גרנולה ודייסה חיות

אנונימי

גרנולה ודייסה חיות

שליחה על ידי אנונימי »

ראו גם: הכול על דייסות | הכנת גרנולה | מדור טבעונאות | מדור מתכוני אוכל חי


{with passion (2006-11-08T21:31:32)

גרנולה נאה

274702434]+ 906576bc0e m[/po].jpg

אז ככה אני כותב את כל האפשרויות . אולי זה נראה ארוך ומסובך, אבל באמת זה בשבילי נטו זה אותו זמן כמו שמכינים גרנולה אפויה/מבושלת.. קחו את האופציות הכי פשוטות בהתחלה.. רק צריך להנביט לפני ולחכות ואז לייבש אחרי ולחכות.. אבל לחכות לא גורם לי להזיע. מה עוד.. אני אבהיר שוב - בכוסמת יש אפס גלוטן!

בסיס 1: רק כוסמת מונבטת

למלא בכלי כמו צנצנת גדולה , כוסמת לא קלויה (בצבע ירוק). למלא רק כשליש מהצנצנת, כי זה יגדל. לשים רשת עם גומייה על הצנצנת. למלא במים ולהשרות רק 5-10 דקות. להפוך את הצנצנת ולתת למים לצאת לעציץ או משהו.. להשאיר את הצנצנת הפוכה על מתקן יבוש הכלים למשל כדי שכל המים יתנקזו החוצה (אחרת זה יתייבש ו\או יסריח). ככה לתת לזה לעמוד 12 עד 48 שעות תלוי בטמפ' החדר. לשטוף את תכולת הצנצנת פעם-פעמיים ביום, לנער, ולהפוך שוב עד שיגדל זנב בגודל סנטימטר בערך (בשלב זה אפשר להכניס למקרר אם יש צורך להאט את הצמיחה - מחזיק כשבוע).

בסיס 2 : שני שליש כוסמת מונבטת ושליש גרעיני חמנייה קלופים מונבטים.

אלה לא מחזיקים הרבה מעמד אחרי הנבטה, כדאי להתחיל אותם באמצע הכוסמת.. להשרות 4-6 שעות בצנצנת או במשך הלילה ואז לשים רשת ולהפוך - תוך פחות מ-24 שעות בד"כ צומח זנבון קטן - אחרי זה, זה נהפך לחום ופחות טעים. כדאי לתכנן להשתמש כאשר גרעיני החמנייה עם זנבון קטן.

הטעם ו"הדבש"

בבלנדר או בפומפייה\למעוך בכפית:
תמרים (לפי הטעם - תלוי כמה מתוק רוצים)
בננות
תפוחים (רסק או מגורדים)
גזר (רסק או מגורד)
דלעת (רסק או מגורד)
שנף או וניל טבעי
קינמון או תבלינים אחרים
אני מאד אוהב להוסיף עלים ירוקים - בעיקר עלי בר כמו ברקן - אני שם המון המון! אני אוהב את המרקם הסיבי שזה מוסיף (מתחבר עם הגיריות של הכוסמת ואז זה דומה לשיבולת שועל) ואת הצבע - להוסיף קצת לימון כדי לשמור על הירוק שלא יהפוך לחום.

לערבב

לשפוך את הרסק על הבסיס ולערבב כך שהגרעינים כולם יקבלו טעם...

לייבש

לפזר את הגרעינים הדביקים בשכבה של 1-2 ס"מ על מגשים, ולשים בשמש לייבוש, או במייבש מזון, או בתנור על FAN בטמפ' מתחת 48 מעלות. לזירוז התהליך כשהחלק העליון של השכבה מתייבש - להפוך את התפזורת במגש כדי שאוויר וחום יגיע מלמטה.. אצלנו באמירים אני שם את זה על הגג מוקדם בבוקר, הופך בצהריים וכשחם, ברוב ימות השנה, זה מוכן תוך יום אחד.. אם לא, להכניס הביתה בערב, ולהוציא ביום הבא שוב, עד שזה CRUNCHY. אצלי לא באים יותר מכמה זבובים וזה לא מפריע לי - אם מפריע לכם - לכסות ברשת.

לשמור

אני מכין פעם בחודש-חודשיים כמות גדולה - זה מחזיק מעמד יופי מחוץ למקרר (כמו פירות יבשים).

אפשרות: תוספות אחרי הייבוש

פשתן טחון גס
אגוזים
חתיכות של פירות יבשים
גריסי קקאו חיים

אני מעדיף להשאיר את הגרנולה פשוטה (תמיד אפשר להוסיף את אלה בהגשה)

הצעות הגשה

אפשר לאכול ככה כמו חטיף...

להכין חלב טחינה (בבלנדר - טחינה או שומשום מלא טחון דק עם מים ותמרים אם רוצים מתוק) או חלב בננה (בננה ומים ווניל בבלנדר) או חלב אגוזים (להשרות כמה שעות לטחון בבלנדר עם מים ואז לסנן את החלב החוצה - את מה שנשאר אפשר לשים בגרנולה לפני הייבוש...)
לשים גרנולה ודייסה חיות
להוסיף או לקשט בפירות יער או פירות אחרים.

הנה תמונות של מתכונים דומים מהרשת:
+

+
אנונימי

גרנולה ודייסה חיות

שליחה על ידי אנונימי »

וואללה - עושה חשק. נשמע פשוט. מקווה שאגיע ליישום בקרוב. אם כן - אדווח.
באופן_לייט*
הודעות: 788
הצטרפות: 02 נובמבר 2006, 23:58
דף אישי: הדף האישי של באופן_לייט*

גרנולה ודייסה חיות

שליחה על ידי באופן_לייט* »

הגרנולה שאני מכינה - עיבוד על מה שיש באינטרנט (כולל פה)
ההבדל העיקרי - לא הוספתי שמן בכלל וקליתי במחבת ולא בתנור

שיבולת שועל - לקלות איזה 10-15 דק' (דורשת יותר קלייה מהאחרים)
לערבב עם
גרעיני חמניות, דלעת, אגוזים, שומשום, (האמת שעדיף לא לקלות אותם אבל זה יותר טעים קלוי (-:)
צימוקים, חמוציות, ושאר פירות יבשים, (גם אותם קליתי)

הכול אני עושה "לפי העין בערך 3 כוסות של כל היבשים יחד + 1/2-1 כוס פירות יבשים
ערבבתי עם דבש / מייפל - לא עקבית בכמות (ככל שיש יותר פירות יבשים שמתי פחות ממתיק)

הכנתי במחבת ולא בתנור (טפלון במקום שמן לא יודעת אם זה יעבוד במחבת אחר מניחה שכן)
אש נמוכה,
ודורש השגחה וערבוב (כל הדברים עדינים ועלולים להישרף "פתאום" )
לזכור לכבות את האש כמה רגעים לפני שזה הגיע לדרגה הרצויה החום ממשיך לעשות את שלו (אני ממשיכה לערבב אחרי כיבוי האש)

קירור בחוץ - אם סוגרים חם זה יהיה לח
דולית*
הודעות: 6
הצטרפות: 03 פברואר 2006, 04:02

גרנולה ודייסה חיות

שליחה על ידי דולית* »

גרנולה נאה עם פירות ונבטוטי כוסמת ירוקים

fruit]+ granola[/po].jpg

Granola based on Ofek's recipe , added some fruits , nuts and
buckwheat greens I grew myself
Ofek,
Thanks for all the help , recepies and support.

Dolit
דולית*
הודעות: 6
הצטרפות: 03 פברואר 2006, 04:02

גרנולה ודייסה חיות

שליחה על ידי דולית* »

דייסת קוואקר נאה

+דיסה
רכיבים:
גרעיני שיבולת שועל שלמים שהושרו בלילה ונמעכו במעבד מזון
קוקוס מגורד
פירות
אגוזים שונים
צימוקים
קינמון

לערבב הכול..
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

גרנולה ודייסה חיות

שליחה על ידי with_passion* »

דייסת כוסמת שועל

אני לא ממש חובב דייסות - יענו למה לאכול משהו שנותנים בבתי יתומים (אוליבר), בתי כלא, ומחוץ למאטריקס.. במפגשי הריינבו שאמורים להיות סמל החופש.. דייסת קוואקר היא המנה הסטנדרטית. דייסות זה בעיקר קלוריות ללא תזונא.. ובכלל עוד להתחיל את היום עם ארוחת בוקר כזו? עם רוצים משהו מושי.. אז אני ממליץ על רסק ירוק.. מקסימום תזונא במינימום קלוריות..
אבל לא מעט ביקשו ממני מתכון לדייסה.. לארוחת הבוקר.. כנראה שיש צורך רגשי מסוים במשהו כבד שיקרקע את היום.

אז הנה.. דולית מעליי נתנה מתכון לדייסת קוואקר משיבולת שועל. בשבילי זה יהיה כבד מדי וגם טעם הדגן לא משהו.

הנה מתכון על בסיס כוסמת מונבטת שטעמה עמילני אבל לא כמו של דגנים - והמתכון ללא גלוטן, ויש בו הרבה יותר תזונא לקלוריה.

איך מנביטים כוסמת: מאד פשוט! לקנות את הסוג הירוק - החום מבושל ולא ינבט, למלא בקבוק מים מינרלים בכוסמת יבשה עד שליש הגובה, למלא במים עד גובה שני שליש - להשרות 10 דקות, כמעט לסגור את הפקק של הבקבוק, רק שזה יחזיק, אבל שאוויר ומים יוכלו לעבור, לשים את הבקבוק הפוך על משהו שייתן למים לצאת.. תלוי בחום החדר - הם ינבטו תוך יום יומיים לאורך של חצי ס"מ. לתת לנבטים שטיפה כל 24 שעות).

את זה אפשר לטחון במטחנת בשר ידנית ולהוסיף את שאר הרכיבים - או במעבר מזון - להוסיף בננה, תמרים, שנף או וניל טבעי, קינמון, ומים פושרים (42 מעלות מקסימום) או קרים. לערבב עד שזה דייסה. לקשט בפירות וקינמון.

buckwheat]+דייסת כוסמת חיה gruel[/po].jpg

יצא מאד טעים. מומו אהבה. עדיין כבד לי אבל לא כמו שיבולת שועל. בתאבון!
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

גרנולה ודייסה חיות

שליחה על ידי with_passion* »

אבי החליט שהוא מפסיק לאכול גרנולה מעובדת (שומן צמחי רב-בלתי-רווי, סוכר או דבש מפוגל, ופחמימות ריקות של שיבולת שועל שבושלה 3 פעמים לפחות!) אבל מה הוא פשוט לא מוכן לאכול כוסמת. מאז שהכריחו אותו בילדותו לאכול כוסמת (מבושלת) - יש לו טראומה ולמרות שנבטי כוסמת זה ייצור אחר לגמרי מקאשי - יש מחסום פסיכוסומאטי לכל דבר שקשור לצמח המופלא הזה.. אז האתגר שלי היה להכין גרנולה בלי כוסמת.. והוספתי מרכיב נוסף - להשתמש בממתיק אחר במקום תמרים.
אז הנה:

גרנולת שמש תפוחית נטולת כוסמת

בקערה גדולה או דלי לשים הרבה חמניות קלופות, הרבה שומשום, ולא מעט פשתן.. להכין מיץ תפוחים, מספיק בשביל להשרות את כל הגרעינים. אפשר להוסיף קינמון וקורטוב מלח. להשרות במקרר (כדי שלא יחמיץ) לילה אחד. בבוקר לשטח על מגשים ולשים בשמש או במייבש מזון. פעם ביום להפוך את הגרנולה בכל מגש עד שזה פריך. וזהו! כל כך פשוט!

לא צריך ממתיק נוסף - המיץ תפוחים מרוכז על ידי הייבוש. אזהרה - ממכר!
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

גרנולה ודייסה חיות

שליחה על ידי with_passion* »

בבלוג של אנג'ל אפשר לראות את מלוא התהליך של הכנת גרנולה נאה בתמונות ובמלל.
הבלוג הוא של אמא בחינוך ביתי - שסובלת מעודף משקל ומורידה אותו בקצב באמצעות טבעונאות.
יעל*
הודעות: 2185
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

גרנולה ודייסה חיות

שליחה על ידי יעל* »

אופק!

הכנתי גרנולה נאה לפי המתכון שלך ויצא ממש מפתיע! חיסלנו אותה תוך יום (גם יצאה כמות לא גדולה). אכלנו עם יוגורט רגיל, אבל עכשיו גם תוסס לו בנחת יוגורט שקדים שאולי מחר יהיה מוכן.
עכשיו חשבתי להכין גרנולה תפוחית בדומה לזו שעשית לאבא שלך, כלומר עם ממתיק של מיץ תפוחים (או מיץ גזר, גם מתוק, לא?), אבל דווקא כן על בסיס של כוסמת מונבטת.
אתה חושב שזה אפשרי בכלל? כי אם אחרי ההנבטה אני אשרה את הכוסמת במיץ זה בטח יהפוך לדייסה...
מירב_ב*
הודעות: 651
הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*

גרנולה ודייסה חיות

שליחה על ידי מירב_ב* »

יעל,
סתם רעיון שניסיתי, ומשלב את שני המתכונים - להשרות שומשום וגרעיני חמניות במיץ תפוחים וקינמון. לקראת סוף ההשריה להוסיף את הכוסמת שהונבטה מראש למעט זמן למיץ התפוחים, ולשטח במגש את השומשום, הגרעינים והכוסמת. הרעיון הוא לא להשרות את הכוסמת אלא רק לטבול בטעם למעט זמן. אחרת, באמת תתקבל דייסה. אפשר במקום לטבול את הכוסמת במיץ תפוחים, לצפות אותה ברסק תפוחים, ולשטח עם השומשום וגרעיני החמנייה שהושרו במיץ תפוחים.
יעל*
הודעות: 2185
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

גרנולה ודייסה חיות

שליחה על ידי יעל* »

הי מירב, תודה על הרעיון!
בעניין גרעיני החמניות, זה לא בעייתי קצת התהליך הזה? אני קראתי שגרעיני חמנייה הם סופר רגישים להתחמצנות ושרצוי לקצר כמה שאפשר את הזמן בין הקילוף שלהם לבין אכילתם או שאם הם בכל אופן מקולפים לשמור במקרר כדי למנוע חמצון. האם כל תהליך הייבוש בשמש (זה אמנם לא בישול, אבל זה חם, ולאורך זמן לא קצר) לא מעודד את ההתחמצנות?
אקו*
הודעות: 5
הצטרפות: 14 ינואר 2009, 14:12

גרנולה ודייסה חיות

שליחה על ידי אקו* »

ברכות אחים ואחיות חיים וחיות
הנה לינק של וידאו איך מכינים גרנולה שנראה מעולה - עדיין לא הכנתי
http://www.youtube.com/watch?v=AUOu-3gsu6A
מי שיכין יכול להגיד איך יצא
ה_עוגיה*
הודעות: 3541
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

גרנולה ודייסה חיות

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

מתכון לדייסת אורז חיה עשויה קשיו וזרעי צ'יה (ללא אורז :-) ).
נשמע טעים עבור מי שאוהב דייסות....
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

גרנולה ודייסה חיות

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

כל מתכון של "כדורי אנרגיה" בסגנון תמרים עם אגוזים, אפשר לזרוק את הכדורים המוכנים למעבד המזון עם קצת מים (בערך חצי חצי בנפח) ויוצא משהו שמזכיר לי דייסה.
שליחת תגובה

חזור אל “מתכונים באופן טבעי”