{with passion (2006-11-08T21:31:32)
גרנולה נאה
274702434]+ 906576bc0e m[/po].jpgאז ככה אני כותב את כל האפשרויות . אולי זה נראה ארוך ומסובך, אבל באמת זה בשבילי נטו זה אותו זמן כמו שמכינים גרנולה אפויה/מבושלת.. קחו את האופציות הכי פשוטות בהתחלה.. רק צריך להנביט לפני ולחכות ואז לייבש אחרי ולחכות.. אבל לחכות לא גורם לי להזיע. מה עוד.. אני אבהיר שוב - בכוסמת יש אפס גלוטן!
בסיס 1: רק כוסמת מונבטת
למלא בכלי כמו צנצנת גדולה , כוסמת לא קלויה (בצבע ירוק). למלא רק כשליש מהצנצנת, כי זה יגדל. לשים רשת עם גומייה על הצנצנת. למלא במים ולהשרות רק 5-10 דקות. להפוך את הצנצנת ולתת למים לצאת לעציץ או משהו.. להשאיר את הצנצנת הפוכה על מתקן יבוש הכלים למשל כדי שכל המים יתנקזו החוצה (אחרת זה יתייבש ו\או יסריח). ככה לתת לזה לעמוד 12 עד 48 שעות תלוי בטמפ' החדר. לשטוף את תכולת הצנצנת פעם-פעמיים ביום, לנער, ולהפוך שוב עד שיגדל זנב בגודל סנטימטר בערך (בשלב זה אפשר להכניס למקרר אם יש צורך להאט את הצמיחה - מחזיק כשבוע).בסיס 2 : שני שליש כוסמת מונבטת ושליש גרעיני חמנייה קלופים מונבטים.
אלה לא מחזיקים הרבה מעמד אחרי הנבטה, כדאי להתחיל אותם באמצע הכוסמת.. להשרות 4-6 שעות בצנצנת או במשך הלילה ואז לשים רשת ולהפוך - תוך פחות מ-24 שעות בד"כ צומח זנבון קטן - אחרי זה, זה נהפך לחום ופחות טעים. כדאי לתכנן להשתמש כאשר גרעיני החמנייה עם זנבון קטן.הטעם ו"הדבש"
בבלנדר או בפומפייה\למעוך בכפית:תמרים (לפי הטעם - תלוי כמה מתוק רוצים)
בננות
תפוחים (רסק או מגורדים)
גזר (רסק או מגורד)
דלעת (רסק או מגורד)
שנף או וניל טבעי
קינמון או תבלינים אחרים
אני מאד אוהב להוסיף עלים ירוקים - בעיקר עלי בר כמו ברקן - אני שם המון המון! אני אוהב את המרקם הסיבי שזה מוסיף (מתחבר עם הגיריות של הכוסמת ואז זה דומה לשיבולת שועל) ואת הצבע - להוסיף קצת לימון כדי לשמור על הירוק שלא יהפוך לחום.
לערבב
לשפוך את הרסק על הבסיס ולערבב כך שהגרעינים כולם יקבלו טעם...לייבש
לפזר את הגרעינים הדביקים בשכבה של 1-2 ס"מ על מגשים, ולשים בשמש לייבוש, או במייבש מזון, או בתנור על FAN בטמפ' מתחת 48 מעלות. לזירוז התהליך כשהחלק העליון של השכבה מתייבש - להפוך את התפזורת במגש כדי שאוויר וחום יגיע מלמטה.. אצלנו באמירים אני שם את זה על הגג מוקדם בבוקר, הופך בצהריים וכשחם, ברוב ימות השנה, זה מוכן תוך יום אחד.. אם לא, להכניס הביתה בערב, ולהוציא ביום הבא שוב, עד שזה CRUNCHY. אצלי לא באים יותר מכמה זבובים וזה לא מפריע לי - אם מפריע לכם - לכסות ברשת.לשמור
אני מכין פעם בחודש-חודשיים כמות גדולה - זה מחזיק מעמד יופי מחוץ למקרר (כמו פירות יבשים).אפשרות: תוספות אחרי הייבוש
פשתן טחון גסאגוזים
חתיכות של פירות יבשים
גריסי קקאו חיים
אני מעדיף להשאיר את הגרנולה פשוטה (תמיד אפשר להוסיף את אלה בהגשה)
הצעות הגשה
אפשר לאכול ככה כמו חטיף...להכין חלב טחינה (בבלנדר - טחינה או שומשום מלא טחון דק עם מים ותמרים אם רוצים מתוק) או חלב בננה (בננה ומים ווניל בבלנדר) או חלב אגוזים (להשרות כמה שעות לטחון בבלנדר עם מים ואז לסנן את החלב החוצה - את מה שנשאר אפשר לשים בגרנולה לפני הייבוש...)
לשים גרנולה ודייסה חיות
להוסיף או לקשט בפירות יער או פירות אחרים.
הנה תמונות של מתכונים דומים מהרשת:
+
+