אהה! חנקת אותי עכשיו.
רק סיימתי עם שבע 'תלאפים מילים שהגבתי בדף על עמוק באדמה ובבלוג ועכשיו זה.
חוץ מזה שכל דבר שם, בספר בנוי על דבר אחר.
התהליך בפועל מוסבר על ידי שינוי ההתנגדות שלך למטלות שמבוססת על הנחות יסוד שגויות , פירוקה, וחיזוק החשיבה היעילה. זה שלב אחד, אח"כ יש שלבים אחרים שעוזרים לך ממש להזיז את עצמך.
ראשית הבנות מסויימות על איך הראש של הדחיין הממוצע פועל, שנית מפורטות שם הרבה מאוד שיטות שאת יכולה פשוט לבחור מהם (מדובר בעשרות) כמה וכמה ולהתחיל לעבוד על עצמך איתן.
למשל ניהול יומן מאוד ספציפי ומסודר של עשייה אי עשייה נתינת ציונים על רמת ההנאה, ועוד. או ניהול משא ומתן קטן עם עצמך בכל פעם שאת נתקלת בהתנגדות פנימית לעשייה. כאשר בכל פעם שעולה בך התנגדות, יש בספר כלים לסתור את ההתנגדות הזו , וכאשר עולה עוד התנגדות בעקבותיה אז שוב סתירה. מעין שיטת חץ שכזו שהמטרה בסוף היא להגיע למצב שאת סותמת את הפה לכל התנגדות שעולה בך בתגובהת נגד שמניעה אותך לפעול.
ועוד ועוד.
שוב, אני חוששת שזה עלול להישמע שטחי או משהו בסגנון:
"רשימות רשימות, חשיבה , יומנים, קשקשת ברשת, כן אני יודעת, שמעתי ניסיתי לא עוזר ולא יעזור לי."
אז זה לא ככה.
צריך לקרוא מהתחלה בשביל להבין את השורש של הדברים, ולהגיע אליהם מתוך הבנה והזדהות. אני הזדהיתי עם המון הסברים פסיכולוגים להתנגדויות הפנימיות שלי ורק כך הצלחתי להתחיל עם זה ולראות שזה אכן עובד.
(בינתיים, טאץ' ווד פעמיים, כן גם אתם שם בבית).
אגב הוכחה חיה לכך שזה עובד זו ההודעה שלי פה!
נכנסתי לדף הזה וראיתי את התגובה שלך, ובהתחלה לא הגבתי, אמרתי לעצמי בהזדמנות.
אח"כ חזרתי, ואמרתי לפחות אני אפנה אותך לרשת למקום אחר.בכל זאת שאלת משהו.וחשוב לי לענות. אז כתבתי לך
שנחנקתי מזה וכו' כמו שכתוב פה למעלה." ותנסי להקיש מכון פסגות, בגוגל, הם משווקים את הספר והם כותבים שם עליו. אני חושבת שבעיקר על דיכאון וכדומה, כי כמו שציינתי על כך מבוסס הספר אבל גם על דחיינות (נדמה לי).
בכל מקרה, אם לא תהיה לך שום גישה לכך, אני אנסה לתמצת פה משהו."
ממש לא היה לי חשק להתחיל לפרט משהו. הרגשתי מרוקנת אחרי שאני כבר באתר שעתיים מגיבה על כל מיני דברים. אז הפניתי אותך הלאה. לא בלי תשובה אבל עם משהו שיאפשר לי לדחות את התשובה שלי כרגע.
כל מה שעבר לי בראש זה: "אווף, עכשיו לכתוב פה את השיטות בפועל, ואת ההסבר שלהם?! הרי זה המון, וחשוב שזה יהיה לעומק' בכדי ש
אליס בארץ המראה ואולי אחרים שמתעניינים יבינו ולא באופן שטחי אז אני לא אוכל לחפף, ולעומק זה אומר להתחיל להיתקע פה שעה, ואין לי בכלל חשק כי אני כותבת כבר שעתיים באתר..."
אמרתי לעצמי "בהזדמנות".
ואז ידעתי הרי ש "הבהזדמנות" הזו היא פתח לדחייה. אם עכשיו אין לי חשק אז מה, הרבה פעמים אין חשק, ופה מדובר על משהו חשוב, באמת שאני רוצה לענות לך. וסביר להניח שביקשת ממני פרטים שלא בטוח שתמצאי במקום אחר, וגם אם כן, בכל זאת, הרגשתי שאני אוכל להסביר טוב יותר.
ניסיתי להבין למה אין לי חשק לענות כרגע.
הבנתי שזה נובע מעיוות חשיבה של הכל או לא כלום, מעין פרפקציוניזם שהוא אחד מעשרה עיוותי חשיבה שמתוארים בספר ושגורמים לנו להתנגדויות כאלה לבצע מטלות.
כי הבנתי שמשהו לא בסדר גם בלי לחשוב ישירות על הספר והשיטות שלו. הרגשתי שאני צריכה לפרק את ההתנגדות שלי לכתיבה פה. הרי זמן יש לי כרגע, ומוטיבציה לשתף, ולענות, אבל חשק אין לי.
ואז אמרתי לעצמי, שאני לא חייבת לכתוב הכל, ולא חייבת לפרט פרטי פרטים, אלא לנסות להמחיש לך על ידי שיטה אחת (מתוך עשרות שמוצעות שם לבחירתך), עיוות חשיבה אחד(למשל הכל או לא כלום מתוך עשר שיש שם), וזה יספיק. כמובן שכבר מראש חשבתי לציין שזה רק על קצה המזלג ושכדאי שתקראי לעומק.
וזה אכן מה שעשיתי.
וכמובן שחשבתי על זה שלא עם החשק באה היוזמה אלא ההיפך. והתחלתי לכתוב ובאמת בא החשק ואיתו עוד כתיבה עד לרגע זה.
ואת כל התהליך הזה עשיתי אוטומטית, אחרי מס' ימים מועטים שאני משתמשת בספר. בספר מצויין שחשיבה כזו אוטומטית תיבנה אחרי שימוש קבוע בכמה שיטות בכתיבה לאורך זמן. כלומר מה שקרה לי עכשיו זה לא תירגול, אלא תוצאת לוואי טובה רק מבכלל להבין מאיפה הדברים נובעים, עוד לפני שהתחלתי לתרגל ולעבוד על עצמי יותק לעומק. זה עבד יופי פה. אבל זו לא נוסחאת קסם. יש התנגדויות עמוקות יותר למטלות רציניות יותר שאני מאמינה שאצליח להיפטר מהם רק בעוד תקופה ארוכה אחרי תירגול מעמיק של יכולת הזיהוי של התנגדות ופירוקה.
ומה עשיתי בעצם?
- איתרתי את מקור ההתנגדות על ידי איתור מקור החשיבה המעוות (הכל או לא כלום).
- פירקתי את ההתנגדות, על ידי הבנה שהיא שגוייה ושאני לא חייבת להיכנס לעומקו של הספר מכל הכיוונים.
- הורדתי את גודל ה"מטלה הענקית" לדרגה סבירה שאני יכולה להתמודד איתה - הסבר קצר על שיטות הפעולה .
- התחלתי לכתוב מבלי לצפות לכתוב כשיבוא החשק, אלא ליצור אותו.
ו5. אז הגיע החשק.
ועכשיו אי אפשר לעצור אותי

(בחיי, אני כבר יותר משעה על התגובה הזו, כולל תיקונים וללכת ולחזור ושוב... ובכיף).
ואפילו נדמה לי שזה יצא לא רע.
וכמובן לא אשכח להבהיר שזה רק הבסיס המאוד מצומצם של השיטה, ומה שעשיתי פה הוא אכן השלד של השיטה אבל יש גם מעבר. ההגיון הוא מאוד פשוט כפי שציינתי במה שעשיתי פה בעצמי על מנת להתמודד עם הדחייה של המטלה, אבל בשביל להבין איך הוא עובד ובשביל לגרום לו לעבוד באופן אוטומטי כמעט תמיד ולאורך זמן, וגם בהתנגדויות גדולות יותר ובכלל, צריך לקרוא לעומק. אגב, יש שם כל מיני שיטות וכדומה. לא כל המ שמתאים לי יתאים לך. לכן גם אהבתי את השיטה, את לא חייבת לנהל יומן פעילויות אם לא נראה לך שזה מה שיעזור, אלא יומן מסוג אחר, או לחילופין את לא חייבת להאמין שזה מה שיעזור בשביל שזה יעזור, אלא פשוט להתחיל לנסות אותו וזה יבוא כבר.
גם חשוב לי לציין שאני לא חושבת שכל השיטה הזו היא אושר ואושר. יש דברים שאני מוצאת כמתאימים לי מאוד ויש שפחות, אבל הרוב מאוד מאוד הגיוני. אני גם בטוחה שיהיו ימים שאני אזעם על הספר ועל השיטות כשיבואו הנפילות. אבל אני מקווה שאני אהיה מספיק חכמה להבין שזה לא הכל או כלום (זוכרים, עיוות חשיבה). מותר שתהיינה נפילות אוי הצלחות גם אחרי שכבר חשבנו שהדחיינות מאחורינו (הויא עוד לא, דרך ארוכה...).
אני משוכנעת שזו לא עוד פסיכולוגיה בגרוש ואני מקווה שהצלחתי לפחות לגרום למישהו לנסות להתחיל עם זה. (אח"כ יבוא החשק ואח"כ עוד פעולה...

)