שלום נשים יקרות

במסמך הבא אפשר למצוא את כל התשובות לגבי אלכוהול בהריון ובהנקה...
http://www.health.gov.il/NewsAndEvents/ ... po]alcohol fetus Hari[/po].pdf
בשורה התחתונה, הכל מלמעלה. אני מכירה מקרים בהם האישה שמרה מאוד, לא עישנה ולא שתתה אלכוהול לא בהריון ולא בהנקה ובסופו של דבר לילד היו בעיות.
ומנגד יש מקרים בהם האישה לא שומרת כלל, שותה ואף מעשנת והילד בסוף גדל בריא.
כמובן שיש מחקרים וסטטסטיקות שמוכיחים שיש קשר בין הדברים וכמובן שעדיף לשמור על אורך חיים בריא בזמן ההריון וההנקה, אך לא צריך להכנס לפאניקה ולרעוד לפני כל כוס יין.
מה שבטוח יותר גרוע משתיית אלכוהול זה מצב רוח ירוד וסטרס!!
מה שאני עושה זה שותה רק יין או בירה (לא משקאות חריפים עם אחוז אלכוהול גבוה כמו וודקה, וויסקי וכו') ועל כל מנת אלכוהול, כלומר על כל כוס יין של 200 מ"ל בערך אני ממתינה שעתיים ומעלה לפני ההנקה הבאה.
כלומר על כל 100 מ"ל של משקה אני משתדלת להמתין לפחות שעה. אבל שוב, אני מדברת על משקאות שאחוז האלכוהול שלהם הוא בין 5% ל-12%.
אם שתיית האלכוהול מתוכננת, נגיד אם אני יודעת שאני הולכת לחתונה או אירוע אחר אז אני שואבת לפני, ואחרי שאני חוזרת ורואה שלא עבר מספיק זמן אני שואבת (בשביל להקל) וזורקת את החלב, בשביל מה להסתכן, ואז אני נותנת בבקבוק את החלב ששאבתי לפני האירוע ואם הוא לא מספיק אז מקסימום גם נותנת סימילאק\מטרנה. הבאסה בשתיית אלכוהול היא שהוא גורם להפחתת כמות החלב, שזה מצב מאוד בעייתי במקרה שאין מספיק חלב, כמו אצלי.
אבל שוב, הכול עדיף על פני סטרס, מתחים ולחצים למיניהם. הם לדעתי הכי פוגעים בתינוק, הוא הרי מרגיש הכול!
וכדי שיהיה חלב אני לוקחת כמוסות חילבה (נמכרים בסופר פארם), אם לוקחים כמות מקסימלית של כמוסות - כלומר 6, כמות החלב גדלה תוך יומיים-שלוש ברמה מאוד דרסטית!!!

:)
שיהיה בהצלחה לכולן!

שיהיה לכן הריון בריא ותקין והנקה מוצלחת