בלוג גינה גלילית
-
- הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
- דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*
בלוג גינה גלילית
אין ספק שבשבילי טיימר הוא הכרחי, לא מעזה אפילו לחשוב על לסמוך על הזכרון שלי.
בינתיים החשמלאי עובד בבית, חוצב בקירות, ומכסה את השתילים הרכים בענני אבק בטון. מקווה שהם יעמדו בזה. מחר בבוקר אעשה להם מקלחת.
בינתיים החשמלאי עובד בבית, חוצב בקירות, ומכסה את השתילים הרכים בענני אבק בטון. מקווה שהם יעמדו בזה. מחר בבוקר אעשה להם מקלחת.
-
- הצטרפות: 14 דצמבר 2005, 10:27
- דף אישי: הדף האישי של טלי_מא*
בלוג גינה גלילית
אצלי יש מחשב וטפטפות עוד לפני שיש צמחים.
ככה מתחילה גינה שלי.
אחרת לא תהיה גינה
ככה מתחילה גינה שלי.
אחרת לא תהיה גינה
-
בלוג גינה גלילית
דרך הטבע
הדרך שדורכיםאינה דרך קבועה
הסימן שמסמנים
אינו סימן קבוע
הרבה זמן לא כתבתי כאן, אולי כי לא נוח לי לספר על מה שקרה. תזכורת מהפרקים הקודמים: הורדנו חלקה של ערערים ובמקומה שתלנו עצי פרי. עשינו דבר דומה גם בדירה הקודמת, ושם האדמה החשופה הצמיחה שפע של עשבים שוטים.
הפעם החלטתי להקדים תרופה למכה, ולמלא את השטח החשוף בזרעים משלי: טגטס, ציפורן, ריחן, ובבונג. ליתר בטחון, החלטתי לסמן איפה הזרעים כדי שאוכל להבחין בינם לבין העשבים: גייסתי את הילדים וסידרנו משולשי אבנים ברחבי השטח. בכל משולש הנחנו זרע או שניים וכיסינו בקצת אדמה. השקינו קלות כדי להכביד על עבודת הנמלים (כי אני חוששת שהן יקחו את הזרעים לעצמן) והנחנו לגשם להשלים את עבודת הזריעה.
8616952712]+האבנים מסמנות איפה הזרעים 31785b965d c[/po].jpg 8616951630]+משקים בעדינות e7c3f92a42 c[/po].jpg
רק מה? עבודות השיפוץ בבית השליכו גם על החוץ -- השליכו חתיכות ורסיסי בטון, וגם פועלים שדרכו כאן ושם (נזהרו, אבל רק על צמחים שראו ולא על נבטים קטנים עם סימון לא ברור). רוב הזרעים לא הגיעו לבגרות.
ורק אז נזכרתי מה אמרה שלומית, שקודם כל צריך לדאוג לסמן בבירור את השבילים. אז עכשיו יש לי רק מעט ריחן, וגם מלונים וחומוס שטמנתי סביב צלחות העצים. השאר לא שרדו, ואת מקומם ממלאים ירבוזים ושאר עשבים. ניחא, בגינה הבאה...
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
בלוג גינה גלילית
התכוונת בעונה הבאה.
כי עכשיו תארגני מרצפות מדרך שיסמנו שבילים, ותזרעי או תשתלי שוב צמחים.
כי עכשיו תארגני מרצפות מדרך שיסמנו שבילים, ותזרעי או תשתלי שוב צמחים.
-
בלוג גינה גלילית
הלאה הדשא
הרבה זמן לא עדכנתי כאן. ודווקא בגינה כן עבדתי: שתלתי עצים ותבלינים, עשיתי עבודות עפר, וגם למדתי דברים חדשים ומועילים. למשל איך עוצרים דשא.בגינה הקודמת, הדרך שניסיתי למנוע מהדשא לתקוף את העצים היתה להניח סביבם קרטון ומעליו שכבה עבה של רסק גזם. זה עזר, קצת, בהתחלה. עם הזמן, הדשא הצליח לחדור את שכבות החיפוי בכל זאת.
הפעם אני מנסה לעשות כמו השכנים החדשים: הם לא מכסים את הדשא מלמעלה אלא חוסמים אותו מלמטה.
הכי ישיר זה לחסום דשא סביב עץ: מקיפים את העץ בטבעת שנכנסת לאדמה וחוצצת את בין שורשי העץ לשורשי הדשא. אני חושבת שאפשר לקנות טבעות כאלה, אבל השכנים (וגם אנחנו, בעקבותיהם) פשוט משתמשים בצמיגים.
10627305084]+צמיג חתוך בבור השתילה, להגן על העץ מפני הדשא a40c5ceda9 c[/po].jpg
כדי לחסום אזור גדול יותר, הם עשו משהו אחר: חפרו תעלה בעומק כשלושים ס״מ בין הדשא לאזור המוגן. את התעלה אפשר למלא בכל דבר שהדשא לא יחדור. אפשר למלא ברסק גזם, אבל אפשר גם לנצל את ההזדמנות ולקבור בה פסולת אורגנית, ולכסות בשכבה דקה של אדמה. מה שנקרא: trench composting. בינתיים נראה שאצלם הדשא מתנהג יפה ולא עובר את התעלה. מקווה שגם לי זה יעבוד.
וחוץ מזה יש גשמים! מרגש!
טמנתי כל מיני זרעים ואני מקווה שלפחות חלק יצליח.
מה אתם זורעים העונה?
ואיך אתם מסתדרים עם הדשא?
-
- הצטרפות: 22 ינואר 2005, 15:26
- דף אישי: הדף האישי של אזר_ניק*
בלוג גינה גלילית
נעימאוד וכיף לקרוא.
לאחר אכזבת הקיץ
החלטתי לצמצם ציפיות וללכת על בטוח.
ברוקולי, גזר, עלי בייבי, וקולורבי.
גזר- בעיה בגודל של הזרעים -בוזון היגס. בחורף הבא הנבטה. יש שלושה צמחים.
ברוקולי- לא אוהב את הסופר אדנית.
קולורבי- הכל קטן עליו.
עלי בייבי - הפתעת העונה.
השקיה לא סדירה כי כאמור צמצמתי ציפיות.
המלצה למתלמדת המלומדת: עץ ליים. קערת מוחיטו וכולם חבריקו.
גיליתי חוק:מרפי חדש: הסוללות של מחשב ההשקיה יפסיקו לעבוד במהלך השקיה, דקה לפני הפקודה לסגור ברזים.
לאחר אכזבת הקיץ
החלטתי לצמצם ציפיות וללכת על בטוח.
ברוקולי, גזר, עלי בייבי, וקולורבי.
גזר- בעיה בגודל של הזרעים -בוזון היגס. בחורף הבא הנבטה. יש שלושה צמחים.
ברוקולי- לא אוהב את הסופר אדנית.
קולורבי- הכל קטן עליו.
עלי בייבי - הפתעת העונה.
השקיה לא סדירה כי כאמור צמצמתי ציפיות.
המלצה למתלמדת המלומדת: עץ ליים. קערת מוחיטו וכולם חבריקו.
גיליתי חוק:מרפי חדש: הסוללות של מחשב ההשקיה יפסיקו לעבוד במהלך השקיה, דקה לפני הפקודה לסגור ברזים.
-
בלוג גינה גלילית
שלום שלום!
מזמן לא כתבתי, והזכרת לי שיש על מה...
גם אצלי ירקות הם סוג של לוטו. בינתיים מה שמעורר תקווה זה השום שטמנתי. השאר -- נראה אם יצליח לצאת מהו, כנראה שלא.
את ההמלצה שלך לעץ ליים אני מקבלת, ואפילו כבר שתלתי! Great mids think alike!
והפחדת אותי עם ההשקיה! מה, הוא לא מכבה אוטומטית כשאין חשמל? מה זה כאן, פוקושימה???
בינתיים אני עוסקת בסחיבת סלעים. באמת רציתי לכתוב על זה:
אבל יש בעיה: האדמה ליד המרפסת היא רק שכבה דקה, ומתחתיה יש מילוי אבנים. איך ששתלתי את הקיווי הוא מיד הרגיש רע והעלים שלו התחילו להצהיב בין העורקים. מלבד הטיפול המיידי (קומפוסט ודשן מתאים) ידעתי שצריך לדאוג לטווח הארוך ולבנות לו אדמה.
אז גייסתי את הילדים וסחבנו אבנים גדולות, מהן יצרתי מעין טרסות מסביב לבסיס של שתילי הקיווי. בתוך כל טרסה שמתי פסולת מטבח וכיסיתי באדמה, מתוך כוונה שעם הזמן שלשולי האדמה יהפכו את זה לאדמה עשירה שהקיווי אוהב.
12081237095]+טרסה מאולתרת a52826bd74 c[/po].jpg
עכשיו אני רוצה לשתול משהו בין האבנים, גם בשביל שיחזיקו טוב יותר וגם סתם לכיף וליופי. מה דעתכם? מה כדאי?
מזמן לא כתבתי, והזכרת לי שיש על מה...
גם אצלי ירקות הם סוג של לוטו. בינתיים מה שמעורר תקווה זה השום שטמנתי. השאר -- נראה אם יצליח לצאת מהו, כנראה שלא.
את ההמלצה שלך לעץ ליים אני מקבלת, ואפילו כבר שתלתי! Great mids think alike!
והפחדת אותי עם ההשקיה! מה, הוא לא מכבה אוטומטית כשאין חשמל? מה זה כאן, פוקושימה???
בינתיים אני עוסקת בסחיבת סלעים. באמת רציתי לכתוב על זה:
לבנות אדמה
אחרי שבנינו פרגולה גדולה ויפה להצל על המרפסת, החלטתי לשתול מטפסים שטיפסו עליה. קיווי. אני יודעת שזה לא הבחירה הראשונה מבחינת ההגיון, וגם לא השניה או השלישית, אבל אני אוהבת גם את הפירות וגם את הצמח, וזה מין חלום שלי.אבל יש בעיה: האדמה ליד המרפסת היא רק שכבה דקה, ומתחתיה יש מילוי אבנים. איך ששתלתי את הקיווי הוא מיד הרגיש רע והעלים שלו התחילו להצהיב בין העורקים. מלבד הטיפול המיידי (קומפוסט ודשן מתאים) ידעתי שצריך לדאוג לטווח הארוך ולבנות לו אדמה.
אז גייסתי את הילדים וסחבנו אבנים גדולות, מהן יצרתי מעין טרסות מסביב לבסיס של שתילי הקיווי. בתוך כל טרסה שמתי פסולת מטבח וכיסיתי באדמה, מתוך כוונה שעם הזמן שלשולי האדמה יהפכו את זה לאדמה עשירה שהקיווי אוהב.
12081237095]+טרסה מאולתרת a52826bd74 c[/po].jpg
עכשיו אני רוצה לשתול משהו בין האבנים, גם בשביל שיחזיקו טוב יותר וגם סתם לכיף וליופי. מה דעתכם? מה כדאי?
בלוג גינה גלילית
נענע (אם יש מים)
חמציץ ורוד
סיגליות
חמציץ ורוד
סיגליות
בלוג גינה גלילית
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
יונת, איזה בלוג כיפי
אז למעשה את שותלת את הקיווי בתוך "ערוגת לזניה". מעולה. ממליצה בחום לכסות את פסולת המטבח דווקא בעלים יבשים ולא באדמה. יותר אוורירי ומתקמפסט יותר מהר.
חמציץ זו בחירה נהדרת! הוא גם אכיל, כמובן.
ואם כבר סיגליות - יש את הסיגלית הקיסוסית שתטייל באלגנטיות על הסלעים ותחזיק את הקרקע.
במשתלה מצאתי פעם מין וורסיה מתורבתת של מקור החסידה: קטן, זוחל ומתפשט, פירחוני ועמיד. חמוד עד מאוד.
גם גזניה היא פרח נהדר וחזק ומומלץ.
מחכה לעוד חדשות פירחוניות (עם תמונות!).
תודה
:0)
יונת, איזה בלוג כיפי
אז למעשה את שותלת את הקיווי בתוך "ערוגת לזניה". מעולה. ממליצה בחום לכסות את פסולת המטבח דווקא בעלים יבשים ולא באדמה. יותר אוורירי ומתקמפסט יותר מהר.
חמציץ זו בחירה נהדרת! הוא גם אכיל, כמובן.
ואם כבר סיגליות - יש את הסיגלית הקיסוסית שתטייל באלגנטיות על הסלעים ותחזיק את הקרקע.
במשתלה מצאתי פעם מין וורסיה מתורבתת של מקור החסידה: קטן, זוחל ומתפשט, פירחוני ועמיד. חמוד עד מאוד.
גם גזניה היא פרח נהדר וחזק ומומלץ.
מחכה לעוד חדשות פירחוניות (עם תמונות!).
תודה
:0)
-
- הצטרפות: 22 ינואר 2005, 15:26
- דף אישי: הדף האישי של אזר_ניק*
בלוג גינה גלילית
לגבי תחליף לדשא ורעיונות לחיפוי קרקע. סלסלי כסף אצלנו סגרו פינה.
הפלוס - טובים למראה, מתפשטים (אבל לא אלימים) וחובבי הזנחה.
לאחרונה גיליתי שגם מפזרים ריח נעים ועדין.
נמכרים בזרעים.
--
הולך לקטוף גזר שכמעט ולא הושקה מהסערה לפני חודש
הפלוס - טובים למראה, מתפשטים (אבל לא אלימים) וחובבי הזנחה.
לאחרונה גיליתי שגם מפזרים ריח נעים ועדין.
נמכרים בזרעים.
--
הולך לקטוף גזר שכמעט ולא הושקה מהסערה לפני חודש
-
בלוג גינה גלילית
וואו, תודה! בכלל לא חשבתי בכיוונים האלה.
לגבי כיסוי בעלים: זה לא עובד אצלנו, גם בגלל הרוחות שמעדיפות אותם וגם בגלל הכלבים שחופרים בהם. רסק גזם עובד טוב, אבל נגמר לי ואני צריכה לדאוג להביא חדש. לעומת זאת אדמה יש לי בעודף (שאריות מחפירות שכבר עשינו) אז זה מה שאני משתמשת.
מקווה מאוד שאוכל להביא הנה תמונות פרחוניות! (לפחות של תורמוסים, נראה לי שבזה אפילו אני לא אפספס...)
לגבי כיסוי בעלים: זה לא עובד אצלנו, גם בגלל הרוחות שמעדיפות אותם וגם בגלל הכלבים שחופרים בהם. רסק גזם עובד טוב, אבל נגמר לי ואני צריכה לדאוג להביא חדש. לעומת זאת אדמה יש לי בעודף (שאריות מחפירות שכבר עשינו) אז זה מה שאני משתמשת.
מקווה מאוד שאוכל להביא הנה תמונות פרחוניות! (לפחות של תורמוסים, נראה לי שבזה אפילו אני לא אפספס...)
-
בלוג גינה גלילית
בסופו של דבר, בחלק האופקי של הטרסה (כלומר למעלה) שמתי בבונג ואבובית. נראה לי שהם יהיו נחמדים לקיווי. בחלק האנכי (בקיר) שמתי צורית ועוד סוקולנטים שקיבלתי מהשכנה.
ולהתלבטות הבאה:
בעבר לפעמים כיסיתי, חיפיתי, חפרתי, אבל אף פעם לא ממש עישבתי.
אבל הפעם זרעתי קצת פרחים, יצורים עדינים שכמותם, והבנתי שאין ברירה אלא לעשב סביבם אחרת הם לא יעמדו בתחרות עם העשבים.
רק מה? כל העשבים האלה הם בעצמם צמחים, עם פרחים ועלים ירוקים והכל. איך יודעים מה לעשב ומה להשאיר?
ורוניקה -- כזאת קטנה ועדינה ונחמדה -- אני משאירה בינתיים.
נזמית -- גם נראה לי להשאיר.
חלבלוב -- יש כל כך הרבה! אני מוציאה את אלה שקרובים לצמחים שאני חפצה ביקרם, משאירה אחרים.
חלמית -- אני מעשבת יותר מהחלבלוב, משאירה פה ושם.
ויש עוד כל כך רבים -- ילקוט הרועים, מרור, גזר וחסה (בר), ואינספור דברים שאני כלל לא מזהה.
איך אפשר לדעת מי לחיים ומי לקומפוסט?
איך אתם בוחרים?
ולהתלבטות הבאה:
מה לעשב
זו פעם ראשונה שאני מעשבת.בעבר לפעמים כיסיתי, חיפיתי, חפרתי, אבל אף פעם לא ממש עישבתי.
אבל הפעם זרעתי קצת פרחים, יצורים עדינים שכמותם, והבנתי שאין ברירה אלא לעשב סביבם אחרת הם לא יעמדו בתחרות עם העשבים.
רק מה? כל העשבים האלה הם בעצמם צמחים, עם פרחים ועלים ירוקים והכל. איך יודעים מה לעשב ומה להשאיר?
ורוניקה -- כזאת קטנה ועדינה ונחמדה -- אני משאירה בינתיים.
נזמית -- גם נראה לי להשאיר.
חלבלוב -- יש כל כך הרבה! אני מוציאה את אלה שקרובים לצמחים שאני חפצה ביקרם, משאירה אחרים.
חלמית -- אני מעשבת יותר מהחלבלוב, משאירה פה ושם.
ויש עוד כל כך רבים -- ילקוט הרועים, מרור, גזר וחסה (בר), ואינספור דברים שאני כלל לא מזהה.
איך אפשר לדעת מי לחיים ומי לקומפוסט?
איך אתם בוחרים?
-
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
בלוג גינה גלילית
פרחים אני לא מעשבת.
לגבי שאר העשבים - לכל אחד יש אחרים. אצלי השעורה הכי בעייתית, בגלל הגובה והצפיפות.
אבל ממילא אין לי כוח לעשב.
לגבי שאר העשבים - לכל אחד יש אחרים. אצלי השעורה הכי בעייתית, בגלל הגובה והצפיפות.
אבל ממילא אין לי כוח לעשב.
בלוג גינה גלילית
מה נשמע בגינה?
(מחפשת השראה)
(מחפשת השראה)
-
בלוג גינה גלילית
פרחים! אני מפחדת לעשות לעצמי עין הרע ולכתוב, אבל יש לי ממש פרחים בגינה, תרבותיים וגדולים! ציפורני חתול, כובע הנזיר, בבונג (אבל מסתבר שזה לא המין לתה), ואפילו דלפיניום. אני אצלם ואעלה תמונות בשביל להשוויץ כמו שצריך.
בינתיים אני מנביטה דברים לקיץ: עגבניות, ריחן וטגטס במנבטה, אבטיח מלון וחמניה באדמה.
תודה ששאלת!
בינתיים אני מנביטה דברים לקיץ: עגבניות, ריחן וטגטס במנבטה, אבטיח מלון וחמניה באדמה.
תודה ששאלת!
-
בלוג גינה גלילית
טוב שמצ'רה כתבה כי לי יש משהו לעדכן:
מאז שהתחלתי לעשות מיצוי סרפדים (מי שזקפה גבה - אפשר לשאול אותי על זה בדף הבית), שפה המקום לכתוב שהכל בזכותה של יונת שהחזיקה לי את היד בשלב שבו המתכונים למיצויים ושמות הצמחים בכל השפות חוץ מעברית, בספר של סוזן וויד, בעיקר עשו לי הפרעת קשב וריכוז קשה ותחושה שאני מטומטמת גמורה (מרוב בורות בצמחים...) -
מה שקורה זה שיש לי כמויות של שאריות, גם עלי סרפדים וגם - פעם בשבוע בערך - פרחי תלתן אדום למיצוי התלתנים.
אז בהתחלה פשוט שמתי אותם בסבב באדנית של האורגנו, בעציץ של הנענע ובעציץ של הפוטוס שהעמדתי בחדר המדרגות. הם כל כך שמחים! ממש רואים כמה זה עושה להם טוב.
בינתיים האדנית והעציץ שבבית כבר עולים על גדותיהם מרוב שאריות...
אז מה עשיתי?
גזמתי כמה סרפדים עתירי זרעים והבאתי אותם לערוגת הספירלה שפעם שכנה שלי ואני עשינו פה בגינת הבניין המשותף. ועכשיו הוספתי את הערוגה לסבב. יש שם כרגע רק פרחי בר. מקווה שבחורף הבא יפרחו שם המון סרפדים...בכל מקרה, אני גם מתכננת להוסיף שם אדמה וקומפוסט ולהעשיר את האדמה שם כל שבוע בשאריות סרפד ותלתן, ולשתול כמה צמחי תבלין.
איך מסרפדים הגעתי לגינה... רק מפני שנשארתי עם כמויות קומפוסט מעולה שחבל לזרוק...
מאז שהתחלתי לעשות מיצוי סרפדים (מי שזקפה גבה - אפשר לשאול אותי על זה בדף הבית), שפה המקום לכתוב שהכל בזכותה של יונת שהחזיקה לי את היד בשלב שבו המתכונים למיצויים ושמות הצמחים בכל השפות חוץ מעברית, בספר של סוזן וויד, בעיקר עשו לי הפרעת קשב וריכוז קשה ותחושה שאני מטומטמת גמורה (מרוב בורות בצמחים...) -
מה שקורה זה שיש לי כמויות של שאריות, גם עלי סרפדים וגם - פעם בשבוע בערך - פרחי תלתן אדום למיצוי התלתנים.
אז בהתחלה פשוט שמתי אותם בסבב באדנית של האורגנו, בעציץ של הנענע ובעציץ של הפוטוס שהעמדתי בחדר המדרגות. הם כל כך שמחים! ממש רואים כמה זה עושה להם טוב.
בינתיים האדנית והעציץ שבבית כבר עולים על גדותיהם מרוב שאריות...
אז מה עשיתי?
גזמתי כמה סרפדים עתירי זרעים והבאתי אותם לערוגת הספירלה שפעם שכנה שלי ואני עשינו פה בגינת הבניין המשותף. ועכשיו הוספתי את הערוגה לסבב. יש שם כרגע רק פרחי בר. מקווה שבחורף הבא יפרחו שם המון סרפדים...בכל מקרה, אני גם מתכננת להוסיף שם אדמה וקומפוסט ולהעשיר את האדמה שם כל שבוע בשאריות סרפד ותלתן, ולשתול כמה צמחי תבלין.
איך מסרפדים הגעתי לגינה... רק מפני שנשארתי עם כמויות קומפוסט מעולה שחבל לזרוק...
-
בלוג גינה גלילית
מנבטה! רעיון מצויין.
למדתי לעשות מנבטה מגלילי נייר טואלט...
למדתי לעשות מנבטה מגלילי נייר טואלט...
-
בלוג גינה גלילית
פרחים!
זו השנה הראשונה שאני מגדלת פרחי תרבות! בעבר פיזרתי זרעים, אבל לא באמת יצא מזה כלום. השנה הנבטתי יפה בבית (והשקיתי באדיקות בחוץ) והצלחתי!הנה ההוכחות:
13969636994]+ציפורני חתול, ברקע זוטה 0254f2b03d c[/po].jpg 13946110586]+כובע הנזיר (ותורמוסים שכבר גמרו לפרוח) a70c5ae2a3[/po].jpg 13989195543]+דלפיניום בסגול-ורוד-לבן, ועליו מטפסת אפונה ריחנית באדום 04217b163b[/po].jpg
יש לי עוד מה לכתוב, אז אם אני מתרשלת תזכירו לי לספר על החסה והארנב הלבן, על הכנימות, ועל התות שכמעט חפרו לי בטעות.
-
בלוג גינה גלילית
איזה יופי!!! מקסים ממש. ואפונה ריחנית הוא מהפרחים הכי אהובים עלי. חבל שהעונה שלו כל כך קצרה.
בלוג גינה גלילית
יונת ובשמת - ח"ח וסחתיין
ותודה על השיתופים!
השראה נהדרת.
ותודה על השיתופים!
השראה נהדרת.
-
- הצטרפות: 15 פברואר 2003, 19:04
- דף אישי: הדף האישי של עוברת_אורח*
בלוג גינה גלילית
אז יש לי שאלה: גם בצנונית וגם בגזר קורה לי שיש שפע של עלווה משגשגת, אבל שורשים מעובים - יוק.
מה אני עושה לא נכון? עודף השקיה?
מה אני עושה לא נכון? עודף השקיה?
-
- הצטרפות: 01 יולי 2008, 21:51
- דף אישי: הדף האישי של תפוח_אדמה*
בלוג גינה גלילית
בקשר למה שכתבת מזמן על העישוב: אומרים שילקוט הרועים מוצלח כתה לזמן הוסת.
-
- הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
- דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*
בלוג גינה גלילית
ממש שמחה שחזרת לכתוב.
חזרתי מש"ג, ישר לגינה. למרות שתכננתי ממש טוב את הגינה, היא עודנה מלאה בפסולת בניין שטרם פונתה, אז אני מטפלת רק בחלק שריק מפסולת, מפנה דרומי צר וארוך. זרעתי שם היום חמניות משני סוגים, קניתי בחנות התבלינים. ואתמול זרעתישם שעועית. לא מתוכננת כמוך, בעיקר משתמשת ומנסה, עד שיפנו לי את הפסולת ואתחיל "ברצינות".
חזרתי מש"ג, ישר לגינה. למרות שתכננתי ממש טוב את הגינה, היא עודנה מלאה בפסולת בניין שטרם פונתה, אז אני מטפלת רק בחלק שריק מפסולת, מפנה דרומי צר וארוך. זרעתי שם היום חמניות משני סוגים, קניתי בחנות התבלינים. ואתמול זרעתישם שעועית. לא מתוכננת כמוך, בעיקר משתמשת ומנסה, עד שיפנו לי את הפסולת ואתחיל "ברצינות".
-
בלוג גינה גלילית
טוב נו, מי שיכול לאלתר בהצלחה לא צריך להיתמך בקביים של תכנון...
לגבי ילקוט הרועים: זה תה מגעיל, לטעמי. יכול להיות שהוא עוזר, אבל באיזה מחיר?
עוברת, אני לא באמת מבינה בזה, אבל יכול להיות שזה קשור לאיזון בין חומרי הדשן: חנקן אמור לעודד בעיקר התפתחות עלים, ואילו זרחן יותר שורשים (ואשלגן בריאות כללית נדמה לי).
לגבי ילקוט הרועים: זה תה מגעיל, לטעמי. יכול להיות שהוא עוזר, אבל באיזה מחיר?
עוברת, אני לא באמת מבינה בזה, אבל יכול להיות שזה קשור לאיזון בין חומרי הדשן: חנקן אמור לעודד בעיקר התפתחות עלים, ואילו זרחן יותר שורשים (ואשלגן בריאות כללית נדמה לי).
בלוג גינה גלילית
קוראת ואוספת כוחות (-:
-
בלוג גינה גלילית
ילקוט הרועים זה ממש לא תה לצריכה קבועה. הוא חזק מדי לווסת. תשמרו אותו בשביל הלידות.
@}עשיתי. התקשרתי לטרקטוריסט שעובד בקיבוץ ותיאמת איתו איסוף של הפסולת. אז- הידד, אין יותר בטון בגינה עכשיו. רק ניילונים ומתכות שהאיש אוסף לאיזה פרויקט אפשרי. המצב השתפר (ובזבזתי המון כסף על זה).
@}עשיתי. התקשרתי לטרקטוריסט שעובד בקיבוץ ותיאמת איתו איסוף של הפסולת. אז- הידד, אין יותר בטון בגינה עכשיו. רק ניילונים ומתכות שהאיש אוסף לאיזה פרויקט אפשרי. המצב השתפר (ובזבזתי המון כסף על זה).
-
בלוג גינה גלילית
טוב, השתכנעתי, אני אוותר על תה ילקוט הרועים כשתחזור הוסת, אף פעם לא טעמתי אותו.
מגעיל זה קריטריון בעייתי, גם תה סירפד זה מגעיל, ובכל זאת אני שותה אותו (עם עוד עלים בשביל הטעם).
עוברת אורח - יכול להיות שחם מדי אצלכם?
מגעיל זה קריטריון בעייתי, גם תה סירפד זה מגעיל, ובכל זאת אני שותה אותו (עם עוד עלים בשביל הטעם).
עוברת אורח - יכול להיות שחם מדי אצלכם?
-
בלוג גינה גלילית
נבטים מתלבטים
אחרי ההצלחה עם הפרחים, הרגשתי בטחון לחזור ולהנביט עוד דברים. באופן מוזר, המחזור הראשון שנבט נשאר קטן ונמוך, ואילו המחזור השני פרץ יפה וגידל עלים לרוב. מאחר שהם זכו בדיוק לאותם התנאים, אני תוהה: למה???14114608956]+הנבטים החדשים השיגו את הוותיקים bc38061663 c[/po].jpg
חוץ מזה, שמתי בטטה במים כדי שתצמיח גבעולים שאוכל לשתול בגינה. לפני שנה זה עבד יפה, אבל הפעם -- נאדה. אין אפילו גבעול אחד לרפואה. לעומת זאת, שורשים יש בלי עין הרע. ושוב, אני תוהה: למה???
14138034254]+בטטה מצמיחה שורשים אבל לא עלים 82075f6fae c[/po].jpg
-
בלוג גינה גלילית
חבל שאני לא יודעת לענות S-: צריך איזה אחד כמו שלמה אילן, שממש מדבר לצמחים ומבין את שפתם.
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
בלוג גינה גלילית
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
מאחר שהם זכו בדיוק לאותם התנאים, אני תוהה: למה???
זה כמו עם הילדים שלנו. אותם הורים, אותו בית ובכל זאת- יוצאים שונים.
אני נתקלתי בזה כל-כך הרבה פעמים שכבר הפסקתי לתהות. אולי אוחסנו לא טוב, אולי יש תנאים שונים אבל אנחנו לא מזהים, אולי התיישנו. למדתי לקבל בהסכמה שלפעמים לא יצא
כלום.
מאחר שהם זכו בדיוק לאותם התנאים, אני תוהה: למה???
זה כמו עם הילדים שלנו. אותם הורים, אותו בית ובכל זאת- יוצאים שונים.
אני נתקלתי בזה כל-כך הרבה פעמים שכבר הפסקתי לתהות. אולי אוחסנו לא טוב, אולי יש תנאים שונים אבל אנחנו לא מזהים, אולי התיישנו. למדתי לקבל בהסכמה שלפעמים לא יצא
כלום.
בלוג גינה גלילית
עם בטטות למדתי לא לשאול למה (הן לא עונות) אלא להתחיל מחדש עם בטטה אחרת.
אפשר מראש לבחור אחת עם טיפה "עיניים" וזה משפר את הסיכוי
אפשר מראש לבחור אחת עם טיפה "עיניים" וזה משפר את הסיכוי
-
בלוג גינה גלילית
איזו סביבה טובה לבטטה?
בלוג גינה גלילית
איזו אדמה? חמרה, נראה לי. אדמות קלות.
אבל אני חושבת שהיא עמידה למדי.
כשניסינו פעם לגדל בגינת ירקות עם אדמה כבדה, הבטטות יצאו קטנות ועם כל מיני אכילות - ביסים כאלה של חרקי או מכרסמים.
אבל אני חושבת שהיא עמידה למדי.
כשניסינו פעם לגדל בגינת ירקות עם אדמה כבדה, הבטטות יצאו קטנות ועם כל מיני אכילות - ביסים כאלה של חרקי או מכרסמים.
-
בלוג גינה גלילית
בלוג מקסים. נכנסתי כי רציתי לברר מתי שותלים גרעיני דלעת שיבשתי . ומצאתי את הבלוג המרתק הזה. נעים להכיר מי יכול/ה. לענות על השאלה?
-
בלוג גינה גלילית
עכשיו זמן מצויין לדלעות.
-
בלוג גינה גלילית
עכשיו זמן מצויין לדלעות.
אביב וקיץ
אביב וקיץ
-
בלוג גינה גלילית
דלעת וגם שאר דלועים: אביטיחים, מלונים, מלפפונים, קישואים. וכשהם יבשילו בקיץ -- זאת תהיה ״עונת המלפפונים״.
חזרה לבעיות שלי:
התריפס פגעו בעץ הפומלה, ואני חושדת שהם הגיעו איתו מהמשתלה.
במשך כמה מחזורים דישנתי אותו יפה במי השטיפה של התחבושות ההגייניות (סליחה על התיאור, אבל זו המציאות) ועכשיו נראה שטוב לו אפילו שהם לא נעלמו לחלוטין.
התפוז, לעומת זאת, נתקף כנימות. המון המון כנימות, שמוצצות את לשד העלים החדשים וגורמות להם להתקפל לתוך עצמם.
13966022152]+כנימות על עץ תפוז צעיר a3b4716db1 c[/po].jpg
יצאתי עם הילדים לוואדי והבאנו פרות משה רבנו שאמורות לטרוף כנימות. אבל כל פעם שאני מאתרת מושית בגינה, היא מטיילת דווקא על עשבי הבר ומתעלמת מהתפוז שוקק הכנימות. מה, צמחי תרבות לא מוצאים חן בעיניך?
מצד שני, הכנימות פחתו בהרבה. אולי בגלל המושיות, אולי בגלל גשמי האביב ששטפו אותן, ואולי פשוט עברה העונה.
וכך אני מגיעה לארנב הלבן. הוא בורח מדי פעם מביתו, ובא לבלות אצלי בגינה.
בהתחלה חשדתי שיאכל לי את החסה שצמחה במפתיע. (פיזרתי זרעים בלי תקווה, והם צמחו בלי התערבות מצדי.) אבל כשבחנתי את מעשיו מקרוב, גיליתי שהוא מתעלם מהחסה, ובמקום זה מכרסם את עשבי הבר שתלשתי לפני כמה ימים והנחתי על האדמה כחיפוי.
מה, צמחי תרבות לא מוצאים חן בעיניך?
13989192423]+הארנב הלבן מתעלם מהחסה ומכרסם עשבים d650a6ff6c c[/po].jpg
אני צריכה להעלב?
חזרה לבעיות שלי:
מזיקים
אצלי. בגינה. תריפס, כנימות, ואפילו הארנב הלבן.התריפס פגעו בעץ הפומלה, ואני חושדת שהם הגיעו איתו מהמשתלה.
במשך כמה מחזורים דישנתי אותו יפה במי השטיפה של התחבושות ההגייניות (סליחה על התיאור, אבל זו המציאות) ועכשיו נראה שטוב לו אפילו שהם לא נעלמו לחלוטין.
התפוז, לעומת זאת, נתקף כנימות. המון המון כנימות, שמוצצות את לשד העלים החדשים וגורמות להם להתקפל לתוך עצמם.
13966022152]+כנימות על עץ תפוז צעיר a3b4716db1 c[/po].jpg
יצאתי עם הילדים לוואדי והבאנו פרות משה רבנו שאמורות לטרוף כנימות. אבל כל פעם שאני מאתרת מושית בגינה, היא מטיילת דווקא על עשבי הבר ומתעלמת מהתפוז שוקק הכנימות. מה, צמחי תרבות לא מוצאים חן בעיניך?
מצד שני, הכנימות פחתו בהרבה. אולי בגלל המושיות, אולי בגלל גשמי האביב ששטפו אותן, ואולי פשוט עברה העונה.
וכך אני מגיעה לארנב הלבן. הוא בורח מדי פעם מביתו, ובא לבלות אצלי בגינה.
בהתחלה חשדתי שיאכל לי את החסה שצמחה במפתיע. (פיזרתי זרעים בלי תקווה, והם צמחו בלי התערבות מצדי.) אבל כשבחנתי את מעשיו מקרוב, גיליתי שהוא מתעלם מהחסה, ובמקום זה מכרסם את עשבי הבר שתלשתי לפני כמה ימים והנחתי על האדמה כחיפוי.
מה, צמחי תרבות לא מוצאים חן בעיניך?
13989192423]+הארנב הלבן מתעלם מהחסה ומכרסם עשבים d650a6ff6c c[/po].jpg
אני צריכה להעלב?
-
בלוג גינה גלילית
לגבי הארנב, חמודי ומעניין. אולי העדפת החסה היא אגדה?
מצד שני - אולי חסה הוא מקבל בבית שלו, כי הרי חסה היא "אוכל של ארנבים", ואילו צמחי בר אין לו בתזונה הרגילה.
בזמנו קראתי שבעלי חיים אוכלים לפי הצרכים התזונתיים שלהם. כלומר משהו בהם מזהה שהם זקוקים כרגע למגנזיום נגיד, אז הם בוחרים את המזונות עתירי המגנזיום מבין כל האפשרויות שעומדות בפניהם.
אז אולי הארנב הזה, זקוק כרגע במדוייק לנוטריינטים שיש בצמחי הבר האלה. ולכן בורח ורץ אליהם.
מה דעתך?
מצד שני - אולי חסה הוא מקבל בבית שלו, כי הרי חסה היא "אוכל של ארנבים", ואילו צמחי בר אין לו בתזונה הרגילה.
בזמנו קראתי שבעלי חיים אוכלים לפי הצרכים התזונתיים שלהם. כלומר משהו בהם מזהה שהם זקוקים כרגע למגנזיום נגיד, אז הם בוחרים את המזונות עתירי המגנזיום מבין כל האפשרויות שעומדות בפניהם.
אז אולי הארנב הזה, זקוק כרגע במדוייק לנוטריינטים שיש בצמחי הבר האלה. ולכן בורח ורץ אליהם.
מה דעתך?
-
בלוג גינה גלילית
אולי החסה צריכה להיעלב.
שמעתי, שאם משפריצים על הכנימות מי סבון הן בורחות.
שמעתי גם, שלכנימות בהדרים אפשר לשים אפר בבור סמוך לעץ, ולהשקות. זה אמור לחזק את העץ.
שמעתי גם, שלכנימות בהדרים אפשר לשים אפר בבור סמוך לעץ, ולהשקות. זה אמור לחזק את העץ.
-
בלוג גינה גלילית
הן לא בורחות, זה סותם להם את הנקבוביות. הבעיה היא שצריך לשוטף היטב את העלים אחרי בערך רבע שעה, אחרת גם להם יסתתמו הנקבוביות.
מיצוי ניקוטין ומיצוי שום בשפריצרים אמור לעשות את העבודה. יום שום יום ניקוטין. הניקוטין הוא רעל עצבים והשום מבריח אותם.
הן לא בורחות, זה סותם להם את הנקבוביות. הבעיה היא שצריך לשוטף היטב את העלים אחרי בערך רבע שעה, אחרת גם להם יסתתמו הנקבוביות.
מיצוי ניקוטין ומיצוי שום בשפריצרים אמור לעשות את העבודה. יום שום יום ניקוטין. הניקוטין הוא רעל עצבים והשום מבריח אותם.
-
בלוג גינה גלילית
תודה, אבל אני מעדיפה לוחמה ביולוגית לפני שאני נכנסת ללוחמה כימית. גם מסיבות אסתטיות וגם מעצלנות גרידא.
-
בלוג גינה גלילית
אפשר להכין דבר שמושך מושיות. זה נקרא lady bug house/hotel, יש דוגמאות בפינטרסט.
-
בלוג גינה גלילית
נחמד!
זה רק לתרדמת החורף, או שהן נעזרות בזה גם בשאר השנה?
זה רק לתרדמת החורף, או שהן נעזרות בזה גם בשאר השנה?
-
בלוג גינה גלילית
יונת, הצלנו את עץ הלימון של סבא שלי מכנימות בשיטת הקפה. את כל הבוץ של הקפה מדשנים לתוך הערוגה של העץ. אם אינני טועה, קפה שחור אתם שותים. אז זהו. את השארית בתחתית הספלים, ואם יש מכונת קפה מה טוב. את השאריות.
אני נורא אוהבת את הארנבון. הוא מזכיר לי את מיץ פטל שהיה לנו בכפר תבור והיה נודד בין גינות השכנים. היתה לו העדפה ברורה לעשבי בר גם. אולי כי חסה מתורבתת ולא מעניינת?
אני נורא אוהבת את הארנבון. הוא מזכיר לי את מיץ פטל שהיה לנו בכפר תבור והיה נודד בין גינות השכנים. היתה לו העדפה ברורה לעשבי בר גם. אולי כי חסה מתורבתת ולא מעניינת?
בלוג גינה גלילית
לוטם, ואוו! נגד איזה סוג של כנימות זה - החומות הנדבקות האלה? השקד שלנו מותקף בהן כבר 3 שנים באופן חמור.
-
בלוג גינה גלילית
כל הכנימות
-
בלוג גינה גלילית
מושיות ישנות בחורף בארץ? אני חושבת שראיתי מלא אצלי בגינה בחורף. אולי הן ישנות בקיץ אם בכלל?
-
בלוג גינה גלילית
בטטה!
סופסוף הצלחתי! תראו:15422348270]+בטטה מוצלחת 4fafd3ea8b c[/po].jpg
אחרי סדרה של בטטות מאכזבות, הבטטה הזאת ישבה לה בכוס בשמחה כמה שבועות, והצמיחה עלים וגבעולים לתפארת. היום חתכתי אותם ושתלתי בגינה.
אני כל כך מקווה שהיא תמשיך לעשות לי נחת.
מה אצלכם? מה עושה לכם נחת בימים אלה?
-
בלוג גינה גלילית
כמה היא יפה.
מה פירוש "חתכתי אותם ושתלתי בגינה"? לא שותלים את הכל כפי שהוא עם הבטטה והעלים והכל?
מה פירוש "חתכתי אותם ושתלתי בגינה"? לא שותלים את הכל כפי שהוא עם הבטטה והעלים והכל?
-
בלוג גינה גלילית
כל גבעול יכול להפוך לצמח עצמאי, ככה מבטטה אחת מכינים הרבה צמחים.
-
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 14:17
- דף אישי: הדף האישי של תמרול_ה*
בלוג גינה גלילית
האם מהבעולים האלה נוצרות אחר כך בטטות חדשות בשורש? איך זה הולך? סליחה על הבורות...
בלוג גינה גלילית
מה עושה לכם נחת בימים אלה?
הכל!
חוץ מהאכלנים המניאקים שאוכלים לנו חסות אחת אחרי השניה (ולא משאירים פתק תודה - אז עוד לא ברור מה הם)
יש לנו גינת ירקות הכי יפה והכי פרמהקלצ'רית שהיתה לנו אי פעם! וכמעט הכל גדל נהדר. זו חוויה מתקנת אחרי הפסקה של שנים ארוכות, בעקבות אכזבות קודמות (מעצמנו כגננים ומתחזקים, בעיקר)
בטטות
בספרים מזהירים שלפעמים הן הופכות ל"עשב רע" (מושג קצת דבילי אבל ממש ברור) ומשתלטות ולא קל לנהל אותן.
הכל!
חוץ מהאכלנים המניאקים שאוכלים לנו חסות אחת אחרי השניה (ולא משאירים פתק תודה - אז עוד לא ברור מה הם)
יש לנו גינת ירקות הכי יפה והכי פרמהקלצ'רית שהיתה לנו אי פעם! וכמעט הכל גדל נהדר. זו חוויה מתקנת אחרי הפסקה של שנים ארוכות, בעקבות אכזבות קודמות (מעצמנו כגננים ומתחזקים, בעיקר)
בטטות
בספרים מזהירים שלפעמים הן הופכות ל"עשב רע" (מושג קצת דבילי אבל ממש ברור) ומשתלטות ולא קל לנהל אותן.
-
בלוג גינה גלילית
ואדי מרזב
כשבנינו פרגולה, כיסינו לא רק את המרפסת המרוצפת אלא גם חלק שהיה קודם אדמה וקצת צמחים. ככה הפכנו אותו ליותר בנוי, חתיכה נוספת של מרפסת, שריהטנו בספסל, כרית מילגה גדולה, ומתקני משחק.אבל.
שם בדיוק נשפך המרזב שמרכז את כל הגג. כל פעם שירד גשם, נוצרה שם שלולית שהרטיבה את הכרית והפכה את האזור לביצת בוץ.
יום אחד השארתי את רועי בלי השגחה, וכשחזרתי ראיתי את זה:
15300888063]+המרזב והתעלה שחפרו הגברים 0406338e6f c[/po].jpg
מסתבר שהוא שתה קצת עם חבר, וכטוב ליבם עליהם הם לקחו כלי עבודה וחפרו את התעלה המזרחית שתנקז את הביצה.
אחרי כמה ימים של התפעלות, גייסתי את הילדים והם המשיכו את התעלה ככה שהמים ימשיכו לזרום הלאה ויגיעו לכמה שיותר עצים.
15894741616]+הילדים חופרים 0c0ee09ffb c[/po].jpg
לבסוף הנחתי יריעת ניילון בתחתית התעלה, ועליה חלוקי נחל בכמויות גדולות להפתיע.
15341854444]+התעלה כמעט מושלמת f45472b2ca c[/po].jpg
עכשיו אנחנו נהנים מזרימת המים בואדי שלנו, וכך גם העצים.
-
בלוג גינה גלילית
איזה יופי!
שאלה: מדוע הניילון? כדי להזרים את המים קדימה אל העצים, שלא יחלחלו כבר בחלק הראשון?
שאלה: מדוע הניילון? כדי להזרים את המים קדימה אל העצים, שלא יחלחלו כבר בחלק הראשון?
-
בלוג גינה גלילית
יותר בשביל למנוע מהאדמה ״לחלחל״ לתוך התעלה במשך הזמן ולסתום אותה.
-
בלוג גינה גלילית
אה, לא חשבתי על זה צודקת.
בלוג גינה גלילית
תמונות מקסימות , תודה!
אני רואה שגם הברז מתנקז לתעלה.
יום אחד, כך מתחילים כל הסיפורים שאחת אוהבת במיוחד
אני רואה שגם הברז מתנקז לתעלה.
יום אחד, כך מתחילים כל הסיפורים שאחת אוהבת במיוחד
בלוג גינה גלילית
נכון ש בלוג גינה גלילית נשמע ממש ממש דומה לבלוג גינה אנגלית?
אז מותר לי גם?
לפני כמה שנים כתבתי את זה כמחווה לאדניות שלי.
ומאז קיוויתי שמתישהו תהיה לי איזו חתיכת אדמה משלי שלא מרחפת באוויר. והנה זה קרה.
ברצועה צרה של אדמה ששקועה בין בלוקים, שיועדה במקור לפרחים וקצת ירוק בעיניים, שתלנו גינת ירק.
היא קצת מצחיקה, הרצועה הזו. היא ממש בכניסה לבית, במיקום משונה מאוד. כולם הרימו גבה אבל זה מה שהיה לנו.
מאחורה יש רק דשא פראי ועשבי שילדים משחקים עליו כדורגל והוחלט לא לגעת בו.
נכנסו לשם רק צמחים שאנחנו באמת אוכלים, חוץ מרוזמרין שאיכשהו השתחל פנימה.
יש לנו שני סוגים של מנגולד, רובארב (כנראה ניאלץ לאכול אותו), כוסברה, שני סוגי פטרוזיליה, חסות, רוזמרין, מנטה ונענע, עירית, בצל ירוק, קייל, מרווה, בזיליקום, שומר, זעתר ועוד כמה ששכחתי בדרך.
הגינונת הזו גורמת לי אושר גדול.
וממש מחר אני מתכננת להאכיל את משפחתי ממנה בפעם הראשונה כי שם כמה שכבר צמחו בצורה ניכרת. אח, איזה אושר!!!
פטרוזיליה לשייק. עירית וחסות לסלט. ומי שיתנהג יפה במיוחד יקבל תה נענע.
ומה אצלך, יונת? יש תמונות חדשות?
אז מותר לי גם?
לפני כמה שנים כתבתי את זה כמחווה לאדניות שלי.
ומאז קיוויתי שמתישהו תהיה לי איזו חתיכת אדמה משלי שלא מרחפת באוויר. והנה זה קרה.
ברצועה צרה של אדמה ששקועה בין בלוקים, שיועדה במקור לפרחים וקצת ירוק בעיניים, שתלנו גינת ירק.
היא קצת מצחיקה, הרצועה הזו. היא ממש בכניסה לבית, במיקום משונה מאוד. כולם הרימו גבה אבל זה מה שהיה לנו.
מאחורה יש רק דשא פראי ועשבי שילדים משחקים עליו כדורגל והוחלט לא לגעת בו.
נכנסו לשם רק צמחים שאנחנו באמת אוכלים, חוץ מרוזמרין שאיכשהו השתחל פנימה.
יש לנו שני סוגים של מנגולד, רובארב (כנראה ניאלץ לאכול אותו), כוסברה, שני סוגי פטרוזיליה, חסות, רוזמרין, מנטה ונענע, עירית, בצל ירוק, קייל, מרווה, בזיליקום, שומר, זעתר ועוד כמה ששכחתי בדרך.
הגינונת הזו גורמת לי אושר גדול.
וממש מחר אני מתכננת להאכיל את משפחתי ממנה בפעם הראשונה כי שם כמה שכבר צמחו בצורה ניכרת. אח, איזה אושר!!!
פטרוזיליה לשייק. עירית וחסות לסלט. ומי שיתנהג יפה במיוחד יקבל תה נענע.
ומה אצלך, יונת? יש תמונות חדשות?
-
בלוג גינה גלילית
איזה יופי!
דווקא רוזמרין את לא אוכלת? אני מאוד אוהבת.
מה אצלנו?
בינואר היתה קרה נוראית של כמה ימים, זה מאוד נדיר אצלנו. כל העצים נפגעו, ונראו מסכנים מאוד. לחלקםאפילו גזמתי ענפים פגועים. אבל עם בוא האביב כולם התאוששו.
בסוף האביב המשמש נתקף כנימות רבות שמצצו את לשד עליו, והעברתי אותו שלושה מחזורים של שטיפה במי סבון. עכשיו יש עדיין כנימות, אבל העץ נראה פחות סובל. ליתר בטחון שתלתי לידו שיבה -- אם זה לא יעזור לכנימות, זה לפחות יגרש שדים ורוחות רעות.
בינתיים הספקנו לאכול ארטישוקים שהצליחו לגדול יפה, ומחר אולי אצלם לכם את הפירות הרבים על עץ התפוח ועץ הנקטרינה. זה כל כך משמח להנות מפירות עבודתי!
גם שתלתי עץ רימון שלישי, מייחור שייחרתי במו ידי. פעם ראשונה שלי. אני ממש מרגישה שהתבגרתי.
דווקא רוזמרין את לא אוכלת? אני מאוד אוהבת.
מה אצלנו?
בינואר היתה קרה נוראית של כמה ימים, זה מאוד נדיר אצלנו. כל העצים נפגעו, ונראו מסכנים מאוד. לחלקםאפילו גזמתי ענפים פגועים. אבל עם בוא האביב כולם התאוששו.
בסוף האביב המשמש נתקף כנימות רבות שמצצו את לשד עליו, והעברתי אותו שלושה מחזורים של שטיפה במי סבון. עכשיו יש עדיין כנימות, אבל העץ נראה פחות סובל. ליתר בטחון שתלתי לידו שיבה -- אם זה לא יעזור לכנימות, זה לפחות יגרש שדים ורוחות רעות.
בינתיים הספקנו לאכול ארטישוקים שהצליחו לגדול יפה, ומחר אולי אצלם לכם את הפירות הרבים על עץ התפוח ועץ הנקטרינה. זה כל כך משמח להנות מפירות עבודתי!
גם שתלתי עץ רימון שלישי, מייחור שייחרתי במו ידי. פעם ראשונה שלי. אני ממש מרגישה שהתבגרתי.
-
בלוג גינה גלילית
גם שתלתי עץ רימון שלישי, מייחור שייחרתי במו ידי. פעם ראשונה שלי
כמה מרגש! (-:
כמה מרגש! (-:
בלוג גינה גלילית
דווקא רוזמרין את לא אוכלת?
מה עושים איתו? זה לא מן צמח כזה שרק שמים עם בשר ודגים לצלייה בתנור?
האיש כאן מניח ענפים שלו באיזה רוטב של ירקון בתנור שהוא עושה במומחיות רבה, אבל רק פעם בהרבה זמן.
זה כל כך משמח להנות מפירות עבודתי!
מזדהה מאוד.
היום גזמתי במשך זמן רב כל מיני עשבים שגדלו בחמשת העציצים הענקיים שלנו מתחת לפרגולה.
והחלטתי לשתול בכל אחד מהם (לצד פקעות של נרקיסים מהממים שכבר סיימו לשנה זו) בדיוק את מה שצמח לי אי אז באדניות.
נראה מה יצא מזה באקלים האנגלי.
מתחשקות לי עגבניות שרי, פלפלים אדומים, מלון, ועוד שניים שטרם הוחלט עליהם.
מה גדל ממש מהר בלי הרבה עזרה מתוך ירקות הסלט?
זו פינה כזו בלי הרבה שמש. קצת טחובה. יש שמש בבוקר, לקצת זמן, וזהו. אחר כך צל.
יאללה, תביאי תמונות.
מה עושים איתו? זה לא מן צמח כזה שרק שמים עם בשר ודגים לצלייה בתנור?
האיש כאן מניח ענפים שלו באיזה רוטב של ירקון בתנור שהוא עושה במומחיות רבה, אבל רק פעם בהרבה זמן.
זה כל כך משמח להנות מפירות עבודתי!
מזדהה מאוד.
היום גזמתי במשך זמן רב כל מיני עשבים שגדלו בחמשת העציצים הענקיים שלנו מתחת לפרגולה.
והחלטתי לשתול בכל אחד מהם (לצד פקעות של נרקיסים מהממים שכבר סיימו לשנה זו) בדיוק את מה שצמח לי אי אז באדניות.
נראה מה יצא מזה באקלים האנגלי.
מתחשקות לי עגבניות שרי, פלפלים אדומים, מלון, ועוד שניים שטרם הוחלט עליהם.
זו פינה כזו בלי הרבה שמש. קצת טחובה. יש שמש בבוקר, לקצת זמן, וזהו. אחר כך צל.
יאללה, תביאי תמונות.
בלוג גינה גלילית
שעועית ירוקה
צנוניות
רוקט וכאלה
תרד (די מהר)
וריג'לה
שעועית ירוקה
צנוניות
רוקט וכאלה
תרד (די מהר)
וריג'לה
-
בלוג גינה גלילית
פירות ההשקעה בתמונות:
18461331551]+תפוח ענה cdffab6e16 c[/po].jpg 17838860513]+נקטרינה 682ddfb54b c[/po].jpg
(עדיין לא בשלים, אבל בכל זאת!)
18461331551]+תפוח ענה cdffab6e16 c[/po].jpg 17838860513]+נקטרינה 682ddfb54b c[/po].jpg
(עדיין לא בשלים, אבל בכל זאת!)
-
בלוג גינה גלילית
איזה יופי! זה החלום שלי. גינה קטנה מסביב לבית שתאפשר את כל עצי הפרי שאני חולמת עליהם, צמחי תבלין וירקות.
-
- הצטרפות: 10 אוקטובר 2012, 21:28
- דף אישי: הדף האישי של תפילה_לאם
בלוג גינה גלילית
יונת, תודה שהזכרת לי שמתקרבת עונתו של הענה, האהוב עליי ומקושר לזיכרונות ילדות עם סבא. @}
(בקיץ שעבר נקשר לזיכרון מוצלח פחות, כשיצאנו עם הילדים לקטיף התנדבותי למען נזקקים, ואחרי אזעקה אחת בשטח הפתוח הילדים היו מבוהלים מכדי להמשיך.)
(בקיץ שעבר נקשר לזיכרון מוצלח פחות, כשיצאנו עם הילדים לקטיף התנדבותי למען נזקקים, ואחרי אזעקה אחת בשטח הפתוח הילדים היו מבוהלים מכדי להמשיך.)
בלוג גינה גלילית
יונת, איזה יופי. תודה רבה על זה...
ותודה, מצ'רה. בסיבוב הבא נחשוב גם על אלה.
בינתיים הגינה שלי מתפרעת וזה אושר שאי אפשר לתאר.
אני יוצאת כל בוקר החוצה (עם החלוק שלי! השכנים בטח המומים לגמרי) וקוטפת לי לתוך קערת נירוסטה ענקית פטרוזיליה משני סוגים, קייל משני סוגים, מנגולד משני סוגים, עלי שומר ובטח עוד משהו ששכחתי.
כל אלו עפים לתוך השייק של הבוקר.
אחר כך אני ממלאה קנקן מים גדול ויפה בעלי מנטה משני סוגים, מרווה משני סוגים, והיום ניסיתי גם רוזמרין אבל זה לא טעים.
לסלט של הערב אני גוזמת פנימה חסות משי מכל מיני צבעים, בצל ירוק ועירית.
הדבר הפשוט הזה, לאכול מהגינה שלי כל כך הרבה, ממלא אותי שמחה עצומה. באמת חלום שהתגשם.
ותודה, מצ'רה. בסיבוב הבא נחשוב גם על אלה.
בינתיים הגינה שלי מתפרעת וזה אושר שאי אפשר לתאר.
אני יוצאת כל בוקר החוצה (עם החלוק שלי! השכנים בטח המומים לגמרי) וקוטפת לי לתוך קערת נירוסטה ענקית פטרוזיליה משני סוגים, קייל משני סוגים, מנגולד משני סוגים, עלי שומר ובטח עוד משהו ששכחתי.
כל אלו עפים לתוך השייק של הבוקר.
אחר כך אני ממלאה קנקן מים גדול ויפה בעלי מנטה משני סוגים, מרווה משני סוגים, והיום ניסיתי גם רוזמרין אבל זה לא טעים.
לסלט של הערב אני גוזמת פנימה חסות משי מכל מיני צבעים, בצל ירוק ועירית.
הדבר הפשוט הזה, לאכול מהגינה שלי כל כך הרבה, ממלא אותי שמחה עצומה. באמת חלום שהתגשם.
-
בלוג גינה גלילית
סתם עדכון קיץ
זוכרים את התפוחים והנקטרינות שצילמתי למעלה?עוד לפני שהם הספיקו להבשיל, באו להן ציפורים והתחילו לנקר בהם ולהרוס אותם. החצופות אפילו לא גומרות פרי שלם, אלא מנקרות קצת מזה וקצת מזה!
בסוף נאלצתי לקנות רשת ולעטוף את העצים. פחות יפה, אבל אפקטיבי.
העוזרת שלי, שהיא גננית מוכשרת ממני בהרבה, נאלצת להתמודד עם מזיק ממין אחר: כלבים. כדי למנוע מהם לדרוך ולחפור לה בערוגת הפרחים והירקות, היא הציבה בגינה מתקן להרחקת כלבים:
19437521209]+השקיות מרשרשות והכלבים בורחים 110d1f2871 z d[/po].jpg
פטנט!
ואצלי בינתיים שמתי לב לב שבאחד העצים יש הצהבה בעלים:
19623977715]+חלק מעלי הפומלה מצהיבים במרכז 2bc83359ff z d[/po].jpg
מישהו יודע מה זה אומר? מה כדאי לעשות?
-
בלוג גינה גלילית
אין לי תשובה על הצהבה בעלים, אבל באתי לשאול אם יצא לך לקרוא את הספר הזה על צמחים חברים
הנה הוא באמזון עם ביקורות חיוביות ושליליות
וכאן אולי אפשר לקרוא אותו און ליין?
הנה הוא באמזון עם ביקורות חיוביות ושליליות
וכאן אולי אפשר לקרוא אותו און ליין?
-
בלוג גינה גלילית
מכירה את הרעיון. אבל כשעשו ניסויים מסודרים לבדוק אותו, לא קיבלו תוצאות שתואמות את הידע העממי בתחום.
לדעת שלומית, השילובים תלויים באדמה הספציפית שיש לכל אחד ולכן אי אפשר להסתמך על שילובים שכתובים בספרים אלא צריך לנסות לבד.
לדעת שלומית, השילובים תלויים באדמה הספציפית שיש לכל אחד ולכן אי אפשר להסתמך על שילובים שכתובים בספרים אלא צריך לנסות לבד.
-
בלוג גינה גלילית
אז גם ניסוי שעשיתי במקום אחד לא יהיה רלבנטי לעציצים אחרים או לגינה אחרת?
-
בלוג גינה גלילית
תלוי.
אם שתי הגינות על אותה אדמה, יש סיכוי טוב שיתנהגו דומה.
אם שתי הגינות על אותה אדמה, יש סיכוי טוב שיתנהגו דומה.
-
- הצטרפות: 09 ספטמבר 2015, 17:09
- דף אישי: הדף האישי של גלית_אור*
בלוג גינה גלילית
יונת, כשהעלה צהוב והעורקים מסביבו כהים, זה אומר שחסר ברזל לצמח.
-
בלוג גינה גלילית
תודה!
-
- הצטרפות: 09 ספטמבר 2015, 17:09
- דף אישי: הדף האישי של גלית_אור*
בלוג גינה גלילית
בכיף
-
בלוג גינה גלילית
פרחי בר ואדמת בור
לפני שלוש וחצי שנים כתבתי כאן על זרעי איריס הדור שפיזרתי בגינה -- בלוג גינה גלילית (2012-08-14T15:15:07) .לאיריסים יש תכונה של עיכוב נביטה: הם לאו דווקא ינבטו אחרי שזורעים אותם, אלא יחכו שנה-שנתיים-חמש ליתר בטחון.
לכן נורא שמחתי לראות השנה שאחד מהם החליט שהגיע הזמן, והוציא מניפת עלים! ולפני כמה ימים, כבונוס נפלא, הוא החליט לפרוח:
25997162506]+איריס הדור בגינה 45f654c9e4 c[/po].jpg
ועכשיו לאדמה.
השכונה שלנו עברה טראומה: החלפת תשתיות וסלילת מדרכות. חלק מהצמחים ניצלו בעור שיניהם, כמה נאלצו לחזור לעפר שממנו צמחו. ומצד שני, נוצרו שטחי אדמה חשופים, שמחכים שישתלו בהם משהו.
בשטחים שטוחים אין לי בעיה -- מיד ניצלתי אותם לעצי פרי.
במסלעה הסתדרתי -- שתלתי רוזמרין זוחל.
26086097546]+רוזמרין זוחל למסלעה 49722b10d9 c[/po].jpg
אבל יש לי גם מדרון ללא תמיכת סלעים, בערך מטר גובה ו-50% שיפוע.
25509413543]+מדרון ללא סלעים 3f24706596 c[/po].jpg
מה אפשר לשתול שם שיחזיק את האדמה?
למישהו יש רעיונות?
אני מעדיפה צמחים לא גבוהים מדי (נגיד, עד מטר), וכדאי גם ריחניים.
מה הייתם שמים אצלכם על מדרון?
-
- הצטרפות: 10 אוקטובר 2012, 21:28
- דף אישי: הדף האישי של תפילה_לאם
בלוג גינה גלילית
יונת היי,
אני ממש לא מבינה בזה, אבל אולי עגבניות באות בחשבון???
אני ממש לא מבינה בזה, אבל אולי עגבניות באות בחשבון???
בלוג גינה גלילית
זה אזור מושקה?
אפשר את הגרווילאות הזוחלות האלה, אפשר קיסוס מטפס, או יערה
לא ריחניים (חוץ מפריחת היערה) אבל נאחזים היטב באדמה ומחזיקים אותה.
אני חושבת שגם רוזמרין זוחל עושה את זה.
אפשר את הגרווילאות הזוחלות האלה, אפשר קיסוס מטפס, או יערה
לא ריחניים (חוץ מפריחת היערה) אבל נאחזים היטב באדמה ומחזיקים אותה.
אני חושבת שגם רוזמרין זוחל עושה את זה.
-
בלוג גינה גלילית
מה?! פרצו שביל מאחורי הבית? אוי ואבוי )-: ורעיונות לשתילה אין לי. ריחניים? מה עם אורגנו? גרניום?
-
בלוג גינה גלילית
תפילה, תודה! עגבניה היא חד שנתית, ואני מעדיפה משהו שיחזיק את האדמה באופן קבוע.
מצ׳רה, אני יכולה להשקות קיץ או שניים, אבל כמובן מעדיפה לחסוך בהשקיה קבועה.
אני מאוד אוהבת קיסוס! אבל מפחדת... הוא לא יטפס לי על עצי הפרי (שבתחתית המדרון) ויחנוק אותם?
אני אלך לחפש גרווילאות, לא מצליחה להיזכר איך התחושה שלהן.
בשמת, אורגנו זו בהחלט אפשרות. גרניום אני לא בטוחה שמחזיק משהו...
אתמול בלילה גלשתי וחיפשתי צמחים, מצאתי כל מיני שאני לא כל כך יודעת לגביהם, חלקם לא מכירה בכלל:
פרע
לוטם
לבנדר (מהקטנים)
תגית כרתית
מרבה-חלב (פוליגלה)
חד אבקן אדום
אכילאה
סנטולינה
לוטוס
חבלבל מאוריטני
למישהו יש דעה לגביהם?
מצ׳רה, אני יכולה להשקות קיץ או שניים, אבל כמובן מעדיפה לחסוך בהשקיה קבועה.
אני מאוד אוהבת קיסוס! אבל מפחדת... הוא לא יטפס לי על עצי הפרי (שבתחתית המדרון) ויחנוק אותם?
אני אלך לחפש גרווילאות, לא מצליחה להיזכר איך התחושה שלהן.
בשמת, אורגנו זו בהחלט אפשרות. גרניום אני לא בטוחה שמחזיק משהו...
אתמול בלילה גלשתי וחיפשתי צמחים, מצאתי כל מיני שאני לא כל כך יודעת לגביהם, חלקם לא מכירה בכלל:
פרע
לוטם
לבנדר (מהקטנים)
תגית כרתית
מרבה-חלב (פוליגלה)
חד אבקן אדום
אכילאה
סנטולינה
לוטוס
חבלבל מאוריטני
למישהו יש דעה לגביהם?
-
בלוג גינה גלילית
לבנדרים! וואו נהדר! הם גדלים לשיחים, מחזיקים את האדמה, ושילוב שלהם נותן כמה ריחות. גם מאוד שימושי. אם את הולכת בשביל שמוליך ישירות לגינה (שלי) אז כמה בתים לפני יש המון שיחי לבנדר, תתרשמי. לוטם יפה אבל לא זוכרת אם יש לו ריח.
לגבי אכילאה תציצי במה שכתב אחד, מייק לבנה
הריחנית תתן ריח, אלף העלים היא צמח מרפא מפורסם.
לגבי אכילאה תציצי במה שכתב אחד, מייק לבנה
הריחנית תתן ריח, אלף העלים היא צמח מרפא מפורסם.
בלוג גינה גלילית
אכילאה וסנטולינה הן חזקות וגן ריחניות, עם תחושה מקומית כזו.
לוטם - מקסים וחזק.
לוטוס הוא מקסים אבל עדין ומת אחרי 3 שנים למיטב ידיעתי. הוא לא כזה בריון.
לבנדר לא חי טוב בלי השקיה.
את השאר אני לא מכירה חוץ מהמראה שלהם.
הקיסוס עם העלים הגדולים מטפס באמת על עצים אבל לא חונק אותם, עד כמה שראיתי. לעומת זאת יערה... אולי זה לא רעיון כזה טוב.
לוטם - מקסים וחזק.
לוטוס הוא מקסים אבל עדין ומת אחרי 3 שנים למיטב ידיעתי. הוא לא כזה בריון.
לבנדר לא חי טוב בלי השקיה.
את השאר אני לא מכירה חוץ מהמראה שלהם.
הקיסוס עם העלים הגדולים מטפס באמת על עצים אבל לא חונק אותם, עד כמה שראיתי. לעומת זאת יערה... אולי זה לא רעיון כזה טוב.
-
- הצטרפות: 29 מרץ 2012, 10:55
בלוג גינה גלילית
לבנדר לא חי טוב בלי השקיה
מעולם לא שמעתי על לבנדר שמשקים. לא שאני מומחית גדולה לגינון, אבל הוא חי טוב ללא השקייה, לפחות באזור הגיאגרפי שלי.
מעולם לא שמעתי על לבנדר שמשקים. לא שאני מומחית גדולה לגינון, אבל הוא חי טוב ללא השקייה, לפחות באזור הגיאגרפי שלי.
-
- הצטרפות: 31 מרץ 2016, 16:00
בלוג גינה גלילית
היי יונת,
איזה כיף לקרוא על עוד גננים בגליל. את בגליל נכון ? הנחתי ככה בגלל שם הדף.
איזה כיף לקרוא על עוד גננים בגליל. את בגליל נכון ? הנחתי ככה בגלל שם הדף.
בלוג גינה גלילית
מסייגת שלא מבינה מה "מחזיק את הקרקע". לוטם זה נחמד ויש גם זן משתרע. לבנדר תמיד משמח! תגיד כרתית שתלתי לא מזמן, מתה על הצמח הזה. משום מה אצלי פורח לא משהו בינתיים. חבלבל יכול מאד להתאים, אעפ שלי קצת נמאס לראות אותו בכל מקום.
אולי אזוב, טימין, מרווה למיניה, ציפורן משתלשל. מכירה את הבלוג המעולה של אבינדב בגין, "בלוגינון"?
אולי אזוב, טימין, מרווה למיניה, ציפורן משתלשל. מכירה את הבלוג המעולה של אבינדב בגין, "בלוגינון"?
-
בלוג גינה גלילית
מיכלי, תודה. אני מכירה את הבלוג של אבינדב, אבל איכשהו קשה לי לתרגם מהבלוג לאדמה. קל לי יותר עם צמחים שאני יכולה לראות/להריח/לחוש בחיים האמיתיים.
אולי אתחיל, אני בהחלט בגליל. האקלים הכי נוח בארץ!
בכל אופן, נזכרתי שאני צריכה קודם כל לדאוג לשיבה ופיגם, לטובת המאבק במזיקים. אז שתלתי קצת.
חברה הציעה לתת לי כמה לבנדרים, אז גם זה בדרך.
ומחר אבקר במשתלה בוטיק, ואראה אם יש שם משהו מעניין.
ואז אחזור הנה להשלים את הרווחים שיישארו...
אולי אתחיל, אני בהחלט בגליל. האקלים הכי נוח בארץ!
בכל אופן, נזכרתי שאני צריכה קודם כל לדאוג לשיבה ופיגם, לטובת המאבק במזיקים. אז שתלתי קצת.
חברה הציעה לתת לי כמה לבנדרים, אז גם זה בדרך.
ומחר אבקר במשתלה בוטיק, ואראה אם יש שם משהו מעניין.
ואז אחזור הנה להשלים את הרווחים שיישארו...
-
בלוג גינה גלילית
פתרון ישן ובעיה חדשה
קודם כל, תודה על כל ההצעות למדרון! בסוף שתלתי שם שילוב של דברים שחברות הביאו לי באופן ספונטני, ודברים שהזכרנו כאן ורכשתי לי במשתלה. אני מתרגשת לראות איך זה יצא בסוף...ועכשיו לנושא שלשמו התכנסנו:
הפתרון הישן הוא שיבא כנגד כנימות. מה אני אגיד לכם - עובד!
בשנה שעברה היה לי עץ משמש מלא כנימות, אז שתלתי לידו שיבא ותראו איזה יופי היא שומרת עליו השנה:
26458832861]+הכנימות על השיבא, המשמש מאחוריה נקי ובריא f643b06e4b c[/po].jpg
והבעיה החדשה היא עץ אפרסמון ששתלתי לפני כמה שבועות. מיד אחרי השתילה העלים שלו התחילו להצהיב, ואחר כך להלבין, ועכשיו הם כבר מתפוררים בקצוות:
26432590352]+אפרסמון בבעיה 6de09d7e2b c[/po].jpg
מה עושים???
-
בלוג גינה גלילית
נתת לו ברזל?
-
בלוג גינה גלילית
הפתרון הישן הוא שיבא כנגד כנימות. מה אני אגיד לכם - עובד!
נפלא!
נפלא!
-
בלוג גינה גלילית
כן, נתתי ברזל. בינתיים אני לא רואה שמשפיע.