על ידי במבי_ק* » 21 מאי 2006, 23:46
היי
שמי ישי ואני חבר של עפרה שהיתה אצלכם בסדנת גבינות. אני מורה מתמחה בבית ספר יסודי ולכבוד שבועות אני רוצה להכין בכיתה גבינה צ'רקסית. יש לי כמה שאלות אם לא אכפת לך.
הכנתי את הגבינה (ניסיון בבית) עם מיץ לימון, האם זה עדיף על חומץ?
עשיתי את הגבינה משני ליטר חלב פרה רגיל של תנובה (הכמויות של שאר החומרים באופן יחסי על פי המתכון) ויצא לי ממש ממש מעט גבינה, האם זה קשור לסוג החלב או לליקוי בתהליך (הלכתי ממש לפי המתכון שלך)? לא היה לי ברור מתי לסגור את האש - אחרי הבחישה, אחרי המלח, אחרי הלימון...?
כמה זמן לחכות עד שמתחילים לסנן את הגבן החוצה?
מהו בעצם התהליך הכימי שמתרחש בגבינה הזו?
מצטער שיש לי הרבה שאלות,
תודה רבה, ישי
היי
שמי ישי ואני חבר של עפרה שהיתה אצלכם בסדנת גבינות. אני מורה מתמחה בבית ספר יסודי ולכבוד שבועות אני רוצה להכין בכיתה גבינה צ'רקסית. יש לי כמה שאלות אם לא אכפת לך.
הכנתי את הגבינה (ניסיון בבית) עם מיץ לימון, האם זה עדיף על חומץ?
עשיתי את הגבינה משני ליטר חלב פרה רגיל של תנובה (הכמויות של שאר החומרים באופן יחסי על פי המתכון) ויצא לי ממש ממש מעט גבינה, האם זה קשור לסוג החלב או לליקוי בתהליך (הלכתי ממש לפי המתכון שלך)? לא היה לי ברור מתי לסגור את האש - אחרי הבחישה, אחרי המלח, אחרי הלימון...?
כמה זמן לחכות עד שמתחילים לסנן את הגבן החוצה?
מהו בעצם התהליך הכימי שמתרחש בגבינה הזו?
מצטער שיש לי הרבה שאלות,
תודה רבה, ישי