אנרגיה רוחנית של החודשים

אנונימי

אנרגיה רוחנית של החודשים

שליחה על ידי אנונימי »

מדור יהדות דת ואמונה מדור חגים ומעגל השנה

לפי היהדות ובכלל לכל חודש יש את האנרגיה הייחודית שלו, שמאפשרת להשתמש בה כדי לעשות עבודה רוחנית ספציפית בכיוון
עוד בנושא:
כסלו
סאן שיין (2004-12-14T22:49:44):
חודש כסלו - חנוכה. חודש הנסים.
יש רוחניות, אנרגיה מסויימת שנוצרה אז אבל חוזרת כל פעם שכתוב כ"ה בכסלו.
יש יכולת לאור קטן לדחות הרבה מן החושך
החושך על פי החסידות הוא אשליה, נמר של נייר.
באמצעות האור הגנוז הזה יש אפשורת להאיר את כל אותם המקומות שבם הרמתי ידיים, ויתרתי, אני חסר אונים.
כשבן אדם מעורר את עצמו מלמטה - מעוררים עליו מלמעלה (סעתה דשמיה)
זו ההזדמנות להפיג את החושך הפנימי שלי.

ארץ נהדרת (2005-12-29T23:03:08):
כמעט כמעט והסתיים חודש כסליו...אז ממש על הקצה...

כסליו - חנוכה. הוא חודש האור. בכל שאר השנה העבודה האישיתי שלנו לסוגיה היא להוציא את האור מן החושך. לגלות אותו מן ההעלם שבו הוא נמצא. אם בשאר חודשי השנה אלוקים מסתיר מאיתנו על ידי אינספור צמצומים את האור האינסופי הרי שחודש כסליו חנוכה. הוא ההיפך הגמור זהו החודש היחידי שבו אין העלם והאור מתגלה בגלוי. (נס חנוכה) אור שלא נכבה. לכן יש לנו הזדמנות להתחבר לאנרגיה של העולמות העליונים שבימים רגילים היא מצומצמת בפנינו.
לכן בעבודה הפנימית שלנו זהו חודש של תיקון האור. הדלקת נרות חנוכה היא הביטוי המעשי של העבודה הפנימית: לאהוב שלום ולרדוף שלום עמדי ועם הבריות, ליצור אחדות בנפשי פנימה ועם העולם

לפי היהדות זהו חודש של נסים והמשמעות של נס היא היכולת לעשות "אתכפיא" להפוך הכל על פיו ולהתחיל התחלות חדשות לגמרי.
אפשר ממש להפוך את המציאות שלנו למציאות של ברכה, ליצור הרמוניה פנימית,לעשות ניקיון רוחני ולחולל נסים בחיינו.

בברכת חג מלא אור ואהבה, ניסים שניתן לראות העיניים בטוב הנגלה והקיים
טבת
סאן שיין (2004-12-14T22:56:21):
כעת נכנסנו לחודש טבת. בחודש טבת החל המצור על בית ראשון. תקופת הדינים. זהו גם החודש של שבט דן (מלשון דינים)
בחודש זה יש לנו את האפשרות לעשות עבודה עם השיפוטיות והביקורתיות שלנו, לעושת היפוך של המצור הפנימי שלנו.
יש את הכוח לעשות עבודה על זה (הכח של הניסים של החודש הקודם)
אנו יכולים לעשות עבודה על שלושה אספקטים:
  1. העין הימנית (העין הטובה) ביטול העין השמאלית (עין הרע, הפוגעת, מבקרת ושופטת)
למה הכוונה: לא להחליף את המחשבות השליליות בחיוביות, אלא לחפש את הפוטנציאל החיובי. אם יש מישהו שאני ממש לא מסתדרת אתו, אני חוקרת בעצמי בכוח מההדברים הטובים בו וכך משתנה הכל..
  1. יש פה תהליך של התבגרות (ויתור על הגדי המקפץ לריק זה סימן החודש). בגרות מאופיינת על ידי עין טובה.
  1. תיקון של הכעס. כעס לא מתוקן כשאני לא שולטת עליו, זה חוסר בגרות רוחנית.
עבודה טובה

ארץ נהדרת (2006-01-01T14:46:32):
בס"ד
חודש שמח לכולם
חודש טבת.
חודש טוב, אפשר גם ללמוד זאת משמו עצמו שמכיל את אותיות הטוב, ואכן הוא מתחיל בסיום חנוכה בראש חודש ולכן הארת הנרות וניסי חנוכה עדיין שורים עליו. והוא מסתיים ב29 בגימטריה כל-טוב. כך שהוא טוב מתחילתו ועד סופו.

זהו גם חודש ברוך גשמים - גשם מלשון גשמיות. יש בו את האנרגיה המתאימה לקבל ברכה (לאחר השתדלות כמובן) גשמית וחומרית בחיינו
הוצאה לפועל. מחשבות דמיונות, רעיונות ורצונות הופכים למציאות. להוציא מן הכוח אל הפועל.
אחרי התגלות האור של חנוכה בעקבות האמונה הבלתי מתפשרת של המכבים, כעת האור הזה נכנס לתוך הכלים הגשמיים שלנו וחודש טבת מאפשר לנו את העבודה הזו. להוריד את האור להצלחה שמתבטאת במציאות שלנו הפיזית.

מצד שני מודגשת עבודת ההשתדלות שלנו שבטבת חסרה הו' של הטוב ושל שם האלוקים שמראה על האפשרות גם של היפוך הטוב.
לכן על האדם לחזק את ראייתו הרוחנית, ההשגחה העליונה של אור חנוכה הטוב מאפשרת עבודה של רוגז על היצר הרע. בזכות כוח העשיה - כוח הגבורה. יש אפשרות אם מכוונים אותו לטוב להביא לתיקון רציני שלנו .

עבודה טובה ושנראה תוצאות בטוב הגלוי והנגלה.

<עוד עניין על צום 10 בטבט ומשמעותו הרוחנית בהמשך.>
שבט
סאן שיין (2005-01-11T00:14:29):
ראש חודש שמח לכולן. זמן טוב לברכות ולהתכוונות, א' בשבט.

התחיל חודש שבט - שבט הוא חודש שמשופע בגשמים. יש בו ברכה ולכן נאמר שבחודש זה יש אפשרות לשפע
אפשר לראות שהפרחים ממש מתחילים לחכות לצאת ולפרוח. ממש לפני הפריצה הגדולה. סיימנו עם הדינים של חודש טבת ואנו מוכנים לקבל את השפע.

זהו חודש של מזל דלי - מעצם המלה עצמה, דלי הוא כלי קיבול, הוא נועד לקבל שפע ולשרת, לתת.
לכן לכל המנסות להכנס להריון, נאמר שזהו חודש שבו יש אפשרות גדולה "להיפקד בזרע חי וקיים" היינו להכנס להריון.

ולכל הרווקים והרווקות - זהו חודש שיש בו סגולה לזיווגים.

חז"ל אמרו שספר שמות הוא ספר הגאולה (גלות שורש לגאולה שעתידה לבוא) בחודש שבט קוראים את ספר שמות. כי גם אם יש דברים שכביכול נראים שלא ניתן להגאל מהם. בחודש שבט יש את האפשרות לגאלם. גאולה פנימית.

תורה קדושה ורוחנית משולה למים. ומהו אופי המים? ירידה ממקום גבוה לנמוך. זהו חודש שבט - החודש בו קיימת צמיחה. וצמיחה קיימת במקום בו אנחנו רואים מה חסר. נאמר "כי האדם כעץ השדה" בחסידות אומרים תסתכלו על החי צומח דומם. רק הצומח קשור לשורש אחד. וכמו הצמח כך האדם חייב שיהיו לו את שורשיו. אם אין לו שורשים רוחניים טובים ובריאים ותזונה טובה, כך כמו הצמח הוא לא יתן עלים ופרות ופרחים טובים. אדם חייב שורשים רוחניים שמהם הוא בונה.

דבר נוסף שאפשר לקחת מצמיחת הצומח כמשל להתפתחותנו - בצמיחה צריך סבלנות (עץ חרוב למשל נותן פרי לאחר 70 שנה) כך גם אנחנו. סבלנות.... חודש שבט מלמד אותנו כוח וסבלנות לעניין הצמיחה.

ומה אנו יכולים לעשות בהתכוונות הפנימית שלנו כדי להפיק את המיטב מהאנרגיה שיורדת אלינו בחודש זה?
לראות איך דברים מקושרים לשורש הרוחני, איך הדברים לא סתם קורים לי אלא הם שיעורים שמאפשרים לי הזדמנויות לצמיחה. ולברך, לברך ושוב לברך...@} @} @}

הרבה שפע יורד לעולם וכל מה שנדרש הוא הרצון לצמוח אתו

על טו בשבט אספר בהמשך.....

בברכת חודש טוב ומלא בשורות טובות.
אהבה
(())
אדר
סאן שיין (2005-02-14T22:18:21):
חיממתן את ליבי עם הבקשה לכתוב..אז בקצרה קצרה ואמשיך בהמשך...אכן החל חודש חדש. חודש אדר ולא סתם חודש אדר, אלא אדר א'. הווה אומר שיש לנו גם אדר ב'...."ומשנכנס אדר מרבים בשמחה".....
ונשנה יש לנו שישים ימים שלמים של שמחה לא שלושים אלא שישים ימים!!! :-D
אין הבדל בין האנרגיה של אדר א' לאדר ב' מלבד חלוקת מתנות לאביונים והתחפשות של פורים.

אז זו האנרגיה הרוחנית של אדר, שמחה. זמן מצויין לזיווגים מלאי ברכה, להצלחות עסקיות ועוד....
ובהקשר של העבודה הרוחנית את כל העבודה הרוחנית והשינויים שאנחנו צריכות ורוצות לעשות אפשר לעשות מתוך שמחה, שמחה ועוד שמחה.

מבטיחה לכתוב עוד קצת בימים הקרובים פשוט מאד עסוקה (בזיווגים, הצלחות עסקיות ועבודה פנימית :-))

(())

סאן שיין(2005-03-30T01:51:15):
קצת לפני שמסתיימים האדרים...בנות האם מחיתן את כל "העמלקים" הפנימיים? האם עשיתן זאת בשמחה?

מזכירה לכן את הנהפוך הוא - של פורים בפרט ואדר בכלל. - דברים מתהפכים. ועבודה רוחנית שלי היא למצוא שמחה. ז"א איך אני בשמחה לאו דווקא שיש לי שמחה אלא להשתמש בכוח השמחה הקיים וזמין לכולנו, גם אם לא בא לי, ואין לי שמחה, לפרוץ את הדברים דרכה.

איך?

ניסיתן פעם לחייך באופן פיזי ולחשוב באותו זמן על הדברים עצובים? (מבטיחה לכן כבר שהנסיון יהיה מצחיק)

שמחה ושמחות

>בקרוב נצא מעבדות לחירות עם חודש ניסן שעומד בפתח<

ארץ נהדרת (2006-02-27T16:04:13):
כמעט ראש חודר אדר...
והעיקר להיות בשמחה. זהו חודש של אתכפיא גדולה שבה אפשר להפוך כל עצב לשמחה ו/או לעבודה בשמחה
להחליף את המשקפיים שלנו במשקפיים יותר בהירות שמסתכלות על המצב עם עדשות אחרות. ראו מה שכתבתי בחודש למעלה.

והעיקר להיות בשמחה - להלן שמחה
חסיד אחד הגיע אל הרבי שלו כשהוא רוטן ונאנח אודות קשיי פרנסה.

"יש עצה!" אמר לו הרבי.

"תהיה שרוי בשמחה ומובטח לך שבזכות השמחה ייפתרו כל בעיות הפרנסה".

"אבל רבי" זעק החסיד. "איך אפשר להיות שרוי בשמחה כשרעבים ללחם?"

"נו" הפטיר הרבי, "מה לא עושים בשביל פרנסה?"
ניסן
חושבת (2005-04-17T17:51:48):
ניסן היה החודש הראשון בשנה היהודית.
חודש שבו מסדרים, מוסרים, זורקים, זורקים, זורקים
ומנקים.
אפשר להתחיל מחדש נקיים, סחוטים
וחופשיים. בעיקר חופשיים

שכנה של זורבה (2005-04-17T18:29:26):
גם בניסן מסתתר נס.
שיהיה איזה נס קטן לכל אחד. בדיוק מה צריך.

סאן שיין (2005-04-18T00:51:22):
חודש ניסן הוא חודש הנסים וזו האנרגיה העיקרית שלו. רוצה להבדיל ממה שכתבתי בחודשים האחרים, להתעכב קצת על הרעיון של נס מנקודת מבט קצת אחרת ולהציע התחברות.

האנרגיה של החודש הזה היא אנרגיה של היטהרות, נקודת אור גדולה מאד. התחדשות. באמת זו תחילתה של השנה על פי היהדות. והנקיון ("לא רק את ביתה תנקה אלא גם את ביתה הפנימי") שזה העיקר.

יש מהות נקייה שזה הניצוץ שאלוהים נטע בנו, מהות הטוב. ובחודש הזה יש לנו את האפשרות לגלות אותה. לשים בצד את כל מה שלא שייך לעיקר, "החמץ". הטפל ו"כשר" העיקר בחודש זה נמצא זמיןו לנו מאד. קו ישר וודאי של מהות טובה. להפריד בין הטוב למיותר

המעניין הוא שגם כשנדמה לנו שאנו רחוקים מהטוב, מהאור, ככל שאנו מרבים לעסוק בו כך הוא קרוב לחזור, וכך הוא מתגלה.

מי שזוכה לטהר עצמו בחודש הזה גם במידה היחסית מובטחת לו שנה טובה. וגם הנכונות הפנימית שלנו לזכות בברכות אשר ניתנות בחודש ניסן מגלה מאליה את הטוב.

ונחזור לנס.....חשבתם פעם מה זה נס?
מי שנס מהטבע שלו זוכה לנס.

זוהי מהות העבודה הפנימית. אם אני מצליחה לעשות הפרדה מכל מה ש"נדבק אלי" ולא שייך לי למעשה. אז אני מתחברת להכרה בטוב, ויותר מזה לכוח הבריאה שבתוכי שיכול לברוא עבורי מציאות קיומית.

הווה אומר: להאמין בטוב המגיע לי, בשפע הרוחני שנמצא בבריאה, לא להפריע לו על ידי העומס הרגיל שלי. ואז....קורה הנס.
אפילו שעל פי הפוטנציאל אותו שפע היה צריך לקרות לי בעתיד אני מושכת את השפע הזה למציאות העכשווית. כי בזמן הרוחני 'יש רצף של עבר, הוה, עתיד והם אחד. לעומת הזמן הפיזי שיש בו הפרדת זמנים.

לדוגמא: נניח שבחיבור שלי לשפע של הטוב הרוחני שמגיע לי אני מאמינה שזוגיות וחתונה זה חלק ממה שהבריאה זימנה לי...:-)אז נכון שזה קיים בפוטנציאל, אבל בנפש שלי אני יכולה לעכב את זה על ידי הדחייה, החשדנות, חוסר האמון, הביקורתיות, ההיסוס, כל מיני דברים, כל אחד ו"התיקים שלו". אבל ברגע שאני מאמינה בהכרה של הטוב שמגיעה לי זוגיות אז הנה אני מזמנת את זה מעבר לזמן. ואז גם אם בפוטנציאל הייתי אמורה בתהליך ההדרגתי של התיקון הרגיל להנשא עוד 3 שנים, מעצם ההכרה בטוב אני מקצרת את הזמן הגשמי, מביאה את זה לכאן ועכשיו, זימון שהוא מעבר לזמן.

מתחולל נס

אז בברכת חודש טוב, מלא עיקר ונסים כאן ועכשיו (כנאמר בכל דור ודור) נצא נא לחופשי...(()) (()) (())

ארץ נהדרת (2006-03-30T22:38:41):
ראש חודש טוב לכולם ולא סתם חודש חודש ניסן. בראש חודש ניסן נוצר "חלון" דרכו ניתן למשוך את אותו כוח לשנה כולה.
כתבתי עליו כבר בשנה שעברה ומזמינה אתכם לקרוא למעלה אולם קצת תוספות והתחדשויות לא מזיקות....

אז ככה....קודם כל חודש האביב...זהו חודש האביב שבו הכל פורח, הכוחות המכונסים הפנימיים פורצים החוצה. חודש זה הוא הזמן להתחדשות, להשתחררות, להתעלות. לחודש מיוחד זה הננו נכנסים

חודש ניסן הוא ראש, ממנו מתחילה ספירת החודשים.
יש לו תכונה של ראש. שקשורה למשמעות הגאולה שהיא השתחררות מכל המצרים הפנימיים והתחלה מחדש
שחרור מעבדות הוא שחרור מתוכן זר, מעול זר גשמי ורוחני המנוגד למהות הפנימית. השחרור מאפשר את החזרה לתוכן העצמי הפנימי , לטבע האלקי הטבוע בקרבינו ובעצם מהותנו.
לרוח חרות זו הננו נכנסים בהתקדש עלינו חודש ניסן הבא עלינו לטובה.

חודש ניסן הוא גם כנגד כוח האמונה שבנפש.

החודש של חודש ניסן עפ"י ספר יצירה הוא חוש הדבור:
פסח /פה-סח, זו יכולת השיחה
וכשם שהאמונה היא הכוח הראשון שבנפש, כך הדבור הוא החוש הראשון אצל יהודי.
אחת המצוות העיקריות בחודש זה היא מצות "והגדת לבנך ביום ההוא לאמור..." עליה נאמר "כל המרבה לספר ביציאת מצרים הרי זה משובח",

כותב אוהד אזרחי
"ההגדה של פסח כולה מכוונת לאפשר לנו לספר. לספר ביציאת מצריים, ומצריים זו הגלות האישית של כל אחד מאתנו במקומות הצרים שלו, שמיצרים לו ומעיקים על נשמתו החופשית. מצריים נמצאת בעיקר בגרון, בצוואר הבקבוק שחוסם את הלב מלצאת חופשי בדיבור. שם נמצא פרעה האישי שלנו, שהוא העורף התפוס והנוקשה של האדם הלחוץ, ושלושת שריו - שר המשקים שלנו שהוא הוושט, ושר האופים שלנו שהוא הקנה ושר הטבחים (השוחטים) שלנו שהם ורידי ועורקי הדם. כולם עוברים בצוואר, וכולם שותפים באיכות התקשורת שיש לנו בין הראש והחזה, ובמקרה שלנו - בין הדיבור ועומק הלב. הפה השח של פסח מבקש לפתוח את המעברים הללו, ולהצליח לספר, להאיר (מלשון ספיר), את הדרכים האישיות שלנו ליציאת מצריים."
@}
ולא לשכוח - חודש ניסן חודש הניסים....בברכת חודש טוב מלא שמחה ופלא, ביעור חמץ פנימי וחיצוני, התחדשות ופריחה

מאמא מאוהבת (2006-04-10T09:00:19):
שאלות לקראת פסח
<אפשר גם להוריד את הקובץ למחשב>
@}
אייר
סאן שיין (2005-05-08T11:07:09):
בשמחה גדולה נקבל את חודש אייר.....ראש חודש טוב לכולם
לכאורה חודש שאין בו מועדים, אך מתחת לפני השטח רוחשות בו אפשרויות גדולות

ואהבת לרעך כמוך

האנרגיה החזקה של חודש אייר היא האפשרות לעבוד ולתקן את היחסים עם הזולת

כל חודש אייר נכלל בספירת העומר ולכן הוא כולו מצוות. ספירת העומר הבנויה מ 49 ימים יש לה טעמים רבים...
אחד מהם הוא ההתאבלות על 24 אלף תלמידיו של רבי עקיבא שמתו במגיפה בעקבות אי שמירתם על הכלל הזה. אמנם חכמים גדולים היו, אבל בדעותיהם החזיקו אחד נגד השני.

ואילו לנו יש החודש את ההזדמנות להרהר, להכיל, לפתוח את עצמנו, להתגמש, לקבל....את הזולת. וזו עבודה נפלאה.

סאן שיין (2005-05-08T11:10:25):
טעם נוסף של 49 ימי ספירת העומר שהם שקולים כנגד 49 שערי טומאה...מפסח שבו יצאנו ממצרים ועד לשבועות ששם נקבל את התורה ישנם 7 שבועות...במצרים היינו נגועים בכל 49 שערי הטומאה, עברנו 7 שבועות 49 ימים כנגד כל אחד מהטומאות על מנת לטהר את עצמנו ולהיות מוכנים לקבלת התורה.

על כן חודש אייר הוא גם בסימן הטהרה

סאן שיין (2005-05-08T11:15:15):
  • הטעם האחרון שאני מוצאת קשור לסימן המזל של החודש שהוא מזל שור.
מהם תכונותיו של השור: עקשנות, נגחנות, אטימות...כל מרכיביה של הנפש שלנו כשהיא במצב המסוגר שלה, במצב של "דובי לא לא"

מכיוון שהעולם מורכב כולו מהפכים וכל דבר יש לו את צדו השלילי והחיובי, האנרגיה של השור בהיפוכה למעלה היא הרצון החזק, היכולת ללכת עם המטרה שלי ולא לעצור , ובנוסף היציבות, הביתיות, המשפחתיות....אז החודש אפשר להפוך את השור הזועם שבנו לשור מבויית לרצון הגבוה שלנו.*

מצאתי את הטקסט הזה באחד מספרי החוכמה:
"השור הוא סמל הגבורה (מלך הבהמות) וזה לשון הזוהר :"שור מצד הדין והוא דבוק בקדושה ", מזל שור מקבל השפעתו מכוכב נגה ,כוכב זה קשור בעומק רגשות הנפש ובו תלוי היופי והחן , הזוהר הקדוש מונה את חודש איר בין ארבעת החודשים שהרצון העליון נמצא בעולם (אדר , ניסן ,אייר , סיון)

חודש אייר הוא חודש שבכלו סופרים את העומר והוא סמל הכנות האדם (טהרה) כדי לקבל את התורה , ואמרו חז"ל שההכנה העקרית לתורה היא מדת היראה (השור מסמל ביותר את היראה), גם אייר הם אותיות "ירא" בחודש זה מופיע היום הגדול לג' בעומר יום הילולא של רבי שמעון בר יוחאי שענינו התעוררות ("עיר וקדיש מן שמיא נחית -" ראשי תבות שמעון), בחודש אייר התחיל המן לירד לישראל במדבר וכן באר המים נתן לישראל בחודש אייר"

תכונות הנולד בחודש זה:
המוטיב העקרי באישיותו היא השמירה ,עקשן , יש בו פשטות רבה , מתפתח וחפץ בהנאה חושית מתעוני העולם ,השגרה והפשטות חביבים עליו, שנויים אינם לפי רוחו (אלא אם הוא יזם אותם), בדרך כלל מעדיף את שמירת הקים ,שומר מאוד על שלו , כל עוד קיומו מבטח ומוגן הריהו שבע רצון וננוח ,לא נזקק הרבה לזולת ,בעל מזג נוח ושלוה פנימית ,חוש עסקי מפתח ,הממון חשוב אצלו מאו ד, ולעתים גם מסנור אותו , מצטין במידת הגבורה שבו טפוס שמוכן לשאת בעל ,
הנולד בחודש זה ידע כי כל הצלחת תלויה במידת היראה ,כתוב בתורה "את אלהיך תירא " ודרש רבי עקיבא "את "לרבות תלמידי חכמים אם תמיד (ואף ישכיל אחרים) אם לא ישכיל במדה הזו אזי יפול בנקל לגבורות של מידת הדין (כעס , מחשבות רעות על אחרים ,מריבות וכיוצא)

חודש טוב לכולן (())

ליאורה (2005-05-08T19:37:41):
קודם כל, במזל שור (כמו בשאר המזלות) יש עוד הרבה יותר מעלות ותכונות ומאפיינים.
דבר חשוב נוסף שכדאי להזכיר, שזהו מזלה של מדינת ישראל (ה' באייר), ולכן מן הראוי להתעמק במשמעותו של מזל שור עבורנו.

ארץ נהדרת (2006-05-11T13:33:35):
קצת על ספירת העומר של חודש אייר....

אחרי שיצאנו ממצריים באופן פיזי (שלב 1 בדרך שלנו אל הגאולה) אנחנו מתכוננים לקבלת התורה. התורה - האיחוד עם הקב"ה ועם המהות הטובה שבתוכנו.
מתן תורה זאת אהבה - להכניס את הקבה לחיים שלי.
  • וההכנות לאיחוד המופלא הזה הן בספירת העומר - הספירה היא ביטוי של געגוע עמוק. אני מזכירה לעצמי במשך 49 יום מה אני באמת רוצה, מה התכלית, והגעגוע הזה מכין אותי. הוא מפתח את הרצון שלי שהוא הכח המרכזי בנפש.
הספירה היא אקט של תקווה גדולה.*

בזה שאני סופרת אני מזכירה לעצמי להוציא משהו טוב מהיום הזה. מתן תורה זה: אני רוצה לפגוש את בורא עולם. איפה הוא? כאן -הוויה. חפש את הטוב, כל יום 49 ימים, הוא נמצא כאן.

לפעמים אנחנו אומרים כן...אבל אני הקטן...הוא לא שומע אותי..הוא אומר אני כאן אתם לא שומעים אותי.

ארץ נהדרת (2006-05-11T13:45:42):
אוטוטו אנחנו מגיעים לל"ג בעומר.

זהו יום כל כך משמעותי גם לאלו שמתכוונים לסוע למרון וגם לאלו שלא האנרגיה של היום הזה מאד חזקה.
זו אנרגיה של תפילה ועבודה אבל מאד מאד בשמחה.

רבי שמעון בר יוחאי - הצדיק הגדול ביותר שהיה לנו אולי מאז משה רבנו. צדיק יסוד עולם
נאמר שכל האנשים הם גלגולים של נשמת אדם הראשון ולכן טעמנו ממיתתו ומחטא עץ הדעת.
חוץ מ 5 צדיקים לאורך כל ההסטוריה:
משה רבנו, שמעון בר יוחאי, הארי הקדוש, הבעל שם טוב ורבי נחמן מברסלב.
הם הגיעו מניצוצות אחרים

רבי שמעון בר יוחאי אמר שביום ההילולה שלו:
"אני יכול לפתור את כל העולם מן הדין"
ביום ההילולה של הצדיק מבחינתו הוא יכול לפעול ישועות כמו שלא פעל כל השנה כי זה בחינת יום כיפור שמכפר כל עוונות האדם.

אז יאלה למרון....:-)

ארץ נהדרת (2006-05-11T14:10:14):
חווית הנסיעה למרון יכולה להיות חוויה מהממת או קשה תלוי בבחירה של נקודת המבט.

שנה שעברה היתה פעם ראשונה שנסעתי למרון בלג בעומר. האמת היא שהיתה לי הכנה טובה. הייתי מאד מחוברת מצד אחד ומצד שני עמדתי לפני רגע מאד מהותי בחיי - נישואין. הייתי מלאת ספקות ופחדים וכל יומיים רציתי לבטל את הנישואין. רבי שמעון אמר שמי שיבוא לדבר ולהתפלל אליו בציון שלו הוא יוציא אותו מכל הספקות שלו ואני ידעתי שאני לא יזוז משם עד שאהיה בטוחה.

אם מחליטים לבוא צריך לבוא לשם עם הרבה אהבת ישראל ומסירות גדולה. זו הדרך היחידה! מוכנות לחוויה השבטית המהממת הזו. מאות אלפי אנשים החל מצפת...אוהלים ומדורות בהרים. ממש חווית עם ישראל ביציאת מצרים. אנשים מכל הסוגים ומכל שכבות האוכלוסיה. צבעים שונים, שוק ענק של יהדות והבטחות לישועות, קריאות משיח בכל עבר. מסכי ענק עם הרבי מלך המשיח, בכי. דחיפות ובעיקר המון רגשות חזקים.

אני זוכרת שאיבדתי את החברה שלי תוך כמה שניות אבל כיוון שידענו שזה עלול לקרות קבענו מראש מקום מפגש ושעה.
החלטתי שאני חייבת להגיע לתוך הציון ממש ולגעת בו. (למרות שזה באמת לא מחייב האנרגיה של רבי שמעון נמצאת בכל)
אני זוכרת שעברתי ממש חוויה מיסטית. הידיים שלי היו מורמות למעלה צמודות לצידי הראש כי לא היה מקום להחזיק אותן לצידי, אחזתי ספר תהילים, מחצו אותי מכל הכיוונים, באיזה שלב עצמתי עיניים, הרגליים שלי היו באוויר והתחלתי למלמל: אהבת ישראל, אהבת ישראל. ואז הפסקתי להרגיש את עצמי, פתאם קיבלתי חמצן שהגיע לחלוטין ממקום אחר, לא מהאוויר שלא היה, ונתתי לעצמי להתמסר באופן מוחלט בעיניים עצומות.

בתוכי הרגשתי שהלב הופך לאולם ענק מלא שמחה ואהבה אינסופית והייתי שם בצורה הכי מוחלטת שאני זוכרת שהייתי אי פעם באיזה מקום. וכך מצאתי עצמי למרגלות הציון, הייתי כולי תפילה, כבר לא היו מלים, הייתי אני התפילה. לחלוטין עם הצדיק. לחלוטין עם הווית האינ סוף ברוך הוא. וכשיצאתי משם לא היו ספקות.

ברוך השם.

ציפ ציף (2006-05-11T14:15:47):
למדתי פעם קורס אסטרולוגיה ביהדות,מאוד התחברתי למה שלמדנו על חודש אייר,
חודש אייר נקרא גם חודש זיו בחודש זה הפוטנציאל של הטבע יוצא במלוא העוצמה,אם בניסן הטבע בלט בלבלוב הראשוני ובפריחה,עתה כל העצים מלאים בלבלוב ירוק ומוציאים את פירותיהם.
הכוח של החודש הזה הוא כוח הרפואה,חודש עם פוטנציאל גבוה לריפוי.
<חיפשתי את החומר הכתוב ואיני מוצאת אז אני כותבת מתוך הזכרון,איני זוכרת את המקורות כרגע>
אז בזכות ר' שמעון שתהיה רפואה שלימה לכל חולי עמך ישראל.
(תגידו אמן-"אמן!")

ארץ נהדרת (2006-05-11T14:18:16):
עצות מהקבלה להתנהלות במרון:
  • לקרוא 3 פעמים מסידור התפילה (אשכנזי) את תפילת "נשמת כל חי"
  • לקרוא מפרק קיט בספר התהילים (פרק שמכיל פסוקים שמתחילים בכל אותיות הא-ב) את הפסוקים עם אותיות השם שלך.
  • אחר כך לקרוא את הפסוקים עם אותיות הבקשה: למשל לזיווג - לקרוא פסוקים של ז, י,ו,ו, ג
וללת צדקה לפי הגימטריה של הבקשה למשל זיווג

32, לתת 32 מטבעות של 10 אגורות למשל (זה 3.2 שקלים) רפואה

292, לתת 292 מטבעות (זה 29.2 שקלים) וכדומה.
  • פוריות - חץ, ברית - קשת. מי שזקוקה לזרע בר קיימא טוב לקחת חץ וקשת ולירות כמה פעמים.
  • מי שלא יכול להגיע טוב לקרוא בזוהר את הידרא זותא, ואת הידרא רבה.
  • להדליק נרות נשמת אדם ולכבוד רבי שמעון בר יוחאי.
  • ללכת מסביב למערת הילל לקחת זרד או ענף (קטן) מהעץ שנמצא שם, זו סגולה עצומה.
בהצלחה וחג שמח
ושנזכה בעזרת השם לכל הישועות והברכות הטובות ולגאולה שלמה פנימית וכללית תכף ומיד ממש
סיון
סאן שיין (2005-06-21T09:37:50):
קצת לפני שנגמר סיוון....משהו קטן לגבי החודש הזה. חודש חשוב מאד (אני התחתנתי בו :-) ונולדתי בו)....
וברצינות....בחודש הזה שהוא חודש מתן תורה..בו התורה....שהיא האמת נגלית בפעם הראשונה לעינינו. יש את האפשרות לעשות תיקון של חוש הראייה הרבה עבודה עם העיניים, מה אנו רואים, איך אנו רואים, איך אנחנו בוחרים לראות.

כשהמרגלים הגיעו לארץ ישראל וראו את כל הטוב שבה הם חזרו ואמרו "ארץ אוכלת יושביה" כיוון שהם היו במדבר בדרגה רוחנית מאד גבוהה, עם מעט גירויים ורשמים חיצונים (חוץ מכמה רעמים וברקים, קולות של הקב"ה ושלוים ומנים...:-)) הם פחדו מהתאווה שהטוב יעורר בהם.
אז החודש אפשר לבחור לראות בעיניים את הטוב. לקבל אותו, ולהעלותו לדרגת קדושה.
אב
סאן שיין (2005-08-24T15:25:09):
קצת פישלתי לאחרונה דילגתי ונעלמתי. אנסה לחזור לתלם החודשים...על תמוז כבר דילגנו....ונחכה לשנה הבאה ב"ה.

אב עומד להסתיים אז כמה מלים עליו לפני שהוא נעלם לנו. בחודש אב חל תשעה באב שהוא תאריך מאד משמעותי לעם ישראל. חורבן בית ראשון ושני, חטא העגל ועוד כהנה וכהנה, ומצד שני גם טו באב שהוא חג האהבה. מזל החודש הוא אריה ונאמר: עם כלביא יקום וכארי יתנשא" (במדבר כג:24 ), כלומר יקום מחורבן לגאולה ויתנשא על צורריו. ועוד כהנה וכהנה......

מנחם אב – המסורת היהודית נוהגת להוסיף שם של נחמה לחודש זה. זו הנחמה של בניין בית המקדש לה אנו מצפים. בנוסף, מנחם הוא שמו של המשיח, אשר על פי המסורת עתיד להיוולד בחודש זה.

ובלי להכנס לחורבן בראייה עכשווית ובקשר למה שקורה היום ובייחוד החודש. בתור אחת שפחות מזוהה פוליטית ומזדהה יותר עם חורבן אישי, ותיקון אישי, שסע פנימי שמשפיע על החוץ, בחודש הזה בראיה של העבודה הפנימית יש אבלות על אובדן התמימות, אבדן הטהרה וחיפוש מחודש אחרי המשיח הפנימי..אחדות פנימית מחודשת שתשפיע על הבחוץ ותיצר אחדות מחודשת של הלבבות של עם ישראל, וחזרה לתפקיד הרוחני המקורי שלו כ"רועים", מדריכים רוחנים של העולם, לא נגד אלא ביחד ולמען. לא טריטוריות אלא התפתחות.

המבט הקבלי על חודש אב - אב בחכמה, ספירת החכמה נקראת אב, שממנה יוצא כל השפע לעולם, כך יש להסתכל על אב, החורבן שמבטא את הירידה המנטלית של העם, צריך להיות למנוף של ירידה לצורך עלייה, להסתכל קדימה אל השפע שמציעה ספירת החכמה - אב, מ - א' להתקדם ל - ב' ולרוץ בחדווה קדימה.

למרות הפצע היהודי הגלום בחודש זה. עובדה היא שדוקא בחודש זה היו בנות ישראל יוצאות במחולות, נפסקו מתי המדבר, הביאו לקבורה את הרוגי בית"ר, נסלח על עוון המרגלים, ועוד.

אפילו במבט הקבלי, המילה אב מקבלת קונוטציות חיוביות רבות : אותיות ה - א"ב, ספירת החכמה המייצגת את הראשית של השפע הבא אלינו ומזכירה לנו להביט תמיד קדימה באופטימיות מירבית, וספירת החסד - החסד האלוקי.

<בשורות ושמחות>

אלול
סאן שיין (2005-09-06T16:32:09):
וממש בפתח חודש אלול - ימים נוראים ולמרות זאת נקרא החודש חודש הידידות ועל כך בהמשך.

חודש טוב - אלול
אחד החודשים המיוחדים של השנה............אני לדודי ודודי לי - אלול מרמז על המשמעות של החודש הזה.

חודש שהוא חודש של קירוב גדול מאד בין אדם לבוראו, בין אדם לחברו, ובין אדם לעצמו וכפי שאמרתי קודם נקרא גם חודש הידידות.

התחלנו ספירה של 40 יום עד יום כיפור, כך שאנו בפתחו של צומת דרכים שמסיים את השנה החולפת ומתחיל את השנה הבאה.
נאמר שאנו צריכים להתנהג ב"גילו ורעדה"

ולמה?

השם קרוב יותר מאי פעם, יש ממש אפשרות ליצור אתו קשר ישיר ולהרגיש את הנוכחות שלו קרובה בחיים שלנו על ידי שיחה פשוטה מהלב. ולכן זה זמן לגילה, ומצד שני רעדה שאם השם כה קרוב עלי להתיירא ולעמוד מולו ברעדה ולבדוק היטב את כל מעשי.

זהו חודש של חשבון נפש מצד אחד, מהם הדברים שעשיתי בשנה החולפת שאני מתחרטת עליהם? ומצד שני בראיית ההתכוונת לשנה חדשה טובה יותר עם עשייה, וקשב והתכוונות מדוייקת יותר.זהו זמן של תיקונים גדולים עם שכר בצידם. נאמר שהקב"ה יושב וקוצב לרשעים כך ולצדיקים כך והבינונייים (קרי אנחנו) ששם באמצע מספיקה התכוונות אחת טובה בתקופה זו וכבר תוכרע הכף לטובתם.
יש אנרגיה מאד מיוחדת שבעזרת הקשב המתאים ממש ניתן להרגישה, שנמצאת בזמן הזה בעולם, ואפשר להתחבר אליה ולקחת ממנה את כל ההתכוונויות האלה לשנה החדשה. נאמר גם ממש שבערב ראש השנה עצמו שערי השמיים פתוחים לחלוטין ולכן כל מחשבה והתכוונות שיש לאדם בזמן הזה של ראש השנה קוצבת את פרנסתו, אהבתו, מצוותיו, יחסיו , בריאותו וכו' לשנה החדשה. כך שאם היו לי מחשבות של שפע באותו היום יקצבו לי מלמעלה ב"ה שנה של שפע..וכד

זהו זמן חשוב וכדאי לנצל אותו. שלא נשאר מאחור ונגיד מחר מחר...וכבר חמקה לה ההזדמנות הנפלאה הוז מבין אצבעותינו.

בברכת חודש טוב......
@} <שימלא האל כל משאלות לבנו לטובה> @}

ארץ נהדרת (2006-08-30T17:24:16):
ושוב הגענו לחודש אלול הנהדר....
רוצה לספר עליו קצת יותר בהקשר של העבודה הפנימית שאפשרית לנו.
(מספר הרב גינזבורג דברים מעניינים)
הרי אלול הוא חודש התשובה (זוכרים למעלה?..אני לדודי ודודי לי)
אתם יכולים לקרוא לזה חשבון נפש, או בדק בית, או התכוונות מחודשת מה שלא יהיה. אבל זה חודש שבו אלוהים נמצא מאד קרוב, אבל מוסתר, זאת אומרת כאילו יש רמז שלו בתוך החיים שלנו, ואנו צריכים לעשות את המאמץ להתקרב אליו. (לעומת תשרי שבו דודי לי ואני לו פה זה אני לדודי ודודי לי)
מדבר הרב על 3 בחינות של תשובה...זאת אומרת 3 סוגים של חטאים שאנו יכולים להרגיש בחיים שלנו (גם כלפי בורא עולם במקרו קוסמוס אבל תמיד קודם כל בחיים שלנו במיקרו)
  1. חטא כלפי האב. מהו חטא כלפי האב? התעלמות שאני לא זוכר מאיפה באתי, של מי כל הדברים כאן ומאיפה הם מגיעים לי. אני מתעלם מאבא שלי שהביא אותי לעולם הזה ונותן לי את החיות בכל רגע נתון. חטא של גאווה גם כשאני חושב שהכל הוא בכוחי ועוצם ידי.
אפשר להסתכל על זה ביחסים שלנו עם ההורים, כשהורה מביא ילד לעולם הרצון המהותי הטוב שלו זה שהוא יגשים את הכוחות שלו, את מה שהוא קיבל, יכולותיו וכשרונותיו (כמובן אצל הורים מאוזנים), אצל הרבה הורים יש נסיון להגשמה דרך הילדים את מה שהם רוצים/רצו או שיש ויתור של ילדים על הילדות שלהם על מנת לטפל בהוריהם וכו' וכו'...אבחל אנחנו מדברים על מצב מאוזן שבו יש לילד מצד אחד את חופש הבחירה המוחלט מה לעשות בחייו ומצד שני את ההדרכה הנכונה. יחד עם זאת הסכנה בחופש הזה - חופש הבחירה, היא ההתעלמות. ההתעלמות מההורים, וכמובן מאבא שבשמיים כשמסתכלים על המקרו. *אז חלק אחד של התשובה שלנו צריך להיות במקום הזה של הזכירה, מאיפה באתי, מאין הכל)
  1. חטא כלפי האדון - מלך אבינו מלכנו פה זה פשוט, מהו חטא כלפי המלך? המרידה ברצונו. כשאני יודע מה אני צריך לעשות ויחד עם זאת או שאני לא עושה את זה, או שאני עושה את זה ומרגיש את זה כמשהו לוחץ, קשה. אני יודע מה נכון אבל לא מצליח להתחבר לעשייה הזו.
אומר הרב נחימובסקי בעניין של צריך ל... שצריך להוריד את הצריך ל...מחיינו. לדוג': נגיד שאני צריך לקום בשמונה בבוקר, אז אני מכוון שעון והוא מצלצל ואז אני חושבת אני צריכה לקום, טוב עוד חמש דקות וזה לוחץ וכך הלאה. אבל אם במקום פשוט הייתי קמה? עשייה במקום הכרח.
  1. חטא כלפי דודנו - בן זוג, בעל מהו החטא כלפיו. פה זה כבר יותר מורכב מדובר על חוסר רגישות. חוסר רגישות זה דבר מאד קשה בין בני זוג בעיקר.
נאמר לנו שאנחנו חצאי נשמות של אותה נשמה. ואז בדרך כלל אנחנו באים לנישואים עם החצי שלנו ומצפים שהצד השני ישלים לנו את כל האור והחום שחסרים לנו. ואז במקום שנרגיש שלמות אנחנו ממשיכים להרגיש חסרים כל הזמן. אז מה כן? אולי נבוא כשלם? לא גם זה לא נכון. כי אם אנחנו באים כשלם אז קורה משהו מאד עצוב, אנו מונעים מהאחר את הנתינה שלו, וברגע שאנחנו נמצאים במצב של חוסר קבלה (הרי אנחנו שלמים) נוצר מצב של פירוד ולא איחוד.
מה יותר קשה לתת או לקבל - רוב האנשים אני חושבת חושבים שלקבל, לקבל זה מצב שמאלץ אותך להודות בכך שאתה חסר, לא שלם.
ובכל זאת, מה שהכי נכון הוא לבוא כשלם וחצי להיות שלם ז"א לא לצפות, אבל יחד עם זאת להיות חסר, באיזה אופן. באופן שבו אני באה כמו שאני, במצב של שקיפות ואמת כלפי הצד השני ומאפשרת לו לדעת באמת איפה אני חלשה, ומה חסר לי, ואיפה הוא יכול להעניק או להשלים לי, ואם אפשר גם להגיד את זה במלים ברורות ללא מניפולציה לזה אני זקוקה, מצב כזה מאפשר התקרבות.
כך מול הקב"ה היקר, מצב של קשר עמו נוצר כשאנו באים כלפיו מתוך אמת ושקיפות כמו שאנחנו ללא הסתר, הרי בין כך וכך אין נסתר מפניו, ואם לא כך הרי אנו מסתתרים רק בפני עצמנו.

אז בעזרת השם
חודש מלא התקרבות אמיתית לעצמנו, לאחר, ולקב"ה
"ואהבת לרעך כמוך"
ענ_בל*
הצטרפות: 11 ספטמבר 2004, 22:30
דף אישי: הדף האישי של ענ_בל*

אנרגיה רוחנית של החודשים

שליחה על ידי ענ_בל* »

מעניין ומוסיף.
מקווה שתוסיפי ותכתבי גם על החודשים הבאים.
אני נולדתי ב א' בכסלו. השם שלי מכיל בתוכו גם נס. מרגישה מחוברת מאוד למה שתיארת על החודש הזה.
שכנה_של_זורבה*
הצטרפות: 31 אוגוסט 2004, 00:34
דף אישי: הדף האישי של שכנה_של_זורבה*

אנרגיה רוחנית של החודשים

שליחה על ידי שכנה_של_זורבה* »

איזה ידע "מדליק"
בדיוק הרגשתי שקרה לי נס.
אשמח לשמוע עוד ולהתקרב למורשת.
יש בי כעס שצריך להשתחרר, אנסה לעבוד עליו ולהגיע לבגרות רוחנית.
ברוח זו, שתהיה שבת מבורכת.
ענ_בל*

אנרגיה רוחנית של החודשים

שליחה על ידי ענ_בל* »

איזה מידע נפלא. מחוברת לכאן לגמרי.
איחולים לכולם ולכולן.
ש_מים_וארץ*
הצטרפות: 15 מרץ 2004, 18:11
דף אישי: הדף האישי של ש_מים_וארץ*

אנרגיה רוחנית של החודשים

שליחה על ידי ש_מים_וארץ* »

תודה סאן שיין, וירח חדש שמח גם לך @}

מעניין מה תגיד החסידות לגבי אדר א' ואדר ב'.....ואיך יסתדר שם הדיליי הזה עם הטבע....
שכנה_של_זורבה*

אנרגיה רוחנית של החודשים

איזה מדליק
אני בדיוק היום כל היום ב"דויד הכי טוב"
כל דבר שקורה לי אפילו סתם שטות אני אומרת הכי טוב.
מגייסת את השפע שיבוא....
נו טוב שיבוא לאט - את הסבלנות שכחתי.
שפע של אהבה לכולן.
בת_ההרים*
הצטרפות: 22 ינואר 2003, 12:24

אנרגיה רוחנית של החודשים

שליחה על ידי בת_ההרים* »

תודה {@ וחודש טוב לכולן
ששה_כיוונים*
הצטרפות: 13 פברואר 2005, 16:30
דף אישי: הדף האישי של ששה_כיוונים*

אנרגיה רוחנית של החודשים

שליחה על ידי ששה_כיוונים* »

שלום לך סאן שיין. שמחתי לראות שאת מפיצה רעיונות של יהדות. האם את קשורה ליהדות באופן הדוק?
שכנה_של_זורבה*

אנרגיה רוחנית של החודשים

שיהיה בהצלחה בעסקים.
אני מאוד מחוברת לבישול, צריכה רעיונות, עזרה, לחשוב בקול רם.............
ענ_בל*

אנרגיה רוחנית של החודשים

שליחה על ידי ענ_בל* »

טוב לראות אותך.
הדף הזה עוזר לי לאוורר מקומות חשוכים.
@}
שקיעות_של_פטל*
הצטרפות: 07 מרץ 2005, 01:20

אנרגיה רוחנית של החודשים

שליחה על ידי שקיעות_של_פטל* »

כבר שבוע שני של חודש ניסן...
מקפיצה ל מה חדש
ענ_בל*

אנרגיה רוחנית של החודשים

שליחה על ידי ענ_בל* »

חושבת, ציטטתי אותך בדף שלי כאן ועכשיו בחיים וברשת.
מקווה שזה בסדר מבחינתך. @}
לי_אורה*
הצטרפות: 12 אפריל 2005, 19:07
דף אישי: הדף האישי של לי_אורה*

אנרגיה רוחנית של החודשים

שליחה על ידי לי_אורה* »

אמן כן יהי רצון!
או_רי*
הצטרפות: 28 ספטמבר 2005, 19:07

אנרגיה רוחנית של החודשים

שליחה על ידי או_רי* »

דף מבורך...תהיתי בייני לבין עצמי מדוע בחרת לך שם בעל קונוטציה זרה אם זהותך יהודית הומיה?
יעלי_לה
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

אנרגיה רוחנית של החודשים

שליחה על ידי יעלי_לה »

ארץ נהדרת,
יישר כוח על הדף.
את כותבת מאוד בהיר ומעניין.
ציפ_ציף*
הצטרפות: 05 מרץ 2006, 14:45

אנרגיה רוחנית של החודשים

שליחה על ידי ציפ_ציף* »

נהדרת את - תודה!
ענ_בל*

אנרגיה רוחנית של החודשים

שליחה על ידי ענ_בל* »

תודה לך, ארץ נהדרת, ופסח כשר מלבב ומלא ניסים. {}
ארץ_נהדרת*
הצטרפות: 12 יולי 2004, 14:59
דף אישי: הדף האישי של ארץ_נהדרת*

אנרגיה רוחנית של החודשים

שליחה על ידי ארץ_נהדרת* »

אם הייתי יודעת לערוך הייתי עורכת את הדף לפי החודשים....
יערת_דבש*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2003, 00:10
דף אישי: הדף האישי של יערת_דבש*

אנרגיה רוחנית של החודשים

שליחה על ידי יערת_דבש* »

אני אשמח לעזור, ארץ.
יעלי_לה
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

אנרגיה רוחנית של החודשים

שליחה על ידי יעלי_לה »

תודה ארץ, את נהדרת.
סגו_לה*
הצטרפות: 31 מאי 2008, 22:41
דף אישי: הדף האישי של סגו_לה*

אנרגיה רוחנית של החודשים

שליחה על ידי סגו_לה* »

מקפיצה את הדף הזה לכבוד ר"ח אלול
יער_ה*
הצטרפות: 12 מאי 2006, 11:47

אנרגיה רוחנית של החודשים

שליחה על ידי יער_ה* »

תודה סגו לה
האם יש עניין בלערוך את הדף? אוכל לנסות
סגו_לה*
הצטרפות: 31 מאי 2008, 22:41
דף אישי: הדף האישי של סגו_לה*

אנרגיה רוחנית של החודשים

שליחה על ידי סגו_לה* »

לפי הדיון מעל נראה מתבקש,
לערוך לפי חודשים,נכון?
יער_ה*

אנרגיה רוחנית של החודשים

שליחה על ידי יער_ה* »

מה דעתכן? הגרסה המקורית שמורה אצלי במחשב.
יער_ה*

אנרגיה רוחנית של החודשים

שליחה על ידי יער_ה* »

קיבלתי במייל לגבי חודש com]כסלו content[/po]&view=article&id=89
אני מאוד מסכימה שבזמן החורף, זמן התכנסות פנימה, צריך ממש להתבונן פנימה - אז מתרחשת העבודה מאחורי הקלעים, לקראת הפריצה החוצה באביב.

איפה החורף? תודה על הגשם{{}}!
מלי*
הצטרפות: 13 פברואר 2005, 22:55

אנרגיה רוחנית של החודשים

שליחה על ידי מלי* »

אשמח לקבל מידע על מה מזמן חודש תשרי ?

ובמיוחד כשחל בו יום הכיפורים?

תודה
הבוסתנאי*
הצטרפות: 01 אוקטובר 2007, 19:02

אנרגיה רוחנית של החודשים

שליחה על ידי הבוסתנאי* »

שלום!!

איך ניתן ליחס שמות קדושה לחודשים, כשהשמות הם לא עבריים .? אלא שמות בבליים!!
השמות העבריים שנתנו בתורתנו הקדושה הם, שמות מספריים ,החודש הראשון ,החודש השני ,השלישי ,וכדומה.....

בתקווה להוצאת כל הבוץ שדבק ביהדות כתוצאה מהגלויות.
ובא לציון גואל!! אמן!!
שבוע טוב!!
וחג שמח!!
יערה*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2003, 19:37

אנרגיה רוחנית של החודשים

שליחה על ידי יערה* »

מקפיצה את הדף הזה לכבוד חודש כסלו
יערה*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2003, 19:37

אנרגיה רוחנית של החודשים

שליחה על ידי יערה* »

מקפיצה את הדף הזה לכבוד חודש ניסן, חודש הגאולה
ראש חודש טוב לכולם.
חודש_טוב*
הצטרפות: 15 מאי 2010, 21:16

אנרגיה רוחנית של החודשים

שליחה על ידי חודש_טוב* »

בחודש סיוון חוגגים את מתן תורה, זמן בו עמדו ישראל יחד על הר סיני וכולם ראו את הקולות. ונאמר "ויחן שם ישראל, נגד ההר" (שמות י"ט ב'). 'ויחן' בלשון יחיד. על כך אומר רש"י, "כאיש אחד בלב אחד". כלומר מגלה לנו רש"י את התנאי לקבלת ההארה - אהבת ישראל.
על מנת להתחבר להארה האלוקית שירדה לעולם במתן תורה, בצורה של הנהגה, הליכה (מכאן המושג 'הלכות'), נדרשת הכנה של כלי. ההכנה הכי טובה היא להיות בהשפעה ונתינה. על כך אמר רבי עקיבא "ואהבתך לרעך כמוך, זהו כלל גדול בתורה". הכלל כולל בתוכו את כל הפרטים האחרים. להתחבר ללב, לאהבת ישראל, כשהלב זוהי ספירת המלכות על פי הקבלה, וזהו הכלי לקבלת השפע האלוקי.
כשהכלים מתמלאים באור זה מביא שמחה. שמחה זה אותיות משיח. משיח זה גילוי של אור היחידה בעולם. האור האלוקי הזה הוא חירות, אותו כח רוחני שמאפשר לנו ללכת בעולם הזה עם הראש בשמים - "ובני ישראל הלכו ביבשה, בתוך הים" (שמות י"ד כ"ט).
חודש_טוב*

אנרגיה רוחנית של החודשים

שליחה על ידי חודש_טוב* »

מבחר דינים לתשעה באב

תשעה באב אסור בחמישה דברים:
אכילה ושתייה - צמים משקיעת החמה בערב תשעה באב ועד למחרת, בצאת הכוכבים.
רחיצה - בין בחמים בין בצוננים.
סיכה - אין לסוך את הגוף בשמנים ובשמים.
נעילת הסנדל - אסור לנעול נעליים עשויים עור, מותר לנעול נעלי עץ, בד, גומי.
תשמיש המיטה.
אסור ללמוד תורה, לפי שהיא משמחת הלבבות.
בתפילת ערבית ובתפילת שחרית קוראים את מגילת איכה.
מבחר מנהגי תשעה באב

אסור לשאול בשלום חבר בתשעה באב.
אין לעשות מלאכה ביום זה, כדי לא להסיח את הדעת מן האבלות.
בליל תשעה באב וביומו, עד חצות, יושבים על הארץ או על שרפרף נמוך.
יש נוהגים לא לישון במיטה אלא על המזרון שמונח על הרצפה.
רבים נוהגים בתשעה באב אחרי חצות לסדר את הבית ולשטוף את הרצפה, זכר
ורמז לגאולה העתידה לבוא במהרה.
על פי המסורת, בתשעה באב נולד המשיח.
חודש_טוב*

אנרגיה רוחנית של החודשים

שליחה על ידי חודש_טוב* »

אב- ר"ת אלול בא,
יארצייט אהרון הכהן
משנכנס אב ממעטין (את הצער ע"י) שמחה
חודש_טוב*

אנרגיה רוחנית של החודשים

שליחה על ידי חודש_טוב* »

_א ני ל דודי ו דודי ל י
חודש_טוב*

אנרגיה רוחנית של החודשים

שליחה על ידי חודש_טוב* »

חודש אלול : חודש הסליחות
מחברת: מתיה קם

אלול הוא החודש השנים עשר, המסיים את השנה בלוח העברי. ולכן במסורת היהודית הוא נחשב לחודש של חשבון נפש על השנה שעברה והכנה לקראת השנה החדשה והימים הנוראים הפותחים אותה. ומכאן המנהג להתחיל באמירת סליחות בחודש אלול: בעדות המזרח מתחילים לומר סליחות למחרת ראש חודש אלול, ובקהילות אשכנז – במוצאי השבת שלפני ראש השנה. את הסליחות אומרים בבית הכנסת במרבית הקהילות בימי החול בלבד (ולא בשבתות). במהלך כל חודש אלול, אחרי תפילת שחרית (תפילת הבוקר), נוהגים לתקוע בשופר, כדי לעורר את האנשים לסליחה לקראת הימים הנוראים.
  • הימים הנוראים: כינוי לראש השנה וליום הכיפורים, ויש הכוללים בימים הנוראים גם את עשרת הימים שביניהם (א-י בתשרי, "עשרת ימי תשובה").
** אם ראש השנה חל ביום שני או שלישי בשבוע, נוהגים בעדות אשכנז להקדים את אמירת הסליחות לשבת שלפני האחרונה בחודש אלול.
חודש_טוב*

אנרגיה רוחנית של החודשים

שליחה על ידי חודש_טוב* »

הפיוט "אדון הסליחות"

"אדון הסליחות" הוא אחד מפיוטי הסליחות הידועים (שנתחברה להם גם מנגינה).
שמו של מחבר הפיוט אינו ידוע.
הפיוט נכתב בחרוזים, והוא כולל פזמון – שורה חוזרת: "חטאנו לפניך – רחם עלינו".
"אדון הסליחות" נכתב בשיטת האקרוסטיכון – לפי אותיות הא"ב: האותיות הראשונות בכל שורה מצטרפות ל- 22 אותיות הא"ב.
שים לב להזכרת הברית עם האבות (אברהם, יצחק ויעקב) בפיוט.

"אדון הסליחות / בוחֵן לבבות
גולה עמוקות / דובר צדקות(1)
חטאנו לפניך – רחם עלינו.
הדור בנפלאות / ותיק בנחמות
זוכר ברית אבות / חוקר כליות.(2)

חטאנו לפניך – רחם עלינו.
טוב ומטיב לבריות(3) / יודע כל נסתרות
כובש עוונות(4) / לובש צדקות
חטאנו לפניך – רחם עלינו.
פועל ישועות / צופה עתידות
קורא הדורות / רוכב ערבות(5)
שומע תפילות / תמים דעות(6)
חטאנו לפניך – רחם עלינו."
חלקיקה_בשלם*
הצטרפות: 18 יולי 2010, 18:58
דף אישי: הדף האישי של חלקיקה_בשלם*

אנרגיה רוחנית של החודשים

שליחה על ידי חלקיקה_בשלם* »

מתרגשת לקראת היום בערב, להרגיש את רוחות אלול. חודש נפלא עם הזדמנות גדולה מאוד לשינוי, לתיקון.
חודש של חשבון נפש ,אבל עם דגש על הדברים הטובים שעשיתי השנה ולא על מה לא הצליח לי ואיפה אני עוד לא....אלא באמת להתרכז בטוב שקרה לי, בטוב שעשיתי, במה כן הצלחתי השנה.
חודש שיש לו כוח גדול לכסות על כל השנה הזאת ולהתחיל מחדש מחדש באמת את השנה הבאה, זה ממש חודש של הכנה, והתכווננות לשנה שתבוא עלינו לטובה.
הרבה תפילות מהלב לקראת השנה שתבוא, הרבה שירה מהלב והתקרבות פנימה לעצמינו, עם הרבה הרבה רגש ורוך וחום הלב לעצמינו.
אלול- ראשי תיבות של : את לבבך ואת לבב זרעך- בחודש הזה אנחנו פותחים את הלב שלנו, כמו מלים אותו ( בברית מילה), פותחים אותו לעצמינו עם הרבה חום והסכמה לקבל את עצמינו כפי שאנחנו ובעצם העשייה הזו, הפתיחה הזו, אנו נפתחים לנתינה לילדינו ופותחים את לבבם.
חודש של נתינה, באמת מהלב, זהו חודש הרחמים, מהמילה רחם, כמו רחם שמכילה , מכילה אותנו ואת כל מי שנקרה בדרכינו, לרחם עליו ולא לשפוט אותו, למה הוא מתנהג כך, איך הוא הגיע למצב הזה, אלא באמת באמת לפתוח את הלב בחודש הזה, לעשות השתדלות גדולה לפתיחת הלב לרחמים.
יש הזדמנות גדולה בחודש אלול, להתקרבות אמיתית לעצמינו דרך פתיחת הלב ומעשים טובים , בהחלט ימים נוראים ( נורא שווה גדול), ימים גדולים מאוד.
מאחלת לכל עם ישראל שיפתח ליבו לאחר, שיעשה טוב, בלב שקט ובוטח, והרבה הרבה אהבה.
חודש טוב!
חודש_טוב*

אנרגיה רוחנית של החודשים

שליחה על ידי חודש_טוב* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

http://www.universalkabbalahcommunities ... s/[po]Rosh Hodesh Study Shevat [/po]-_Aquarius 2011 Heb wma-11.wma
ש נשמע ב שורות ט ובות
חודש_טוב*

אנרגיה רוחנית של החודשים

שליחה על ידי חודש_טוב* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

מה ששלחתי זה שיעור מעניין מפי שאול יודקוביץ על חודש שבט, וגם-
ג' בשבט- יום פטירתו, יום ההילולה של רבי ישראל אבוחצירא המכונה הבאבא סאלי (האבא המתפלל)
אל_הלב*
הצטרפות: 05 מאי 2012, 11:14
דף אישי: הדף האישי של אל_הלב*

אנרגיה רוחנית של החודשים

שליחה על ידי אל_הלב* »

שאול יודקוביץ
היה מורה שלי תקופה, מורה מצויין לקבלה.
כינור_לשירייך*
הצטרפות: 10 יוני 2008, 09:08

אנרגיה רוחנית של החודשים

שליחה על ידי כינור_לשירייך* »

הבאבא סאלי (האבא המתפלל)
אז סאלי זה בעצם צלי?
אל_הלב*
הצטרפות: 05 מאי 2012, 11:14
דף אישי: הדף האישי של אל_הלב*

אנרגיה רוחנית של החודשים

שליחה על ידי אל_הלב* »

חודש טוב

מאיפה הורדת את ההרצאה של שאול?
חודש_טוב*

אנרגיה רוחנית של החודשים

שליחה על ידי חודש_טוב* »

אל הלב יש כמה הרצאות שלו באתר שנקרא חיים קבלה
כינור לשירייך לא הבנתי למה צלי?
כינור_לשירייך*

אנרגיה רוחנית של החודשים

כי שורש צ-ל-י מתקשר לתפילה בשפות השמיות. למשל "ומצלא ומודא קדם א-להה" (דניאל ו' יא) = 'ומתפלל ומודה לפני א-לוהיו'. גם המילה העברית צליין - אדם שבא לארץ כדי להתפלל באתרים המקודשים בה - נגזרה מהשורש הזה.
כינור_לשירייך*

אנרגיה רוחנית של החודשים

וכי האוזן הישראלית מתקשה להבחין בין צד"י ערבית לסמ"ך. גם צדאם אנחנו רגילים לכתוב סדאם{{}}, ורבות הדוגמאות.
חודש_טוב*

אנרגיה רוחנית של החודשים

שליחה על ידי חודש_טוב* »

אוהבת את הדף הזה, למרות שעוד לא ראש חודש.. מקפיצה. השבת היה יא חשוון הילולת רחל אימנו.
שבוע טוב
חודש_טוב*

אנרגיה רוחנית של החודשים

שליחה על ידי חודש_טוב* »

השבת ראש חוש שבט. חודש טוב ומבורך
שליחת תגובה

חזור אל “דפי בית של עורכים שבהם דיונים וטיפים”