ארומתרפיה ושמנים

בת_ההרים*
הצטרפות: 22 ינואר 2003, 12:24

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי בת_ההרים* »

בתרסיס את מתכוונת לתרסיס בחלל החדר, נכון?
כן (-:

הגיעו אלינו כינים בדרך לא ברורה
לא להשתמש בשמן עץ התה ורוזמרין לפני גיל שנה. לא כטיפול בכינים. הכי פשוט ובטוח-לקנות כזה קרם לחות ללא שטיפה ולמרוח טוב על השיער ולעבור עליו עם מסרק כינים.לחזור על הטיפול כל יומיים במשך שבועיים.
פיצה_והתוספות*
הצטרפות: 28 מרץ 2005, 22:52

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי פיצה_והתוספות* »

לא להשתמש בשמן עץ התה ורוזמרין לפני גיל שנה.
למה? מה זה עושה?
בת_ההרים*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי בת_ההרים* »

כי זה חזק מידי למערכת החיסון והעצבים של פעוטות בגיל הזה ויכול לעורר תגובות אלרגניות. שמן עץ התה אפשר להשתמש אבל כדי למגר כינים את צריכה כמות גדולה יותר מזו שמותרת לגיל הזה.
פיצה_והתוספות*
הצטרפות: 28 מרץ 2005, 22:52

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי פיצה_והתוספות* »

תודה! את יכולה לצרף לי הפניה לחומר קריאה בנושא?
קליפת_השומשום*
הצטרפות: 31 אוגוסט 2005, 11:38

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי קליפת_השומשום* »

אני מצטערת על הדקדקנות אבל אני חייבת לברר בעניין ההימנעות משימוש יומיומי בשמנים בשיטה של עיסוי - אם אני מפיקה/קונה קרם לחות לפנים המכיל שמנים אתריים וכמובן שהוא לשימוש יומיומי - האם יש כאן בעייה? ויש בספר גם מתכון למי פה לשטיפה - האם אפשר להשתמש כל יום?
בת_ההרים*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי בת_ההרים* »

תודה! את יכולה לצרף לי הפניה לחומר קריאה בנושא?
כמעט כל ספר הדרכה בנושא ארומתרפיה.לא הייתי סומכת על אתרים מסחריים של חברות שיווק של שמנים אתרים כי שם אין פירוט מדוייק של מינונים וגיל. אני למדתי את הנושא ולכן מרגישה בטחון לענות לך בוודאות.
חייבת לברר בעניין ההימנעות משימוש יומיומי בשמנים בשיטה של עיסוי
תראי,זה לא שאם תעסי את עצמך כל יום בשמן לבנדר תסבלי או חלילה תתרחש תגובה שלילית בגוף.אבל כמו כל תרופה/חומר זר לגוף,אם הגוף והנפש מתרגלים לחומר אזי האפקט שלו נחלש. עכשיו אם אנחנו רוצות להשתמש בשמנים כדי לקבל תוצאה/השפעה לא יהיה נכון להשתמש לאורך זמן. אביא לך דוגמא מהחיים שלי.כשילדיי מקוררים וגדושים ליחה אני מעסה את בית החזה והגב שלהם בתערובת שאני מכינה משניים שלושה שמנים שעוזרים נקודתית.אבל אני לא מעסה למשך יותר מכמה ימים ולפעמים אפילו עושה יום כן יום לא. נראה לי,לפחות,שלזה התכוון המשורר (-:
יהללוך_מלאכים*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2005, 14:07
דף אישי: הדף האישי של יהללוך_מלאכים*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי יהללוך_מלאכים* »

הי בת הרים נחמד לי למצוא אותך פה, רוצה לשתף את כל המומחיות בקטע שהיה לי בהריון, מחודש שלישי רבעי התמכרתי לריח הלבנדר המעולה וזה אומר שמעבר למבער בבית, היה לי בתיק תמיד בקבוקון קטן של לבנדר ומידי פעם הייתי מסניפה או מטפטפת טיפה על היד ומסניפה - באופן קבוע מיידי ורציף חברה ממש נלחצה ממני, ואני לא הייתי בקטע של לחקור וללמוד את הנושא, הרגשתי שזה עושה לי טוב מרגיע אותי ופותח אותי מבפנים,ולכן לא דאגתי ( מאד מאד מעורר אותי מינית). כשהכנו את תיק הלידה ברור שהיה בקבוקון של לבנדר, והפלא בשעת הצירים החזקים בעלי הציע לי הסנפה או מריחה קלה ודחיתי את זה. היום ארבעה חודשים אחרי הלידה עדיין אוהבת את הריח אבל כבר לא מכורה לו .... מה אתן אומרות? ועוד שאלה קטנה יתושים מאד אוהבים אותי יש לכם איזה פיתרון שקשור לשמנים.
תודה אה
יערת_דבש*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2003, 00:10
דף אישי: הדף האישי של יערת_דבש*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי יערת_דבש* »

יש שמן שנקרא "לוס מוסקיטוס" נגד יתושים של primavera life.
אותי הוא מציל.
אני מטפטפת על המיטה ולא בהכרח עלי.
והכיף הוא, שהוא לא הורג את היתושים, אלא פשוט מזמין אותם לחפש במקום אחר...
בת_ההרים*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי בת_ההרים* »

לגבי יתושות.אפשר להבעיר בחדר שבו נמצאים או ישנים מבער שמים עם שמן אתרי גרניום ו/או ציטרונלה. לא כדאי לשים את המבער בחדר בו ישנים כל הלילה אלא לסלק את היתושות לפני שנכנסים לישון ולהניח את מבער השמנים בכניסה לחדר. וחוץ מזה השמן שיערת דבש המליצה עליו נשמע על הכיפאק.
היום ארבעה חודשים אחרי הלידה עדיין אוהבת את הריח אבל כבר לא מכורה לו .... מה אתן אומרות?
אני חושבת שזה יותר פשוט ממה שאת חשבת. בהריון יש לנו צרכים אחרים מאשר בלידה בפועל ולאחריה. כנראה שבהריון זה עשה לך טוב ובלידה לא. עניין של אנרגיות והורמונים (-:
יהללוך_מלאכים*

ארומתרפיה ושמנים

יערת, היכן ניתן לקנות את השמן. בת הרים תודה, ולי יש בעיה עם מבערים אני מתה עליהים כן, אבל או שאני לא משתמשת בהם נכון ... שמים מים(ניסיתי גם מינרלים) מטפטפת שמן (וכבר טיפטפתי כמויות) אז בהתחלה יש ריח טוב אח"כ זה נעלם האמת מהר מדי, והמים מתאדים מהר מאד ועד שאני שמה לב יש ריח של שרוף. מה עושים? ועוד דבר אחרון באיזה שמן טוב לעסות תינוקת מדהימה בשביל הכיף והנינוחות. ותודה תודה
בת_ההרים*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי בת_ההרים* »

ועוד דבר אחרון באיזה שמן טוב לעסות תינוקת מדהימה בשביל הכיף והנינוחות
תינוקת בת כמה? בגדול השמן הכי מתאים,זמין וזול באופן יחסי הוא לבנדר. טיפה לכל כף שמן נשא(רצוי שקדים).
יערת_דבש*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי יערת_דבש* »

יהללוך, אחלה שם, השמן שציינתי הוא של אחת החברות המובילות הנמכרות בארץ לשמנים ארומתרפיים.
תמצאי אותה בכל חנות טבע או עידן חדש.

אגב, להיות מכורה לניחוח-
אני מכורה עכשיו- לא כל יום, אבל יש ימים ש- למרווה מרושתת.
מי יכולה לספר לי מה זה אומר?
בת_ההרים*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי בת_ההרים* »

מרווה מרושתת (קלארי סייג')הוא שמן מאד "נשי".טוב למשל להרגעת כאבי ווסת ומשמש בלידה.בעלת השפעה מרגיעה על עוויתות במעיים.ברמה האנרטית מרגיע ומשמש כשמן בעל תכונות נוגדות דיכאון. ממקד את עצמת הראייה של העין השלישית.
יערת_דבש*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי יערת_דבש* »

תודה http://julien.coron.free.fr/[po]my icons[/po]/16/fish-yellow.png
מונו_נוקי*
הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי מונו_נוקי* »

מישהו לאחרונה דיבר עם עומר הגליל? האתר שלהם אינו עובד ואין תשובה בטלפון.
בת_ההרים*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי בת_ההרים* »

אני לפני חודש וחצי בערך.
יהללוך_מלאכים*

ארומתרפיה ושמנים

אז אף אחד לא ענה לי אם אני משתמשת נכון במבער, ולמה כל כך מהר מתאדים לי המים ככה שכל חצי שעה יש ריח של שרוף אולי בגלל שאני מטפטפת המון שמן? (גם אם זו שאלה מפגרת תסלחו לי)
תודה בת הרים התינוקת המדהימה שלי בת 4 חודשים, ומה רע היא ספגה ריח של לבנדר בכל תשעת החודשים של ההריון(הייתי מכורה זוכרת), אז היא בטח תתענג על הטוב והמוכר
יערת_דבש*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי יערת_דבש* »

יהללוך,
אמורים לטפטפ כ-3-4 טיפות במבער. בדר"כ יש התאמה בין גודל הכלי עבור המים, לגודל ומשך זמן הבעירה של נר למבער.
כמה טפטפת?
ובשאלת הריח, אחת הבעיות עם החוש הזה (המופלא), היא שהמשתמש מתרגל והסביבה שלא רגילה מריחה באמת.
זה לא אותו הדבר להכנס לבית עמוס ריח כלשהו (בישול, קטורת, שמן או סירחון) ולהיות בו.
בת_ההרים*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי בת_ההרים* »

לחדר גדול ננח סלון שמחובר למטבח אפשר עד 12 טיפות למבער.לחדרים קטנים 3-5 טיפות.
עדיף מבער מחומר טבעי כמו חרס והכי חשוב לוודא שאין בו נקבוביות כאילו כי אז יכול להיות אפקט ריח שרוף. חצי שעה להתאדות כל המים זה מהר מהר מידי. אצלי זה מחזיק לפחות 4 שעות.

לעיסוי תינוקת בת 4 חודשים בשמנים אתרים זמינים מבחינת מחיר הכי כדאי לוונדר ומנדרין. קמומיל רומי מומלץ ביותר אבל מחירו מאד יקר-כמאה שקלים לבקבוקון פצפון p-:
ה_עוגיה*
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

אורזת בגדים וספרים לאכסון של כמה חודשים.
מה כדאי להוסיף (שמנים וצמחים מיובשים) כדי שאמצא אותם במצב טוב כשאחזור?
משהו שדוחה חרקים מכל הסוגים...
בת_ההרים*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי בת_ההרים* »

לבנדר ורוזמרין-רצוי צמחי מרפא מיובשים אורזים בגזות.
גחלי_לית*
הצטרפות: 18 נובמבר 2004, 12:33
דף אישי: הדף האישי של גחלי_לית*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי גחלי_לית* »

האצבע שלי עברה פציעה די קשה, לפני חודש וחצי. (פירטתי בדף חרדות בעקבות אשפוז , ובדף האם לקחת אנטיביוטיקה) .

החתול שלי נשך אותי חזק ועמוק (דבר שדרש אישפוז בעקבות זיהום שהתפתח באצבע).
האצבע עדיין לא חזרה למראה המקורי (נפיחות) ולתיפקוד מלא, יש שיפורים כל הזמן בתיפקוד ובמראה אבל נורא איטיים.

הרופא המומחה שראיתי אתמול המליץ על מסאג'ים גם כדי לעזור להוריד את רקמת הצלקת שהתפתחה על איזור המפרק באצבע, וגם כדי להחזיר את העצב לתיפקוד, שבקצה האצבע עדיין לא חזר לחלוטין, כלומר יש תחושה באצבע, אבל זו תחושה חלקית... (קצת קשה להסביר את התחושה המוזרה).

והשאלה היא:
חשבתי אולי לקנות שמן בסיס כלשהו (האם שמן שקדים מתאים?) להוסיף לזה כמה טיפות שמן לוונדר, ולעסות את האצבע בתערובת הזאת האם זה נשמע מתאים?
האם כדאי גם כמה טיפות של שמן קמומיל (זה הוצע לי בדף האם לקחת אנטיביוטיקה, אבל בתוך כוס עם מים) .

בנוסף אוסיף שהרופא המליץ לי להשרות את האצבע במים חמים עם מלח בישול למשך 15 דק' 3 פעמים ביום כל יום, ולפעמים הוספתי 3-4 טיפות שמן לבנדר (כי שמעתי שזה טוב לפצעים בעור) האם להמשיך להוסיף את הלבנדר?

זו לא פעם ראשונה שאני מוצאת שהגוף שלי מחלים באופן די איטי,
האם זה באמת קצב איטי? אם כן למה זה מחלים כ"כ לאט? ואיך אפשר לזרז את קצב ההחלמה?

תודה
וגמר חתימה טובה

אשמח לקבל תשובה, אבל אני מאוד מעדיפה שהתשובה לא תיכתב במשך יום כיפור
תודה{@
בת_ההרים*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי בת_ההרים* »

חשבתי אולי לקנות שמן בסיס כלשהו (האם שמן שקדים מתאים?) להוסיף לזה כמה טיפות שמן לוונדר, ולעסות את האצבע בתערובת הזאת האם זה נשמע מתאים?
נשמע טוב. הרשי לי להמליץ לך על שמן גלעיני משמש בתור שמן בסיס מכיוון שהוא עשיר יותר בויטמינים משקמי עור.היחס הוא 2 טיפות לבנדר לכל כפית שמן נשא. בהנחה שאת לא בהריון.
ולפעמים הוספתי 3-4 טיפות שמן לבנדר (כי שמעתי שזה טוב לפצעים בעור) האם להמשיך להוסיף את הלבנדר?
אפשר. לבנדר הוא שמן עדין ומשקם.

בנוסף-כדאי לחפש שמן קלנדולה טוב כשמן נשא,להוסיף לו לבנדר כאמור ולעסות. הקלנדולה משקמת עור בצורה יוצאת מן הכלל. אפשר גם פשוט לקנות משחת קלנדולה ולעסות את המקום פעם ביום.

האם זה באמת קצב איטי? אם כן למה זה מחלים כ"כ לאט? ואיך אפשר לזרז את קצב ההחלמה?
לא יודעת כי אני לא מכירה אותך מספיק טוב.אבל לא יזיק לתחזק את הגוף מכיוון התזונה;ירקות עליים ירוקים,ירקות כתומים,ברזל.
גמר חתימה טובה.
אורחת*
הצטרפות: 26 אוקטובר 2003, 18:19

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי אורחת* »

יש לי שאלה, אשמח מאוד אם מישהי כאן יודעת. אני לא מבינה כלום בארומתרפיה אבל משתגעת על ריח של ורדים, יש לי בגינה המון ורדים בכל הצבעים שהמשותף לכולם הוא שיש להם "ריח של שושנים" שאני מסוגלת להסניף יומם ולילה. אי לכך, בטיפשותי, שמעתי שיש שמן "רוז אבסולוט" ובהזדמנות הראשונה קניתי אותו. חשבתי שזה יהיה כמו בושם. הקטע הוא שהוא מאוד מרוכז. עלה לי בקבוקון קטן 220 שקל. ניסיתי כמה טיפות בשמן שקדים, ניסיתי טיפה במים מזוקקים (קראתי בעיתון שזה מי פנים טובים) . נאדה. הריח סביר, אבל לא "שושנים". בקיצור - אם מישהי יודעת מה ואיך עושים שיהיה ריח טוב מהשמן הזה אני אודה לה מאוד.
יערת_דבש*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי יערת_דבש* »

יכול להיות ששווה לברר למה את זקוקה לריח הזה.
אני לא מומחית בשמנים, יש כאן אחרות, נראה אם יש להן משהו מחכים לומר.
בת_ההרים*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי בת_ההרים* »

עדיף לך תמצית ריח וורדים/שושנים(יש בחנויות פיצ'פקעס כאילו יחד עם מבערים ונרות) ולא את השמן האתרי עצמו שהוא בעל התכונות המרפאות של הצמח ופחות בעל איכויות ניחוח.חוץ מזה תוסיפי למבער שמנים(יש הסבר למעלה)3-5 טיפות ותראי מה נהיה בריחות....
אורחת*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי אורחת* »

איזה כיף, באתי לראות אם יש תגובות לשאלה שלי ובאמת יש. אתן חמודות.
יערת דבש : אני מבינה מה את אומרת. גם אני חשבתי על זה. חרשתי באינטרנט על הנושא לפני שפניתי כאן וגם שאלתי כל מי שאפשר לשאול. אומרים ששמן ורדים עוזר לעוררות מינית, למשל. ולכל מיני בעיות נשיות. אוי לפאדיחה. ואוי כמה שזה נכון לגבי. אז אולי יודעים פה איך משתמשים בזה כדי שיועיל? בעלי מאוד ישמח.
בת ההרים : יש לי תמציות ריח ורדים מכל חנות פיצ'יפקעס שאי פעם דרכתי על מפתנה, וכמובן מבערים לרוב. הקטע הוא שבתמציות הזולות הריח מאוד מזכיר את הספריי של בית שימוש. לא נעים בכלל.
נקודה למחשבה. יש לי בושם בשם JOY של ז'אן פאטו שעשוי מפרחי יסמין. זה בושם קלאסי בלי תמציות מלאכותיות, שמייצרים אותו כבר איזה שמונים שנה בערך. זה ממש ריח נעים ויוקרתי של יסמין בערב קריר. אני יודעת, כי יש לי שיח יסמין. אני רוצה כזה אבל עם ריח ורדים. חיפשתי בחמש ארצות באירופה כבר ועוד לא התייאשתי. אני יודעת שאי שם מחכה לי בדיוק הריח שאני רוצה בתוך בקבוק. אני מקווה שאני לא מייגעת אתכן עם האובססיה הזאת. תודה שעניתן לי ומקווה שתענו לי שוב.
בת_ההרים*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי בת_ההרים* »

ניסית להבעיר את השמן עצמו במבער?
עוד אפשרת זה לפני הסקס להכנס לאמבט נעים וחמים שלתוכו טפטפת 3 טיפות תוכ'ד מילוי המים.
לי_אורה*
הצטרפות: 12 אפריל 2005, 19:07
דף אישי: הדף האישי של לי_אורה*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי לי_אורה* »

יש לי בקבוק עם ריח ממש משגע של ורדים (לטעמי, מקווה שזה יהיה גם לטעמך). הריח מאוד עמוק, מזכיר ריח של ורדים אדומים-כהים שירד עליהם גשם, ריח טבעי (מאוד לא דומה לספריי של הנוחיות). אני לא "מבזבזת" אותו על מבער (הרי צריך למהול במים וכו') - אלא כשמתחשק לי אני פשוט מריחה מהבקבוק.

לא זוכרת היכן קניתי אותו, כנראה באחת מחנויות הטבע או אולי בבית מרקחת הומאופטי. על הבקבוק יש מדבקה לבנה שעליה כתוב בכתב יד: "ורד מיצוי 30 מיל'"
בתחתית המדבקה יש פס ירוק שבו מודפס כך:
המכון לרפואה אלטרנטיבית טבעונית בע"מ
שיווק: גוילי תעשיות מושב בני עטרות, משק 10 טלפון 03-9791335

תתקשרי אליהם ותשאלי היכן הם מוכרים את זה.

אגב, ניסית להריח את הרוז אבסולוט ישירות מהבקבוק (כלומר בלי לערבב בשמן נשא)?
יערת_דבש*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי יערת_דבש* »

אורחת,
קראת את "הבושם"? את מזכירה לי אותו.

כל הכבוד על הנחישות,
<יערת בעד אובססיות לדברים קטנים ואהובים>
אורחת*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי אורחת* »

בנות, אתן נהדרות, באמת. זה כל כך נעים לשוחח על דברים אהובים עם אנשים נחמדים.
בת ההרים : ניסיתי גם ניסיתי בעבר וכדי שתשובתי פה תהיה רצינית- ברגע זה ניצב פה לידי על השולחן מבער, שאפילו רחצתי אותו קודם כדי שלא יתערבב לי עם המשקע שנשאר מריחות הווניל וכו' שהילדים אוהבים. הריח מאוד נחמד, קצת "שאנטי" כזה. באמת מרגיע. הכל טוב. רק "שושנים" זה לא ממש.
אני חושבת שהאפקט של הקור הוא חשוב פה. החימום במבער לוקח את זה למקום אחר. הנה גם לי אורה פה תיארה יפה : ניחוח של ורדים אדומים שירד עליהם גשם. האמבטיה, שוב, זה מאוד מאוד נעים. הרגשתי שזה משמח אותי. מענג. עושה אותי נוחה ורגועה ומבסוטה. ואכן, סקס ממש מתבקש אחרי זה. אז מבחינתו זה עושה את העבודה ואני אמשיך להשתמש בזה. זה טוב.
עכשיו נותר לי רק למצוא את הריח המדויק שנפשי מחפשת.
לי אורה : תודה מקרב לב על המידע החשוב. מחר אני אתחיל במצוד אחר הורד מיצוי, ותסמכי עלי שאני אמצא אותו. ולא זו בלבד שניסיתי להריח את הרוז אבסולוט הבוגדני שלי ישירות מהבקבוק- אני מריחה אותו ברגע זה כדי להנות משלל הריפויים שקראתי באינטרנט שזה עושה. זה ריח טוב, אבל כבד מאוד. מעין ורד גולמי, לא כמו הפרח.
יערת דבש : לא קראתי את הספר הזה, השבוע אלך לסיפריה ואקח אותו. את יודעת שמתוך הדברים שכתבת לי פעם שעברה, על כך ששווה לבדוק למה אני כל כך רוצה את הריח הזה, פתאום קלטתי שהתשוקה הזאת לריח הזה זה כאילו הגוף מאותת מה הוא צריך. כמו שפעם היו סיפורים על ילדים שאכלו סיד מהקירות כי היה חסר להם סידן. מאוד מעניין.
לי_אורה*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי לי_אורה* »

ועצה מתבקשת: האם יש לך גינה ואת יכולה לשתול שם שיח ורדים? ואם לא, האם את יכולה לקנות במשתלה עציץ גדול עם ורדים? אני לא יודעת אם ורדים יכולים לגדול בתנאים ביתיים ואני לא יודעת מה התנאים בבית שלך מבחינת אור, רוח וכו'. אבל שווה לשאול ולהתייעץ. אם אין לך גינה, אז כדאי להתקשר למשתלה ולהתייעץ איתם אם אפשר לגדל ורדים בבית ולתאר את התנאים בבית שלך וכו'.

ומאז שקראתי את הודעתך כל הזמן בא לי להריח את בקבוק מיצוי הורד שלי. הכל בגללך (-:
לי_אורה*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי לי_אורה* »

בת הרים, מה ההבדל בדיוק בין מיצוי לבין שמן אתרי?
מה המשמעות של מיצוי, כלומר מהו התהליך של מיצוי?
האם גם במיצוי של פרח מסוים ניתן להשתמש באותה דרך כמו שמן אתרי (על מבער, מריחה על העור בתוספת שמן נשא וכו')?
בת_ההרים*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי בת_ההרים* »

במיצוי למעשה מצמצמים את הצמח לכדי תמצית. ז'א שחולטים אותו ומבשלים(בכלים מיוחדים וסטריליים) עד למינימום האפשרי שעדיין משמר את מרכיבי הצמח הפעילים אבל "מעצים" אותם. המיצוי מאפשר לנו להשתמש גם בחלקים היותר "קשים" של הצמח כמו שורשים,קליפות וזרעים.
שמנים אתרים מופקים גם בתהליך של מיצוי מתוך חלקי הצמח(עלים,גבעולים,פרחים,שורשים,קליפות)אבל כאן אנחנו מעוניינים אך ורק בשמן שמכיל הצמח.בטבע קיים שמן בצמח בריכוז של 5% לכל היותר ולכן יש צורך בכמות גדולה של צמח כדי להפיק רק שמן. לכן גם אסור להשתמש בשמנים אתרים בצורה לא מדוללת. אגב,הסיבה ששמן הרוז אבסולוט כל כך יקר היא כי נדרשת כמות אדירה של פרחים בכדי להפיק רק שמן אתרי.כך גם יסמין או קמומיל. מצמחים אחרים קל יותר למצות רק שמן מכיוון שהוא קיים בהם בריכוז יותר גבוה(למשל לבנדר,אורן או עץ התה).
מיצוי הוא על בסיס מים ולכן לא משתמשים בו באותה צורה כמו בשמן אתרי(שמתפרק בחום-נדיף). מיצוי מתאים יותר לנטילה דרך הפה או כבסיס לקומפרס. אבל עדיין צריך לשמור על מינונים נכונים ובהתאם לגיל ולמצב הגופני של המשתמש(הריון,לחץ דם,מערכת עיכול וכד').
לי_אורה*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי לי_אורה* »

תודה רבה! {@ {@

(לפרחים המסכנים לא כואב שחולטים אותם? אני רצינית. קראת את "החיים המסתוריים של הצמחים"?)

ולכן יש צורך בכמות גדולה של צמח כדי להפיק רק שמן. לכן גם אסור להשתמש בשמנים אתרים בצורה לא מדוללת.
מדוע העובדה שצריך כמות עצומה של צמח כדי להפיק שמן היא הסיבה לכך שאסור להשתמש ברוב השמנים האתריים בצורה בלתי מדוללת? משום שהאפקט חזק מדי? תמיד חשבתי שאסור להשתמש בצורה בלתי מדוללת משום שזה עלול לשרוף את העור וכו'.

ויש לי שאלות נוספות:
  • בניגוד למיצוי שהוא על בסיס מים, שמן אתרי הוא על בסיס אלכוהול, נכון?
  • האם מותר להשתמש במיצוי של פרח (למשל במיצוי הוורד) כבושם, כלומר פשוט למרוח אותו על העור, או שצריך לדלל בשמן נשא?
  • האם יש הבדלים מבחינה תירפויטית אם מריחים מבקבוק המכיל מיצוי של פרח מסוים לבין אם מריחים שמן אתרי של אותו פרח? או אם עושים קומפרס עם מיצוי של פרח מסוים לבין אם עושים קומפרס עם שמן אתרי של אותו פרח?
  • ושאלה בנושא אחר: מה לדעתך עדיף לטיפול בעור: שמן קלנדולה או קרם קלנדולה?
בת_ההרים*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי בת_ההרים* »

מדוע העובדה שצריך כמות עצומה של צמח כדי להפיק שמן היא הסיבה לכך שאסור להשתמש ברוב השמנים האתריים בצורה בלתי מדוללת?
לא בכל סוג צריך כמות עצומה של בצמח. תלוי מאיזה חלקים מזקקים את השמן. מפרחים צריך כמות גדולה,לצורך העניין.אבל זו לא הסיבה שחובה לדלל. הסיבה היא שהחומרים הכימיים הפעילים בשמן האתרי הם כל כך מרוכזים שחובה למהול את השמן כדי לדלל אותו.כדי להמחיש;נניח שיש לך סירופ נגד שיעול-את לא תשתי את כולו בבת אחת....
בניגוד למיצוי שהוא על בסיס מים, שמן אתרי הוא על בסיס אלכוהול, נכון?
לגמרי לא. מיצוי באלכוהול נקרא טינקטורה. שמן אתרי הוא שמן נדיף שהופק מחלקים של צמח.
האם מותר להשתמש במיצוי של פרח (למשל במיצוי הוורד) כבושם, כלומר פשוט למרוח אותו על העור, או שצריך לדלל בשמן נשא?
מיצוי על בסיס מים לא כדאי למהול בשמן נשא. מים-שמן,לא הולך יחד. אפשר למרוח טיפה שתיים כבושם.צריך להזהר יותר אם נוטלים בנטילה פנימית.
האם יש הבדלים מבחינה תירפויטית אם מריחים מבקבוק המכיל מיצוי של פרח מסוים לבין אם מריחים שמן אתרי של אותו פרח? או אם עושים קומפרס עם מיצוי של פרח מסוים לבין אם עושים קומפרס עם שמן אתרי של אותו פרח?
שאלה טובה.ונראה לי שהאורחת ענתה בעצמה על השאלה-מסתבר שיש. אני מתארת לעצמי שתהליך ההפקה השונה,הריכוז של החומרים הפעילים-כל זה משנה את האפקט התראפוטי.למעשה זה כמו לשתות חליטת נענע/מנטה או להשתמש בשמן האתרי מסוג מנטה. האפקט של האחרון יהי חזק פי עשרות מונים.
ושאלה בנושא אחר: מה לדעתך עדיף לטיפול בעור: שמן קלנדולה או קרם קלנדולה?
מנסיוני האישי,תלוי למה ומתי. לעור מגורה עם אדמדמת אני מעדיפה קרם. ליובש או סיכוך העור-שמן.
<כיף לי לענות לך>
בת_ההרים*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי בת_ההרים* »

לפרחים המסכנים לא כואב שחולטים אותם? אני רצינית. קראת את "החיים המסתוריים של הצמחים"?
את יודעת שיש שמנים אתרים כמו נרולי (ועוד כמה שאני לא סגורה כרגע על השמות)שהולכים ונעלמים מהעולם בגלל הכמות האדירה של פרחים שצריך כדי להפיק בקבוקון שמן אתרי אחד? אני חושבת שגם שמנים כמו יסמין או רוז אבסולוט ממשיכים להפיק רק בגלל תעשיית הקוסמטיקה...מבחינה אקלוגית זה די מזעזע...
לי_אורה*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי לי_אורה* »

תודה רבה מאוד על כל התשובות ועל ההבחנות החשובות {@ {@ {@ {@
<היה לי ממש כיף לשאול אותך (-: >
(לפרחים היפים האלה יש בוודאי ריח נפלא. תריחי, ממש ארומתרפיה (-: )

מבחינה אקלוגית זה די מזעזע מאוד מזעזע! ובהקשר לכך פתאום חשבתי גם על כל הקריסטלים שחוצבים מהאדמה. אני לא בטוחה שזה טוב לאדמה (ואני דווקא אוהבת קריסטלים). באמת חבל שמה שמועיל לנו כל כך כמו הפרחים וכו' מופק בדרך שמזיקה מבחינה אקולוגית. אולי הפתרון הוא לגדל הרבה מאוד פרחים שמהם רגילים להפיק את השמנים האתריים וגם את הבשמים ולקצור רק את חלקם.
בת_ההרים*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי בת_ההרים* »

אולי הפתרון הוא לגדל הרבה מאוד פרחים שמהם רגילים להפיק את השמנים האתריים וגם את הבשמים ולקצור רק את חלקם
כן,משו כזה. אולי "התעשייה" צריכה להבחין בין שמנים שדרושים לנו למטרות ריפוי ושעלות הפקתם זולה יחסית לבין שמנים שאין עליהם "חובת הפקה" ועלות ההפקה יקרה מאד. אבל זו אוטופיה,חזון אחרית הימים. money talks. עוד אפשרות היא להשתמש במיצוי או חליטה במקום בשמן.לדוגמא,שמן רוז אבסולוט משמש בלידות כי הוא מרגיע ומקדם את הלידה. אולי היה מספיק ליולדת להריח ממיצוי כמו זה שיש לך...
לי_אורה*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי לי_אורה* »

מסכימה מאוד! |Y|
אמא_של_אופק*
הצטרפות: 13 יולי 2001, 23:15
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_אופק*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי אמא_של_אופק* »

קניתי שמן נרולי של פיור אויל אתמול בסופר-פארם, כהכנה ללידה ועכשיו קראתי שהוא סינטטי?? הוא עלה כמעט 50 ש"ח! האם שמנים אתרים של פיור אויל הם טובים? הם פשוט הכי זמינים לי... אני מתכננת לקנות גם ורד, יסמין ופטשולי.
בת_ההרים*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי בת_ההרים* »

אמא של אופק יקרה,
כן. שמן נרולי אמיתי כמעט ולא ניתן להשיג ומחירו יקר ביותר. בגלל עלות ההפקה ובגלל שהצמח הופך להיות נדיר יותר ויותר. תקראי את הדיון ממש כאן מעל,מאד רלוונטי. בדרך כלל מה שמוכרים כשמן נרולי הוא תחליף זהה מבחינה כימית. כדאי להשתמש בו במבער השמנים.בגדול השמנים של פיוראויל הם בסדר. הייתי ממליצה לך ליצור קשר עם "עומר הגליל"-יש מס' טלפון למעלה בדף וגם קישור לאתר שלהם. יש להם שמנים באיכות מעולה והם ישלחו לך הביתה. אני קצת תוהה למה לך כל כך הרבה שמנים יקרים מאד כהכנה ללידה? זה נראה לי "מוגזם לאללה". רוז אבסולוט או יסמין יעלו לך מעל 200 שקלים לבקבוקון! באיזו הכנה את מעוניינת? עיסוי פרינאום? עיסוי בזמן הלידה?
למשל...אפשר להכין תרכובת עיסוי מעולה ללידה משמן גרניום ומרווה מרושתת. או לבנדר עם מרווה מרושתת. אפשר קמומיל רומן שהוא גם יחסית יקר אבל קצת פחות ואז ישאר לך גם לשימוש ביתי עם התינוק/ת(כאבי בטן,כאבי צמיחת שיניים).
בעצם אני מנסה לתת לך טיפ של-אל תסחפי עם שמנים יקרים מידי ורבים מידי. לא חובה.
אמא_של_אופק*

ארומתרפיה ושמנים

תודה בת ההרים, בלידה הקודמת שלי השתמשתי לעיסוי הגב התחתון בשמן שקדים עם לוונדר ורוזמרין, ושמן תפוז לשפתיים. הפעם אני רוצה "להשקיע " בשמנים עם ריחות טובים, נרולי מריח מעולה אבל אם הוא לא טבעי כדאי להשתמש בו לעיסוי? הם לא אמורים לכתוב שזה לא שמן אתרי מקורי? חשבתי לשלב אותו עם יסמין, אבל אם זה כ"כ יקר אולי אתפשר... שמן קמומיל חשבתי להכין לבד משמן שקדים ופרחי קמומיל, אוכל לעסות בזה תינוק?
בת_ההרים*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי בת_ההרים* »

שמן קמומיל חשבתי להכין לבד משמן שקדים ופרחי קמומיל, אוכל לעסות בזה תינוק?
זה רעיון נהדר וגם מתאים לתינוק רק שימי לב זה לא שמן אתרי אלא שמן צמחי. שמן אתרי הוא מיצוי מרוכז מאד מכמות גדולה של הצמח. אגב, על אותו עיקרון שחשבת להכין עם קמומיל את יכולה גם עם קלנדולה-מעולה לתינוקות.
אם את משקיעה רק בגלל הריח זה ממש לא משתלם. אם את רוצה את הינוחח את יכולה לקנות תמציות של יסמין ולשים במבער השמנים. יש דיון מיוחד עבורך כאן למעלה לגבי תמצית וורדים וכ'ו.
אמא_של_אופק*

ארומתרפיה ושמנים

שוב המון תודה, היום ראיתי שבחנות הטבע השכונתית יותר זול מאשר בסופר-פארם ויש הרבה יותר מבחר, כאמור אני זקוקה לשמנים לעיסוי ללידה ולאחריה אולי סוף סוף אלמד את הנושא לעומק.
כוויה_דרגה_ב'*
הצטרפות: 13 נובמבר 2005, 16:15

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי כוויה_דרגה_ב'* »

אשמח לקבל מידע לטיפול בשמנים צמחיים וארומתיים בכוויה בדרגה ב' אצל מבוגר. נעשו כבר רטיות עם לבנדר שהוריד את השלפוחיות ועכשיו הכוויה מתחילה להגליד בחלקים מסוימים. מה יכול לסייע להגלדה מהירה של הפצע והחלמה של העור? אמרו לי ששמנים עם ויטמין E יעזרו, יש אולי המלצה ספיציפית. תודה רבה.
בת_ההרים*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי בת_ההרים* »

למיטב ידעתי לא מומלץ להשתמש בשום שמן צמחי,עשיר ככל שיהיה בויטמינים,בטיפול בכוויות. כדאי להתמקד בשיקום העור מהצלקת.שמנים אתרים שמומלים לשימוש ברטיות הם לבנדר וקמומיל(רומי או גרמני). אם זה יהיה רלוונטי פנו אליי למינונים יותר מדוייקים.מה שעוד יכול לעזור לאחר שהשלפוחיות תעלמנה לחלוטין זה קומפרסים של קלנדולה ושימוש במשחת קלנדולה.החלמה מהירה!
כוויה_דרגה_ב'*

ארומתרפיה ושמנים

תודה רבה. אכן יושמו רטיות עם לוונדר וכל השלפוחיות נעלמו. האם כדאי להמשיך עם הרטיות לוונדר? עד מתי? קנינו משחת קלנדולה, האם יש ערך נוסף לקומפרסים עם קלנדולה, האם אפשר גם עם נבט חיטה?
בת_ההרים*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי בת_ההרים* »

לא עם נבט חיטה! לא מתאים ומשמש מצע נוח להווצרות בקטריות. הייתי מנסה רטיות קלנדולה שידוע בתכונות משקמות העור.ואפשר לשלב אותן עם הלבנדר.
כוויה_דרגה_ב'*

ארומתרפיה ושמנים

תודה רבה לך בת ההרים. האמת שמישהי מקצועית (נטורופית מספר שנים ומלמדת ארומתרפיה) לא הזהירה אותי לגבי הנבט חיטה (חוץ מעניין הריח) וזה קצת מוזר. אם בא לך לפרט יותר על השמן הזה אני אשמח, ואם לא אז גם טוב ותודה על התשובות והעזרה.
בת_ההרים*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי בת_ההרים* »

נבט חיטה הוא לא שמן טוב לשימוש במקרה של כוויה. בכלל,שמן נבט חיטה הוא שמן שכדאי להוסיף ביחס מסויים לתערובות שמנים כדי לשמר אותן,או לערבב עם שמנים אחרים כדי להעלות את כושר הספיגה בעור. זה שמן כבד מאד,אינטנסיבי,הייתי אומרת.ולא נספג בעור בקלות. לכוויה צריך שמן נשא קליל שנספג בקלות ולא צריך להתעסק עם המקום יותר מידי.זה לא שאני מזהירה כי קיימת סכנה. פשוט,לא מתאים.מצד שני,אם התייעצתם כבר עם מישהי מקצועית אז אולי כדאי לסמוך עליה ולא להתפזר יותר מידי.בסופו של דבר,כאן זה אינטרנט והעיצות אמורות להוות גיבוי ולא עיקר.
כוויה_דרגה_ב'*

ארומתרפיה ושמנים

תודה רבה. מתוך התרשמותי האישית מהדף אני מחשיבה גם אותך כמקצועית.:-)
דורבן_ברגליים*
הצטרפות: 16 נובמבר 2005, 21:39

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי דורבן_ברגליים* »

שלום! האם יש לימשהו איזה מידע על שמנים המתאימים לעיסוי להקלה על כאבים או לריפוי של דורבנות ברגליים? בתודה מראש. (עבור אישה מבוגרת, הולכת עם מדרסים ועושה פיזותרפיה אבל גרה בקומה שלישית בלי מעלית). ושוב תודה.
בת_ההרים*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי בת_ההרים* »

דורבן ברגליים-להתייעץ עם מישהו באופן פרטני וכדאי שיהיה לו גם רקע ברפלקסולוגיה. אישה מבוגרת זה אומר לשקול נושאים של לחץ דם,תזונה,מחלות כרוניות של זיקנה וכ'ו. בהצלחה.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

בת ההרים, תודה על התשובה המהירה ועל העצות הטובות. מהדורבן.
מנג_בין*
הצטרפות: 24 יולי 2002, 01:00
דף אישי: הדף האישי של מנג_בין*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי מנג_בין* »

הי בת ההרים !
ליונקת שלי (4.5 חודשים) יש נזלת וקשה לה לינוק....
איזה שמן אני יכולה לשים שיעזור לה לנשום יותר בקלות?
(יש לי בבית סינרג'י, האם זה מותר לשימוש אצל יונקים קטנטנים?)
@} רוב תודות !! @}
בת_ההרים*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי בת_ההרים* »

סינרג'י נהדר לתינוקות.אפשר במבער,לטפטף על הבגד,למרוח על הסינוסים. גם שמן רוונסרה מעולה.
חוץ מזה אם האף סתום א עם כל אי הנעימות לשים לה לפני ההנקה רק בנחיר אחד מי מלח(לא סטרימר אלא מי מלח פשוטים/סיליין).זה משחרר.
לי*
הצטרפות: 22 אוקטובר 2003, 22:16

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי לי* »

סינרג'י לעיסוי או במבער?(בגיל דומה)
לעור יבש לתינוק, במה אפשר להשתמש?
בת_ההרים*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי בת_ההרים* »

סינרג'י לעיסוי או במבער?(בגיל דומה)
גם וגם.
לעור יבש לתינוק, במה אפשר להשתמש?
עור מייצג ריאות. לחזק את מערכת הנשימה ולדאוג ללחלח את הבית כשמחממים. אני אוהבת להשתמש בשמן עדין(שקדים,זרעי ענבים,גלעיני משמש) או בקרם טבעי על בסיס קלנדולה(יש לי של "ניחוח טבע" ממליצה).
מנג_בין*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי מנג_בין* »

סינרג'י נהדר לתינוקות
יופי, כי חשבתי שזה אולי חזק מדי.
טיפטפתי לה חלב-אם לנחירים כי לא הייתי בטוחה לגביי סיליין.
בת_ההרים*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי בת_ההרים* »

טיפטפתי לה חלב-אם לנחירים כי לא הייתי בטוחה לגביי סיליין
השיטה הזו שנויה במחלוקת. החלב מתוק ומשמש מצע נוח להתפתחות חיידקים בסינוסים ודרכי הנשימה(כנ'ל לגבי אוזניים).
מנג_בין*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי מנג_בין* »

השיטה הזו שנויה במחלוקת וואלה? מי חולק על השיטה?
אני עכשיו מטפטפת רק סיליין.
התקשרתי ל"עומר הגליל" והזמנתי שמן רוונסרה ורון נתן לי "מרשם" ביתי לטיפות אף:
על כוס מים פושרים - כפית מלח - לטפטף 4 טיפות סינרג'י על המלח - לערבב ולטפטף.
נראה לי קצת מוזר לטפטף את המים+שמן, הוא אמר שזה בסדר גמור ומתאים ליונקים קטנים.

מה דעתך?
בת_ההרים*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי בת_ההרים* »

מה דעתך?
על רון אני סומכת. אבל צריך כן להזהר עם הכפית מלח על כוס מים-כי כל כפית שונה במידות שלה והיחס של המלח על המים צריך להיות מדוייק(אני מצטטת את שרון ג).
מי חולק על השיטה?
יועצות הנקה.
מנג_בין*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי מנג_בין* »

יש לי כוס וכפית מדידה "בינלאומיים", אבל עדיין אני חוששת
לנסות תערובות כאלו על יונקים קטנים.
בגילאים יותר גדולים - אין בעיה.
תודה רבה על הכל ! @}
בת_ההרים*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי בת_ההרים* »

אז אפשר פשוט לקנות כמות של סיליין(יש לאינפוזיות ועולה גרושים),למלא רבע כוס ולהוסיף טיפה אחת של סינרג'י...
<בת ההרים חושבת על זה בקול רם>
ריחנית*
הצטרפות: 23 נובמבר 2005, 15:45

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי ריחנית* »

האם מישהי (הרוב כאן נשים אז אני פונה בלשון נקבה, שיסלחו לי הגברים..) ניסתה להפיק שמן אתרי? האם מישהי ניסתה את שיטת enflourage? השגתי מסגרות עץ ואני מתכננת לעשות זאת והייתי קודם רוצה לשמוע אם מישהו כבר התנסה בזה?
ולגבי מיצוי בשמן צמחי- איזה יחסים של חומר מול שמן להשתמש?
ודבר חשוב נוסף בנושא אחר- בזמנו כתבתי כאן שאלה לגבי שטיפות וגינליות עם שמנים לטיפול ומניעת פטריות. חששתי להשתמש במתכון של שלוס מכיון שחשתי שהוא עלול להיות שורף ואגרסיבי מדי. התחלתי לעשות שטיפה יומיומית במקלחת למניעה של פטריות ודלקות ולאחר תקופה ארוכה של צרות למיניהן- הכל הפסיק ברגע שהתחלתי עם השטיפות. זה פשוט עובד נפלא. טפו טפו טפו. המתכון של שלוס עובד. אם מישהי רוצה אכתוב מינונים וחומרים.
בת_ההרים*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי בת_ההרים* »

ריחנית יש בראש הדף מידע לגבי הפקת שמנים צמחיים(ומיצוי עשבי מרפא בתוכם).
שמחה לשמוע על השיפור!
מנג_בין*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי מנג_בין* »

ובמסגרת "הכה את המומחה" -
יש לי בבית שמן אשכולית+ של עומר הגליל וקראתי בעלון שלהם
שהשמן מומלץ לירידה במשקל.
האם ידוע לך משהו על זה?
האם זה יכול לפגוע הנקה? לשנות טעם, נגיד.
בת_ההרים*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי בת_ההרים* »

האם זה יכול לפגוע הנקה? לשנות טעם, נגיד
לא מפריע להנקה כל עוד את שומרת על מינון מהילה נכון.
השמן מומלץ לירידה במשקל
אין תרופות פלא. השמן הזה מפרק/ממיס שומנים ומאיץ מטבוליזם מכאן ההשפעה על המשקל. אבל מה שהכי משפיע זה כמות הבפלות שטוחנים...
יש לי בבית
תוודאי שהוא עדיין בתוקף.
{@
מנג_בין*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי מנג_בין* »

ומאיץ מטבוליזם
אז עם יש בעיה בבלוטות התריס עדיף לא להשתמש?
(כדי לא להפר איזון)
בת_ההרים*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי בת_ההרים* »

כשיש בעיה בבלוטת התריס חובה להתיעץ עם איש/אשת מקצוע בהתאם למצב הגופני ולטיפול.
יעלי_לה
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי יעלי_לה »

בת ההרים,
ראיתי למעלה-למעלה בדף שכתבת שבשום אופן אין להקל על בקיעת שיניים אצל תינוקות עם שמן ציפורן.
מה אם אני אשים ציפורנצ'יקית או שתיים (התבלין שקונים שלם) בתוך בקבוקון שמנזית כמה ימים בשמש? גם את זה לא להעז למרוח על החניכיים הקטנטנות?
בת_ההרים*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי בת_ההרים* »

בנות כמה החניכיים הקטנטנות?<אפרופו דיוק>
בת_ההרים*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי בת_ההרים* »

ורעיון מעולה להקלה על בקיעת שיניים אצל תינוקות.מופיע בספר "ניחוחות מרפא" ויושם בהצלחה אצלינו עם שני ילדים בשבלים שונים של בקיעת שיניים.
המצרכים; בקבוקון 30 סיסי
שמן אתרי משובח קמומיל רומי
מים שהורתחו
ממלאים הבקבוקון במים ומניחים במקפיא עד שיהיו קרים מאד אבל לא קפואים. אפשר גם במקרר בחלק הקר יותר. מוסיפים טיפה אחת עד שתיים(אבל לא יותר) מהקמומיל. שומרים תמיד במקרר בחלק הקר. בזמן כאב קשה טובלים פיסת צמר גפן קטנה בתמיסה ומניחים על האיזור שכואב.
יעלי_לה

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי יעלי_לה »

בנות כמה החניכיים הקטנטנות?
4 ח'.
עוד לא הגענו לשלב הממש כואב. אני אוהבת להיתפס מוכנה ;-) ההצעה עם הקמומיל במים קרים נשמעת שווה ביותר |Y|
בת_ההרים*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי בת_ההרים* »

4 חודשים זה מוקדם לעניני שמן זית וצמחי מרפא. אם תשרי מקלות ציפורן(?)בשמן צמחי תקבלי מיצוי הצמח בשמן שהוא עדין יותר ואין לו אותן תכונות כמו שמן אתרי. אבל שוב,לא הייתי ממליצה על זה כטיפול מוצלח בגיל הזה.לכי על האופציה של הקמומיל וגם קמומילה הומאופתית בפוטנציה של 9 CH זה טוב.
יעלי_לה

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי יעלי_לה »

תודה רבה @}
sistren (-:*
הצטרפות: 15 דצמבר 2005, 00:45

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי sistren (-:* »

שאלה- אני מקווה שרוח האתר עדיין מאפשרת מענה לשאלה שלי...
איזה שמנים ובאיזה יחס אפשר להכין תערובת לטיפול הסרת שיער בלייזר במפשעות? והאם עדיף על בסיס אלכוהול או שמן? רטיות או עיסוי ? כמה זמן לפני הטיפול?
עלו לי בראש כמה שמנים - ניאולי, לבנדין,פלפל שחור,פפרמינט,קמומיל גרמני ואני פתוחה להצעות אחרות....
כאשר הרעיון הוא להרדים את המקום (הכי חשוב),לקרר,לזרז ריפוי ולמנוע כוויות.
אשמח לתשובה בהקדם כי יש לי טיפול אוטוטו ונורא כואב לי , תודה מראש.

הצעה-
בזמן טיגון קציצות קפץ עלי שמן רותח ליד וזה ממש שורף , לפני שהתחיל לשרוף אבל הופיעה מעט אדמומיות החלטתי לגשת לשים שמן .
השמן הראשון ששמים בדרך כלל הוא לבנדר אבל החלטתי לחרוג ולשים ניאולי טיפה אחת נקיה ישירות על העור ולמרוח.
עוד לא עברו 2 דקות והאדמומיות נעלמה לגמרי לא שרף ולא נותר זכר שהוא לשמן הרותח.
בת_ההרים*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי בת_ההרים* »

אין לי שום נסיון מעשי במקרה כמו שאת מביאה,sistren. אני לא בטוחה שלייזר ושמנים אתרים הולכים טוב יחד(אני גם לא בטוחה שהם לא אבל אין לי מידע מספיק ברור),מתוך האינטואיציה שלי בלבד זה לא נשמע לי שילוב בטוח ועלולה להתרחש ריאקציה לא רצויה בעור.
הייתי מעדיפה טיפול לאחרי הסרת השיער כדי לשקם את העור ולעזור לו להתאושש.טיפול ברטיות/קומפרסים.
(הייתי בכלל נמנעת מטיפול לייזר כזה אבל זו רק דיעה אישית).
החלטתי לחרוג ולשים ניאולי טיפה אחת נקיה ישירות על העור
השמנים האתרים היחידים שמותר למרוח ישירות על העור הם לבנדר ועץ התה. במצבים מסויימים גם גרניום.
כל טוב.
sistren (-:*
הצטרפות: 15 דצמבר 2005, 00:45

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי sistren (-:* »

ראשית , תודה

רק בארצינו טוענים שאסור למרוח שמנים ישירות על העור שלא נדבר על בליעה, ישנם מקומות שזה מותר ואף מומלץ בינהן אנגליה.
כל טוב ושוב תודה.
בת_ההרים*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי בת_ההרים* »

רק בארצינו טוענים שאסור למרוח שמנים ישירות על העור שלא נדבר על בליעה
הצהרה גורפת למדי. הספרות המקצועית שברובה לא נכתבה ע'י ישראלים ממליצה על כך. לגבי בליעה,דווקא בארץ מותר לבלוע (-;
מקווה שהטיפול עבר ללא כאב רב מידי.ואם הצלחת בטיפול והרגעה אשמח לשמוע מה עבד.
מותשת*
הצטרפות: 01 ינואר 2006, 13:11

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי מותשת* »

האם תוכלו להמליץ על שמן שפותח את האף, והאם אקליפטוס ימוני הוא שמן טוב? בהצשך לדף לילות לבנים תודה.
הקוסמת_מארץ_עוץ*
הצטרפות: 01 יוני 2005, 21:40
דף אישי: הדף האישי של הקוסמת_מארץ_עוץ*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי הקוסמת_מארץ_עוץ* »

שמן לפנים...מישהו יודע איזה שמן בסיס כדאי להשתמש??
בת_ההרים*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי בת_ההרים* »

תלוי בסוג העור. בדר'כ הבסיס נע בין שקדים,זרעי ענבים,גלעיני משמש ולזה מוסיפים אבוקדו,חוחבה ועוד ע'פ סוג העור.
בת_ההרים*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי בת_ההרים* »

אהרון-שמן לבנדר תמיד יעיל. אבל מנסיון של מנותחת אני ממליצה על דיקור סיני.
שממון_צחיח*
הצטרפות: 05 ינואר 2006, 08:14

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי שממון_צחיח* »

איזה שמנים כדאי לטפטף ובאיזו כמות לאמבטיה, על מנת להיטהר לאחר הוסת ועל מנת להיכנס להריון?
שממון_צחיח*

ארומתרפיה ושמנים

שמן לפנים...מישהו יודע איזה שמן בסיס כדאי להשתמש??
אני משתמשת בשמן אגוזי לוז כבסיס.
בת_ההרים*

ארומתרפיה ושמנים

שליחה על ידי בת_ההרים* »

איזה שמנים כדאי לטפטף ובאיזו כמות לאמבטיה, על מנת להיטהר לאחר הוסת ועל מנת להיכנס להריון?
האם יש סיבה אנרגטית מסויימת שמונעת ממך להכנס להריון? למשל,אם את טיפוס כעסן אז כדאי לך לבחור שמנים שמנקים את הכעס ומעודדים תחושת הרמוניה פנימית ושלום בית.סתם הבאתי את זה בתור דוגמא אחת ,זה מה שקפץ לי לראש ראשון.
אם את מחפשת שמנים אפרודטים/מעוררים מינית כדי לעודד "עבודה" על הריון אז תתמקדי בפטשולי,סנדלווד,אילנג-אילנג,יסמין(יקר להחריד).
בכללי יותר קלארי סייג' הוא שמן נשי מאד שמשפיע על מערכת הרבייה הנשית ולכן אפשר להנות ממנו באמבט או במבער שמנים. לאמבט ניתן להוסיף 3-5 טיפות שמן אתרי(גג שלושה סוגים ולא כדאי להגזים.עדיף אחד)תוך כדי מילוי האמבט. למבער 6-10 טיפות תלוי בגודל החדר.
שמנים כלליים להרגעה והתרגעות; לבנדר,פרנקנסנס(לבונה)אשכולית,גרניום,אילנג-אילנג,סנדלווד,פלמה-רוזה.
אני מציינת מגוון ואת תדעי כבר איזה שמן עושה לך את זה....בהנאה.
שממון_צחיח*

ארומתרפיה ושמנים

איזה שמנים באמת מנקים את הכעס ומעודדים תחושת הרמוניה פנימית ושלום בית? דווקא די קלעת :-/
שליחת תגובה

חזור אל “הריון - כללי”