על ידי חברת_קואופרטיב* » 04 אוקטובר 2012, 09:57
פשוט?
צודקת, זה לא פשוט...
אבל בהמשך לשיחה הזו חשבתי על כך שאצלי המעבר לתזונה בריאה, מזינה, אורגנית ובכלל כל העיסוק שלי במזון הוא מאד תהליכי ודינמי. כלומר תהליכים שהחלו לפני חמש-שש-שבע שנים הביאו אותי היום לקנות בקואופרטיב ולהשקיע משאבים באפשרויות צריכת המזון שלי כמו גם לבחור את המזון בקפדנות גדולה. למשל, לפני כעשר שנים, מתוך רצון לאכול בריא ומזין יותר, עברתי לאכול דגני בוקר עם חלב פרה בבוקר במקום הקפה והעוגה המסורתיים של הוריי, אחרי כמה שנים, מתוך אותו מניע, עברתי לאכול גרנולה עם יוגורט שהפך אחרי כמה שנים ליוגורט עזים, אחרי כמה זמן עברתי לגרנולה מזיקה פחות (ללא שומנים, ללא סוכר וכו') ואחר כך לגרנולה אורגנית ורק היום, באמת כעשור אחרי אני מכינה לבד גרנולה שתואמת בדיוק את מה שמתאים לי היום מבחינת ההקפדה שלי על המזון (כיום אני קולה את שבולת השועל מעט מאד, שמה רק מעט חמאת עזים ומוסיפה המון זרעים ופירות יבשים אורגנים - עם דגש על כאלה שמכילים ברזל כי זה מה שאני זקוקה לו.) יש לי עוד המון דוגמאות כאלה אולי אפילו הרבה יותר "רדיקליות" לשינויים איטיים כאלה שעברתי עד כדי שקשה לזהות את נקודת ההתחלה אי שם לפני עשור.
זאת אומרת, לדעתי, שברור שעדיף שתתחילי כמו שתיארת עם המוצרים הקיימים בסופר - כי המצב דינמי מאד, את משתנה, הטעם שלך ושל המשפחה משתנה, המצב הכלכלי משתנה, אופן השקעת המשאבים המשפחתיים משתנה לאט לאט ואת מתאימה את עצמך לרצונות ולחשקים שלך ולתנאים הקיימים. את יכולה לראות גם בדפי התזונה באתר (כמו שנת החיוניות למשל) שהשינויים שנעשים בהצלחה הם לרוב תהליכיים, גם אם לפעמים יש החלטה על שבוע ללא מזון מסויים או שבוע של מזון אחר, המחשבה שבתוכה צומחים הנסיונות האלה היא ארוכת טווח ולדעתי זו הסיבה שהיא נושאת פירות בסופו של דבר (בניגוד כמובן ל"ממחר אני לא אוכלת יותר... עד קץ הדורות").
[u]פשוט?[/u]
צודקת, זה לא פשוט...
אבל בהמשך לשיחה הזו חשבתי על כך שאצלי המעבר לתזונה בריאה, מזינה, אורגנית ובכלל כל העיסוק שלי במזון הוא מאד תהליכי ודינמי. כלומר תהליכים שהחלו לפני חמש-שש-שבע שנים הביאו אותי היום לקנות בקואופרטיב ולהשקיע משאבים באפשרויות צריכת המזון שלי כמו גם לבחור את המזון בקפדנות גדולה. למשל, לפני כעשר שנים, מתוך רצון לאכול בריא ומזין יותר, עברתי לאכול דגני בוקר עם חלב פרה בבוקר במקום הקפה והעוגה המסורתיים של הוריי, אחרי כמה שנים, מתוך אותו מניע, עברתי לאכול גרנולה עם יוגורט שהפך אחרי כמה שנים ליוגורט עזים, אחרי כמה זמן עברתי לגרנולה מזיקה פחות (ללא שומנים, ללא סוכר וכו') ואחר כך לגרנולה אורגנית ורק היום, באמת כעשור אחרי אני מכינה לבד גרנולה שתואמת בדיוק את מה שמתאים לי היום מבחינת ההקפדה שלי על המזון (כיום אני קולה את שבולת השועל מעט מאד, שמה רק מעט חמאת עזים ומוסיפה המון זרעים ופירות יבשים אורגנים - עם דגש על כאלה שמכילים ברזל כי זה מה שאני זקוקה לו.) יש לי עוד המון דוגמאות כאלה אולי אפילו הרבה יותר "רדיקליות" לשינויים איטיים כאלה שעברתי עד כדי שקשה לזהות את נקודת ההתחלה אי שם לפני עשור.
זאת אומרת, לדעתי, שברור שעדיף שתתחילי כמו שתיארת עם המוצרים הקיימים בסופר - כי המצב דינמי מאד, את משתנה, הטעם שלך ושל המשפחה משתנה, המצב הכלכלי משתנה, אופן השקעת המשאבים המשפחתיים משתנה לאט לאט ואת מתאימה את עצמך לרצונות ולחשקים שלך ולתנאים הקיימים. את יכולה לראות גם בדפי התזונה באתר (כמו שנת החיוניות למשל) שהשינויים שנעשים בהצלחה הם לרוב תהליכיים, גם אם לפעמים יש החלטה על שבוע ללא מזון מסויים או שבוע של מזון אחר, המחשבה שבתוכה צומחים הנסיונות האלה היא ארוכת טווח ולדעתי זו הסיבה שהיא נושאת פירות בסופו של דבר (בניגוד כמובן ל"ממחר אני לא אוכלת יותר... עד קץ הדורות").