על ידי רסיסים_של_אור* » 14 אפריל 2005, 22:07
אורז וקורנפלור זה דגנים, לא קטניות. יוחננית, מבחינתך זה קטניות לגמרי...
אבל הרבה פעמים אפשר פשוט להחליף בקמח מצה או קמח תפוחי אדמה, שזה בטוח בסדר ומקובל על כוווולם, אני יכולה להציע כמה מתכונים:
פשטידת גזר
מקלפים וגוררים 5-6 גזרים, מוסיפים להם: 1/2 כוס סוכר, כוס קמח מצה/תפו"א, 2-3 ביצים, קנמון, כפית א. אפיה, 1/2 כוס שמן ו- 2 כפיות מיץ הדרים. מערבבים הכל יחד ואופים בתבנית משומנת עד שמשחים.
פשטידת ברוקולי (יש מליון ורסיות, ומה שלא תנסי יצא מוצלח):
2-3 ראש ברוקולי שטופים ומנוקים - מכניסים לסיר עם מים רותחים, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה מספר דקות עד שהברוקולי קצת מתרכך, חותכים ומסדרים על תבנית משומנת (אפשר גם לערבב קודם עם כל השאר ורק אז לשפוך).
מערבבים יחד: 4 כפות מיונז, 4 כפות אבקת מרק פטריות (אפשר להמיר בפטריות עצמן), 4 ביצים וכוס מים חמים.
שופכים על הברוקולי ואופים בחום בינוני עד שהנוזלים נספגים היטב.
פשטידת פטריות
מטגנים בצל קצוץ, מוסיפים פטריות קצוצות ומטגנים עוד קצת יחד.
מערבבים יחד: 1 קוטג', 1 אשל, 2 כפות קמח ממצה / תפו"א, מעט גבינ"צ, מלח, פלפל ו- 2 ביצים.
מוסיפים את הבצל והפטריות המטוגנים, מערבבים יחד, שופכים לתבנית משומנת ואופים בחום בינוני עד שמשחים...
את צריכה עוד ??
[u]אורז וקורנפלור זה דגנים, לא קטניות.[/u] יוחננית, מבחינתך זה קטניות לגמרי...
אבל הרבה פעמים אפשר פשוט להחליף בקמח מצה או קמח תפוחי אדמה, שזה בטוח בסדר ומקובל על כוווולם, אני יכולה להציע כמה מתכונים:
[b]פשטידת גזר[/b]
מקלפים וגוררים 5-6 גזרים, מוסיפים להם: 1/2 כוס סוכר, כוס קמח מצה/תפו"א, 2-3 ביצים, קנמון, כפית א. אפיה, 1/2 כוס שמן ו- 2 כפיות מיץ הדרים. מערבבים הכל יחד ואופים בתבנית משומנת עד שמשחים.
[b]פשטידת ברוקולי[/b] (יש מליון ורסיות, ומה שלא תנסי יצא מוצלח):
2-3 ראש ברוקולי שטופים ומנוקים - מכניסים לסיר עם מים רותחים, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה מספר דקות עד שהברוקולי קצת מתרכך, חותכים ומסדרים על תבנית משומנת (אפשר גם לערבב קודם עם כל השאר ורק אז לשפוך).
מערבבים יחד: 4 כפות מיונז, 4 כפות אבקת מרק פטריות (אפשר להמיר בפטריות עצמן), 4 ביצים וכוס מים חמים.
שופכים על הברוקולי ואופים בחום בינוני עד שהנוזלים נספגים היטב.
[b]פשטידת פטריות[/b]
מטגנים בצל קצוץ, מוסיפים פטריות קצוצות ומטגנים עוד קצת יחד.
מערבבים יחד: 1 קוטג', 1 אשל, 2 כפות קמח ממצה / תפו"א, מעט גבינ"צ, מלח, פלפל ו- 2 ביצים.
מוסיפים את הבצל והפטריות המטוגנים, מערבבים יחד, שופכים לתבנית משומנת ואופים בחום בינוני עד שמשחים...
את צריכה עוד ??