יש ברשותי בלנדר פשוט וזול בשם Kenwood Smoothie Junior SB100. הספק 350 וואט, וסה"כ נראה מעאפן. אך עם זאת, כמה שהוא לא יציב על הבסיס שלו, ועם הברז המעאפן שלו, הוא נותן תוצאות לא רעות בכלל. הוא בשימוש מסיבי כמה חודשים, ויש לי הרגשה שהוא לא יחזיק מעמד עוד הרבה זמן. להורי הבלדר הלך לעולמו, אז בחיפושי אחרי בלנדר נורמלי, הצלחתי לקנות בלנדר של JTC, ובעסקה קיבלתי 2 בסיסים, האחת OmniBlend-I והשני OmniBlend-III, ומיכל אחד תואם. שיחקתי איתו קצת, ונתתי בסיס+מיכל להורים שלי.
נראה שלבסיסים אותו מנוע, הספק 950 וואט, אך על פי האתר הזה: http://www.3hpblenders.com/OMNI.html מדובר על מנוע 3 כ"ס יעיל (חפשו לקראת הסוף). הוא עושה רעש של מנוע סילון קטן, אבל עובד משהו. להלן המשחקים שלי איתו:
- ניסיתי לטחון שיפון, ולא הגעתי לתוצאה מרשימה מאוד. חלק הפך לקמח, אבל חלק נשאר שיפון שבור. יכול להיות שצריך כמות מסויימת כדי שזה יעבוד כמו שצריך. אני אנסה שוב מתיישהו.
- עשיתי חלב סויה מפולי סויה מבושלים, והתוצאה יצאה מצויינת, והוספתי את זה לצ'אי בלי לסנן. יש לזה מרקם קצת שונה, והיו משקעים, אבל זה עדיף מבחינתי על סינון. ניסיתי לעשות מזה גם יוגורט ובינתיים יצא סביר בלבד. יוגורט מצויין יוצא לי מאלפרו אדום עם כפית יוגורט עיזים/בפאלו, או כפית מיוגורט קודם שנעשה ככה. אני צריך לבדוק מה היחס המתאים.
- שייק עם תפוח עץ עם קליפה עבה לא נטחן לגמרי, והרגשתי את הקליפות. תפוחי עץ אחרים עובדים יופי.
- זרעי פשתן בתוך שייק לא נטחנים טוב. עדיף לטחון קודם, לשים במקפיא, ואז להוסיף.
- במקום לגרד גזר בפומפיה, אני שם אותו בבלנדר עם מים לכמה שניות, ומסנן אח"כ. את המים הכתומים אני שם בבישול של משהו. זה חוסך המון זמן וכוח.
- אני שם יותר קרח או פירות קפואים מאשר הבלנדר הקודם, כי הוא מחמם את השייק הרבה יותר מהר כדי להגיע לאותה רמת טחינה. עם זאת אציין שעכשיו אני יכול לטחון עם הרבה פחות נוזלים. זה מאוד יעיל כשרציתי לעשות עוגת גזר, והייתי צריך לטחון טופו רך עם סוכר ושמן כדי לקבל את התערובת אליה הוספתי את הקמח והגזר (מתכון מ"העוגות של מאשה").
מאוד ייתכן שזו הקניה המשתלמת ביותר - מנוע של JTC ומיכל של ויטהמיקס, במחיר של פחות מ-1300 ש"ח.