האתר הוקם על ידי אנשים מקהילת החינוך הביתי בישראל בשנת 2000. הוא נועד לתמיכה הדדית, לשיתוף במידע ולימוד משותף וכבמה לדיונים בנושא חינוך ביתי, הורות טבעית, אקולוגיה, וכל נושא שעשוי להיות קשור לדרך חיים טבעית.
הי, ראיתי את המודעה שלך ביד 2, אני מחפשת דירה במרכז, בשלב הראשון להשכיר ואחר כך לעבור לשם בעוד כמה שנים...לגור ליד הורי בן זוגי שהם מרמת גן (ודתיים) וזה די קרוב אליהם.
את יודעת כמה השכירות על דירה שכזו?
תודה מראש...
כן, הבנתי שלמכור. התכוונתי שאני מחפשת לקנות ואז להשכיר אותה לאנשים אחרים (לא לשכור אלא להשכיר), ורציתי לראות מה בערך השכירות כדי לראות אם זה יכסה את המשכנתא
ננסה להיות בקשר ולתאם לקפוץ לראות אותה כשאנחנו ברמת גן אם זה בסדר מבחינתכם
בבקשה תעני לי... אני פניתי כאן מעל בשאלה על הדירה.
ובקשר לחוקי בניה - לא מומחית אבל פעם שמעתי שזה לא חוקי מבחינה בטיחותית ולא מתקבל כמבנה על שטח שמוגדר לבניה, במקום בניה חוקית ויקרה ולא אקולוגית...
בטח יגיעו מומחים ממני ויסבירו את העיניין.
אשמח אם תסמסי לי ונוכל לשוחח, גם באשר לדום/יורט. יש לי מחשבות שכרגע מרגישות "מופרעות" אבל אולי...
תודה, עדי
אהלן
בקשר לחוקי הבנייה...
קודם לכל לכל מועצה או עיריה יש חוקים משלה
אבל בסך הכל מתייחסים לזה כמו לבנייה קלה - כלומר
אישוריי בניה שכוללים-
תוכניות מאדריכל מורשה
אישור מהנדס קונסרוקציה
לפעמים אישור מכבי אש- תלוי במועצה האזורית
ועוד ועוד
הכי כדאי ללכת למועצה ולשאול
לפעמים צריך לשלם מס שבח על השטח למינהל- אם השטח לא פרטי
בהצלחה
שלום אמא של קסם,
יש לי ניסיון עם אישורי בנייה לדום. אם תכתבי לי את סוג הישוב וסוג ייעוד הקרקע, אני אוכל לדעת אם הניסיון שלי רלוונטי עבורך.
אני בדף בית או במייל nilikoren ב-gmail.com
לגבי היורט -שאלנו בעקיפין כדי לא לקלקל עם.שאלות קיטבג במועצה בטבעון....
נכון להיום הנושא מאד עדין.חוקית צריך לבקש רשות וזו פרוצדורה מסובכת.
עוד העלנו בחכתנו שסהכ כדאי בכלל לראות כדאיות של יורט כי בדכ הבד לא מחזיק יותר מבערך 4-5 שנים
ןזהו מבנה לא זול.
אם עשוים את זה מסודר ומאושר כמו שצריך זה מורכב ואז,אולי כדאי כבר לבנות משהו לאורך זמן.
,חברים ממועצה אחרת שחיים באוהל בדואי.אמרו שאצלם אפשר לבנות באופן זמני ולהוריד כל חצי שנה ואז נחשב אוהל זמני