בלנדרים ומעבדי מזון

אורי_מילמן*
הודעות: 4
הצטרפות: 28 יוני 2010, 10:43

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אורי_מילמן* »

אני רוצה לשתף אתכם בענייני בלנדרים:
יש ברשותי בלנדר פשוט וזול בשם Kenwood Smoothie Junior SB100. הספק 350 וואט, וסה"כ נראה מעאפן. אך עם זאת, כמה שהוא לא יציב על הבסיס שלו, ועם הברז המעאפן שלו, הוא נותן תוצאות לא רעות בכלל. הוא בשימוש מסיבי כמה חודשים, ויש לי הרגשה שהוא לא יחזיק מעמד עוד הרבה זמן. להורי הבלדר הלך לעולמו, אז בחיפושי אחרי בלנדר נורמלי, הצלחתי לקנות בלנדר של JTC, ובעסקה קיבלתי 2 בסיסים, האחת OmniBlend-I והשני OmniBlend-III, ומיכל אחד תואם. שיחקתי איתו קצת, ונתתי בסיס+מיכל להורים שלי.

נראה שלבסיסים אותו מנוע, הספק 950 וואט, אך על פי האתר הזה: http://www.3hpblenders.com/OMNI.html מדובר על מנוע 3 כ"ס יעיל (חפשו לקראת הסוף). הוא עושה רעש של מנוע סילון קטן, אבל עובד משהו. להלן המשחקים שלי איתו:
  • ניסיתי לטחון שיפון, ולא הגעתי לתוצאה מרשימה מאוד. חלק הפך לקמח, אבל חלק נשאר שיפון שבור. יכול להיות שצריך כמות מסויימת כדי שזה יעבוד כמו שצריך. אני אנסה שוב מתיישהו.
  • עשיתי חלב סויה מפולי סויה מבושלים, והתוצאה יצאה מצויינת, והוספתי את זה לצ'אי בלי לסנן. יש לזה מרקם קצת שונה, והיו משקעים, אבל זה עדיף מבחינתי על סינון. ניסיתי לעשות מזה גם יוגורט ובינתיים יצא סביר בלבד. יוגורט מצויין יוצא לי מאלפרו אדום עם כפית יוגורט עיזים/בפאלו, או כפית מיוגורט קודם שנעשה ככה. אני צריך לבדוק מה היחס המתאים.
  • שייק עם תפוח עץ עם קליפה עבה לא נטחן לגמרי, והרגשתי את הקליפות. תפוחי עץ אחרים עובדים יופי.
  • זרעי פשתן בתוך שייק לא נטחנים טוב. עדיף לטחון קודם, לשים במקפיא, ואז להוסיף.
  • במקום לגרד גזר בפומפיה, אני שם אותו בבלנדר עם מים לכמה שניות, ומסנן אח"כ. את המים הכתומים אני שם בבישול של משהו. זה חוסך המון זמן וכוח.
  • אני שם יותר קרח או פירות קפואים מאשר הבלנדר הקודם, כי הוא מחמם את השייק הרבה יותר מהר כדי להגיע לאותה רמת טחינה. עם זאת אציין שעכשיו אני יכול לטחון עם הרבה פחות נוזלים. זה מאוד יעיל כשרציתי לעשות עוגת גזר, והייתי צריך לטחון טופו רך עם סוכר ושמן כדי לקבל את התערובת אליה הוספתי את הקמח והגזר (מתכון מ"העוגות של מאשה").
כמו שכתבתי, יש לי 2 בסיסים ומיכל אחד. אני יכול לקנות מיכל ב"כל ציוד מוטי" (המלצה של אורי יורמן) ב-500 לפני מע"מ. אפשר גם לקנות בסיס באותו מחיר, אם מתעקשים. מכיוון שהבסיס תואם לויטהמיקס, החלטתי לקנות מיכל חדש של ויטהמיקס, המיכל שהוא PBA-Free. קירוסאקי מוכר מיכל ב-850 ש"ח לפני מע"מ. אופק-חדש מחכים למשלוח שאמור להגיע תוך חודש, וימכרו את זה ב-700 כולל מע"מ. אני אתאפק עוד כמה שבועות, ואז גם אוכל להשוות בין שני המיכלים (והסכינים כמובן).

מאוד ייתכן שזו הקניה המשתלמת ביותר - מנוע של JTC ומיכל של ויטהמיקס, במחיר של פחות מ-1300 ש"ח.
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

yael o
לתבלינים וזרעים יבשים אני פשוט משתמש בבלנדר, אז קשה לי להעיד בעד מטחנת קפה של חברה כזאת או אחרת.
רון*
הודעות: 31
הצטרפות: 04 מאי 2004, 22:00

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי רון* »

מומלץ מאוד להשתמש בבסיס (או לפחות בלהבים) של הויטה מיקס, אצלנו לאחר שימוש יומיומי של חצי שנה המיסב של הלהב המקורי החליד ודלף (כבר מתחילת השימוש היו סימנים של עייפות החומר).
לפני יותר מחודש הוחלף למיסב של ויטה מיקס (אותו מיכל) ובנתיים אין סימני בלאי.
רון*
הודעות: 31
הצטרפות: 04 מאי 2004, 22:00

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי רון* »

תיקון - הכוונה לא לבסיס אלה כמובן למיכל
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

רון, רק בשביל להוסיף את ההקשר - אני מניח שאתה מתכוון למנוע JTC ומיכל JTC עם להב VITAMIX ?
רון*
הודעות: 31
הצטרפות: 04 מאי 2004, 22:00

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי רון* »

אכן אורי, זאת הכוונה
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

יש לי 2 שאלות עקרוניות:
  1. האם אין איזה עניין עם עלים ירוקים וחימצון בגלל הלהבים העשויים מתכת? או שאולי זה לא משמעותי בגלל פרק הזמן הקצר מההכנה לשתיה?
  2. האם אחרי טחינות של יבשים (פשתן, שומשום, אגוזים...) אתם טורחים לנקות את המכשיר והלהבים? האם יש סכנה להחלדה או שאפשר להשאיר את המכשיר ואת השאריות להתערבב ברסק הבא?
תודה!
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

לגבי חימצון בגלל הלהבים העשויים מתכת.. הייתי מזמין את תמי גלילי לדף.
יש הטוענים שזה מאוד לא בריא, ועל הדרך משווקים לך מסחטת מיצים מפלסטיק שלא גורם לחימצון לכאורה (אין לי מושג בכימיה, כך שקשה לי לנקוט עמדה).
מצד שני מצדדי הבלנדר אומרים שהחימצון זניח, ועל הדרך אנחנו מרוויחים רסק מפורק לגורמים של מזון שלם (כולל סיבים והכל) כל כך זמין לגוף, שזה שווה את זה.

האם אחרי טחינות של יבשים (פשתן, שומשום, אגוזים...) אתם טורחים לנקות את המכשיר והלהבים?
לפעמים מנקה מיד ולפעמים משאיר את השאריות. כשאני עומד לבצע את השימוש הבא במכשיר, אני מחליט אם לנקות אותו לפני השימוש או לא. למשל אם עברו רק 5 דקות, ושאריות האגוזים רק יוסיפו טעם לגלידה שאני עומד להכין, אז למה לנקות? ומצד שני אם זה עמד מאתמול, אז מנקה גם מנקה.

רון, רק בשביל להוסיף את ההקשר - אני מניח שאתה מתכוון למנוע JTC ומיכל JTC עם להב VITAMIX ?
אכן אורי, זאת הכוונה

אז תרשה לי להוסיף עוד גורם למשוואה - ויטמיקס מוכרים ממש בזול, ואפילו עוד יותר בזול באמזון, מיכל ויטמיקס ללא ביפסנול A, ואפילו בתוספת קטנה אפשר לקבל מברג מיוחד שעוזר לפרק את הסכין מהמיכל הישן ולהעביר אותו למיכל החדש. הסיבה שהם מוכרים את זה בזול יחסית, ככל הנראה, היא כדי לעודד את הלקוחות לעבור למיכלים החדשים (או שזה שיקול שיווקי טהור וקר).
בכל מקרה 30$ למיכל בלי BPA, שהולך לשמש אותך 20 שנה להכנת אוכל לך ולילדים באופן יומיומי.. לדעתי שווה את זה.
ביתית*
הודעות: 67
הצטרפות: 18 נובמבר 2008, 18:02

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי ביתית* »

לגבי התחמצנות, ויקטוריה בוטנקו ערכה ניסוי: שמה בכוס אחת תפוח אדמה שרוסק בבלנדר ובכוס שניה מיץ תפוח אדמה ממסחטת מיצים. לאחר כמה ימים בדקה איזה כוס נעשתה חומה יותר. הסתבר שהמיץ נעשה הרבה יותר חום. ניתן לראות תיאור וצילומים באינטרנט.
אורי_מילמן*
הודעות: 4
הצטרפות: 28 יוני 2010, 10:43

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אורי_מילמן* »

לגבי מיכלים ללא BPA, אני רוצה לציין שמאוד ייתכן שזה שיקול שיווקי, וזאת מכמה סיבות:
  1. זליגת מולקולות ה-BPA מהמיכלים הללו בשימוש סביר היא זניחה
  2. גם במיכלים שהם ללא BPA יש זליגה, רק של חומר אחר, שאנחנו עדיין לא יודעים איך הוא מתנהג. גם פה הזליגה אמורה להיות זניחה.
  3. הבלנדרים הרציניים של החברות האחרות עדיין לא מציעים מיכלים כאלו, אבל כנראה יציעו בקרוב. אם זה היה עניין בריאותי, כנראה שהם היו דוחפים לזה יותר מהר.
אני החלטתי ללכת על מיכל ללא BPA, למען הסר ספק, וגם למען ההשוואה מול המיכל של ה-JTC. אני חושב שעניין ה-BPA במיכלים האלו הוא זניח, לעומת בקבוקי שתיה ובקבוקים לתינוקות, שם זה מאוד קריטי. הפתרון הטוב ביותר הוא פלדת אל-חלד, וכבר יש מיכלים כאלו, רק שהם יקרים מאוד. כנראה המחיר יירד עם הזמן, ונוכל להפתר מעניין הפלסטיקים האלו.
'_'*
הודעות: 118
הצטרפות: 30 ינואר 2009, 02:17
דף אישי: הדף האישי של '_'*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי '_'* »

האם יש למישהו להשאיל את המפתח שפותח את הסכינים של הויטהמיקס ?
אני רוצה להוציא אותם להשחזה.
<הבלנדר אכל כף>
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

אפשר להוציא את ההברגה הנ"ל גם עם פטיש
'_'*
הודעות: 118
הצטרפות: 30 ינואר 2009, 02:17
דף אישי: הדף האישי של '_'*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי '_'* »

תודה, ובכל זאת
אם למישהו יש את המפתח אני אשמח.
רון*
הודעות: 31
הצטרפות: 04 מאי 2004, 22:00

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי רון* »

למעשה אפשר (ודי קל) לפתוח את ההברגה בעזרת מברג או אפילו ביד (!), קישור (בתחתית הדף):
http://www.saecoparts.com/Vita-MixBlenders.html
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

רון תודה על הלינק! עזר לי היום באופן ספציפי כשהרכבתי סכין חדש לויטמיקס ישן
רון*
הודעות: 31
הצטרפות: 04 מאי 2004, 22:00

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי רון* »

בכיף
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

האם ניתן לקנות רק את הדחפן של ויטמיקס?
הפעלתי בטעות את המכשיר כשהדחפן בפנים... ללא המכסה שמגביל ירידתו לכיוון הסכינים.
מה נהיה איתי? העייפות :-)
לדחפן שלום מלבד פציעה עמוקה עם חור גדול.אבל הנוזלים יכנסו לשם ולשטוף ולייבש בכל פעם יהיה מייגע.
עדי ל
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אני כעת בארהב וראיתי את הבלנדטק במחיר של 400 דולר  מה שהכי קסם לי זו האפשרות שהוא מרתיח את התכולה אשמח לקבל את תגובתכם על בלנדטק או תחליף רצוי יותר
אורי_מילמן*
הודעות: 4
הצטרפות: 28 יוני 2010, 10:43

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אורי_מילמן* »

אפשר לקנות רק דחפן. עולה כ-60 ש"ח ב"אופק חדש".
כל הבלנדרים העוצמתיים מרתיחים את התכולה, כולל ויטהמיקס, JTC OmniBlend.
כדאי לשים לב שבלנדר מארה"ב לא עובד על 220 וולט, ודורש שנאי חזק, וחבל.
מתעניינת*
הודעות: 199
הצטרפות: 14 נובמבר 2004, 21:26

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי מתעניינת* »

למה הכוונה שהבלנדרים מרתיחים את התכולה ? אם אני שמה עגבניה אז הוא מבשל אותה ? :-(
תודה על תשובה
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

מהי המלצתכם בלנדטק או ויטהמיקס
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

האם מישהו כאן מכיר בלנדר של חברה בשם ברוויל?
האם הוא מספיק טוב וחזק לשימוש אינטנסיבי ביתי?
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

אם אני שמה עגבניה אז הוא מבשל אותה ?
מתעניינת - אחרי איזה 8-10 דקות... בקיצור לא ממש.

עדי, אפשר לקנות דחפן מאופק חדש, או מהאינטרנט, ואולי יש גם לקירוסקאי. אני דוקא אוהב להכין דחפן תוצרת עצמית. אופציות:
  1. לקחת עץ בצורת Y באופן טבעי... נגיד מחתיכה שנפלה מעץ תאנה או משהו. להשתמש בחלק של הY בתור מחסום, ולנסר את השאר לאורך מתאים
  2. לקחת מקל מספיק רחב ולעשות לו מחסום ממסמרים
  3. יותר מורכב - כרגע נגר פרטי כצעד חברי חמוד, מכין לי דחפן מעץ מלא בחריטה :) ... עיצבנו משהו ש (אנחנו מקווים) יעשה גלידות יותר בקלות. דיווחים בהמשך :-)
מהי המלצתכם בלנדטק או ויטהמיקס
למיטב הבנתי ויטמיקס יותר עמיד לאורך שנים. לבלנדטק שיווק די אגרסיבי בעיקר באינטרנט, ועם ריח רע של כותבים-מטעם בכל מני פורומים ודיונים ברשת.
שימי לב שקשה מאוד למצוא דיווחים על אנשים שהויטמיקס שלהם התקלקל אחרי חודש, ולעומת זאת קראתי על די הרבה אנשים שזה קרה להם עם בלנדטק.
במעבדת אלקטרוניקה אחת בתל אביב, הטכנאי לי בלנדטק מבפנים, ואמר שלדעתו זה לא מכשיר עמיד.


האם מישהו כאן מכיר בלנדר של חברה בשם ברוויל?
אשמח לשמוע עליו גם כן.
ראיתי דוכן מיצים עם הברוויל הכי חזק (וגם יקר), שנראה היה שהוא די מסיבי, אבל לא ברמה שהוא מצדיק את המחיר.
יעלי_לה
הודעות: 4316
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי יעלי_לה »

מכיוון שטרם מצאתי מטחנת תבלינים יד שנייה... אני מנסה לחזור לרעיון המקורי - אולי התייאשתי מהר מדי?
יש לי מטחנה פשוטה של bruan, שפועלת חלש ולאט.
יש סיכוי שאפשר לתקן את זה? יש סיכוי שהתיקון יעלה מעט?
מישהו יכול להמליץ על מקום שמתקן?
'_'*
הודעות: 118
הצטרפות: 30 ינואר 2009, 02:17
דף אישי: הדף האישי של '_'*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי '_'* »

אחרי שהויטהמיקס אכל כף
הסכינים התקהו מאוד.

5 שקלים עלה לי להשחיז אותם בחורפיש בחנות חומרי בניין (גדבאן).
האום מתפרק ביד, עם מספיק כח
לפי התרשים של רון.

כמו חדש.
יעלי_לה
הודעות: 4316
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי יעלי_לה »

הסכינים שלה חדים, אבל גם סכינים חדים לא טוחנים שום דבר אם היא פועלת חלש ולאט
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

למיטב הבנתי, הסיכוי שתצליחי לתקן כזה דבר בזול, הוא רק אם תמצאי איזה סבא כולבויניק שיעשה את זה בשביל הכיף.
מכיר מקום טוב של תיקונים אבל הוא בתל אביב - דני תיקונים ברחוב סלמה ליד פינת צ'לנוב.
יעלי_לה
הודעות: 4316
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי יעלי_לה »

ככה גם לי נראה... :-\
אבל הוא בתל אביב
אני דווקא מגיעה לדרום ת"א בעוד איזה שבועיים, אם אני לא אמצא עד אז מטחנה אחרת/עלי ומכתש משובחים בזול/מישהו אחר שיתקן לי... אז אנסה את דני הזה
תודה!
'_'*
הודעות: 118
הצטרפות: 30 ינואר 2009, 02:17
דף אישי: הדף האישי של '_'*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי '_'* »

יעלי לה
התגובה שלי לא הייתה אלייך

אלא המשך לסיפור שלי ממקודם, (איך לפתוח את האום)
בונבון*
הודעות: 7
הצטרפות: 21 נובמבר 2005, 17:35

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי בונבון* »

לאחר התלבטות והתייעצות עמכם בנוגע להחלטה מה לקנות - בלנדטק או ויטמיקס, החלטתי לבסוף לקנות בלנדק והבאתי אותו עמי כל הדרך אל הארץ המיוחלת.

כעת אני צריך לקנות שנאי כדי שיתאים לחשמל של ארצנו הקדושה - למישהו מכם יש עצה מה צריך לקנות והיכן?

דרך אגב - הסכינים של בלנטק אינם חדים בכלל - מענין באיזו שיטה זה עובד...
מיצי_החתולה*
הודעות: 2041
הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי מיצי_החתולה* »

אני רוצה להציע, לשנות את שם הדף ל"בלנדרים", או איך לבחור בלנדר או משהו מהמשפחה - מעבדי המזון די זנוחים פה, לא? ודווקא כבודם במקומם מונח. רציתי לחקור קצת לגבי רכישה של מעבד מזון, אבל אני מניחה שבאי האתר כבר משייכים אוטומטית את הדף הזה לבלנדרים ולבעלי נטיות תזונאיות. מה דעתכם?
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

כבר הרבה זמן אני דוחה-כרונית (דחיינות כרונית) דבר שרציתי לעשות כבר הרבה זמן - לכתוב מאמר רציני בנושא ל אתר הטבעונאות

לגבי החלוקה או שם הדף - גם אני חושב שבלנדר-מוט, מעבד מזון, ובלנדר - הם שלושה מכשירים שכל אחד כבודו במקומו מונח. להתייחס אליהם כאחד, זה כמו להתייחס למטחנת בשר ידנית ופומפיה (מגרדת) באותו משפט.
מצד שני, אם היה פה דף אחד לבלנדרים ודף אחד למעבדי מזון, זה יחזיר את הויכוחים של האם לאחד ולמחוק דפים על קשיו (אגוזים) או תאנה (פירות קיץ, או פירות).
וזה ויכוח שלא בא לי להחזיר
אורי_מילמן*
הודעות: 4
הצטרפות: 28 יוני 2010, 10:43

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אורי_מילמן* »

סוף סוף הגיע אלי מיכל ויטהמיקס חדש מאופק-חדש, שמתלבש כמו שצריך על האומניבלנד שלי. הוא שקט באופן משמעותי לעומת המיכל הישן של האומניבלנד - תענוג!
עוד אין לי השוואה בין השניים, אך עפ"י רושם ראשוני, יש עדיפות לויטהמיקס. אם ככה, אפשר לקנות בלנדר איכותי במחיר של כ-600 (למנוע) + 700 (למיכל) + 60 (לדחפן). הרבה כסף בשביל בלנדר, אבל זול לעומת המחיר הרשמי של הויטהמיקס.
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

בקרוב יהיו לי למכירה שני בסיסים של ויטמיקס - ואז עליהם יהיה אפשר להלביש מיכל חדש מאופק חדש.
נונצ'י_פונצ'י*
הודעות: 5
הצטרפות: 01 פברואר 2010, 13:47

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי נונצ'י_פונצ'י* »

אנחנו לקראת קניה של ויטמיקס ואני עדיין מתלבט בינו לבין המסחטות מיצים למינייהן כגון אוסקר וגרין סטאר שיש אצל אופק חדש. הויטמיקס, בגלל שזה סכינים אז הוא מחמצן ומחמם את המזון לעומת הפעולה האיטית ללא מגע מתכת של המסחטות מיצים. אני בעיקר רוצה להכין ממרחי שקדים (שקדיה) ואגוזים, למעוך שומשום לטחינה ולמעוך חיטה נבוטה. חשבתי שהויטמיקס יכול לעשות את כל אלו רק לא בצורת מעיכה.
דרך אגב האם מישהו יודע היכן ניתן להשיג מטחנת (בשר) ידנית טובה, מנירוסטה או כזאת שלא מחלידה, כדי למעוך חיטה נבוטה?
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

בואי רגע נדייק במונחים - את מדברת על מעיכת חיטה נבוטה, או על מעיכת העשב של החיטה הנבוטה על מנת לסחוט ממנו מיץ ירוק?

לגבי שני הדברים האחרים - תמונה שווה אלף מילים? טעימה וחוויה שוות מליון מילים. אין מילים שנוכל לכתוב פה בטקסט שיעזרו לך לקבל החלטה נכונה, יותר מאשר אם תבקרי בבית של מישהו או מישהי שיש להם מסחטת מיצים איטית (אוסקר או גרין סטאר) ו/או בלנדר ויטמיקס.

מנסיוני קשה להכין דברים כמו שקדיה בויטמיקס, ועדיף להשתמש במעבד מזון או קוצץ טוב.
לאחרונה גיליתי שיש למולינקס קוצץ ממש לא רע, שהוא כל כך חזק שהוא מכין גם גלידות וטוחן אגוזים למרקם סבבה - ועולה בערך 400 שקל. חפשי בגוגל moulinex dpa1
בנוסף, גיליתי שאם שוברים אגוזים מראש, אז עם קצת רצון ותושיה, אפשר להכין "שקדיה" בבלנדר-מקל. ובלנדר מקל הוא מכשיר מאוד זול
נונצ'י_פונצ'י*
הודעות: 5
הצטרפות: 01 פברואר 2010, 13:47

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי נונצ'י_פונצ'י* »

התכוונתי למעיכת הנבטוטים של החיטה, חיטה נבוטה. ברור לי שמיץ עשב חיטה זה קלאסי למסחטות מיץ מהסוג המדובר.
לגבי חמצון זה משהו שלא ממש אפשר לראות או לטעום לא?

מנסיוני קשה להכין דברים כמו שקדיה בויטמיקס, ועדיף להשתמש במעבד מזון או קוצץ טוב.
מעבד מזון כדוגמת אוסקר ודומייה?
למרות הסרטונים שבאתר של אופק חדש, מניסיונך אי אפשר להכין טחינה משומשום ושקדיה הויטהמיקס?
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

מבחינת המינוח כפי שאני מכיר אותו, למרות שכל המכשירים מסוגלים לבצע עוד פעולות -
אוסקר זה מסחטת מיצים, ויטמיקס זה בלנדר, מג'ימיקס זה מעבד מזון. אני מבין שאופק חדש משווקים את כולם כמעבדי מזון, אולי בצדק.

בויטמיקס מסובך לטחון דברים דביקים או לא נוזליים למרקם שכזה. במג'ימיקס זה יותר פשוט. למעשה, לזה נועד המג'ימיקס. דברים כמו לישה של אגוזים עם תמרים, או מעיכת נבטי חיטה, עובדים יותר טוב במג'ימיקס.
אין לי נסיון עם אוסקר וגרין סטאר, אבל נראה לי (אם כי לא יכול להבטיח) שהם יעשו את מה שביקשת. בחנות הטבע נרולי בנווה צדק משתמשים באוסקר, את יכולה לשאול אותם אם הם מרוצים מהתוצאה של טחינת שקדים על יבש.
טחינה ממש, כמו שקונים, גולמית, משומשום - אפשר להכין רק במיכשור כבד למדי כמו אבני-ריחיים. אפשר להכין כל מני דברים משומשום במרקמים אחרים, בעזרת מכשור כזה או אחר.
כל זה למיטב ידיעתי, וממש אשמח לגלות שאני טועה.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

האם מעבד מזון מג'ימיקס יתמודד עם פירות קפואים?
קראתי למעלה שאנשים עושים איתו גלידה נאה, אבל לא ברור לי אם זה כולל ריסוק של קפואים.
יש לי כזה בבית, פוחדת לשרוף אותו.
שומשומ_ית*
הודעות: 144
הצטרפות: 21 אפריל 2010, 11:10
דף אישי: הדף האישי של שומשומ_ית*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי שומשומ_ית* »

מג'ימיקס- מתמודד יפה ובהצלחה מרובה. לוקח לו קצת זמן אבל יוצא טעים ונעים
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

יופי, נקפיא וננסה מחר, תודה שומשומית.
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

מציע, לגבי שימוש במג'ימיקס להכנת גלידה -
  1. לשים את הפירות הקפואים חתוכים דק-דק (כמו סלט)
  2. להרגיש עם הנסיון, כמה אפשר לשים ושהמכשיר יצליח להסתדר.
  3. אם רוצים להוסיף אגוזים - לעבוד ב3 שלבים - קודם לטחון אגוזים למשך הרבה זמן, על יבש. אח"כ להוסיף רק קצת מהפירות הקפואים ולטחון למרקם הומוגני. אחרי זה להוסיף את שאר הפירות הקפואים ולטחון עוד קצת.
שומשומ_ית*
הודעות: 144
הצטרפות: 21 אפריל 2010, 11:10
דף אישי: הדף האישי של שומשומ_ית*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי שומשומ_ית* »

אופס. רציתי להוסיף אזהרה
לא לעבוד עם הפרות שהם קפואים לחלוטין
היום במהלך הכנת גלידת הבוקר שלי, המג'ימיקס התחיל להתעצל
הורדתי את הקערות וראיתי שהמוט הלבן מתפורר....
אני לא יודעת איך זה קרה, אבל אני מנחשת שעומס עבודה יכול להיות קשור לזה
אז. זהירות
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

שומשומית, על מנת שלא יקרה מה שקרה לך, מומלץ מאוד לשים את הפירות הקפואים חתוכים דק-דק , ממש כמו שחותכים עגבניה לסלט.. קוביות של 1 עד 1.5 ס"מ.
יער_ה*
הודעות: 776
הצטרפות: 12 מאי 2006, 11:47

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי יער_ה* »

לגבי שימוש במג'ימיקס להכנת גלידה
עוד המלצה מניסיון שלי - לא למלא את המיכל לגמרי אלא בערך עד למחצית ואח"כ להוסיף את שאר הפירות (אם יש). נראה לי שזו המלצה כללית לשימוש במג'ימיקס אבל אני שוכחת..
לגבי החיתוך הדק - מעבד המזון שלי מסתדר עם חתיכות גדולות אבל צריך מדי פעם לערבב ידנית. אז מה עדיף - לחתוך קטן מלכתחילה או כל כמה דקות לפתוח את המכסה ולערבב? כך או כך, בסוף תצא גלידה מעולה :-)
משפחה_ירושלמית*
הודעות: 37
הצטרפות: 27 אוגוסט 2007, 17:49
דף אישי: הדף האישי של משפחה_ירושלמית*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי משפחה_ירושלמית* »

מישהו אולי יודע האם ואיך אפשר להשחיז להבים של מגימיקס?
הוא בשימוש כבר שנתיים, בהתחלה היה ממש מסוכן לשטוף את הלהב, חדות מדהימה
ועכשיו התקהה מאוד, וכבר לא טוחן ומרסק כמו פעם...
שלומית*
הודעות: 170
הצטרפות: 13 יוני 2001, 16:37

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי שלומית* »

אני מחפשת בלנדר מעולה במחיר שפוי. יש לי מעבד מזון משולב עם בלנדר של קנווד בעוצמה של 750W שזה לא מעט, אבל הבלנדר ממש מתקשה ומתחמם עם מכניסים שני עלי חסה נוספים שלא לדבר על פירות יבשים. על איזו עוצמה צריך להתעקש להכנת סמודי? קראתי למעלה את ההמלצה על HAMILTON BEACH מי יכול לתת לי כתובת או שם של החנות בברזילי ת"א. מה העוצמה של ההמילטון והאם יש לו כד זכוכית?
האם יתכן שבלנדר 500W של קיצ'ן אייד חזק יותר מהקנווד שלי שהוא 750W ? איך אפשר לדעת מה העוצמה האמיתית של הבלנדר?
תודה
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

שלומית, להמילטון ביץ' (חשוב לכתוב את השם המלא, כי יש מותג זול מהמזרח בשם המליטון עם שגיאת כתיב) יש מלא דגמים. לחנות ברחוב ברזילי קוראים רונה. חפשי בגוגל או 144.

על איזו עוצמה צריך להתעקש להכנת סמודי?
על עוצמה אמיתית ולא עוצמה במספרים. החברות השונות מנפנפות במספרים ריקים מתוכן למטרות שיווקיות. למשל הבלנדר המהולל של ויטמיקס הוא בהספק 800 וואט "בלבד", אבל חזק באופן משמעותי מבלנדרים אחרים המתגאים בהספק דומה.
כשאת רוצה לדחוף אוטו, את צריכה אנשים חזקים. אדם בעל רגליים חזקות אבל שבר בשתי הידיים, לא יוכל לדחוף לך את האוטו.
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

_פיסת מידע חשובה שגיליתי היום!
הלכתי לקחת איזה בלנדר ישן מתיקון אצל מומחה די רציני לתיקון ושיחזור מכונות ומנועים חשמליים.
הוא הראה לי שני בלנדרים מקולקלים של blendtec שיושבים אצלו לתיקון. שאלתי אותו והוא אמר שזה מוצר גרוע. המנוע מאוד חזק אבל כל מה שמסביב מהונדס גרוע לגמרי. הראה לי איך הם נראים מבפנים וזה באמת נראה רע.
אז אמנם זה טוחן iPod, אבל גם מתקלקל בקלות יחסית. לפחות הדגם שנמכר בארץ._

עדכון מהשטח -
לפני כמה ימים הסתובבתי בשוק הפשפשים, ומסתבר שכיום, אחרי שהבלנדרים של בלנדטק מסתובבים כבר איזה שנה במסעדות השונות, אפשר למצוא שפע של בלנדטקים מקולקלים, וחלקי חילוף מבלנדטקים מקולקלים, בשוק הפשפשים.
מה זה אומר?
שבמבחן התוצאה, בלנדטק באופן משמעותי לא עמיד כמו ויטמיקס.
שני*
הודעות: 227
הצטרפות: 13 מאי 2004, 14:40

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי שני* »

קניתי איזשהו דבר עם כוס כזאת גדולה (אינני יודעת אם קוראים לזה בלנדר או מעבד מזון ולכן אני רוצה לברר זאת איתכם). עלה לי 100 ש"ח (נראה שזה פשוט מאוד) ואני משתמשת בו לטחינת פלפלים אדומים יבשים לעשיית סחוג. רציתי לשאול אם הוא מתאים גם לטחינת חומוס מושרה לסמבוסק? או להכנת פלאפל?
בנוסף יש לזה עוד חלק ועל האריזה כתוב (באנגלית) שזה משמש גם לטחינת גרגירי קפה. מה זה אומר? מה יש לעשות עם גרגירי קפה טחונים?
שאלה אחרונה: סבתא שלי מכינה עוגיות מרוקאיות ואת הבצק היא לשה בעזרת מעבד מזון. האם אני יכולה עם הכוס הזאת שיש לי לטחון בצק (או שהכוונה למשהו אחר)????
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

שני, קראתי פעמיים-שלוש את מה שכתבת ואני פשוט לא מצליח להבין כלום מהתיאור המאוד כללי שכתבת
לדבר הזה יש שם? נגיד... על הקופסא שלו כתוב משהו?
אמא_ללי*
הודעות: 1668
הצטרפות: 19 נובמבר 2007, 06:48
דף אישי: הדף האישי של אמא_ללי*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אמא_ללי* »

איפה הכי כדאי היום לרכוש ויטמיקס? (מפנטזת....)
שם_טוב*
הודעות: 13
הצטרפות: 15 דצמבר 2010, 18:40

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי שם_טוב* »

חייבת לספר לכם על חוויה שהיתה לי עם הויטמיקס השבוע.. הייתי רעבה לפני השינה ובא לי משהו כזה שישביע , אבל לא היה לי כח ללעוס שום דבר.
הכנסתי חלב סוייה עם כמה תמרים ובננה לבלנדר ויאללה... איך שהפעלתי אותו שמעתי רעשים כאלה שלא אמורים להישמע עם מרכיבים כאלה...
מסתבר שמרוב עייפותי לא שמתי לב שהגלעין של אחד מארבעת התמרים נכנס גם לשייק... אבל "החיה הרעה" הזאת פוררה אותו לאבקה בלי שום בעיה.. היה טעים גם.
סליחה שלא מזדהה, לא רוצה להצטייר משוויצה..
אמא_ללי*
הודעות: 1668
הצטרפות: 19 נובמבר 2007, 06:48
דף אישי: הדף האישי של אמא_ללי*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אמא_ללי* »

סליחה שלא מזדהה, לא רוצה להצטייר משוויצה..
:-D
שם_טוב*
הודעות: 13
הצטרפות: 15 דצמבר 2010, 18:40

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי שם_טוב* »

אמא ללי , אני לא בטוחה איפה הכי כדאי, כי לא עשיתי בדיקה לפני שקניתי. קניתי דרך האתר של "אופק חדש".. והיא (מצטערת) שכחתי את שמה של מנהלת המקום, היתה נהדרת.
נעימה. חזרה אלי בזמן. הכל הגיע בזמן המובטח והכל היה נעים בקנייה.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

שני, לפי התיאור שלך יש לך מטחנת תבלינים. (הסכין שטוחה ונמוכה נכון?) אם זו אכן מטחנת תבלינים - לא כדאי ללוש בה בצק.
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

לאישה המקסימה מאופק חדש קוראים מירה. באופן אישי תמיד שמח לפרנס אותם - עסק קטן עם שליחות שפועל מכל הלב.
איפה לקנות ויטמיקס - או יד שניה, או באופק חדש. יד שניה קשה להשיג, וצריך קצת להבין בזה. אופק חדש עולה קצת יותר מיד שניה, אבל יש אחריות (לתקופה ארוכה מאוד) ואת מפרנסת את מירה ו... שכחתי את שמו של האיש :-)
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

מעדכן גם שלאחרונה, עושה הרושם, יש יותר היצע של ויטמיקסים בשוק הפשפשים. מכיוון שהם יד שניה ממסעדות, נא לשים לב ולוודא שעובדי המטבח לא התעללו במכשיר.. בקיצור לקנות רק מה שנראה עובד כמו חדש.
(התעללו, זאת אומרת, הפילו על הריצפה תוך כדי שהמנוע עובד, ושטויות כאלה... לחץ של עבודה במטבח של מסעדה עושה נפלאות)
לפחות שני חברים שלי הצליחו לקנות שם לאחרונה מכשיר במצב טוב
נאוה*
הודעות: 141
הצטרפות: 15 פברואר 2002, 23:31

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי נאוה* »

מה דעתכם על התרמומיקס? ראיתי אותו רק באינטרנט.
אין לי מושג מה המחיר ומה באמת הוא שווה.

איך הוא לעומת הויטמיקס?

http://www.feincook.co.il/?categoryId=2 ... emId=42190
אבי_כהן*
הודעות: 3
הצטרפות: 16 ינואר 2011, 21:29

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אבי_כהן* »

אורי אתה אולי יודע באיזה חנות בשוק הפשפשים כדאי לחפש וטווח מחירים ?
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

עד עכשיו כל פעם מצאתי בחנות אחרת
טווח מחירים 800-2000
רוב החנויות הרלוונטיות נמצאות באיזור מאוד מסויים, שמרכזו בסביבות פינת בית אשל ויהודה מרגוזה
אבי_כהן*
הודעות: 3
הצטרפות: 16 ינואר 2011, 21:29

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אבי_כהן* »

סוף סוף הצלחתי למצא ויטמיקס
לאחר שעברתי כעשרים חנויות בשוק הפשפשים לרובם יש בעיקר JCT או המילטון קטן
הכי רציני שם היה חנות בשם מוטי שהיה לו מבחר די גדול
לאחר שהוא השתכנע שאני לא מעוניין ב - JCT הוא הראה לי שלושה מנועים של ויטהמיקס אבל הם ניראו לי במצבי גסיסה שונים
לאחר שנואשתי ורציתי כבר לחזור ראיתי עוד חנות אחת והחלטתי להיכנס ושם אני רואה בלנדר של ויטהמיקס עומד לו בנחת
הכוס שלו היתה גמורה לגמרי אבל המנוע היה ניראה במצב טוב כך שקניתי רק את המנוע ב- 700 שקל
ולאחר מיכן קניתי כוס חדשה עם דוחפן ב 750 מאופק חדש וסך הכול ניראה שעובד יופי עד עכשיו
רציתי לשתף בשיק שאני מכין ויוצא ממש טעים

10 גבעולי פטרוזיליה
4 פרחים של כרובית
1 אפרסמון רך
2 תמרים
כוס מים קרים
לטחון הכל בייחד יוצא פיצוץ
אבי
יעל_o*
הודעות: 11
הצטרפות: 18 אוגוסט 2010, 16:41

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי יעל_o* »

יש לי בלנדר hemilton פשוט שגרמתי לסכינים שלו להחליד (בדיוק כשגיליתי שאם טוחנים איתו מספיק זמן מתקבל מרקם סביר של רסק ירוק), אז מחפשת המלצות לבלנדר עד 400 שח (בעיקר לירוקים), או קנקן של ליטר שיתאים :) איך זה עובד אגב מבחינת תאימות? יש מצב למצוא קנקן יותר איכותי שיתלבש על המנוע של הhemilton?
זהר*
הודעות: 29
הצטרפות: 14 פברואר 2002, 12:36

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי זהר* »

את בלנדר ה-JTC שהוא חיקוי מצויין של הויטמיקס אך במחיר של פחות מחצי ממחירו של הויטמיקס ניתן להשיג בקליניקות שלי בת"א ובאביאל (ליד בנימינה) בטווח מחירים של 1,420 עד 1,540 ש"ח, תלוי בדגם. פרטים בקישור
http://www.alokhealth.com/shop
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

היי זהר טוב לראות אותך כאן בדף!
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

ואם כבר מעדכנים את הדף, אז קבלו גימיק: בלנדר שמתחבר למקדחה או מברגה
פיתח את זה בחור שרצה להכין שייקים על סיפון היאכטה שלו :-)
זה אחלה דבר, גם כי למקדחות יש מנוע חזק חזק, וגם כי רוב המקדחות מכילות סוללה נטענת, מה שמאפשר להשתמש בבלנדר מחוץ לבית, נגיד, בפיקניק
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

בלנדר שמתחבר למקדחה או מברגה
מה זה לא מגניב?!
חלאס לדבר על פשפושים כל היום, בואו נדבר קצת על נושאים מעניינים כמו בלנדר ;-)
'_'*
הודעות: 118
הצטרפות: 30 ינואר 2009, 02:17
דף אישי: הדף האישי של '_'*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי '_'* »

למכירה עקב נסיעה
בלנדר של waring commercial 1500 W עם מיכל של ויטהמיקס . 1400 ש"ח
חזק מאוד מאוד מאוד

בלנדר קיטשנאייד 500W אדום מיכל זכוכית - אני לא יודע להעריך את השווי שלו הוא דורש החלפה של שיני גומי-ממסר , אם אני אעשה את זה אז ~200 ש"ח , אם לא 100 נראה לי הוגן
'_'*
הודעות: 118
הצטרפות: 30 ינואר 2009, 02:17
דף אישי: הדף האישי של '_'*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי '_'* »

בלנדר לא מיקסר
שריתה_ראני*
הודעות: 124
הצטרפות: 12 נובמבר 2007, 22:23
דף אישי: הדף האישי של שריתה_ראני*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי שריתה_ראני* »

מחפשת חלק למסחטת מיצים של breville
מדובר בחלק שדוחף את הירקות למטה. נראה כמו צינור ומתרחב בקצה. אם יש למישהו למסור/ לברטר/ למכור אשמח!
תודה
קן_לציפור*
הודעות: 1109
הצטרפות: 08 יולי 2005, 23:50
דף אישי: הדף האישי של קן_לציפור*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי קן_לציפור* »

גם בדף הזה מפרסמת שאני מחפשת מיקסר שיעזור לי ללוש לחם שמרים. זה אומר שהוא צריך להיות חזק מספיק אבל לא מורכב מדי. זה פחות או יותר מה שאני צריכה... תודה
בדף בית
שומשומ_ית*
הודעות: 144
הצטרפות: 21 אפריל 2010, 11:10
דף אישי: הדף האישי של שומשומ_ית*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי שומשומ_ית* »

קנווד מייג'ור (KENWOOD MAJOR) - מיקסר חזק, נחשב בקטגוריית ה"חצי תעשייתי", ולכן גם יחסית גדול
נמצא אצלי כבר שנתיים, מאוד מרוצה, בנגלה אחת של לישה אפשר להכין 3-4 כיכרות, ואולי אפילו יותר.
עלה לי כ-2500 ש"ח
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

לאחרונה אני נוהגת לקצוץ פטרוזיליה ובצל ירוק במיכל קטנטן ולא יעיל שמתחבר לבלנדר ידני לטובת הכנת טאבולה.
מהו המכשיר המתאים לקיצוץ עלים ירוקים בכמות די גדולה?
ה_עוגיה*
הודעות: 3541
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

מהו המכשיר המתאים לקיצוץ עלים ירוקים בכמות די גדולה?
מעבד מזון
מתלבטת*
הודעות: 221
הצטרפות: 28 מאי 2003, 11:16

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי מתלבטת* »

למישהו יש נסיון עם המערכת המשולבת של בלנדר ומעבד מזון? שמעתי שהם לא אמינים וגם קראתי איזו ביקורת על מערכת כזו שהיא ממש גרועה, אבל יש למכירה יד שניה ב100 שח של מרפי ריצ'רדס, ואני מתלבטת אם בלנדר מהסוג הזה מספיק טוב בשביל 100 שח או שבמחיר קרוב עדיף לקנות כבר בלנדר פשוט חדש?
כאן_ועכשיו*
הודעות: 151
הצטרפות: 24 אוגוסט 2008, 12:21
דף אישי: הדף האישי של כאן_ועכשיו*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי כאן_ועכשיו* »

שלום חברים יקרים, האם מישהו שמע על בלנדר של חברת IEC? האם זו חברה שניתו לסמוך עליה? איפה הם מייצרים וכו? יש לי הזדמנות לרכוש בלנדר 1000 ורט של חברה זו
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

היי כאן ועכשיו,
IEC זה עוד חיקוי של VITAMIX
אם JTC זה החיקוי הטייוואני, אז IEC זה החיקוי הסיני, למיטב הבנתי. נראה לי (אם כי זה לא מבוסס על יותר מאינטואיציה) שהוא לא אמין.
אגב, יש אחד שמוכר ב- YAD2 כבר המון המון זמן בלנדר של IEC. לא הבנתי אם הוא סוחר, או שיש לו אחד שהוא מנסה למכור. אבל הוא עקשן ומקפיץ את המודעה לתאריך של היום באופן עקבי כבר שנה רצוף.
איילת_מושל*
הודעות: 109
הצטרפות: 12 פברואר 2008, 22:43
דף אישי: הדף האישי של איילת_מושל*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי איילת_מושל* »

מחפשת מכשיר מיקסר של קיטשנאייד יד שנייה מנירוסטה
סתיו*
הודעות: 63
הצטרפות: 13 דצמבר 2004, 13:08

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי סתיו* »

האם יש למישהו את הבלנדר JTC ?
אשמח לקרוא חוות דעת.
האם הוא עובד טוב ? האם אמין ? האם מתאים לכנת חלב שקדים ודברים דומים ? האם מתאים לפירות קפואים, טחינת דברים כמו פשתן או שומשום, טחינת דגנים לקמח ?
מה מחירו ואיפה כדאי לקנות ? איך שירות הלקוחות בארץ ?
תודה
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אשמח לייעוץ לגבי קניית ויטמיקס מארצות הברית
איך יודעים מה טוב ומה צריך? כשקונים דרך איביי http://www.ebay.com/sch/i.html?[u]from= ... m570.l2736&[/u]nkw=vitamix#ptm250881292593
תודה
זהר*
הודעות: 29
הצטרפות: 14 פברואר 2002, 12:36

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי זהר* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

ניתן להשיג דרכי בלנדר JTC חדש במחיר 1540 ש"ח. שירות הלקוחות ניתן דרך היבואן שמעניק אחריות של שנתיים. פרטים בקישור http://www.alokhealth.com/shop.html
זהר
גל_הגלגל*
הודעות: 130
הצטרפות: 30 אוקטובר 2010, 22:24
דף אישי: הדף האישי של גל_הגלגל*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי גל_הגלגל* »

אשמח להמלצה על בלנדר פשוט, כזה שאולי לא יהיה הבלנדר המושלם לרשק חשק, אבל הוא אמין ומתפקד...
רב ההמלצות הן לבלנדרים מקצועיים בתחומי ה1000 ש"ח... אני מחפשת ב300-500 ש"ח.
פז*
הודעות: 105
הצטרפות: 10 אפריל 2005, 19:00

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי פז* »

יש לי מרפי ריצ'רדס בלנדר מקצועי דגם 48380 ואני מרוצה. קניתי דרך האינטרנט בסביבות 250 ש"ח
גל_הגלגל*
הודעות: 130
הצטרפות: 30 אוקטובר 2010, 22:24
דף אישי: הדף האישי של גל_הגלגל*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי גל_הגלגל* »

תודה פז, כמה זמן הוא נמצא ברשותך? כי כאן למעלה העלו טענות על מרפי ריצ'רדס שלאחר זמן מה יש חלקים שנשברים
פז*
הודעות: 105
הצטרפות: 10 אפריל 2005, 19:00

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי פז* »

המממ.. האמת היא שקניתי אחד לפני כשלוש שנים, הוא באמת נשבר אבל בגלל שהוא נשמט בכיור.. קניתי אחד חדש.. הוא בשימוש יומיומי..
ניחוח אדמה אחרי הגשם
הודעות: 849
הצטרפות: 20 אוקטובר 2007, 21:26
דף אישי: הדף האישי של ניחוח אדמה אחרי הגשם

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי ניחוח אדמה אחרי הגשם »

יש לי מג'ימיקס 3000 שהמנוע שלו פועל, יש לו את הקערה הגדולה ויש סכין קטנה.

אני מחפשת או לקנות קערה קטנה + סכין גדולה, או למכור את המג'ימיקס ...

אני בירושלים, אשמח לשמוע מכם בדפבית |גזר|
רני*
הודעות: 18
הצטרפות: 30 נובמבר 2001, 10:31

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי רני* »

מישהו מכיר את הדגם הזה של Oster?
בלנדר 4655 Oster
http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=792371
האם הוא עמיד לשנים? האם כותש קרח כראוי?
תודה
שליחת תגובה

חזור אל “תחליפי חלב”