ביטוח לאומי
ביטוח לאומי
שאלה- העסקתי מטפלת, האם אני חייבת בתשלום ביטוח לאומי עבורה.
+ תשובה- אם מתקיימים ביניכם יחסי עובד – מעביד, חלה עליך חובת התשלום בגין חלק המעביד 5.33%-5.68% מהשכר.
והיה ולא מתקיימים יחסי עובד – מעביד, או שלא ברור האם הם מתקיימים, מומלץ לשלם דמי ביטוח אנונימים, כדי שהעובד יהיה מפותח כנגד תאונות עבודה.
שאלה- האם עלי לשלם דמי ביטוח לאומי כאשר איני עובדת [ או כאשר אין לי הכנסות ] ?
+תשובה – גם במקרים בהם אין הכנסות, או שלא עובדים כלל חלה חובת תשלום ביטוח לאומי.
למעט אישה המנהלת משק בית משותף ובן זוגה מבוטח, פטורה מתשלום דמי ביטוח.
שאלה- עבדתי בכמה מקומות עבודה, האם מגיעים לי החזרים עבור עודף תשלום ביטוח לאומי ?
תשובה- במקרה ששולמו עודף דמי ביטוח לאומי, ניתן לקבל החזרים מהמוסד לביטוח לאומי.
-
- הצטרפות: 27 אוקטובר 2001, 22:40
- דף אישי: הדף האישי של מיץ_פטל*
ביטוח לאומי
בעקבות המעבר לצפון יצאתי לחופשה ללא תשלום לשנה.
מישהו יודע האם זה מזכה אותי בזכות לתבוע דמי אבטלה?
מישהו יודע האם זה מזכה אותי בזכות לתבוע דמי אבטלה?
-
- הצטרפות: 27 אוקטובר 2003, 10:44
- דף אישי: הדף האישי של מים_שקטים*
ביטוח לאומי
מיץ, אם אני לא טועה, אם את עוברת דירה למקום שהוא רחוק יותר מX קילומטרים מהעבודה שלך. זה לא נחשב שהתפטרת אלו זה כאילו שפיטרו אותך ואז את זכאית לקבל פיצויי פיטורין. (לא בדקתי את זה באתר).
מעבר לזה שיש היום כל מיני חוקים מגבילים מי זכאי ומי לא - כך שיכול להיות שדברים השתנו.
שווה לבדוק באתר שלהם.
מעבר לזה שיש היום כל מיני חוקים מגבילים מי זכאי ומי לא - כך שיכול להיות שדברים השתנו.
שווה לבדוק באתר שלהם.
-
ביטוח לאומי
ועוד משהו. בסוף השנה את יכולה לעשות תיאום במס הכנסה ואז סברי להניח שתקבלי החזרים.
ביטוח לאומי
אם את עוברת דירה למקום שהוא רחוק יותר מX קילומטרים מהעבודה שלך
תלוי למה עברת, לאן עברת צריך לבדוק כל מקרה באופן ספציפי.
לגבי אבטלה, אין קשר לפיטורין או להתפטרות התנאים הם שונים.
ניתן לבדוק באתר ביטוח לאומי
תלוי למה עברת, לאן עברת צריך לבדוק כל מקרה באופן ספציפי.
לגבי אבטלה, אין קשר לפיטורין או להתפטרות התנאים הם שונים.
ניתן לבדוק באתר ביטוח לאומי
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
ביטוח לאומי
בכל מצב בו לא פוטרת אינך זכאית לקצבת אבטלה. בכדי לקבל אותה חייבים להציג מכתב מהמעסיק שמעיד כי פוטרת ועל כן זכאית לתשלום הקצבה, כחלק מהליך הקבלה.
לעומת זאת ע"פ חוקי המדינה מעבר לאיזור 'עדיפות לאומי' (צפון כהגדרתך) מאפשר לעובד להתפטר ממקום עבודה ולהחשב כמפוטר וכתוצאה מכך לזכות בכל הנלווה (פיצויי פיטורין, דמי אבטלה, פדיון קרנות למינהן ועוד). איני בטוחה לגבי הזמן שהמחוקק הגדיר מרגע המעבר, ולכן יתכן והחלטה שתקחי כרגע תהיה בלתי הפיכה בהמשך (מבחינת זכויותיך כעובדת).
מבחינת השאלה מה עדיף - תלוי באיזו גישה את מחזיקה. הגישה הרומנית המסורתית (ויש בי גם ממנה) טוענת שלא עוזבים חתיכת לחם אלא אם כן יש אחרת. הגישה המתנגדת טוענת בלהט שאם מחזיקים משהו ביד לא ניתן לתפוס משהו אחר...
על פי השינויים שעברת עם "קופצים ראש" נראה לי שהגישה הרומנית היתה מתקבלת ביתר סבלנות כרגע. המשמעות המיידית כאמור היא ויתור מרצון על דמי האבטלה.
לעומת זאת ע"פ חוקי המדינה מעבר לאיזור 'עדיפות לאומי' (צפון כהגדרתך) מאפשר לעובד להתפטר ממקום עבודה ולהחשב כמפוטר וכתוצאה מכך לזכות בכל הנלווה (פיצויי פיטורין, דמי אבטלה, פדיון קרנות למינהן ועוד). איני בטוחה לגבי הזמן שהמחוקק הגדיר מרגע המעבר, ולכן יתכן והחלטה שתקחי כרגע תהיה בלתי הפיכה בהמשך (מבחינת זכויותיך כעובדת).
מבחינת השאלה מה עדיף - תלוי באיזו גישה את מחזיקה. הגישה הרומנית המסורתית (ויש בי גם ממנה) טוענת שלא עוזבים חתיכת לחם אלא אם כן יש אחרת. הגישה המתנגדת טוענת בלהט שאם מחזיקים משהו ביד לא ניתן לתפוס משהו אחר...
על פי השינויים שעברת עם "קופצים ראש" נראה לי שהגישה הרומנית היתה מתקבלת ביתר סבלנות כרגע. המשמעות המיידית כאמור היא ויתור מרצון על דמי האבטלה.
ביטוח לאומי
בכל מצב בו לא פוטרת אינך זכאית לקצבת אבטלה
לא מדוייק
רק אישה מעל גיל 60 אשר מפסיקה את עבודה ללא הצדקה, אינה זכאית לדמי אבטלה.
"מי שהפסיק את עבודתו מרצונו, בלי הצדקה, יתחיל לקבל את דמי האבטלה רק לאחר 90 ימים מיום הפסקת העבודה"
לא מדוייק
רק אישה מעל גיל 60 אשר מפסיקה את עבודה ללא הצדקה, אינה זכאית לדמי אבטלה.
"מי שהפסיק את עבודתו מרצונו, בלי הצדקה, יתחיל לקבל את דמי האבטלה רק לאחר 90 ימים מיום הפסקת העבודה"
-
- הצטרפות: 27 אוקטובר 2001, 22:40
- דף אישי: הדף האישי של מיץ_פטל*
ביטוח לאומי
ואוו. ממש ממש תודה על כל האנפורמציה הזו. לא ציפיתי לתשובה כה מפורטת וזו ממש הפתעה נעימה.
ולכן יתכן והחלטה שתקחי כרגע תהיה בלתי הפיכה בהמשך (מבחינת זכויותיך כעובדת).
זו אחת הסוגיות שלי כרגע. כי בחופשה ללא תשלום אני כן נחשבת עובדת מבחינת הקביעות (ויתכן שימצאו לי פה תקן שבו אוכל להמשיך לעבוד), ומצד שני היות שאני כרגע בבית בהמתנה אין לי הכנסה נוספת. לא ברור תוך כמה זמן יתפנה תקן כזה ואני חוששת שהזמן שינקוף בעודי כאן ,לא ישמור לי את הגדרתי כמי ש:
רואים התפטרותו של עובד כפיטורים לפי פיסקה (2) לסעיף 8 לחוק אם העובד גר לפחות 6 חדשים בישוב חקלאי או בישוב באיזור פיתוח שאליו העתיק את מגוריו.
אני לא רוצה לאבד את השתיכותי לגוף הארגוני הזה ורוצה להמשיך לעבוד פה.
מצד שני אני חוששת שאם אמתין יותר מדי זמן לא אחשב כמי שזכאית לפיטורים בשל המרחק.
ומצד שלישי אני לא מכניסה כרגע כסף.
הקיצר רוצה לאכול את כל העוגה...
ולכן יתכן והחלטה שתקחי כרגע תהיה בלתי הפיכה בהמשך (מבחינת זכויותיך כעובדת).
זו אחת הסוגיות שלי כרגע. כי בחופשה ללא תשלום אני כן נחשבת עובדת מבחינת הקביעות (ויתכן שימצאו לי פה תקן שבו אוכל להמשיך לעבוד), ומצד שני היות שאני כרגע בבית בהמתנה אין לי הכנסה נוספת. לא ברור תוך כמה זמן יתפנה תקן כזה ואני חוששת שהזמן שינקוף בעודי כאן ,לא ישמור לי את הגדרתי כמי ש:
רואים התפטרותו של עובד כפיטורים לפי פיסקה (2) לסעיף 8 לחוק אם העובד גר לפחות 6 חדשים בישוב חקלאי או בישוב באיזור פיתוח שאליו העתיק את מגוריו.
אני לא רוצה לאבד את השתיכותי לגוף הארגוני הזה ורוצה להמשיך לעבוד פה.
מצד שני אני חוששת שאם אמתין יותר מדי זמן לא אחשב כמי שזכאית לפיטורים בשל המרחק.
ומצד שלישי אני לא מכניסה כרגע כסף.
הקיצר רוצה לאכול את כל העוגה...
-
- הצטרפות: 05 יולי 2004, 00:12
ביטוח לאומי
עוד שאלה בעניין דמי לידה - קראתי איפה שהוא שעובדת ששכרה אינו קבוע יכולה לחשב את השכר ליום לפיו יחושב התשלום, על פני 6 חודשים ולא רק שלושה.
אבל עכשיו אני לא יודעת איפה נתקלתי בזה, האם מישהו מכיר? יודע? האם זה נכון? (באתר של המל"ל לא מצאתי, מצד שני הם בד"כ לא מפרסמים את החריגים - את זה רק הפקידה בקומה ג' יודעת....)
אבל עכשיו אני לא יודעת איפה נתקלתי בזה, האם מישהו מכיר? יודע? האם זה נכון? (באתר של המל"ל לא מצאתי, מצד שני הם בד"כ לא מפרסמים את החריגים - את זה רק הפקידה בקומה ג' יודעת....)
-
ביטוח לאומי
תודה רבה (-: מצאתי. (נדמה לי... PDF זה אקרובט?)
מה שאני מבינה מהכתוב זה שניתן לבחור 3 חודשים מוקדמים יותר במקום 3 החודשים שסמוכים ללידה ולא לחשב ע"פ השכר בששת החודשים (גם זה חשוב לדעת).
מה שאני מבינה מהכתוב זה שניתן לבחור 3 חודשים מוקדמים יותר במקום 3 החודשים שסמוכים ללידה ולא לחשב ע"פ השכר בששת החודשים (גם זה חשוב לדעת).
-
- הצטרפות: 12 ספטמבר 2004, 21:48
- דף אישי: הדף האישי של גלית_ל_ב*
ביטוח לאומי
מכיוון שלא עדכנו בתעודת הזהות את הוולדו של בננו,לפני 16 חדשים.
מסיבות בירוקרטיות .
טוענים בביטוח לאומי שאנו זכאים רק ל-3 חדשים רטרואקטיבית (לקיצבת ידים)-למה?
מה מומלץ לעשות בנידון?
מסיבות בירוקרטיות .
טוענים בביטוח לאומי שאנו זכאים רק ל-3 חדשים רטרואקטיבית (לקיצבת ידים)-למה?
מה מומלץ לעשות בנידון?
ביטוח לאומי
הזכאות לקצבה תחל מחודש התביעה. .
-
ביטוח לאומי
.
האם איני זכאית כאזרחית ,תושבת,משלמת , לקצבה זעומה זו באופן טיבעי?
יש סיכוי לזכות בערעור?
תודה על תשובתך המהירה-כל טוב.
יש סיכוי לזכות בערעור?
תודה על תשובתך המהירה-כל טוב.
ביטוח לאומי
את זכאית לקבצה על פי חוק.
.
אחד הסעיפים מדבר על כך שאת אמור לרשום את הילד במרשם האוכלוסין ואם לא רשמת אז לאת תקבלי כסף עד הרישום.
את זכאית לקבצה על פי חוק.
.
אחד הסעיפים מדבר על כך שאת אמור לרשום את הילד במרשם האוכלוסין ואם לא רשמת אז לאת תקבלי כסף עד הרישום.
-
ביטוח לאומי
כן פנה,
רשמתי בסניף משרד הפנים המקומי של המושבים,אך לא נקלט ואין לי הוכחה על הניסיון.(סמוך ללידה וגם החלפתי כתובת)
כמובן שידעתי שלא נקלט משום שלא הוחלף הספח,דחיתי זאת לכשאתפנה,בהנחה שזכאותי מתוקף אזרחותי ,תשלומי וכל היתר יזקפו לזכותי.--טעיתי ככל הנראה.
תודה
רשמתי בסניף משרד הפנים המקומי של המושבים,אך לא נקלט ואין לי הוכחה על הניסיון.(סמוך ללידה וגם החלפתי כתובת)
כמובן שידעתי שלא נקלט משום שלא הוחלף הספח,דחיתי זאת לכשאתפנה,בהנחה שזכאותי מתוקף אזרחותי ,תשלומי וכל היתר יזקפו לזכותי.--טעיתי ככל הנראה.
תודה
ביטוח לאומי
ביטוח לאומי מסתמך על כך שלא רשמת את ילדך במנהל האוכלוסין ולכן את לא זכאית לקצבה.
מרגע שרשמת את זכאית לקצבה שלושה חודשים אחורה.
מרגע שרשמת את זכאית לקצבה שלושה חודשים אחורה.
-
- הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
- דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*
ביטוח לאומי
מישהו יודע איזה מהטפסים צריך לשלוח לביטוח לאומי כדי לקבל דמי לידה?יש לי שני טפסים מבית החולים. איזה מהם שולחים?
-
- הצטרפות: 23 דצמבר 2002, 00:39
- דף אישי: הדף האישי של אמא_של_יונת*
ביטוח לאומי
את הפתק הצהוב הקטן.
הגדול - עם הקשקוש השחור - מיועד למשרד הפנים.
הגדול - עם הקשקוש השחור - מיועד למשרד הפנים.
-
ביטוח לאומי
אותה שאלה... מה צריך לקחת לבט"ל כדי לקבל דמי לידה - יש לי אישור מבי"ח, אישור מהמעסיק, תלושי שכר, מה עוד? (אין לי פתק צהוב קטן)
ובאותו עניין - כמה זמן לוקח להם לתת לנו את הכסף?
(בחונ"מ סגור)
ובאותו עניין - כמה זמן לוקח להם לתת לנו את הכסף?
(בחונ"מ סגור)
ביטוח לאומי
ההליך מופיע באתר btl]ביטוח לאומי indx[/po].asp?name=amhut&type=g
איך מקבלים דמי לידה?
יש למלא טופס תביעה לדמי לידה, ולמסור אותו (ביד או בדואר) לסניף המוסד לביטוח לאומי שבמקום המגורים (את
הטופס אפשר לקבל בכל סניפי המוסד לביטוח לאומי ; עובדת שכירה תוכל לקבלו ממעבידה).
את טופס התביעה אפשר למסור למוסד לביטוח לאומי עם הפסקת העבודה, אך לא מוקדם מ 9 שבועות לפני תאריך הלידה המשוער.
המוסרת את הטופס לפני הלידה תבקש מהרופא המטפל בה לאשר את תאריך הלידה המשוער בגוף הטופס.
המועד האחרון למסירת טופס התביעה הוא 12 חודשים מיום תחילת זכאותה של היולדת לדמי הלידה.
המוסד לביטוח לאומי רשאי לשלול את הזכות לדמי לידה, כולם או מקצתם, מיולדת העובדת שלא במשק ביתה בפרק הזמן שמשולמים לה דמי לידה.
את צריכה למלא טופס תביעה לתשלום דמי לידה
איך מקבלים דמי לידה?
יש למלא טופס תביעה לדמי לידה, ולמסור אותו (ביד או בדואר) לסניף המוסד לביטוח לאומי שבמקום המגורים (את
הטופס אפשר לקבל בכל סניפי המוסד לביטוח לאומי ; עובדת שכירה תוכל לקבלו ממעבידה).
את טופס התביעה אפשר למסור למוסד לביטוח לאומי עם הפסקת העבודה, אך לא מוקדם מ 9 שבועות לפני תאריך הלידה המשוער.
המוסרת את הטופס לפני הלידה תבקש מהרופא המטפל בה לאשר את תאריך הלידה המשוער בגוף הטופס.
המועד האחרון למסירת טופס התביעה הוא 12 חודשים מיום תחילת זכאותה של היולדת לדמי הלידה.
המוסד לביטוח לאומי רשאי לשלול את הזכות לדמי לידה, כולם או מקצתם, מיולדת העובדת שלא במשק ביתה בפרק הזמן שמשולמים לה דמי לידה.
את צריכה למלא טופס תביעה לתשלום דמי לידה
-
- הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
- דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*
ביטוח לאומי
תודה אמא של יונת אבל אין לי פתק צהוב . יש קטן לבן וגדול לבן... אין תשובה ממשרד הפנים ועכשיו הבנתי מדוע.
-
ביטוח לאומי
מונו נוקי,
יתכן שהפתק הצהוב הלבין במשך הזמן שעבר מאז טיפלתי פעם אחרונה בתביעה לדמי לידה... בקיבוצי אין כמעט יולדות .
אין תשובה ממשרד הפנים כי גם הם בחופש בחול המועד.
פלונית,
המסמכים שיש לך הם כל מה שאת זקוקה לו. תוכלי להוריד את טופס התביעה לדמי לידה בכתובת הנזכרת לעיל.
אני רוצה להוסיף, שהזכאות לדמי לידה מותנה בתקופת אכשרה: תקופת-עבודה של 10 חודשים לפחות לפני היציאה לחופשת לידה, או 15 חודשים לא רצופים בתוך תקופה של 22 החודשים שקדמו לחופשת הלידה. אפשר לוודא גם פרטים אלה באתר של הביטוח הלאומי.
יתכן שהפתק הצהוב הלבין במשך הזמן שעבר מאז טיפלתי פעם אחרונה בתביעה לדמי לידה... בקיבוצי אין כמעט יולדות .
אין תשובה ממשרד הפנים כי גם הם בחופש בחול המועד.
פלונית,
המסמכים שיש לך הם כל מה שאת זקוקה לו. תוכלי להוריד את טופס התביעה לדמי לידה בכתובת הנזכרת לעיל.
אני רוצה להוסיף, שהזכאות לדמי לידה מותנה בתקופת אכשרה: תקופת-עבודה של 10 חודשים לפחות לפני היציאה לחופשת לידה, או 15 חודשים לא רצופים בתוך תקופה של 22 החודשים שקדמו לחופשת הלידה. אפשר לוודא גם פרטים אלה באתר של הביטוח הלאומי.
ביטוח לאומי
זקוקה למידע הנכון
עבדתי במשף מס' שנים במוסד מוכר ומסודר. את המשכורת קיבלתי בצ'קים, והיא שולמה לפי שעה. לא שאלתי לגבי ביטוח לאומי ולא הבנתי אז שאני צריכה לברר (הייתי צעירה ונאיבית). היה לי אישור ממס הכנסה (טופס 101) וכשכחתי להביא אישור בזמן הם הורידו לי 50% (אני כותבת את זה כדי להדגיש שמבחינתי חשבתי שמדובר במקום עבודה מסודר ואחראי).
המוסד הזה נותן גם תלושי משכורת לעובדים קבועים. אני לא נחשבתי עובדת קבועה, כיון שהתחלתי את העבודה בפרוייקט מסויים, כשנגמר הפרוייקט ביקשו שאשאר כפקק(פעם השתמשו בי כממלאת מקום, פעם עשו פרוייקט חדש, וכו')
עכשיו מסתבר שביטוח לאומי שמו עיקול על חשבון הבנק שלי כיון שלטענתם אני חיבת להם כסף על כל השנים הללו, ממקום העבודה נמסר שהם לא שילמו עלי ביטוח לאומי, ושזה היה ההסכם איתי, (אני לא זוכרת שום הסכם כזה, ואין שום דבר כתוב)
מי צודק? מי צריך לשלם על השנים האלה? האם זה הגיוני שמקום עבודה מסודר שעובד בצורה מסודרת לא משלם ביטוח לאומי לעובדים שלו?
כששאלתי את הנהלת החשבונות הם אמרו לי שני דברים:
מה עושים? מדובר על סכום כסף גבוה, האם יש לי טענה צודקת או שהאחריות לתשלום הוא עלי?
תודה
עבדתי במשף מס' שנים במוסד מוכר ומסודר. את המשכורת קיבלתי בצ'קים, והיא שולמה לפי שעה. לא שאלתי לגבי ביטוח לאומי ולא הבנתי אז שאני צריכה לברר (הייתי צעירה ונאיבית). היה לי אישור ממס הכנסה (טופס 101) וכשכחתי להביא אישור בזמן הם הורידו לי 50% (אני כותבת את זה כדי להדגיש שמבחינתי חשבתי שמדובר במקום עבודה מסודר ואחראי).
המוסד הזה נותן גם תלושי משכורת לעובדים קבועים. אני לא נחשבתי עובדת קבועה, כיון שהתחלתי את העבודה בפרוייקט מסויים, כשנגמר הפרוייקט ביקשו שאשאר כפקק(פעם השתמשו בי כממלאת מקום, פעם עשו פרוייקט חדש, וכו')
עכשיו מסתבר שביטוח לאומי שמו עיקול על חשבון הבנק שלי כיון שלטענתם אני חיבת להם כסף על כל השנים הללו, ממקום העבודה נמסר שהם לא שילמו עלי ביטוח לאומי, ושזה היה ההסכם איתי, (אני לא זוכרת שום הסכם כזה, ואין שום דבר כתוב)
מי צודק? מי צריך לשלם על השנים האלה? האם זה הגיוני שמקום עבודה מסודר שעובד בצורה מסודרת לא משלם ביטוח לאומי לעובדים שלו?
כששאלתי את הנהלת החשבונות הם אמרו לי שני דברים:
- מבחינתנו קיבלת שכר מרצים (מה זה ? אני לא מרצה ולא עבדתי כמרצה)
- כשאת התחלת לעבוד כאן, אני לא עבדתי כאן (כך אמר מנהל החשבונות) , אני יכול רק להגיד לך מה קרה לא יכול לתקן את העבר...
מה עושים? מדובר על סכום כסף גבוה, האם יש לי טענה צודקת או שהאחריות לתשלום הוא עלי?
תודה
ביטוח לאומי
תודה,
הטופס שמילאתי היה טופס 101 מילאתי את הטופס הזה + אישור מגורים באיזור עדיפות א' וכך לא ניכו לי 50%
הם שילמו לפי שעות שכר סטודנט ועבדתי מעט שעות 4-6 שעות בשבוע. אני צריכה לבדוק בספחים מהצ'קים, אבל נראה לי בסביבות בין 200-400 ש"ח לחודש.
אני חושבת שהיחסים ביננו היו של עובד מעביד, כן הם קבעו לי את היקף ושעות העבודה, אני רשמתי את השעות וסיכמתי בסוף החודש, את זה העברתי לממונה עלי במחלקה שעבדתי והוא העביר את זה להנה"ח של המוסד, ושבוע אח"כ הוא השאיר לי צ'ק במגירה שלי.
כשנעדרתי מהעבודה התקשרתי. (לא מבינה כנראה את השאלה) בסוף שנת המס מסרו לי טופס 857 או 856 לא טופס 106!
כן אני מכירה עובדים נוספים, אבל הם מקבלים תלושים, כי הם נחשבים עובדים קבועים. עבדתי במקום הזה 3.5 שנים, ובשלב כלשהו דובר על לתת לי תלוש משכורת אבל בסוף החליטו שלא, (לא יודעת ולא זוכרת למה.)
בשיחה נוספת איתם היום הם אמרו לי שהם העסיקו אותי כסטודנטית וכך קורה עם כל הסטודנטים שהם מעסיקים (אני לא מכירה אותם אישית, אבל אני יכולה לנסות ליצור קשר איתם אם יש צורך).
בנוסף הם אמרו לי שיש להם ביטוח שמבטח אותם על פציעות במקום העבודה, ושהייתי מבוטחת אצלם באופן פרטי.
הפסקת העבודה נעשתה ביוזמתי, כי התחלתי לעבוד במקום אחר, ולא היה לי זמן להמשיך, ואילו רציתי הייתי יכולה להמשיך לעבוד שם, כלומר לא היה פיטורין או התפטרות. פשוט הודעתי שלא אוכל להמשיך לבוא, ושאם יהיה שינוי אודיע להם.
תודה רבה
הטופס שמילאתי היה טופס 101 מילאתי את הטופס הזה + אישור מגורים באיזור עדיפות א' וכך לא ניכו לי 50%
הם שילמו לפי שעות שכר סטודנט ועבדתי מעט שעות 4-6 שעות בשבוע. אני צריכה לבדוק בספחים מהצ'קים, אבל נראה לי בסביבות בין 200-400 ש"ח לחודש.
אני חושבת שהיחסים ביננו היו של עובד מעביד, כן הם קבעו לי את היקף ושעות העבודה, אני רשמתי את השעות וסיכמתי בסוף החודש, את זה העברתי לממונה עלי במחלקה שעבדתי והוא העביר את זה להנה"ח של המוסד, ושבוע אח"כ הוא השאיר לי צ'ק במגירה שלי.
כשנעדרתי מהעבודה התקשרתי. (לא מבינה כנראה את השאלה) בסוף שנת המס מסרו לי טופס 857 או 856 לא טופס 106!
כן אני מכירה עובדים נוספים, אבל הם מקבלים תלושים, כי הם נחשבים עובדים קבועים. עבדתי במקום הזה 3.5 שנים, ובשלב כלשהו דובר על לתת לי תלוש משכורת אבל בסוף החליטו שלא, (לא יודעת ולא זוכרת למה.)
בשיחה נוספת איתם היום הם אמרו לי שהם העסיקו אותי כסטודנטית וכך קורה עם כל הסטודנטים שהם מעסיקים (אני לא מכירה אותם אישית, אבל אני יכולה לנסות ליצור קשר איתם אם יש צורך).
בנוסף הם אמרו לי שיש להם ביטוח שמבטח אותם על פציעות במקום העבודה, ושהייתי מבוטחת אצלם באופן פרטי.
הפסקת העבודה נעשתה ביוזמתי, כי התחלתי לעבוד במקום אחר, ולא היה לי זמן להמשיך, ואילו רציתי הייתי יכולה להמשיך לעבוד שם, כלומר לא היה פיטורין או התפטרות. פשוט הודעתי שלא אוכל להמשיך לבוא, ושאם יהיה שינוי אודיע להם.
תודה רבה
ביטוח לאומי
פרטים נוספים לגבי מהות העבודה - עבדתי בספריה, ששייכת למוסד חינוכי. (במסגרת העבודה שלי הכנסתי מספרי ברקוד ועוד פרטים למחשב, פתחתי את הספריה בימי ששי, ועשיתי השאלות)
כן, מילאתי כרטיס עובד.
האם בטופס 856 שקיבלת, צויון שם ניכוי מס הכנסה וניכוי מע"מ ? - אני רואה עכשיו שלא קיבלתי טפס 856 כי אם טופס שנקרא: במקום 857 האם יש הבדל?
בכל אופן, הכותרת על הטופס היא : אישור על ניכוי מס הכנסה מתשלומים החייבים בניכוי במקור
אח"כ רשום שם המוטב: אני (מיכל ר) ת.ז. XXXXXXXXX
הסה"כ שולם ברוטו: XXXX.YY
מס הכנסה שנוכה: (ריק: כנראה שלא נוכה לי שכר)
מע"מ מרצים וסופרים (שאין לי מושג מה זה):503.00
ולמטה למטה כתוב, ניכויי המס הועברו לפקיד שומה ירושלים
וחותמת המוסד.
באותה תקופה לא שילמתי אני ביטוח לאומי במסגרת לימודי.
כן, מילאתי כרטיס עובד.
האם בטופס 856 שקיבלת, צויון שם ניכוי מס הכנסה וניכוי מע"מ ? - אני רואה עכשיו שלא קיבלתי טפס 856 כי אם טופס שנקרא: במקום 857 האם יש הבדל?
בכל אופן, הכותרת על הטופס היא : אישור על ניכוי מס הכנסה מתשלומים החייבים בניכוי במקור
אח"כ רשום שם המוטב: אני (מיכל ר) ת.ז. XXXXXXXXX
הסה"כ שולם ברוטו: XXXX.YY
מס הכנסה שנוכה: (ריק: כנראה שלא נוכה לי שכר)
מע"מ מרצים וסופרים (שאין לי מושג מה זה):503.00
ולמטה למטה כתוב, ניכויי המס הועברו לפקיד שומה ירושלים
וחותמת המוסד.
באותה תקופה לא שילמתי אני ביטוח לאומי במסגרת לימודי.
-
- הצטרפות: 07 מאי 2005, 14:16
ביטוח לאומי
נכנסתי לסטטיסטיקה של נשים שמצפים שיעבדו במהלך חופשת הלידה שלהן )-:
מדובר בכמה שעות - לסיים פרוייקט, ששויין הוא כמה מאות שקלים כשכר (משכורת).
האם יש דרך חוקית לעשות את זה - כלומר מבלי שזה יפגע בדמי הלידה שלי? או שיקזזו רק את הסכום שארויח, ולא חודש / את כל דמי הלידה.
המעסיקה מצפה שלא אדווח על זה ואסמוך על זה שביטוח לאומי לא יעלה עלי.
אני שונאת לרמות.
וזה בלי לדבר על הבעיתיות שבזה שמפעילים עלי לחץ מאוד לא מתון לעבוד. (עם דיונים כללים על פרויקטים עתידיים).
מדובר בכמה שעות - לסיים פרוייקט, ששויין הוא כמה מאות שקלים כשכר (משכורת).
האם יש דרך חוקית לעשות את זה - כלומר מבלי שזה יפגע בדמי הלידה שלי? או שיקזזו רק את הסכום שארויח, ולא חודש / את כל דמי הלידה.
המעסיקה מצפה שלא אדווח על זה ואסמוך על זה שביטוח לאומי לא יעלה עלי.
אני שונאת לרמות.
וזה בלי לדבר על הבעיתיות שבזה שמפעילים עלי לחץ מאוד לא מתון לעבוד. (עם דיונים כללים על פרויקטים עתידיים).
-
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
ביטוח לאומי
את יכולה אולי לעשות את העבודה בהתנדבות. לא לקבל עליה שכר. ואולי יפצו אותך בהעלאה במשכורת אחרי תום חופשת הלידה.
סתם רעיון. לא יודעת אם זה אפשרי.
סתם רעיון. לא יודעת אם זה אפשרי.
-
ביטוח לאומי
לעשות את העבודה בהתנדבות
זה רעיון....
לא מספיק שמכריחים אותי לעבוד בחופשת הלידה אני צריכה עוד לוותר על שכרי?!
מה גם שאפילו זה היה סביר מבחינתי אני מניחה שביטוח לאומי לא היה קונה את זה ואז אני קרחת מכאן ומכאן )-:
אני לא כועסת על ההצעה שלך - זה "ראש נשי" דופקים אותנו ואנחנו חושבות איך להקטין את הנזק במקום למנוע את זה שיפגעו בנו מלכתחילה.
הרי אין סיבה בעולם שיעמידו אותי בכלל במצב הזה.
_
ואם קורה לי משהו בדרך - זו לא תהיה תאונת עבודה
זה רעיון....
לא מספיק שמכריחים אותי לעבוד בחופשת הלידה אני צריכה עוד לוותר על שכרי?!
מה גם שאפילו זה היה סביר מבחינתי אני מניחה שביטוח לאומי לא היה קונה את זה ואז אני קרחת מכאן ומכאן )-:
אני לא כועסת על ההצעה שלך - זה "ראש נשי" דופקים אותנו ואנחנו חושבות איך להקטין את הנזק במקום למנוע את זה שיפגעו בנו מלכתחילה.
הרי אין סיבה בעולם שיעמידו אותי בכלל במצב הזה.
_
ואם קורה לי משהו בדרך - זו לא תהיה תאונת עבודה
-
ביטוח לאומי
קראתי איפשהו - אבל אני לא יודעת אם זה מעודכן.
שאם אני בוחרת שלא לחזור לעבודה אחרי חופשת לידה מכיוון שאני רוצה להוריד באחוזי משרה או לעבודה במשרה שיותר מתאימה לאם - אני זכאית לדמי אבטלה עד שתימצא עבודה מתאימה.
האם זה עדיין תקף והאם יש תנאים מגבילים - לא מצאתי באתר של ביטוח לאומי משהו מתאים. אני אשמח אם תוכל להפנות אותי לשם.
היום אני נוסעת כל יום שעה לעבודה ועוד שעה חזרה. אני בכל מקרה לא מתכוונת לחזור לעבודה וחשבתי אולי כן להתלות על העובדה הזאת ולקבל קצת דמי אבטלה.
שאם אני בוחרת שלא לחזור לעבודה אחרי חופשת לידה מכיוון שאני רוצה להוריד באחוזי משרה או לעבודה במשרה שיותר מתאימה לאם - אני זכאית לדמי אבטלה עד שתימצא עבודה מתאימה.
האם זה עדיין תקף והאם יש תנאים מגבילים - לא מצאתי באתר של ביטוח לאומי משהו מתאים. אני אשמח אם תוכל להפנות אותי לשם.
היום אני נוסעת כל יום שעה לעבודה ועוד שעה חזרה. אני בכל מקרה לא מתכוונת לחזור לעבודה וחשבתי אולי כן להתלות על העובדה הזאת ולקבל קצת דמי אבטלה.
-
ביטוח לאומי
שהאב יצא לחופשת לידה.
האם לא פג תוקף התקנה שמאפשרת לאב לצאת לחופשה?
ואני תוהה, האם לא ניתן לדווח לבט"ל ולקזז את ההכנסה מדמי הלידה?
איך בדיוק היא מתכוונת לשלם לך
בתרגיל שדוחה את השכר ומדווח על השעות כאילו בוצעו במועד מאוחר יותר אחרי תום חופשת הלידה. )-:
והיה ותפגעי במהלך עבודתך [למרות שלי זה לא יקרה] לא תיהי זכאית לתשלום כיוון שאת לא מבוטחת.
ככה חשבתי! (לא לגבי לי זה לא יקרה אלא לגבי לא תהיי מבוטחת)
תודות על תשובותיך{@
אם כי הן חיזקו את מה שכבר ממילא חשבתי - לא מספיק שתובעים מאיתנו לחזור לעבודה לפני תום החופשה אנחנו גם צריכות להפוך לרמאיות לא מבוטחות מפני פגיעה - ממש מכעיס (לא אתה, כמובן, אלא מעסיקים לא הגונים). והכי מכעיס? זו אישה בעצמה.
איך בדיוק היא מתכוונת לשלם לך
בתרגיל שדוחה את השכר ומדווח על השעות כאילו בוצעו במועד מאוחר יותר אחרי תום חופשת הלידה. )-:
והיה ותפגעי במהלך עבודתך [למרות שלי זה לא יקרה] לא תיהי זכאית לתשלום כיוון שאת לא מבוטחת.
ככה חשבתי! (לא לגבי לי זה לא יקרה אלא לגבי לא תהיי מבוטחת)
תודות על תשובותיך{@
אם כי הן חיזקו את מה שכבר ממילא חשבתי - לא מספיק שתובעים מאיתנו לחזור לעבודה לפני תום החופשה אנחנו גם צריכות להפוך לרמאיות לא מבוטחות מפני פגיעה - ממש מכעיס (לא אתה, כמובן, אלא מעסיקים לא הגונים). והכי מכעיס? זו אישה בעצמה.
ביטוח לאומי
כיוון שמעט מאד ניצלו את התקנה, היא עדין שרירה וקיימת.
זה מה שהם יעשו. ולכן את יכולה לעבוד ותבקשי ממנה פיצוי על אי תשלום דמי הלידה.
כיוון שמעט מאד ניצלו את התקנה, היא עדין שרירה וקיימת.
זה מה שהם יעשו. ולכן את יכולה לעבוד ותבקשי ממנה פיצוי על אי תשלום דמי הלידה.
-
- הצטרפות: 16 יוני 2003, 01:58
- דף אישי: הדף האישי של מי_כל*
ביטוח לאומי
אני לא מכיר מקרה שבו הם הסכימו לשלם ללא המתנה של 90 יום, אם את מכירה מקרה כזה, אשמח לשמוע פרטים.
אני! אני!
(שלום יהודה וד"ש לבנות...)
התייעצתי בזמנו עם היועצת המשפטית של נעמת, כיוון שלא רציתי לחזור לעבודה אך גם לא ממש רציתי לחכות 90 יום לאישורו של ביטוח לאומי.
כתבתי להם מכתב (שאם אתבקש אשמח לחפש אותו), בו אני מפרטת כי שעות העבודה ואופי העבודה להם אני נדרשת, אינו מאפשר לי להמשיך בה, כאמא.
והם אישרו את בקשתי להכרה מוקדמת בדמי האבטלה.
בגלל השעה המאוחרת והרפיון הקוגניטיבי הכללי שאני שוהה בו בימים אלו, אני לא זוכרת יותר מזה...
אם תירצו - אין זו אגדה - וגם אחפש את המכתב הזה.
לפנות בוקר אור וימצמאות שמח.
אני! אני!
(שלום יהודה וד"ש לבנות...)
התייעצתי בזמנו עם היועצת המשפטית של נעמת, כיוון שלא רציתי לחזור לעבודה אך גם לא ממש רציתי לחכות 90 יום לאישורו של ביטוח לאומי.
כתבתי להם מכתב (שאם אתבקש אשמח לחפש אותו), בו אני מפרטת כי שעות העבודה ואופי העבודה להם אני נדרשת, אינו מאפשר לי להמשיך בה, כאמא.
והם אישרו את בקשתי להכרה מוקדמת בדמי האבטלה.
בגלל השעה המאוחרת והרפיון הקוגניטיבי הכללי שאני שוהה בו בימים אלו, אני לא זוכרת יותר מזה...
אם תירצו - אין זו אגדה - וגם אחפש את המכתב הזה.
לפנות בוקר אור וימצמאות שמח.
-
- הצטרפות: 16 יוני 2003, 01:58
- דף אישי: הדף האישי של מי_כל*
ביטוח לאומי
מצאתי את המכתב.
ונזכרתי (קלושות) בייעוץ שקיבלתי מהיועמ"ש של נעמת - היו תקדימים משפטיים של אמהות שקיבלו הכרה בהתפטרות שלהם, כהיתפטרות המזכה בדמי אבטלה, ללא תקופה המתנה.
הנימוק העיקרי הוא שהעבודה אותה עשיתי קודם כרוכה בשעות עבודה ארוכות ואין כל אפשרות לעבוד במשרה חלקית או להפחית את שעות העבודה כך שיתאימו לאמא. כמו כן ציינתי, כי המעסיק שלי גם לא היה מוכן להפחית את שעות העבודה להן נדרשתי.
בקשתי התקבלה וביטוח לאומי קיבל את ההתפטרות שלי כאילו פוטרתי מהעבודה.
אם יש עוד שאלות - אשמח לענות.
יומצמאות שמח.
ונזכרתי (קלושות) בייעוץ שקיבלתי מהיועמ"ש של נעמת - היו תקדימים משפטיים של אמהות שקיבלו הכרה בהתפטרות שלהם, כהיתפטרות המזכה בדמי אבטלה, ללא תקופה המתנה.
הנימוק העיקרי הוא שהעבודה אותה עשיתי קודם כרוכה בשעות עבודה ארוכות ואין כל אפשרות לעבוד במשרה חלקית או להפחית את שעות העבודה כך שיתאימו לאמא. כמו כן ציינתי, כי המעסיק שלי גם לא היה מוכן להפחית את שעות העבודה להן נדרשתי.
בקשתי התקבלה וביטוח לאומי קיבל את ההתפטרות שלי כאילו פוטרתי מהעבודה.
אם יש עוד שאלות - אשמח לענות.
יומצמאות שמח.
-
ביטוח לאומי
תודה על התשובות. עוד שאלה:
האם דמי האבטלה שאני מקבלת הן ביחס למשכורת שהרווחתי או שזה שכר מינימום? והאם יש הבדל בדמי האבטלה אם אני מקבלת מיד אחרי חופשת הלידה או 90 יום אחרי?
האם דמי האבטלה שאני מקבלת הן ביחס למשכורת שהרווחתי או שזה שכר מינימום? והאם יש הבדל בדמי האבטלה אם אני מקבלת מיד אחרי חופשת הלידה או 90 יום אחרי?
-
- הצטרפות: 28 אוקטובר 2003, 20:13
- דף אישי: הדף האישי של מיכל_שץ*
ביטוח לאומי
שאלה
אני עצמאית ואני זכאית לדמי לידה, הגשתי בקשה דרך הרו"ח שלי. הוא לא אמר שאני צריכה לצרף מסמכים מב"יח.
האם בגלל זה העניין מתעכב? מה קורה אם איבדתי את המסמך הזה? (למרות שהוא רשום במרשם התושבים)
מה קורה עם יש לי חוב עבר? חשבתי שמקזזים וזהו, יכול להיות שהם לא משלמים כי הם מחכים שאני ישלם קודם?,
בקיצור, אני מבולבלת ואין לי כוחות להתרוצץ שם.
שמעתי ממישהי שאיבדה את תינוקה בלידה ש"לקחו" לה בחזרה את המענק לידה (לא ברור לגבי דמי לידה). הגיוני?
יש סיכוי שבגלל זה לא משלמים (כי הוא כבר לא בחיים)?
אני עצמאית ואני זכאית לדמי לידה, הגשתי בקשה דרך הרו"ח שלי. הוא לא אמר שאני צריכה לצרף מסמכים מב"יח.
האם בגלל זה העניין מתעכב? מה קורה אם איבדתי את המסמך הזה? (למרות שהוא רשום במרשם התושבים)
מה קורה עם יש לי חוב עבר? חשבתי שמקזזים וזהו, יכול להיות שהם לא משלמים כי הם מחכים שאני ישלם קודם?,
בקיצור, אני מבולבלת ואין לי כוחות להתרוצץ שם.
שמעתי ממישהי שאיבדה את תינוקה בלידה ש"לקחו" לה בחזרה את המענק לידה (לא ברור לגבי דמי לידה). הגיוני?
יש סיכוי שבגלל זה לא משלמים (כי הוא כבר לא בחיים)?
-
ביטוח לאומי
המון שאלות לי, תודה מראש לכל המשיבים
ביטוח לאומי
מיכלי
"לקחו" לה בחזרה את המענק לידה (לא ברור לגבי דמי לידה) לא הגיוני, קבלנו גם מענק וגם דמי לידה. (חזרתי כשהחלמתי. לא רציתי להשאר בבית ריק עד תום חופשת לידה ואז החזרתי לביטוח לאומי את ההפרש). לא מאמינה שלא משלמים כי הוא כבר לא בחיים. יש לביטוח לאומי מספר 08-9369696. הם נותנים לך קוד (שולחים בדואר) ואת יכולה להתקשר לשאול שאלות בימים א' - ה' מ-8:00 עד 15:00.
"לקחו" לה בחזרה את המענק לידה (לא ברור לגבי דמי לידה) לא הגיוני, קבלנו גם מענק וגם דמי לידה. (חזרתי כשהחלמתי. לא רציתי להשאר בבית ריק עד תום חופשת לידה ואז החזרתי לביטוח לאומי את ההפרש). לא מאמינה שלא משלמים כי הוא כבר לא בחיים. יש לביטוח לאומי מספר 08-9369696. הם נותנים לך קוד (שולחים בדואר) ואת יכולה להתקשר לשאול שאלות בימים א' - ה' מ-8:00 עד 15:00.
-
ביטוח לאומי
לא מאמינה שלא משלמים כי הוא כבר לא בחיים
גם אני לא האמנתי, זה היה נשמע לי מופרך לחלוטין, אבל לא אמרתי לה כלום, כי מה אני יודעת? אולי הם באמת ביקשו ממנה בחזרה?
גם אני לא האמנתי, זה היה נשמע לי מופרך לחלוטין, אבל לא אמרתי לה כלום, כי מה אני יודעת? אולי הם באמת ביקשו ממנה בחזרה?
ביטוח לאומי
מה קורה אם איבדתי את המסמך הזה?
קצת כאב ראש, בסוף גם אחרון הפקידים יכיר בעובדה הפשוטה שילדת.
מה קורה עם יש לי חוב עבר?
הם בדרך כלל מקזזים.
מי זכאית למענק אשפוז ולמענק לידה?
יולדת שילדה בבית חולים או אושפזה בבית חולים מיד לאחר הלידה לידת ולד חי או לידה לאחר 26
שבועות של הריון.
דמי לידה
תשלום שהמוסד לביטוח לאומי משלם לאשה עובדת שיצאה לחופשת
לידה. דמי הלידה באים לפצות את היולדת על אבדן שכרה או
הכנסתה בפרק הזמן שהיא אינה עובדת לרגל ההריון והלידה.
לידה מוגדרת עלפי החוק כלידת ולד חי, או כלידה אחרי 26 שבועות.
כל יולדת, שילדה לאחר 26 שבועות ממלאה את התנאי ולכן זכאית לחופשת לידה ולתשלום של דמי לידה [ בתנאי עמדה בתנאי התשלום המינימלים]
קצת כאב ראש, בסוף גם אחרון הפקידים יכיר בעובדה הפשוטה שילדת.
מה קורה עם יש לי חוב עבר?
הם בדרך כלל מקזזים.
מי זכאית למענק אשפוז ולמענק לידה?
יולדת שילדה בבית חולים או אושפזה בבית חולים מיד לאחר הלידה לידת ולד חי או לידה לאחר 26
שבועות של הריון.
דמי לידה
תשלום שהמוסד לביטוח לאומי משלם לאשה עובדת שיצאה לחופשת
לידה. דמי הלידה באים לפצות את היולדת על אבדן שכרה או
הכנסתה בפרק הזמן שהיא אינה עובדת לרגל ההריון והלידה.
לידה מוגדרת עלפי החוק כלידת ולד חי, או כלידה אחרי 26 שבועות.
כל יולדת, שילדה לאחר 26 שבועות ממלאה את התנאי ולכן זכאית לחופשת לידה ולתשלום של דמי לידה [ בתנאי עמדה בתנאי התשלום המינימלים]
ביטוח לאומי
שלום
בהמשך לשאלות 'מים שקטים' :
בהמשך לשאלות 'מים שקטים' :
- באם לאחר חופשת לידה (3 חודשים) חזרתי לעבודה , תוך כמה זמן אני יכולה להתפטר ולהחשב כמי שפוטרה (בהבטי פיצויים ממקום העבודה) ?
- האם המתנה של 90 יום לטובת דמי אבטלה ליולדת שהתפטרה - פוגעים בגובה או במשך התגמול ? המון תודה
-
- הצטרפות: 19 מאי 2005, 23:58
ביטוח לאומי
נקודות זכות:
מה זה? אני לא נשואה ללא ילדים וכתוב 2.5 נ.ז
אם הייתי נשואה היה לי יותר נקודות זכות? מה נותן לי את הנקודות זכות? ובשביל מה זה טוב?
השלמת הכנסה:
מי זכאי? האם יש תנאים לקבל?
אני עובדת בעבודה חלקית, מרוויחה בממוצע 2000 ש"ח בחודש האם יש לי זכאות?
איזה עוד גורמים נכנסים בחשבון? למי ואיך מגישים בקשה לכך? תוך כמה זמן זה מתקבל?
יש סיכוי שבחודשים הקרובים המשכורת שלי תעלה, כנראה שאקבל גם תפקיד ניהולי, (תוך חודשיים שלושה) האם מסובך לבטל את התוספת או להוריד אותה?
יצא לביטוח הלאומי שם רע שהם נותנים ואז דורשים חזרה בריבית, ואין לי חשק להסתבך איתם, כדאי בכל זאת להגיש בקשה לחודשים הקרובים?
מה זה? אני לא נשואה ללא ילדים וכתוב 2.5 נ.ז
אם הייתי נשואה היה לי יותר נקודות זכות? מה נותן לי את הנקודות זכות? ובשביל מה זה טוב?
השלמת הכנסה:
מי זכאי? האם יש תנאים לקבל?
אני עובדת בעבודה חלקית, מרוויחה בממוצע 2000 ש"ח בחודש האם יש לי זכאות?
איזה עוד גורמים נכנסים בחשבון? למי ואיך מגישים בקשה לכך? תוך כמה זמן זה מתקבל?
יש סיכוי שבחודשים הקרובים המשכורת שלי תעלה, כנראה שאקבל גם תפקיד ניהולי, (תוך חודשיים שלושה) האם מסובך לבטל את התוספת או להוריד אותה?
יצא לביטוח הלאומי שם רע שהם נותנים ואז דורשים חזרה בריבית, ואין לי חשק להסתבך איתם, כדאי בכל זאת להגיש בקשה לחודשים הקרובים?
ביטוח לאומי
הבטחת הכנסה
מי זכאי לגמלת הבטחת הכנסה?לגמלה להבטחת הכנסה זכאי תושב ישראל שאין בידו להבטיח לעצמו הכנסה כדי מחיה.
תושב ישראל שהכנסתו פחותה מההכנסה המינימלית הנדרשת למחיה, זכאי להשלמה
להכנסתו, השלמה לשכר, לדמי אבטלה, לדמי מזונות וכיו "ב.
הגמלה משולמת מהחודש שהוגשה בו התביעה.
אלה אינם זכאים לגמלה:
- תלמיד בישיבה או במוסד תורני, במוסד להשכלה גבוהה או במוסד ללימודים
- מי שברשותו רכב - אלא אם הוא נכה ברגליו או חולה שאינו מסוגל לעבוד,
אופנוע יהיה זכאי לגמלה.
- מי שנמצא במוסד וכל החזקתו על חשבון אוצר המדינה
- המשרת שירות סדיר בצה"ל
- חבר קיבוץ או מושב שיתופי
תנאי הזכאות לגמלת הבטחת הכנסה
תנאי הזכאות חלים גם על בן זוגו של תובע הגמלה להבטחת הכנסה:
גיל - מי שמלאו לו 25 שנים. בתנאים מסוימים יהיו זכאים לגמלה גם מי שלא
מלאו להם 25 שנים.
רציפות - תושבות תושב ישראל 24 חודשיים רצופים לפחות לפני הגשת התביעה לגמלה.
התנאי הזה אינו חל על: עולה חדש הנמצא בארץ 12 חודשים מצטברים לפחות במשך 5 שנים,
ילד יתום, ילד נטוש, מי שבן זוגו תושב ישראל 24 חודשים רצופים לפחות, מי שהוא או בן
זוגו מקבלים מן המוסד לביטוח לאומי קצבת זקנה או קצבת שאירים או קצבאות בענף
נפגעי עבודה וזכויות מתנדבים.
מבחן הכנסות - עמידה במבחן הכנסות כפי שנקבע בחוק.
תובע הגמלה ובן זוגו נמנים עם אחד מאלה:
- מחוסר עבודה
- עובד בשכר נמוך
- חולה שאינו מסוגל לעבוד יותר מ 30 ימים רצופים.
- הנמצא בהכשרה מקצועית או בשיקום מקצועי.
- מי שעברו את גיל הפרישה.
- אם שיש עמה ילד שטרם מלאו לו שנתיים,
- אב הורה יחיד (כולל אב שנפרד מבת זוגו) שבהחזקתו הבלעדית
- המטפל בבן משפחה חולה, בן זוגו, ילדו (לרבות ילד במשפחה אומנת), הורהו.
- ילד נטוש או יתום.
- אסיר משוחרר לאחר מאסר של 6 חודשים רצופים לפחות.
- אסיר עובד חוץ.
- עקרת בית נכה.
- אשה הרה זכאית לגמלה למן השבוע ה 13 להריון ועד תום ההריון.
- מי שנקלע למצוקה עקב אסון או מאורע פתאומי.
- מכור לסמים או לאלכוהול, וכן מי שנמצא בתהליך גמילה מהם.
- דר רחוב.
- מי שלומד באולפן בהפניית המשרד לקליטת עלייה.
- מי שנמצא במאסר בית על פי פסק דין.
בזמן שהוא שוהה בחו"ל (לפרטים).
אם את עומדת בתנאים, את תקבלי את הגמלה.
בהנחה כי את תודיעי להם על שינוי השכר שלך והם יבדקו האם את עומדת עדין בתנאי השכר, לא יווצר לך חוב לביטוח לאומי.
ביטוח לאומי
אם הבנות.
אם תוך תשעה חודשים ביום הלידה את מתפטרת כדי לטפל בילדה, את זכאית לפיצויי פיטורין.
ההמתנה של 90 הימים הינה רק סנקציה כדי שהאדם יחשוב פעמיים לפני שהוא מתפטר, כיוון שהוא יודע שבמשך 90 יום אין לו הכנסה.
תראי מה שכתבה ידידתי המלומדת מי כל למעלה לגבי המכתב שהיא כתבה לביטוח לאומי והיא לא חיכתה 90 יום.
אם תוך תשעה חודשים ביום הלידה את מתפטרת כדי לטפל בילדה, את זכאית לפיצויי פיטורין.
ההמתנה של 90 הימים הינה רק סנקציה כדי שהאדם יחשוב פעמיים לפני שהוא מתפטר, כיוון שהוא יודע שבמשך 90 יום אין לו הכנסה.
תראי מה שכתבה ידידתי המלומדת מי כל למעלה לגבי המכתב שהיא כתבה לביטוח לאומי והיא לא חיכתה 90 יום.
-
- הצטרפות: 19 מאי 2005, 23:58
ביטוח לאומי
תודה על התשובה המלומדת,
שאין בידו להבטיח לעצמו הכנסה כדי מחיה כלומר מי שלא מגיע לשכר המינימום? מהו שכר המינימום? למי פונים כדי לקבל את ההטבה (המחלקה היחידה שאני מכירה בביטוח לאומי זו מחלקת גביה!)
אכן אתה צודק יש לי 2.75 נקודות זכות (חשבתי שזה מה שכתבתי, שכחתי את ה- 7)
שאין בידו להבטיח לעצמו הכנסה כדי מחיה כלומר מי שלא מגיע לשכר המינימום? מהו שכר המינימום? למי פונים כדי לקבל את ההטבה (המחלקה היחידה שאני מכירה בביטוח לאומי זו מחלקת גביה!)
אכן אתה צודק יש לי 2.75 נקודות זכות (חשבתי שזה מה שכתבתי, שכחתי את ה- 7)
-
ביטוח לאומי
מישהי יודעים אולי תוך מה זמן מקבלים את מענק הלידה? (טרם קיבלנו ועברו 6 שבועות מאז הרישום בבית החולים)
(ובעצם גם כמה זמן אחרי הגשת הטפסים מקבלים את דמי הלידה?)
(ובעצם גם כמה זמן אחרי הגשת הטפסים מקבלים את דמי הלידה?)
-
- הצטרפות: 31 מאי 2003, 21:32
- דף אישי: הדף האישי של מיכל_צמות*
ביטוח לאומי
פוטרתי לאחר חופשת הלידה, ונרשמתי בלשכה. נאמר לי כי לפני כן כי אני יכולה להתפטר כדי לטפל בתינוק - ולקבל דמי אבטלה. האם יכולים להפנות אותי לעבודות, או שאני פטורה מכך?
-
ביטוח לאומי
מישהי יודעים אולי תוך מה זמן מקבלים את מענק הלידה? (טרם קיבלנו ועברו 6 שבועות מאז הרישום בבית החולים)
התשובה - 6 שבועות בדיוק (-: היום נכנס הכסף לחשבון בדיוק שישה שבועות אחרי שהיינו בבי"ח
התשובה - 6 שבועות בדיוק (-: היום נכנס הכסף לחשבון בדיוק שישה שבועות אחרי שהיינו בבי"ח
ביטוח לאומי
התפטרות לצורך טיפול בילד לאחר הלידה מזכה בפיצויי פיטורין למרות שהפסקת העבודה היתה מרצונך ולא מרצון המעביד.
מטרת דמי האבטלה הינה לאפשר לך דמי קיום בזמן שאינך עובדת.
אם את מסרבת לעבוד בעבודה שהפנו אותך אילה, יכול להיות שזכאותך לדמי אבטלה תשלל.
אין לערב בין פיצויי הפיטורין לדמי האבטלה.
מטרת דמי האבטלה הינה לאפשר לך דמי קיום בזמן שאינך עובדת.
אם את מסרבת לעבוד בעבודה שהפנו אותך אילה, יכול להיות שזכאותך לדמי אבטלה תשלל.
אין לערב בין פיצויי הפיטורין לדמי האבטלה.
-
- הצטרפות: 27 אוקטובר 2004, 19:00
- דף אישי: הדף האישי של ההולכת_בדרכים*
ביטוח לאומי
שאלה שכבר נשאלה
של 2005 (שתתרחש רק במאי 2006)
מי יודע?
- כמה זמן לאחר הגשת הטפסים מקבלים את דמי הלידה?(בעד חופשת הלידה,לא את המענק של בית החולים)
- האם מקבלים את כל הסכום בבת אחת?
- לגבי חישוב סכום דמי הלידה לעצמאים
- באתר של ביטוח לאומי כתוב שמתבססים על ההכנסה המדווחת בשלושת החודשים שלפני הלידה.
- מצד שני,פקידה בסניף אמרה לי שהחישוב הוא על בסיס רבעוני,כלומר לפי ההכנסה הרבעונית שלי בשנה שעברה.
של 2005 (שתתרחש רק במאי 2006)
מי יודע?
-
ביטוח לאומי
שאלה: אשה בת 67 שעדיין עובדת במשק בית (שמצהירים עליה בביטוח לאומי) יצאה לחופשת מחלה של בת חודש וכנראה יאשרו לה לחודשיים מכיוון שאמורה להיות ללא מאמץ חודשיים. (כתוצאה מניתוח). האם זכאית לדמי מחלה - ומי אמור לשלם לה דמי מחלה המעסיקים או ביטוח לאומי? איך החישוב נעשה?
לא ראיתי התייחסות מפורשת לכך באתר של ביטוח לאומי.
ביטוח לאומי
זכאות לדמי מחלה - עובד שנעדר מעבודתו עקב מחלה יהיה זכאי לקבל ממעבידו דמי מחלה בכפוף לתקופת הזכאות המקסימלית.
זכאות מקסימלית - 1.5 ימים לכל חודש עבודה עד מקסימום 90 יום.
תשלום דמי המחלה יעשה ע"י המעביד.
שלילת זכות לדמי מחלה - עובד שבתקופת מחלתו עבד למעשה בשכר או בתמורה אחרת לא יהיה זכאי לדמי מחלה עקב אותה מחלה.
זכאות מקסימלית - 1.5 ימים לכל חודש עבודה עד מקסימום 90 יום.
תשלום דמי המחלה יעשה ע"י המעביד.
שלילת זכות לדמי מחלה - עובד שבתקופת מחלתו עבד למעשה בשכר או בתמורה אחרת לא יהיה זכאי לדמי מחלה עקב אותה מחלה.
-
ביטוח לאומי
ברור. ביטוח לאומי אינו עוסק בדמי מחלה.
הוא משלם דמי פגיעה בתאונות מסוגים שונים.
אבל אם המחלה או התאונה גורמת לאי-כושר לעבודה למשך יותר מ-90 יום - הוא משלם קצבת נכות.
מים,
אשה בת 67 זכאית לקצבת זקנה.
בגיל הזה, אם היא לא תהיה כשירה לעבודה גם אחרי 90 יום, ודאי יאמרו לה לתבוע קצבת זקנה.
ברור. ביטוח לאומי אינו עוסק בדמי מחלה.
הוא משלם דמי פגיעה בתאונות מסוגים שונים.
אבל אם המחלה או התאונה גורמת לאי-כושר לעבודה למשך יותר מ-90 יום - הוא משלם קצבת נכות.
מים,
אשה בת 67 זכאית לקצבת זקנה.
בגיל הזה, אם היא לא תהיה כשירה לעבודה גם אחרי 90 יום, ודאי יאמרו לה לתבוע קצבת זקנה.
-
ביטוח לאומי
תודה על התשובה.
אני יודעת שהיא זכאית לקצבה. אולי היא גם מקבלת. אבל היא לא מעוניינת להפסיק לעבוד. היא עוד צעירה.
אני יודעת שהיא זכאית לקצבה. אולי היא גם מקבלת. אבל היא לא מעוניינת להפסיק לעבוד. היא עוד צעירה.
-
- הצטרפות: 17 פברואר 2005, 14:05
- דף אישי: הדף האישי של נסיכת_השום*
ביטוח לאומי
יש למשהו אולי מושג אם אני זכאית לקבל דמי לידה למרות שיילדתי מחוץ לישראל?
אני גרה מחוץ לישראל כבר מעל שנתיים, אבל עבדתי בתור שכירה עד לדצמבר האחרון בחברה ישראלית.
אני משלמת בטוח לאומי כל הזמן שאני גרה מחוץ לארץ.
ואם כן, האם יש טופס מיוחד שעלי למלא בתור תושבת חול? בטופס שיש אצלי יש סעיף שצריך למלא רופא הנשים, אך רופאת הנשים שלי לא דוברת עברית...
משהי אולי עברה משהו דומה ויודעת את התשובות לשאלות שלי?...
תודה
אני גרה מחוץ לישראל כבר מעל שנתיים, אבל עבדתי בתור שכירה עד לדצמבר האחרון בחברה ישראלית.
אני משלמת בטוח לאומי כל הזמן שאני גרה מחוץ לארץ.
ואם כן, האם יש טופס מיוחד שעלי למלא בתור תושבת חול? בטופס שיש אצלי יש סעיף שצריך למלא רופא הנשים, אך רופאת הנשים שלי לא דוברת עברית...
משהי אולי עברה משהו דומה ויודעת את התשובות לשאלות שלי?...
תודה
-
ביטוח לאומי
יהודה,תודה על תשובתך @}
עדיין לא הצלחתי להבין האם דמי הלידה יחושבו על פי הכנסתי השנתית לחלק לארבע(כמובן כולל קיזוזים בדיעבד לאחר שיתברר בדיוק כמה היתה),או על פי הכנסתי המדויקת בשלושת החודשים שלפני הלידה.
כמו כן אני מבינה שאין תשובה לשאלת מליון הדולר-מתי מקבלים בעצם את דמי הלידה
ל נסיכת השום-נדמה לי שאת זכאית לדמי לידה,ראיתי על זה התייחסות באתר של ביטוח לאומי.
האם את יכולה להכנס לשם מחו"ל?אם לא אני אבדוק לך שוב (או שיהודה יקדים אותי )
עדיין לא הצלחתי להבין האם דמי הלידה יחושבו על פי הכנסתי השנתית לחלק לארבע(כמובן כולל קיזוזים בדיעבד לאחר שיתברר בדיוק כמה היתה),או על פי הכנסתי המדויקת בשלושת החודשים שלפני הלידה.
כמו כן אני מבינה שאין תשובה לשאלת מליון הדולר-מתי מקבלים בעצם את דמי הלידה
ל נסיכת השום-נדמה לי שאת זכאית לדמי לידה,ראיתי על זה התייחסות באתר של ביטוח לאומי.
האם את יכולה להכנס לשם מחו"ל?אם לא אני אבדוק לך שוב (או שיהודה יקדים אותי )
-
ביטוח לאומי
אין סיבה שהיא לא תוכל להיכנס לאתר ישראלי מחו"ל. זה אינטרנט, לא?
"ביטוח לאומי"www.btl.gov.il
"ביטוח לאומי"www.btl.gov.il
-
ביטוח לאומי
מודה שאני לא כזו מבינה גדולה באינטרנט...רק לגלוש אני יודעת
ביטוח לאומי
נסיכת השום
אם שולמו עבורך דמי ביטוח על ידי החברה הישראלית במשך 10 חודשים מתוך 14 חודשים או 15 חודשים מתוך 22 חודשים לפני הפסקת העבודה בזמן ההריון, את זכאית לדמי לידה.
תפני לסניף של ביטוח לאומי המטפל בך ובררי איזה מסמכים הם צריכים, אני מניח שהם יודעים לקרוא גם מסמכים בשפה אחרת מלבד עברית.
אם שולמו עבורך דמי ביטוח על ידי החברה הישראלית במשך 10 חודשים מתוך 14 חודשים או 15 חודשים מתוך 22 חודשים לפני הפסקת העבודה בזמן ההריון, את זכאית לדמי לידה.
תפני לסניף של ביטוח לאומי המטפל בך ובררי איזה מסמכים הם צריכים, אני מניח שהם יודעים לקרוא גם מסמכים בשפה אחרת מלבד עברית.
-
ביטוח לאומי
כרגע אני משלמת מקדמות גבוהות יחסית המבוססות על הכנסתי בשנים שעברו.
איני יודעת אם עד סוף 2005 אגיע לאותה רמת הכנסה.
אם כי זו אפשרות קיימת, ולכן הבנתי שכדאי לי להשאיר את המצב כפי שהוא.
ואז אם אקבל דמי לידה גבוהים מדי,אחזיר את ההפרש לאחר הגשת הדוח השנתי.
אבל האם דמי הלידה ה"נכונים" יחושבו בדיעבד על סמך הכנסתי בשלושת החודשים שלפני הלידה (מאי,יוני,יולי) או על סמך הכנסתי בשנה כולה?
שהרי אם רק על פי הכנסתי בשלושת החודשים הנ"ל,נוכל כבר לבצע את התיקון כבר באוגוסט,ולא נצטרך
לחכות לסוף השנה ולגרור הפרשי חובה או זכות מיותרים שיפלו עלי "פתאום" ויערערו את מצב החשבון שלי...
ולכן אני מוסיפה ושואלת מה היית עושה במקרה כזה?
מקווה שלא סיבכתי אותך עם השאלות שלי.תודה על ההתייחסות @}
איני יודעת אם עד סוף 2005 אגיע לאותה רמת הכנסה.
אם כי זו אפשרות קיימת, ולכן הבנתי שכדאי לי להשאיר את המצב כפי שהוא.
ואז אם אקבל דמי לידה גבוהים מדי,אחזיר את ההפרש לאחר הגשת הדוח השנתי.
אבל האם דמי הלידה ה"נכונים" יחושבו בדיעבד על סמך הכנסתי בשלושת החודשים שלפני הלידה (מאי,יוני,יולי) או על סמך הכנסתי בשנה כולה?
שהרי אם רק על פי הכנסתי בשלושת החודשים הנ"ל,נוכל כבר לבצע את התיקון כבר באוגוסט,ולא נצטרך
לחכות לסוף השנה ולגרור הפרשי חובה או זכות מיותרים שיפלו עלי "פתאום" ויערערו את מצב החשבון שלי...
ולכן אני מוסיפה ושואלת מה היית עושה במקרה כזה?
מקווה שלא סיבכתי אותך עם השאלות שלי.תודה על ההתייחסות @}
-
ביטוח לאומי
למה כוונתך-החישוב אינו מדוייק ב100%?
לערוך חישוב באוגוסט-כלומר לפני הגשת הטפסים?
ואם הלידה היא באמצע אוגוסט,הדיווח מתבסס על מאי-יולי,בלי הימים הספורים באוגוסט שבהם (נניח)
עבדתי.הבנתי נכון?
לערוך חישוב באוגוסט-כלומר לפני הגשת הטפסים?
ואם הלידה היא באמצע אוגוסט,הדיווח מתבסס על מאי-יולי,בלי הימים הספורים באוגוסט שבהם (נניח)
עבדתי.הבנתי נכון?
-
ביטוח לאומי
רב תודות לך יהודה @}
-
ביטוח לאומי
יהודה,
האם חישוב דמי הלידה שונה לעובדת חודשית ולעובדת לפי שעה?
ליתר דיוק לעובדת חודשית מחשבים שכר יום ע"פ שלושה החודשים שלפני חופשת הלידה (למעט מקרים מיוחדים שאז מחשבים רבעון שקדם)
האם לעובדת ע"פ שעה מחשבים את הממוצע ע"פ תקופה ארוכה יותר?
האם אתה עובד במשרד שנותן ייעוץ בעניני מל"ל / דיני עבודה? ואם כן האם תוכל לומר איך לפנות אליך?
יש לי מעט בעיות עם דמי הלידה.
תודות
האם חישוב דמי הלידה שונה לעובדת חודשית ולעובדת לפי שעה?
ליתר דיוק לעובדת חודשית מחשבים שכר יום ע"פ שלושה החודשים שלפני חופשת הלידה (למעט מקרים מיוחדים שאז מחשבים רבעון שקדם)
האם לעובדת ע"פ שעה מחשבים את הממוצע ע"פ תקופה ארוכה יותר?
האם אתה עובד במשרד שנותן ייעוץ בעניני מל"ל / דיני עבודה? ואם כן האם תוכל לומר איך לפנות אליך?
יש לי מעט בעיות עם דמי הלידה.
תודות
-
ביטוח לאומי
שלחתי לך מייל, למחוק כתובתך?
ביטוח לאומי
שלום , בהמשך לנושא התפטרות תוך 9 חודשים לאחר לידה :
א. כמה זמן אני צריכה להודיע למעביד מראש על כוונתי להתפטר ? (אני מעוניינת לצאת ממש לקראת סיום 9 החודשים - שזה בקרוב)
ב. באם מלאו לי 35 לכמה ימי אבטלה אהיה זכאית ?
תודה רבה.
א. כמה זמן אני צריכה להודיע למעביד מראש על כוונתי להתפטר ? (אני מעוניינת לצאת ממש לקראת סיום 9 החודשים - שזה בקרוב)
ב. באם מלאו לי 35 לכמה ימי אבטלה אהיה זכאית ?
תודה רבה.
-
ביטוח לאומי
ההודעה תלויה במשך הזמן שאת עובדת ובסטטוס שלך
עובדת במשכורת - כלומר לא לפי שעות אלא משרה חודשית משכורת קבועה) אחרי שנת עבודה עליך להודיע חודש מראש (בכתב)
ב- אין לי מושג אחרי כל השינויים
עובדת במשכורת - כלומר לא לפי שעות אלא משרה חודשית משכורת קבועה) אחרי שנת עבודה עליך להודיע חודש מראש (בכתב)
ב- אין לי מושג אחרי כל השינויים
ביטוח לאומי
"עובד במשכורת" - עובד שעיקר גמול עבודתו, משתלם על בסיס של חודש או של תקופה ארוכה יותר;
"עובד בשכר" - עובד שאינו עובד במשכורת.
. הודעה מוקדמת לפיטורים לעובד במשכורת
עובד במשכורת זכאי להודעה מוקדמת לפיטורים, כמפורט להלן:
(1) במהלך ששת חודשי עבודתו הראשונים - של יום אחד בשל כל חודש עבודה;
(2) במהלך התקופה החל בחודש השביעי לעבודתו עד תום שנת עבודתו הראשונה - של 6 ימים, בתוספת של יומיים וחצי בשל כל חודש עבודה בתקופה האמורה;
(3) לאחר שנת עבודתו הראשונה - של חודש ימים.
(1) במהלך שנת עבודתו הראשונה - של יום אחד בשל כל חודש עבודה;
(2) במהלך שנת עבודתו השניה - של 14 ימים, בתוספת של יום אחד בשל כל שני חודשי עבודה בשנה האמורה;
(3) במהלך שנת עבודתו השלישית - של 21 ימים, בתוספת של יום אחד בשל כל שני חודשי עבודה בשנה האמורה;
(4) לאחר שנת עבודתו השלישית - של חודש ימים.
לגבי דמי האבטלה.
יום טוב.
[ הציטוטים למעלה נלקחו מחוק הודעה מוקדמת]
"עובד בשכר" - עובד שאינו עובד במשכורת.
. הודעה מוקדמת לפיטורים לעובד במשכורת
עובד במשכורת זכאי להודעה מוקדמת לפיטורים, כמפורט להלן:
(1) במהלך ששת חודשי עבודתו הראשונים - של יום אחד בשל כל חודש עבודה;
(2) במהלך התקופה החל בחודש השביעי לעבודתו עד תום שנת עבודתו הראשונה - של 6 ימים, בתוספת של יומיים וחצי בשל כל חודש עבודה בתקופה האמורה;
(3) לאחר שנת עבודתו הראשונה - של חודש ימים.
- הודעה מוקדמת לפיטורים לעובד בשכר
(1) במהלך שנת עבודתו הראשונה - של יום אחד בשל כל חודש עבודה;
(2) במהלך שנת עבודתו השניה - של 14 ימים, בתוספת של יום אחד בשל כל שני חודשי עבודה בשנה האמורה;
(3) במהלך שנת עבודתו השלישית - של 21 ימים, בתוספת של יום אחד בשל כל שני חודשי עבודה בשנה האמורה;
(4) לאחר שנת עבודתו השלישית - של חודש ימים.
- הודעה מוקדמת להתפטרות
לגבי דמי האבטלה.
- אם אין לך שלושה תלויים, 138 יום.
- אם יש לך שלושה תלויים, 175 יום.
- מעל גיל 45 ללא קשר לתלויים, 175 יום.
יום טוב.
[ הציטוטים למעלה נלקחו מחוק הודעה מוקדמת]
-
ביטוח לאומי
האם מישהו יודע מה מגיע למטפלת בילדים (בנוגע לדמי לידה) אשר משולמים בעבורה דמי ביטוח לאומי בידי המעסיק?
תודה
תודה
ביטוח לאומי
שאלה
אני מקבלת דמי אבטלה ורוצה לפתוח עסק עצמאיהאם אני נחשבת כעסק עצמאי ולא אמורה לחתום בלשכה רק כשאני מקבלת כסף מהעסק? אני אמורה לקבל כסף רק עוד חודשיים?
אני מקבלת דמי אבטלה ורוצה לפתוח עסק עצמאיהאם אני נחשבת כעסק עצמאי ולא אמורה לחתום בלשכה רק כשאני מקבלת כסף מהעסק? אני אמורה לקבל כסף רק עוד חודשיים?
ביטוח לאומי
יהודה שלום,
האם עדיין קיימת האפשרות לתשלום ביטוח לאומי אנונימי, למשל למנקה של חדר מדרגות?
זכור לי שבוטלה האפשרות הזאת.
תודה.
האם עדיין קיימת האפשרות לתשלום ביטוח לאומי אנונימי, למשל למנקה של חדר מדרגות?
זכור לי שבוטלה האפשרות הזאת.
תודה.
ביטוח לאומי
טלי, את דמי האבטלה את אמורה לקבל עבור התקופה שהועסקת כשכירה. לכן אין כל מניעה להתחיל ולהרוויח כעצמאית ודמי האבטלה. אם יהיו לך הכנסות בתקופה שבה תקבלי דמי אבטלה. ינכו לך מדמי האבטלה את הכנסתך מהעסק העצמאי.
בד"כ בתחילת הפעילות אין עדין הכנסות כיוון שישנן הוצאות גדולות יותר בהתחלה.
נעה, החל באוגוסט 2005 אין יותר תשלום דמי ביטול לאומי באופן אנונימי.
בד"כ בתחילת הפעילות אין עדין הכנסות כיוון שישנן הוצאות גדולות יותר בהתחלה.
נעה, החל באוגוסט 2005 אין יותר תשלום דמי ביטול לאומי באופן אנונימי.
-
- הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 12:19
ביטוח לאומי
אישה לא עובדת, נשואה לתושב ישראל לא חייבת בתשלום ביטוח לאומי. זאת גיליתי אחרי שהפחידו אותי בטירוף.
זה תקף גם עם הבעל לא עובד.
אם נוסעים לחו"ל לתקופה, צריך לשלם בפנקסים.
מה עוד...
אם עובדים כעצמאיים עד 12 שעות שבועיות פחות מ4300ש"ח בחודש גם לא צריך לשלם. כדאי לכתוב מכתב לביטוח לאומי שמסביר את כל זה.
מקווה שיעזור למישהיא כאן @}
זה תקף גם עם הבעל לא עובד.
אם נוסעים לחו"ל לתקופה, צריך לשלם בפנקסים.
מה עוד...
אם עובדים כעצמאיים עד 12 שעות שבועיות פחות מ4300ש"ח בחודש גם לא צריך לשלם. כדאי לכתוב מכתב לביטוח לאומי שמסביר את כל זה.
מקווה שיעזור למישהיא כאן @}
ביטוח לאומי
זה תקף גם עם הבעל לא עובד
לא נכון
אם עובדים כעצמאיים עד 12 שעות שבועיות פחות מ4300ש"ח בחודש גם לא צריך לשלם. כדאי לכתוב מכתב לביטוח לאומי שמסביר את כל זה
לא מדוייק, רק עם במקביל ישנה הכנסה בתור שכיר. אז שעות העבודה והשכר למעלה [בערך] מקנים הגדרה בביטוח לאומי הנקראת "עצמאי שאינו עונה להגדרה" ולכן על ההכנסה בתור עצמאי לא חייבים לשלם ביטוח לאומי, אך מצד שני לא מבוטחים בגינה ואם קורה מקרה ביטוחי לא מקבלי פיצוי בגינו.
לא נכון
אם עובדים כעצמאיים עד 12 שעות שבועיות פחות מ4300ש"ח בחודש גם לא צריך לשלם. כדאי לכתוב מכתב לביטוח לאומי שמסביר את כל זה
לא מדוייק, רק עם במקביל ישנה הכנסה בתור שכיר. אז שעות העבודה והשכר למעלה [בערך] מקנים הגדרה בביטוח לאומי הנקראת "עצמאי שאינו עונה להגדרה" ולכן על ההכנסה בתור עצמאי לא חייבים לשלם ביטוח לאומי, אך מצד שני לא מבוטחים בגינה ואם קורה מקרה ביטוחי לא מקבלי פיצוי בגינו.
-
ביטוח לאומי
אישה המנהלת משק בית משותף עם גבר, לא חייבת בתשלום דמי ביטוח לאומי במקרה שאין לה הכנסה.
במקרה שהגבר הוא עקר בית, אין הוא פטור מתשלום דמי ביטוח לאומי.
במקרה שהגבר הוא עקר בית, אין הוא פטור מתשלום דמי ביטוח לאומי.
ביטוח לאומי
לפני קצת יותר מארבע שנים נולדה לי בת, וכעת עם הולדת הבת השנייה, גילית שלא קבלתי קצבת ילדים על הבת הראשונה (למרות שקבלתי דמי לידה ושהיא רשומה מגיל 11 יום בת"ז שלי), אני חשבתי שהקצבה כנראה יורדת באיזשהו אופן מהתשלום החודשי שלי, לא ידעתי שהיא אמורה להכנס לבנק. נאמר לי שאוכל לקבל רק שנה אחורה החזר. בנוסף גיליתי שלא שולם לי מענק לידה על הולדת בתי השנייה. רציתי להציע לכל הקוראים/אות לבדוק מה מגיע ומה משולם כי אם מתוך שתי ילדות היו שתי טעויות, אז לפחות אצלינו הסטטיסטיקה היא שבאחד מאחד יש טעויות בחישוב... מדובר באלפי שקלים.
-
ביטוח לאומי
ירושלמית,
כנראה ילדת בבית, ומחוסר ידיעה לא טיפלת בקבלת המגיע לך.
מי שיולדת בבית-חולים מקבלת את מענק הלידה אוטומטית.
כמו כן היא חותמת על תביעה לקצבת ילדים בזמן השחרור מביה"ח.
קצבת הילדים מועברת ישירות לחשבון הבנק שלך אם ביקשת כך. אם לא - את מקבלת אותה במזומן (בדואר, אם אינני טועה).
מי שיולדת בבית אינה זכאית למענק לידה. מרגיז מאוד - אבל בינתיים זה החוק.
היא כן זכאית לקצבת ילדים, וכדי לקבל אותה יש צורך להגיש תביעה לביטוח הלאומי.
הנסיון שלי הפוך משלך (והוא מתבסס על מאות מקרים ולא על שניים) - אחוז הטעויות הוא נמוך מאוד - אולי 2%.
אבל נכון - בכל מקרה חשוב לבדוק אם מקבלים את המגיע.
אגב, "באתר הביטוח הלאומי"www.btl.gov.il אפשר למצוא פרטים על כל מה שצריך. צריך רק לחפש.
כנראה ילדת בבית, ומחוסר ידיעה לא טיפלת בקבלת המגיע לך.
מי שיולדת בבית-חולים מקבלת את מענק הלידה אוטומטית.
כמו כן היא חותמת על תביעה לקצבת ילדים בזמן השחרור מביה"ח.
קצבת הילדים מועברת ישירות לחשבון הבנק שלך אם ביקשת כך. אם לא - את מקבלת אותה במזומן (בדואר, אם אינני טועה).
מי שיולדת בבית אינה זכאית למענק לידה. מרגיז מאוד - אבל בינתיים זה החוק.
היא כן זכאית לקצבת ילדים, וכדי לקבל אותה יש צורך להגיש תביעה לביטוח הלאומי.
הנסיון שלי הפוך משלך (והוא מתבסס על מאות מקרים ולא על שניים) - אחוז הטעויות הוא נמוך מאוד - אולי 2%.
אבל נכון - בכל מקרה חשוב לבדוק אם מקבלים את המגיע.
אגב, "באתר הביטוח הלאומי"www.btl.gov.il אפשר למצוא פרטים על כל מה שצריך. צריך רק לחפש.
ביטוח לאומי
אמא של יונת, קודם כל תודה רבה - לצערי בשני המקרים ילדתי בבית חולים (מסיבות רפואיות) אחד בירוושלים ואחד בת"א, וגם הלכתי במו רגליי למקום שבו מסדרים זאת והבטיחו לי שהכל מסודר. אני מאמינה לך שאחוז הטעויות נמוך ושמחה על כך. בכל זאת, זאת הזדמנות להזכיר לאנשים לבדוק אם קבלו את המגיע להם ולא לקחת זאת כמובן מאליו.
ביטוח לאומי
סיימתי עבודתי כשכירה ואני זכאית לדמי אבטלה. אני רוצה להמשיך לעבוד כעצמאית בהיקף ממש נמוך, כך שלא ינוכה לי מדמי האבטלה. האם זה אפשרי ? האם יש למישהו ניסיון עם זה ?
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2007, 17:47
- דף אישי: הדף האישי של טנ_די*
ביטוח לאומי
מפנה לשאלה שכתבתי בדף דמי לידה
תודה @}
תודה @}
-
- הצטרפות: 27 ינואר 2004, 17:51
- דף אישי: הדף האישי של שרית_אמיר*
ביטוח לאומי
, כך שלא ינוכה לי מדמי האבטלה. האם זה אפשרי
כן זה אפשרי, תצטרכי להגיע לביטוח לאומי להראות את הסכום שהרווחת באותו חודש והם יורידו לך אותו מהסכום של דמי האבטלה.
כן זה אפשרי, תצטרכי להגיע לביטוח לאומי להראות את הסכום שהרווחת באותו חודש והם יורידו לך אותו מהסכום של דמי האבטלה.
ביטוח לאומי
אם אני מעוניינת לקבל דמי אבטלה בפרדס חנה מה עלי לעשות?
לאן בדיוק ללכת? היכן לחתום? - תודה@}
לאן בדיוק ללכת? היכן לחתום? - תודה@}
ביטוח לאומי
_אם אני מעוניינת לקבל דמי אבטלה בפרדס חנה מה עלי לעשות?
לאן בדיוק ללכת? היכן לחתום? - תודה_
קודם כל את צריכה לפנות לביטוח הלאומי בחדרה. עדיף בטלפון, הם כבר יגיו לך מה את צריכה להביא להם, ומתי לבוא. (את המספר תמצאי ב-144)
קודם כל את צריכה לפנות לביטוח הלאומי בחדרה. עדיף בטלפון, הם כבר יגיו לך מה את צריכה להביא להם, ומתי לבוא. (את המספר תמצאי ב-144)
-
- הצטרפות: 18 מאי 2006, 02:21
- דף אישי: הדף האישי של אמת_וצדק*
ביטוח לאומי
_אם אני מעוניינת לקבל דמי אבטלה בפרדס חנה מה עלי לעשות?
דבר ראשון, לפני ביטוח לאומי ולפני הכל, יש לגשת ללשכת שירות התעסוקה הקרובה לביתך ולהתחיל לחתום!
ראשית, כל יום שעובר בו לא חתמת הוא יום של דחייה בתקופת האבטלה שלך.
שנית, איני יודעת אם צברת את תקופת האכשרה הנדרשת לדמי אבטלה או לא, אבל יש מצבים בהם דחיית תחילה החתימה בלשכת התעסוקה מסכנת את הזכאות לדמי אבטלה, מפני שתקופת האכשרה עלולה להיפגע מכך.
דבר ראשון, לפני ביטוח לאומי ולפני הכל, יש לגשת ללשכת שירות התעסוקה הקרובה לביתך ולהתחיל לחתום!
ראשית, כל יום שעובר בו לא חתמת הוא יום של דחייה בתקופת האבטלה שלך.
שנית, איני יודעת אם צברת את תקופת האכשרה הנדרשת לדמי אבטלה או לא, אבל יש מצבים בהם דחיית תחילה החתימה בלשכת התעסוקה מסכנת את הזכאות לדמי אבטלה, מפני שתקופת האכשרה עלולה להיפגע מכך.
ביטוח לאומי
לא נכון. אי אפשר לחתום בלי הפניה מהביטוח הלאומי. לכן אני חוזרת: קודם כל גשי לביטוח הלאומי בחדרה.
לא נכון. אי אפשר לחתום בלי הפניה מהביטוח הלאומי. לכן אני חוזרת: קודם כל גשי לביטוח הלאומי בחדרה.
-
ביטוח לאומי
אי אפשר לחתום בלי הפניה מהביטוח הלאומי.
לא קיימת "הפניה" לשירות התעסוקה. פשוט מתייצבים שם.
אני יודעת זו מנסיוני הפרטי (חתמתי אבטלה בחודשים האחרונים). כך גם מוסבר באתר של הביטוח הלאומי בין היתר:
"חשוב לפנות בפעם הראשונה לשירות התעסוקה בסמוך להפסקת העבודה. אם תשתהה, אתה עלול לאבד את זכאותך לדמי אבטלה".
"את התביעה[למוסד לביטוח לאומי] יש להגיש בתוך 12 חודשים מהיום, שבו התייצבת לראשונה בלשכת שירות התעסוקה".
לא קיימת "הפניה" לשירות התעסוקה. פשוט מתייצבים שם.
אני יודעת זו מנסיוני הפרטי (חתמתי אבטלה בחודשים האחרונים). כך גם מוסבר באתר של הביטוח הלאומי בין היתר:
"חשוב לפנות בפעם הראשונה לשירות התעסוקה בסמוך להפסקת העבודה. אם תשתהה, אתה עלול לאבד את זכאותך לדמי אבטלה".
"את התביעה[למוסד לביטוח לאומי] יש להגיש בתוך 12 חודשים מהיום, שבו התייצבת לראשונה בלשכת שירות התעסוקה".
ביטוח לאומי
תודה לעונות בקשר ל{{}}דמי אבטלה. אולי מישהי יודעת היכן נמצאים שירות התעסוקה והביטוח הלאומי ב{{}}פרדס חנה?
-
ביטוח לאומי
שואלת, אני מציעה לך להתקשר לפניות הציבור של שירות התעסוקה בטלפון 1-700-70-40-21 ולשאול אותם את כל השאלות שאת שואלת כאן.
ביטוח לאומי
תודה לעונות בקשר לדמי אבטלה. אולי מישהי יודעת היכן נמצאים שירות התעסוקה והביטוח הלאומי בפרדס חנה?
אני חוזרת שוב: עלייך לפנות לביטוח הלאומי בחדרה. אין ביטוח לאומי בפרדס חנה. רק אחרי שתלכי לביטוח הלאומי, ותגישי להם את כל המסמכים, תוכלי לקבל דמי אבטלה, כי הם אלה שנותנים את הכסף. שירות התעסוקה בפרדס חנה נמצא מול בית מרקחת הדר וקפה "איב", לא רחוק ממאפיית "הגורן".
אני חוזרת שוב: עלייך לפנות לביטוח הלאומי בחדרה. אין ביטוח לאומי בפרדס חנה. רק אחרי שתלכי לביטוח הלאומי, ותגישי להם את כל המסמכים, תוכלי לקבל דמי אבטלה, כי הם אלה שנותנים את הכסף. שירות התעסוקה בפרדס חנה נמצא מול בית מרקחת הדר וקפה "איב", לא רחוק ממאפיית "הגורן".
-
- הצטרפות: 14 מאי 2005, 07:06
ביטוח לאומי
יש בטוח לאומי בפרדס חנה הוא פועל יום בשבוע ,נמצא בקניונית שבמרכז אותו אחד שמסעדת כמון. לא זוכרת איזה יום פתוח אפשר לברר באינטרנט או להתקשר ולברר. ואפשר להתחיל לחתום לפני מלוי הפרטים בבטוח לאומי.רק כדאי לוודא שאת אכן זכאית לפני שתתחילי בכל התהליך
ביטוח לאומי
(אוכל את הציפורניים במתח: צריך או לא צריך קודם לביטוח לאומי? ממשיך לעקוב - )