ראו גם האינדקס
מדור אקולוגיה
הצעות לשמירה על הסביבה:
כל בני הבית משתדלים ללכת לשירותים אחד אחרי השני ו להוריד המים רק פעם אחת*.
איסוף פסולת אורגנית לצורכי קומפוסט* - מי מייצר קומפוסט ומעוניין בתרומות? כתבו כאן.
לקחת הביתה את ערימות הצילומים שלא הצליחו* מליד מכונות הצילום במשרדים שאתם עוברים בהם. הם בדרך כלל שוכבים שם בארגז קרטון או פח אשפה, ליד מכונת הצילום, ממתינים להתכסות בציורים המקסימים של הילדים שלכם, ברשימות למכולת,מכתבים, מה שבא......אפשר אפילו לכרוך אותם למחברות עבודה ולקשט את העמוד הראשון, ואפילו לתת כאלה במתנה. (יש מקומות עם מכשיר מדהים כזה שכורך דפים למחברת סליל.)
לתת חיים למנהג חדש: לא לקנות מתנות יומולדת*, אלא רק להביא דברים מהבית שלא משתמשים בהם יותר, או דברים שהכנו בעצמינו,מדברים שהיו בבית. אפשר להרגיל את העולם למנהג ביומולדת הבא שיהיה אצלכם. אפשר גם להביא (או לבקש) ליומולדת מתנה הופעה.אנחנו עשינו את זה וזכינו לריקודים מרהיבים בעיבודה וביצועה של רז כשר.
שמירה על השקיות הריקות מהסופר* לשימוש חוזר. שרוול בד בכל מיני אזורים בבית לשימוש נוח וחוזר בשקיות. אפשר לחזור עם השקיות גם לקניות חוזרות. (הסבר: מתקן שמחזיק שקיות ניילון באורך של בערך 30 ס"מ,וקוטר של בערך עשרה ס"מ. דוחסים מלמעלה, שולפים מלמטה.למעלה הפתח הוא עגול וחלק, כקוטרו של כל הגליל, שעשוי בדרך כלל מבד קצת נוקשה,והחלק התחתון קצת מכווץ, עם גומי או משהו, שממנו תמיד מבצבץ קצה של שקית ניילוון מוכנה לשליפה) עוד רעיונות ב
דף השקיות הגדול
לאסוף את המים שזורמים במקלחת עד הגעת המים החמים לברז בדלי* (למי שלא משקה עם מי המקלחת את הגינה...), ולהשתמש במים אלה כדי להשקות את העציצים/להוריד מים בשרותים וכיוצא בזה.
לאסוף את מי המזגן* (למי שהתברך במזגן) ולהשתמש בהם לאותן מטרות כמו בסעיף הקודם. אפשר להשתמש בהם גם למגהץ אדים או לבטריה של האוטו. אלה מים רכים, שקונים בבית מרקחת ליטר בחמישה שקלים בערך.
לתפוס יוזמה ולדאוג ל פח מיוחד בעבודה לצורך מחזור בקבוקי פלסטיק*. לעודד אנשים להביא בקבוקים גם מהבית, ולדאוג לרוקן את הפח כל פעם שהוא מתמלא (כדאי פח גדול).
ללמד אנשים במקום העבודה איך מדפיסים על שני צדי הדפים במדפסות
ואיך מצלמים על שני צדדים במכונות צילום*. ברירת המחדל היא, בדרך כלל, הדפסה על צד אחד. דרושה יוזמה כדי לשנות את זה...
לגור ב בית משותף* (רלוונטי, כמובן, למי ששוקל לקנות דירה). כל בית פרטי עם גינה שנבנה משמעותו פחות כמה מאות מטרים רבועים של טבע... אם אתם לא יכולים בלי זה - לפחות לקנות בית קיים ולא חדש.
אם קונים מוצרים בבקבוקים - להשתדל לקנות כאלה עם דמי פקדון* של 25 א"ג על הבקבוק, ולדאוג להחזיר את הבקבוקים לסופר לאחר השימוש. אם אוהבים מוצר בבקבוק בלי דמי פקדון - ליידע את היצרן/יבואן בטלפון/מכתב/אימייל על זה שאתם מאוד אוהבים את המוצר שלו אבל תעדיפו מוצר אחר שנמכר בבקבוק שאפשר להחזיר.
כשיוצאים לטיול*, לקחת כמה שקיות אשפה ולאסוף לתוכן שאריות שהשאירו מטיילים קודמים.
וילונות אמבטיה שגמרו את תפקידם* – כיסויים מצויינים לרהיטים ולרצפות בזמן שיפוץ וצביעה בבית.
קלטות ישנות* – לתת לתינוק להרוס במקום אלה שרוצים לשמור D-: .
להסתובב עם תיק כשקונים דברים*, ולסרב בנימוס כמציעים לכם שקית בשביל מה שקניתם.
לשטוף קופסאות שימורים, מיכלי יוגורט, קרטוני חלב וכו' ליצירה עם ילדים* (לקשט ולעשות כוס לעפרונות, למשל) או לתרום לגן ילדים סמוך. אם לא רוצים, להקפיד למעוך לפני שזורקים, או למלא אותם בשאר האשפה.
חברת
אקוסי מייצרת מוצרים חליפיים למוצרי פלסטיק (שקיות, כלים חד פעמיים, חיתולים ועוד) העשויים מחומרים מתכלים.
תרמו: בשמת, תמר, שגית, ענת, איתי, יונת, איקסי,
ענת גיגר ואנונימים.