על ידי שרון_טל* » 06 אוגוסט 2008, 10:15
הינג, אספטידה עשוי משרף של הצמח אספטידה וקמח אורז.
יש להינג הרבה סגולות, קודם כל הוא עוזר בעיכול מאכלים הקשים לעיכול, מחזק את הקיבה, עוזר בטיפול תולעים. בנוסף הוא נחשב לסוג של אנטי-דלקתי כמו השום והג'נג'ר שעוזר לטיפול בזיהומים, בעיות בדרכי נשימה, אסטמה. וגם עוזר בבעיות לחץ דם.
ההודים משתמשים בו בעיקר במאכלים עם עדשים וקטניות.
יש דתות וכתות בהודו שלא אוכלים בצל ושום והינג לעתים מהווה תחליף בגלל הטעמים החזקים שלו.
יש לשים פחות מרבע כפית הינג בתבשילים ואני ממליצה להוסיף אותו בשלב הטיגון. לדוגמה אם צריך לטגן שום או בצל לתבשיל אני ממליצה לחמם מעט את השמן להוסיף פחות מרבע כפית הינג ואחרי כמה שניות להוסיף את הבצל, שום וכו' .. ולהמשיך רגיל.
הינג הוא תבלין מאוד דומיננטי ריחו חזק ולעתים מרתיע. ממליצה להתחיל לאט. אם משתמשים נכון הוא מוסיף טעם.
הרבה בריאות!
אשמח לענות על עוד שאלות.
הינג, אספטידה עשוי משרף של הצמח אספטידה וקמח אורז.
יש להינג הרבה סגולות, קודם כל הוא עוזר בעיכול מאכלים הקשים לעיכול, מחזק את הקיבה, עוזר בטיפול תולעים. בנוסף הוא נחשב לסוג של אנטי-דלקתי כמו השום והג'נג'ר שעוזר לטיפול בזיהומים, בעיות בדרכי נשימה, אסטמה. וגם עוזר בבעיות לחץ דם.
ההודים משתמשים בו בעיקר במאכלים עם עדשים וקטניות.
יש דתות וכתות בהודו שלא אוכלים בצל ושום והינג לעתים מהווה תחליף בגלל הטעמים החזקים שלו.
יש לשים פחות מרבע כפית הינג בתבשילים ואני ממליצה להוסיף אותו בשלב הטיגון. לדוגמה אם צריך לטגן שום או בצל לתבשיל אני ממליצה לחמם מעט את השמן להוסיף פחות מרבע כפית הינג ואחרי כמה שניות להוסיף את הבצל, שום וכו' .. ולהמשיך רגיל.
הינג הוא תבלין מאוד דומיננטי ריחו חזק ולעתים מרתיע. ממליצה להתחיל לאט. אם משתמשים נכון הוא מוסיף טעם.
הרבה בריאות!
אשמח לענות על עוד שאלות.