דיון על תרומות

אנונימי

דיון על תרומות

שליחה על ידי אנונימי »

דף זה עוסק בדיון תיאורטי בנושא התרומות.
האם כדאי בכלל לתרום. האם כדאי לתרום לעמותות. כיצד צריכה להתבצע התרומה. איך מוודאים שהכסף מגיע למקום הנכון וכו'.

המלצות על עמותות או מטרות ספציפיות שכדאי לתרום להן ראו בדפים: ראו גם: תרומות בגדים וציוד לפלסטינים / עזרה לפליטים בדרום תל אביב / עזרה לגנים מאולתרים לילדי עובדים זרים / מעשר התכנית הכלכלית של אלוהים

הדיון התחיל בדף למי אתם תורמים כסף למי כדאי לתרום.

{הועבר מהדף למי אתם תורמים כסף למי כדאי לתרום:}
אהבת_עולם*
הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*

דיון על תרומות

שליחה על ידי אהבת_עולם* »

חשוב לי לתרום לעמותות ש:
  1. פועלות בכיוונים שאני מאמינה בהם
  2. אמינות
  3. העשייה שלהן באמת אפקטיבית
יש עמותות שאני יודעת בוודאות שאני רוצה לתרום להן - כמו 'עזר מציון' - שגם עזרו לי הרבה בכמה מקרים (כמו כששברתי את הרגל), וגם אני יודעת שהם באמת נותנים ועושים המון, והכול ממקום נקי.

דרך אגב, אני מאמינה בגישה שאומרת שיש לתרום לצדקה מינימום 10% מהמשכורת (למרות שאני לא דתייה, זה נחרת בי מהחינוך הדתי שקיבלתי, אחד הדברים היחידים ששמרתי).
יש מי שזה נראה להם הרבה. אבל אני חושבת שזה הגיוני. כי בשורה התחתונה, למרות המאמצים שלנו - בעצם אלוהים/היקום הוא זה שנותן לנו את הכסף. אז הגיוני שניתן סכום יפה מזה הלאה.
זה גם מעיד על תפיסת השפע שלנו. ויש לשער שמְזַמֵן עוד שפע.
ליאת_טאוב*
הצטרפות: 06 פברואר 2003, 21:21
דף אישי: הדף האישי של ליאת_טאוב*

דיון על תרומות

שליחה על ידי ליאת_טאוב* »

אפשר לתרום כסף לפרויקט קטן שאת מאמינה בו ולא לעמותה (שבה הכסף נבלע בתקציב הכללי ובטח אינך יודעת למה הוא הלך).
למשל,
אפשר לתרום לגינה קהילתית שמתפחת קרוב אליך,
או לוועד הבית שלך לצורך שיפוץ הבניין,
או לוועד בית של בניין מוחלש בעיר שלך או בעיר הקרובה,
או לקבוצת נוער שמפעילה פרויקט עזרה לקשישים,
או למערכת עיתון שאת חושבת שמפיץ רעיונות טובים שיתן מנוי/מנויים חינם לכמה נזקקים,
או לחקלאי שממנו את קונה את האוכל שלך כדי שיגדל חלקה נקיה מרעלים בעונה הבאה,
או לקנות כמה עצים ולשלם לפועלים שינטעו אותם בשטח ציבורי,
...
נראה לי, שהכי חשוב להשקיע את הכסף במקום שישפיע גם עלייך לטובה - למצוא את הדברים החלשים בסביבה שלך ולחזק אותם, להישאר מעורבת בפרוייקט הנתרם ולעזור לקדם אותו בעוד דרכים.

בתקופה קצרה שבה היה לי עודף כסף, השקעתי אותו בפתיחה של קואופרטיב אורגני.
זה היה משהו כמו 8,000 ש"ח.
אלה_לי_לה*
הצטרפות: 07 נובמבר 2007, 10:20
דף אישי: הדף האישי של אלה_לי_לה*

דיון על תרומות

שליחה על ידי אלה_לי_לה* »

אני פעילה באנונימוס, תורמת כסף וזמן. אשמח לספר לך יותר על הפעילות והאמינות שלנו בפלא :-)

מעבר לזה, אני מעקרת ומסרסת חתולי רחוב, ובכך חוסכת כאב לעשרות כלבתולים שיולדו לרחוב.

לעמותות מזון אני לא תורמת כסף, לפעמים כן מצרכים. במקום זה אני בוחרת בפעולה ישירה, מכינה אוכל לעצמי וחולקת גם עם זרים.
ניבה_שקד*
הצטרפות: 19 מרץ 2006, 11:43
דף אישי: הדף האישי של ניבה_שקד*

דיון על תרומות

שליחה על ידי ניבה_שקד* »

אני לא תורמת לאגודה למלחמה בסרטן, שתורמים לניסויים בבע"ח, עושים יחסי ציבור למקדמי הגנה מהשמש, שרק מזקינים עוד יותר את העור - http://www.reader.co.il/article/40989/מ ... -טוב-או-רע ונותנים אות כבוד לאחים עופר שתרמו להם כסף, אבל המפעלים שלהם הם הגורמים העיקריים לתחלואה מסרטן בארץ. זה הרבה יותר נוח להאשים את השמש בסרטן, מאשר להאשים את האחים עופר שתורמים למשכורות שלהם...
איל_גיא_חיים*
הצטרפות: 11 יוני 2009, 15:46
דף אישי: הדף האישי של איל_גיא_חיים*

דיון על תרומות

שליחה על ידי איל_גיא_חיים* »

לעומת זאת - אני לא תורמת לאגודה למלחמה בסרטן, שתורמים לניסויים בבע"ח, עושים יחסי ציבור למקדמי הגנה מהשמש, שרק מזקינים עוד יותר את העור - http://www.reader.co.il/article/40989/מ ... -טוב-או-רע ונותנים אות כבוד לאחים עופר שתרמו להם כסף, אבל המפעלים שלהם הם הגורמים העיקריים לתחלואה מסרטן בארץ. זה הרבה יותר נוח להאשים את השמש בסרטן, מאשר להאשים את האחים עופר שתורמים למשכורות שלהם...
יפה
קצה הקרחון מתגלה וכולם רואים דרכים "טובות" לשימוש בכסף ובמשאבים שלנו שנחשבו ללא זכות לפקפוק זוכות לפיקפוק!!
איל_גיא_חיים*
הצטרפות: 11 יוני 2009, 15:46
דף אישי: הדף האישי של איל_גיא_חיים*

דיון על תרומות

שליחה על ידי איל_גיא_חיים* »

לאחים עופר
שמעתי שהם מפסידים בצים והם ממש חיוביים+
תורמים לשייטת 13 , לבתי חולים לאגודה למלחמה בסרטן,
לאישי ציבור ששירתו אותנו בנאמנות בנקודות מפתח במימשל
...
כסף הולך לכסף וכינים לכינים...
אמא_של_בוטן*
הצטרפות: 17 מאי 2007, 12:58
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_בוטן*

דיון על תרומות

שליחה על ידי אמא_של_בוטן* »

הי,
יש חברה בשם מידות שזה בדיוק מה שהיא עושה- בודקת עמותות ומלכ"רים כדי לוודא שהכסף שאנחנו תורמים אכן מגיע לאן שאנחנו רוצים שהוא יגיע, ולא למנכ"ל העמותה..
אלמונימי*
הצטרפות: 10 יולי 2004, 18:42

דיון על תרומות

שליחה על ידי אלמונימי* »

כסף

כסף מסכסך את העולם. הרבה כסף יוצר תיאבון לעוד כסף. ועוד כסף מסכסך עוד.

הרבה כסף מאפשר לשלם שכר עבור פעילות, וכשיש מקבלי שכר קבועים, הפעילות של אנשים אחרים נוטה לרדת, שלא לומר שאפשר להצית רגשות של קנאה.

הרבה כסף מוביל למיסוד – ואז קל יותר לחבק את הקבוצה בחיבוק הדוב הממסדי – הרי פתאום צריך להקים עמותה, לדווח לרשויות, לפתוח חשבון בנק...

הרבה כסף מוביל לצורך בעוד כסף, ואז הרבה משאבים הולכים לגיוס כספים במקום לפעילות.

התלות בכספים מבחוץ היא כלי לאלף את הקבוצה (אם עוד נשאר ממנה משהו), כי בד"כ התורמים לא מעוניינים בפעילות שתהיה רדיקלית מדי. כסף יוצר תלות, ואת שיבר הכסף – להבדיל משיבר האנרגיה האנושית – קל יותר לסגור.

מעט מאוד קבוצות יעמדו איתן מול הכלי הזה. הן יסרבו לעסוק בגיוס כספים. הן ינסו להיאחז ככל הניתן במשאבים שהם מחוץ לכלכלת המזומנים (כשרונות אישיים, ציוד זמין, גרוטאות). ככל שהן יגייסו כסף הן יגייסו אותו לכיסוי צרכים חיוניים, לאחר שאלו התגלו (או כרזרבה לחירום) – הן יימנעו מיצירת תוכניות פעולה תובעניות מבחינה כספית, או כאלו שכל עילת יצירתן היא להיות פלטפורמה לבקשות לגיוס כספים. הן ינקטו דרכים למנוע סכסוכים על כסף (משכורות שוות? רוטציה בקבלת שכר?). הן יקדמו את הפעילות בהתאם לצורך ולא בהתאם למשאבים הזמינים.
דברתיה_קוממי*
הצטרפות: 03 יולי 2008, 07:10

דיון על תרומות

שליחה על ידי דברתיה_קוממי* »

בעבר תרמתי לארגונים, אולם, לאחר נסיון לא כל כך נעים - הכרתי משפחה מורעבת ובמצוקה וכו' וניסיתי דרך המון ארגונים לארגן להם סל קבוע לשבתות ותרומות מזדמנות ונתקלתי בביורוקרטיה מתמשכת ומאוסה שהתפרשה על פני זמן רב מאוד, החלטתי לתרום ישירות למשפחות במצוקה. קודם כל, התחברתי לאיזשהו גמ"ח שקניתי ממנו חלק מהמוצרים למשפחות וביקשתי לעזור בחלוקה. פגשתי משפחות שזה לא להאמין איך הם חיים והבנתי מהו עוני אמיתי. אנשים שאין להם על מי להתמך וממש נזקים למתנות בשר ודם. אין להם לא הורים, לא חברים ולא משפחה שיעזרו להם.

אני מציעה לך להתחבר לגמ"ח, לפגוש את האנשים הנזקקים ולהחליט למי את תורמת את כספך, או לקנות עם הכסף מצרכי מזון והיגיינה (נגיד, סבונים ותחבושות לילדות מתבגרות בבית נזקק) ולהעביר להם בעצמך.
ציל_צול*
הצטרפות: 19 יוני 2008, 11:17

דיון על תרומות

שליחה על ידי ציל_צול* »

שתי עמותות שעומדות לגמרי בתנאים של שקיפות, אמינות ועשייה בלתי נגמרת:
מרכז הסיוע לנפגעי ונפגעות תקיפה מינית בתל אביב
עמותת במקום (עוסקים בזכויות תכנון. נשמע לא משהו אבל חשוב מאין כמותו למרקן החיים של כל מיני אוכלוסיות מוחלשות)

שתי העמותות מעורבות בעשייה על פי הרעיון של "לתת חכות במקום דגים" ואלי זה מאוד מדבר. לתת לאנשים כלים לפתור לעצמם את הבעיות במקום לפתור את הבעיה באופן חד פעמי.
דברתיה_קוממי*
הצטרפות: 03 יולי 2008, 07:10

דיון על תרומות

שליחה על ידי דברתיה_קוממי* »

תת לאנשים כלים לפתור לעצמם את הבעיות במקום לפתור את הבעיה באופן חד פעמי.

ביהדות הצדקה הכי גדולה ומעשה החסד הכי עילאי הוא לתת לאדם כלים לפתור לעצמו את הבעיות, למשל, אדם שלא עובד - לעזור לו למצוא עבודה.
אני מאוד תומכת.

מצד שני, יש אנשים שאפילו לעבוד לא יכולים.. מוגבלים בצורה כזו או אחרת, מבוגרים מאוד ונתמכים.. כאלה שאולי לא מוגבלים פיזית, אבל היכולת שלהם לעבוד באמת שואפת לאפס (לא הייתי מאמינה עד שלא פגשתי אנשים כאלה..עם משפחות, עם ילדים..) ואז הברירה היחידה היא לתת להם את הדגים..
ציל_צול*
הצטרפות: 19 יוני 2008, 11:17

דיון על תרומות

שליחה על ידי ציל_צול* »

ואז הברירה היחידה היא לתת להם את הדגים..

בוודאי. אפילו אנשי הכלכלה הכי ימניים תומכים בכך. זה מה שנקרא "עניים ראויים". עניים הראויים לעזרת המדינה והתקציב הציבורי.
אז בוודאי שהם ראויים גם לכל עזרה אחרת מכל מקור שהוא.
אלמונימי_טייק_2*
הצטרפות: 30 מאי 2010, 00:58

דיון על תרומות

שליחה על ידי אלמונימי_טייק_2* »

http://www.southendpress.org/2006/items/87662
מדובר בספר שמסביר את התופעה של אירגונים עם הרבה כסף ועשיה עם מישקל נוצה (אם להיות רחמנים בני רחמנים)
אור*
הצטרפות: 22 יולי 2002, 01:27

דיון על תרומות

שליחה על ידי אור* »

מחשבות שעלו לי בנוגע ללתרום כסף - לעמותות וארגונים - הם מורכבים מהרבה אנשים ולא באמת ברור אם כל אחד ואחד מהם בא ממקום נקי, גם אם החזון של אותו ארגון נשמע מדהים. ברמת העשייה והתוצאות, אי אפשר לדעת.. גם אין ארגון שאפשר לדעת שהוא מאה אחוז נקי, ובטח שלא לאורך זמן.
לדעתי כדאי לתרום להפצת אור ואהבה בעולם
לתרום לעצמנו או לאחרים {אנשים פרטיים} לקידום המטרה הזו , דוגמא:
ללכת לטיפול אשר יעזור לי לפתוח את הלב\להרפא\להפיץ אור ואהבה וכך לתרום לפרנסת המטפל אשר עוזר לי לאחרים ולעולם - כולם מרוויחים

באהבה
ג'ינ_ג'ית*
הצטרפות: 28 פברואר 2004, 00:23
דף אישי: הדף האישי של ג'ינ_ג'ית*

דיון על תרומות

שליחה על ידי ג'ינ_ג'ית* »

_מחשבות שעלו לי בנוגע ללתרום כסף - לעמותות וארגונים - הם מורכבים מהרבה אנשים ולא באמת ברור אם כל אחד ואחד מהם בא ממקום נקי, גם אם החזון של אותו ארגון נשמע מדהים. ברמת העשייה והתוצאות, אי אפשר לדעת.. גם אין ארגון שאפשר לדעת שהוא מאה אחוז נקי, ובטח שלא לאורך זמן.
לדעתי כדאי לתרום להפצת אור ואהבה בעולם_

נכון :-) אבל זה לא סותר. כי אז אלו שנזקקים לכסף לא יקבלו אותו בגלל גישה כזו. ולפעמים אור ואהבה לבדם לא יכולים להחליף כלייה לא מתפקדת למשל.
יש גם אנשים טובים בארגונים טובים ושווה לחפש (אם אתה רוצה).
שליחת תגובה

חזור אל “תגובות של הסביבה”