על ידי בשמת_א* » 09 יולי 2008, 21:13
אוף, נתקע לי המחשב.
אני מנסה להעתיק:
בבוקר אכלתי קערת ברנפלקס עם חלב (אני אוכלת את זה כל בוקר וזה עושה לי טוב)
אם זה עושה לך טוב, אז יופי.
בעיקרון, מדובר במזון מאוד מעובד ועם סוכר, בצירוף חלב ניגר. לא הכי בריא.
לאחר כשעתיים וחצי אכלתי חצי מלון- טעים ומרווה
מעולה. אם כי, בעיקרון, הכי בריא להתחיל את הבוקר עם פירות, שאותם הכי טוב לאכול על קיבה ריקה. כשהם נאכלים אחרי משהו, הרבה פעמים הם יוצרים תסיסה מסוימת בקיבה, שלא תמיד יוצרת הרגשה נעימה.
ובצהריים- איזה 4 כוסות קוסקוס מלא עם עדשים ועגבניות. זה היה אמור להספיק לי אבל התינוק ישן והרגשתי שמגיע לי לפנק את עצמי, אז במקום לקרוא ספר טוב, לרקוד, לגלוש באינטרנט, לישוון...אכלתי 2 פרוסות לחם מלא עם ריבה ופרוסת גבינה צהובה ו- 3 עוגיות קוואקר (עם דבש וסוכר חום).
ד"ר מרקולה טוען, שאם אחרי שאכלת משהו, דווקא מתעורר בך החשק למשהו פחמימתי ומתוק, סימן שמה שאכלת לא מתאים למבנה שלך.
לכל אחד צרכים תזונתיים קצת אחרים. יש טיפוס שצריך יותר חלבונים, ויש שיכול לאכול יותר דגנים, וכן הלאה. אני לא ממש מומחית בטיפוסים, ובטח שלא יודעת לזהות למי מתאים לאכול מה...
קוסקוס = חיטה.
החיטה חשודה. בעיקרון, לאנשים רבים לא מתאימים שום דגנים, והחיטה גרועה מכל הדגנים, כי היא הכי רחוקה בימינו מהחיטה המקורית הטבעית.
עדשים = יש אנשים שעדשים הם לא הקטנייה שמתאימה להם, אבל ממה שאכלת, זה הכי פחות חשוד. גם מפני שאת יהודייה (אני מניחה (-: ) ואנחנו אמורים להיות מותאמים לעדשים (אך לא לסויה, למשל, ולא כולנו סובלים פול).
עגבניות = מהירקות הסולניים (עגבניה, פלפל, חציל, תפ"א). לא מומלצים לכולם.
לפי תיאורך, משהו באוכל הזה גרם לך לחשק ללחם וריבה ועוגיות, יעני - פחמימות מתוקות...
כך החמרת את הרגישות לדגן. הוספת עוד חיטה ועוד סוכר ועוד מעובד, ואם הגבינה הצהובה היא משהו של תנובה ולא למשל גבינת עיזים אורגנית צהובה, אז זה אחד ממוצרי החלב המעובדים ביותר (כימיקלים וצבעים, בעיקר). בלגן בבטן.
לא מפליא שהרגשת רע.
הצירוף קוסקוס-עדשים-עגבניות לא טוב לך. זו המסקנה.
דחף אותך לאכול עוד דברים, שעוד יותר לא עשו לך טוב.
החשד הראשון שלי הוא בקוסקוס.
החשד השני שלי הוא שאת זקוקה ליותר חלבונים. נגיד, עדשים ועגבניות עם יותר ירקות ויותר חלבון (בשר, ביצה, משהו).
החשד השלישי - יכול להיות שכדאי לך לבדוק איך את מרגישה בימים שאת אוכלת דגנים בכלל וחיטה בפרט, לעומת ימים שאת לא נוגעת בשום דבר עם דגן. נגיד, המון ירקות (ירקות כוללים מה שקראת "עשבי תיבול", נבטים ועוד), פירות, חלבונים, אגוזים, קטניות, זרעונים (שומשום ומוצריו, גרעיני דלעת וחמניה, קינואה ועוד).
החשד הרביעי - מוצרי חלב. האם הם טובים לך? האם דווקא חלב ניגר וגבינה צהובה טובים לך? (שני המוצרים הכי פחות בריאים, אלא אם כן מדובר בגבינה צהובה אמיתית) מבין מוצרי החלב, אם את מאלה שמוצרי חלב לא מזיקים להם (מיעוט באוכלוסיה), אז הטובים יותר הם יוגורט, חמאה, שמנת, ואולי גבינה לבנה, בתנאי שהם טבעיים וללא סוכר, חומרים משמרים וכדומה.
אוף, נתקע לי המחשב.
אני מנסה להעתיק:
[u]בבוקר אכלתי קערת ברנפלקס עם חלב (אני אוכלת את זה כל בוקר וזה עושה לי טוב)[/u]
אם זה עושה לך טוב, אז יופי.
בעיקרון, מדובר במזון מאוד מעובד ועם סוכר, בצירוף חלב ניגר. לא הכי בריא.
[u]לאחר כשעתיים וחצי אכלתי חצי מלון- טעים ומרווה[/u]
מעולה. אם כי, בעיקרון, הכי בריא להתחיל את הבוקר עם פירות, שאותם הכי טוב לאכול על קיבה ריקה. כשהם נאכלים אחרי משהו, הרבה פעמים הם יוצרים תסיסה מסוימת בקיבה, שלא תמיד יוצרת הרגשה נעימה.
[u]ובצהריים- איזה 4 כוסות קוסקוס מלא עם עדשים ועגבניות. זה היה אמור להספיק לי אבל התינוק ישן והרגשתי שמגיע לי לפנק את עצמי, אז במקום לקרוא ספר טוב, לרקוד, לגלוש באינטרנט, לישוון...אכלתי 2 פרוסות לחם מלא עם ריבה ופרוסת גבינה צהובה ו- 3 עוגיות קוואקר (עם דבש וסוכר חום).[/u]
ד"ר מרקולה טוען, שאם אחרי שאכלת משהו, דווקא מתעורר בך החשק למשהו פחמימתי ומתוק, סימן שמה שאכלת לא מתאים למבנה שלך.
לכל אחד צרכים תזונתיים קצת אחרים. יש טיפוס שצריך יותר חלבונים, ויש שיכול לאכול יותר דגנים, וכן הלאה. אני לא ממש מומחית בטיפוסים, ובטח שלא יודעת לזהות למי מתאים לאכול מה...
קוסקוס = חיטה.
החיטה חשודה. בעיקרון, לאנשים רבים לא מתאימים שום דגנים, והחיטה גרועה מכל הדגנים, כי היא הכי רחוקה בימינו מהחיטה המקורית הטבעית.
עדשים = יש אנשים שעדשים הם לא הקטנייה שמתאימה להם, אבל ממה שאכלת, זה הכי פחות חשוד. גם מפני שאת יהודייה (אני מניחה (-: ) ואנחנו אמורים להיות מותאמים לעדשים (אך לא לסויה, למשל, ולא כולנו סובלים פול).
עגבניות = מהירקות הסולניים (עגבניה, פלפל, חציל, תפ"א). לא מומלצים לכולם.
לפי תיאורך, משהו באוכל הזה גרם לך לחשק ללחם וריבה ועוגיות, יעני - פחמימות מתוקות...
כך החמרת את הרגישות לדגן. הוספת עוד חיטה ועוד סוכר ועוד מעובד, ואם הגבינה הצהובה היא משהו של תנובה ולא למשל גבינת עיזים אורגנית צהובה, אז זה אחד ממוצרי החלב המעובדים ביותר (כימיקלים וצבעים, בעיקר). בלגן בבטן.
לא מפליא שהרגשת רע.
הצירוף קוסקוס-עדשים-עגבניות לא טוב לך. זו המסקנה.
דחף אותך לאכול עוד דברים, שעוד יותר לא עשו לך טוב.
החשד הראשון שלי הוא בקוסקוס.
החשד השני שלי הוא שאת זקוקה ליותר חלבונים. נגיד, עדשים ועגבניות עם יותר ירקות ויותר חלבון (בשר, ביצה, משהו).
החשד השלישי - יכול להיות שכדאי לך לבדוק איך את מרגישה בימים שאת אוכלת דגנים בכלל וחיטה בפרט, לעומת ימים שאת לא נוגעת בשום דבר עם דגן. נגיד, המון ירקות (ירקות כוללים מה שקראת "עשבי תיבול", נבטים ועוד), פירות, חלבונים, אגוזים, קטניות, זרעונים (שומשום ומוצריו, גרעיני דלעת וחמניה, קינואה ועוד).
החשד הרביעי - מוצרי חלב. האם הם טובים לך? האם דווקא חלב ניגר וגבינה צהובה טובים לך? (שני המוצרים הכי פחות בריאים, אלא אם כן מדובר בגבינה צהובה אמיתית) מבין מוצרי החלב, אם את מאלה שמוצרי חלב לא מזיקים להם (מיעוט באוכלוסיה), אז הטובים יותר הם יוגורט, חמאה, שמנת, ואולי גבינה לבנה, בתנאי שהם טבעיים וללא סוכר, חומרים משמרים וכדומה.