על ידי ע_ע_ע* » 07 אוגוסט 2011, 16:45
מתוך
שאלות ותשובות בנושא תזונה לפי נושאים:
יוני א (17.03.2004 00:00):
האם שמן זית מתקלקל בטיגון? (זאת אומרת האם טוב להכין איתו חביתה)?
בשמת א (17.03.2004 00:07):
שמן זית מתקלקל הכי פחות בטיגון, כי הוא מתחמצן בטמפרטורה יותר גבוהה משאר השמנים.
מתוך
שאלות ותשובות בנושא תזונה:
ורד לב (15.07.2006 19:54):
לא ממליצה להכניס הבייתה שום שמן זול, או שמן רווי, או שמן מזוכך, או מרגרינה
אם חייבים לבשל עם שמן, עשו זאת עם שמן זית (איכותי, לא מזוכך או מדולל) או חמאה. זהו.
פשוט אופק (19.12.2006 20:41):
גם שמן חמניות וגם שמן קנולה הם בעיתיים מסיבות שונות. הם עשירים בחומצות רב-בלתי-רוויות ולכן הם הופכים לרעילים (מקולקלים) בחשפיה לחום, אור, וחמצן. לכן אין הם מהווים בחירה טובה בבישול. (אולי לשימוש חיצוני או לשימון הדלתות..).
לטיגון וכל בישול למעשה, מומלץ להשתמש בשמנים יציבים יותר. שמן קוקוס למשל - הוא המוביל מכיוון שיש בו 92% חומצות שומניות רוויות. שמן זית עשיר במיוחד בחומצות חד-בלתי-רוויות - אלו עמידות יותר בפני חום מחומצות-רב-בלתי-רוויות אך פחות מחומצות רוויות. לכן עדיף שמן זית מרב השמנים האחרים לבישול וטיגון - ויותר טוב - שמן קוקוס ושמן דקלים.
תמי גלילי (21.05.2007 04:23):
זה מה שאני יודעת:
אפשר לטגן בשמן זית. טיגון באופן כללי אינו רצוי, בעיקר בחום גבוה. לכל שמן יש נקודת התחמצנות ספציפית, וכולם נעשים מאוד לא בריאים כשהם עוברים אותה. אגב, אם המזון חום מהטיגון, הוא כבר עבר את הגבול הזה.
הכי טוב זה שמן קוקוס, שמן דקלים אורגני, גי או חמאה. אחר כך שמן זית. בסוף הרשימה כל השמנים המכילים הרבה אומגה 6 - שמן חמניות, קנולה, תירס, בוטנים, סויה. אני קצת מרמה לפעמים ומשתמשת בשמן שקדים, למרות שגיא בן צבי בטח יחטוף מזה חום .
הנה אתר מוצלח בנושא
מה שאת מחפשת הוא שמן בכבישה קרה. ככל שהצלחתי למצוא, בשמן זית רק שמן extra virgin הוא 100% בכבישה קרה. שמן שאינו בכבישה קרה (מכנית) הוא שמן שהופק בעזרת סולבנטים כימיים למיניהם. לגבי ה-0.5% חומציות גם אני אשמח ללמוד, אם למישהו יש מידע בנושא.
מתוך [po]שאלות ותשובות בנושא תזונה לפי נושאים[/po]:
[b][po]יוני א[/po][/b] (17.03.2004 00:00):
האם שמן זית מתקלקל בטיגון? (זאת אומרת האם טוב להכין איתו חביתה)?
[b][po]בשמת א[/po][/b] (17.03.2004 00:07):
שמן זית מתקלקל הכי פחות בטיגון, כי הוא מתחמצן בטמפרטורה יותר גבוהה משאר השמנים.
מתוך [po]שאלות ותשובות בנושא תזונה[/po]:
[b][po]ורד לב[/po][/b] (15.07.2006 19:54):
לא ממליצה להכניס הבייתה שום שמן זול, או שמן רווי, או שמן מזוכך, או מרגרינה
אם חייבים לבשל עם שמן, עשו זאת עם שמן זית (איכותי, לא מזוכך או מדולל) או חמאה. זהו.
[b][po]פשוט אופק[/po][/b] (19.12.2006 20:41):
גם שמן חמניות וגם שמן קנולה הם בעיתיים מסיבות שונות. הם עשירים בחומצות רב-בלתי-רוויות ולכן הם הופכים לרעילים (מקולקלים) בחשפיה לחום, אור, וחמצן. לכן אין הם מהווים בחירה טובה בבישול. (אולי לשימוש חיצוני או לשימון הדלתות..).
לטיגון וכל בישול למעשה, מומלץ להשתמש בשמנים יציבים יותר. שמן קוקוס למשל - הוא המוביל מכיוון שיש בו 92% חומצות שומניות רוויות. שמן זית עשיר במיוחד בחומצות חד-בלתי-רוויות - אלו עמידות יותר בפני חום מחומצות-רב-בלתי-רוויות אך פחות מחומצות רוויות. לכן עדיף שמן זית מרב השמנים האחרים לבישול וטיגון - ויותר טוב - שמן קוקוס ושמן דקלים.
[b][po]תמי גלילי[/po][/b] (21.05.2007 04:23):
זה מה שאני יודעת:
אפשר לטגן בשמן זית. טיגון באופן כללי אינו רצוי, בעיקר בחום גבוה. לכל שמן יש נקודת התחמצנות ספציפית, וכולם נעשים מאוד לא בריאים כשהם עוברים אותה. אגב, אם המזון חום מהטיגון, הוא כבר עבר את הגבול הזה.
הכי טוב זה שמן קוקוס, שמן דקלים אורגני, גי או חמאה. אחר כך שמן זית. בסוף הרשימה כל השמנים המכילים הרבה אומגה 6 - שמן חמניות, קנולה, תירס, בוטנים, סויה. אני קצת מרמה לפעמים ומשתמשת בשמן שקדים, למרות שגיא בן צבי בטח יחטוף מזה חום .
[url=http://www.spectrumorganics.com/?id=6]הנה אתר מוצלח בנושא[/url]
מה שאת מחפשת הוא שמן בכבישה קרה. ככל שהצלחתי למצוא, בשמן זית רק שמן extra virgin הוא 100% בכבישה קרה. שמן שאינו בכבישה קרה (מכנית) הוא שמן שהופק בעזרת סולבנטים כימיים למיניהם. לגבי ה-0.5% חומציות גם אני אשמח ללמוד, אם למישהו יש מידע בנושא.