
מצלצל למישהי?_

לי לא. הסיבה שהתחלתי לאכול בערבים היא כדי לא להיות מורעבת לקראת שעת ארוחת הצהריים. ניסיונותי לאכול את ארוחת הבוקר המוגשת בבסיס עלו בתוהו.
אצלי הסיבה לכך שהייתי רעבה בבוקר הייתה שאכלתי ארוחה קטנה בערב. ואולי זה לא היה ברור ממה שרשמתי מקודם - זה המצב הנכון לדעתי! המצב בו אני אוכלת מאורח בערב-לילה, ואחר כך לא רעבה עד שעה די מאוחרת הוא בעיני משובש. הפרי הבאוש של הפחד מרעב.
אגב, אתמול אכלתי לארוחת ערב תבשיל קישואים קל מאוד להכנה (שאת המתכון שלו כתבה בשמת בדף החיוניות הראשון, מה שגיליתי בעקבות החלטתי לחזור ולקרוא את דפי החיוניות), אבל אחר כך אכלתי שקדים וגבינה. אולי הסיבה להעדר הרעב היא הכמות ואולי זה באמת עניין של פחמימות/שומנים.

הרוח הניסויית ששרתה עלי גם היא פרי הקריאה המחודשת בדפים. פתאום ראיתי איך כולן עשו ניסויים מגניבים ולמדו דברים חדשים וגן אני רציתי. אז הנה, הצטרפתי גם אני למסורת ניסויית זו.
אישה_במסע*

החיוניות שלי חלק שביעי

משלימה סיכום קצר כדי לא לשכוח:

קודם כל, מה שהיה כדאי לרשום מההתחלה, עוד מיום שני בערב. קיבלתי מחזור.
מאז המחזור הראשון שלי אני הולכת ומשפתרת במודעות הוסת שלי, ועם הזמן גיליתי שהיכולת שלי לא להיות במודעות די נמוכה. גם אם אני מחליטה במחשבותיי שאין לי כוח לקום לרוקן אם אני מרגישה שאני צריכה אני לא מצליחה להתעלם.
אבל הוסת הנוכחית ממש מוצלחת. אני מרוקנת רבה יותר מופספסת הרבה פחות, ללא שום מאמץ מצידי.
ועכשיו אני תוהה - האם זה קשור איכשהו לניסוי החיוניות שלי?

אתמול והיום היו ימים מוצלחים מאוד. אתמול מבחינת לימודים - סיימתי עבודת הגשה ולמדתי לא מעט - והיום מבחינת קניות. אחרי שהלכתי לשלוח בדואר את העבודה הנ"ל היה לי מצב רוח ללכת לאנשהו, ולמרות שהתכוונתי לחזור הביתה לתלות כביסה ואז אולי ללכת לעשות קניות, שיניתי את תוכניותיי, ואף הלכתי לא בדרך הקצרה אלא בדרך שתאפשר לעבר בחנות הטבע היחידה שיש בעירי הקטנה. האפשרות ללכת לחנות הטבע הייתה אולי הסיבה העיקרית לבחירתי, שכן היום הייתה הפעם הראשונה שזכיתי להגיע אליה, ביותה פתוחה בשעות לא נוחות.
וכמה שמחתי לכך שהגעתי אליה! יש שם מלא דברים שקראתי עליהם בבאופן ואין במקומות אחרים! קניתי לי צימוקים אורגניים טעימים של תבואות (ולא מסין! נמאס לי להתלבט בין תמיכה בחקלאות אורגנית בהיותה עדיפה לבני האדם ולסביבה, לבין רצוני להחרים את סין, בהיותה אץ המלאה הפרות זכויות אדם כרימון) שקדים ואגוזים ברזילאיים, והכי חשוב, היו צמחים מיובשים שונים ומשונים! וקניתי בסוף כל סוף סרפד. כמו כן קניתי לואיזה ומליסה, ואני כבר מתכננת איך חזור ואקנה עוד חליטות שונות ומשונות, ואערבב לי תה כרצוני.
אחר כך תהיתי אם לחזור הביתה או להמשיך לעשות קניות והחלטתי בעד הקניות. ההחלטה הייתה מוצלחת - קניתי קישואים לעוד תבשיל קישואים בשמתי, אבוקדו, עוד שקדים (לקחתי את קופסאת השקדים האחרונה מחנות הטבע) ואגוזי מקדמיה. ובחנות אחרת קניתי נעלי/גרבי בית וקופסא נסגרת היטב.

הלכתי הביתה, ובדרך עברה המכונית של הורי, שכמובן הסיעו אותי הביתה.

אמא קנתה סופגניות עם מיני ציפויים טעימים ואכלתי שתים מהן עם תה. שמתי לב ובדקתי אך שום תחושת כבדות לא באה אחריהן. שמתי את חליטת הסרפדים להכנה והחלטתי לבשל. הכנתי כרובית, תבשיל עדשים אדומות ותבשיל עדשים ירוקות. הכל טעים ואני מרוצה ממש. אה, ובנוסף לכל זה הנר שהדלקתי במקום אור בשעה אחת עשרה בערך אתמול בלילה, ביחד עם זה שלמרות שלא הצלחתי להירדם אחרי שהלכתי לישון מוקדם בחצות קמתי מוקדם מבדרך כלל בימי שישי, עשה לי חשק לסביבה נקייה מזיהום אור לכן לפני שעה בערך, כשסיימתי עם כל האוכל המרובה (ויצא הרבה. אכלתי יותר מחצי כרובית, אך מלבדה יש שני סירים על הכיריים. כייף להרגיש עקרת בית מוצלחת :-) ) <לקראת הסוך המשכתי לאכול את תבשילי העדשים ביניהם ערבבתי למרות שכבר הייתי שבעה. בעיקר כי רציתי לסיים עם האוכל ולא להשאיר את הצלחת על השולחן ולכן את ה"מטלה" לא גמורה. מה גם שאחרי הערבוב לא יכולתי להחזיר את התבשיל לסירים. לא הייתה תחושת עודף מלאות, כנראה כי נשאר ממש קצת ובעיקר מים.

עכשיו אני מתכוונת בקרוב לכבות את מסך המחשב <שעליו יש תוכנה המשנה את צבעו לגוונים אדומים יותר עם בוא החשכה> ולהתחיל לסדר את הקניות שלי, למצוא מקום לכל הצמחים המיובשים שאני מתכוונת לקנות, למצוא מקום לדברים שלי שאני מחזירה הביתה מהצבא, ובקיצור לעשות הרבה סדר. ואחרי זה אני מתכוונת ללמוד. וכל זה לאור נרות.

בינתיים אני מציעה לצרף לאוכל ולתנועה המככבים בדך הזה מראשיתו את חשיבות ההימנעות מזיהום אור.

שיהיה לכולכן ערב מצויין וחיוני!
גוגוס*

החיוניות שלי חלק שביעי

שליחה על ידי גוגוס* »

אישה במסע יקרה, סוף סוף הגעתי לקרוא אותך.
מקסים ביותר מה שאת עושה, ממש התענגתי על הקריאה.
ובאמת מחזיר גם אותי לרוח המקורית של הדף, למרות שבימים אלו אני שמה לב שיש לי המון רעיונות להתנסות אבל שום יכולת באמת לארגן את עצמי לתוך ניסוי כלשהו.
אני חשה שצריך לזה איזה מרחב פנימי (גם אם קטן) וכרגע אין לי פנוי.

כותבת כאן לעצמי שהכי הייתי רוצה לחזור לניסוי של אכילה מועטה (יעלי עשתה לי חשק, חבל על הזמן...) או של אכילה מדויקת מנגנון רעב/שובע.
אני אוכלת פשוט המון. האוכל הכי טוב שיש, הכי מדויק שיש, בסט אוף דה בסט, באמת. אבל יא אללה, המון...
והתוצאה היא שהרבה פעמים עולה בי החשק לצום, נגיד ליום או יומיים. גם את זה אני לא עושה אבל אני רואה איך הדברים קשורים ואיך החשק לצום לא נובע מעצמו אלא ממשהו אחר.

הכי קשה לי שם זה להתייחס לכמויות כשהכל כל כך מזין. המחשבה שעוברת בי היא - אם אני אוכלת עוד אני מרוויחה טונות של טוב ושפע אז למה לא בעצם?
ואת השיבוש אני מנפנפת.

אני מזהה בינתיים, רק מהתבוננות, שיש בי עוד חלק שאומר שמפחיד לאכול מעט גם אם הגוף מבקש. שמשהו ייחסר לי.
והדבר שקופץ לי שם זה שמה שנחשב בעיניי הרבה או מעט מאוד תלוי באיך שגדלתי ואיך שחייתי עד כה, ושיש לי שם תפישה אבסולוטית במקום תפישה יחסית.
יולי_קו

החיוניות שלי חלק שביעי

שליחה על ידי יולי_קו »

גוגוס ,

אני מרגישה דברים דומים למה שתארת, ובמיוחד אני אוכלת פשוט המון. האוכל הכי טוב שיש, הכי מדויק שיש, בסט אוף דה בסט, באמת. אבל יא אללה, המון...
והתוצאה היא שהרבה פעמים עולה בי החשק לצום, נגיד ליום או יומיים. גם את זה אני לא עושה אבל אני רואה איך הדברים קשורים ואיך החשק לצום לא נובע מעצמו אלא ממשהו אחר.
הכי קשה לי שם זה להתייחס לכמויות כשהכל כל כך מזין.

אני ממשיכה להתכוון לאכול רק מתוך רעב, שמגיע רק בצהריים.
אבל ביומיים האחרונים אכלתי עם הילדים אחר הצהריים ובערב פשוט כי האוכל טוב וטעים, ולא בגלל רעב.
בדרך כלל אני שותה בבקרים מים מלומנים (לימון) וגם זה לא מוקדם. הבוקר הקל הזה הוא תענוג.
אבל כשאני כן אוכלת (מהצהריים) הכמויות גדולות. מדי.
אני ממשיכה להתבונן על זה.

אשה במסע,

גם אני מרגישה ש אחרי אכילה עודפת התחושה היא שהקיבה מתמלאת עד הסוף, ועוד קצת. וזה יוצר כבדות, אבל אחרת. התחושה היא לא של לבנה בבטן אלא כאילו הקיבה היא שקית או מיכל אחר, ומילאתי אותו עד הסוף, ואז עוד קצת. והיא גם חולפת הרבה יותר מהר. כאילו חלק מהמזון שנאכל לא מתוך שובע התעכל, התפנה מקום, האוכל העודף ממלא אותו ואין תחושה של עודף מלאות. זה קורה ממש מהר, חצי שעה-שעה. כלום לעומת השעות של הכובד של המאפים.
יופי של ניסוח.
יולי_קו

החיוניות שלי חלק שביעי

שליחה על ידי יולי_קו »

אישה_ במסע, פתאום שמתי לב שאת כותבת אשה עם י'.
אישה_במסע*

החיוניות שלי חלק שביעי

יוליקו, אולי תצטרפי לניסוי שלי?
במשך חמישה, או שלושה, או מספר אחר של ימים, לשים לב אם את אוכלת כשאת כבר שבעה. זה היה הניסוי שלי שלקחתי לפני יותר משבוע, ושאני ממשיכה אותו עכשיו.

גוגוס
ההתנסות שאין לך כוח אליה, זה לאכול פחות, או לשים לב מתי את אוכלת כשאת כבר שבעה? כי אם אין לך מרחב פנימי לשינויים, אפשר פשוט להתבונן על הדפוס הזה. דפוסים נוטים להשתנות אם פשוט מתבוננים בהם :-)
גוגוס*

החיוניות שלי חלק שביעי

שליחה על ידי גוגוס* »

דפוסים נוטים להשתנות אם פשוט מתבוננים בהם
מה את אומרת??? באמת???
<את מתוקה שזה משהו. חייכת אותי לגמרי>

לאכול פחות, או לשים לב מתי את אוכלת כשאת כבר שבעה?
לא זה ולא זה. לעצור כשאני שבעה.
מהדברים שאני אוכלת, מה שלא אוכל ייזרק לפח. כואב לי הלב... שייק ירוק, סלט. טריים וטעימים מאוד. קשה לזרוק.
תפילה_לאם

החיוניות שלי חלק שביעי

שליחה על ידי תפילה_לאם »

מהדברים שאני אוכלת, מה שלא אוכל ייזרק לפח. כואב לי הלב... שייק ירוק, סלט. טריים וטעימים מאוד. קשה לזרוק.
גוגוס, את דוחקת את הפולניות מהמשבצת שלהן! לאן נלך?
נוודית*

החיוניות שלי חלק שביעי

שליחה על ידי נוודית* »

לעצור כשאני שבעה
תוהה - אולי לא חייבים לעצור? אם זה אוכל חיוני, סלט, פירות עסיסיים, אולי זה סבבה אם אוכלים מעבר לנקודת השובע, סתם להנאה ולשמחה?
אני לא מדברת על העמסת יתר ממשית, אבל אני מרגישה שיש מירווח לא קטן ודי גמיש בין השובע לעומס.
בחוויה שלי - לפעמים מתאים ויש צורך ומשיכה לצמצום, לריקנות ובניקיון, ולפעמים מתאים ויש צורך בעושר, במגוון, בהנאה מהאכילה, ואפילו בהרגשת מלאות.
אישה_במסע*

החיוניות שלי חלק שביעי

גוגוס

אם את לא עוצרת כשאת שבעה ואין לך מקום פנימי לעצור, אז פשוט תתבונני בזה :-) לזה יש לך מקום פנימי?
ולמה מה שאת לא אוכלת יזרק לפח? סלט יכול בכייף לעמוד כמה שעות, ואולי עד אז מישהי תהיה רעבה שוב.

נוודית

אני חושבת ש לפעמים לאכול מעבר לנקודת השובע זה בסדר, אבל לא תמיד, ומהסיבות הנכונות.
גוגוס*

החיוניות שלי חלק שביעי

שליחה על ידי גוגוס* »

גוגוס, את דוחקת את הפולניות מהמשבצת שלהן! לאן נלך?
מה זאת אומרת? לבקר את סבתי הפולנייה, בת יותר מתשעים ועוד כוחה במותניה.
היא תעשה לך כזה בית ספר שתשכחי כל מה שידעת על פולניות. בניגוד לכל המתחזות, היא מורשה.
אם את לא יודעת מה זה אומר, כדאי שלא תבואי.

לפעמים מתאים ויש צורך בעושר, במגוון, בהנאה מהאכילה, ואפילו בהרגשת מלאות.
אצלי - הצורך במלאות הוא כמעט כמעט תמיד דחיקה רגשית. ואני בהחלט בעומס כזה כרגע אז אני לא מופתעת בכלל.

סלט יכול בכייף לעמוד כמה שעות, ואולי עד אז מישהי תהיה רעבה שוב.
לא אצלי. מפונקת שזה משהו.
אישה_במסע*

החיוניות שלי חלק שביעי

אצלי - הצורך במלאות הוא כמעט כמעט תמיד דחיקה רגשית.

העומס הוא כזה שלא נותן לך פרק זמן כלשהו לעצמך? כי אם לא את יכולה לנסות בפרק הזמן זה להרגיש את הרגש הנדחק. או לתת כוונה להרגיש את הרגש הנדחק.

אני, אם לא שמת לב, מאמינה בלפרק משימות גדולות לחלקים כמה שיותר קטנים וכמה שיותר קלים.

ואפשר גם לנסות להכין סלט בחצי מהגודל הרגיל ורק אם את רעבה להכין שוב. ממש לא מזמן קראתי את הקטע שבו את עושה ניסוי כזה :)
ואם את לא מצליחה או אין לך פניות לזה וכו' אז אפשר לתת כוונה להכין לעצמך מזון בדיוק בכמות המתאימה לך.

<לבשמת עבד רק לקרוא את המשפטים של ה"לתת כוונה". אולי גם לך יעבוד?>
תפילה_לאם

החיוניות שלי חלק שביעי

שליחה על ידי תפילה_לאם »

לבקר את סבתי הפולנייה, בת יותר מתשעים ועוד כוחה במותניה.
תודה. יש לי אחת משלי, טפו עליה. @}

למה וויתרת על סלט מצויין רק בגלל מיץ? לדעתי שכרך יצא בהפסדך

_סלט יכול בכייף לעמוד כמה שעות, ואולי עד אז מישהי תהיה רעבה שוב.
לא אצלי. מפונקת שזה משהו._

זהו, שהוא לא היה מצוין ממש. אני תוהה מה נשאר בו אחרי עמידה של כמה ימים במקרר, וזאת עוד לפני המחשבה על מה היה בו לכתחילה כשעוד היה טרי.
אני רואה שבלי עין הרע הצלחתי לאמץ נוהג של חיתוך פרות לילדים, ואני מתכבדת מהמנה היפה הזאת, וחוץ מזה מבלנדרת לי לא מעט פרות בשייק, ולאחרונה נהנית כל כך (וגם בעלי!) מחתיכות קטנות של תפוז (או פרי אחר) בסלט הירקות הגדול של ארוחת הערב. ולכן נראה לי שהוויתור על הסלט הוא לא הפסד גדול ואולי לא הפסד בכלל.
תוך כדי הכתיבה נזכרת, שאמנם הרציונל היה הכנת סלט גדול שיחכה ויהיה זמין כי הנוחות והזמינות הזאת עדיפה בעיניי אפילו שכוללת ירידה בערכים התזונתיים , אבל נקודת הפתיחה של הסלט הייתה קינוח לארוחת שבת. ולכן אולי שווה להכין סלט קטן יותר.
השבת אכלנו תפוחים אפויים. ניסיתי לאלתר מתכון ללא סוכר. ויצא... נפלא!!!

משהו מעניין:
לפני כמה שבועות חלה בעלי בברונכיטיס. הודות לאנטיביוטיקה הא הבריא ב"ה, אבל עדיין גורר שיעולים ולחה.
הערב אמר לי שהוא מרגיש שהקפה לא טוב לו, כי בעקבות השתייה חש התגברות של הופעת הלחה.
התחלתי לענות והוא המשיך ואמר, שאולי האשם הוא בחלב (חלב עיזים).
מעניין אותי להשתתף כצופה מן הצד בהתבוננות ובתגליות שלו!

אנסה,
הקפאתי פרוסות של בננה אחת. זה היה חלק מהקינוח בסעודת היום (לצד כדורי תמרים מוקפאים וערמונים קלופים משקית).
חובבי הבננה המקומיים לא התלהבו. ואני הרגשתי שזה היה "נסבל", לא "קינוח שווה". שמתי לב שהמרקם של הבננה המפשירה לאטה בפי נחמד לי, אבל הטעם...
חשבתי שאולי בהזדמנות אנסה לאפות או אפילו לטגן, אבל אחר כך חשבתי שחבל על הטרחה. מה יישאר מערכי המופת של הבננה אחרי ההתעללות הזאת? :-0

_למה ביהדות המושג פת שחרית נחשב כל כך? למה פת ולמה שחרית?
למעשה הרבה יותר נח לא לאכול בבוקר כמעט כלום, הקיבה עדיין ישנה, ומערכות חיונייות יותר מקבלות את זרימת הדם לפניה. אני תמיד מרגישה שאני משבשת את המערך כשאני אוכלת מוקדם מדי..._
אמאץ,
אאל"ט, לפי הרמב"ם שרבים מסתמכים עליו ומעריכים את הנהגותיו גם בימינו (ע"ע אורי מאיר צ'יזיק) אמורים לאכול בבוקר את הארוחה הגדולה ביותר.
אבל, שוב אאל"ט, נדמה לי שאין הכוונה לאכול מיד בקימה, אלא כעבור זמן מה של ערות. מן הסתם, הכוונה לזמן שהגוף התעורר כבר והארוחה אמורה לספק כוחות לכל פעילות היום. אם אוכלים אוכל מזין ומקפידים על קצב אכילה נכון - זה אמור להיות חיובי.
אישה_במסע*

החיוניות שלי חלק שביעי

את יכולה לאכול סלט אחרי עמידה של כמה ימים במקרר. :-0
אני יכולה לאכול סלט אחרי כמה שעות, ולפעמים ביום המחרת, וזהו.

כנראה שאת צודקת ולא הפסדת הרבה, אם בכלל.

אפשר את המתכון לתפוחים אפויים?
מיכל_בז*
הצטרפות: 14 יוני 2010, 16:49
דף אישי: הדף האישי של מיכל_בז*

החיוניות שלי חלק שביעי

שליחה על ידי מיכל_בז* »

_לבקר את סבתי הפולנייה, בת יותר מתשעים ועוד כוחה במותניה.
תודה. יש לי אחת משלי, טפו עליה._

מה יש להן לפולניות האלה שהן מאריכות ימים? הפולניה המקורית שלי חיה עד גיל 97! צלולה עד יום מותה כמעט.
מאי*
הצטרפות: 01 ספטמבר 2003, 17:18

החיוניות שלי חלק שביעי

שליחה על ידי מאי* »

נדמה לי שאין הכוונה לאכול מיד בקימה
בוודאי שלא, הרי לפי ההלכה היהודית אסור בכלל לאכול לפני תפילת שחרית (יש הקלות לאנשים חלשים) אז אדם ממוצע קם בבוקר, הלך להתפלל, אולי למד משהו, ורק אז, שעתיים-שלוש אחרי הקימה, אכל את ארוחת הבוקר שלו. כך בעלי אוכל למשל - ובהחלט זה שונה מלאכול ישר כשקמים!
אלמונית*
הצטרפות: 01 אוקטובר 2001, 09:06

החיוניות שלי חלק שביעי

שליחה על ידי אלמונית* »

נדמה לי שאין הכוונה לאכול מיד בקימה, אלא כעבור זמן מה של ערות.
ואני מוסיפה שמניסיוני מדובר על ערות פעילה מאד לפני הארוחה.
בנערותי, בימי קטיף ההדרים, היינו יוצאים בארבע בבוקר לקטיף. בשבע היו מכינים לנו ארוחת בוקר של מלכים (יחסית לקיבוץ שנות ה-70) בפרדס והיינו טורפים את זה.
בצעירותי, בעבודתי ברפת, חליבת בוקר התחילה בקימה בשלוש לפנות בוקר. כשהייתי מגיעה לחדר האוכל, מורעבת אחרי 5 שעות עבודה, הייתי מעמיסה ערימת ביצים, לחם וירקות על המגש.
בשיחה שהייתה לי עם חברה שגרה באנגליה, על ארוחת הבוקר הבלתי אפשרית של האנגלים (ביצים עם בייקון+צ'יפס+ עוד כמה איכסים), היא אמרה שלהערכתה ארוחת הבוקר הזו התפתחה אצל החקלאים ועובדי הכפיים. זה באמת עושה את התפריט יותר הגיוני בעיניי.

אני לא מסוגלת לאכול ארוחת בוקר גדולה ומזינה גם אם אני ערה כבר שעות, אם לא עבדתי באופן פיזי מאומץ. אם אני כבר עושה את זה, זה פותח לי תאבון מיותר (בשבילי) לשאר היום.
<רוזמרין>
גוונים*
הצטרפות: 23 מרץ 2010, 16:12

החיוניות שלי חלק שביעי

שליחה על ידי גוונים* »

ואני הרגשתי שזה היה "נסבל", לא "קינוח שווה". שמתי לב שהמרקם של הבננה המפשירה לאטה בפי נחמד לי, אבל הטעם...
תפילה, למה את כל כך מתעקשת על הבננה?
אני גם לא אוהבת בננה, שלא לומר שונאת על גבול הנגעלת מהדבר הזה.. ואני הכי לא בררנית בעולם ואני מתרשמת שגם את לא.
אז פשוט ויתרתי על זה. לא מנסה, לא מתקרבת.
מדי פעם יש כאן בבית כי האיש מאד אוהב אבל הוא אחראי על העניין, הוא קונה לעצמו (אני לא קונה לו, כי אני לא יודעת לבחור מה בשל וכו') והוא כבר יודע שבבוא העת הוא גם ייתן לפיצקית לטעום ואם היא תאהב הוא יהיה אחראי הבננות גם עבורה.
בגלל שאת לא בררנית באוכל, למה להתעקש על משהו שכל כך לא בא לך בטוב? אפילו שהוא מזין ונחמד בעיני אנשים אחרים?
יש המון סוגי מזון מזינים ונחמדים אחרים שאת אוכלת, לא?
גוגוס*

החיוניות שלי חלק שביעי

שליחה על ידי גוגוס* »

רוזמרין, איזה עונג לראות אותך כאן. חשבתי שהתאדית לגמרי.

אני תוהה על החקלאים, כי ממה שאני מכירה מתרבויות אחרות זה לא עובד ככה.
אוכלים נורא מוקדם בבוקר ארוחה שכזו, בשרית אם אפשר, ואז יוצאים להמון שעות ולא חוזרים עד החושך.
לא כולם עובדים בקיבוץ או בקירבת הבית כך שניתן לחזור אחרי כמה שעות ולאכול.
ואולי בעצם לזה התכוונה חברתך?

אחד הימים הבלתי נשכחים בטיול שלי אחרי הצבא במרכז אמריקה - אני והאיש בדרך למקום שנקרא "דלת גן העדן" בגואטמלה. בחמש בבוקר כבר אמורים להיות בטרמפים.
המשפחה המארחת מציעה לנו חצי עוף עצום וטורטיות ועוד כמה מבושלים. כמעט מתנו במקום. השעה ארבע וחצי בבוקר...
הם חקלאים והגבר יצא בחמש ולא יחזור כל היום אז זה מה שמחזיק אותו.
אכלנו שתי טורטיות עם איזה ממרח וגם זה היה יותר מדי.

מה יש להן לפולניות האלה שהן מאריכות ימים? הפולניה המקורית שלי חיה עד גיל 97! צלולה עד יום מותה כמעט.
מה שיש להן זה מספיק שכל בשביל לסנוט ולעקוץ ולהגיד כל מה שבא להן ואין שבא להן ושימות העולם.
סבתי כבר לגמרי לא צלולה. נשארה לה בדיוק מספיק צלילות בשביל להמשיך לתקוע סכינים בכולנו ולדעתי העונג הזה מחזיק אותה בחיים.
אח, שתהיה לי בריאה.
גם אני אומרת לה כל מה שבא לי בדיוק איך שבא לי. ושתינו צוחקות. עם אף אחד אחר בעולם אני לא יכולה ככה. מה אעשה כשתלך?
אמא_צעירה*

החיוניות שלי חלק שביעי

למה ביהדות המושג פת שחרית נחשב כל כך? למה פת.
שמתי לב שעל הפת לא עניתן, בטח לאור הדיון הקודם ;-)

אבל תודה על התשובות לגבי שחרית.

תפילה, אפשר מתכון?? לתפוחים?
תפילה_לאם

החיוניות שלי חלק שביעי

שליחה על ידי תפילה_לאם »

אפשר את המתכון לתפוחים אפויים?
תפילה, אפשר מתכון?? לתפוחים?

בשמחה!
קניתי לי בכיף סכין מיוחד לריקון התפוחים, אחרי שבעבר עמלתי קשות על התוצאה שעכשיו החליקה בקלות.
העמדתי שמונה תפוחים חמוצים בתבנית.
סביב כל תפוח חרצתי בסכין חריץ לא עמוק.
מילאתי את החלל הפנוי שבתפוחים בצימוקים (אורגניים), בחמוציות (ברכז תפוחים), בקוקוס טחון ובקינמון טחון. טפטפתי לתוכם מעט תמצית וניל אמתית וגם תרכיז תפוחים. ועוד הנחתי גוש קטן של שמן קוקוס שהתקשה בראש כל פתח והשתדלתי לדחוס אותו פנימה, ועל ראש כל הכבודה הזאת מיקמתי גם חצי אגוז פקאן.
בתבנית הנחתי גם את הליבות (אלה שלא אכלתי...), עוד אגוזי פקאן וגם שקדים ויצקתי עוד מתרכיז התפוחים, קצת "תירוש" ומעט מים. והוספתי ובזקתי קינמון על כל החגיגה.
הכנסתי לתנור בחום בינוני-גבוה (?) ללא כיסוי ואפיתי אותם עד שהתכווצ'צ'ו וקיסם גילה לי שהתרככו מפנים.
אין לי ספק, שאפשר להסתפק בתרכיז מדולל יחסית.
תפילה_לאם

החיוניות שלי חלק שביעי

שליחה על ידי תפילה_לאם »

תפילה, למה את כל כך מתעקשת על הבננה?
למה?
יש כמה סיבות:
  • מזינה ביותר.
  • נגישה ביותר.
  • ואולי זו הסיבה העיקרית: המתיקות והמרקם הקרמי - בשילוב עם הערכים התזונתיים - הופכים אותה לחומר גלם אידאלי להכנת גלידות טבעוניות וגם לממתיק מעולה לשייקים.
תפילה_לאם

החיוניות שלי חלק שביעי

שליחה על ידי תפילה_לאם »

שמתי לב שעל הפת לא עניתן, בטח לאור הדיון הקודם
אני לא בטוחה ש"פת" בהקשר הזה היא דווקא לחם אלא אוכל בכלל כמו "אכול בשמחה לחמך".
רק_מה*
הצטרפות: 25 אפריל 2014, 23:20
דף אישי: הדף האישי של רק_מה*

החיוניות שלי חלק שביעי

שליחה על ידי רק_מה* »

אני מתניעה מהלך חיוניות, שבועיים היינו חולות כולנו, מעט שינה ומיעוט חלב(?!) ותחושת צורך ב - ריסט כללי. אני מתחילה בשיטה של לשנות מה שאני יכולה ומזהה בקלות כמשהו שבא לי ״להעיף״
אז במקום קפה עם חלב של אחהצ:
שתי כפיות גדושות שקדייה מקל קינמון וג׳ינג׳ר. דבש אם בא לי מתוק. מים חמים. יוצא מעין צ׳אי שקדים. אפשר גם הל/ ציפורן למי שמחבב.

חוזרת להדגיש את החלק הירוק בתזונה שלי. רוצה להתברזל באופן טבעי

חוזרת למלא את הרעב היומי הראשוני בקערת פירות וגרעינים.

שיקום
אלמונית*
הצטרפות: 01 אוקטובר 2001, 09:06

החיוניות שלי חלק שביעי

שליחה על ידי אלמונית* »

אוכלים נורא מוקדם בבוקר ארוחה שכזו, בשרית אם אפשר, ואז יוצאים להמון שעות ולא חוזרים עד החושך.
כן, גם בעלי עושה ככה אבל עם פיתה וגבינה צהובה ובצהריים יש הפסקת אוכל נוספת.
אז כמה השערות לגבי העניין:
  1. שזה עניין של הרגל. אם צריך, אז מתרגלים.
  2. שיש הבדל בין גברים לנשים ביכולת לאכול הרבה לפני שהוצאת כלום קלוריות.
  3. שאם יש באפשרותם, הם מעדיפים לאכול ארוחה גדולה אחרי כמה שעות עבודה. את זה אני מכירה גם מגברי הקיבוץ בשדות. השכם בבוקר, קפה עם עוגיות וסיגריה ורק בשמונה- תשע ארוחה גדולה.
  4. שככל שמתבגרים, קשה יותר לאכול ארוחות גדולות גם אם עבדנו קשה לפני כן.
אמא_צעירה*

החיוניות שלי חלק שביעי

טוב.. אני בת 23, מקווה שזה לא מבוגר ;-)
אולי זה חיבור שלי עם הגוף שלי יותר מאנשים אחרים בסביבתי... :-)
נוודית*

החיוניות שלי חלק שביעי

שליחה על ידי נוודית* »

המנקה סדרת כתבות על התנסות בשיטות תזונה ובריאות שונות, כולל טבעונות ורואו-פוד, פליאו, ועוד.
(רק התחלתי לצפות, אני לא מתלהבת, יש משהו בסגנון שאני לא הכי מחבבת, ואני בכלל לא אוהבת "שיטות" אבל מתעניינת, אז משתפת)
יולי_קו

החיוניות שלי חלק שביעי

שליחה על ידי יולי_קו »

אישה במסע, (וכל שאר המשתתפות, אפילו גוגוס ;-))

זו עיצה מצויינת, שאני מיישמת כבר.
אני מתבוננת ברעב, אכילה ותחושת שובע ושו''ת כבר כחודש (מאז שגוגוס המליצה לי לנסות אכילה מועטה).
אז זה נפלא לי. בקרים קלילים ונהדרים.
אוכלת פעמיים ביום (לרוב...),עם הגעת תחושת הרעב, צהריים וערב, או רק צהריים (!), ואין שום בעיה עם זה. לרוב גם נטול גלוטן וסוכרים מורכבים.

יש כן אכילה חברתית (כלומר בלי רעב, עם גלוטן ועם עוגות וכ''ו) כשאנחנו עם חברים,
ואני לעיתים מנשנשת פירות גם בלי רעב כשאני מגישה לילדי ארוחת 4 (אכילה חברתית כבר אמרנו?), או בערב שבת.
אני רואה מזהה ומרגישה מצויין את השלב של ה'אין רעב' ותחילת השובע (ושאלו שני שלבים שונים!).

אבל...
אני מרגישה צורך להגיע לנקודה שבה אני מלאה מאוד עד שבעה מאוד.
אני לא אוהבת את זה בדיעבד, אבל ממש מתקשה לעצור, וגם לא רוצה להלחם בזה בכח. רוצה שיבוא ברכות מבפנים.

ההתבוננות לא שינתה כרגע הרבה בנושא הזה.
ירדתי בהקפים (הבגדים מגלים לי), וכנראה גם במשקל, למרות שחזרתי לרוץ ולשחות (ושרירים שוקלים יותר משומן).
יש לי שרירים יפים ברגליים ובזרועות, אבל שרירי הבטן עדיין לא מאוד התחזקו (אני בדרך הטובה בכל זאת, ועם סבלנות והתמדה), ויש לי פאוץ (אאוץ...) חמדמוד של שומן בבטן התחתונה.
לא רוצה בהכרח לרזות, ובטוח לא מהר.

מה שאני רוצה זה לאכול כמו שאכלתי ברוב החיים שלי עד לפני 10 שנים, עם הכניסה להריון הראשון: לאכול עד תחושת ה'מספיק לי'.
זה אומר להפסיק לאכול בכייף הרבה לפני ה'טוב נו, אני אפסיק עכשיו, כי אני מתפוצצת, אבל רק עוד ביס אחרון כדי לגמור מהצלחת'.

אם יש רעיונות שיפורים והצעות אשמח לשיתוף.

יום טוב!
גוגוס*

החיוניות שלי חלק שביעי

שליחה על ידי גוגוס* »

הי נוודית, תודה על זה. צפיתי בראשון. גם אני לא מתתי על זה והנה למה:
הרבה פרסום לכל מיני משתפי פעולה מול מעט מאוד מידע חדש או הצגה חדשה של מידע.
למשל, אצל מיקי חיימוביץ' לא מזמן גם היתה תוכנית ברוח דומה, לא חידשה לי כמעט דבר, אבל הצליחה להציג דברים באופן נוגע ומלא עניין ובלי לפרסם אף אחד שיש לו אינטרס להרוויח כסף.
נקודה קטנה לעניין זה - קיבלנו רופא מאסותא שמוכר בריאות כשיש לו עודף משקל כבד והוא נראה בלתי חיוני בעליל. וקיבלנו את הבעלים של מצפה אלומות יושב לו עם כרס מכובדת ומוכר לנו בריאות. וואלה, לא עובד לי הדברים האלה.
שכל אחד יחיה איך שבא לו, אבל כשהוא רוצה למכור לי שירות הוא לא יכול להיות כל כך בטוח בעצמו ויודע אם הוא עצמו לא נעזר בשירות שלו.

הסגנון ההיסטרי והחרדתי של המראיין והמתנסה לא עושה לי את זה.
נזכרתי בעיתונאי שעשה את הסרט על הצום לסירוגין. גם בו היה משהו מהתכונות האלה אבל הוא היה כזה מלא הומור עצמי עד שסלחתי לו ונהניתי. פה יש בחור צעיר שלא מפתה אותי לפגוש אותו שוב.

והכי הכי חסר ושמרתי לסוף - אפס חשיבה ביקורתית. מה שמופיע עולה רק לשנייה ומייד יורד מסדר היום (בעיקר, מה עושים אחרי שיוצאים מאלומות עם חור בכיס...). אולי זה בגלל קוצר הזמן, אבל בעולם של היום, שבו כל זה ידוע ממזמן ויש שפע חומרים דומים מאוד, אי אפשר עוד להציג דברים כאלה כאילו גילית את אמריקה.
גוגוס*

החיוניות שלי חלק שביעי

שליחה על ידי גוגוס* »

הי יוליקו יקרה,
תודה על השיתוף. אני כבר כאן אז עונה לך בשמחה וקורצת לך בחזרה.

התנסות אחת יכולה להיות מה שנקרא חצאי צלחת (או כל שבר עשרוני אחר שנראה לך).
תמלאי את הצלחת כרגיל ותאכלי רק חצי. או שתמלאי חצי מראש.
המטרה היא לא לאכול חצי אלא להתבונן במה שקורה לך כשאת אוכלת חצי. אני מקווה שזה מובן.
זו התנסות לכמה ימים ואז הרהור, תוך כדי ואחרי.

התנסות נוספת - כשאת מזהה את הרגע בו את אוכלת יותר מדי עצרי לשנייה. שאלי את עצמך - מה אני מרגישה עכשיו? נסי לזכור את זה או לכתוב את זה איפשהו.
אחר כך המשיכי לאכול כמה שבא לך.
מאוחר יותר תהרהרי לך רגע במה שחלף בך ברגע ההוא, ובעיקר בקשר שיכול להיות בין החשק שלך להרגיש את הדבר הזה לבין האכילה.
זה ניסוי בהתבוננות, לא בצמצום אכילה.

לאכילה חברתית תמיד טוב להגיע שבעה לגמרי מאוכל חיוני לגמרי.
לראות מה קורה לך כשאת יושבת מול שולחן עמוס כל טוב ובוודאות לא רעבה.
לחשוב על זה דקה ורק אז להצטרף לאכילה.

_אני מרגישה צורך להגיע לנקודה שבה אני מלאה מאוד עד שבעה מאוד.
אני לא אוהבת את זה בדיעבד, אבל ממש מתקשה לעצור, וגם לא רוצה להלחם בזה בכח. רוצה שיבוא ברכות מבפנים._
עבודה רגשית, יקירה. על ההיסטוריה הפרטית שלך שמבקשת מאוד לא לרעוב שוב לעולם.
על הצורך ברשת ביטחון כזו. ברכות רבה, בהחלט בהחלט. להיפרד מהאמונות שם ולהשאיר מקום לריק שבו הכל מותר ובסדר.

<את אהובה מאוד. לא מכירה אותך בכלל, ובכל זאת, ממש נכנסת לי ללב>
נוודית*

החיוניות שלי חלק שביעי

שליחה על ידי נוודית* »

אפס חשיבה ביקורתית.
מסכימה עם כל הנקודות, ובמיוחד עם זה. בינתיים צפיתי בעוד פרקים, וחוסר החיבה שלי התבסס. יש רגעים ספורים בלבד שאני מאמינה לתהליכים שקורים שם, מהצד של הבחור. של גילוי לב אמיתי. בד"כ זה הרבה פוזה מכל הצדדים. אני באמת לא אוהבת שמוכרים ומוכרים. והכל ארוז ומסודר, משנה סדורה עם שיווק מנצנץ. למה אף אחד (כמעט) לא קם ואומר - אין תשובות, אבל יש שאלות טובות, שאם שואלים אותן אפשר להתפתח לכיוון הדרך האישית המתאימה, ויש סיפורים פשוטים ואישיים של אנשים, שיכולים לשמש השראה ולתת רעיונות. (ברור שאני יודעת למה, סימני שאלה לא מוכרים :).
גוגוס*

החיוניות שלי חלק שביעי

שליחה על ידי גוגוס* »

טוב, צפיתי עד הסוף.
הצטערתי שאין שם הומור בכלל ויש הרבה קיטורים. אין רוח של סקרנות מחקרית אלא של איזה... אילוץ אולי?
כאילו - אני מקריב את גופי למחקר, כזה.
אבל הסוף דווקא בסדר. הרופא, מכל האנשים בסרט, עושה את העבודה. כל ה"אלטרנטיביים" בעיקר מושכים את המתנסה הנרגן לכיוון של האמת שלהם.
הרופא הרגיל, לעומתם, מדבר על התאמה לאורח החיים במקום על אופנות. ממליץ על השארת הקשב לגוף ועל מגוון.
מרחיק מנחרצות.
כלומר, יש אצל הרופא מסר סמוי אבל ברור שהולך איתך, נוודית. הוא בעד השאלות, ואני חושבת שלו עצמו כאדם ואיש מקצוע יש סקרנות מחקרית אמיתית.
נו, כבר טוב. הוא מצא חן בעיניי. גם הדיבור שלו על מחקרים היה אהוד.
אהבתי שהוא אמר שיש גוף ידע מחקרי שמדגים ש... במקום להציג את הנחרצות המדעית הרגילה שעושה לי בחילה.
מדהים בעיניי שאחרי סרטונים שעוסקים בדברים שכל כך קרובים ללבי בסוף מי שהכי דיבר אלי היה הרופא הקונבנציונלי :-D
נוודית*

החיוניות שלי חלק שביעי

שליחה על ידי נוודית* »

זה שוב מדגים שבכלל לא חשובה האסכולה, חשוב הבנאדם.
הרופא הזה באמת פתוח וחושב.
הולכת_והרוח_בפניי*
הצטרפות: 11 אוקטובר 2014, 21:23
דף אישי: הדף האישי של הולכת_והרוח_בפניי*

החיוניות שלי חלק שביעי

שליחה על ידי הולכת_והרוח_בפניי* »

מגיחה לרגע, כותבת בערבוביה:

תחושת רעב על הבוקר - לפעמים, כשאני מתבוננת בה בתשומת לב, נדמה לי שזו לא תחושת רעב, אלא מיחושי תפעול. כלומר, אם יצאתי מאיזון תזונתי ערב לפני (אכלתי הרבה\לא מתאים), בבוקר יש מיחושים לא נעימים, כאילו הקיבה ומערכת העיכול מנסות להתניע בהילוך שני. זה לא ממש רע מבחינתי.

לאכול על הבוקר - אני לא טיפוס של בוקר, כנראה גם הקיבה שלי לא. אני מעדיפה משהו קל (שייק על בסיס יוגורט ופרי) כשעתיים אחרי שהתעוררתי, בתור התחלה. אבל בימים בהם אני יודעת שאני יוצאת מהבית לעבודה גופנית - הגוף מקבל בשמחה קערית קוואקר עם סילאן ושמן קוקוס (או במילים אחרות -פצצת אנרגיה). אולי זו הסיבה לפת שחרית על הבוקר?

בננות - תפילה, ראית אולי את הסרט המצוייר despicable me?

ציל - כפולניה לפולניה, אני כל כך איתך בדיאטת החבלים. האלרגיה שלי לבזבוז הולכת צעד אחד קדימה וחומלת על הירקות שמיועדים לזריקה בסופר. אני קונה אותם, תוך נזיפות במנהל החנות, שכבר לא יודע איך להתחמק ממני.

תפוחים אפויים לעצלנים בארבעה שלבים: קחו תפוח, הוציאו את הליבה. מקמו אותו בקערית. הכניסו למיקרו (לדקה? חמש? פתאום לא זוכרת)... בהישמע הצפצוף, הוציאו. מוכן. אפשר עם סוכר\סילאן\דבש.

נוודית - אני מקנאה. גם אני רוצה שהמאמץ הקולינרי שלי יסתכם בקילוף וחיתוך, והכלים יהיו קערית וסכין (ואולי אשמח לאמץ גם גלימה כתומה לשלב הזה של חיי כמייצג יחיד של הלבוש שלי...)
תפילה_לאם

החיוניות שלי חלק שביעי

שליחה על ידי תפילה_לאם »

בננות - תפילה, ראית אולי את הסרט המצוייר despicable me?
לא. מה זה?
הולכת_והרוח_בפניי*
הצטרפות: 11 אוקטובר 2014, 21:23
דף אישי: הדף האישי של הולכת_והרוח_בפניי*

החיוניות שלי חלק שביעי

שליחה על ידי הולכת_והרוח_בפניי* »

סרט מצוייר חמוד, שיש בו דמויות משנה צהובות חמודות (minions), שיש עליהן סרטונים קצרים ביו-טיוב כאשר חלק ניכר מהפואנטה היא - שהיצורים אוהבים בננות. ואנחנו מתהלכים בבית ומצטטים את הג'יבריש שלהן, בתוספת קריאות "בננה!" במבטאים מוזרים. תקראי לי מוזרה, אבל זה התחבר לי לרעיון של לתלות על עצמך פתקי בננה... (ונראה לי שמאז הסרטון, הבננות מתחסלות בקצב :))
תפילה_לאם

החיוניות שלי חלק שביעי

שליחה על ידי תפילה_לאם »

תקראי לי מוזרה, אבל זה התחבר לי לרעיון של לתלות על עצמך פתקי בננה...
כמובן שאת מוזרה, שהרי להדביק על עצמי "בננה" זה הדבר ההגיוני והנורמטיבי ביותר שאפשר לשקול. (בכלל שכחתי מזה. אולי אארגן לי עוד מעט אחרי שאעלה מן הרחצה, אם רק אזכור ואמצא כוח. בעלי בכלל עוד לא חזר מהעבודה, ואתמול לא חזר בכלל. אז אולי הגעתו תעורר אותי קצת. והוא דווקא אוהב בננות. נו, מאוחר, אני סתם מקשקשת בלי קשר...)

ואנסה לזכור לחפש את הסרטונים.
דנד_י*

החיוניות שלי חלק שביעי

שליחה על ידי דנד_י* »

לי אין בעיה לאכול את אלה יום אחרי. ככה לא מרגישה שזורקת.
זה קורה לי רק כשאין לי זמן לאכול, כי אם יש לי אני בדרכ גומרת גם אם כבר לא רעבה.
אגב - מרגישה ששייק דווקא גורם לי לאכול יותר, כי אני שותה אותו עם קש, אז אני לא ממש מרגישה שאני אוכלת משהו, עושה דברים במקביל לשתייה שלו, ויכולה שנייה אחכ לשכוח שהכנסתי הרגע לגוף כך וכך רכיבים אז אני לא אמורה לרצות עוד משהו.
תפילה_לאם

החיוניות שלי חלק שביעי

שליחה על ידי תפילה_לאם »

מרגישה ששייק דווקא גורם לי לאכול יותר
גם אני. גם כי קל יותר להכניס כמויות כשלא צריך להתאמץ ולנגוס וללעוס. ולתחושת השובע לוקח להגיע יותר זמן ממה שלוקח לשייק להתגלץ' לתוך הבטן.
אבל איכשהו זה מתאזן לי, כי לכאורה אין לי עוד דברים לאכול עד שאכין לי משהו נוסף.
שליחת תגובה

חזור אל “שנת הטבעונאות שלי”