בעד ונגד צמחונות

איתי_שרון*
הצטרפות: 27 אוגוסט 2001, 00:51
דף אישי: הדף האישי של איתי_שרון*

בעד ונגד צמחונות

שליחה על ידי איתי_שרון* »

לי, באופן אישי, אין בעיה עם אכילת בשר כל עוד
  • החיה חיה חיים טובים וללא סבל
  • החיה מתה בצורה הומאנית וללא סבל (כמעט)
אני לא חושב שהחיים של הפרה (שאני לא אוכל) קדושים יותר כשלעצמם מהחיים של הברוקולי שאני אוכל. הבעיה היחידה היא שהפרה סובלת בחייה ובמותה, כפי שנכתב למעלה, והברוקולי כנראה לא.
בגלל כל מה שנכתב למעלה על תעשיית הבשר, ובגלל שהיום כבר אין לי בכלל צורך "נפשי", אני לא אוכל בשר מזה כ-16 שנה. למרות שמחירן של ביצי חופש כמעט כפול מהמחיר של ביצים רגילות אנחנו מקפידים לקנות רק אותן. אם מישהו מתכוון לפתוח גם רפת של "חלב חופש" או משהו כזה - שיידע שיש לו לקוח פוטנציאלי.
פרם_שי*
הצטרפות: 15 מאי 2004, 12:13

בעד ונגד צמחונות

שליחה על ידי פרם_שי* »

יש ויש.
יש חלב אורגני, יש בשר אורגני, יש הכל אורגני.
לצערי, ההבדל בתנאי המחייה זעום.
זה נחמד שכולם צורכים ביצים אואגניות או חופש, אבל זה לא עוזר לתרנגולות. ההדל בתנאי המחיה כמעט לא קיים, וזה רק פונקציה של פרסום שבגללה חושבים שכן.
  1. לגבי הראשונים שכתבו פה: האדם לא התחיל כאוכל בשר והתפתח ב1000 שנה האחרונות לצמחוני, ההפיך הוא הנכון: האדם התחיל כצמחוני ולפני כמה מאות אלפי שנים החל לאכול בשר בסביבות מסוימות כאשר התחילה הנדידה הגדולה.
  1. הנסיון להקביל בין בעלי חיים אחרים לבין צמחים, נובעת מחוסר ידע בסיסי או סתם דמגוגיה של אנשים. אין קשר. כאשר מדובר על לאכול בע"ח אחרים, מדובר על יצור שיכול להרגיש סבל, כלומר יצור חי בעל מערכת כצבים ותגובות , בעל מח שמפרש אותם ובעל מצבים מנטליים שונים, יצור החווה גם פחד (במחקר חדיש גילו כי יותר משסעלי חיים סובלים מהכאב בתעשייה, הם סובלים מהפחד).
לעומת זאת, צמחים לא כוללים את כל אלו. יותר מכך, פירות נועדו שיוכלו אותם - שכחתם שפרי קיים כדי שחיה תוכל אותו ותפיץ זרעים. כנ,ל פרחים. לגבי ירקות שורש אכן הסיפור שונה, כי זה מלווה בהריגת הצמח כולו. (ואעפ"כ אני עושה זאת).
  1. תזונה ובריאות: כן קיים בטבע הצומח B12 וברזל, ודאי שכן. זה מיתוס שהופץ על ידי תעשיות הבשר. וכן, התפתחות טכנולוגית שמאפשרת צריכת תוספים אינה "סתם", אלא שימושית מאוד לעיתים.
  1. חלב אינו בריא כלל ועיקר, גם זה מיתוס שמפיצות חברות החלב והמחלבות. ההיפך הוא הנכון: חלב הוא אחד הגורמים העיקריים לאוסטאופרוזיס בנשים מבוגרות, ע"פ מחקרים מודרניים בארה"ב ומדינות נוספות.
האם חשבתם פעם בחוסר ההגיון שיש לצרוך חלב שנועד להניק חיה ממין אחר? האם אתם באמת חושבים שחלב פרה יכול להזין באיזושהיא צורה חית אדם, שתרכובת החלב שונה מאוד?
האם שמתם לב שהאדם הוא בעל החיים היחיד הממשיך לצרוך חלב לאחר גיל הינקות?
יש סיבה שחלב אם קיים ומפסיק בשלב מסוים. זהו שלב התפתחותי, מעבר לזה הוא מזיק.
  1. ואחרי כל אלו, גם אוסיף מדעתי, שלי כלל לא משנה אם זה ריא או לא. אני לא אפגע בשום יצור שחש כאב וסבל, או לפחות אשאף לשם ואשתדל לממש.
האדם חיסל את טבעיותו, והלוואי שנחזור לשם בכוחות מחודשים.
פרם שי
איתי_שרון*

בעד ונגד צמחונות

זה נחמד שכולם צורכים ביצים אואגניות או חופש, אבל זה לא עוזר לתרנגולות. ההדל בתנאי המחיה כמעט לא קיים, וזה רק פונקציה של פרסום שבגללה חושבים שכן.
אתה יכול לפרט?
למיטב ידיעתי, ביצי חופש מוטלות על ידי תרנגולות שמטיילות להן בצורה חופשייה יחסית, וזה בניגוד לתרנגולות רגילות שמוחזקות בתנאים איומים בכלובים קטנים. אני לא אומר שתרנגולות חופש הן האידאל, אבל לי זה נשמע סביר בהחלט.
דפי*
הצטרפות: 09 מרץ 2004, 10:19

בעד ונגד צמחונות

שליחה על ידי דפי* »

"כן קיים בטבע הצומח B12 וברזל" - זה חדש לי (בתור צמחונית 20 שנה).
איפה מסתתר B12 חוץ מאשר בחיות ??
מיכלי*
הצטרפות: 23 ינואר 2002, 18:47

בעד ונגד צמחונות

שליחה על ידי מיכלי* »

תגובה מרוכזת למס' הודעות:
B12 - לפי מיטב ידיעתי לגוף מאוד קשה לספוג אותו, גם אצל קרניבורים, ולכן מאוד משפיע הכמות ההתחלתית בגוף האדם.
אני עצמי צמחונית, אבל לא חושבת שחייבים להימנע לחלוטים מאכילת בשר. ברגע שאדם חושב מה לעשות כדי להקל על הסביבה (וזה נכון לגבי מיחזור, צמחונות...), זה גם משהו, העיקר לעשות, הרי אין סוף לזה.
לגבי צמחים - הוכח מחקרית כי צמחים אכן מרגישים. אני ממליצה בחום על הספר "החיים המסתוריים של ידידינו הצמחים". אני לא בטוחה שזה השם המדויק, יש גם סרט כזה שהוקרן בערוץ 8. קצת קשה לקריאה אך מעניין מאוד
ליאורה*
הצטרפות: 28 ינואר 2003, 14:15

בעד ונגד צמחונות

שליחה על ידי ליאורה* »

יש חלב אורגני, יש בשר אורגני, יש הכל אורגני.
היכן?
נאוה_צלר*
הצטרפות: 23 ספטמבר 2003, 12:22

בעד ונגד צמחונות

שליחה על ידי נאוה_צלר* »

ובעלי שיחיה טוען: אני לא מוכן לאכול משהו שאני לא מוכן להרוג במו ידי.
כלומר, אם היינו צריכים לשחוט בעצמנו את הבשר, לא היינו עושים זאת. לכן אנחנו גם לא אוכלים בשר. (לא רק בגלל זה).
אני מהמרת על כך שרבים מבין אוכלי הבשר לא מוכנים לשחוט חיה בעצמם. אני מתארת לעצמי שגם אוכלי בשר לא רוצים לראות בעיניים שלהם איך משספים את גרונה של החיה, ואיך זה נראה אחר כך. אם זה דוחה, אז למה לאכול את זה? זה מרגיש נכון למישהו מכאן, לאחוז בסכין חדה ולרצוח חיה כלשהי, ואחר כך לחתוך אותה לחתיכות, לשים את חלקי גופתה בסיר, לבשל ולאכול? תחשבו על זה לא כעל חתיכות "אסתטיות" שמגיעות מהקצב כשהן כבר לא חיה, אלא חלקים לא מובחנים. אתם מרגישים שאתם יכולים ורוצים לשסף אותה בעצמכם?
emil*
הצטרפות: 12 יולי 2004, 21:23

בעד ונגד צמחונות

שליחה על ידי emil* »

B-12
היות ואני טבעוני נאלצתי לחקור לעומק על הויטמין.
הויטמין נוצר על ידי מיקרו-אורגניזמים במעי-הגס של האדם וכמו כן גם במעיים של בעלי-חיים אחרים.
אומרים שבשר הפרה מרובה בויטמין B12 אולם הפרה שייכת למשפחת הלוחכים-הניזונה מעשב,עלים,וצמחים למיניהן.כלומר אם הפרה יוצרת את הויטמין בעצמה ואין לה צורך לאכול בשר אזי גם אנחנו יכולים.
תרכובת הכימית של ויטמין B12 הוא:C63h88O14OPco- למי שקצת מתמצא בכימיה היסוד כביכול שבעזרתו נוצר הויטמין הוא הקובלט.
תכולת הקובלט במזון לדוגמא:(לכל 100גר')
חסה 100 מ"ג
כוסמת 36 מ"ג
תאנים 20 מ"ג
תפוחי-אדמה 6מ"ג
גזר 2מ"ג
בשר 2מ"ג
חלב 0-2מ"ג

אני חייב לציין בפניכם שעד עתה לא נערך מעולם מחקר יסודי ורציני כדי לקבוע אם הטבעונים סובלים מכל אותם המחלות, בעיקר אנמיה ממארת, הנובעות מחוסר ויטמין B12.
בנוסף אני אמליץ לכם על ספר:תזונת האדם ובריאותו/ד"ר יצחק בן-אורי
איתי_שרון*

בעד ונגד צמחונות

כלומר אם הפרה יוצרת את הויטמין בעצמה ואין לה צורך לאכול בשר אזי גם אנחנו יכולים.
לא הבנתי מהיכן מגיעה המסקנה הזאת...

למיטב ידיעתי ישנם פתרונות נקודתיים ל-B12, כמו כדורים למציצה.
אני משתדל לעשות בדיקות פעם בשנה-שנתיים, ועד עכשיו הכל יצא בסדר.
אגב - יש לי תאוריה שלא נחקרה עד כה, והיא שצמחונים בריאים יותר פשוט כי הם מודעים יותר לזה שבגלל שהם לא אוכלים דברים מסויימים הם צריכים לשים לב לשאר. אלמלא הייתי צמחוני בחיים לא הייתי חושב להתעניין במה שאני אוכל, בטח שלא ללכת להבדק.
emil*

בעד ונגד צמחונות

שליחה על ידי emil* »

הכדורים שאתה לוקח לא רק שהם לא עוזרים לך הם מזיקים לך!
הבדיקות שאתה עושה .ממצאי הבדיקות ,כלומר תוצאת תכולת ויטמין B12 צריכה להיות מבוססת על אנשים טבעונים/צמחוניים/ ואוכלי כל בנפרד
בעיקרון לאנשים טבעונים אין בעיה עם הויטמין אם הם אוכלים מזון אורגני ומזון טבעי כלומר מזון שהגוף יכול לעשות בו שימוש.
עוד דבר קטן על הבדיקות- הבדיקות שאנו עושים בהקשר לויטמין B12 הן לא מדויקות כי אנו מחפשים את תכולתו בגוף ע"י קישורו לאורגניזמים מסויימים וקיימות אוכלוסיות שמבחינה גנטית חסר להם אותו אורגניזם(אינזים אם אני לא טועה) מדובר בדרך כלל על האוכלוסיה האשכנזית כלומר אנשים שחיו בד"כ בצד הצפוני של כדור הארץ מעל הים התיכון אף על פי שזה לא מדויק זה קרוב למציאות.
אין לחשוש ממחסור מויטמין אבל חשוב להיות מודעים לאכילה נכונה בעדיפות אורגנית כך נוכל לתת לגוף את האפשרות לבנות ולשפר את עצמו ולא לבזבז את כל האנרגיה על הוצאת רעלים מהגוף.
שוב אני אפנה אותך לספר זמין בעל גישה מדעית עיניינית מאוד עם ממצאים ביומכניים וכימיים לגבי גוף האדם שם תוכל ללמוד על תזונה נכונה ותבין עד כמה האנושות סטתה מכיוון התזונה המיועד לה על-ידי הטבע.
בהצלחה
איתי_שרון*

בעד ונגד צמחונות

הכדורים שאתה לוקח לא רק שהם לא עוזרים לך הם מזיקים לך!
אני לא לוקח, אבל מה הסיבה?

הבדיקות שאתה עושה .ממצאי הבדיקות ,כלומר תוצאת תכולת ויטמין B12 צריכה להיות מבוססת על אנשים טבעונים/צמחוניים/ ואוכלי כל בנפרד
למה? אם הגוף זקוק לכמות מסויימת של B12, מה זה משנה אם אתה צמחוני, טבעוני או אוכל כל?
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

בעד ונגד צמחונות

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אני לא מוכן לאכול משהו שאני לא מוכן להרוג במו ידי

http://www.petatv.com/tvpopup/video.asp?video=mym2002
emil*

בעד ונגד צמחונות

שליחה על ידי emil* »

לאיתי
אם אתה באמת מתעניין בזה כדי שתבדוק ותגלה בעצמך ,המילים שלי לא שוות כלום אתה צריך לבדוק בעיניך שלך!
שרון_ג*
הצטרפות: 30 אפריל 2004, 16:29

בעד ונגד צמחונות

שליחה על ידי שרון_ג* »

פלוני אלמונית.
הקישור שהבאת מזעזע.
גלי*
הצטרפות: 17 אפריל 2004, 22:06

בעד ונגד צמחונות

שליחה על ידי גלי* »

ואיך בדיוק מייצרים את תוספי המזון B-12 אם לא מן החי? ובכלל, ערך ה- B12 שמצפים למצוא בבדיקת דם הוא גבוה ממה שבאמת צריך להיות בגוף.
גלי*

בעד ונגד צמחונות

שליחה על ידי גלי* »

המציאות היא מזעזעת פי כמה מהקישור.
מה_יש_בכלל_להגיד_נגד_צמחונות*
הצטרפות: 15 יולי 2004, 17:27

בעד ונגד צמחונות

שליחה על ידי מה_יש_בכלל_להגיד_נגד_צמחונות* »

הייתי אף מחמירה ואומרת שכל מי שמעורב בדרך כלשהי בתעשיית הבשר או החלב כפי שהם היום, הוא מבצע פשעים נגד האנושות, והאחראים הראשיים הם אלה שצריכים להעמידם לדין.
איתי_שרון*

בעד ונגד צמחונות

אם אתה באמת מתעניין בזה כדי שתבדוק ותגלה בעצמך ,המילים שלי לא שוות כלום אתה צריך לבדוק בעיניך שלך!
אם אתה כותב משהו, אני מניח שיש לך סיבה. להצהיר סתם על משהו ולשלוח אותי לבדוק את זה זה לא סביר. מכיוון שאני מניח שאתה לא מצהיר סתם אלא על סמך ידע כלשהו אשמח אם תשתף אותי אפילו אם רק בראשי פרקים; אחרי שאבין את הרציונל שלך אחליט אם שווה לי להמשיך ולחקור את הכיוון או לא.

יש פשוט יותר מדי מידע שמגיע אלי למח, אני משתדל לסנן אותו ולהשקיע רק במה שבאמת שווה בשקעה... אל דאגה, לפני שאעשה שינוי רציני בחיי אצליב את המידע שאקבל ממך עם עוד מקורות :-)
emil*

בעד ונגד צמחונות

שליחה על ידי emil* »

:-)
אני אתן לך מס מקורות:
  1. תזונת האדם ובריאותו/ ד"ר יצחק בן-אורי- ספר זה מתייחס בצורה מאוד מדעית ופשוטה לגבי תזונת האדם,בין אם השוואה ליצורים אחרים ועוד...
האדם הוא פסיכוסומטי והקשר הזה הוכח וממשיך להיות מוכח דרך מחקרים וכו'...
  1. אומץ / אושו .
  2. חיים אהבה וצחוק / אושו
  3. מעבר לגבולות השכל/ אושו.
  4. על זכויות האדם הבסיסיות /אושו.
  5. הטאו / לאו טסה.
  6. וכן ספרים של גורדייף,סנקה,אספינסקי.
:-) תנסה מה יש להפסיד
איתי_שרון*

בעד ונגד צמחונות

תנסה מה יש להפסיד
זמן לקרוא דברים אחרים שאני רוצה להספיק...
סמדר_נ*
הצטרפות: 17 אוגוסט 2003, 20:40
דף אישי: הדף האישי של סמדר_נ*

בעד ונגד צמחונות

שליחה על ידי סמדר_נ* »

ערך ה- B12 שמצפים למצוא בבדיקת דם הוא גבוה ממה שבאמת צריך להיות בגוף.
גלי, זה בדוק? יש לך מקורות שאפשר לעיין בהם?
ליאת_טאוב*
הצטרפות: 06 פברואר 2003, 21:21
דף אישי: הדף האישי של ליאת_טאוב*

בעד ונגד צמחונות

שליחה על ידי ליאת_טאוב* »

אני לא יכולה להביא ציטוטים, כי איני זוכרת איפה קראתי את זה, אבל מצאתי פעם שבני אדם איבדו את היכולת לייצר ויטמינים מסויימים בכוחות עצמם, בין היתר כיוון שהיו זמינים בתזונה שלהם.
מישהו יודע יותר?
אמיל, נתת רשימת ספרים לשנה-שנתיים. אני כן לוקחת כדורים של B12. אשמח לשמוע בקצרה מדוע זה מזיק (האם הוא יכול להיות רעיל בכמויות גדולות מידי? האם מדובר רק על צבעי המאכל שמוספים לכדורים?).

שמעתי גם שבמזונות מוחמצים ומותססים, כמו סויה מותססת, מלפפונים חמוצים, יש B12. מישהי יודעת אם זה נכון וכמה יש שם?
מה הערך של B12 שאמורים למצוא בדם?
יעל*
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

בעד ונגד צמחונות

שליחה על ידי יעל* »

ליאת - מתוך כתבה שמצאתי ב YNET

טווח הנורמה של הוויטמין המקובל בכל העולם הוא 900-200 מיקרוגרם למיליליטר דם, אולם בספרות הרפואית העולמית נטען שיש צורך להעלות את הערך הנמוך של הנורמה מעל 200 מיקרוגרם, משום שמתברר שעוד לפני שרמת הוויטמין יורדת אל מתחת ל-200, מאגרי הוויטמין מידלדלים ומתחילים להתפתח סימפטומים שונים של החסר. לכן יש צורך במעקב שגרתי, על מנת לאתר את הירידה עוד לפני שהיא מגיעה לקו האדום התחתון.

מתוך כתבה ב http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2735115,00.html
איתי_שרון*

בעד ונגד צמחונות

שמעתי גם שבמזונות מוחמצים ומותססים, כמו סויה מותססת, מלפפונים חמוצים, יש B12.
נשמע קצת תמוה - או שהוא נמצא שם מהתחלה, או שלא, אבל לא נראה לי סביר שהויטמין נוצר כתוצאה מההתססה...
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

בעד ונגד צמחונות

שליחה על ידי יונת_שרון* »

מצאתי פעם שבני אדם איבדו את היכולת לייצר ויטמינים מסויימים בכוחות עצמם, בין היתר כיוון שהיו זמינים בתזונה שלהם.
זו השערה מקובלת לגבי ויטמין C, כי מיני קרובי משפחה שלנו כן מייצרים אותו.
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

בעד ונגד צמחונות

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

_שמעתי גם שבמזונות מוחמצים ומותססים, כמו סויה מותססת, מלפפונים חמוצים, יש B12.
נשמע קצת תמוה - או שהוא נמצא שם מהתחלה, או שלא, אבל לא נראה לי סביר שהויטמין נוצר כתוצאה מההתססה..._
יש ויטמינים שנוצרים במערכת העיכול ע"י חידקים. למה לא מחוץ לגוף?
איתי_שרון*

בעד ונגד צמחונות

יכול להיות... זו לא היתה דעה של מלומד אלא של הדיוט :-)
גלי*

בעד ונגד צמחונות

שליחה על ידי גלי* »

גלי, זה בדוק? יש לך מקורות שאפשר לעיין בהם?
אני חושבת שבספרים של יצחק בן אורי אפשר למצוא אסמכתא לכך. בכל מקרה, הרבה הרבה ירקות ופרות אורגניים, אגוזים ונבטים, קטניות ודגנים - ואנחנו מסודרים.
הודעה_דחופה*
הצטרפות: 31 יולי 2004, 01:49

בעד ונגד צמחונות

שליחה על ידי הודעה_דחופה* »

לא רק שאני בעד צמחונות אלא שאני נגד אכילת בשר וחושבת שאכילת בשר (על בסיס יומיומי) היא פשע ברמה הגבוהה ביותר.
מידי יום נכרתים שטחים נרחבים מיערות הגשם רק על מנת לפנות מקום לגידול הבקר ולגידולים המשמשים להאכלתם. לפעמים אף לא עומדים בקצב של כריתת היערות אז הם שורפים אותם. - כל זאת בהתעלם מהפן האכזרי שבגידול בעלי חיים באופן מלאכותי זה.
זה לא יעזור לאף אחד מאנשי באופן כל צורת גידול הילדים המדוקדקת וההומנית הזו אם תוך כמה שנים ייגמר החמצן בעולם עקב כריתת היערות. אני קוראת לכולם להפסיק את צריכת הבשר המטורפת הזאת למען שלום ועתיד ילדנו. קהילת באופן טבעי בהכרח צריכה להימנע מאכילת בשר!!!
אזרחית_העולם*
הצטרפות: 31 יולי 2004, 03:33

בעד ונגד צמחונות

שליחה על ידי אזרחית_העולם* »

בשר לא שייך למה שנתן לנו הטבע.
קצת לתת כבוד לטבע.
קהילה שמצדדת בטבע לא יכולה להרשות לעצמה להבעיר מנגלים.
תמיד מעניין אותי לדעת מה מספרים הורים לילדיהם על מה שנצלה שם על האש.
עוף_החול*
הצטרפות: 24 אוקטובר 2001, 20:51
דף אישי: הדף האישי של עוף_החול*

בעד ונגד צמחונות

שליחה על ידי עוף_החול* »

תמיד מעניין אותי לדעת מה מספרים הורים לילדיהם על מה שנצלה שם על האש.

שזה תרנגולות,פרות או חזירים.
לא נראה לי שזה משהו שצריך לשקר בגללו. רוב האנשים אוכלים בשר ולא סובלים מיסורי מצפון בגלל זה.

<בקי בכלל צמחונית מבשר אבל רוצחת דגים בלי בעיות>

נ.ב. לא נראה לי נכון להיכנס לאנשים לצלחת. או בכלל לחיים. בכל אחד יאכל מה שבא לו.
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

בעד ונגד צמחונות

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

בשר לא שייך למה שנתן לנו הטבע
אני מניחה שאת מודעת לכך שיש אנשים שחושבים שהאדם כן אמור להיזון (גם) מבשר.

קהילה שמצדדת בטבע לא יכולה להרשות לעצמה להבעיר מנגלים
כלומר - משיקולים אקולוגיים - לא מדורה, לא ירקות על האש? כלום?
אזרחית_העולם*

בעד ונגד צמחונות

רוב האנשים אוכלים בשר ולא סובלים מיסורי מצפון בגלל זה.
כי רוב האנשים אינם חושבים או מעדיפים לא לחשוב.
אזרחית_העולם*

בעד ונגד צמחונות

אני מניחה שאת מודעת לכך שיש אנשים שחושבים שהאדם כן אמור להיזון (גם) מבשר.
יכול להיות אבל הבשר כמו שהוא היום הוא לא טבעי (אלא אם כן הוא אורגני). תדירות הצריכה שלו היא לא טבעית. אכילת בשר כיום כרוכה בסבל בל יתואר של הקורבן.
אלינה*
הצטרפות: 02 אוגוסט 2004, 14:14

בעד ונגד צמחונות

שליחה על ידי אלינה* »

_בשר לא שייך למה שנתן לנו הטבע.
קצת לתת כבוד לטבע.
קהילה שמצדדת בטבע לא יכולה להרשות לעצמה להבעיר מנגלים._

סליחה?
תרשי לי לחלוק עלייך, ובגדול.
בשר שייך בדיוק למה ש"נתן לנו הטבע". חיות אוכלות חיות, ובני אדם הם מסוג בעלי החיים שאוכלים חיות אחרות.
זה לגמרי "באופן טבעי", אבולוציוני, ביולוגי ומה שאת רוצה.

אם את רוצה לטעון שיש סיבות מיוחדות להמנע מאכילת בשר בימינו אלה - את רשאית לטעון אותן.
אבל מכאן ועד לאמירות חסרות כל בסיס עובדתי - יש מרחק גדול.
לוטם_מרווני*
הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*

בעד ונגד צמחונות

שליחה על ידי לוטם_מרווני* »

אכילת בשר כיום כרוכה בסבל בל יתואר של הקורבן.

דווקא השחיטה הכשרה כרוכה בפחות סבל והרעיון שלה הוא למזער את הסבל. מוות מיידי, ללא פירכוסי גסיסה:-P
ובשר אורגני - מבקשים רשות מהפרה? הפרה: בבקשה גברתי, איזה נתח את רוצה ממני? יש לי אחלה תחת, עסיסי, ואדום...(המסעדה שבקצה היקום, למיטב זכרוני):-D
הסיבה שבשלה אני ממליצה להמנע מ"על האש" היא דוקא החומרים המסרטנים שדבקים בעשן ובמזון. ובבגדים ובאוהל ובשמיכות גם:-P
אזרחית_העולם*

בעד ונגד צמחונות

אף פעם לא שאלת את עצמך באיזה תנאים גדלים אותם בעלי חיים שמיועדים לבשר לאדם? כנראה שלא!
יהודה*
הצטרפות: 24 אוגוסט 2003, 22:25

בעד ונגד צמחונות

שליחה על ידי יהודה* »

דווקא השחיטה הכשרה כרוכה בפחות סבל

הטענה הרוווחת בעולם היא שהשחיטה הכשרה כרוכה ביותר סבל מהשיטות האחרות.
לוטם_מרווני*
הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*

בעד ונגד צמחונות

שליחה על ידי לוטם_מרווני* »

תראו, אין לי הרבה ידע בתחום. לגבי השחיטה- זה מה שאני יודעת.
אני צמחונית בדימוס (מטעמים עקרוניים נהייתי צמחונית ומטעמים אחרים נטשתי זאת, למרות שעמוק בפנים אני עדיין צמחונית ובשום אופן לא אוכלת יותר משניצל בשבוע). ל אזרחית העולם- התשובה שלי "שמורה במערכת ה מיני קהילה"
ואם באמת מפריע לך אכילת בשר, בלי קשר לאופן טבעי או לא טבעי, תעשי עם זה משהו בחיים. ואולי תכתבי בשמך האמיתי ולא בשם בדוי...
אזרחית_העולם*

בעד ונגד צמחונות

השחיטה היא הדבר הטוב היחידי שעושים לבעל החי כדי לגאול אותו מיסוריו אחרי החיים במכלאות צפופות בתנאים מחרידים.
ענבל, בואי נחשוב כמה תרנגולות בשנה את הורגת בגלל אותו שניצל שבועי. בהתחשב בעובדה שהן לא אורגניות וחייהן הוא רצף של סבל ויסורים:
בחודש יש 4.5 שבועות כפול 12

54 בואי נאמר שמתרנגולות אחת מוציאים 2 שניצלים. אז 54 לחלק ל- 2

27. כמה סבל יכולת למנוע ואיזה רווח נקי היית מפיקה את ובריאותך.
עוף_החול*
הצטרפות: 24 אוקטובר 2001, 20:51
דף אישי: הדף האישי של עוף_החול*

בעד ונגד צמחונות

שליחה על ידי עוף_החול* »

משפחתו של בעלי גידלה לפני שנים (בנעוריו) עופות לבשר. הלכתי לברר אצלו.
אז ככה.
הגידול דווקא נשמע לא רע בכלל. חצר גדולה ומרווחת. עם מזון בשפע ומים זמינים. בחצר הזו מהלכות להן התרנגולות ומתבגרות. אחרי 8 שבועות הן מועמסות על משאיות (תהליך לא עדין במיוחד אבל גם לא אכזרי) מוסעות למשחטה ונשחתות.
לא נשמע כמו חיי סבל.
באופן כללי חיות לבשר נהנות משפע מזון ואפשרות תנועה כדי להשביח את איכות הבשר.
חייהן אומנם קצרים מאד אבל לא אומללים.

מבחינתי גידול חיות לבשר הוא כמו כל מוצר תעשיתי אחר. יש פה שיקולים של רווח והפסד. אף אחד לא מנסה לענות את התרנגולות שלו ולאמלל את חייהן. כשצפוף להן מדי הן מתחילות לנקר אחת את השניה ומורידות את ערך המוצר, כשקר להן הן חולות ואי אפשר לשווק אותן, כשאין להן מספיק אוכל הן לא גדלות מהר מספיק...
בקיצור. אני מאמינה שמשתדלים לתת להן תנאים לא רעים.
ואגב החשבון של שניצלים... 2 שניצלים מחזה אחד?????? זה נשמע בזבזני מאד.
אני מחזה אחד מאכילה את הילדים כל השבוע.

ובאמת לסיכום. אני לא חושבת שצריך להגזים. בשר הוא מזון אנושי מצויין ומקור איכותי לחלבונים. לא חייבים לאכול אותו אבל אני חושבת שהוכח במחקרים רבים שהאדם בנוי לצריכת בשר (גם) לגבי מינונים, זו כבר שאלה תרבותית.
הייתי ממליצה לך ללחום נגד גידול תרנגולות לביצים, שם נגרם להן סבל ממשי וארוך. התרנגולות לבשר ממש בספא לעומתן.
איתי_שרון*

בעד ונגד צמחונות

באופן כללי חיות לבשר נהנות משפע מזון ואפשרות תנועה כדי להשביח את איכות הבשר.
נדמה לי שבהרבה מקרים זה בדיוק להיפך: לא נותנים להן לזוז כדי שהבשר יהיה רך יותר. פעם שמעתי שעושים את זה לחזירים (שמים אותם בכלוב שבו יש להם מינימום תנועה אפשרית) לפחות.

אף אחד לא מנסה לענות את התרנגולות שלו ולאמלל את חייהן.
אלא רק להרוויח עליהן יותר כסף. לכן כל שיקול של טובת החיה נדחף בד"כ הצידה (ראי ערך פיטום האווזים).

בקיצור. אני מאמינה שמשתדלים לתת להן תנאים לא רעים.
אני חושד שאת אופטימית... הייתי יותר חושב לכיוון של "מנסים לתת להן את התנאים שעולים מינימום כסף" (אם זה במקרה עונה להגדרה של "לא רע" אז סבבה).
אזרחית_העולם*

בעד ונגד צמחונות

ואיזה הסבר את בדיוק מצפה לקבל מאותם אנשים שמגדלים עופות לבשר? שיודו שהם מתעללים בהם?
אחרי 8 שבועות הן מועמסות על משאיות (תהליך לא עדין במיוחד אבל גם לא אכזרי)
במהלך ההעמסה שוברים להם רגליים וכנפיים. מובלות לשחיטה בכל טמפרטורה אפשרית. תרנגולות שנמצאות בלב המשאית נחנקות. שוברות רגליים בתוך הכלובים. אם זה לא אכזרי אז מה כן?
אופיר*
הצטרפות: 15 יולי 2001, 15:29

בעד ונגד צמחונות

שליחה על ידי אופיר* »

שלום
הנכם מתיימרים להיות לפיד "בנושאי חינוך, הורות טבעית וחיים בירוק" אך הצהרה
זו היא ריקה מתוכן כאשר אתם מעודדים בצורה מסויימת אכילת "עופות ודגים אורגניים"
ע"י פרסום שמות חנויות שמכורות את המוצרים הנ"ל
אני רואה בזה סוג של צביעות אנוכיות ודרך ליפות את האגו דרך הצהרות הירוק והטבע
דם זה דם עוף זה עוף בין אם הוא אורגני או לא הוא צרח שהוא נשחט ע"י רודף בצע ירוק או לא ירוק
נא לקחת דברים אלו לתשומת לבכם - להיות ירוק וטבעי זה להיות טבעוני .
הדף_של_מיכלי*
הצטרפות: 14 יוני 2004, 23:11
דף אישי: הדף האישי של הדף_של_מיכלי*

בעד ונגד צמחונות

שליחה על ידי הדף_של_מיכלי* »

לבקי - אחרי שקר להן והן חולות, כן משווקים אותם.
אני לא באה להתווכח על להיות צמחוני או לא, מכיוון שזה עניין אישי של כל אחד, ולא לכל אחד זה מתאים,
אבל, גידול בשר הוא אכזרי. נכון שאף מגדל לא משתדל לענות את החיות, אבל מצד שני אני לא בטוחה עד כמה הוא חושב על הסבל שלהן, ועד כמה הוא רואה אותן בע"ח ולא מוצר שהוא מוכר.
אני מניחה שכל מי שנמצא בקהילה הזו מחובר לטבע בדרך שלו:
אחד צמחוני, אבל גר בעיר, השני אוכל בשר אבל עושה מדיטציה וגר בקרוואן בטבע. לכל אחד גבולות משלו, ואי אפשר להיות פרפקט בהכל, ולכן אין טעם בלהטיף אחד לשני ולהגיד כמה השני לא בסדר. למרות שאני צמחונית, אני בטוחה שיש מליון דברים שאני עושה שפוגעים בטבע (לצערי)
ערן*
הצטרפות: 11 יוני 2004, 10:00

בעד ונגד צמחונות

שליחה על ידי ערן* »

ראיתי שעלו כאן כל מיני שאלות עובדתיות על האם אנו זקוקים לבשר.
אני מצרף קישור 92]להצהרת עמדה מנומקת היטב של איגוד התזונאים האמריקאים 17084[/po].cfm
שלפיה דיאטה צמחונית או טבעונית היא בריאה ומספקת:
It is the position of the American Dietetic Association and Dietitians of Canada that appropriately planned vegetarian diets are healthful, nutritionally adequate, and provide health benefits in the prevention and treatment of certain diseases.
יש שם מענה לכל השאלות על מחסור בויטמינים ובברזל, לפיו אפשר בהחלט להסתדר בלי בשר.
צמחונית*
הצטרפות: 09 ינואר 2005, 04:18

בעד ונגד צמחונות

שליחה על ידי צמחונית* »

1. בקשר ל- B12:
יצחק בן אורי בספרו "תזונת האדם ובריאותו" מסביר דבר נפלא. האדם אוכל פרה כדי לקבל B12. אבל, הפרות הן צמחוניות ובכל זאת יש להן B12. מאיפה? במעיים שלהן יש חיידקים שמייצרים B12.
גם במעיים של האדם יש את החיידקים האלה. וכל העניין זה לתת להם סביבה תומכת, כדי שיוכלו לייצר את ה- B12. כלומר, לאכול תזונה בריאה (בעיקר פירות וירקות חיים - ואורגניים), להימנע מאוכל תעשייתי הכולל חומרים משמרים, חומרי טעם וריח וצבעי מאכל, להימנע מתרופות ואנטיביוטיקה שהורסים את החיידקים האלה וכו'.
לכן, גם אם רואים צמחוני שיש לו מחסור ב- B12, זה לא בגלל שאינו אוכל בשר, אלא ייתכן ששאר התזונה שלו לא מספיק בריאה.
  1. מחקרים גילו שהאדם הקדמון היה אוכל פירות דווקא ולא צייד. רק בתקופות מאוחרות יותר החל לאכול בשר מתוך אילוצים.
  1. *מבנה גוף האדם הינו כגוף של חיה צמחונית, והכי דומה מבחינה ביולוגית לגופו של הקוף. הוא שונה מאוד ממבנה החיות הטורפות.
א) השיניים כלל וכלל אינן בנויות לטרוף בשר. לאדם יש שיניים צמחוניות לכל דבר. לכן האדם 'מתחכם לטבע' ומבשל את הבשר. אבל עדיין מבחינת הטבע - הוא לא נועד לטרוף.
ב) לאדם מעיים ארוכים כמו של הקוף שהוא צמחוני - ובנויים לתפריט צמחוני. לחיות טורפות מעיים קצרים כדי שהבשר ייצא מהר ולא יירקב. ואצל אדם שאוכל בשר - בגלל שהמעיים כה ארוכים, הבשר משתהה זמן רב במעיים וחל תהליך של ריקבון במעיים. ולכן זה ידוע שחלק גדול מהאוכל, בעיקר בשר רקוב, נדבק למעיים, בשכבות על גבי שכבות, ונשאר שם לעולמי עולמים... (רָאו את זה בפירוש בגופות של אמריקאים שנותחו אחרי המוות).
ג) לבעלי חיים טורפים יש לשון מחוספסת כדי להיפטר משיער ועצמות. לאדם לא.
ד) נקבוביות העור של האדם גם דומות לבע"ח צמחוני ולא טורף.
על כל זה יותר בפירוט אפשר לקרוא בספרים "תזונת האדם ובריאותו" של יצחק בן-אורי, וכן "התחדשות" של ד"ר פנינה בר-סלע, ע"פ שיטת אן-ויגמור.
  1. בקשר לטענות שהאדם למרות מבנה גופו הצמחוני, בניגוד לבעלי חיים צמחוניים אחרים - יכול להשתמש בכלי ציד, יכול להשתמש בכלים, יכול לבשל וכו' - ולכן הוא לכאורה כן נועד לאכול בשר: הטיעון הזה אינו רלוונטי. כי אמנם מוח האדם מפותח יותר משל בעלי החיים. אך הצרכים הביולוגיים שלו אינם משתנים עם התפתחות מוחו. וכיוון שמבחינה ביולוגית הוא אינו מותאם לאכול בשר - זה כלל אינו משנה לאן היכולות השכליות שלו הביאו אותו (פיתוח כלים, שימוש באש וכו').
ראה גם טענה זו בספרו של יצחק בן-אורי "תזונת האדם ובריאותו".
  1. טיעון נוסף: אם נביט בטבע - נניח שגור של חיה טורפת יהיה בסביבת ארנבת. מה האינסטינקט הראשון שיהיה לו? לנסות לטרוף אותה.
אך 'גור אדם' - ילד, מה האינסטינקט הראשון שלו? ללטף אותה, לשחק אתה.
לילד אין שום אינסטינקט להסתער על איזשהו בעל חיים ולנעוץ בו את שיניו.
וכיוון שילד משקף לנו יותר טוב את הנטיות הטבעיות של בן-אדם כי הוא פחות מקולקל - אפשר להסיק מזה שבן-אדם לא נועד מלכתחילה לאכול בשר.
  1. לטענות של אלה שכתבו שהילד שלהם אוכל בשר בתאווה רבה - זה לא מוכיח כלום. כי ילדים גם אוכלים עוגות, סוכריות וגלידות בתאווה רבה. האם זה אומר שזה טבעי, רצוי ובריא? יותר נכון להניח שע"י תיבולים עסיסיים ו'סביבה תומכת' הצליחו לקלקל להם כבר בגיל מאוד מוקדם את האינסטינקטים הבריאים ואת חוש הטעם הטבעי. ועדיין, גם ילדים כאלה, כאשר הם רואים בעל-חיים - אין להם שום אינסטינקט לקפוץ עליו ולנעוץ בו שיניים. (בניגוד לגורי טורפים בטבע), ובוודאי שלא היו אוכלים בשר לא מבושל ולא מתובל.
  1. גם לו היה נכון שגוף האדם זקוק לבשר, בדומה לחיות טורפות - אז הכמות הייתה אמורה להיות קטנה בהרבה. האדם אוכל כמויות עצומות של בשר - בהחלט לא מתוך צורך גופני אמיתי, אלא מתוך תאווה לשמה. ומצדיק זאת בכל מיני טיעונים, כאילו שהגוף זקוק לזה...
(ואח"כ באות גם המחלות...)
  1. ולו באמת האדם היה אוכל רק את כמות הבשר האמורה להזין את הגוף, ולא לתאוותו - היו נחסכים כ"כ הרבה ייסורים ממיליוני (!) בעלי חיים בכל שנה. ויערות גשם שנכרתים כדי לספק מרעה לבקר היו ניצלים. וכל מיליוני בעלי החיים שנכחדים, מדי יום (!) בכריתת יערות הגשם כנ"ל היו ניצלים. וכל אוכלוסיות האדם הרעבות כתוצאה מכריתת היערות היו ניצלות. והיו נחסכים כ"כ הרבה מים. וכו' וכו' וכו' וכו'
אלא, שהאדם חושב רק על התאווה שלו. זה מעוור אותו מלראות את הנזק הנורא. הוא מתייחס לבעלי חיים כאל 'תעשייה', וככאלה מנסה להפיק מהן כמה שיותר עבור השקעה מינימלית.
בעלי חיים הם לא 'תעשייה'. הם יצורים חיים, בעלי יכולת לחוש כאב, בעלי רגשות, בעלי צרכים חברתיים, והם גם רוצים לחיות !
  1. באשר לטענות שגם החסה 'רוצה לחיות'.
א) נכון שכפי שגילו, לצמחים גם יש עולם רגשי - ועדיין, אין להם מערכת עצבים. ולכן זה שונה מאוד. הם אינם מרגישים כאב כמונו.
ב) בספר המדהים והמזעזע "שחרור בעלי החיים" מאת פיטר סינגר, הוא מסביר שלצמחים, בשונה מבעלי החיים, אין יכולת לזוז ממקומם. כיוון שברור לנו שהטבע צִיֵיד כל יצור וכל נברא במה שדרוש להישרדותו - נוכל להבין שאם הטבע לא צייד את הצמח ביכולת לרוץ ולברוח - הרי שאין לו צורך בכך.
בעל חיים בורח כאשר מנסים לתפוס אותו. זה אומר שהיצר ההישרדותי שלו מתנגד להיות ניצוד ונאכל.
  • אך הצמח לא בורח. ולכן יש יותר סיבה לשער שמצד הטבע הוא כן נועד להיאכל.
פשוט, לא?*
ג) שמעתי שבמחקר של הילות, בדקו הילות סביב בעלי חיים, וסביב צמחים, וגילו, שלצמחים, בניגוד לבעלי החיים יש אנרגיה של התמסרות.
הטענות שמצדיקות אכילת בשר ע"י זה ש'אם לא לאכול בשר אז גם לא צמחים', הן אולי נוחות. אך כדאי לחשוב על העניין שוב...
  1. _מבחינתי גידול חיות לבשר הוא כמו כל מוצר תעשיתי אחר. יש פה שיקולים של רווח והפסד. אף אחד לא מנסה לענות את התרנגולות שלו ולאמלל את חייהן. כשצפוף להן מדי הן מתחילות לנקר אחת את השניה ומורידות את ערך המוצר, כשקר להן הן חולות ואי אפשר לשווק אותן, כשאין להן מספיק אוכל הן לא גדלות מהר מספיק...
בקיצור. אני מאמינה שמשתדלים לתת להן תנאים לא רעים._ (עוף החול)
א) בקי, את התבלבלת, בעל-חיים הוא יצור, הוא לא 'מוצר' !
ב) אולי אף אחד לא מנסה לענות את התרנגולות שלו - אבל זה מה שהוא עושה בשטח. ('ילדים זורקים אבנים על הצפרדעים בצחוק. אבל הצפרדעים מתות ברצינות !')
לא צריך לנסות במיוחד לענות אותן כדי שיסבלו. מספיק שהאינטרס העומד לעיני המגדל הוא כלכלי, בתוספת לאטימות מוחלטת שרואה בבעל החיים 'מוצר' ולא יצור חי, שאפשר לעשות בו ככל העולה על רוחו - כמובן שגישה כזו תוביל ליחס מחריד אל בעלי החיים. והתוצאות ניכרות בשטח.
ג) באמת כשצפוף להן הן מתחילות לנקר אחת את השנייה - ואז מה עושים? כדי שהן לא יורידו את ערך 'המוצר' ע"י הניקורים האלה - קוצצים להן את המקור, שהוא בהחלט מלא תאי-עצב שחשים כאב, ללא שום הרדמה, בכאבי תופת. והחיתוך נעשה בצורה מגושמת שלפעמים לא נרפאת וגורמת לתרנגולות כאבים עצומים באכילה.
ד) וכשהן חולות כמובן מהתנאים הקשים - המגדלים לא מתחילים לשאול 'איפה טעינו' אלא כמובן דוחפים להן תרופות. ובהחלט ובהחלט שזה לא מונע מהם לשווק אותן - עם המחלה, ועם האנטיביוטיקה שזורמת בעורקיהן... שום דבר לא ימנע בעדם מלהרוויח עוד כסף. וזה מה שאת אוכלת בסופו של דבר.
  1. לטענה הנוספת של עוף החול לא להיכנס אחד לשני לתוך הצלחת. זה נראה לי כמו טענה ששמעתי פעם בויכוח על הפלות, טענה שאמרה שזה הגוף של האמא וזכותה לעשות עם הגוף שלה מה שהיא רוצה. באמת?! לעובר אין חיים, אין נפש ונשמה, אין רגשות, אין רצונות?! זה רק הגוף של האמא, ולכן לא נתערב לה?!
לא מדובר כאן רק על העדפות קולינאריות. מדובר על בעלי-חיים שסובלים בקיצוניות, בצורה אכזרית ופושעת, חיים שאינם חיים. חיים שאני בטוחה שלא את ולא אף אדם היה יכול לסבול אותם אפילו לא יום אחד בלבד !
אז איך אפשר לשתוק?! איך אפשר להגיד 'זה לא ענייני'?!
יש אולי אנשים שמעדיפים לא לדעת מה קורה שם, ולכן לא יילכו לראות בעצמם מה קורה, ולא יקראו על זה חומר, ולא יראו תמונות, ויעדיפו להאמין לסיפורי '6 תרנגולות מסתובבות חופשי בחצר' - ואז הם אומרים ש'הכול בסדר' וממשיכים לספק את התאווה שלהם.
אבל הסבל כאן הוא משווע. והסיבה היחידה שהאדם ממשיך לעשות את הפשעים האלה היא - כי לבעלי החיים אין יכולת למחות. הם אילמים.
(וכך קרה, דרך אגב, לאורך ההיסטוריה, עם אוכלוסיות אדם שהיו חלשות יותר ולא מסוגלות למחות - הן נוצלו באכזריות ע"י בני אדם אחרים. ר' ערך 'עבדים').

בקיצור, יש לנו את כל הסיבות - לא לאכול בשר!
נעמי_בן_שיטרית*
הצטרפות: 05 אוקטובר 2004, 22:15
דף אישי: הדף האישי של נעמי_בן_שיטרית*

בעד ונגד צמחונות

שליחה על ידי נעמי_בן_שיטרית* »

מתחברת לרוב מה שכתבת, ובכל זאת:

בעל חיים בורח כאשר מנסים לתפוס אותו. זה אומר שהיצר ההישרדותי שלו מתנגד להיות ניצוד ונאכל.

חיות אוכלות חיות , האם גם זה אינו טבעי? (הרי הן מתנגדות להאכל)
רסיסים_של_אור*
הצטרפות: 21 אפריל 2004, 20:42
דף אישי: הדף האישי של רסיסים_של_אור*

בעד ונגד צמחונות

שליחה על ידי רסיסים_של_אור* »

קראתי את כל הדף הזה ואני רוצה להתיחס לנקודה אחת שלא עלתה כאן, בתור מי שהיתה צמחונית עד ממש לא מזמן ועדיין מתחבטת:
יותר ויותר נשמעים קולות על כך שמוצרי הסויה והטופו למיניהם אינם בריאים לילדים. אם הדבר נכון, אילו תחליפי בשר אתם נותנים לילדיכם ? (בהנחה שהם אינם שבעים / חובבים של קטניות למיניהם).
איתי_שרון*

בעד ונגד צמחונות

_האדם אוכל פרה כדי לקבל B12. אבל, הפרות הן צמחוניות ובכל זאת יש להן B12. מאיפה? במעיים שלהן יש חיידקים שמייצרים B12.
גם במעיים של האדם יש את החיידקים האלה. וכל העניין זה לתת להם סביבה תומכת, כדי שיוכלו לייצר את ה- B12._
המצב, כנראה, קצת יותר מורכב: הנה למשל, מאמר מתוך האתר של האיגוד הבינ"ל לטבעונות (שלא תחשדי בהם חס וחלילה שהם בעד הרג פרות) שמציין במפורש שבעולם המודרני כיום הדרך הבטוחה היחידה לקבל היא ע"י תוספי מזון. כך שלגבי ההסתמכות על זה שעם הרבה פירות וירקות הגוף שלנו כבר ייסתדר בעצמו - don't try this at home...

מחקרים גילו שהאדם הקדמון היה אוכל פירות דווקא ולא צייד. רק בתקופות מאוחרות יותר החל לאכול בשר מתוך אילוצים.
כמה קדמון, ואילו אילוצים?

לכן האדם 'מתחכם לטבע' ומבשל את הבשר
למיטב ידיעתי - הסיבה שבגללה התחילו לבשל את הבשר היא כדי שאפשר יהיה לקחת אותו למסעות שנמשכים כמה ימים, בניגוד לבשר נא שמתקלקל מהר, ולא בגלל שלא נח לאכול אותו. יש כאן אוכלי בשר שיאשרו/ייסתרו? :-)

ולכן זה ידוע שחלק גדול מהאוכל, בעיקר בשר רקוב, נדבק למעיים, בשכבות על גבי שכבות, ונשאר שם לעולמי עולמים...
אם כבר מדברים על האדם הקדמון ומסתמכים עליו כמודל, מכיוון שתוחלת החיים שלו ממימלא היתה 30-40 שנה זה, כנראה מעולם לא היווה בעיה.

_טיעון נוסף: אם נביט בטבע - נניח שגור של חיה טורפת יהיה בסביבת ארנבת. מה האינסטינקט הראשון שיהיה לו? לנסות לטרוף אותה.
אך 'גור אדם' - ילד, מה האינסטינקט הראשון שלו? ללטף אותה, לשחק אתה._
כמו שכתבת בהמשך: זה לא מוכיח כלום. אז מה? אנחנו עושים הרבה דברים כיום שהם נגד האיסטינקטים שלנו, ונובעים מהחינוך והתרבות שלנו.

האדם אוכל כמויות עצומות של בשר - בהחלט לא מתוך צורך גופני אמיתי, אלא מתוך תאווה לשמה.
כמו הרבה דברים שבני אדם עושים... אגב: רב אוכלי הבשר שאני מכיר לא מרגישים צורך כלשהו לתרץ את אכילת הבשר שלהם...

היו נחסכים כ"כ הרבה ייסורים ממיליוני (!) בעלי חיים בכל שנה.
מיליארדי, אם כבר

_כיוון שברור לנו שהטבע צִיֵיד כל יצור וכל נברא במה שדרוש להישרדותו - נוכל להבין שאם הטבע לא צייד את הצמח ביכולת לרוץ ולברוח - הרי שאין לו צורך בכך.
אך הצמח לא בורח. ולכן יש יותר סיבה לשער שמצד הטבע הוא כן נועד להיאכל.
פשוט, לא?_
לא הבנתי איך זה קשור. יש בע"ח שטורפים בע"ח אחרים וחייבים לחיות כך בשביל לשרוד, מה את באה להגיד: שהם סותרים את איך ש"הטבע התכוון שייחיו בע"ח"? עדיף, לדעתי, להשאיר את העדפותיו של הטבע מחוץ לויכוח: אף אחד לא באמת יודע למה הטבע התכוון (אם הוא התכוון).
טרה_רוסה*
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

בעד ונגד צמחונות

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

יש את הדפים
ילדים צמחונים
תזונה צמחונית לתינוק

לדעתי דווקא נשמעו שם קולות של מתנגדים לצמחונות, אני לא ממש זוכרת.
בכל מקרה, אני נגד הגישה שצריך "תחליפי בשר". צריך לאכול בריא ומאוזן, זה הכל.
יש מזונות רבים צמחוניים שמזינים ומשביעים: פסטות, אורז מלא, פשטידות, מרקים, תבשילים ועוד.
אמא_של_יונת*
הצטרפות: 23 דצמבר 2002, 00:39
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_יונת*

בעד ונגד צמחונות

שליחה על ידי אמא_של_יונת* »

ולכן זה ידוע שחלק גדול מהאוכל, בעיקר בשר רקוב, נדבק למעיים, בשכבות על גבי שכבות, ונשאר שם לעולמי עולמים...
מעניין. קראתי שהאסקימואים נהגו לאכול בשר רקוב ומתולע, והוא נחשב בעיניהם למעדן.
חגית_ל*
הצטרפות: 05 אוקטובר 2001, 17:35
דף אישי: הדף האישי של חגית_ל*

בעד ונגד צמחונות

שליחה על ידי חגית_ל* »

איכסססססססס!!!!!!!! :-S

תנסו לאכול בשר בלי תבלינים - רק מהריח אפשר לברוח.
כשאנשים אוכלים היום בשר מה שערב לחיכם זה התבלינים.

חסה, חסה, חסה. @}

ולפי ריצ'ארד דוקינס('הגן האנוכי') - כל הקיים על כדו"הא הן מכונות שרידה לגנים, גם הצמחים וגם החיות וכמובן אנחנו - וכולנו מכילים את אותם הגנים בדיוק.
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

בעד ונגד צמחונות

שליחה על ידי יונת_שרון* »

תנסו לאכול בשר בלי תבלינים.
ניסיתי ונהניתי. ממליצה במיוחד: יען, סלמון.
the_stone*
הצטרפות: 24 דצמבר 2004, 22:53

בעד ונגד צמחונות

שליחה על ידי the_stone* »

יש אנשים שברוב תמימותם חושבים ש באופן טבעי קשור בהכרח להומניות, כמובן שהם טועים בגדול.
באופן טבעי מורכב גם מאנשים שהקשר בינם לבין אהבת בעלי החיים הוא רק דרך הצלחת והקיבה שלהם. במקרה הטוב הם יעדיפו בשר אורגני, אך רק בגלל שהוא בריא יותר לא בגלל שזה הומני יותר.
לך תבנה מדינה ...
איתי_שרון*

בעד ונגד צמחונות

וכולנו מכילים את אותם הגנים בדיוק
מי אלו "כולנו" ומה הם "אותם גנים"? את ואני לא מכילים את אותם עותקים של אותם גנים, ולכן יכול להיות שלך ולי תהיינה העדפות קולינריות אחרות וצרכים אחרים. בעצם, את ואני לא מכילים אפילו את אותם גנים בדיוק (לי יש כרומוזום Y ולך אין). זה בטח לא נכון נכון אם "כולנו" כולל את כל האורגניזמים החיים עפנ"י כדה"א. בנוסף - לא צריך להמעיט בחשיבותם של תנאים סביבתיים.
מכיוון שכך - יכול להיות שלי לא תהיה בעיה להיות צמחוני בלי לשנות הרבה מצורת התזונה שלי, אבל את תגיעי מהר מאוד לחסר של B12 ותאלצי לפצות על זה איכשהו (או להיפך, כמובן...).
חגית_ל*
הצטרפות: 05 אוקטובר 2001, 17:35
דף אישי: הדף האישי של חגית_ל*

בעד ונגד צמחונות

שליחה על ידי חגית_ל* »

השינוי בגנים שאתה מדבר עליו בינינו הוא כ"כ מזערי שהוא ממש לא נחשב.
לפי ריצ'ארד דוקינס, כל היצורים על כדוה"א נוצרו מאותם חומרים ובנויים מאותם גנים, כמובן עם שינויים מזעריים, ואנחנו מכונות השרידה שלהם (מין רובוטים משוכללים).

בשר יען???!!!!! באוסטרליה כבר משווקים בשר קנגורו. אני מ-ז-ו-ע-ז-ע-ת!!!!
ליאת_טאוב*

בעד ונגד צמחונות

ניסיתי ונהניתי. ממליצה במיוחד: יען, סלמון.
תודה על השיתוף!

ואם אנחנו עשויים מאותם גנים?
נניח שכך הם הדברים, הרי רב האנשים אוכלים יצורים שקרובים אלינו יחסית מבחינה סיסטמית (מח' היונקים).
מבחינתי, הקירבה הביולוגית לא מהווה את מרכז הבעייתיות באכילת בשר (באופן אישי, אני לא אוכלת גם מוצרי דבורים, מאותן סיבות שאני לא אוכלת סטייק).
אני מקווה שלא אשמע מטיפנית או מוסרנית, אבל, אני מתקשה להבין למה יצורים שיכולים להיזון היטב בלי בשר, גורמים כל כך הרבה סבל בגלל העדפות קולינריות?
דליתוש*
הצטרפות: 21 דצמבר 2004, 14:50

בעד ונגד צמחונות

שליחה על ידי דליתוש* »

אני אוהבת צמחים מאוד מאוד... יש להם יכולות חישה אנרגטיות מדהימות.
תנסו את הדבר הבא: שימו שני עלים, אחד מכל צד של המיטה. מאחד העלים תתעלמו לחלוטין, לשני תבואו מספר פעמים ביום, שבו לידו, בטאו את אהבתכם אליו, את היופי שבו, ספרו לו שהוא אהוב ונהדר וכו וכו. העלה ממנו תתעלמו ינבול ויתיבש מהר יותר!
האם היכולות הזו, פירושה שלא מוסרי לאכול אותם? האם בגלל שלחיות יש יכולות נראית, ברורה (לכאורה) לחוש סבל/אהבה/כבוד, פירושה שלא מוסרי לאכול אותן? .

למה אכילה של משהו נחשבת לאקט אלים?

מבחינתי אכילה היא שינוע של אנרגיה, שינוי של אנרגיה. זה לא דבר שלילי..
השאלה היא האם מבחינה אישית האנרגיה של הבשר אינה מטיבה עם האוכל/ת.
אני אוהבת בשר. זה טעים לי.
בעבר עשיתי טקס הענקת אנרגיה חיובית (חיובית לי..) לכל אוכל, מעין טיהור.
המפתח הוא איזון. לאכול בשר פעם, פעמיים בשבוע, רצוי שיהיה איכותי ומגוון (פעם דג, פעם עוף וכו')
צמחונית*
הצטרפות: 09 ינואר 2005, 04:18

בעד ונגד צמחונות

שליחה על ידי צמחונית* »

אני מתקשה להבין למה יצורים שיכולים להיזון היטב בלי בשר, גורמים כל כך הרבה סבל בגלל העדפות קולינריות
ליאת, איתך בכל מילה !

<אם היה אפשר הייתי מוסיפה את זה לדף פתיחה>
איתי_שרון*

בעד ונגד צמחונות

השינוי בגנים שאתה מדבר עליו בינינו הוא כ"כ מזערי שהוא ממש לא נחשב.
לא נחשב לאיזה צורך?
חלק גדול מהמחלות הגנטיות הכי קשות, תורשתיות או לא (סרטן, למשל) הן תוצאה של שינוי בודד במקום כלשהו עפנ"י הגנום.
כלומר - לפעמים מספיק שינוי קטנטן בגן בודד בשביל הבדל עצום בצורת החיים!
בין הגנים שלי לשלך יש הרבה יותר מהבדל בודד, ולכן יכול מאוד להיות שתנאי חיים שיהיו מספיקים עבורך לא יספיקו עבורי. זה בטח ובטח נכון ככל שמדובר על יצורים שונים.

בואי נשנה את המיקוד: נגיד שאכילת בשר כשלעצמה היא אולי אקט אלים אבל כזה שמתרחש בטבע כל הזמן והוא גם חלק ממחזור החיים, אבל הצורה בה בני אדם מגדלים את הבשר שלהם היא אלימה בצורה ייחודית לנו. האם האלימות הזאת היא נסבלת בעינייך? או שאולי את עושה מאמץ לצרוך בשר רק ממקורות שידוע לך שבהם לא התייחסו באלימות לבעל החיים בימי חייו?
כל אחד נותן את התשובה שלו.

תנסו את הדבר הבא: שימו שני עלים, אחד מכל צד של המיטה. מאחד העלים תתעלמו לחלוטין, לשני תבואו מספר פעמים ביום, שבו לידו, בטאו את אהבתכם אליו, את היופי שבו, ספרו לו שהוא אהוב ונהדר וכו וכו. העלה ממנו תתעלמו ינבול ויתיבש מהר יותר!
אצלנו בבית יש כמה וכמה עציצים שלכולם אנחנו מתייחסים באותה מידה של הזנחה (אנחנו משתדלים לפתח זנים של צמחים שלא צורכים מיים :-) ), חוץ מאחד שאנחנו יודעים שאם לא נשקה אותו לפחות פעם בארבעה ימים הוא ייקמול. לא משנה היחס המועדף שאנחנו מעניקים לו, הוא תמיד נראה הכי קמול מכולם. אולי אנחנו צריכים להעביר אותו למיטה המשפחתית שלנו כדי שירגיש עוד יותר אהוב :-)
ליאת_טאוב*

בעד ונגד צמחונות

אבל הצורה בה בני אדם מגדלים את הבשר שלהם היא אלימה בצורה ייחודית לנו
אם צורת הגידול לא היתה כל כך אכזרית כל תנועת הטבעונות (מטעמים אידיאולוגיים ולא בריאותיים) לא היתה מתפתחת.

ראית פעם שחיטה???
ראית קטיף של חסה???
the_stone*

בעד ונגד צמחונות

אני בעד לפתוח דף חדש למה אנשים הם אכזריים?
איתי_שרון*

בעד ונגד צמחונות

אם צורת הגידול לא היתה כל כך אכזרית כל תנועת הטבעונות (מטעמים אידיאולוגיים ולא בריאותיים) לא היתה מתפתחת.
לגבי זה אני לא כ"כ מסכים איתך: חלק גדול מהצמחונים שאני מכיר (וגם מאלה שכאן לפי מיטב הבנתי) הם פשוט נגד הרג חיות, בלי קשר לאיך שגידלו אותן. לי יש בעיה עם איך שמגדלים אותן, וזה הטריגר ה"מוסרי" לצמחונות שלי. למשל - אין לי כ"כ בעיה עם אכילת דגים שחיים כל חייהם בים ובסוף נלכדים ברשת, כי לדגים האלו היו חיים ראויים לפי מיטב הבנתי.
the_stone*

בעד ונגד צמחונות

שלא תחשדי בהם חס וחלילה שהם בעד הרג פרות
אולי יש להם אינטרס כלשהו לשווק ויטמינים. אחרי הכל תעשיית הויטמינים היא לא קטנה וכל אגודה או ארגון זקוקים למימון.

כמה קדמון, ואילו אילוצים?
בספר "מעגל אבנים" של ג'ון דאר למברט, שהיא בעלת התמחות בהתפתחות חיי המין של האדם, ניתן ללמוד שהאדם הקדמון היה אוכל בע"ח רק כשלא היתה לו ברירה, כלומר שלא היו דברים אחרים, כשהיתה בצורת או אסון טבע. האדם מטבעו ניזון משורשים, פֶרות, גרגרים, אגוזים, דגנים וביצים.

כדי שאפשר יהיה לקחת אותו למסעות שנמשכים כמה ימים
לא ידעתי שבישול משמש כחומר משמר. אני יודעת שגם כאשר אני מבשלת משהו הוא מתקלקל אם הוא לא בקירור.

אנחנו עושים הרבה דברים כיום שהם נגד האיסטינקטים שלנו, ונובעים מהחינוך והתרבות שלנו.
והנה קבלו עוד צידוק ותירוץ נוסף שהאינטלקט נותן לאכילת בשר תוך עינוי אכזרי לבע"ח.

רב אוכלי הבשר שאני מכיר לא מרגישים צורך כלשהו לתרץ את אכילת הבשר שלהם...
ומה זה מוכיח? עד כמה האכזריות והאטימות מככבים.
איתי_שרון*

בעד ונגד צמחונות

אולי יש להם אינטרס כלשהו לשווק ויטמינים. אחרי הכל תעשיית הויטמינים היא לא קטנה וכל אגודה או ארגון זקוקים למימון.
אפשר ללכת עם הציניות כמה רחוק שרוצים. אני לא יכול להתווכח עם הטיעון הזה, למרות שהוא נראה לי כבר ככזה שעובר את גבול הציניות הסביר.

בספר "מעגל אבנים" של ג'ון דאר למברט, שהיא בעלת התמחות בהתפתחות חיי המין של האדם, ניתן ללמוד שהאדם הקדמון היה אוכל בע"ח רק כשלא היתה לו ברירה, כלומר שלא היו דברים אחרים, כשהיתה בצורת או אסון טבע. האדם מטבעו ניזון משורשים, פֶרות, גרגרים, אגוזים, דגנים וביצים.
אם להמשיך בקו המחשבה הקודם: האם ייתכן שלמחבר יש עניין מיוחד בכך שבני אדם ימעיטו לאכול בשר מכיוון שאולי המחקר שלו ממומן ע"י תעשיית הסויה ותחליפי הבשר?

לא ידעתי שבישול משמש כחומר משמר. אני יודעת שגם כאשר אני מבשלת משהו הוא מתקלקל אם הוא לא בקירור.
ברור שבשר מבושל יתקלקל גם הוא בסופו של דבר, אבל הרבה יותר לאט מאשר בשר לא מבושל. כמו שאמרתי - אני עדיין מחכה שמישהו יאשר או יסתור את המידע הזה.

והנה קבלו עוד צידוק ותירוץ נוסף שהאינטלקט נותן לאכילת בשר תוך עינוי אכזרי לבע"ח.
להוציא את המשפט מההקשר שלו זו טכניקה מקובלת בתוכניות פופוליטיקה למיניהן שלא מובילה לויכוח ענייני. ההקשר הוא:
_טיעון נוסף: אם נביט בטבע - נניח שגור של חיה טורפת יהיה בסביבת ארנבת. מה האינסטינקט הראשון שיהיה לו? לנסות לטרוף אותה.
אך 'גור אדם' - ילד, מה האינסטינקט הראשון שלו? ללטף אותה, לשחק אתה._
כלומר:
טענה - זה שילד מלטף את הארנבת ולא מתנפל עליה מוכיח שהאינסטינקטים שלנו הם לא של חיות טורפות.
הטענה שלי: אחרי שהילד רואה את אבא שלו מתחיל לשחק עם הארנבת תוך קריאות "תראה איזה חמוד", יש סיכוי טוב שהאינסטינקט יעוקר והילד ייפעל לפי ה"אינטלקט" שלו. וגם: ילד קטן מספיק שפוגש לראשונה ארנבת לא יתחיל ללטף אותה (מנסיון אישי).
אגב - גם גורי חתולים, כשאמא שלהם מביאה להם עכבר לשחק איתו (כדי לאמן אותם לצייד) לא יתנפלו עליו ויאכלו אתו אלא רק ישחקו אתו בהתחלה. מאוחר יותר הם גם יעברו לשלב האכילה.
דליתוש*

בעד ונגד צמחונות

שליחה על ידי דליתוש* »

או שאולי את עושה מאמץ לצרוך בשר רק ממקורות שידוע לך שבהם לא התייחסו באלימות לבעל החיים בימי חייו?
איתי שרון- לא אני לא. אני כן מנסה לצרוך בשר בצורה מתונה (יחסית לעצמי, אם לא היה אכפת לי) כלומר לאכול בשר פעם, פעמיים בשבוע ולגוון (עוף, דגים, בקר וכו').
התיאוריה שלי היא שאם כולם היו עושים כמוני, היה ניתן לשפר את התעשייה לכיוון בריא יותר לחיה ולחיה על שתיים.
השאלה שלך גרמה לי לחשוב הלאה (כנראה זה לא קשור לדף, אז רק בקצרה)-
עד לאן מגיעה האיכפתיות? מי כאן בודק מה תנאי התעסוקה של הפועלים לפני שהוא קונה בגדים / נעליים/ מזון אחר? אולי הפועלים שמגדלים את העגבניה האורגנית הם פלסטינאים/תאילנדים לא חוקיים שגרים במלונות ומשתכרים פרוטות?
להבהרה- אני חו"ח לא מאשימה, זה לא שאני בודקת. אבל אולי זה פשוט זה- אם נבדוק כל דבר, נאלץ להלך עירומים, לישון בפחון, ולאכול המון תפו"א?
וכן אני יודעת, זה אישי...

ועוד דבר קטן על צמחים- אילו אנרגיות יש לצמח שגודל בצפיפות ליד מליוני צמחים זהים לו לחלוטין (שדה חקלאי), מרוסס ברעלים על בסיס יומיומי, נקצץ באכזריות על-ידי מכונות, ומטורטר בין אריזות שונות בתנאי אקלים משתנים ומוזרים לו, ואז מגיע למקום משכבו בין קירות בטון (סופר), שם ממשמשת אותו יד בוטחת ושיפוטית, אם לא- לא, אם כן- יאללה לשקית ניילון מחניקה?
זה לא טבעי ככה. אז ברור לי שברור לכם, שהכי טוב זה גינת ירק קטנה בחצר הבית הכפרי שהילדים (בחינוך ביתי) מרעיפים אליה אהבה, אורגני לחלוטין (לא צינית אפילו קצת- ככה זה יהיה אצלי) אבל אם אין אפשרות תפסיקו לאכול ירקות?
מי שאוכל אורגני תורם לרווחת הצמח!
דליתוש זועקת את כאבם של הצמחים ומבקשת לחשוב על התנאים שלהם גם כן.
(אורגני זה קודם כל בשביל הצמחים, מה שטוב להם, טוב לנו לאכול)
ליאת_טאוב*

בעד ונגד צמחונות

אילו אנרגיות יש לצמח שגודל בצפיפות ליד מליוני צמחים זהים לו לחלוטין
יש הבדל בין האנרגיה של המזון לבין התעללות במזון.
אני לא אוכלת צמחים כאלו.

מי שאוכל אורגני תורם לרווחת הצמח!
לא מדוייק. גם ירקות אורגניים גדלים בשדות מונוקולטורה ונמכרים בסופר/בית טבע.
אפשר לאכול אקולוגי.

איתי,
כתבתי טבעונות לא צמחונות.
טבעונים, שלא מטעמים בריאותיים, לא יאכלו גם מוצרי חלב וביצים ויש שלא יאכלו מוצרי דבורים. הסיבה היחידה להימנעות מכל אלה, היא תנאי הגידול של בעלי החיים.
אני עצמי נגד הרג חיות, אבל אני חוששת שהמודעות לכך לא היתה מתפתחת כלל, אילולא הייתי נחשפת לתנאי הגידול של בעלי החיים.
דליתוש*

בעד ונגד צמחונות

שליחה על ידי דליתוש* »

לא משנה היחס המועדף שאנחנו מעניקים לו, הוא תמיד נראה הכי קמול מכולם. אולי אנחנו צריכים להעביר אותו למיטה המשפחתית שלנו כדי שירגיש עוד יותר אהוב
אה! הרעיון מצויין! איפה הוא נמצא בבית? מבחינה אנרגטית? פינה מתוחזקת/מוזנחת? כניסה/ פינת חדר פנימי? כמה אור הוא מקבל (לעומת כמה הוא צריך)?
האם כשאתה חושב עליו (בהשקייה לדוגמא) אתה מקבל אותו כמו שהוא או שאתה שיפוטי ומאוכזב לגבי חוסר יכולתו?
<דליתוש גאה להיות פסיכולוגית צמחים מדופלמת (תואר ראשון בחקלאות)>
דליתוש*

בעד ונגד צמחונות

שליחה על ידי דליתוש* »

התעללות במזון
התכוונתי לתאר מסכת התעללויות..שבהכרח מזיקה אנרגטית (מה לעשות, על צמחים קשה לנו לראות להבין ולפרש סבל). זה לא מעיד בהכרח על חוסר קיומו.

אפשר לאכול אקולוגי
אם כל החקלאות תהפוך היום לאורגנית/אקולוגית זה פשוט יגרום לכחצי מהעולם לגווע ברעב :-( . זה לא טיעון לא לצרוך חקלאות כזו, רק שזה נכון להיום לוקסוס שמעט מאוד מאוכלוסיית העולם יכולה להרשות לעצמה. ואז, עדיפה עגבניה מרוססת על לא עגבניה בכלל.
איתי_שרון*

בעד ונגד צמחונות

עד לאן מגיעה האיכפתיות?
כמובן - כמו שכתבת, כל אחד לוקח את זה לכיוון שלו (או לא לוקח את זה בכלל...).

האם כשאתה חושב עליו (בהשקייה לדוגמא) אתה מקבל אותו כמו שהוא או שאתה שיפוטי ומאוכזב לגבי חוסר יכולתו?
פעם הייתי מחבק אותו אחרי ההשקייה, הפסקתי אחרי שראיתי שבכל פעם שאני מחבק אותו חצי מהעלים שלו נושרים...
the_stone*

בעד ונגד צמחונות

אם כל החקלאות תהפוך היום לאורגנית/אקולוגית זה פשוט יגרום לכחצי מהעולם לגווע ברעב.
זאת למשל טענה שאני ממש לא קונה. איך יתכן שבתרבות השפע שלנו יכול להיווצר מצב כזה? מה עושים עם הכמויות האינסופיות של הג'אנק שמוכרים בסופר? אם היה איזשהו סדר עדיפויות הגיוני אז כולם היו יכולים לאכול מזון טוב ולא מרוסס ברעלים. ומה כולנו רואים, אותם אנשים שבקושי שורדים יוצאים מהסופר עם בקבוקי קולה ושאר זוועות. כל הכסף בעולם מנותב בצורה מעוותת.
ליאת_טאוב*

בעד ונגד צמחונות

אם כל החקלאות תהפוך היום לאורגנית/אקולוגית זה פשוט יגרום לכחצי מהעולם לגווע ברעב.
אני אשמח אם תסבירי למה התכוונת.

ומה כולנו רואים, אותם אנשים שבקושי שורדים יוצאים מהסופר עם בקבוקי קולה ושאר זוועות.
אמירה מאוד מכלילה ומעליבה את הבקושי שורדים.
the_stone*

בעד ונגד צמחונות

אמירה מאוד מכלילה ומעליבה את הבקושי שורדים.
לא מדובר על כל ה'בקושי שורדים' אלא רק על אלה הספציפיים.
דליתוש*

בעד ונגד צמחונות

שליחה על ידי דליתוש* »

התכוונתי שאם ברגע זה כל החקלאים יעברו לגידול אורגני, בו כמות היבולים נמוכה יותר, פשוט לא תהיה מספיק תוצרת חקלאית להאכיל את האוכלוסיה. כמובן שאם כולם יאכלו מאוזן ובריא הכל מסתדר.
אני לא יודעת אחוזים מדוייקים, אבל שטחים חקלאיים רבים הם בעצם שטחי חקלאות למספוא בעלי חיים לבשר. אם האנושות תוריד את צריכת הבשר, יתפנו שטחים נוספים לחקלאות ואכן ניתן יהיה לגדל יותר אורגני.
אם היה איזשהו סדר עדיפויות הגיוני אז כולם היו יכולים לאכול מזון טוב ולא מרוסס ברעלים. ומה כולנו רואים, אותם אנשים שבקושי שורדים יוצאים מהסופר עם בקבוקי קולה ושאר זוועות. כל הכסף בעולם מנותב בצורה מעוותת. מסכימה לגמרי.
ספייסי*
הצטרפות: 16 ינואר 2005, 03:26

בעד ונגד צמחונות

שליחה על ידי ספייסי* »

אני אספר לכם קצת מההסטוריה שלי איך בדיוק הפסקתי לאכול בשר
אני בת 18

מגיל קטן מאוד יש לציין שהייתה לי אהבה לחיות
בכלל אני אדם מאוד אכפתי בכלליות
בערך בגיל 11 ככה 12 התחלתי לחשוב בעקבות סרט קשה שראיתי
(הייתי הסטרית)
האם אני אגואיסטית והתשובה הייתה ברורה
שכן... זה לא היה קל עשיתי את זה ממניעים פנימים -מניעת סבל-
שאנחנו רואים בטלויזיה איך דוחפים לאווזים חומר שיגדיל את הכבד
אנחנו בוחרים להעביר ערוץ נכון? הרי זה סבל של חיות,רק חיות
תגידו לי, יש כאלו שחושבים שרק בגלל שהחיות הם "חיות" אין להם רגשות
ושבאים להרוג אותם וואלה יופי לאף אחד לא אכפת
הרבה אנשים שאני מכירה הפסיקו לאכול בשר מסיבות של
הבנת כאב, סבל וחוסר האונים הזה שהחיות שרויות בו
סיפוק "הרעב" הזה עולה בכאב
אני מאמינה שכל הסיפור הזה של ה B 12 נמצא רק בבשר זה בלוף אחד גדול
הרי הכל מכוון לתועלת של כסף נכון?
תעשו לי טובה
הכל כאן משחק על "הלב"
לא יותר מזה
איך תרגישו במקום החיות האלו???
אם יבואו להרוג אותכם
?
איתי_שרון*

בעד ונגד צמחונות

אני מאמינה שכל הסיפור הזה של ה B 12 נמצא רק בבשר זה בלוף אחד גדול
אפשר להשיג אותו גם בדרכים אחרות (כמו כדורי ויטמינים, למשל) אבל בתור צמחונית את צריכה להיות מודעת לזה. אני הולך לעשות בדיקות כל תקופה, ואני יודע גם על צמחונים שאצלם היה חוסר בויטמין B12 והם השלימו אותו ע"י כדורים.
הנזקים כתוצאה מחוסר ב-B12 יכולים להיות קשים ובלתי הפיכים אם המחסור הוא לאורך זמן. לא כל המדע מגוייס לטובת תעשיית הבשר; B12 זו לא הצדקה לאכול בשר בד"כ (כי, כאמור, אפשר להשלים גם בדרכים אחרות) אבל אסור להתעלם מזה.
the_stone*

בעד ונגד צמחונות

ואיך לפי דעתך מייצרים את כדורי ה B 12 הללו אם לא מן החי?

ואני יודע גם על צמחונים שאצלם היה חוסר בויטמין B12
יש הרבה צמחוניים שאוכלים הרבה ג'אנק צמחוני (כמו שאני הייתי פעם). מי שמקפיד על תזונה עם הרבה ירקות ופרות אורגניים הוא מלך. והכוונה היא לצלחת סלט גדולה 3 פעמים ביום. וגם אני לא מאמינה לתוצאות של בדיקות מעבדה, וגם (כמו שכבר דובר בדף לעיל) תחום הנורמה בבדיקות B12 הוא גבוה ממה שבאמת הגוף צריך.
איתי_שרון*

בעד ונגד צמחונות

ואיך לפי דעתך מייצרים את כדורי ה B 12 הללו אם לא מן החי?
לא יודע, אני אבדוק.

מי שמקפיד על תזונה עם הרבה ירקות ופרות אורגניים הוא מלך
אני מאחל לך רק בריאות!
טליהש*
הצטרפות: 24 ספטמבר 2002, 13:09

בעד ונגד צמחונות

שליחה על ידי טליהש* »

הערת ביניים שלא במסגרת הויכוח העיקרי: ילדים, היזהרו ממחסור ב B12

אל תקחו בבקשה את ההתלהבות שלכם מדרככם למקום שבו עובדות הן דבר לא חשוב.

כמי שהיתה צמחונית תקופה מסוימת בחיי, אני יכולה רק לשתף אתכם ולומר שלמרות התזונה האורגנית העשירה, ולמרות המודעות הגבוהה לתזונה נכונה, הגעתי אל תחתיות ה- B12 . זו היתה סתירת לחי מכאיבה למדי, כי גם אני הייתי בטוחה שתזונה נכונה, עשירה, מאוזנת ומגוונת, היא בטוחה לגמרי.

מחסור ב-B12 מתבטא בפגיעה במערכת העצבים. זה לא נחמד.
עייפות. ביעותי לילה. חרדות. עצבנות מטורפת.
בתור התחלה.
the_stone*

בעד ונגד צמחונות

אני מאחל לך רק בריאות!
תודה, גם לך.
גם הלא צמחוניים יכולים לסבול ממחסור ב B12, זה קשור ליכולת הספיגה של הגוף.
ספייסי*
הצטרפות: 16 ינואר 2005, 03:26

בעד ונגד צמחונות

שליחה על ידי ספייסי* »

טליה את יודעת אין לי מחסור ב B 12 עשיתי בדיקות לפני שבוע
שאלתי היא ככה
אני סבלתי מעייפות עוד לפני שהפסקתי לאכול בשר
איך קשורים חלומות ביעותים למען האמת אני חולמת ממש חלומות של סיוט
זה לא נעים בכלל
מה אפשר לעשות?
איתי_שרון*

בעד ונגד צמחונות

את צודקת. לפי מחקר שפורסם לא מזמן חלק גדול יחסית מהאוכלוסיה סובל ממחסור כלשהו ב-B12. אחד הדברים המעניינים הוא שדווקא צמחונים נוטים יותר להיות מודעים לבעיה והולכים הרבה פעמים לבדיקות שמקיפות גם הרבה פרמטרים אחרים. ככה יוצא שעדיף להיות צמחוני מודע מאשר אוכל בשר לא מודע (שבטוח שהכל בסדר רק כי הוא אוכל בשר).
איתי_שרון*

בעד ונגד צמחונות

לגבי הכדורים ל-B12: על אלה של סולגאר מצויין שהם פרווה, כך שלא נראה לי סביר שמייצרים אותם מן החי. אני אחפש עוד פרטים.
סמדר_נ*
הצטרפות: 17 אוגוסט 2003, 20:40
דף אישי: הדף האישי של סמדר_נ*

בעד ונגד צמחונות

שליחה על ידי סמדר_נ* »

איתי, גם מהלינק ששמת קודם השתמע שזה לא מיוצר מן החי.
צמחונים מסוג לקטו-אובו יכולים לקבל B12 גם מביצים וממוצרי חלב. ראיתי שכל זמן שצריכת הביצים שלי היתה גבוהה -- ביצה ביום, בערך -- לא נזקקתי לתוספים. ואני צמחונית מגיל 13, כלומר 16 שנה.
בהריון ביצים התחילו להגעיל אותי משום מה, אז בתכשיר הברזל שאני לוקחת יש עוד ויטמיני B ובכלל זה B12. אני יותר רגועה כך -- גם אם לא הצלחתי לאכול ביצה כל יום.
ליאת_טאוב*

בעד ונגד צמחונות

התכוונתי שאם ברגע זה כל החקלאים יעברו לגידול אורגני, בו כמות היבולים נמוכה יותר, פשוט לא תהיה מספיק תוצרת חקלאית להאכיל את האוכלוסיה.
אם המזון בעולם יחולק באופן שיוויוני לא יהיה מחסור, לא חשוב איך יגדלו את האוכל.
בגידול אקולוגי אין פחות יבול, זו אגדה. יש מעט מידי אנשים שיודעים לגדל כך.

איך לפי דעתך מייצרים את כדורי ה B 12 הללו אם לא מן החי?
לא יודעת איך מייצרים (אם מישהו מגלה שיספר), אבל אני קונה v-caps, יעני, קפסולות וגאניות.

ילדים, היזהרו ממחסור ב B12
זהו אחד הויטמינים הכי חשובים שיש בגוף והוא שותף בהמון תהליכים ופעולות.
כדאי מאוד לא לשחק עם זה ובטח לא לשחק עם תינוקות וילדים.

נכון מאוד.
אבל אם לא אוכלים שום דבר שיש בו את הויטמין אין סיכוי שהוא יספג....
פלוניתוש*
הצטרפות: 31 דצמבר 2003, 22:04

בעד ונגד צמחונות

שליחה על ידי פלוניתוש* »

אם המזון בעולם יחולק באופן שיוויוני לא יהיה מחסור.
ואם הכסף יחולק באופן שיוויוני לא יהיו עניים. אבל זה לא הולך לקרות בקרוב.
אני מבודדת רק פרמטר אחד- הכל נשאר אותו דבר, הגידול הופך אקולוגי.

בגידול אקולוגי אין פחות יבול, זו אגדה
אולי אני לא ממש מבינה מה את מתכוונת בגידול אקולוגי. למדתי חקלאות ומהתואר זה ברור מאוד וחד משמעי גם ממחקרים וגם משיחות עם חקלאים, בגידול אורגני על אותו שטח יש פחות יבול.
לוונדר_סגול*
הצטרפות: 24 ספטמבר 2004, 16:05
דף אישי: הדף האישי של לוונדר_סגול*

בעד ונגד צמחונות

שליחה על ידי לוונדר_סגול* »

ולי סיפרה מישהי שלמדה נטורופטיה (באוסטרליה אז אני לא יכולה להפנות למקור מוסמך יותר)
שמספיק שאנחנו באים במגע עם העור של עצמנו, באכילה בידיים למשל, כרסום ציפורניים, מציצת אצבע...
כדי לקבל את הגירוי הבשרי, הבקטריות שבעור (או משהו כזה) שהגוף זקוק לו על מנת לייצר B12
מה שמסביר מיליוני הודים צמחונים שאוכלים בידיים ולא סובלים ממחסור
כי כמו שנאמר כאן כבר, B12 מיוצר בגוף שלנו.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

בעד ונגד צמחונות

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אפשר גם להיכנס לפה. "כרם מהרל
the_stone*

בעד ונגד צמחונות

קונספירצית ה B12, מעניין מי הפיץ אותה?!!!
שליחת תגובה

חזור אל “מידע כללי על תזונה נכונה”