אלכוהול והנקה

אנונימי

אלכוהול והנקה

שליחה על ידי אנונימי »

האם זה בסדר לשתות קצת אלכוהול - למשל כוס יין - בתקופת ההנקה?

לא מדובר על משקאות חריפים (וויסקי, עראק וכו') אלא על יין / בירה

תשובה מהספרות המקצועית בתחום ההנקה, בפורום אמנות הלידה
שימו לב שיש שם דיון בנושא
תמצות התשובה (לא הדיון, רק מההודעה הפותחת):
מנה אחת של יין - לשתות אחרי ההנקה, ולא להניק במשך 3 שעות, או יותר אם צריך, עד שמרגישים שהשפעת היין עברה. לכל מנת יין נוספת יש להמתין עוד שעה. עד 5 מנות אין צורך לשאוב ולזרוק את החלב בזמן הזה אלא רק לחכות משום שהאלכוהול יוצא מהחלב נספג חזרה בגוף.

תשובה של דר ליבוביץ
תמצות:
כוס יין או פחית בירה בארוע - לא צריך להיות בעיה. מקסימום התינוק ישלים את החסר אחר כך

• אם הילדון עושה הפסקות של יותר משלוש שעות (אולי בלילה) אין בעיה לשתות כוס (מונו נוקי)
  • אני לא מאמינה שכוס אחת ביום יחד עם ארוחה יכולה לעשות איזשהו נזק. אחרת כל הצרפתים היו יוצאים דפוקים, לא? (שאלה רטורית) (יונת שרון)
הביאה את הדף ל-מצב סיכום: ע ע ע
ע_ע_ע*
הצטרפות: 07 מרץ 2008, 17:36
דף אישי: הדף האישי של ע_ע_ע*

אלכוהול והנקה

שליחה על ידי ע_ע_ע* »

טוב, ערכתי.
עכשיו באמת רואים שכל מה שיש פה הוא מידע מאתר אחר (אמנות הלידה).
ובכל זאת אני בעד להשאיר ולא למחוק.
זה בכל זאת אתר למיניקות. וכאן בדף הזה המידע נגיש.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

אלכוהול והנקה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

שאבתי (בעיקר כדי להקל) אחרי ששתיתי כמה כוסות יין עד כדי שכרות, האם לזרוק או לא לזרוק?
שיר*
הצטרפות: 23 פברואר 2003, 13:59

אלכוהול והנקה

שליחה על ידי שיר* »

לדעתי לזרוק..
הילהלה_לנד*
הצטרפות: 22 אוגוסט 2010, 11:53
דף אישי: הדף האישי של הילהלה_לנד*

אלכוהול והנקה

שליחה על ידי הילהלה_לנד* »

גם לדעתי,ולי דוקא אין בעיה לשתות כוס יין \בירה מדי פעם,ואני מניקה.
אבל אם את השתכרת ,איך זה ישפיע על גוף קטן בהרבה וסביל פחות משלך?
פלוני_אלמונית*

אלכוהול והנקה

זה גם האינסטינקט שלי, אבל השאלה היא אם החימום לא ינדף את האלכוהול במילא?
חוט_השני*
הצטרפות: 02 פברואר 2006, 11:34
דף אישי: הדף האישי של חוט_השני*

אלכוהול והנקה

שליחה על ידי חוט_השני* »

חימום? איך את מחממת?
שיר*
הצטרפות: 23 פברואר 2003, 13:59

אלכוהול והנקה

שליחה על ידי שיר* »

יכול להיות שהאלכוהול יתנדף מעצמו גם בלי חימום, מספיק שזה בבקבוק פתוח.
ובכל זאת, למה לקחת את הסיכון בכלל?
אלא אם יש מחסור בחלב, בשד או במקפיא.
פלוני_אלמונית*

אלכוהול והנקה

קיוויתי שתהיה כאן תשובה של יודעת דבר ולא רק ניחושים :)
תודה בכל אופן וברור שאם יש ספק אין ספק...
פלוני_אלמונית*

אלכוהול והנקה

יועצת הנקה אמרה לי לאחרונה כי אין שום בעיה עם שתיה מתונה של אלכוהול. לגבי שכרות, נראה לי לא כזה ביג דיל לזרוק, אז לא חבל לקחת סיכון?
כמעט_בחודש_שישי*
הצטרפות: 13 ינואר 2012, 08:31

אלכוהול והנקה

שליחה על ידי כמעט_בחודש_שישי* »

מאחר ולא מצאתי מדור אלכוהול בהריון, שאלה: אני שותה כמה פעמים בשבוע כוס יין ולפעמים יותר מכס אחת אך לעולם לא יותר משלוש כוסות, היום שתיתי 2 כוסות בירה עם ספרייט, אני שותה רק כשאני אוכלת עם בעלי בערב ולא להנאתי במהלך היום. לאחרונה המצב רוח שלי ירוד מאד והשתייה עושה לי טוב, אני לא משתכרת אך בהחלט " תופסת ראש״ כמו שאומרים. חברה אמרה לי שהעובר יפגע הרבה יותר מהדיכאונות ומהדאונים שאני חווה מאשר מכמה כוסות בשבוע, האמת ששמעתי את זה דיי הרבה... מה דעתכן? האם אני עושה משהו אסור? לא רוצה לפגוע בבייבי שלי.. ומה מותר לשתות (אלכוהול) בהריון ובאיזה כמות? אני תמיד מערבבת בירה עם ספרייט כי זה נותן הרגשה של מעט אלכוהול. אשמח לתגובות ועצות!!
מתפלמנת_בהריון*
הצטרפות: 14 דצמבר 2011, 11:45

אלכוהול והנקה

שליחה על ידי מתפלמנת_בהריון* »

אחרי השליש הראשון אין בעיה עם כוס יין או 2 כוסות בירה ביום. מעבר לזה נראה לי קצת מוגזם.
מתפלמנת_בהריון*
הצטרפות: 14 דצמבר 2011, 11:45

אלכוהול והנקה

שליחה על ידי מתפלמנת_בהריון* »

אגב, זה מתאים יותר לדף מזונות אסורים בהריון
טלי*
הצטרפות: 13 מאי 2002, 13:40

אלכוהול והנקה

שליחה על ידי טלי* »

לאחרונה המצב רוח שלי ירוד מאד והשתייה עושה לי טוב
הייתי מתעכבת רגע על זה, ומנסה לבדוק.... למה מצב רוחך ירוד? היית רוצה לשנות את זה? אולי יש דרכים אחרות?
אם תחפשי ברחבי האינטרנט תמצאי מאות דיעות ותגובות על אלכוהול בהריון, לכאן ולכאן, ולכן כדאי שתחליטי בעצמך ולא תחפשי תשובה אצל אחרים.
3 כוסות יין נשמעות לי הרבה בהריון.
אלכוהול עובר שילייה. ומשפיע על העובר. אולי תרגישי שהוא מנומנם ואולי תרגישי שהוא דווקא קופצני ועצבני.
אני מציעה לך לחפש דרכים נעימות ובריאות יותר לשפר את מצב הרוח.
צוויליך*
הצטרפות: 12 מרץ 2005, 20:35

אלכוהול והנקה

שליחה על ידי צוויליך* »

ובכן, במחקר הזה מה שבדקו היה דווקא ההשפעה של הבעת דעת נגד ע"י אנשי רפואה.
הנבדקות - 30 נשים לא הרות.
מהמחקר עולה כי לדעה כזאת יש השפעה גדולה על נשים (מן הסתם - דעתי שלי - גם על גברים, לחלוק הלבן כוח מיתי).

זה מפתיע? לא ממש.
מה שכן, באבסטרקט מצוין - תרגום חופשי -
"אנשי רפואה ומוסדות מרבים להצהיר כי אפילו שתיה מועטה (mild) עשויה להשפיע על העובר, למרות מחקרים רבים הסותרים זאת "

מקווה שזה עוזר במעט.

צוויל
כמעט_בחודש_שישי*
הצטרפות: 13 ינואר 2012, 08:31

אלכוהול והנקה

שליחה על ידי כמעט_בחודש_שישי* »

עברתי תקופה קשה מאד עם בעלי, דיברתי על זה רבות במדור על סף פרידה פה באתר, המצב בינינו השתנה אך אני עדיין חווה עליות וירידות דרסטיות במצב הרוח שלי. אני מנסה להחזיר את הרומנטיקה בינינו אז כשהוא מגיע מהעבודה מחכה לו ארוחת ערב שבמהלכה אנו שותים קצת בירה או יין, אני שותה בכוס של יין גם אץ הבירה כך שאני שותה ממש מעט, אך פתאום אני מרגישה רגשות אשמה כבדות :-( ומפחדת שאני מזיקה לבובה שלי..
מצד אחד האווירה שאנחנו מקבלים בארוחת הערב מאד תורמת ליחסים בינינו ומצד שני אני מפחדת לא אעשה נזק..
אני חושבת שהתשובה כבר נמצאת בידי, אפסיק לשתות בירה לגמריי וכוס יין אחת פעם ב.. לא תזיק.. תודה לכן!!
פלונית_כלשהי*
הצטרפות: 19 יולי 2010, 08:20

אלכוהול והנקה

שליחה על ידי פלונית_כלשהי* »

בבירה יש פחות אלכוהול מאשר ביין.
ממה שקראתי בעבר (לא יודעת לצטט כרגע) ההשפעה הגרועה על העובר היא בעיקר בשליש הראשון ואצל אמהות אלכוהוליסטיות. אפילו 3 כוסות בירה לא נופלות בקטיגוריה הזאת (כוסות באיזה גודל? זה שלוש כוסות בירה עם ספרייט?)
בכל מקרה, יש הרבה עמים שמקובל אצלם לשתות אלכוהול בארוחה (צרפתים, איטלקים) נראה לי שלא כולם נפגעי אלכוהול.
אווה_לוטה*
הצטרפות: 31 אוקטובר 2012, 20:52

אלכוהול והנקה

שליחה על ידי אווה_לוטה* »

קראתי את הדף, ואני רוצה לשאול שאלה, אולי מישהו בסביבה ידע לענות:
במקרה שלי, כוס אחת של יין ולהשתכר לגמרי אלה מצבים זהים. אז מה לוקח כאן, האובייקטיבי או הסובייקטיבי? (לחכות 3 שעות או לשאוב ולזרוק?)
פלוני_אלמונית*

אלכוהול והנקה

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

אני שותה מדי פעם בימי שישי שתי כוסות יין ואני מאוד חוששת שזה יפגע בנסיך שלי מה לעשות להפסיק לשתוו בכלל עד סוף תקופת ההנקה או שזה בסדר ??
צוויליך*

אלכוהול והנקה

שליחה על ידי צוויליך* »

את הולכת לקרוא את התשובות?

תקראי כבר את הדף - לפחות את ההתחלה. כניראה שתמצאי שם את התשובה.
|Y| על עענקה!

צוויל
צוויליך*

אלכוהול והנקה

שליחה על ידי צוויליך* »

O-:
זה אני??
התכוונתי: ההנקה.

צוויל
אמא_צמאה*
הצטרפות: 09 נובמבר 2013, 10:48

אלכוהול והנקה

שליחה על ידי אמא_צמאה* »

חברות, בקשר לשתייה בהריון: פעם היה נהוג לומר שמותר לשתות כוס אחת, לא שאני יודעת מה זה אומר (מה זה כוס - חצי ליטר בירה? כוס גדולה או קטנה של יין? פעם בכמה זמן בדיוק). אבל היום המחקרים אומרים שהם לא ממש יודעים מה הרף שמעליו יש פגיעה בעובר. זה משתנה מעובר לעובר ומאם לאם לפי הסיבולת האישית שלה, לפי מה שאכלה ולפי נסיבות שונות. לכן ההמלצה כיום של ארגון הבריאות האמריקני היא להימנע ככל האפשר משתייה בהריון. אני לא יודעת מה ההמלצות לגבי שתייה בהנקה אבל היות ולא שתיתי כמעט כל ההריון אני ממשיכה עם השוונג הזה גם להנקה וכמעט אף פעם לא שותה. אם כן, זה פעם בהרבה זמן, פחות מכוס יין, מנסה שזה יהיה ישר אחרי שהיא ינקה כדי שהאלכוהול יצא מהמערכת לפני ההנקה הבאה אבל זה לא תמיד עוזר.
רעיה :)*
הצטרפות: 09 נובמבר 2013, 16:58

אלכוהול והנקה

שליחה על ידי רעיה :)* »

שלום נשים יקרות :)
במסמך הבא אפשר למצוא את כל התשובות לגבי אלכוהול בהריון ובהנקה...

http://www.health.gov.il/NewsAndEvents/ ... po]alcohol fetus Hari[/po].pdf

בשורה התחתונה, הכל מלמעלה. אני מכירה מקרים בהם האישה שמרה מאוד, לא עישנה ולא שתתה אלכוהול לא בהריון ולא בהנקה ובסופו של דבר לילד היו בעיות.
ומנגד יש מקרים בהם האישה לא שומרת כלל, שותה ואף מעשנת והילד בסוף גדל בריא.
כמובן שיש מחקרים וסטטסטיקות שמוכיחים שיש קשר בין הדברים וכמובן שעדיף לשמור על אורך חיים בריא בזמן ההריון וההנקה, אך לא צריך להכנס לפאניקה ולרעוד לפני כל כוס יין.
מה שבטוח יותר גרוע משתיית אלכוהול זה מצב רוח ירוד וסטרס!!
מה שאני עושה זה שותה רק יין או בירה (לא משקאות חריפים עם אחוז אלכוהול גבוה כמו וודקה, וויסקי וכו') ועל כל מנת אלכוהול, כלומר על כל כוס יין של 200 מ"ל בערך אני ממתינה שעתיים ומעלה לפני ההנקה הבאה.
כלומר על כל 100 מ"ל של משקה אני משתדלת להמתין לפחות שעה. אבל שוב, אני מדברת על משקאות שאחוז האלכוהול שלהם הוא בין 5% ל-12%.
אם שתיית האלכוהול מתוכננת, נגיד אם אני יודעת שאני הולכת לחתונה או אירוע אחר אז אני שואבת לפני, ואחרי שאני חוזרת ורואה שלא עבר מספיק זמן אני שואבת (בשביל להקל) וזורקת את החלב, בשביל מה להסתכן, ואז אני נותנת בבקבוק את החלב ששאבתי לפני האירוע ואם הוא לא מספיק אז מקסימום גם נותנת סימילאק\מטרנה. הבאסה בשתיית אלכוהול היא שהוא גורם להפחתת כמות החלב, שזה מצב מאוד בעייתי במקרה שאין מספיק חלב, כמו אצלי.
אבל שוב, הכול עדיף על פני סטרס, מתחים ולחצים למיניהם. הם לדעתי הכי פוגעים בתינוק, הוא הרי מרגיש הכול!
וכדי שיהיה חלב אני לוקחת כמוסות חילבה (נמכרים בסופר פארם), אם לוקחים כמות מקסימלית של כמוסות - כלומר 6, כמות החלב גדלה תוך יומיים-שלוש ברמה מאוד דרסטית!!! :):)

שיהיה בהצלחה לכולן! :) שיהיה לכן הריון בריא ותקין והנקה מוצלחת :)
אמא_של_צוק*
הצטרפות: 16 אוגוסט 2014, 21:06

אלכוהול והנקה

שליחה על ידי אמא_של_צוק* »

עלתה שאלה בראשי: אני כבר כמה חודשים לוקחת טנקטורה- כלומר מיצוי באלכוהול של צמחים- תרופה.
עד עכשיו אמרתי לעצמי- לא משנה זה מעט אלכוהול- אבל זה יוצא 5 מ"ל שלוש פעמים ביום וזה מרגיש חזק(- נצא מתוך הנחה שזה 100 לצורך החישוב)
לשם השוואה אם אני שותה שליש ליטר בירה (ריכוז של 7%) אז זה יוצא 0.3 ליטר כפול 0.07 אחוז שווה 0.021 כלומר 2 מל אלכוהול בעוד שבמיצוי (שוב בהנחה שהוא 100 %) יש 15 מל ביום)- 5 כל פעם 3 פעמים ביום
פתאום זה נשמע לי המון. זה יוצא כל פעם כמו 2 בירות? מצד שני זה לא נשמע הגיוני... אני לא משתכרת מזה ומבירה 1 כן : ) אולי אני טועה בחישובים...
אולי זה לא האתר הנכון לחפש חשבנים שיעזרו לי אבל אולי בכל זאת מישהי יודעת או סתם לוקחת גם טנקטורה בהנקה...
ברכהושלום*
הצטרפות: 07 אוגוסט 2011, 21:54

אלכוהול והנקה

שליחה על ידי ברכהושלום* »

את יכולה לטפטף את הטינקטורה לכוס מים, להמתין שהאלכוהול יתנדף ֹׁׁׁ- לא יודעת כמה זמן- ואז לשתות
פלוני_אלמונית*

אלכוהול והנקה

הי יש לי שאלה כמה זמן צריך לחכות בשתיה כוס וודקה עם בלו או כמה שאיבות אני צריכה לזרוק את החלב כדי שיתנקה מהאלכוהול?
ללו*
הצטרפות: 11 ינואר 2011, 09:59

אלכוהול והנקה

שליחה על ידי ללו* »

לגבי זמן אני לא יודעת, אבל לשאוב ולזרוק אין צורך (אלא אם את חוששת מגודש). כשעובר מספיק זמן - החלב בסדר גמור.
שמנדובה*
הצטרפות: 10 אוקטובר 2014, 18:24

אלכוהול והנקה

שליחה על ידי שמנדובה* »

מה שללו אמרה. ולגבי הזמן - מכיוון שכל אחת מעבדת אלכוהול בקצב אחר, עדיף ללכת על פי התחושה בגוף. כלומר - אם השתכרת ממש, חכי עד לפכחון. אם שתית רק טיפה ולא השתכרת, יכולה להיניק בלי לחכות.
פלוני_אלמונית*

אלכוהול והנקה

האם אפשר לשתות בירא עם ספריט בחודש ראשון שני של ההריון?
תמרוש_רוש
הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש

אלכוהול והנקה

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

בחודשים הראשונים להריון עדיף להימנע מאלכוהול באופן מוחלט, כי אז ההשפעה שלו על התפתחות העובר הכי גדולה.
לא משנה איזה אלכוהול, כמה ומתי - עדיף מאוד בלי.
שיבולת*
הצטרפות: 28 נובמבר 2002, 21:39

אלכוהול והנקה

שליחה על ידי שיבולת* »

יש תסמונת נוראית אצל ילדים של אמהות ששתו בהריון, שנקראת תסמונת האלכוהול העוברי. אחרי שקראתי עליה, הבנתי שעדיף לא לשתות כלל במשך ההריון.
שיבולת*
הצטרפות: 28 נובמבר 2002, 21:39

אלכוהול והנקה

שליחה על ידי שיבולת* »

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4569211,00.html אפשר לקרוא על ההתמודדות עם התסמונת כאן (אריאנה מלמד)
דרדרית_בין_החוחים*
הצטרפות: 24 מאי 2014, 22:41
דף אישי: הדף האישי של דרדרית_בין_החוחים*

אלכוהול והנקה

שליחה על ידי דרדרית_בין_החוחים* »

https://www.facebook.com/hanaka.yotam/p ... 0783839422
הפניה למחשבון שמחשב כמה זמן יש לחכות אחרי שתיית אלכוהול לפי משקל השותה וסוג השתייה.
לי למשל יצא שאחרי 2/3 כוס יין עלי לחכות שעתיים ו12 דקות...
לחיים!
שליחת תגובה

חזור אל “סקרים”