אקטיביזם חברתי סביבתי

עצם_מעצמי*
הצטרפות: 08 נובמבר 2010, 04:02
דף אישי: הדף האישי של עצם_מעצמי*

אקטיביזם חברתי סביבתי

שליחה על ידי עצם_מעצמי* »

אקטיביזם

להיות אקטיבי עבורי זה לבחור לקחת אחריות על יצירת מציאות אחרת

כאמא בחינוך ביתי אני עומדת יום יום,שעה שעה,דקה דקה,מול הבחירות שאני עושה
(כולל מול מה שאני לא עושה, ואיתם קשה יותר,התסכול...)
אין את מי להאשים בטעויות והמראה של החיים מוכיחה שוב ושוב שזו לא הרצפה עקומה
אחריות אישית מלאה. אם המציאות שאני רוצה לחיות בה לא קיימת,יהה עליי ליצור אותה,במו ידיי.
אנרגיית ה"אש" בוערת בנשמתי ודוחקת בי ליזום,לעשות,לייצר יש מאין. הרוח מזרימה שפע רעיונות ומרחב גדול של אמונה ובטחון בדרך שיתמכו בעשייה

הצעד הזה,הצעד של לקום ולעשות את המעשה,של להצליח להתרומם מעל עיסוקיי היום יום , מעל משימות הבית וגידול הילדים, מעל מגבלות החומר,מעל המכשולים בדרך למימוש- ה"מחויבויות" שבחרתי להיות מחוייבת להן. מהן? מה אני באמת חייבת לעשות ?
הצעד הזה,של להרים את הרגל ולהניח במקום אחר,זהו צעד משמעותי מאין כמוהו
הצעד הזה,שמחייב להיפרד מהקרקע היציבה שעמדתי עליה עד לא מזמן, זו ששימשה בסיס לכל הווייתי בעבר,זו שאני מכירה וחשתי בה בטחון מעצם הוודאות שהיא נסכה בחיי.
הצעד הזה,של להרים את הרגל ולצעוד לקראת מקום אחר שאינו וודאי ואינו ידוע
האמנם?
איפהשהוא,בתוכי פנימה,אם אני מייטיבה להקשיב לקול הפנימי שבי,אני יודעת מהו המקום.
יש בי זכרון קדום של אותה הוויה שמייחלת להתממש.
לא מספיק להתבונן בה ולייחל למימושה
לא מספיק לעצב את הכמיהה
יהה עלי לפעול ,לעשות,להיות אקטיבית ,למצוא את הדרך לממש את החזון
איזה דחף בלתי מוסבר מניע אותי לעבר ההבנה שאין משהו חשוב יותר או מהותי יותר מליצור את המציאות החדשה הזו.

הייה השינוי שהיית רוצה לראות בעולם

כעת היא העת.

אין ערך חשוב יותר שאוכל לחנך את ילדיי לאורו יותר מאשר היותי מודל חי לאדם שבוחר לקחת אחריות על חייו ולממש את ייעודו ביצירת מציאות אחרת עבורנו לחיות בה,אותה,אותנו...
ואז,אז נדחפים רגשות האשמה וייסורי המצפון: אני צריכה להשקיע יותר בלזמן לילדיי יותר אפשרויות למידה,יותר מגוון התנסויות ,יותר זמן בלימודים "ארציים",
"את צריכה להכין אותם לחיים" נושפת בעורפי רוח החינוך שגדלתי עליה אני. אותה רוח שנושבת בעורפי,שמזמזמת באוזניי בכל מפגש עם הוריי.
ומהם החיים אם לא אלו שאנו חיים אותם כעת?
שכנה שמתקשרת ושואלת היכן אנחנו,שומעת תיאור קצר של הזמן והמקום: יערות מנשה,פסטיבל אקטיביזם, ואומרת בקנאה: "אתם עושים חיים,אה?
עושים חיים
כן,זה בדיוק מה שאנחנו עושים
"לעשות חיים", ביטוי שמשמעותו עוותה ומשמשת בלשון הסלנג העממי לזמן בילוי של הנאה לשמה,של מנוחה וסטלבט
אז לא. אלו לא החיים שאני עושה
אני לא מסוגלת לנוח רגל על רגל על החוף בסיני ולהתמסטל מול הנוף המרגיע.
זו לא אני.
מעולם לא הייתי כזו , ועכשיו, עכשיו נושבות בפניי רוחות השינוי התודעתי של העידן החדש ומניעות אותי לקום וללכת לעבר מקום אחר,חדש,שונה מכל מה שהיכרנו עד כה
מהו אותו מקום שאני כה כמהה לחיות בו?
אייכה המקום שמחכה שאצור אותו, יחד עם קהילה שלמה,עם רשת חברתית תומכת של עוד אקטיביסטים ?

פסטיבל אקטיביזם
שלושה ימים של יצירת מציאות אחרת

השנה בסימן "יחד" .

http://www.activism-festival.org.il
הוויה של יחד בלב היער. חוויה של קהילה,של רשת אנושית שמורכבת מיחידים שבחרו לתת ידיים ולחבר בין העשייה שלהם למען חזון משותף. חזון המבוסס על שאיפה לקיים קהילה מקיימת, קהילה שבה העשייה למען שינוי סביבתי וחברתי נתמכת ע"י רשת חברתית של אנשים ואירגונים הפועלים בארץ ובעולם. קהילה המאפשרת מרחבים להעצמה אישית,למידה,שיתופי פעולה ועשייה למען צדק חברתי,צדק סביבתי וחברה בת קיימא
הפסטיבל נועד לקדם חברה בת קיימא ע"י עידוד לקיחת אחריות אישית כלפי הקהילה והסביבה שבה אנו חיים, חברה שתיישם מודלים כלכליים שממלאים את הצרכים של האינדיווידואלים תוך התחשבות בצרכים של קהילות,תרבויות שונות ומערכות אקולוגיות
השאיפה היא לפעול באופן שדואג לאדמה ולאנשים,בונה מחדש את ההון האנושי והטבעי,מחלק ומשתמש באופן הוגן במשאבים הקיימים ומעודד לקיחת אחריות אישית כלפי עצמנו,החברה והסביבה, מתוך אמונה כי בעתיד המתהווה ,החברה כולה תתנהל בהתאם לערכים מנחים אלו.

"כובע קסמים,כובע קסמים, מה שנותנים זה מה שמקבלים"
פסטיבל אקטיביזם איננו עוד ארוע כשאר הארועים. ,איננו מוצר פנאי שצורכים אלא מפגש אנושי שכל המשתתפים בו הם חלק מהמתרחש (זו גם הסיבה שאיננו מפורסם בתקשורת הציבורית הרחבה אלא בקרב חוגי האנשים הפעילים,אלו שבוחרים להיות שותפים ,לקחת חלק ,לא אלו שמחפשים בידור זול בחינם. זה לא זה,לא כאן.
אין דרישה לתשלום שמתנה השתתפות בהוויית היחד בתשלום כספי כזה או אחר.
הפקת הפסטיבל כרוכה גם בהוצאות כספיות רבות אבל יש גם דרכים אחרות להיות שותף מלבד או בנוסף לתשלום הכספי.
כאשר מדובר בתרומה ולא בחובת תשלום סכום הכרחי כולשהו, כל אחד נותן כפי יכולתו וכנדיבות ליבו, בשמחה ובאהבה, מתוך רצון ובחירה חופשית

קבלת אוכל והשתתפות בסדנאות איננה מותניית בגובה התשלום הכספי ששילמת
זה בונה,זה מביא אוכל ,ההוא וההיא מבשלים,ההם שוטפים וחותכים,זה מעמיס ציוד, שם צובעים וכותבים,פה תולים וקושרים, היא מעבירה סדנה,הוא אחראי על ניקיון ,הם מביאים עלים לניגוב בשירותי הקומפוסט,שם מקבלים את המבקרים ומסדירים את החניה. ושם מקימים מתחם ,כאן מארגנים מעגל,אני מזמין,אתה נענה להזמנה,אני משתף,את שותפה,כולם משתתפים
לקט נבחר של אקטיביסטים שעוסקים ביצירת מציאות תוך לקיחת אחריות ועשייה התנדבותית למען הווייה של מציאות אחרת.
השנה פסטיבל אקטיביזם בסימן "יחד"
בסיום הפסטיבל סוחפים שחקני קרקס שבזי את הקהל לחוויה מצחיקה ומרגשת של יצירת הווי יחד:
קריאות בשפת ג'יבריש של דמויות בעלות חזות פרה היסטורית, מובנות לכולם . הם משרבבים בליל מלל הזוי ומשעשע והקהל עונה
מעגל גברים חסונים שמוזמנים אחד אחד ע"י השחקנים מחזיק מוט במבוק גבוה, וסביב הולך ומתהווה מעגל רחב יותר ויותר של עוד ועוד אנשים,עד שכולם שותפים,כל הקהל תומך זה בגבו של זה וכולם יחד יוצרים קרקע יציבה עבור ילדה קטנה לשכב ולהלך עליה ולטפס בקלילות על מוט הבמבוק עד לצמרתו,גבוה,גבוה.

תמונות שנחרטו בזכרוני וממשיכות להדהד, לשמש תפאורת רקע לחזון העתידי המתהווה:

אשה ערבייה מבוגרת ישובה על מחצלת,מלמדת את הדור הצעיר לארוג סלים מסנסני תמרים
מחלוצות שימור המלאכות הקדומות מדריכה בקליעת שיבולים למארג מופלא של יצירות שימושיות
מדריכת שומרי הגן מדריכה את הילדים והוריהם להכין חבל מעלי בננות שירקם למחצלת
צעירה בונה עם הילדים בית ענק מקרטון,תופרת קירות לשלד , גג עשוי תבניות ביצים ,חלונות,דלת
קבוצת ילדים מתנסה בהליכה על חבל דק מבלי ליפול
איש טוב מעביר פעילות יוגה לילדים הבוחרים קלף של חיה ומתרגלים את תנועותיה
שתי נשים מדשדשות בגיגית בוץ עשוי אדמה,גללים וקש,בונות שער מענפים ,כניסה למתחם גן עדן
במתחם שומרי שבת: פרשת השבוע,מזמורי תפילה ולימוד בחברותא אודות חיבור בין אדם ואדמה
באוהל הנודד מרחב דיבור אחר,שיחות על פילוסופיה של החיים, מחשבות על אלוהות ומשמעות
בכיתת החינוך מעגלי שיח בנושאי הורות לחיים,חינוך ביתי,חינוך דמוקרטי שנפגש עם נוער בסיכון
מעגלי הקשבה של יהודים וערבים פלסטינים שמתחילים בשירה,ריקוד,דיבור ומסתיימים בחיבוקים
התקבצות אנשים למדיטציה – הקשבה והתבוננות פנימה והחוצה
מופע תיאטרון אחר שהופך את קהל הילדים והמבוגרים לפעילים בהצגה
חבורת ילדים (ילדיי שלי...)מפעילה מופע תיאטרון בובות מאחורי סדין תלוי בין העצים
סיור ליקוט של צמחי בר למאכל,למידה על חוק שימור האנרגיה,אילו חלקי צמחים אכילים ומתי
בנות שירות מאחורי ויליון לבן במופע מסיכות עם מסר חברתי שובר מוסכמות על עדות ודעות
אנחנו מתנדבים לעזרה בבישולים במטבח
סבא וסבתא מביאים חוברות חיים אחרים ומסע אחר למרחב הקח-תן
אני מפזרת את הציוד שהבאנו אנחנו מהקח-תן שלנו לכאן לשימוש חוזר: בגד,ספר,צעצוע,כלי,תיק
מעגל צעירים מרותקים לשיחת מבוא אודות קורס פארמקלצ'ר
פאנל פעילים בקואופרטיבים אורגניים והתארגנויות מזון טוב ומקומי רוקמים שיתופי פעולה
התקבצות כל משתתפי הפסטיבל לארוחה על האדמה ושטיפת הכלים בסיומה בשלוש הגיגיות
ילדיי בוחרים להיות פעילים בהגשת האוכל (מה שאומר שיאכלו אחרונים)
תהלוכה של תזמורת מאולתרת של חלילים חצוצרות וגיטרה מנגנת מחרוזת שירים שמחים
מעגל מתופפים רב גוני : ערב רב של הון אנושי חיובי:ערבים,יהודים,דתיים,חילניים,צעירים ומבוגרים
נשים שרות מתחברות לעוצמה של מנהיגות נשית אחרת
חיילים משוחררים משתפים בחוויות מהשירות הצבאי השולט והנשלט
עיתונאי משתף בסקירת התחקיר שעשה על המהפיכה במצריים. מול מעגל ענק של מתעניינים
מפיק הפסטיבל מארגן מעגל יזמויות של אנשים החפצים להיות חלק מרשת תמיכה ושיתופי פעולה
שיחות על אקטיביזם ואנרכיזם מול פעילות פוליטית המשתלבת בממסד הציבורי הקיים
אמא עייפה (אני...) מוצאת עצמה מתעוררת ורוקדת לצלילי מוזיקה של להקה מקורית, שירי מחאה
שיחה על שיא תפוקת הנפט
נציגי עמותת טבעונות מציגים חוברת של תצלומים מאירה ומעירה למודעות אחרת בנוגע לבע"ח
דוכן של "קרון הספרים" מזמין לקפה ועוגה ,לעיון בספרות אחרת
הופעות של להקות מוזיקה אלטרנטיבית,
מופע משעשע בשם" הכה את המומחה" מזמן מפגש לשאלות לגדולי המומחים בתחומם
זה תורם מכישוריו,זה תורם מרכושו,זמנו,ידיעותיו,זו תורמת איכויות טיפול,זו מעניקה מתנה מענק
סטנד של עמותה הפועלת לשמירת זכויות עובדים מציגה עובדות מאירות עיניים ומזמינה תומכים
מעגל מפעילי גינות קהילתיות משתפים ברעיונות ועזרה הדדית
עמותת נכים מסבירה על נגישות למוגבלים ומעבירה פעילות חווייתית
שומרי הגן מזמנים התנסות בגששות והסוואה,מדורה עם תה והנחת אבנים כפסלים סביבתיים

תודה למארגני הפסטיבל, ליזמים,מפיקים,לכל מי שנתן מעצמו להוויית היצירה המשותפת
תודה לאנשים שבחרו להיות ולרקום יחד מציאות אחרת
תודה לילדיי ששותפים לתהליך הלמידה והיצירה שלי
תודה לחברים שהנעימו את שהייתנו
תודה למשתתפים במעגל שיח שהנחייתי בנושא חינוך ביתי
תודה ליער,לאמא אדמה שנתנה לנו להלך בה כבתוך חלום
תודה לעולם ולשפע המגוון שבו
תודה למודעות החדשה שהביאה אותי להיות חלק מכל ההתהוות הזו

תודה
נעמה

עריכת כל הדף
לילך*
הצטרפות: 28 אוגוסט 2001, 01:34

אקטיביזם חברתי סביבתי

שליחה על ידי לילך* »

מאד נהנתי לקרוא את מה שכתבת על הפסטיבל , גם אני מאד נהנתי בו ואיכשהו המילים שלך הבהירו לי מה היה שם שעשה את זה תודה!
עצם_מעצמי*

אקטיביזם חברתי סביבתי

מישהו הביע בפניי את הסתייגותו מהארוע בשל הנטייה הפוליטית הברורה שמאלה
עניתי לו:

לגבי הענין הפוליטי: חייבת לציין שגם אני לא מתחברת לשום דבר שמריח פוליטיקה. באקטיביזם זה היה אחרת.
לא דיברו על בעיות ופתרונות ל"מצב" אלא פשוט התרחשה הוויה של מצב אחר,חדש,יצירת מציאות אחרת ששונה מכל מה שמריח פוליטיקה במובנה ה"רגיל"

מי שאירגן את כל שיתוף הפעולה הישראלי-פלסטיני הוא ידיד שלי שהוא בכלל פסיכולוג ומנחה קבוצות בהולודינאמיקה
יחד עם אשה אחרת שהיא בכלל עוסקת בריפוי האדמה ושמאניזם וכאלו

אשה ערבייה לימדה נשים יהודיות את מיומנויות הקליעה
גברים ערביים תופפו על הדרבוקות ושרו במעגל רב גוני של כל בני העדות והמינים והסוגים,בכל השפות והצבעים
ילדים ערביים לא היו לצערי כי לא נתנו להם אישורי כניסה מהשטחים וחבל כי היה מתחם ילדים שעשו בו מלא דברים שווים כמו לבנות בית למשל.
הילדים שלי,עשו הצגת תיאטרון בובות רבת משתתפים. הם הביאו את הבובות מהבית וסדין ותלו בין העצים,הם הזמינו מלא ילדים והורים,הם החליטו מה יהיה בהצגה ועשו הכל לבד, בזמן שאני הנחייתי מעגל-שיח בנושא חינוך ביתי
הפעילויות לא הועברו ע"י שחקנים שנשכרו לקיים הופעה אלא אנשים שהיו חלק מההתהוות של הכל ותרמו כל אחד את איכויותיו הוא
יהודים וערבים ודתיים וחילוניים,צעירים ומבוגרים,רווקים ומשפחות,, כולם הכינו אוכל יחד במטבח ושטפו כלים וניקו ובנו ואירגנו וסידרו,השתתפו,שאלו,ענו...
לא דיברו שלום אלא עשו אותו
טוב,בעצם גם כן דיברו. היו הרצאות מאד מעניינות על המהפיכה במצריים למשל,מישהו שהיה שם כל התקופה וסיקר הכל
עצם_מעצמי*

אקטיביזם חברתי סביבתי

אגב,כן היתה שם רחלי, יו"ר התנועה הירוקה
ישבנו יחד על האדמה לאכול עם הילדים ארוחת בוקר.
לא דיברנו "פוליטיקה". חלקנו רגעי הוויה של מציאות אחרת ,יחד עם הילדים שלנו,ביער
לקח לבתי הגדולה רגע להיכנס למודעות חדשה ולהבין איך האשה הזו, שהיא אמא,כמוני,שעסוקה בגידול ילדיה, תוכל יום אחד להיות ראש ממשלה
במהרה בימינו,אמן
עצם_מעצמי*

אקטיביזם חברתי סביבתי

הרצאה על אקטיביזם הוליסטי בכנס פתרונות
שווה צפייה
http://www.youtube.com/watch?v=[po]ISM5c aw64g[/po]&feature=player embedded#at=47
עצם_מעצמי*

אקטיביזם חברתי סביבתי

וגם, על עסקים חברתיים

http://www.youtube.com/watch?v=85ekOljd ... re=related

מאיר ומעורר לחשוב איך ליצור עסק חברתי במקום איך למצוא עבודה
עצם_מעצמי*

אקטיביזם חברתי סביבתי

סרט "מורים בג'ונגל"
על זוג שפתח ביה"ס בקהילה קטנה על האמזונס ומובילים אותם ללמוד,לדעת,לקחת אחריות ולהשפיע על גורל הסביבה הטבעית בה הם חיים, להילחם בסוחרי הדגים שגוזלים את האוכל המקומי שלהם

תיאור מאיר עיניים של פאול קאוקן את השינוי המהפכני שקורה בעולם בתחום החברתי - הסביבתי
http://www.pillyarok.org.il/?p=1077
עצם_מעצמי*

אקטיביזם חברתי סביבתי

המלצה : "מסיבה שבטית אקטיביסטית"ערב מיוחד שופע בטוב לסיכום פסטיבל אקטיביזם...
יום חמישי ה-16/6, החל מ-18:00
18:00 – מעגל סיכום ושיתוף של הפסטיבל
20:00 – סיורים בחממה האקולוגית
20:30 – מופעים בקרקס שבזי ובארטנס
22:00 – מקפצים את הווליום – חוגגים לתוך הלילה...
כל הפרטים בהזמנה באתר הפסטיבל http://activism-festival.org.il/

ממשיכים לתת יד לפסטיבל אקטיביזם – פרטים בעצומה http://www.atzuma.co.il/saveactivism
עצם_מעצמי*

אקטיביזם חברתי סביבתי

יאללה,איפה כל החולמים? תתעוררו
זה לא דף בית ולא בלוג אישי
זה דף פתוח לכל מי ששותף ליצירת מציאות אחרת
קדימה,שתפו אותנו בעשייה שלכם
עצם_מעצמי*

אקטיביזם חברתי סביבתי

מי יודע לשנות את שם הדף מ פסטיבל אקטיביזם ל אקטיביזם חברתי סביבתי

תודה מראש לגמדי האתר הטובים...
דלית_ב*
הצטרפות: 18 נובמבר 2005, 17:43
דף אישי: הדף האישי של דלית_ב*

אקטיביזם חברתי סביבתי

שליחה על ידי דלית_ב* »

ההרצאה של תמי צרי על עסקים חברתיים מקסימה ומעניינת! תודה נעמה.

בסרט מורים בגונגל בינתיים לא הצלחתי לצפות.
עצם_מעצמי*

אקטיביזם חברתי סביבתי

סליחה,שכחתי את הקישור ל "מורים בג'ונגל" , הנה: http://yes.walla.co.il/?w=2/7832/1812254
דלית_ב*
הצטרפות: 18 נובמבר 2005, 17:43
דף אישי: הדף האישי של דלית_ב*

אקטיביזם חברתי סביבתי

שליחה על ידי דלית_ב* »

יש רק כמה שורות כתובות על הסרט אבל אני לא מוצאת אפשרות לצפות בו, יש לך (הקורא\ת הכללית) רעיון מה העניין?
אורי_יורמן*
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

אקטיביזם חברתי סביבתי

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

מה מצב החוב של הפסטיבל?
אפרת_ו*
הצטרפות: 07 ינואר 2009, 19:54
דף אישי: הדף האישי של אפרת_ו*

אקטיביזם חברתי סביבתי

שליחה על ידי אפרת_ו* »

למיטב ידיעתי מדובר בכמה עשרות אלפי שקלים
נעמה, ביקשת שנספר קצת על האקטיביזם שלנו...אני כרגע אקטיבית בהרבה כיוונים ואני מנסה למצוא דרך לקשר בין התחומים השונים של העשייה שלי.
מצד אחד פעילה מאוד בתחום החינוך לזכויות אדם וצדק חברתי
מצד שני פעילה בתחום הסביבתי ומנסה להקים מרכז פרמקלצ'ר קהילתי
ואני רוצה למצוא דרך לשלב בין הפעילויות האלה כי שני התחומים האלה קשורים זה בזה קשר הדוק אך לא תמיד קל בפועל לקשר בינהם.
אם יהיה לי זמן מאוחר יותר אתן דוגמא להבהרת הכוונה שלי

תודה על הקישורים ששמת למעלה ועל מה שכתבת על הפסטיבל המדהים שהיה
עצם_מעצמי*

אקטיביזם חברתי סביבתי

חוב הפסטיבל עומד על 50 אלף ש"ח.
יש אפשרויות להירתם ולתרום דרך אתר הפסטיבל

העשייה האקטיביסטית שלי מתמצה כרגע בעיקר בחיפוש אחרי מקום לחיות בו חיים בקהילה מקיימת
פגישה ראשונה של משפחות מתענינות יתקיים בקרוב. מוזמנים לחזור אליי במייל ואעדכן אתכם בהתפתחויות
טוהר_אהבה*
הצטרפות: 24 מרץ 2011, 05:51
דף אישי: הדף האישי של טוהר_אהבה*

אקטיביזם חברתי סביבתי

שליחה על ידי טוהר_אהבה* »

כמה הרבה מים עברו בירדן...

איך הרוח האקטיביסטית התפשטה בקרבנו הודות למהפכה ולהתעוררות ציבורים הולכים וגדלים של אנשים

זוכרת עצמי כבר בנערותי ואחכ כמשקית חינוך בצבא תולה שלט גדול על הקיר :

א נ י מ א מ י ן ב מ י ש מ א מ י ן ב י כ ו ל ת ו ל ש נ ו ת

איך רוח פסטיבל אקטיביזם סחפה אחריה אנרגיות של התעוררות לקחת אחריות וליצור מציאות
איזה כייף זה לגלות שאני לא לבד וסוף סוף קמה תנועה מאד גדולה של אנשים שפועלים עכשיו לשינוי המצב ולשינוי תודעתי

כמה משפטים מלווים אותי במהפכה הזו :

הייה השינוי שהיית רוצה לראות בעולם
השינוי מתחיל בתוכי
לוקחים אחריות יוצרים מציאות
אנחנו האנשים להם חיכינו
מהפכה תודעתית

בחודשיים האחרונים מצאתי עצמי נודדת מכאן לשם
הייתי לא מעט במאהל האקולוגי בעין כרם : מצאתי שם רוח חדשה נושבת ואנשים ערים וחושבים יוזמים ועושים חיים
הייתי לא מעט במחשב: התפתחתי טכנולוגית וגיליתי את סודות התקשורת העצמאית של המהפכה גם פייסבוק
הייתי במפגשי איחוד קהילות אקולוגיות ויצרתי רשת שיתופי פעולה לקידום נושא ההתיישבות אקולוגית
הייתי פעם אחת ברוטשילד בועדת חינוך
הייתי ועדיין אני מוצפת בעומס התפתחויות מטורף שאני מתקשה לעמוד בקצב ההתרחשויות וההבנות הנלוות אליהם
הייתי בכל חור אפשרי בארצנו (גם פיזית וגם תודעתית) שאולי אולי יאפשר לי ליצור את מרחב החיים שאני כמהה לחיות בו אך טרם מצאתיו

יותר ויותר מתבהרת תמונה שלא זו בלבד שהמקום שאנו מחפשים לא קיים ויהה עלינו ליצור אותו בעצמנו אלא שגם אם נרצה ליצור אותו-לא נצליח לעשות זאת במציאות הנוכחית
הממסד ורשויות המדינה לא מאפשרות נכון להיום שום גמישות או פתיחות ליצירה של משהו חדש

רק מהפכה אמיתית שתשנה את כל חוקי ההתנהלות כאן
רק מהפכה אמיתית שתשנה אצל אנשים- גם בקרב הציבור הרחב וגם בקרב ציבור עובדי המדינה משהו מאד יסודי בתודעה שמבקש להשתנות
רק מהפכה אמיתית של מסה קריטית של תודעות שהתעוררו לקחת אחריות על יצירת מציאות
רק מהפכה אמיתית תהפוך את השלטון ללא רלוונטי ותצמיח הנהגה חדשה שתפעל בשיתופי פעולה
טוהר_אהבה*

אקטיביזם חברתי סביבתי

מוזמנים לחגוג את ראש השנה עם אנשים שהולכים בדרך חדשה

רביעי 28/9 עד שבת בכפר יונה (מזרחית לנתניה)

הקהילה האקולוגית המתהווה חוברת לצועדים בעלייה לרגל שיצאה ממטולה לירושלים לפני כשבועיים בעקבות צדק חברתי
רק שיתוף פעולה בין כולנו תביא למסה קריטית מספיקה כדי לגרום לשינוי לקרות

תביאו שקי שינה/אוהלים כלי מוזיקה והרבה שמחה בלב. בואו בהמוניכם
מחאת האוהלים לא נגמרה
היא פשוט שינתה צורה: עברה משלב השיתוף לשלב הפעולה

הנה הפרטים שפורסמו טרם היציאה לצעדה:

כולנו נפגש במטולה משם נצא במסע עלייה לרגל לירושלים,ובדרך נעבור בכמה שיותר ערים וישובים.
מחאת האוהלים ממשיכה בתנועה''עלייה לרגל-בעקבות הצדק החברתי''!
נצעד כולנו יחד במשך מס' שבועות במסע אחר האמת בדרכנו אל המהפכה האמיתית!! נשטוף את המדינה ברוח חדשה ונשים קץ לשקרים!
דורשים צדק חברתי בכל המובנים שיסודותיו הם כלכלה וערכים יחד!!!
יוצאים במסע של בעד!! כולנו נדרשים לקחת אחריות אישית וליישם את המהפכה בחיינו האישיים וליישם את המהפכה בכל רגע מחיינו!
אנו קוראים לכולם להשתתף כל אחד במסגרת יכולתיו ולרדוף אחר האמת והצדק האמייתים!
לטפל במהות ובמקור כל העיוותים ולצאת לדרך חדשה אמיתית ופשוטה!!!!
מתוך כבוד הדדי מתוך קבלת האחר והשונה! נצעד בדרכי שלום ואמת ונדרוש מהפכה של אמת בישראל כולנו יחד!!
נגיע בחג סוכות לירושלים כל ארץ ישראל יחד!!הכוח האמיתי והחזק ביותר הוא הביחד וזו הרוח איתה נצעד עד לבירה!
אנו קמים מהאוהל ויוצאים בתנועה לעבר עתיד טוב יותר ומתוקן!!
אנו קוראים לכוווולם להצטרף ולצעוד יחד בדרך אל המהפכה!
לא נעצור עד ההפיכה האמיתית, זו חובתינו לדרוש צדק חברתי אמיתי!!
לפרטים:
עודד זמירי-0507854374
נדב מור-0509204037
יאיר אורן-0525230520

שמרו איתנו על קשר בקבוצה:
http://www.facebook.com/groups/244642938911652

להתראות בראש השנה לחגיגת התחלה חדשה

נעמה
[email protected]
052-4670045
טוהר_אהבה*

אקטיביזם חברתי סביבתי

תזכורת:

היום נפגשים בכפר יונה בקן של הצופים יארחו אותנו יפה

(הצעדה תגיע לשם בסביבות 12:00. אני בערך ב 13:00-14:00)

צפוי אחלה חג עם הרבה אנשים והרבה שמחה

הביאו ציוד לשינה וכלי מוזיקה לעשות שמח

הארוחות מבושלות במרוכז אז בעיקרון לא צריך להביא כלום

אם אתם באים ובא לכם להביא משהו טעים עם ניחוחות בית וחג אז שיהיה משהו אחד בכמות גדולה,שיהיה מספיק לכולם

המארגנים המליצו על סלט ירקות אבל גם כל דבר אחר יתקבל בשמחה

להתראות
נעמה
טוהר_אהבה*

אקטיביזם חברתי סביבתי

יום שלישי הקרוב, 22/11, 8:30 בבוקר באזור המרכז, סניף בנק/קופ"ח
מעלים את התדר. שרים תדר חדש , פותחים פתח לשינוי תודעתי להיפתח

אנשים נשים וילדים, מכל מין וגיל,מכל גווני הקשת
שותפים לדרך שבעניין שינויים, מוזמנים לחלוק איתי רגעי חסד

פרטים בדף בית שלי
נעמה
טוהר_אהבה*

אקטיביזם חברתי סביבתי

קהילת אוואז צומחת במהירות, עם 10.5 מיליון חברים ברחבי העולם ועם פעילות שהופכת יותר ממוקדת ויותר מעמיקה. בזכות השילוב המנצח בין עומק למספרים עצומים, אנחנו זוכים להצלחות חוזרות ונשנות. גללו למטה כדי לקרוא כמה דוגמאות מהתקופה האחרונה.

אנחנו לא רק מגישים עצומות משפיעות, אלא מארגנים בתי מקלט ונתיבי בריחה בטוחים כדי להגן על תנועות דמוקרטיות ברחבי העולם, מאתגרים תאגידי ענק על-ידי תביעות או שיחות טלפון לבעלי המניות, תורמים מיליונים כדי לצייד פעילי זכויות אדם בטכנולוגיה החדישה ביותר ומשמיעים את קולה של הקהילה שלנו באוזניהם של נשיאים, מיליונרים, שגרירים ושרים.

זה פשוט עובד - גללו למטה כדי לקרוא כיצד. רק בשבועות האחרונים סייענו להשיג נצחונות בשורה של נושאים, החל מאיסור על פצצות מצרר, דרך הטלת סנקציות על סוריה ועד להצלת חופש המידע באינרנט ואמנת האקלים של האו"ם:

בחזית האביב הערבי

וויסאם טריף, קמפיינר באוואז ואדם נוח לבריות, הוכתר על-ידי המשטר הסורי כ"איש המסוכן בעולם"
אוואז ניצב בלב המאבקים לדמקורטיה בעולם הערבי. בזכנות מימון של 1.5 מיליון דולר מתרומות קטנות של חברי אוואז, פרצנו את המחסומים שהדיקטטורים באזור הטילו על התקשורת החופשית - סיפקנו למספר רב של אזרחים את הכלים הנדרשים לעבודה עיתונאית וציידנו אותם בטכנולוגיה מתקדמת שמאפשרת הפצת מידע באופן חופשי. עורכים בכירים ברשתות כמו בי.בי.סי וסי.אן.אן סיפרו לנו שבכל הנוגע למתרחש בסוריה, מידע שמקורו באוואז מייצר 30% מהחדשות!

הרשת שלנו היא היחידה שהצליחה להבריח ציוד חירום חיוני בשווי של יותר ממיליון דולרלקהילות תחת מצור בסוריה. הברחנו גם פעילים בסיכון לעינויים או מוות מחוץ למדינה, יחד עם בני משפחתם. הבתים הבטוחים שלנו מספקים מקלט לעשרות פעילים בכירים שמסתתרים מאלימות המשטר ומאפשרים להם להמשיך לפעול ממקום מבטחים. המשטר הרצחני של אסד לא מרוצה מהפעילות שלנו - הטלוויזיה הממלכתית הסורית הכתירה את הקמפיינר שלנו בתור "האיש המסוכן ביותר בעולם" המאיים על המשטר.

בנוסף לתמיכה בתנועות דמוקרטיות, הפעלנו לחץ עולמי על הממשלות שלנו כדי לעצור את המשטרים האכזריים - מיליונים של חברי אוואז פעלו בהצלחה למען סנקציות נפט אירופאיות וסנקציות של הליגה הערבית על סוריה.

כוח אזרחי נגד המאפיה של מרדוק

חבר אוואז מניף שלט ענק של אוואז בדמות ראשו של מרדוק מחוץ לפרלמנט הבריטי. מלונדון ועד לוס אנג'לס,שלטים כאלו כיכבו במחאה בכל העולם.
התייצבנו מול איל התקשורת החזק והמסוכן ביותר בעולם, רופרט מרדוק - וניצחנו.

זו היתה העסקה הגדולה ביותר בקריירה של מרדוק, שתגדיל את האימפריה התקשורתית שלו ב-50% על-ידי רכישת חברה בריטית ענקית - בי.סקיי.בי. כולם אמרו שאין סיכוי לעצור אותו, אבל חברי אוואז חשבו אחרת: הם שלחו 668,784 הודעות, 30,000 מהם התקשרו לחברי הפרלמנט הבריטי ורבים אחרים הריצו עוד אירועי מחאה יצירתיים. כל אלו, לצד שני סקרי דעת קהל הוכיחו התנגדות ציבורית רחבה.

אוואז הם גם הארגון היחידי שהבטיח לפעול באמצעים משפטיים אם הממשלה תאשר את העסקה של מרדוק. השר האחראי על העסקה נלחץ במידה כזו, שדחה את האישור במשך חודשים ארוכים, והטיל על אוואז אחריות פומבית לעיכוב. הדחייה איפשרה לנו להעלות מודעות לשערורייה ענקית באימפריה של מרדוק, עד שלבסוף העסקה בוטלה לגמרי.

אבל לא הסתפקנו בזה -- רצינו להסיר את האיום שמרדוק מהווה על התקשורת החופשית. חברי אוואז עשו שימוש בכלי החדש שלנו, שמאפשר להתקשר לכל בעלי המניות בחברות הגדולות של מרדוק, ניוזקרופ וב.סקיי.סי, וגרמו למרד הגדול ביותר של בעלי מניות בתולדות החברות!

באוסטרליה, שם מרדוק מחזיק ב-70% מהתקשורת המודפסת - סייענו לעצור את הניסיון של מרדוק לחטוף חוזה טלוויזיה בסך 223$ מיליון מהשידור הציבורי ולחצנו על הממשלה לפתוח בחקירה מקיפה של עסקיו של מרדוק וברפורמה בשוק התקשורת.

קריאה עולמית להציל את האמאזונס

מנהיגי המצעד סיימו את נאומיהם כשהם מצביעים על השלט של אוואז ומכריזים "כל העולם תומך בנו!"
חצי מיליון מאתנו הצטרפו ללמעלה מ-1,000 מפגינים ילידים בדרישה לנשיא בוליוויה לעצור את בנייתו של כביש מהיר שהיה אמור לחצות את האמאזונס.

צוות אוואז הגיש את העצומה שלנו לשרים בכירים בקבינט הבוליווי , במהלך פגישה ארוכה וסוערת. הסולידריות הרחבה שלנו חיזקה את הלגיטימציה של המוחים שנשיא בוליוויה ניסה לדחוק לשוליים וסיכנה את המוניטין שלו כאיש איכות הסביבה.

הלחץ עבד!אחרי הקמפיין שלנו, נשיא בוליוויה ביטל את תכניות הבנייה והתחייב לשמר את הפארק הלאומי טי.פ.ני.ס - היהלום שבכתר האמאזונס הבוליווי! אנחנו נוודא שיקיים את הבטחתו.

ניצחון על פצצות המצרר!

העצומה הענקית שלנו הוגשה על-ידי אדם שנפגע מפצצת מצרר ליו"ר השותף של הכנס בנושא
לפני שלוש שנים, אוואז סייעה לקדם איסור עולמי על השימוש בפצצות מצרר ולהציל אלפי ילדים. השנה, ארצות הברית פעלה מאחורי הקלעים לשכנע מדינות לחתום על חוק חדש שיחזיר את את פצצות המצרר לשימוש!600,000 החתימות על העצומה הענקית שלנו דחפה 50 מדינות להתנגד לתכנית האמריקאית.

רבים מהנציגים בכנס השתמשו בעצומה שלנו כדי להציג את עמדתם במהלך המשא-ומתן על מדיניות השימוש בפצצות מצרר. השלט העוצמתי שלנו, שהוצב מחוץ לחדר הדיונים - יחד עם 1000 עלונים שפוזרו על-ידי צוות אוואז ברחבי המקום - היוו תזכורת תמידית להתנגדות הציבורית שחברי הכנס צפויים להתקל בה כשיחזרו למדינתם. היוזמה האמריקאית נכשלה - יחד עזרנו להציל את חייהם של אלפי אזרחים חפים מפשע.

שינויי האקלים: מחזירים את התקווה

יותר מ-800,000 חברי אוואז נלחמו להציל את אמנת קיוטו בועידת האקלים בדרום אפריקה
בשיחות האקלים המכריעות בדרבן, למעלה מ-800,000 מאתנו סייעו להציל את אמנת האקלים של האו"ם מהתאגידים המזהמים שהיו נחושים לחסלה. הצוות שלנו בדרום אפריקה הגיש את המסר שלנו שוב ושוב, באמצעות פעולות כמו המודעה הזו בפייננשייל טיימס, שפורסמה ביום האחרון למשא ומתן. למרות לחץ מסיבי של מדינות כמו ארצות הברית וקנדה, שמובלות על-ידי מפעלים מזהמים, הושג הסכם שהציל את אמנת קיוטו החיונית כל-כך, והגביר את הסיכויים שלנו לנצח על-ידי המשך המשא-ומתן בענייני אקלים.

נציבת האקלים של האיחוד האירופי קוני הדגרד אמרה: "תודה ללמעלה מ-800,000 איש מכל רחבי העולם - לקולות שלכם היתה השפעה מכרעת בשלב המסכם של הדיונים"

מצילים את האינטרנט: התקדמות חשובה!

קמפיינרית אוואז מריה פז קמברונרו מגישה את העצומה שלנו לבכירים בבית הלבן
תוך ימים, יותר ממיליון מאתנו מכל רחבי העולם חתמו על עצומה המתנגדת לחוק השערורייתי שיעניק לממשלת ארה"ב את הזכות לסגור כל אתר אינטרנט שהוא - ובכך לחסום אתרים כמו ויקיליקס, יו-טיוב ואפילו אוואז!

הצוות של הנשיא אובמה הגיב ואוואז ארגן פגישה בת שעה עם בכירים בבית הלבן כדי להגיש את העצומה.

עכשיו נמסר לנו שסביר שאובמה יתנגד לחוק כשזה יעלה להצבעה. כשרק התחלנו את הקמפיין, נאמר לנו על-ידי מקורות בבית הלבן שאי אפשר לעצור את הצעת החוק, בעוד שעכשיו אותם מקורות אומרים שהצעת החוק לא תעבור בנוסחה הנוכחי - זהו כוח אזרחי במיטבו!

פועלים נגד השחיתות בהודו

חברי אוואז בקמפיין נגד השחיתות בהודו
קמפיין אוואז נגד השחיתות בהודו היה הקמפיין הכי ויראלי בתולדות האינטרנט! תוך 36 שעות, יותר מ-700,000 הודים הצטרפו לעצומה למען חקיקה שתעצור את השחיתות בקרב אנשי ציבור. ארגנו מצעדים ברחבי המדינה, הצבנו שלטי חוצות בבירה ופרסמנו סקר דעת קהל עצמאי שהוכיח שמרבית ציבור הבוחרים ההודי תומך בחקיקה שאפתנית בנושא.

סייענו לסיבוב הנוכחי במאבק להסתיים בניצחון - הצעת החוק מובאת בפני הפרלמנט בימים אלו ממש! הטיימס של הודו הריע לאוואז כ"שחקן מפתח בקידום יוזמת החקיקה נגד השחיתות".

איטליה - נצחון לחופש הדיבור!

חברי אוואז והקמפיינרית ג'וליה אינוסנזי מוחים כנגד ההגבלות הדרקוניות על חופש הביטוי
במהלך החודש האחרון לכהונתו כראש ממשלה, ברלוסקוני ניסה לסרס את הדמוקרטיה על ידי מתן הרשאה לממשלה לחסום אתרי אינטרנט מכל סיבה שהיא. הקהילה שלנו נלחמה בגזירה - וניצחה!

חברי אוואז באיטליה שלחו 200,000 הודעות והציפו את פייסבוק וטוויטר. הובלנו הפגנות שכוסו על-ידי כלי התקשורת המובילים והורדנו את החוק מסדר היום באיטליה! עכשיו הדמוקרטיה האיטלקית חופשייה מברלוסקוני - ואנחנו ממשיכים לפעול בעוצמה.

אלו רק כמה מהנצחונות שהשגנו יחד בשבועות האחרונים. מאז שהארגון נוסד, לפני כמעט חמש שנים, אוואז הריץ למעלה מ-1,000 קמפיינים! וככל שהקהילה שלנו גדלה ואתה גם יכולת הפעולה, קמפיינים רבים יותר מסתיימים בנצחון.אם נמשיך באותו מסלול ונמשיך לקוות ולהאמין בשינוי ואחד בשנייה, הכל אפשרי.

בתקווה,

ריקן, דליה, לואיס, אליסון, ארי, מריה פז, וון-הוא ושאר צוות אוואז

אוואז הוא רשת קמפיינים בינלאומית המונה כבר 9 מיליון חברים.הארגון פועל להגביר את השפעתם של אזרחי העולם על מקבלי ההחלטות ("אוואז" פירושו "קול" במספר שפות). חברי אוואז מפוזרים בכל ארצות העולם והצוות שלנו ממוקם ב-13 מדינות ב-4 יבשות שונות ופועל ב-14 שפות. קיראו עוד על הקמפיינים הגדולים ביותר של אוואז, כאן., או עיקבו אחרינו בפייסבוק או בטוויטר.
הודעה זו נשלחה ל [email protected].כדי לשנות את כתובת הדוא"ל שלכם, את השפה בה אתם מקבלים מאתנו הודעות או לכל עדכון אחר, אנאליחצו כאן.רוצים להפסיק לקבל מאתנו הודעות?ליחצו כאן ונסיר אתכם מיד מרשימת התפוצה שלנו.

אין להשיב להודעה זו. כדי ליצור אתנו קשר אנא השתמשו בטופס בקישור הבא:www.avaaz.org/he/contactאו התקשרו אלינו לטלפון מספר +1-888-922-8229.
טוהר_אהבה*

אקטיביזם חברתי סביבתי

טכסט מקסים שכתבה שיר tאלוני על מהפכת הקומפוסט ותולעי השינוי http://j14.org.il/articles/14502
בדומה למה שקורה בקומפוסט, אנו מתחילים את התהליך בשלב שהוא מלא ברקבון ובגזרי עיתונים. כך גם החברה שאנחנו חיים בה, מלאה בזבל ובעודפים מיותרים, טבעיים יותר וטבעיים פחות. אנו, תולעי השינוי, נמצאים שם, קבורים מתחת לכל הרקבון הזה, לומדים מחדש את תפקידנו כתולעים, ומתחילים אט-אט לעבד את הרקבון הזה למשהו אחר. לוקח לתולעים כשלושה-ארבעה חודשים לעבד את הזבל, אך בסוף התהליך מתקבלת אדמה טרייה ובריאה שאפשר לדשן איתה שדות נוספים.

גם לנו ייקח זמן עד שנצליח ללמוד את תפקידנו מחדש כתולעים וללמוד איך לעבד בהצלחה את הרקבון ואת התסיסה הקיימים לכדי חברה בריאה וטובה שעתידה לבוא.
טוהר_אהבה*

אקטיביזם חברתי סביבתי

שלום

עברתי שוב לחיים חדשים, בתוך אותו גוף פיזי... יש הרפתקאות בחיים שלי, התפתחויות במעבר בין עולמות חלופיים...
בכל מקרה, אני כאן כדי לספר שעשיתי שינוי תודעתי ואני מבינה היום שיותר חשוב לפני העשייה האקטיבית לשנות את העולם , זה לשנות את עצמי,זה להבין: מה אני צריכה לעשות,איך זה מקדם את ההתפתחות שלי? האם העשייה הארצית תואמת תדר לתסריט הנשמתי שחתמתי עליו והתנדבתי לממש ? ועוד...

בקיצור: סוף מעשה במחשבה תחילה.

כתבתי מאמר בנושא אקטיביזם תודעתי, כאן:

http://shinuytodaati.co.il/%d7%9b%d7%9c ... %aa%d7%99/

אני כמעט לא נוכחת באתר באופן טבעי ,אבל תוכלו לקרוא אותי ב שינוי תודעתי בעידן החדש
וליצור איתי קשר באתר שינוי תודעתי http://shinuytodaati.co.il/

אהבה
נעמה
שליחת תגובה

חזור אל “בלוגים”