אבקות מרק ביתיות או ללא מונוסודיום

שליחת תגובה

הכבוד - מכביד
קוד אישור
הזן את הקוד בדיוק כפי שהוא מופיע. כל האותיות הן אותיות גדולות.
סמיילים
|יד1| |תינוק| |בלונים| |אוף| ;-) :-] |U| |נורה| |עוגה| |גזר| |אפרוח| 8-) :'( {@ :-) |L| :-D |H| ((-)) (()) |יש| |רעיון| {} |#| |>| |שקרן| >:( <:) |N| :-0 |תמר| :-S |מתנה| |<| :-( ZZZ :-| |*| :-/ :-P |עץ| |!| |-0 |Y| :-9 V :D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode פעיל
[img] פעיל
[url] פעיל
סמיילים פעילים

צפיה מקדימה של הנושא
   

הרחב תצוגה צפיה מקדימה של הנושא: אבקות מרק ביתיות או ללא מונוסודיום

אבקות מרק ביתיות או ללא מונוסודיום

על ידי כרמלית_רגב* » 10 ספטמבר 2015, 16:59

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

בדיוק חזרתי מוינה-ולחברתי יש בגינה צמח שיש לו ריח של מרק- והיא אמרה שבגרמנית שמו-liebstockel שאותו כותשים עם גזר סלרי עירית פטרוזיליה וכו מה שמתאים למרק מה שחשוב לא לדחוס- ועל קילו אחד מוסיפים 250 גרם מלח ומערבבים היטב-אחרי הפתיחה לשמור במקרר
אם משהוא רוצה את הרצפט בגרמנית אשמח להעביר בווטסאפ 0538203025 כרמלית
נב אם מישהוא מזהה את שם הצמח שכתבתי בלועזית ויודע את שמו בעברית אשמח אם תשתפו אותי-כי הם מתרגמים כאילו שזה עירית-אמרו לי שבאנגלית קוראים לו lovage -ומניסיוני זה ממש טעים

אבקות מרק ביתיות או ללא מונוסודיום

על ידי רבקה* » 16 פברואר 2015, 20:06

מכירים את אבקת המרק של "מתבל"? ראיתי בחנות תבלינים, זה נמכר גם בניצת הדובדבן, לא קניתי כי אני כבר לא יודעת למה להאמין ממה שכתוב על גבי האריזה...אשמח לשמוע אם מישהו ניסה! (:

אבקות מרק ביתיות או ללא מונוסודיום

על ידי קרן* » 25 נובמבר 2014, 21:50

אבקת מרק פטריות שלי:
אני טוחנת במטחנת תבלינים
פטריות שמפיניון מיובשות.
מוסיפה למרק גריסים, קרופניק,
ירקות וכמובן פטריות.

אבקות מרק ביתיות או ללא מונוסודיום

על ידי אורלי* » 25 נובמבר 2014, 21:48

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

בנןגע לחוויאג' למרק ותערובות תיבול אחרות- הרבה פעמים הן מכילות מונוסודיום בעצמן, שימו לב.

אבקות מרק ביתיות או ללא מונוסודיום

על ידי 'L'_שפי_שף_גסטרו_קולינרי* » 14 אוקטובר 2012, 03:15

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

לידיעת הכלל: נזיד העדשים בנוסח פול נכתב ע"י 'L' שפי שף גסטרו קולינרי

אבקות מרק ביתיות או ללא מונוסודיום

על ידי פלוני_אלמונית* » 14 אוקטובר 2012, 03:12

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

שלום חברים...
קבלו מתכון קליל ומגניב להכנת פול זריז ומהיר לניגוב בצלחת...
כן, כן, פול בצלחת עמוקה בגודל בינוני שמספיקה להשביע סועד יחיד.

ובכן, למען האמת אין מדובר בפול של ממש, אילא בעדשים כתומות, אותן עדשים כתומות שמככבים קבוע בכל חדר בישול (כלומר לשעבר המטבח - *אישית אני נמנע מהביטוי מטבח, מאחר והביטוי מתייחס להריגה)

ובקיצור נמרץ:
משרים ספל עדשים כשעתיים עד 4 שעות, אין צורך בהשריה ארוכת טווח. כעיקרון עדשים כתומות מתרככות בצ'יק ואינן זקוקות ליום לימודים ארוך נוסח שאר הקטניות.
(לחסרי הסבלנות שבינינו אפשר לפסוח על ההשריה ולגשת מיד לבישול כאשר ההבדל יבלוט באורך שמן הבישול בלבד - משהו כמו חצי שעה יותר)

אוקי - הבישול הסתיים והעדשים רכות ביותר ונמעכות כבר במגע הראשוני - נהדר - כך צריך להיות ועל אותו משקל - כפי שהיין משתבח עם הזמן, כך גם לגבי העדשים בנוגע לטעמן הנִמוֹח.
ככל שהן רכות יותר הרי זה משובח!

חשוב לציין, יחס המים בעת הבישול יכול להיות פי 4 ויותר - הרעיון המרכזי שמאחורי בישול העדשים הוא שהעדשים 'אוהבות' שפע מים והן סופחות בעת הבישול עוד ועוד והעסק הופך להיות סמיך יותר ויותר, לכן אם הוספנו מים יתר על המידה השד לא נורא...מה גם שאם יש צורך להפחית במים אז ממשיכים בבישול על אש נמוכה כמובן ומלאכת הָאִדוּי תעשה את שלה (נותר רק להשגיח לסירוגין ולבחוש בין לבין לבל חלילה יחכרך לנו הנזיד...

וכך, ומתוך הנחה שהכל 'דופק" אצלנו כמו שעון חול שווצרי (: נמזוג מתבשיל העדשים המהביל שריחו המגרה נישא בחלל, היישר מתוך הקדירה הלוהטת אל הצלחת הבוהקת, נוסיף משהו כמו כף אחת או שתיים של טחינה גולמית רצוי לבנה וגם כהה ובאקראיות נבחוש ונערבל קלות, כלומר להימנע מלהפוך את התבשיל לדייסה.

להבזיק שפע כמון טחון טרי, לפי הטעם האישי להוסיף מלח ים המכיל יוד, מספר שיני שום כתושות כהלכה (להימנע מגירור בפומפיה או כל מגע עם סכין, פשוט למעוך במכתש או עם ספל או בקבוק בתוך כלי עמוק מפלסטי, זאת משום שמגע בין שום לבין מתחכת חדה פוגם בכל המרכיבים החיוניים הנמצאים בשום, ובמילים אחרות: יצא שכרו בהפסדו)
חופן פטרוסיליה שטופה וקצוצה או כוסברה ריחנית, מיץ מחצי לימון בינוני ולקנח בשפע שמן זית מובחר.

בעת הארוחה מומלץ לצרף צנון (צנונית פחות מומלצת) בצל ירוק או חצי בצל יבש, מספר זיתים מזן סורי מבוקעים/שבורים יעודדו את התיאבון וכמובן לשוחרי החריף - פילפל ירוק חריף אורגינלי בלי כל השמונצץ...
ולנמנעים מחריפות, מומלץ לכל הפחות משהו פיקנטי בסיגנון פלפל חריף כבוש (שיהיה משהו מגניב בלשון שמעורר את בלוטות הטעם והחגיגה מתחילה ונמשכת עם כל ביס...

אם רוצים ליהנות על ממש, אז פול אוכלים עם בִּיתָּה, אופס התכוונתי עם פִּיתָּה אפויה היטב (:
עדיף מקמח מלא ואם אפשר אז פיתה אורגנית חמימה - לחמם את הפיתה לפני הארוחה רק בטוס אובן או על הכיריים, אבל בשום אופן אין לחמם במיקרו - מיקרו הורס ומחבל והטעם לא עלינו - על הפנים!

אז קיבלנו נזיד עדשים עשיר בטעמים ריחניים והחגיגה לשפתיים, כך פסחנו בדילוג ענק מעל הצורך לבשל פול במשך שעות ושאינו מצדיק את גודל ההשקעה וגם לא בדיוק מציאה גדולה בויטמינים.
בנוגע לטעם?
תחליטו אתם(!)

בתיאבון חברים...

אבקות מרק ביתיות או ללא מונוסודיום

על ידי 'L'_שפי_שף_גסטרו_קולינרי* » 10 אוקטובר 2012, 19:34

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

ברמת העיקרון כל אבקת מזון יכולה לשמש כתחליף הוגן לשלל האבקות המתועשות והלא ידידותיות. לדוגמא קמח תירס או בשמו המיתולוגי "קורנפלור" מה שהיה נחשב למזון בלעדי לתינוקות.
כעת לכל מי שמעוניין ליצור ציר מרק סמיך כלשהו ומבלי לצמצם עד כלות, אז כל שעליו הוא להוסיף על פי טעמו האישי את התבלינים והירקות הטריים קרי מיובשים המועדפים עליו...והיתר הפך להיסטוריה.
אישית בחיי העדפתי את אורח חיי הצמחונות ולאחרונה יותר את חיי הטבעונות, כך שחיי הפכו להיות עדן מארץ המעדנים.
תמיד טענתי והאמנתי שבכל אחד מאיתנו מסתתר שף סמוי מלא תשוקה לבטא ולחולל את שגיונותיו הקולינריות, כמו כל אומן אחר באשר הוא...
קבלו את המלצתי החמה לכולכם - הרפו מצורת וסיגנון התזונה השגוי העכשווי השולט בחייכם לטובת סיגנון וצורת תזונה עתיקת יומין, התבססת בעיקרה על מזון מן הטבע.
בריאות פנטסטית מאין כמוה מובטחת לאלה שיעשו את הצעד הנבון לקראת אורח חיים תזונתי מאוזן, תקין, עשיר ושופע...

מה אסור למאכל אדם? http://www.youtube.com/watch?v=aDabPALX28
בשר על כל שלוחותיו, חלב על מוצריו, ביצים בכל האיפיונים, קמח לבן באשר הוא, אורז לבן כנ"ל, סוכר לבן (מזוקק), דבש...

מה כן מותר ואף רצוי וחיוני עד מאוד שיתחולל בתזונתו של האדם?
נתחי סויה (טופו) משקה חלב סויה, שפע דגנים - מגוון קטניות ענק - חגיגה ירוקה מירקות העונה - סלינו על כתפנו ראשנו עטורים בביכורים בחדוות פירות העונה (:
את כל מוצרי המזון ניתן לרכוש בכל מרכולי המזון...
  • הערה: בנוגע למזון אורגני - טיב המזון האורגני אינו תמיד עומד בקנה אחד עם שלל הפרסומים, לכן מומלץ תחילה להימנע 'מלהשתולל' ולהיכנס לבולמוס של קניות 'מן הטבע' כי כידוע לנו, כמו בכל דבר, לא הכל ורוד כפי שנדמה ונתפש בעליל.
במקום זאת יש להמשיך לקנות את המוצרים באותם מקומות אליהם אנו רגילים, ושם למצוא את המוצרים שכן עונים לדרישותינו, יחד עם זאת עלינו לגלות עניין באופן שוטף תוך מסע הקניות בכל הקשור והנוגע לתזונה נכונה ובריאה - שפע האינפורמציה שנגלה יפתיע אותנו בעוצמתו ובגודלו, וזאת מאחר ונפח האינפורמציה השוטף גדול בהרבה מגודל ונפח הצרכים שלנו באמת...אז כל שעלינו לעשות הוא לסנן עוד ועוד את המידע השוטף לפתחנו והאינטרנט שותפינו מסייע לנו בזאת והכל בפרופורציה הנכונה והמידתית.

אין כל צורך לשטוף את מרכולי הטבע האורגני למינהם הן מפאת המחיר המפחיד והן מפאת שלא כל הנוצץ הוא זהב, כלומר עדיין אין פיקוח ממוקד על טיב ואיכות המוצרים האורגנים, לפי שעה מדובר עד כה במן רולטת מסחר ענקית ואנו ציבור הלקוחות קטנים מידיי מכדי להבין את החוקים של מי כאן נגד מי.


מידי יום מומלץ , יין אדום כמחצית הגביע...

להרחיק משקאות חמים - יש לשתות פושר או בטמפרטורת החדר...

לאכול רק כשרעבים (רמב"ם)

לשתות רק כשצמאים -

בעת האכילה יש להימנע משובע מוחלט, כלומר לשמור על פער ניכר מפני שובע מוחלט.

בוקר - לאכול כיד המלך

צהריים - לאכול כנסיכים

ערב- לאכול כ-עניים

שם המשחק הוא איזון הגוף והנפש - אין האחד מתפקד כראוי בלעדי האחר, לכן חשוב לשמור על הדומיה בשעת המזון, כלומר יש לכבד את השולחן ותכולתו...
במקומות מסויימים בעולם ישנן תרבויות אשר מקיימות את תרבות השתיקה לפני ובעת האכילה, הדבר דומה למדיטציה, דהיינו התרכזות מלאה באורח הנשימה תוך עצימת עיניים שתורם שמגביר אגב כך את הריכוז בנשימה.
ובאותו עניין- אוֹרָח הנשימה הוא אחד הסודות העתיקים ביותר עלה אדמה, כעיקרון, הנשימה נחלקת ל-2 מימדים עיקריים והם; הנשימה הרוטינית (המחזורית הרגילה והשכיחה כפי שאנו מכירים בחיי היום יום שלנו) והנשימה העילאית או הנשימה הקדושה (נשימה זו האחרונה פוקדת אותנו בנדירות, כלומר רק בעת התעטשות, פיהוק הנובע מתשישות עמוקה, ואו ברגעי הפתעה בהם אנו מחסירים פעימה או שתיים ומייד זקוקים להסדיר את הנשימה בקרבינו, מה שמוביל אותנו לנשום נכונה אך בהיעדר מוחלט של המודעות עצמה).

לכן מומלץ ביותר לפני 'הביס' הראשון מהנזיד המאודה או 'מהשלוק' הראשון מן המרק המהביל, לעצור לרגע קט, לעצום את שתי העיניים ולנשום עמוקות במודעות מלאה ותוך כך לחוות את אנרגית הנשימה המתפשטת בגוף כולו ואף מחלחלת אל מחוזות הנפש ומרגיעה את הכל - לאחר זאת מותר וכדאי להתחיל בהנאה צרופה של האכילה המתונה...בתיאבון (:

בכל עת הינכם מוזמנים לשאול בנושא...

אבקות מרק ביתיות או ללא מונוסודיום

על ידי קרן* » 23 אוגוסט 2011, 22:32

אני מתכננת לעשות עוף בשזיפים וכתוב לשים כף גדושה של אבקת מרק בצל , אז חוץ מלקנות בחנות טבע... יש למישהו רעיון לתחליפים טבעיים ?

תודה המבשלת

אבקות מרק ביתיות או ללא מונוסודיום

על ידי אנונימי » 27 יולי 2011, 17:27

מרק עוף טעים טעים בלי אבקת מרק בכלל

בסיר של המרק מכניסים את העוף (אני שמה רק שלדים של עוף)
תפוחי אדמה, בצל, גזר, סלרי ראש, סלרי עלים, דלעת, בטטה, קישוא, (פטרוזיליה ו/או כוסברה למי שאוהב)
ממלאים במים, מפזרים למעלה 5-9 עלי דפנה יבשים, 2-3 מסמרי ציפורן שלמים, 5-6 גרגרים של פלפל אנגלי שלמים, פלפל שחור גרוס ומעט מלח.
משהים בערך שעה, ואז מבשלים רגיל

אבקות מרק ביתיות או ללא מונוסודיום

על ידי מיצי_החתולה* » 27 יולי 2011, 16:47

יש את המתכון הזה שאני רוצה לנסות כבר המון זמן, וטרם הספיקותי.

אבקות מרק ביתיות או ללא מונוסודיום

על ידי גינת_שמש* » 27 יולי 2011, 13:54

אצלי התחליף בכל סיר מרק ירקות או עוף:
צרור גדול פטרוזילה
צרור שמיר
שורש פטרוזיליה+שורש סלרי
מלח, פלפל
מעט כורכום לצבע(לא אוהבת מרק עוף אפור...וגם זה צבע יפה בעיני,מגרה)
  • את האבקות הטבעיות/אורגניות אני לא אוהבת.

אבקות מרק ביתיות או ללא מונוסודיום

על ידי ש_י_ר_י* » 22 אוגוסט 2009, 18:34

אנחנו משתמשים ב - herbamere, זו תערובת של הרבה מאוד תבלינים ומלח ים, אפשר לקנות בכל חנות למוצרי טבע.
גם לדעתי אין מנוס וצריך להתחיל להוסיף הרבה עשבי תיבול אחרים - בעצם זה לא דבר רע! :-)

אבקות מרק ביתיות או ללא מונוסודיום

על ידי ג'ינ_ג'ית* » 22 אוגוסט 2009, 15:47

יש כאן רעיונות מעולים לתחליפים, תודה :-)

לעניין הנסיון לחקות את הטעם המדוייק של אבקות המרק.
אני עשיתי דיאטה הדרגתית וארוכה (חצי שנה) ובהחלט מתרגלים לטעמים אחרים יופי גם אם בהתחלה הם מרגישים אנמיים או אפילו שונים לא בהכרח לרעה או לטובה, סתם שונים.
מצד שני, אין ספק שבמוצרים התעשייתיים שהורגלנו אליהם מילדות, ויש כאן עניין של התנייה ממש - ישנם טעמים ממכרים, מטבעם. מעבר להרגל, ידוע שבהרבה מאוד ג'אנק ישנו אלמנט התמכרותי (ראה ערך מקדונלד והסרט המפורסם שתיעד זאת) וגם אם מתנערים ממנו עדיין יש רצון לשחזר טעמים דומים ולא בהכרח שונים.

אבקת מרק היא משהו שמאוד חסר לי בתפריט כי היא עתירת קלוריות (משהו כמו 45 קלוריות לכפית גדושה ובתבשיל ממוצע הייתי שמה 2-3). למדתי בכל הדיאטה הזו שהצעד הראשון במציאת תחליפים הוא לוותר מראש על ניסיון לקבל משהו כמעט זהה, מקסימום ייתקבל משהו דומה, הצעד השני הוא לחפש משהו שיביא איתו גם אלמנט אחר שיחפה על הטעם החסר , כלומר יוסיף משהו שקודם לא היה. למשל, סלרי שהוזכר כאן לא ניסיתי ואני מאמינה שמלבד המליחות הוא תורם משהו שבאבקה הרגילה לא קיים וזה מעשיר את החסר.

אבקות מרק ביתיות או ללא מונוסודיום

על ידי שין* » 22 אוגוסט 2009, 15:36

מוסיפה תימין טרי (מהגינה) ודואגת תמיד לענף שיתייבש במטבח, אצלי החליף לגמרי את אותה אבקה שהיום לא מסוגלת אפילו להריח.

אבקות מרק ביתיות או ללא מונוסודיום

על ידי איריס_ר* » 21 אוגוסט 2009, 22:06

נכנסתי עכשיו לדף שלך ורוצה להציע עוד רעיון למרק: להוסיך 2-3 עלי מנגולד (אורגני? :-). מוסיפים מליחות לכל מאכל. וגם מחזקת את הרעיון של הסלרי- עושה עבודה נפלאה וטעימה.
אספר לך שיש לי חברה שתמיד אומרת שמה שחשוב שיהיה טעים והגוף כבר מתרגל לחומרים. בקיצור, היא לא מוותרת על אבקת מרק. היא הגיעה אלי פעם לביקור ובמקרה היה מרק כתום בבית. אנחנו מבשלים רק את הירקות, אפילו בלי מלח, וכל פעם יוצא משהו אחר. ממש תלוי בהרכב של הירקות ובטעם הספציפי של הירקות ששמנו. אם חסר מלח, מוסיפים בזמן האכילה. בקיצר, החברה אכלה מהמרק והתענגה עליו. לקח הרבה זמן לשכנע אותה שהיא אוכלת מרק שאין בו אפילו גרגר מלח, שלא לדבר על תיבול אחר...

אבקות מרק ביתיות או ללא מונוסודיום

על ידי פלונית* » 19 אוגוסט 2009, 13:55

יש אבקת מרק של אוסם בלי מונסודיום גלוטמט- זו בדיוק אותה קופסה רק שיש עליה פס ירוק וכתוב רכיבים טבעיים בלבד

אבקות מרק ביתיות או ללא מונוסודיום

על ידי חולצה_לקטית* » 18 אוגוסט 2009, 23:17

הסיפור שלך על אבקות המרק מזכיר לי סיפור עם חברה צ'כית, שניסתה יום אחד להכין חומוס בבית.
יצא לה ממש טעים, אבל היא לא היתה מרוצה. "זה בכלל לא דומה לחומוס אחלה"!, קבלה.
צחקתי נורא והסברתי לה על ההבדלים בין חומוס תעשייתי לחומוס ביתי, אבל היא המשיכה להעדיף את האחלה.

אבקות מרק ביתיות או ללא מונוסודיום

על ידי אהבת_עולם* » 18 אוגוסט 2009, 21:55

תודה על התשובות.
ארכז לי את המידע ואיעזר בו.
{@

וכמובן, אם יש עוד רעיונות אשמח לשמוע....

בעיקר על אבקות מרק מוכנות ללא מונוסודיום.
כי אמא שלי ממש לא שמחה על ה'ירידה באיכות חייה' בעקבות ה'רעיונות החדשים' שאני מביאה לה, אז עדיף שזה יהיה לה כמה שיותר קל ונטול טירחה, וכמה שיותר דומה למה שהיא מכירה.

אבקות מרק ביתיות או ללא מונוסודיום

על ידי תות_שדה* » 18 אוגוסט 2009, 14:22

גם אני הייתי מכורה לאבקות מרק ומצאתי את סוד התערובת שדומה מאוד לאבקת מרק. והנה היא:
כורכום, חוויאג' למרק, פטרוזיליה, כוסברה, סלרי.
אם מטגנים גם בצל בתחילת התבשיל אז זה יוצא בול כמו אבקת מרק.
אם אני מתעצלת (מה שקורה הרבה) אני משתמשת בפטרוזיליה וכוסברה מיובשים (ניתן לקנות בחנות תבלינים, זה גרוס כמו תבלין). על הסלרי לרוב אני מוותרת, כי לא הצלחתי להשיג באבקה ולא תמיד יש לי טרי.

הצלחתי גם לשכנע את אמא שלי לעשות כמוני, וברוב הפעמים היא מסכימה ומצליחה.

אבקות מרק ביתיות או ללא מונוסודיום

על ידי כרמית* » 18 אוגוסט 2009, 10:34

לגבי אבקת המרק-
כמכורה גדולה, התחלתי להשתמש בזו של עדן טבע מרקט שקונים לפי משקל, והיא בעיני טעימה הרבה יותר מכל האבקות האחרות.
יש גם בטעמים.
הבעיה היחידה- כאמור, נמכר לפי משקל, לכן אין רשימת רכיבים וצריך לסמוך על המילה שלהם שזה בלי מונוסודיום, שמרים ושאר מריעין בישין.

אבקות מרק ביתיות או ללא מונוסודיום

על ידי קיזי_הילדה_הצוענייה* » 17 אוגוסט 2009, 14:04

אכן קשה עולמן של ה"פולניות" שארון התבלינים שלהן מושתת על מלח-פלפל-אבקת מרק.

וואלה...

אבקות מרק ביתיות או ללא מונוסודיום

על ידי זארו_סובה* » 16 אוגוסט 2009, 22:47

אכן קשה עולמן של ה"פולניות" שארון התבלינים שלהן מושתת על מלח-פלפל-אבקת מרק.
וברצינות - כל העניין בלהפסיק "לתבל" באבקת מרק - הוא להתחיל לתבל באמת!!! זה כיף, זה הרבה יותר טעים ובטח יותר מעניין בפה :) ונעים בבטן...
אפשר להשתמש בתבלינים ים-תיכוניים כמו כמון, עשבי תבלין מיובשים למיניהם ולסוגיהם, שבבי בצל מיובש (אפשר לטחון לאבקה במעבד מזון), אבקת שום, פפריקה (חריפה ומתוקה), רוטב סויה (יש גם גרסה מופחתת נתרן), פטריות מיובשות (במקום אבקת מרק פטריות) - שגם אותן ניתן לטחון, אך עדיף להשתמש במי השריה שלהן... ועוד ועוד כיד הדמיון הטובה תבלינים מכל רחבי העולם... לומדים מהר לשלב טעמים ולחדש תבשילים עתיקי יומין :)

אבקות מרק ביתיות או ללא מונוסודיום

על ידי אלנור_יה* » 16 אוגוסט 2009, 19:50

אני משתמשת כבר שנים בתמצית ירקות אורגנית של חברת vogel. מגיע במעין פחית קטנה (כמו נס קפה עלית קטן, של פעם) עם מכסה ירוק. מאוד טעים וללא כל מיני מזיקים. אני משתמשת בתמצית ירקות הזו (מספיקה כמות של חצי כפית- כפית) כתוספת טעם לאורז, תבשיל עדשים וכמובן מרק ירקות. אפשר למצוא בכל חנויות הטבע.

אבקות מרק ביתיות או ללא מונוסודיום

על ידי קיזי_הילדה_הצוענייה* » 16 אוגוסט 2009, 18:16

יש להם : אבקת מרק טבעית Natural soup powder

טעמתי את זה, וזה לא רע אלא ש:
  1. זה בכלל לא דומה לטעם של אבקת מרק שכולנו מכירים (ושאני אישית מאוד אוהבת, למרות, ואולי בגלל, המונוסודיום)
  2. זה בעצם די דומה לטעם של חוויאג', שזה אחלה, אבל לא מתאים למרק אשכנזי...
  3. צריך לשים כמות די גדולה כדי להרגיש בטעם...

אבקות מרק ביתיות או ללא מונוסודיום

על ידי ציל_צול* » 16 אוגוסט 2009, 17:56

מצטרפת לעצה על ראש הסלרי, מדהים מה הוא עושה לתבשילים וכך גם מיני שורשים אחרים כמו זה של פטרוזיליה. באופן אישי לא מכירה אבקות שדומות למה שביקשת אבל יש בהחלט דרכים אחרות ואולי מוטב להוסיף יותר פלפל ומלח ממה שרצוי באמת ועדיין לא לאכול אבקות?
מעניין אם אמך תשתכנע. בכל אופן, רק בריאות...

אבקות מרק ביתיות או ללא מונוסודיום

על ידי מישהי_משהו_משהו* » 16 אוגוסט 2009, 17:42

תנסי את חוות "דרך התבלינים" מבית לחם הגלילית -יש להם כל מיני סוגים של תערובות וכמה סניפים בארץ
הייתי שם אתמול כשחזרתי מטיול בצפון...אנחנו קנינו תערובות לאורז ולסלט...
יש להם : אבקת מרק טבעית Natural soup powder
תערובת טבעית מתבלינים וירקות שנטחנים יחדיו. ללא מונוסודיום גלוטומט ומלח ומשמשת תחליף לאבקות מרק.
http://www.derech-hatavlinim.co.il/
בתיאבון

אבקות מרק ביתיות או ללא מונוסודיום

על ידי הקול_הגברי* » 16 אוגוסט 2009, 14:55

לרכיבים טבעיים בלבד
אין רכיב שהוא לא טבעי.
גם סולר, פחם ואפילו ציאניד.
זו סתם הטעייה....

אבקות מרק ביתיות או ללא מונוסודיום

על ידי רותי_תותי* » 16 אוגוסט 2009, 14:27

הי, מניסיוני ואהבתי כי רבה למרק. וניסיון להמנע מאבקות מרק באשר הן. גיליתי שראש סלרי עושה עבודה נפלאה בכל מרק. יש בו המון מלחים- הוא מלך הממליחים הטבעיים בשיטת קינגסטון המופרסמת בכך שיש להמנע ממלח באופן קיצוני. אני מכניסה את הראש קלוף וחתוך לרבעים. וגם את העלים.
אני לא תמיד מגישה אותם לאורחים ולילדים לעיתים אני אוכלת ולעיתים זורקת.
ירקות שורש נוספים: גזר, שורש פטרוזילה.
אגב תפוח אדמה בולע אליו מלח אז אם המרק יוצא מלוח מידי מוסיפים תפוח אדמה ותוך כחצי שעה המרק חוזר להיות אכיל.

אבקות מרק ביתיות או ללא מונוסודיום

על ידי מתחדשת* » 16 אוגוסט 2009, 10:39

אוסם שינו את כל האבקות שלהם (בעצם אני לא בטוחה שכולן, אבל מרק עוף בטוח) לרכיבים טבעיים בלבד. הטעם נשאר.
(האמת, זה מוזר ואולי מעמיד בספק את ההצהרה ע"ג האריזה, "מרכיבים טבעיים בלבד". אבל זה מה שכתוב)

אבקות מרק ביתיות או ללא מונוסודיום

על ידי אהבת_עולם* » 16 אוגוסט 2009, 08:13

שאלה:
אמא שלי רגילה לבשל כמעט כ-ל תבשיל שהוא עם אבקת מרק או תיבוליות (של קנור).
קניתי לאמא שלי בחנות טבע אבקת מרק בלי מונוסודיום גלוטומט לניסיון.
היא מתלוננת שזה לא אותו טעם, ושהמינונים מאוד שונים, ושהיא צריכה להוסיף הרבה תבלינים אחרים כדי שייצא לה טעים כמו עם האבקת מרק הרגילה.
(בקיצור, היא טוענת שזה 'מרק אבן' או 'מרק מסמר' או מה שזה לא יהיה :-)) (למי שמכיר ת'סיפור)

אז רציתי לשאול אם מכירים אבקות מרק ממש טעימות ומוצלחות ודומות לרגילות (ולא 'מרק מסמר') - בלי מונוסודיום גלוטומט?
ואיפה קונים אותן?

כמו כן, היא רוצה גם בטעמים (נגיד אבקת מרק בצל, פטריות וכד'). מכירים גם כאלה?
וכל רעיון נוסף יתקבל בברכה...

תודה גדולה ! {@

אבקות מרק ביתיות או ללא מונוסודיום

על ידי אורי_יורמן* » 28 מרץ 2008, 01:09

אתמול טיילתי בשוק לוינסקי וגיליתי אצל דוכן התבלינים האהוב עלי, שיש להם תערובת צמחים שהם קוראים לה "מלח ים תיכוני". תערובת של תבלינים יבשים שמהווה תחליף למלח לאנשים חולים (לב, סכרת וכו').

נראה לי ממש שימושי

אבקות מרק ביתיות או ללא מונוסודיום

על ידי עודד_המחפש* » 13 פברואר 2008, 22:27

ורד לב,
כתבת שאת משתמשת ב שורש כורכום
איפה משיגים את זה? איך זה נראה? איך משתמשים בזה?

אבקות מרק ביתיות או ללא מונוסודיום

על ידי יתרון* » 13 פברואר 2008, 21:42

גם אני לא משתמשת בכלל באבקה, מתבלת מרק עם:
בצל, שום, סלרי, כוסברה או פטרוזיליה, כמון, פפריקה, טיפה פלפל שחור
וכמובן הירקות עצמם נותנים טעם נהדר של... מרק ירקות ;-)

שילוב ממש טוב שהולך אצלינו - הרבה כמון, הרבה כוסברה, 2-3 עגבניות בשלות, אפונה ושום - זה כתבלון, ולהוסיף מה שבא.

אבקות מרק ביתיות או ללא מונוסודיום

על ידי אורי_יורמן* » 13 פברואר 2008, 19:18

לא התנסיתי בעניין, אבל אני מניח שאם לוקחים ירקות בעלי טעם חזק (כמו סלרי ופטרוזיליה) ומייבשים אותם (תולים אותם הפוכים בשמש), ואז טוחנים עם תבלינים - זה אמור לצאת אבקת מרק פיצוץ, לא?

אבקות מרק ביתיות או ללא מונוסודיום

על ידי תמי_גלילי* » 13 פברואר 2008, 19:12

אני חושדת (לא בטוחה) ש הוא מייצר את אותו אפקט במוח
(ראי את שירשור על אקייסטוטוקסינים שהפניתי אליו)

אבקות מרק ביתיות או ללא מונוסודיום

על ידי מורינגה* » 13 פברואר 2008, 11:48

כבר שנים לא משתמשת באבקת מרק.התחליף שלי - סלרי (לא יבש, טרי - או שורש, או סלרי עלים) + רוטב סויה, והתבלינים הרגילים למרק.
לדעתי ולדעת אלה שאכלו את המרקים שעשיתי - זה עושה את העבודה.

אבקות מרק ביתיות או ללא מונוסודיום

על ידי אילה_א* » 13 פברואר 2008, 10:49

לא הבנתי כל כך את מה שכתבת תמי מרמייט זה בעצם מונסודיום גלוטמט ?
או שהוא מכיל מונסודיום או שהוא מייצר את אותו אפקט במוח ?

אבקות מרק ביתיות או ללא מונוסודיום

על ידי תמי_גלילי* » 12 פברואר 2008, 17:58

המרמייט זהו ממרח שעשוי משמרים

אחת הדרכים להסוות חומרים-תואמי=MSG (אקסייטוטוקסינים) במזון היא לציין אותם על האריזה כ תמצית שמרים . מה גיליתי ברשימת הרכיבים
בקיצור, יש מצב שהסיבה לזה שממרח שמרים מחליף בהצלחה אבקת מרק המכילה MSG היא שהוא מזיק בצורה דומה (מגרה מרכזים במוח שנותנים תחושת טעם חזק). אני הייתי נמנעת.

אבקות מרק ביתיות או ללא מונוסודיום

על ידי פ_רח* » 31 מרץ 2007, 22:31

בספר הבישול של פיליס גלזר ראיתי פעם מרשם לאבקת מרק, נראה לי שהיא קראה לזה 'מרק כיס'.

אבקות מרק ביתיות או ללא מונוסודיום

על ידי תמרוש_רוש » 31 מרץ 2007, 22:13

אני הייתי צריכה למצוא תחליף לכפית גדושה מרק עוד וכפית גדושה מרק בצל, לאחד המתכונים האהובים עלי (אפונה).
אז הלכתי וקראתי את התויות, וגיליתי שאת המרכיבים העיקריים כבר יש לי במטבח.
והיום אני שמה:
כפית קמח מלא
כפית וחצי אבקת בצל
קצת רוטב סויה
קצת רוטב צ'ילי מתוק.
וזהו. אני מוסיפה לתבשיל קצת יותר מלח.
אין לזה את הטעם המגעיל של האבקה, ומסתבר שבפעם הראשונה זה חסר. אבל בפעם השניה זה אחלה.

אבקות מרק ביתיות או ללא מונוסודיום

על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* » 31 מרץ 2007, 21:24

פעם גם הייתי מכינה ציר ירקות
והלא אבקת מרק היא התשובה התעשייתית לציר ירקות או ציר עוף. רוצה לומר, אם מחפשים גרסה טבעית לאבקת מרק, הגרסה היא המרק עצמו.
את האבקה מחנות הטבע ניסיתי פעם אבל לא התלהבתי מהטעם. ומאז שהתחלתי לבשל יותר באינטנסיביות גם אין בה צורך (כי יש בבית המון עשבים וירקות רוב הזמן).

אבקות מרק ביתיות או ללא מונוסודיום

על ידי ורד_לב* » 31 מרץ 2007, 17:29

אני מבשלת מרק עם חתיכות תבלינים שלמות, כמו ג'ינג'ר, שום, בצל, עלה דפנה, שורש כורכום, גרגרי פלפל, צ'ילי, פרחי מוסקט, ציפורן, הל, קנמון וכו' (לא תמיד את הכל, כן? לפי הטעם והצורך) ובסוף הבישול שמה שפע של עלים ירוקים (שמיר, פטרוזיליה, כוסברה, רשד, מה שיש) ו...זהו. אין לנו כל צורך באבקת מרק כזו או אחרת.
לאפקט אחר אני טוחנת במטחנת קפה/ תבלינים את התבלינים הרצויים באותו הזמן, או יוצרת תערובות קארי ומשתמשת בבישול.

אבקות מרק ביתיות או ללא מונוסודיום

על ידי נועה_ברוך* » 31 מרץ 2007, 11:15

את המוצר שתמי המליצה עליו אפשר לקנות בארץ בכל חנות טבע. מומלץ.
חוץ מזה יש אבקת מרק אורגנית ללא מונוסדיום וללא גלוטן. מומלץ למי שמחפש תיבול של ירקות. מעניין ששמרים מופיעים שם בתור מרכיב ראשון, אפרופו המלצתה המעניינת של שירית על המרמייט (שאני יודעת עליה שהיא בריאה אך טעמה שנוי במחלוקת, מה שכן- מומלצת בתור מסכה לפנים)

אבקות מרק ביתיות או ללא מונוסודיום

על ידי טליה_טקאוקה* » 31 מרץ 2007, 05:54

אני מכינה ציר למרק כל יום. בכלי עם מים משרה חתיכה של אצת קומבו וכמה פטריות שיטקה (יש בחנויות טבע) ומשאירה במקרר לכמה שעות, בדרך כלל עד למחרת. אפשר להשאיר גם יומיים במקרר. כשאני מכינה מרק ישר מכינה לציר חדש ומחזירה למקרר. זה טוב למרק מיסו או כל מרק אחר. פעם הייתי שומרת את השאריות של הירקות האורגניים ומבשלת ומסננת אבל זה יותר עבודה.
שכחתי לכתוב שאת הפטריות אני חותכת לפני הבישול.

אבקות מרק ביתיות או ללא מונוסודיום

על ידי תמי_גלילי* » 31 מרץ 2007, 05:07

יש לי יש לי יש לי! הנה המוצר שהתייחסתי אליו

הוא טעים מאוד ומחליף אבקת מרק בהצלחה מרובה.

אבקות מרק ביתיות או ללא מונוסודיום

על ידי שירית* » 31 מרץ 2007, 01:23

אני משתמשת בכף גדושה של ממרח Marmite או של Vegemite לסיר מלא של מרק. המרמייט זהו ממרח שעשוי משמרים ונפוץ באנגליה ובכל מקום בו יש הרבה אנגלים והווג'ימייט הוא אחיו האוסטרלי (כמדומני) אשר עשוי מירקות ואותו ניתן למצוא במקומות בהם יש הרבה אוסטרלים. לשניהם יש טעם דומה ויחסית דומיננטי אך בתוך סיר של מרק זה נבלע ולאף אחד אין מושג כי בא אל קרבו, רק יוצא טעים ובלי שום טעמי לוואי של מונוסודיום וגם אפשר לשים פחות מלח במרק.
את המרמייט ניתן להשיג בארץ בהרבה חנויות טבע ולפעמים גם בסופרים רגילים, שם למרבה הצחוק מצאתי אותו מספר פעמים באגף העוגות ומוצרי האפייה, כנראה בגלל שראו שזה עשוי משמרים החליטו שזה המקום המתאים למרות שזה מיועד למריחה על לחם ומאוד מלוח...... מעניין שבווג'ימייט משום מה לא נתקלתי בארץ.

אבקות מרק ביתיות או ללא מונוסודיום

על ידי אנונימי » 30 מרץ 2007, 20:18

אולי אפשר לייבש עשבי תיבול ואח"כ 'להעביר' במטחנת קפה?

אבקות מרק ביתיות או ללא מונוסודיום

על ידי שוכנת_הצוק* » 30 מרץ 2007, 19:57

אנחנו קנינו, במו ידינו, בחנות טבע אבקת מרק ללא חומרים מלאכותיים (חומר משמר, מונוסודיום גלוטומט וכו') שגם אין בה מלח (אפשר להוסיף לפי הטעם שלך ולא של מכונה בבית חרושת). היו שני טעמים - עוף וירקות (קצת פחות מוצלח).

אבקות מרק ביתיות או ללא מונוסודיום

על ידי טרה_רוסה* » 30 מרץ 2007, 18:32

אני משתמשת בתערובת תבלינים, כמו למשל חוויאג' למרק.
פעם גם הייתי מכינה ציר ירקות - מבשלים את כל השאריות של הירקות עם הגבעולים של הפטרוזיליה וכו, הרבה זמן במים עד שמצטמצם ומקפיאים את הנוזל המסונן. כשמכינים מרק, משתמשים בנוזל זה, במקום במים. אפשר גם להקפיא מים בהם בישלו תפוחי אדמה או ברוקולי או חומוס.

אבקות מרק ביתיות או ללא מונוסודיום

על ידי תמי_גלילי* » 30 מרץ 2007, 16:42

אני מצאתי ששילוב של כורכום עם בזיליקום וסלרי (ואם רוצים, גם עלה דפנה) נותן אפקט די דומה.
יש גם אבקה מצויינת טבעית שנמכרת בארה"ב ועשויה מאבקות צמחים בלבד, בלי עמילנים - לצערי אין לי כרגע בבית ואני גם לא זוכרת את שם היצרן. כשאמצא אביא את רשימת המרכיבים ואפשר לנסות לשחזר אותה.

אבקות מרק ביתיות או ללא מונוסודיום

על ידי אמא_בסקוטלנד* » 30 מרץ 2007, 13:56

היי

אני שואלת איך מכינים משהו בבית, שיתן את אותו האפקט למרק ולתבשילים.
כאילו ייצור ביתי של תחליף למוצר התעשייתי.

יש משהו כזה?

אבקות מרק ביתיות או ללא מונוסודיום

על ידי טלי_מא* » 30 מרץ 2007, 13:32

את שואלת על הכנה בייתית (אני לא מאמינה שיש מישהו שמכין אבקה בבית, זה תהליך תעשייתי), או על איך מכינים אותן בתעשייה?

אבקות מרק ביתיות או ללא מונוסודיום

על ידי אמא_בסקוטלנד* » 30 מרץ 2007, 13:02

איך מכינים אבקות מרק נגיד בטעם עוף (צמחי, לא בשרי)
ומרק ירקות?

הכוונה היא לאבקות לשם תיבול בבישול.

יש למישהו מושג?

אבקות מרק ביתיות או ללא מונוסודיום

על ידי אנונימי » 30 מרץ 2007, 13:02

שם הדף שוּנה מ: איך מכינים אבקת מרק

חזרה למעלה