בדרך למלחמה
-
- הצטרפות: 15 יולי 2009, 19:46
- דף אישי: הדף האישי של כאן_אימשלו*
בדרך למלחמה
לאחרונה אני מתחילה לחוש תחושת חירום קשה באוויר. נראה ומרגיש שמשהו עומד לקרות. אנחנו מיוצגים על ידי ממשלה צמאת קרב ומונעת מאגו וכבוד. אנחנו מובלים למלחמה ויש לי תחושה שהפעם זה ייגמר לא טוב.
-
- הצטרפות: 16 יוני 2010, 03:52
בדרך למלחמה
לא בהכרח אגו וכבוד, כמו אינטרסים כלכליים של אלו שירוויחו מהמלחמה. לא רק בארץ, אלא עוד שחקנים בזירת הכוח והכסף הבינלאומי. כמו בכל המלחמות. וכי יש סיבה ממש רציונאלית לצאת למלחמה?
-
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
בדרך למלחמה
לא בהכרח אגו וכבוד, כמו אינטרסים כלכליים של אלו שירוויחו מהמלחמה
שמתם לב לתחושה באוויר כאילו מייצרים פה "משבר" יש מאין?
ממשלה צמאת קרב
אני לא חושב שזה עניין של הרכב הממשלה. אם ציפי לבני או אפילו אולמרט היו בראשות הממשלה, היינו רואים משהו אחר?
הממשלה שלנו לא קובעת כאן כלום. יש שיגידו שהמושכים בחוטים זה הממשל האמריקאי, ואחרים יגידו שזה לחץ של אינטרסים בתחום הנשק והנפט. כך או כך, המשללה שלנו הם חבורה של בובות.
שמתם לב לתחושה באוויר כאילו מייצרים פה "משבר" יש מאין?
ממשלה צמאת קרב
אני לא חושב שזה עניין של הרכב הממשלה. אם ציפי לבני או אפילו אולמרט היו בראשות הממשלה, היינו רואים משהו אחר?
הממשלה שלנו לא קובעת כאן כלום. יש שיגידו שהמושכים בחוטים זה הממשל האמריקאי, ואחרים יגידו שזה לחץ של אינטרסים בתחום הנשק והנפט. כך או כך, המשללה שלנו הם חבורה של בובות.
-
- הצטרפות: 08 יוני 2010, 11:36
בדרך למלחמה
אנחנו מובלים למלחמה ויש לי תחושה שהפעם זה ייגמר לא טוב.
מלחמות אף פעם לא נגמרות טוב.
גם בפעם הקודמת זה לא נגמר טוב.
במלחמות אין מנצחים.
ועדת החקירה זה רק עניין של זמן.
אני מתפללת ומאמינה שיהיה בסדר.
מאמינה שהכל חלק מתכנית גדולה יותר. מתכלית גדולה יותר.
זה מוכרח להיות כך.
(תכנית גדולה יותר - אני כמובן לא חושבת שלפוליטיקאים הסתומים, הקטנוניים וצרי המוחין יש אחת כזו. אני מדברת על אלוהים)
מלחמות אף פעם לא נגמרות טוב.
גם בפעם הקודמת זה לא נגמר טוב.
במלחמות אין מנצחים.
ועדת החקירה זה רק עניין של זמן.
אני מתפללת ומאמינה שיהיה בסדר.
מאמינה שהכל חלק מתכנית גדולה יותר. מתכלית גדולה יותר.
זה מוכרח להיות כך.
(תכנית גדולה יותר - אני כמובן לא חושבת שלפוליטיקאים הסתומים, הקטנוניים וצרי המוחין יש אחת כזו. אני מדברת על אלוהים)
-
- הצטרפות: 20 נובמבר 2008, 22:37
- דף אישי: הדף האישי של רויטל_S*
בדרך למלחמה
לאחרונה אני מתחילה לחוש תחושת חירום קשה באוויר. נראה ומרגיש שמשהו עומד לקרות. אנחנו מיוצגים על ידי ממשלה צמאת קרב ומונעת מאגו וכבוד. אנחנו מובלים למלחמה ויש לי תחושה שהפעם זה ייגמר לא טוב.
מזכירה לעצמי שבערך כל חצי שנה יש תחושה כזאת באוויר . ואני חושבת שארה"ב ואירופה לא יתנו לנו כ"כ מהר להכנס למלחמה . ויתרה מזאת אני גם מאמינה שכל אלה שמאימים מסביבנו גם לא יכנסו מהר כ"כ למלחמה איתנו (ביחוד מפני הפחד שארה"ב יכולה לתקוף אותם אם הם יתחילו משהו ...)
אולי זו נחמת שוטים אבל בכל זאת נחמה
מזכירה לעצמי שבערך כל חצי שנה יש תחושה כזאת באוויר . ואני חושבת שארה"ב ואירופה לא יתנו לנו כ"כ מהר להכנס למלחמה . ויתרה מזאת אני גם מאמינה שכל אלה שמאימים מסביבנו גם לא יכנסו מהר כ"כ למלחמה איתנו (ביחוד מפני הפחד שארה"ב יכולה לתקוף אותם אם הם יתחילו משהו ...)
אולי זו נחמת שוטים אבל בכל זאת נחמה
-
- הצטרפות: 22 מאי 2008, 09:13
בדרך למלחמה
צריך להשפיע על השדולה היהודית בארה"ב. יהדות אמריקה קונה את הלוקשים כאילו תמיכה במתנחלים זה תחליף לדת וזה מה שנשאר להם מהיהדות (הכללה מטורפת כמובן). אבל הם מתחילים לזוז שמאלה.
נסראללה מת לצאת למלחמה ורק מחפש תירוץ.
נסראללה מת לצאת למלחמה ורק מחפש תירוץ.
-
- הצטרפות: 03 פברואר 2005, 00:44
- דף אישי: הדף האישי של שני_צו*
בדרך למלחמה
כל קיץ מתכוננים במדינה הזו למלחמה..
בוא נקווה שגם הפעם זה יסתיים בכמה פרישות קולניות מהאתר
בוא נקווה שגם הפעם זה יסתיים בכמה פרישות קולניות מהאתר
-
- הצטרפות: 05 אפריל 2009, 21:21
- דף אישי: הדף האישי של יוטי_בעיר*
בדרך למלחמה
הכללה מטורפת כמובן
לגמרי.
בתור מישהי שחזרה מחו"ל (אנגליה אמנם ולא ארה"ב אבל בין היהודים שם ושם יש קשר אדוק) אני ראיתי את זה הפוך, דוקא אצל הדתיים כיפה סרוגה שם יש יותר שמאלנים ויותר מתנגדים להתנחלויות מבארץ.
אבל זה מה שאני נתקלתי בו.
אנחנו מובלים למלחמה
גם אני חשבתי על זה לפני כמה ימים, זאת התחושה באמת.
לא בגלל אינטרסים (לדעתי) כאלה או אחרים אלא בגלל מדיניות גרועה, אנשים לא חכמים או לא מקצועיים שיושבים בשלטון.
לגמרי.
בתור מישהי שחזרה מחו"ל (אנגליה אמנם ולא ארה"ב אבל בין היהודים שם ושם יש קשר אדוק) אני ראיתי את זה הפוך, דוקא אצל הדתיים כיפה סרוגה שם יש יותר שמאלנים ויותר מתנגדים להתנחלויות מבארץ.
אבל זה מה שאני נתקלתי בו.
אנחנו מובלים למלחמה
גם אני חשבתי על זה לפני כמה ימים, זאת התחושה באמת.
לא בגלל אינטרסים (לדעתי) כאלה או אחרים אלא בגלל מדיניות גרועה, אנשים לא חכמים או לא מקצועיים שיושבים בשלטון.
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
בדרך למלחמה
דוקא אצל הדתיים כיפה סרוגה שם יש יותר שמאלנים ויותר מתנגדים להתנחלויות מבארץ.
נו זה בדיוק מה שאני אומר. מי שמחזיק באמונה אמיתית יודע שרק אלוהים קדוש ולעשות מחפצים משהו קדוש זה בדיוק חילול הקודש. לעומת זאת האדם שמודע לכך שהוא יהודי אבל לא יודע בדיוק למה... עומד נבוך ומנסה להאחז בכל מיני סמלים נבובים.
נו זה בדיוק מה שאני אומר. מי שמחזיק באמונה אמיתית יודע שרק אלוהים קדוש ולעשות מחפצים משהו קדוש זה בדיוק חילול הקודש. לעומת זאת האדם שמודע לכך שהוא יהודי אבל לא יודע בדיוק למה... עומד נבוך ומנסה להאחז בכל מיני סמלים נבובים.
-
בדרך למלחמה
זה אני ממחשב אחר שם למעלה.
-
בדרך למלחמה
אני מאד מקווה שלא אצטרך לברוח. כי אם תהיה סיבה - אברח. עוד לא חוויתי מלחמה כאם, ולא נראה לי שזה יבוא לי טוב.
בעלי אמר לי משהו מאד מפחיד לפני כמה ימים בהקשר לספינות שיצאו מאירן:
"חשוב לזכור שהסיבה היחידה שאני יושב כאן עכשיו היא בגלל שהמשפחה שלי ידעה לברוח בזמן"
ועוד הייתי מעושנת וזה לקח אותי רחוק.
בעלי אמר לי משהו מאד מפחיד לפני כמה ימים בהקשר לספינות שיצאו מאירן:
"חשוב לזכור שהסיבה היחידה שאני יושב כאן עכשיו היא בגלל שהמשפחה שלי ידעה לברוח בזמן"
ועוד הייתי מעושנת וזה לקח אותי רחוק.
-
בדרך למלחמה
אני חושבת שהיינו רואים מאמץ דיפלומטי מול תורכיה, פעילות חירום הסברתית בהיקף משמעותי, פעילויות ציבוריות שירגיעו את התסיסה העולמית נגד ישראל.
אני לא רואה שום הופעה ציבורית מרגיעה, שום נאום לאומה/ לעולם שום כלום.
מסרבים להתנצל על אירועי המשט. למה ? אי אפשר לצאת מזה בדרך דיפלומטית? אי אפשר להרגיע קצת כדי לאפשר פה לאנשים לחיות בביטחון?
אנחנו צועדים בצעדי ענק לקראת מלחמה כוללת עם אירן, תורכיה, לבנון, סוריה. וכל אלה ביחד... מה אומר... לא נשמע טוב.
אני חושבת שהיינו רואים מאמץ דיפלומטי מול תורכיה, פעילות חירום הסברתית בהיקף משמעותי, פעילויות ציבוריות שירגיעו את התסיסה העולמית נגד ישראל.
אני לא רואה שום הופעה ציבורית מרגיעה, שום נאום לאומה/ לעולם שום כלום.
מסרבים להתנצל על אירועי המשט. למה ? אי אפשר לצאת מזה בדרך דיפלומטית? אי אפשר להרגיע קצת כדי לאפשר פה לאנשים לחיות בביטחון?
אנחנו צועדים בצעדי ענק לקראת מלחמה כוללת עם אירן, תורכיה, לבנון, סוריה. וכל אלה ביחד... מה אומר... לא נשמע טוב.
-
בדרך למלחמה
להתנצל, תמיד אפשר. השאלה היא, אם רוצים...
ובאופן כללי, לגבי המלחמות, אם נבחן את העניין, נראה שמי שנשלח אל החזית, רק מפסיד. כמו אותם פעילים על הספינה הטורקית שנשלחו להתעמת עם לוחמי השייטת. מה ההגיון בזה? ממש שלחו אותם אל מוות בטוח. וזאת הנקודה שלי: שלחו אותם. מישהו שלח אותם. וככה זה תמיד עם כל מלחמה.
ומכאן, נותר רק לתהות, מהם השיקולים (ואולי אף האינטרסים) של השולחים?
רמז: במלחמה בעיראק, הלוחמה של ארה"ב הופרטה לידי שתי חברות פרטיות, הליברטון ו- Blackwater]בלקווטר Security Consulting[/po]. החוזה של ממשלת ארה"ב עם שתי החברות הללו מבוסס על מודל כלכלי מתגמל ביותר: cost + 15%, או בתרגום לעברית קלה - החזר הוצאות + 15% שכר טירחה. במצב כזה, ממש לא משתלם לקבלניות להפסיק את הלוחמה... ולמה לממשל זה משתלם? כי הפקידים הבכירים בו מחזיקים באחוזי בעלות ניכרים באותן חברות קבלניות (דיק צ'ייני, דונאלד ראספלד). אך כל זה לא קשור כמובן לנעשה בישראל, אנחנו מקרה מיוחד. ידוע שהעם היהודי נרדף מזה דורי דורות, כך שכל מלחמותיו מוצדקות לעילא דעילא. אך בכל זאת, יש איזה כמה אנטישמים שפיתחו תיאוריית קונספירציה הזויה ומופרכת לחלוטין לגבי איזשהי אפשרות שמא ככה במקרה על הדרך, אולי כן יש איזה מישהו שדופק איזו בוכטה קטנה מכל ענייני fortune]המצב archive[/po]/2005/06/13/8262547/index.htm .
להתנצל, תמיד אפשר. השאלה היא, אם רוצים...
ובאופן כללי, לגבי המלחמות, אם נבחן את העניין, נראה שמי שנשלח אל החזית, רק מפסיד. כמו אותם פעילים על הספינה הטורקית שנשלחו להתעמת עם לוחמי השייטת. מה ההגיון בזה? ממש שלחו אותם אל מוות בטוח. וזאת הנקודה שלי: שלחו אותם. מישהו שלח אותם. וככה זה תמיד עם כל מלחמה.
ומכאן, נותר רק לתהות, מהם השיקולים (ואולי אף האינטרסים) של השולחים?
רמז: במלחמה בעיראק, הלוחמה של ארה"ב הופרטה לידי שתי חברות פרטיות, הליברטון ו- Blackwater]בלקווטר Security Consulting[/po]. החוזה של ממשלת ארה"ב עם שתי החברות הללו מבוסס על מודל כלכלי מתגמל ביותר: cost + 15%, או בתרגום לעברית קלה - החזר הוצאות + 15% שכר טירחה. במצב כזה, ממש לא משתלם לקבלניות להפסיק את הלוחמה... ולמה לממשל זה משתלם? כי הפקידים הבכירים בו מחזיקים באחוזי בעלות ניכרים באותן חברות קבלניות (דיק צ'ייני, דונאלד ראספלד). אך כל זה לא קשור כמובן לנעשה בישראל, אנחנו מקרה מיוחד. ידוע שהעם היהודי נרדף מזה דורי דורות, כך שכל מלחמותיו מוצדקות לעילא דעילא. אך בכל זאת, יש איזה כמה אנטישמים שפיתחו תיאוריית קונספירציה הזויה ומופרכת לחלוטין לגבי איזשהי אפשרות שמא ככה במקרה על הדרך, אולי כן יש איזה מישהו שדופק איזו בוכטה קטנה מכל ענייני fortune]המצב archive[/po]/2005/06/13/8262547/index.htm .
-
בדרך למלחמה
היהודים משוכנעים שהערבים שונאים אותם עד העצם. כל הערבים, זה הרי אצלם בדם, לא? שנאת היהודים היא גנטית, זה דבר ידוע.
אך יש איזה סקר שמסתובב, שבדק את ההביטוי לאותו עיוות גנטי בקרב כמה נדגמים, והגיע למסקנה (המופרכת בעליל, אין שום ספק בכך) ש- 73% מהפלסטינים רוצים שלום . מכיוון שזהו סקר לא רציני בעליל, זה כנראה ההסבר למה אנחנו לא שומעים על זה בתקשורת. וזה מוזר, כי הרי טוענים שהיא בידיים של האליטה הסמולנית:
http://www.mysay.co.il/articles/ShowArt ... ePI=aaaefi
אך יש איזה סקר שמסתובב, שבדק את ההביטוי לאותו עיוות גנטי בקרב כמה נדגמים, והגיע למסקנה (המופרכת בעליל, אין שום ספק בכך) ש- 73% מהפלסטינים רוצים שלום . מכיוון שזהו סקר לא רציני בעליל, זה כנראה ההסבר למה אנחנו לא שומעים על זה בתקשורת. וזה מוזר, כי הרי טוענים שהיא בידיים של האליטה הסמולנית:
http://www.mysay.co.il/articles/ShowArt ... ePI=aaaefi
-
- הצטרפות: 25 יוני 2010, 07:38
בדרך למלחמה
א. הם רוצים שלום כי הם סובלים מהמלחמה, אין לזה קשר לשנאה. אם היו שואלים אותם אם הם מעוניינים שכל היהודים ימותו מחר וישראל תכחד, הם היו שמחים גם לכך.
ב. עם האנשים הפלסטינאים אולי אפשר היה לעשות שלום. הבעיה היא שגם אנחנו והרבה יותר מכך- נעדרי הנהגה בעלת אומץ וחזון ויכולת לייצר שלום.
ג. והבעיה הגדולה יותר היא שכוחות חזקים שלא אכפת להם מסבלם של הפלסטינאים או שלנו כהוא זה, מזרימים כספים ופעילים להמשך המאבק. איראן, סעודיה ועוד.
ב. עם האנשים הפלסטינאים אולי אפשר היה לעשות שלום. הבעיה היא שגם אנחנו והרבה יותר מכך- נעדרי הנהגה בעלת אומץ וחזון ויכולת לייצר שלום.
ג. והבעיה הגדולה יותר היא שכוחות חזקים שלא אכפת להם מסבלם של הפלסטינאים או שלנו כהוא זה, מזרימים כספים ופעילים להמשך המאבק. איראן, סעודיה ועוד.
-
בדרך למלחמה
אז זה אומר שהמשחק נשלט ע"י... אליטה כלשהי? האם היא קשורה לזו הסמולנית, או שזו אחרת, שמתחרה בה? האם אפשר להגדיר אותה כימנית, או שאין לזה שום קשר?
-
בדרך למלחמה
אין מה לעשות. היהודים מבינים רק כח
-
- הצטרפות: 02 יוני 2010, 10:05
בדרך למלחמה
הם רוצים שלום כי הם סובלים מהמלחמה, אין לזה קשר לשנאה. אם היו שואלים אותם אם הם מעוניינים שכל היהודים ימותו מחר וישראל תכחד, הם היו שמחים גם לכך.
אני תמיד נעשית סרקסטית נורא בשעות כאלה, וחייבת לשאול אם היהודים רוצים שלום כי הם אוהבים את הערבים או בגלל תורת הנביאים או... משהו, וגם, האם אנחנו מחכים שהפלסטינים ירצו שלום מהסיבות הנכונות כדי שנסכים לעשות איתם שלום, כלומר יתחילו לאהוב אותנו? ומה אנחנו עושים כדי שזה יקרה?
זה כה נכון, למרבה הצער.
כמו כולם.
כמעט כולם, כן. איזה בעסה.
אני תמיד נעשית סרקסטית נורא בשעות כאלה, וחייבת לשאול אם היהודים רוצים שלום כי הם אוהבים את הערבים או בגלל תורת הנביאים או... משהו, וגם, האם אנחנו מחכים שהפלסטינים ירצו שלום מהסיבות הנכונות כדי שנסכים לעשות איתם שלום, כלומר יתחילו לאהוב אותנו? ומה אנחנו עושים כדי שזה יקרה?
זה כה נכון, למרבה הצער.
כמו כולם.
כמעט כולם, כן. איזה בעסה.
-
בדרך למלחמה
הפלסטינים רוצים שלום כי הם סובלים מהמלחמה
אם כן אז - אנחנו לא רוצים שלום כי אנחנו לא סובלים מספיק מהמלחמות
הנה מה שאומרת נציגת ערוץ 7 באתר:
מסכימה איתם שהיהודים, כרגע, לא ממש נלחמים. מתוך הימין בתקשורת הישראלית
כל מה שעשינו עד עכשו זה לא ממש נלחמים. עד עכשו הפסדנו רק בקטנה. הגיע הזמן למלחמה של ממש, כלומר שנפסיד הכל
אם כן אז - אנחנו לא רוצים שלום כי אנחנו לא סובלים מספיק מהמלחמות
הנה מה שאומרת נציגת ערוץ 7 באתר:
מסכימה איתם שהיהודים, כרגע, לא ממש נלחמים. מתוך הימין בתקשורת הישראלית
כל מה שעשינו עד עכשו זה לא ממש נלחמים. עד עכשו הפסדנו רק בקטנה. הגיע הזמן למלחמה של ממש, כלומר שנפסיד הכל
-
- הצטרפות: 29 יוני 2009, 00:42
בדרך למלחמה
מדהים עד כה קשה לנו לוותר על התבניות שבהן אנחנו רגילים להשתמש כדי לשפוט את המציאות ולהבין אותה.
ברגע שמישהו מציע הסתכלות אחרת על דברים אנחנו פשוט לא מגיבים.
ברגע שמישהו מציע הסתכלות אחרת על דברים אנחנו פשוט לא מגיבים.
-
בדרך למלחמה
או שזה הזמן למות או שזה הזמן רק לשלם את המחיר.
בדרך למלחמה
או שזה הזמן לנשום או סתם להתייאש בתוך מיטה.