על ידי טליהש* » 27 אפריל 2008, 11:34
נהנית כבר המון זמן להסתובב כאן, ומעזה להוסיף היום את תרומתי הצנועה על כמה דברים שעובדים, במטבח וגם באזורים אחרים:
- ארונות מטבח תחתונים ללא דלתות, אלא רק עם מגירות בגבהים שונים שנפתחות עד הסוף. כולל בארון שתחת הכיור.
הצעתי לכמה אנשים שתכננו מטבח חדש. התוצאות, בנות כבר כמה שנים, הן שדרוג רציני בכמות האחסון ובשימושיות גם יחד.
אני עצמי שדרגתי כך את המטבח הפצפוני שלי ממצב בלתי שמיש כמעט ליכולת עבודה סבירה.
את הרעיון אגב, יחד עם עוד כמה רעיונות גדולים, לקחתי מאדריכל בשם יוני מונג'ק, שלא זכיתי לצערי להשתמש בשירותיו, אבל בדרך לבניית בית שלא נבנה בסוף, ניהלתי איתו כמה שיחות עבודה בלתי נשכחות. הוא חושב בצורה נכונה לטעמי, וגם מתיחס למאפיינים המקומיים. למשל... אקלים.
(זה היה לפני 20 שנה. הייתי שמחה לראות אותו מוסיף כאן. אם יש למישהו קשר איתו....)
- ארונות באזור גובה הראש, עם מדפים צרים ודלתות, שקופות או לא.
- ארונות עמוקים מעט יותר, עם מדפים צרים, אבל עם שימוש בצד הפנימי של הדלת. יש לי ארון כזה לכלי עבודה עם מגירונים לפריטים קטנים על הדלת.
- עוד רעיון של יוני מונג'ק: חדר מזווה, (יכול להיות גם מטר על מטר), עם מדפים צרים פתוחים סביב, ושימוש גם בדלת משני צדדיה. למשל למדפי תבלינים.
- מדפים על החלון - אם רוצים לא לחסום בכל זאת יותר מידי אור - מדפי זכוכים, ועליהם כלי זכוכית: קערות, קעריות, כוסות וכו'. האמת שאת זה ראיתי לא בארץ - כאן לא הייתי משתמשת בזה באופן נרחב אלא רק לדברים בשימוש מאד תדיר בגלל האבק. אבל כן אפשר לשים כלי זכוכית עם בטטה למשל שמכניסה קצת ירוק.
- בכל זאת, גם באקלים שלנו, גם מדפים פתוחים. כדי להפחית את "מפגע הרעש" ואת בעית האבק, כדאי להקפיד לאחסן על המדפים הפתוחים דברים שמתאימים לכך: צנצנות סגורות, יפות, בסדרות מאותו סוג, לאחסון פסטה, גרעינים, אגוזים, קטניות, כבושים ועוד; עציצים קטנים עם צמחי תבלין; כלים להנבטה של זרעים; מגבות מטבח; קערות וסלסילות עם פירות וירקות שלא דורשים קירור או חושך.
- ארונות בגדים באזורי התליה שחייבים להיות בעומק 60 סמ: להפוך את כל המדפים לנשלפים, להרבות במגירות - פנימיות וחיצוניות.
נהנית כבר המון זמן להסתובב כאן, ומעזה להוסיף היום את תרומתי הצנועה על כמה דברים שעובדים, במטבח וגם באזורים אחרים:
[list]
[*] ארונות מטבח תחתונים ללא דלתות, אלא רק עם מגירות בגבהים שונים שנפתחות עד הסוף. כולל בארון שתחת הכיור.
[/list]
הצעתי לכמה אנשים שתכננו מטבח חדש. התוצאות, בנות כבר כמה שנים, הן שדרוג רציני בכמות האחסון ובשימושיות גם יחד.
אני עצמי שדרגתי כך את המטבח הפצפוני שלי ממצב בלתי שמיש כמעט ליכולת עבודה סבירה.
את הרעיון אגב, יחד עם עוד כמה רעיונות גדולים, לקחתי מאדריכל בשם יוני מונג'ק, שלא זכיתי לצערי להשתמש בשירותיו, אבל בדרך לבניית בית שלא נבנה בסוף, ניהלתי איתו כמה שיחות עבודה בלתי נשכחות. הוא חושב בצורה נכונה לטעמי, וגם מתיחס למאפיינים המקומיים. למשל... אקלים.
(זה היה לפני 20 שנה. הייתי שמחה לראות אותו מוסיף כאן. אם יש למישהו קשר איתו....)
[list]
[*] ארונות באזור גובה הראש, עם מדפים צרים ודלתות, שקופות או לא.
[/list]
[list]
[*] ארונות עמוקים מעט יותר, עם מדפים צרים, אבל עם שימוש בצד הפנימי של הדלת. יש לי ארון כזה לכלי עבודה עם מגירונים לפריטים קטנים על הדלת.
[/list]
[list]
[*] עוד רעיון של יוני מונג'ק: חדר מזווה, (יכול להיות גם מטר על מטר), עם מדפים צרים פתוחים סביב, ושימוש גם בדלת משני צדדיה. למשל למדפי תבלינים.
[/list]
[list]
[*] מדפים על החלון - אם רוצים לא לחסום בכל זאת יותר מידי אור - מדפי זכוכים, ועליהם כלי זכוכית: קערות, קעריות, כוסות וכו'. האמת שאת זה ראיתי לא בארץ - כאן לא הייתי משתמשת בזה באופן נרחב אלא רק לדברים בשימוש מאד תדיר בגלל האבק. אבל כן אפשר לשים כלי זכוכית עם בטטה למשל שמכניסה קצת ירוק.
[/list]
[list]
[*] בכל זאת, גם באקלים שלנו, גם מדפים פתוחים. כדי להפחית את "מפגע הרעש" ואת בעית האבק, כדאי להקפיד לאחסן על המדפים הפתוחים דברים שמתאימים לכך: צנצנות סגורות, יפות, בסדרות מאותו סוג, לאחסון פסטה, גרעינים, אגוזים, קטניות, כבושים ועוד; עציצים קטנים עם צמחי תבלין; כלים להנבטה של זרעים; מגבות מטבח; קערות וסלסילות עם פירות וירקות שלא דורשים קירור או חושך.
[/list]
[list]
[*] ארונות בגדים באזורי התליה שחייבים להיות בעומק 60 סמ: להפוך את כל המדפים לנשלפים, להרבות במגירות - פנימיות וחיצוניות.
[/list]