עולם ומלואו (2009-05-31T13:51:32):
אני מבינה לבנה מיוגורט - שמה בחיתול עם מיץ לימון סחוט משני לימונים, מלח ושני גביעים של שמנת. היא קוצרת תשבוחות מכל עבר.
אם את אוהבת יותר חמוץ, תוסיפי יותר לימון ותערבבי טוב טוב.
נראה לי שזה יעשה את העבודה
יעלי לה (2009-05-31T14:17:04):
אני עושה לבנה רק מיוגורט ומלח. אם היוגורט עצמו חמוץ, זה מספיק. אם לא כל-כך, אפשר להוסיף קצת לימון. שמנת אני לא שמה, יוצא לי נורא שמן בין כה וכה
(מיוגורט 4.5 %)
הילה של הקריסטלים (2009-05-31T14:40:34):
אני מוסיפה גם מיץ לימון/ ליים זה נותן זץ חמוץ.
עולם ומלואו (2009-05-31T15:18:25):
גם יוגורט וגם שמנת. על מיכל גדול של יוגורט אני שמה 2 גביעי שמנת. על מיכל ממש ענק אפילו 3. אני שמה מלח גס - איכשהו נראה לי שזה נותן יותר טעם. וכמובן מערבבת טוב טוב. במקרה של מה ששאלת -הלימון זה המפתח כי הוא הגורם לחמיצות. היוגורט של הסופר לא הכי חמוץ בעולם. אני לא אוהבת מאוד חמוץ ושמה 2 לימונים. תשימי לפחות פי 2.
ואני שמחה שאת פנוייה למחשבות על לבנה... חיבוקים ממני לקראת השבוע הזה.
שלולית י (2009-05-31T16:21:49):
קליפת לימון מגורדת פנימה
בריג'י נומושי (2009-05-31T17:41:02):
היי לך, תערבבי בקערה יוגורט עם קצת מלח(+קצת שמנת אם מתאים לך +איזה תבלינים שאת אוהבת כמו שום למשל ?),ואז
תלבישי מסננת עם חורים הכי קטנים שיש לך על קערה(שמתאימה למסננת.כמובן) ,תרפדי במגבת נייר חד-פעמית את המסננת,
תעבירי את היוגורט,תכסי ותני לו להתגבן 12 שעות. מזל טוף!הפכת לגבנית לאבנה !!!
מארז אהבה (2009-05-31T22:09:16):
הי קן, אני רואה שכבר קיבלת הרבה תשובות אבל אחזק: שמים יוגורט חמוץ בתוך חיתול, קושרים כצרור ותולים מעל קערה, נותנים לזה לטפטף איזה יום-יום וחצי ויש לך אחלה לבנה. רק מה, נשאר פחותלבנה מהיוגורט, כמובן. תתחילי עם איזה קילו יוגורט. בהצלחה ובתיאבון.
מארז אהבה (2009-06-01T07:16:04):
בעיקרון תנובה 4.5% הוא די חמוץ -- אך לא אורגני. הוא מגיע בג'ריקן של קילו, ויש לו גם אח בדמות יוגורט 7%.
קן לציפור (2009-08-19T11:55:25):
פשטידת כרישה, חצילים וקישואים מאת: בן השמשות
שתי כוסות וחצי של קמח משיפון מלא, מערבבים עם חצי קופסה של חמאה רכה (=125 גרם) ועם יין לבן יבש צונן.
לשים את זה כמה דקות עד שזה פחות או יותר מתגבש ומכניסים למקרר (מומלץ בנייר נצמד) לחצי שעה לפחות.
בינתיים מאדים כמה שיני שום חתוך/כתוש, כרשה חתוכה לפרוסות, קישואים מקולפים וחתוכים לפרוסות וכן חציל קטן חתוך אף הוא לפרוסות.
אני משתמש בשמן חמניות שמיוחד לטיגון עמוק, כי הבנתי שזה עדיף על פני טיגון בשמן זית.
כשהכל רך ונימוח מוציאים ושמים בקערה, מוסיפים גביע של שמנת חמוצה ומערבבים עם ביצה ותבלינים.
אני שמתי פלפל חריף וקינמון בנדיבות רבה, מלח, פלפל שחור וזעתר קצת יותר במתינות, ואגוז מוסקט במשורה.
וכן שתי כפות של מרינדה חריפה למדי שהחמור הביא לי בשעתו, כי אני מאד אוהב חריף.
אין לי מושג מה יש במרינדה הזאת, והחמור מוזמן לספר, אבל בכל מקרה היא חריפה וטעימה.
בתום חצי שעה של קפאון חושים, מוציאים את הבצק ומרדדים אותו.
בגלל שאני משתמש רק בקמח מלא, או בגלל שאני מפספס משהו, זה תמיד מתפורר לי קצת.
אז אני פשוט שם את זה בתבנית (משומנת קלות בשמן זית) ומסדר את זה שם במו אצבעותיי, בעזרתו הנדיבה של יין לבן צונן נוסף.
אחרי שמצמיד על הבצק נייר אפייה ועליו גרגרי אורז פזורים, מכניס לתנור שחומם מראש ל-210 מעלות לעשר דקות.
מוציא את התבנית, מסיר את נייר האפייה והאורז ומכניס לחמש דקות נוספות.
הא, וכמובן הטריק של לנקב את הבצק עם מזלג...
זה נחמד שיש דברים שיש לעשות בבישול ואפייה והם בעצם כמו חלק ממשחק כייפי (:
נו, ואז נשאר לשפוך את המלית הריחנית...
ולמעלה כיסיתי בפרוסות של גבינת עזים, וביניהן אגוזי מלך קלופים וחצויים ומפוררים חלקית.
מוריד את החום של התנור ל-180 מעלות ומכניס את הטלנובלה לחצי שעה – ארבעים דקות.
ואז נשאר רק להנות מהריח הנפלא שמתפשט בכל הבית ומעורר ציפיות ומיצי קיבה (: