דיונים לצד משבר במטבח
-
- הצטרפות: 30 יוני 2003, 10:48
- דף אישי: הדף האישי של תמר_ס*
דיונים לצד משבר במטבח
רק שלכי תדעי לפני כמה זמן הטרי הזה נשחט.
-
- הצטרפות: 23 יוני 2004, 19:21
דיונים לצד משבר במטבח
עד כמה שידוע לי, מפני שבתהליך ההפשרה יש אפשרות לחיידקים להתחיל להתפתח בבשר - והם ממשיכים להתפתח גם במקפיא. בעיקר במקפיא הביתי שהטמפרטורה בו יותר נמוכה מזו שבמקפיאים התעשייתיים, שנותנים מכת קור רצינית למוקפאים.
-
- הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
- דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*
דיונים לצד משבר במטבח
גם אני לא יודעת איך מכינים קוסקוס מלא, והימרתי על משהו דומה לשל בשמת: מיים רותחים 5 דקות, לערבב עם מלח בעזרת מזלג, לסגור עוד חמש דקות עם מכסה. גם הבן שלי מת על זה ובעיני זה זה לא מעורר תאבון. הגשתי עם תבשיל עדשים\חומוס עם עגבניות כדי שיתקבל חלבון מלא.
אגב באותה הזדמנות תהיתי למה על הקופסא של הקוסקוס הרגיל יש 3 דרכים להכנה ,מתכון ותמונה בעוד שלקוסקוס של הרדוף שעולה פי 4 אין כלום מזה. גם באתר שלהם לא מופיע בכלל קוסקוס על הוראותיו או בכלל.
אגב באותה הזדמנות תהיתי למה על הקופסא של הקוסקוס הרגיל יש 3 דרכים להכנה ,מתכון ותמונה בעוד שלקוסקוס של הרדוף שעולה פי 4 אין כלום מזה. גם באתר שלהם לא מופיע בכלל קוסקוס על הוראותיו או בכלל.
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
דיונים לצד משבר במטבח
בעוד שלקוסקוס של הרדוף שעולה פי 4 אין כלום מזה.
באמת שאלה! אני תמיד חשבתי שכולם יודעים מה לעשות עם זה ורק אני אהבלית חסרת כישורים...
וגם את הקוסקוס האינסטנט הכרתי רק בגלל שההורים של בעלי קנו כזה בפריז אז יצא לנו לקנות כמה פעמים בארץ (איפה זה ואיפה קוסקוס אמיתי... חבל שאין לי שורשים מרוקאיים... ).
אבל להרדוף אפשר לפנות ולהגיד משהו. אולי אני אעשה את זה באמת (עם זאת, לדעתי מה שאני קונה הוא אולי מהרדוף אבל לא נארז על ידי הרדוף. אולי הרדוף מייבאים את זה ושולחים לחנויות הטבע בשקים? והם אורזים בחבילות קטנות יותר?)
באמת שאלה! אני תמיד חשבתי שכולם יודעים מה לעשות עם זה ורק אני אהבלית חסרת כישורים...
וגם את הקוסקוס האינסטנט הכרתי רק בגלל שההורים של בעלי קנו כזה בפריז אז יצא לנו לקנות כמה פעמים בארץ (איפה זה ואיפה קוסקוס אמיתי... חבל שאין לי שורשים מרוקאיים... ).
אבל להרדוף אפשר לפנות ולהגיד משהו. אולי אני אעשה את זה באמת (עם זאת, לדעתי מה שאני קונה הוא אולי מהרדוף אבל לא נארז על ידי הרדוף. אולי הרדוף מייבאים את זה ושולחים לחנויות הטבע בשקים? והם אורזים בחבילות קטנות יותר?)
-
- הצטרפות: 10 אוגוסט 2001, 16:57
- דף אישי: הדף האישי של ענת_ג*
דיונים לצד משבר במטבח
רגע, רגע, אתן רוצות להגיד לי שאתן לא מכינות עם המתכון לקוסקוס של אורנה שפרון????
אז אתן פשוט חייבות. חייבות !!
זה מופיע בבאופן טבעי "מזון לגוף ולנפש" ואעתיק את זה הנה בשמחה ואז תבינו למה שאלתי איך מכינים את המלא, ואז תבינו שלא צריך להיות מרוקאיות בנות תשעים להכין. זה מדהים אווורירי מעדן וקלולה. קלי קלותא. אתן חייבות.
אז אתן פשוט חייבות. חייבות !!
זה מופיע בבאופן טבעי "מזון לגוף ולנפש" ואעתיק את זה הנה בשמחה ואז תבינו למה שאלתי איך מכינים את המלא, ואז תבינו שלא צריך להיות מרוקאיות בנות תשעים להכין. זה מדהים אווורירי מעדן וקלולה. קלי קלותא. אתן חייבות.
-
- הצטרפות: 27 אוקטובר 2001, 22:40
- דף אישי: הדף האישי של מיץ_פטל*
דיונים לצד משבר במטבח
ענתי, לא הייתי לוקחת סיכון.
דיונים לצד משבר במטבח
למיטב זכרוני - להפשיר תמיד עדיף דרך המקרר ולא ישר מהמקפיא לעולם החיצון...
-
דיונים לצד משבר במטבח
אוקיי, מתכון לקוסקוס אפשר לראות ב משבר במטבח
-
- הצטרפות: 17 אוגוסט 2003, 20:40
- דף אישי: הדף האישי של סמדר_נ*
דיונים לצד משבר במטבח
ענת, כשאת מתארת את זה זה נשמע הרבה יותר פשוט ממה שזכור לי מחיי המעשה...
בביתי נהוג (כלומר, בעיקר נהוג לקנות מוכן, אבל בהזדמנויות מיוחדות) לשפוך סולת יבשה על מגש גדול, ולהוסיף לסירוגין עוד מים ועוד סולת, וללוות את זה בתנועות ידיים מסויימות, שלא הצלחתי לקלוט, שמגבשות את הסולת סביב המים והופכות אותה לגרגרים (ההסבר התיאורטי של דודה שלי כלל מונחים כמו "התגבשות תהליכית", ואיכשהו פשוט לא הצלחתי להתנייע לתהליכיות הזו). כמה ממשיכים בתהליך -- זה תלוי באיזה גודל גרגרים מעוניינים. אחר כך מאדים אותם בסיר לקוסקוס, שנדמה לי שיש לו תחתית כפולה -- ובתחתית הפנימית, אכן, יש חורים. זה בכל מקרה לוקח ה-ר-ב-ה זמן.
מה שאת מתארת נשמע פטנט גאוני. זה אשכרה עובד??
בביתי נהוג (כלומר, בעיקר נהוג לקנות מוכן, אבל בהזדמנויות מיוחדות) לשפוך סולת יבשה על מגש גדול, ולהוסיף לסירוגין עוד מים ועוד סולת, וללוות את זה בתנועות ידיים מסויימות, שלא הצלחתי לקלוט, שמגבשות את הסולת סביב המים והופכות אותה לגרגרים (ההסבר התיאורטי של דודה שלי כלל מונחים כמו "התגבשות תהליכית", ואיכשהו פשוט לא הצלחתי להתנייע לתהליכיות הזו). כמה ממשיכים בתהליך -- זה תלוי באיזה גודל גרגרים מעוניינים. אחר כך מאדים אותם בסיר לקוסקוס, שנדמה לי שיש לו תחתית כפולה -- ובתחתית הפנימית, אכן, יש חורים. זה בכל מקרה לוקח ה-ר-ב-ה זמן.
מה שאת מתארת נשמע פטנט גאוני. זה אשכרה עובד??
-
דיונים לצד משבר במטבח
אשכרה עובד! נסי ותהני ואל תגלי לזקנות השבט שלך שלא ייתבאסו.
-
דיונים לצד משבר במטבח
טוב מרוב יוהרה בטח יילך לי על הקוסקוס הבא. (אורנה הזהירה שם בעיתון שאחרי מליון פעם שזה מצליח זה פתאם לא מצליח ואז נורא מאבדים את הבטחון. זה בטח השלב הזה, שמתחילים לעשות ענטוזים וחיוכים שחצניים ואפילו איזה נה נה נה נה נה מול הפרצוף של זקנות מרוקאיות מפוארות עבר.)
התהליך ההוא, המסורתי, נשמע אחר לגמרי, ובטח מניב גם משהו אחר.
אבל זה כאן, שווה.
התהליך ההוא, המסורתי, נשמע אחר לגמרי, ובטח מניב גם משהו אחר.
אבל זה כאן, שווה.
-
- הצטרפות: 24 ספטמבר 2004, 16:05
- דף אישי: הדף האישי של לוונדר_סגול*
דיונים לצד משבר במטבח
אח, איזה מן אתר זה באופן טבעי, הכל יש בו!
יש לי המון איטריות דקות וארוכות עקב מבצע הזוי בקוסמוס, אז חשבתי לעצמי - קוגל!
יצור מוזר ומאוד לא שגור על שולחני, כזה שאכלתי כמה פעמים ולפעמים היה מה זה טעים, ולפעמים לא ממש... אז ננסה.
הולכים לבאופן, כותבים קוגל ומקבלים מתכון חלומי של עירית לוי שהוציא לי מהתנור
את הקוגל הכי טעים שאכלתי
תודה לך!
יש לי המון איטריות דקות וארוכות עקב מבצע הזוי בקוסמוס, אז חשבתי לעצמי - קוגל!
יצור מוזר ומאוד לא שגור על שולחני, כזה שאכלתי כמה פעמים ולפעמים היה מה זה טעים, ולפעמים לא ממש... אז ננסה.
הולכים לבאופן, כותבים קוגל ומקבלים מתכון חלומי של עירית לוי שהוציא לי מהתנור
את הקוגל הכי טעים שאכלתי

תודה לך!
-
- הצטרפות: 22 נובמבר 2005, 16:04
- דף אישי: הדף האישי של רותם_ד*
דיונים לצד משבר במטבח
חוץ ממני עוד זוכר את הימים לפני עידן הסופרמרקט, שבהם כולם היו אוכלים חביתה וסלט וגבינה לבנה וזיתים ולבן לארוחת בוקר וערב (וריאציות על הנושא) וארוחת צהריים מבושלת כמו פירה וקציצות וסלט?
זה די דומה למה שאנחנו אוכלים בבית כיום... רק שעל כל אייטם ברשימה מישהו אומר שהוא לא בריא. וככה אנחנו מרעילים את עצמנו באופן שוטף באנרגיות שליליות שמצטרפות לאוכל...
זה די דומה למה שאנחנו אוכלים בבית כיום... רק שעל כל אייטם ברשימה מישהו אומר שהוא לא בריא. וככה אנחנו מרעילים את עצמנו באופן שוטף באנרגיות שליליות שמצטרפות לאוכל...