פלונית, מאחר ו
האישה של כותבת כאן בשם בדוי לגמרי, מתאפשר לה לעשות תהליך מעמיק באינטרנט כי אין לה מגבלה של פרטיות וחשיפה.
מרגיש לי שהכנות והעומק שלה מאפשרים לה לעשות גם במדיה הזאת משהו משמעותי.
בכל מקרה, היא אומרת שזה מה שמתאים לה ונראה לי נכון להניח לזה.
(ובלי קשר, תודה על הפירגון
![:) :-)](./images/smilies/happy.gif)
).
_ואז להתחיל לעשות תהליך מודע של הסכמה לפגוש את החוויה על פני לברוח ממנה: לעצור את הבריחה המתמשכת, להסתובב אחורנית, להישיר אליה מבט, וללמוד מעצם ההתנסות שהנכונות לעבור בתוך הכאב ממוססת אותו.
לא ברור לי מה לעשות עם זה בדיוק?
איך לעבוד עם זה?_
קודם כל, אל תמהרו להגיע לשלב הזה, עברו ביסודיות על השלבים הראשונים.
זה תהליך שצריך לבנות את עצמו כדי שהוא יחולל שינוי פנימי. הוא לא מתרחש רק ברמה השכלתנית אלא גם ברמה הרגשית-חווייתית, ולכך יש להכשיר את הקרקע.
אז בואי נניח שהוא למשל זיהה שהאינטראקציה ההיא זרקה אותו אל תוך החוויה המכאיבה של אני-לא-מוערך, או של לא-אכפת-ממני-וממה-שחשוב-לי או משהו כזה,
ואת למשל זיהית שאותך האינטראקציה זרקה אל תוך הכאב של אני חסרת-ערך/קטנה/נחותה.
כאן למעשה כל אחד לוקח אחריות על ה"פצע" שלו. זה לא "אתה עשית לי ככה וככה", אלא "יש לי פצע כזה וכזה ואינטראקציות מסוג כזה נוגעות בו ולכן מכאיבות לי בטירוף". זה לא אתה זו אני. אבל זכרי - אחריות ולא האשמה עצמית.
ואז נניח שהתחלתם לזהות איך כל אחד מכם מתמודד אחרי שהוא כבר נזרק לחוויה – מה הוא עושה על מנת להימלט ממנה ומהכאב, וגם מה הוא עושה בדרך כלל על מנת מראש לא להיקלע אליה. כאן הרחיבו את התמונה והביטו מסביב, לא רק על האינטראקציה הספציפית ההיא ולא רק על יחסים ביניכם אלא על היחסים עם כל העולם.
כאן למעשה כל אחד לוקח אחריות על התגובות האוטומטיות שלו. "הגבתי כך וכך כדי לאלחש את הכאב של חוויית ה...", או "הגבתי כך וכך כדי לברוח כמה שיותר מהר מהכאב הזה והזה". וגם כאן - זה לא - "אתה גרמת לי להגיב" אלא "אני הגבתי כך כדי שלא יכאב לי".
אז עד עכשיו הכרתם בכך שיש לכם פצע, הכרתם בכך שאתם מגיבים מתוך כאב פנימי גדול, והכרתם בכך שאתם מגיבים מתוך מנגנוני ההגנה מפני הפצע המכאיב ולא מתוך האמת הפנימית שלכם.
עכשיו, בשלב השלישי, נדרש להכיר בכך שהבריחה המתמדת מהכאב הופכת אתכם לשבויים של מנגנוני ההגנה שלכם. ושמה שיש לו סיכוי מעתה לשחרר אתכם ולאפשר לכם להתנהל ביתר "שפיות" זה להפסיק לברוח מהכאב ולהסכים לחוות אותו. להפסיק להתכווץ מולו ולהסכים להתרחב ולתת לו לעבור דרככם פעם אחת ולתמיד.
מה שזה אומר בפועל, זה שכל אחד שואל את עצמו אם הוא באמת מסכים לפגוש תא הכאב הפרטי שלו. את מה שנתפס עבורו עד היום כגיהינום.
סביר שלא תעלה מיד הסכמה, וכאן נדרש לעבור תהליך של יצירת הסכמה.
אפשר לעבוד עם השאלה "האם אני מסכימ/ה לפגוש את הכאב X על מנת להשתחרר ממנו ולרפא אותו".
אי אפשר להאיץ בזה. זה תהליך. אז אל תאיצו, לא בעצמכם ובטח לא זה בזו. שאלו שוב ושוב, דברו על זה, ותנו לעצמכם להיות מופתעים ממה שתגלו בדרך.
לאחר שנוצרה ההסכמה, אפילו מסויימת, חזרו לחיים והתחילו להתנסות.
ובפעם הבאה שאתם מתנגשים אתם יכולים להתחיל לתרגל בזמן אמת.
אתם יכולים לשתף זה את זו בקול רם. למשל: "עכשיו כשצעקת עלי נזרקתי לכאב הפנימי של של אני-נחותה-וקטנה. בתגובה, כדי לא לחוש קטנה, כדי להימנע מהכאב הבלתי נסבל הזה צעקתי עליך ואמרתי לך ככה וככה. זה היה מנגנון הגנה. אני עדיין מרגישה את הכאב הזה והיום בפעם הראשונה אני מסכימה לקחת נשימה עמוקה ולחוש אותו. אני מסכימה להפסיק לברוח ממנו ומסכימה לעבור בתוכו."
בהמשך מתחילים לשכלל את היכולת לעבור בתוך הכאב באופן טוטואלי כך שיתאפשר ריפוי של ממש. למשל, מתמקדים בתחושה הפיזית שלו ומניחים בצד את כל הרגשות והמחשבות שקשורות אליו. או למשל, יוצרים ברגע האמת הקשר של התנקות והזדככות. ועוד עוד.
מאחר וכל אחד עובר את הדרך הזו בצורה הייחודית לו, חווה אותה אחרת, ומגיב אחרת - אני מציעה שתתחילו וכשתגיעו לשם אני ארחיב עוד על פי מה שיהיה נכון לכם. יהיה יעיל יותר לדייק ולכוון אתכם און ליין בהתאם לדרך שתעברו.
וזכרי – לאורך כל הדרך - רכות, חמלה ועדינות של שניכם כלפי שניכם.
החמלה זה משהו שכביכול נדרש "למען" התהליך המסויים (והיא אכן קריטית לו). בפועל, זה בפני עצמו משהו שיוכל לחולל קסמים ביחסים שלכם. עוד לפני ובלי קשר לתרגול עצמו.
מה את אומרת? זה מספיק נגיש כרגע?
שאלי עוד כל מה שאת מרגישה שאת זקוקה להבין אותו.