על ידי א_ב* » 21 אוגוסט 2005, 17:53
אני משתדל לא להרבות בשימוש, תלוי אם אפשר להשתמש במשהו אחר.
מה בדיוק הבעיה ?
בנתיים זה ממדור
גישה אורגנית למזיקים בגינה :
(נלקח מהאתר של יגור)
להלן כמה התיחסויות לגבי החומרים קונפידור ו מוספילן. הורדו מן האתר של משתלת יגור.
קונפידור הוא השם המסחרי של החומר הכימי הקרוי בקצרה אימידאקלופריד (Imidacloprid). השם המדעי המלא תופס שתי שורות ולא נראה לי כי זה מה שאתה מבקש. מכל מקום, נוסחתו הכימית: C9H10ClN5O2. חומר ההדברה הזה הוא המצאה של חברת בייר (חברת האספירין המפורסמת) וסונתז לראשונה ע"י הכימאים שלה בשנת 1985. אימידאקלופריד פועל באופן שונה מהותית בהשוואה לחומרי הדברה אחרים נפוצים (מבוססים בעיקר על קרבמאטים, אורגנופוספטים, ופירתרואידים). פעולתו מבוססת על שיבוש מעבר אותות חשמליים במערכת העצבים של חרקים. למכירים את הנושא מן ההיבט המדעי, פעולת החומר דומה בעיקרון לפעולת אצטילקולין שהינו מעביר אותות בין התאים במערכת העצבית של החי. ברם, מסיבות שלא כאן המקום לפרטן, פעולת האצטילקולין מופסקת במהירות יחסית ע"י האנזים המיועד לפרוקו (אצטילקולין-אסטראז), בעוד שלגבי האימידאקלופריד, לחרקים אין אנזים אשר יכול לפרקו ולכן פעולתו נמשכת ללא הפסקה עד לשיתוק החרק והתמוטטות מערכות החי. זה על קצה המזלג. ברשת תוכל למצוא חומר רב באחת השפות העיקריות.
שאלתך מצויינת ואינה שאלת תם כלל. מוספילן הוא חומר חדש יחסית, מצוי בשימוש מאז 1999. התגלה ע"י מעבדות ניפון-סודה. שמו הכימי הוא אצטאמיפריד (Acetamiprid) ונוסחתו C10H11ClN4. בצורתו הרגילה החומר הוא אבקה לבנה, אך בשימוש האבקה מעורבת במים. מוספילן דומה לקונפידור בפעולה הסיסטמית שלו. הפעולה של מולקולת האצטאמיפריד מבוססת על קולטן ניקוטיני המשבש את זרימת יוני הנתרן במערכת העצבים של החרק וכך מוציא אותו מכלל פעולה. מוספילן פועל הן במגע ישיר והן דרך מערכת העיכול. בד"כ הוא ניתן בריסוס על העלווה, או במריחה על גזע העץ. קונפידור, כידוע, מוגש ע"י הגמעה. לא מגישים מוספילן בהגמעה עקב אורך הזמן הקצר לשיורו בקרקע (פרוק אארובי בתוך 1-8 ימים, בהתאם לקרקע). ההבדל העיקרי בין מוספילן וקונפידור הוא אמנם במשך הפעולה. בעוד קונפידור בריכוז רגיל ממשיך להיות אפקטיבי במשך 3 חודשים, פעולת המוספילן המשווק להדברת מזיקים בעצי פרי מוגבלת ל-15 יום. חשוב אולם לציין כי ערכי זמן אלה תלויים בריכוז החומר וניתן להשפיע עליהם ע"י העלאת/הורדת הריכוזים של החומר הפעיל.
30/06/2004 10:55:00
כהן-סיון שם המחבר
דוא"ל
הרשויות בארה"ב הגדירו את רעילות המוספילן (קרוי שם Assail) כ"בלתי סבירה" מבחינת היותו חומר קרצינוגני (מסרטן). גם השפעות אחרות (נאורולוגיות וכו') נמצאו נמוכות מאוד ביונקים. קבוצת הסיכון הראשונה היא ילדים בגילים 1-6 (מתחת לגיל שנה רצוי להקפיד על מזון נקי מכימיקלים) . לגביהם נקבעה רמת סף של 0.04מ"ג מוספילן ליום לכל 1ק"ג משקל של הגוף. רמה כזו אינה מגיעה מאכילת הפרי לאחר הטיפול במוספילן, וזה עונה על שאלתך. במילים אחרות: בעוד רמת החומר ברקמות העץ גבוהה דיה להשמדת המזיקים, אין היא מגיעה (דרך אכילת פרי סבירה) לרמת הסיכון הבריאותית כפי שנקבעה ע"י הרשויות. כמובן שבפרי יש שאריות חומר אך הן "אינן מזיקות" (המרכאות הן שלי). לגבי הקונפידור, לעומת זאת, רמת החומר הפעיל בפרי שהיא מעל למותר, נשארת זמן רב יותר. אני מקווה שהדברים עונים על תהייתך. לגבי הקונפידור תוכל לקרוא עוד בתשובה שניתנה לשאלתו של שמוליק בפורום דישון והדברה מיום 14/4/04.
30/06/2004 11:01:00
שם המחבר
דוא"ל
תודה נוספת לכהן סיוון.יואב. סיפורון בהקשר.כשהובא לראשונה למשתלתנו המוצר מוספילן,נאמר לנו :יש לחכות 3 חודשי לאחר הטיול.תוך שעה הוא הורד ולא הוחזר עד שנעשתה בדיקהנוספת שאישרה את שסיפר לנו כהן סיוון.בקשר לנזק אם ישנו לאוכל,אזי זה כמו בהרבה חומרים כימיים אחרים.זאת הסיבה שאנשים מחפשים חקלאות ביולוגית.רוב הפירות שאנו קונים בשוק "סובלים"מאותה רמת רעילות בגין שימוש בקוטלי מזיקים ומחלות.לכן אנו מטיפים לחפש דרכים אחרות ללהקטנת נגיעות.רוב החומרים האחרים,יעלים פחות ורעילים פחות לאדם.
אני משתדל לא להרבות בשימוש, תלוי אם אפשר להשתמש במשהו אחר.
מה בדיוק הבעיה ?
בנתיים זה ממדור [po]גישה אורגנית למזיקים בגינה[/po] :
(נלקח מהאתר של יגור)
להלן כמה התיחסויות לגבי החומרים קונפידור ו מוספילן. הורדו מן האתר של משתלת יגור.
קונפידור הוא השם המסחרי של החומר הכימי הקרוי בקצרה אימידאקלופריד (Imidacloprid). השם המדעי המלא תופס שתי שורות ולא נראה לי כי זה מה שאתה מבקש. מכל מקום, נוסחתו הכימית: C9H10ClN5O2. חומר ההדברה הזה הוא המצאה של חברת בייר (חברת האספירין המפורסמת) וסונתז לראשונה ע"י הכימאים שלה בשנת 1985. אימידאקלופריד פועל באופן שונה מהותית בהשוואה לחומרי הדברה אחרים נפוצים (מבוססים בעיקר על קרבמאטים, אורגנופוספטים, ופירתרואידים). פעולתו מבוססת על שיבוש מעבר אותות חשמליים במערכת העצבים של חרקים. למכירים את הנושא מן ההיבט המדעי, פעולת החומר דומה בעיקרון לפעולת אצטילקולין שהינו מעביר אותות בין התאים במערכת העצבית של החי. ברם, מסיבות שלא כאן המקום לפרטן, פעולת האצטילקולין מופסקת במהירות יחסית ע"י האנזים המיועד לפרוקו (אצטילקולין-אסטראז), בעוד שלגבי האימידאקלופריד, לחרקים אין אנזים אשר יכול לפרקו ולכן פעולתו נמשכת ללא הפסקה עד לשיתוק החרק והתמוטטות מערכות החי. זה על קצה המזלג. ברשת תוכל למצוא חומר רב באחת השפות העיקריות.
שאלתך מצויינת ואינה שאלת תם כלל. מוספילן הוא חומר חדש יחסית, מצוי בשימוש מאז 1999. התגלה ע"י מעבדות ניפון-סודה. שמו הכימי הוא אצטאמיפריד (Acetamiprid) ונוסחתו C10H11ClN4. בצורתו הרגילה החומר הוא אבקה לבנה, אך בשימוש האבקה מעורבת במים. מוספילן דומה לקונפידור בפעולה הסיסטמית שלו. הפעולה של מולקולת האצטאמיפריד מבוססת על קולטן ניקוטיני המשבש את זרימת יוני הנתרן במערכת העצבים של החרק וכך מוציא אותו מכלל פעולה. מוספילן פועל הן במגע ישיר והן דרך מערכת העיכול. בד"כ הוא ניתן בריסוס על העלווה, או במריחה על גזע העץ. קונפידור, כידוע, מוגש ע"י הגמעה. לא מגישים מוספילן בהגמעה עקב אורך הזמן הקצר לשיורו בקרקע (פרוק אארובי בתוך 1-8 ימים, בהתאם לקרקע). ההבדל העיקרי בין מוספילן וקונפידור הוא אמנם במשך הפעולה. בעוד קונפידור בריכוז רגיל ממשיך להיות אפקטיבי במשך 3 חודשים, פעולת המוספילן המשווק להדברת מזיקים בעצי פרי מוגבלת ל-15 יום. חשוב אולם לציין כי ערכי זמן אלה תלויים בריכוז החומר וניתן להשפיע עליהם ע"י העלאת/הורדת הריכוזים של החומר הפעיל.
30/06/2004 10:55:00
כהן-סיון שם המחבר
דוא"ל
הרשויות בארה"ב הגדירו את רעילות המוספילן (קרוי שם Assail) כ"בלתי סבירה" מבחינת היותו חומר קרצינוגני (מסרטן). גם השפעות אחרות (נאורולוגיות וכו') נמצאו נמוכות מאוד ביונקים. קבוצת הסיכון הראשונה היא ילדים בגילים 1-6 (מתחת לגיל שנה רצוי להקפיד על מזון נקי מכימיקלים) . לגביהם נקבעה רמת סף של 0.04מ"ג מוספילן ליום לכל 1ק"ג משקל של הגוף. רמה כזו אינה מגיעה מאכילת הפרי לאחר הטיפול במוספילן, וזה עונה על שאלתך. במילים אחרות: בעוד רמת החומר ברקמות העץ גבוהה דיה להשמדת המזיקים, אין היא מגיעה (דרך אכילת פרי סבירה) לרמת הסיכון הבריאותית כפי שנקבעה ע"י הרשויות. כמובן שבפרי יש שאריות חומר אך הן "אינן מזיקות" (המרכאות הן שלי). לגבי הקונפידור, לעומת זאת, רמת החומר הפעיל בפרי שהיא מעל למותר, נשארת זמן רב יותר. אני מקווה שהדברים עונים על תהייתך. לגבי הקונפידור תוכל לקרוא עוד בתשובה שניתנה לשאלתו של שמוליק בפורום דישון והדברה מיום 14/4/04.
30/06/2004 11:01:00
שם המחבר
דוא"ל
תודה נוספת לכהן סיוון.יואב. סיפורון בהקשר.כשהובא לראשונה למשתלתנו המוצר מוספילן,נאמר לנו :יש לחכות 3 חודשי לאחר הטיול.תוך שעה הוא הורד ולא הוחזר עד שנעשתה בדיקהנוספת שאישרה את שסיפר לנו כהן סיוון.בקשר לנזק אם ישנו לאוכל,אזי זה כמו בהרבה חומרים כימיים אחרים.זאת הסיבה שאנשים מחפשים חקלאות ביולוגית.רוב הפירות שאנו קונים בשוק "סובלים"מאותה רמת רעילות בגין שימוש בקוטלי מזיקים ומחלות.לכן אנו מטיפים לחפש דרכים אחרות ללהקטנת נגיעות.רוב החומרים האחרים,יעלים פחות ורעילים פחות לאדם.