מתכונים לפסח

שליחת תגובה

הכלל הוא הפרט
קוד אישור
הזן את הקוד בדיוק כפי שהוא מופיע. כל האותיות הן אותיות גדולות.
סמיילים
|יד1| |תינוק| |בלונים| |אוף| ;-) :-] |U| |נורה| |עוגה| |גזר| |אפרוח| 8-) :'( {@ :-) |L| :-D |H| ((-)) (()) |יש| |רעיון| {} |#| |>| |שקרן| >:( <:) |N| :-0 |תמר| :-S |מתנה| |<| :-( ZZZ :-| |*| :-/ :-P |עץ| |!| |-0 |Y| :-9 V :D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode פעיל
[img] פעיל
[url] פעיל
סמיילים פעילים

צפיה מקדימה של הנושא
   

הרחב תצוגה צפיה מקדימה של הנושא: מתכונים לפסח

מתכונים לפסח

על ידי פלוני_אלמונית* » 03 מרץ 2015, 08:06

שאלה לי אליכם,
הרבה מתכונים בפסח מבוססים על קורנפלור/קמח תפו"א. עוגות, בלינצ'עס, אטריות וכו'
עד כמה שהבנתי זה סתם עמילן טהור ללא שום ערך תזונתי.
יש לכם הצעה לתחליף בריא יותר? (לשומרי קטניות...)
או אולי זה לא כזה לא בריא כמו שחשבתי?!

תודה!

מתכונים לפסח

על ידי ניצן_אמ* » 16 אפריל 2014, 17:05

מעולם לא שמעתי על איסור על שומשום. ביזאר.
חלבה אסורה פשוט כי יש בה קמח חיטה, אלא אם רשום עליה במפורש שהיא נטולת גלוטן, ואז היא גם כשרה לפסח.

מתכונים לפסח

על ידי אמא_של_יונת* » 13 אפריל 2014, 19:56

אסור רק למי שלא אוכל קטניות (לא יודעת למה זה נחשב לקטנית.
זה קצת כמו השקד, שיום אחד בשנה הוא עובר מטמורפוזה והופך לשקדיה.
אורז ותירס הם דגנים לכל דבר, אבל בפסח הם נחשבים לקטניות.
שומשום אינו לא דגן ולא קטנית. לא ברור לי מדוע אינו כשר. אבל כידוע, בענייני הכשרות לפסח, אצל האשכנזים כל המחמיר הרי זה משובח.

מתכונים לפסח

על ידי פלוני_אלמונית* » 13 אפריל 2014, 14:02

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

בתור ניסוי לקראת החג הכנו קניידלך טבעוניים על פי מתכון עם המרכיבים האלו:
לקניידלך
כוס קמח מצה מכוסמין מלא אורגני (אפשר להחליף בכל קמח מצה אחר)
כוס מים
2 כפות קמח חומוס
2 כפות שמן זית
2 כפות עירית קצוצה / פטרוזיליה / כוסברה / מה שאוהבים
כפית שטוחה מלח

הכנסנו למרק רותח ל-20 דקות. המרק רתח כמעט כל זמן הבישול.

מתוך כ-20 קניידלך יצאו אולי 8. השאר התפורר.
הטעם טעים. בשמונה שיצאו הפנים היה קצת רך- רטוב, אחרי יום במקרר, המרקם כבר היה יותר מתאים.

האם יש למישהו עיצות במה לשנות את המתכון כדי שהקניידלך לא יתפוררו?
תודה

מתכונים לפסח

על ידי יעלי_לה » 17 אפריל 2011, 09:30

אגב, לגבי המתכון של עם החלבה לעיל: ככל הידוע לי חלבה אסורה כי היא עשויה משומשום, שגם הוא סוג של משהו אסור.
אסור רק למי שלא אוכל קטניות (לא יודעת למה זה נחשב לקטנית. אבל למיטב ידיעתי ספרדים אוכלים שומשום בפסח בכיף. חמץ זה בכל מקרה לא.)

_מתכון לחרוסת "רגילה" בבקשה, דחוף
תמרים אגוזים,תפוחים ו... ? איך לחתוך/למעוך/לרסק ? עם קינמון/יין-איזה וכמה , מה עוד?_
אני עושה ככה:
על פומפייה רגילה מגררת 2 תפוחים אדומים (חרמון)
קוצצת דק (אפשר במטחנת תבלינים, אבל לא יותר מדי) חופן גדול (בערך כוס) אגוזי מלך
מוסיפה סילאן משובח (כמויות לפי הטעם) (הממרח תמרים שמוכרים מכיל חומר משמר, ולהתעסק עם תמרים אין לי כוח)
מוסיפה שלוק הגון של יין מתוק (של קידוש)
וזהו.

מתכונים לפסח

על ידי טדליק_נהנאנע* » 17 אפריל 2011, 01:17

מצאתי בעל השולחן:
http://www.hashulchan.co.il/?CategoryID ... leID=13228
מתכוני חרוסת שונים.

מתכונים לפסח

על ידי עצם_מעצמי* » 16 אפריל 2011, 14:47

מתכון לחרוסת "רגילה" בבקשה,דחוף
תמרים אגוזים,תפוחים ו... ? איך לחתוך/למעוך/לרסק ? עם קינמון/יין-איזה וכמה , מה עוד?

תודה
נעמה

מתכונים לפסח

על ידי טדליק_נהנאנע* » 28 מרץ 2010, 13:10

לדעתי אסור להכין חרוסת עם מתכון מדוייק...
:-)
זה לא משנה כמה תשימי מכל מרכיב, תמיד יצא טעים.
אצלנו במשפחה משתמשים ב: תמרים, בננות, תפוחי עץ (גרנד), יין, ואגוזים.

מתכונים לפסח

על ידי גוונים* » 28 מרץ 2010, 12:50

דף שלם של מתכונים לפסח בלי אף מתכון לחרוסת?

נורא רוצה להכין חרוסת טעימה, למישהו יש מתכון?

מה שבעיקר אני צריכה זה את הכמויות והיחס בין המרכיבים.
אני יודעת מה שמים אבל לא יודעת כמה מכל דבר.

יש למישהו מתכון מנצח?

מתכונים לפסח

על ידי אמא_של_א_א_א* » 01 אפריל 2007, 21:38

איזו תרנגולת משוגעת?

מתכונים לפסח

על ידי אנונימי » 01 אפריל 2007, 20:54

תודה!

מתכונים לפסח

על ידי רוזה_לי* » 31 מרץ 2007, 20:05

כן, בזמן החימום את יכולה לאחד. חבל על הסירים.

מתכונים לפסח

על ידי אנונימי » 31 מרץ 2007, 09:50

תודה רוזה לי!
בישלתי היום...(בנפרד)
אבל בערב ליל הסדר, כאשר ארתיח את המרק מחדש, לאחד? או שצריך לחמם בסירים נפרדים?

מתכונים לפסח

על ידי רוזה_לי* » 31 מרץ 2007, 09:05

Hilla Kr, את הקניידלך מבשלים בסיר נפרד עם כ-2 כוסות מהמרק או מים. אם מבשלים אותם במרק, המרק מקבל צבע עכור מגעיל.

מתכונים לפסח

על ידי אנונימי » 31 מרץ 2007, 09:03

נעמה,
קנוח ללא תוספת סוכר? ללא המתקה (כולל דבש או משהו כזה)? או שבכלל לא מתוק?

לדעתי סלט פירות זה קינוח מעולה, במיוחד לפסח, במיוחד כאשר משדרגים אותו עם קצת ליקר, אגוזים ופירות יבשים. יאאאאמי.

מתכונים לפסח

על ידי אנונימי » 31 מרץ 2007, 09:01

תגידו, את הקניידלך מוסיפים למרק בסוף, או שמחממים את המרק איתם (הם לא מתפוררים במרק?)?
חג שמח!

מתכונים לפסח

על ידי נעמה...* » 31 מרץ 2007, 08:41

זקוקים למתכון של קינוח לליל הסדר- ללא סוכר (וכמובן ללא קמח...)(קמח מצות,מישהו מכיר משהו?)

מתכונים לפסח

על ידי צ'ילדה* » 28 מרץ 2007, 18:41

אני רק יכולה לומר לך שלא הופכים את הדגנים לכשרים לפסח, אלא דואגים שהם לא יחמיצו בתהליך אפיית המצות. חמץ הוא קמח שהתחיל כבר תהליך של החמצה. מצות נאפות במקסימום זמן של 18 דקות, הזמן שהוכח כזמן שלוקח בו לבצק להחמיץ. אופים אותן מאוד שטוחות בשביל שלא יישאר שום בצק שלא נאפה, וממשיך להחמיץ אחרי ההוצאה מהתנור. התהליך של האפייה מאוד מסובך וצריך מאוד מאוד להזהר בו, לכן לא אופים מצות בבית, ולא משתמשים בקמח חיטה וקמח מדגנים אחרים.
מצה שמורה זו מצה מהודרת, שמשגיחים על גרגירי החיטה מהרגע שהם נקטפים, שהם לא יבואו במגע עם מים או לחות כשלהי(כי זה מה שגורם לקמח להחמיץ).
זה בגדול.
אגב, לגבי המתכון של עם החלבה לעיל: ככל הידוע לי חלבה אסורה כי היא עשויה משומשום, שגם הוא סוג של משהו אסור.
מה שמפתיע שאחרי כל האיסורים אלה, בכל זאת כולנו עולים כמה ק"ג בחג....

מתכונים לפסח

על ידי פלונית* » 28 מרץ 2007, 09:08

כדאי לך פשוט לשאול באתר של ארגון צהר.
יש לי רק תשובות חלקיות

מתכונים לפסח

על ידי with_passion* » 28 מרץ 2007, 03:25

שאלות כשרות - סתם סקרנות

  • האם עשב חיטה כשר לפסח?
  • האם נבטים של דגנים כשר לפסח?
  • האם פשתן כשר לפסח?
  • איך הופכים דגנים לכשרים לפסח (כמו החיטה שמשתמשים בה למצות)?

מתכונים לפסח

על ידי אמא_של_יונתן_וטל* » 19 אפריל 2006, 16:20

אפשר עוד לתרום למרות שעבר החג?
אז ככה:
פרפה חלבה

400 גר ממרח חלבה
500 גר שמנת מתוקה לקצפת
100 גר' שערות חלבה או חלבה מפוררת
אפשר גם:פירות יער

מערבבים את ממרח החלבה עם כוס שמנת מתוקה לתערובת חלקה.
מקציפים את יתרת השמנת לקצפת יציבה
מקפלים בעדינות את תערובת החלבה+השמנת לתוך הקצפת
מערבבים בעדינות שערות חלבה או פירורים.
שמים בתבנית יפה ומקפיאים ל6 שעות לפחות.
אם רוצים קונטרה למתיקות אפשר לרפד את התבנית בפירות יער וגם לפזר מעל.

וכמובן...
מוס תות - ניצחי ומעולה.
סלסלת תות שדה
250 גר שמנת מתוקה לקצפת

מרסקים את התות בבלנדר
מקציפים שמנת לקצפת יציבה
מערבבים
שולחים לנוח בפריזר לפחות 6 שעות.

הוצאתי את החלבונים מהמתכון בגלל התרנגולת המשוגעת...
זה לא פוגם בטעם, להיפך, אבל המוס פחות יציב ונמס נורא מהר....
אפשר לשדרג עם אגוזים קצוצים, שקדים, תמרים קצוצים וכיו...
חג שמח!

מתכונים לפסח

על ידי ספינה_טרופה* » 17 אפריל 2006, 20:42

מתוקים:
משהו שהבת שלי עשתה באופן מאולתר.
ממיסים 2 חב' של שוקולד מריר,
חותכים בננות ל1/3 בערך (השתמשנו ב6 בננות),
כשהשוקולד מומס לגמרי טובלים חצי מה1/3 בננה בשוקולד (אפשר גם את כל הבננה).
מניחים את הבננות המצופות בתבנית ומקררים.
זה היה מאולתר אז קיררנו במקפיא, אבל הבת שלי אומרת שהיה עדיף אולי לקרר במקפיא, כי לדעתה הבננות יצאו מדובללות.
צריך לבדוק על דרך הניסוי והתעיה מה יוצא יותר מוצלח.
לדעתי היה טעים מאוד. כשר לפסח ולכל ימות השנה.

זה היה במקום פאי שוקולד, שיוצא טעים טעים טעים, אבל בגלל החשש משפעת העופות, לא הכנו השנה (כי מכינים קצפת מביצים).
כנ"ל יש גלידת תותים שהייתי מכינה, ושוב זה מערב הקצפת ביצים.

יש לי גם מתכונים של עוגות, אבל אני צריכה לחפש.
ממה שזכור לי פשוט מחליפים קמח בקמח מצות אם כי צריך לבדוק את הכמויות המדוייקות.
(ואם יש עניין של אי אכילת מצה שרויה, - מקובל יותר אצל החסידים והחב"דניקים - אז קמח תפו"א).

מתכונים לפסח

על ידי ורד_לב* » 17 אפריל 2006, 13:51

מה עם מתוקים? יש?

מתכונים לפסח

על ידי ספינה_טרופה* » 16 אפריל 2006, 17:52

תירס זה כשר?
מדייקת:
תירס זה כשר, אלא שזה נחשב קטניות, ולכן בפסח האשכנזים נוהגים שלא לאכול קטניות, והספרדים נוהגים שכן.

מתכון לפשטידת פטריות וגבינה
מצרכים:
אריזת פטריות טריות
2 כפות חמאה
2 כוסות חלב
גבינה מגוררת (לפי הטעם)
מלח ופלפל לפי הטעם
3 ביצים מופרדות
2 + 3/4 כוסות קמח מצה (יש אופציה של 4 מצות שבורות זה פחות מועדף מבחינתי)

מטגנים את הפטריות בחמאה, מחממים את החלב עד ללפני רתיחה, מוסיפים את הגבינה המגוררת, המלח והפילפל.
מערבבים את החלמונים לתוך תערובת החלב והגבינה.
מקציפים את החלבונים עד שיקציפו, ומקפלים בזהירות לתוך תערובת הגבינה.
מערבבים את קמח המצה עם הפטריות ומקפלים בעדינות לתוך תערובת הגבינה.

מכניסים הכל לתבנית משומנת ואופים על חום בינוני לחצי שעה.

בנוסף אני אוהבת להכין לזניה כשאני משתמשת במצות במקום אטריות הלזניה. (יוצא יותר טעים מהמקורי)
עוד משהו נחמד (אבל לא כ"כ בריא) זה לצפות כרובית בקמח מצה ולטגן.

מתכונים לפסח

על ידי לי_אורה* » 16 אפריל 2006, 17:05

תירס זה כשר?
לספרדים כן, לאשכנזים - לא!

מתכונים לפסח

על ידי פלונית_אלמונית* » 12 אפריל 2006, 14:58

תירס זה כשר?

מתכונים לפסח

על ידי אמא_של_יונת* » 28 אפריל 2005, 01:16

אני לא מבינה את עניין הקטניות, אפילו הירקות הקפואים של סנפרוסט, למשל שעועית, זה רק לאוכלי קטניות. למה?
אני אעביר לך את התשובה שקיבלתי כששאלתי:
מחשש שמא אוחסנו שקי הקטניות בשכנות לשקי הקמח (את מבינה, זה כשנהגו לאחסן בשקים...) וקצת קמח התערבב בקטניות רחמנא ליצלן.

מתכונים לפסח

על ידי ריח_מנטה* » 28 אפריל 2005, 00:20

כמה שמן??

מתכונים לפסח

על ידי יוחננ_ית* » 27 אפריל 2005, 20:26

לחמניות לפסח.
דין דן, בדיוק קיבלתי מתכון דומה (שמן במקום מרגרינה ו-4 ביצים במקום 5) - ויצא מעולה!

מתכונים לפסח

על ידי ריח_מנטה* » 26 אפריל 2005, 23:30

מצות מטוגנות

להרטיב 8-7 מצות ולרכך אותן (על ידי עטיפתן במגבת )
בקערית לפורר חצי קוביה גבינה בולגרית
4 כפות גבינת סקי
1 חלמון לא מבושל
לערבב היטב
לקחת מצה לחתוך ל-2 למלא בתערובת הגבינה ולגלגל לגליל
כך עם כל המצות
בצלחת עמוקה לטרוף 2 ביצים
לטבול את גלילי המצות בביצה ולטגן עד שמזהיב
להניח נייר סופג במגש ולהניח את הגלילים המטוגנים
טעים גם חם וגם קר.

מתכונים לפסח

על ידי ריח_מנטה* » 26 אפריל 2005, 23:24

קניידלך

לטגן 1 בצל לצבע זהוב
כשזה מתקרר להוסיף:2 ביצים
חצי חבילה קטנה קמח מצה
מלח,פלפל שחור
1 כוס מים
לערבב היטב את העיסה
להרתיח בסיר: מים,שמן ומלח וכשזה רותח להוסיף את הקציצות ולבשל עד שהן צפות
להכין מרק ירקות בנפרד ואז למזוג לצלחת מרק ולהוסיף קציצות .

מתכונים לפסח

על ידי ריח_מנטה* » 26 אפריל 2005, 22:58

לחמניות לפסח

שמים בסיר חצי חבילת מרגרינה
1 כוס מים
מעט מלח
ממיסים ומורידים מהאש
מוסיפים כוס וחצי קמח מצה ומערבבים היטב
מוסיפים 5 ביצים,כל פעם ביצה אחת, לא את כולן יחד.
מחממים תנור 200 מעלות
יוצרים כדורים קטנים בידיים לחות (זה תופח)
אופים עד שניהיה קצת חום,אבל הלחמניות עדיין רכות.
יוצאות בערך 12 לחמניות ואפשר להכפיל את הכמות
בתיאבון

מתכונים לפסח

על ידי יוחננ_ית* » 22 אפריל 2005, 20:08

עכשיו כשכולם עסוקים במטבח - או שכבר סיימו את הבישולים - מה הכנתם כשר לפסח?

אני לא מבינה את עניין הקטניות, אפילו הירקות הקפואים של סנפרוסט, למשל שעועית, זה רק לאוכלי קטניות. למה?

מתכונים לפסח

על ידי חוה_ש* » 15 אפריל 2005, 23:12

פשטידת כרובית
  • מבשלים פרחי כרובית בינונים עם קצת מלח עד שמתרככים אבל לא נעשים סמרטוטים
  • מבשלים תפוחי אדמה עם קצת מלח ומועכים לפירה עם שמן זית וחרדל עד שנהיה די משחתי
  • קוצצים צרור של שמיר
  • מערבבים הכל יחד עם ביצה ואופים 40 דקות בחום בינוני
אחרי פסח אפשר להוסיף גם אורז מבושל

מתכונים לפסח

על ידי יוחננ_ית* » 15 אפריל 2005, 00:23

תודה רסיסים!

את צריכה עוד ??
בשבוע הבא אני אתכנן תפריטים ואז אבקש עזרה ספציפית.

מתכונים לפסח

על ידי רסיסים_של_אור* » 14 אפריל 2005, 22:07

אורז וקורנפלור זה דגנים, לא קטניות. יוחננית, מבחינתך זה קטניות לגמרי...

אבל הרבה פעמים אפשר פשוט להחליף בקמח מצה או קמח תפוחי אדמה, שזה בטוח בסדר ומקובל על כוווולם, אני יכולה להציע כמה מתכונים:

פשטידת גזר

מקלפים וגוררים 5-6 גזרים, מוסיפים להם: 1/2 כוס סוכר, כוס קמח מצה/תפו"א, 2-3 ביצים, קנמון, כפית א. אפיה, 1/2 כוס שמן ו- 2 כפיות מיץ הדרים. מערבבים הכל יחד ואופים בתבנית משומנת עד שמשחים.

פשטידת ברוקולי (יש מליון ורסיות, ומה שלא תנסי יצא מוצלח):

2-3 ראש ברוקולי שטופים ומנוקים - מכניסים לסיר עם מים רותחים, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה מספר דקות עד שהברוקולי קצת מתרכך, חותכים ומסדרים על תבנית משומנת (אפשר גם לערבב קודם עם כל השאר ורק אז לשפוך).
מערבבים יחד: 4 כפות מיונז, 4 כפות אבקת מרק פטריות (אפשר להמיר בפטריות עצמן), 4 ביצים וכוס מים חמים.
שופכים על הברוקולי ואופים בחום בינוני עד שהנוזלים נספגים היטב.

פשטידת פטריות

מטגנים בצל קצוץ, מוסיפים פטריות קצוצות ומטגנים עוד קצת יחד.

מערבבים יחד: 1 קוטג', 1 אשל, 2 כפות קמח ממצה / תפו"א, מעט גבינ"צ, מלח, פלפל ו- 2 ביצים.
מוסיפים את הבצל והפטריות המטוגנים, מערבבים יחד, שופכים לתבנית משומנת ואופים בחום בינוני עד שמשחים...

את צריכה עוד ??

מתכונים לפסח

על ידי אמא_אדמה* » 14 אפריל 2005, 21:12

אין מאפיות דתיות בפסח.
זה חמץ. :-)

מתכונים לפסח

על ידי אמא_של_יונת* » 14 אפריל 2005, 12:09

אורז וקורנפלור זה דגנים, לא קטניות.
בעניין הכשרות לא אני הכתובת.

מתכונים לפסח

על ידי יוחננ_ית* » 14 אפריל 2005, 11:52

בפשטידות אפשר פשוט להחליף אץ הקמח בקורנפלור ו/או קמח אורז
קורנפלור וקמח אורז נחשבים קטניות - כאלה שאשכנזים לא אוכלים בפסח?

מתכונים לפסח

על ידי אף_חצוף* » 14 אפריל 2005, 09:24

ואני נכנסתי מלאת תקוות שאני אמצא כאן מתכונים כי גם אני צריכה. :-)

הנה לינק לפורום אוכל כשר ב YNET , בדיוק ראיתי שהם פרסמו כמה מתכונים כשרים לפסח. לא מכירה, לא ניסיתי, אבל שווה להציץ, לא? בטח יהיו להם עוד דברים במהלך השבוע הקרוב.

מתכונים לפסח

על ידי יונת_שרון* » 14 אפריל 2005, 00:31

בפשטידות אפשר פשוט להחליף אץ הקמח בקורנפלור ו/או קמח אורז. לרוב זה עובד. כדאי רק לשים לב טוב בערבוב ואחר כך באפיה, כי הקמחים האלה מתנהגים טיפה אחרת מקמח חיטה.

מתכונים לפסח

על ידי יוחננ_ית* » 13 אפריל 2005, 22:05

אוכל - בעיקר צמחוני. פשטידות כל מיני - ובלי קטניות.

מתכונים לפסח

על ידי חוה_ש* » 13 אפריל 2005, 21:44

יוחננית - מה בדיוק את צריכה מתכונים של אוכל? של עוגות? אני צריכה כיוון.

מתכונים לפסח

על ידי יוחננ_ית* » 13 אפריל 2005, 21:38

טוב, אחכה לשבוע הבא ואעלה שוב את הדף - אולי עוד לא התחלתם את הבישולים לחג.

מתכונים לפסח

על ידי יוחננ_ית* » 12 אפריל 2005, 13:30

המאפיה הדתית עוד כאן?
אני מאוד אשמח לקבל מתכונים למאכלים כשרים לפסח. זאת תהיה השנה הראשונה שנהיה בבית בחול המועד.
אז בבקשה - מתכונים :-)

מתכונים לפסח

על ידי אנונימי » 12 אפריל 2005, 13:30


חזרה למעלה