אורז מלא ואורז לבן

שליחת תגובה

ככל שהתקשורת בין בני האדם משתכללת, כך התקשורת הפנימית נפגמת, וככל שהמרחקים קטנים, הדרך מאבדת משמעות.
קוד אישור
הזן את הקוד בדיוק כפי שהוא מופיע. כל האותיות הן אותיות גדולות.
סמיילים
|יד1| |תינוק| |בלונים| |אוף| ;-) :-] |U| |נורה| |עוגה| |גזר| |אפרוח| 8-) :'( {@ :-) |L| :-D |H| ((-)) (()) |יש| |רעיון| {} |#| |>| |שקרן| >:( <:) |N| :-0 |תמר| :-S |מתנה| |<| :-( ZZZ :-| |*| :-/ :-P |עץ| |!| |-0 |Y| :-9 V :D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode פעיל
[img] פעיל
[url] פעיל
סמיילים פעילים

צפיה מקדימה של הנושא
   

הרחב תצוגה צפיה מקדימה של הנושא: אורז מלא ואורז לבן

אורז מלא ואורז לבן

על ידי שלולית_י* » 02 פברואר 2012, 23:37

ובכל מקרה אוכלת רק מלא. ומתבאסת על הסושי
את יכולה להכין סושי עם אורז מלא עגול (ריזוטו).
כמו שאמרה לי חברה עם קילומטראז' יפני, שגם מסתובבת פה מדי פעם: מה,את חושבץ שביפן הם קונים "אורז סושי" של סוגת?
בקיצור, תבשלי ריזוטו אחרי השריה ארוכה, עם הרבה מים,ויצא לך דביק ומתאים גם לסושי. ככה עובד אצלנו.

אורז מלא ואורז לבן

על ידי אלינור_בבית* » 02 פברואר 2012, 20:40

אז איך הסינים אוכלים רק אורז לבן ולא משמינים?
והיפנים? וההודים?
חייב להיות משהו חוץ מפחמימות ריקות במזון הזה. אולי יש ויטמינים ומינרלים רק בכמות מעטה יחסית לאורז עם הקליפה, אבל לומר שאין כלום חוץ מפחמימה..מה אני אגיד לכם, מקווה שאתם טועים.......9-:

אורז מלא ואורז לבן

על ידי אליס* » 12 נובמבר 2011, 18:00

הילדים מסרבים לאכול אורז מלא - למרות שזה כל מה שיש בבית, ובגן גם זה פעם בשבוי מלא פעם בשבוע לבן.... אבל מפה ושם סכירו את הלבן ולא אוכלים מלא.... יש המלצות איך לשכנע? בסושי ביתי הם אוכלים מלא (כי לא יודעים)- עוד משהו, מישהו?

אורז מלא ואורז לבן

על ידי פלוני_אלמונית* » 11 נובמבר 2011, 11:42

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

אז איך הסינים אוכלים רק אורז לבן ולא משמינים?

אורז מלא ואורז לבן

על ידי .* » 11 נובמבר 2011, 05:12

וחשוב לזכור - אוכל מלא, אורז וכו' לא טוב לכל אחד.
הוא טוב מבחינת רכיבים תזונתיים.
מבחינת עיכול - אנשים עם מחלות או רגישות בדרכי העיכולעלולים לסבול מאוד. לא רק כי הם צריכים להתרגל אלא כי הגוף מתקשה לעכל וכנראה שיתקשה תמיד.
בעיקר מחלות מעיים וקיבה. מי שכאוב אחרי אכילת ירקות, דגנים מלאים וסיבים רבים כדאי שיימנע.

אורז מלא ואורז לבן

על ידי יעל_ש* » 10 נובמבר 2011, 22:24

מה אתם יודעים על אורז אדום?
האם ההמלצות כנגד שמרי אורז אדום תקפות גם לגביו?

אורז מלא ואורז לבן

על ידי לבן_בשלג* » 08 אוקטובר 2008, 20:26

אומרים שלתינוקות קשה להתמודד, מבחינת העיכול, הסיבים או משו כזה, עם דגנים מלאים. האם זה נכון?
כן, זה נכון. אני חושבת שמדובר בתינוקות עד גיל שנה, אבל אני לא חותמת על זה. זה די קשור למידת ההתפתחות של מערכת העיכול

אורז מלא ואורז לבן

על ידי יער_נורווגי* » 28 יוני 2008, 16:57

אולי זה מתאים לדף אחר, אבל אם כבר הגעתי הנה אני אשאל... אומרים שלתינוקות קשה להתמודד, מבחינת העיכול, הסיבים או משו כזה, עם דגנים מלאים. האם זה נכון? אז לתת לתנוקת רק אורז לבן? ופסטה, ולחם וכו'? עד איזה גיל?

אורז מלא ואורז לבן

על ידי סלט_פירות* » 28 יוני 2008, 16:52

אם לבן, עדיף בסמטי
כך גם אמרה לי הנטורופטית שלי.
<ובכל מקרה אוכלת רק מלא. ומתבאסת על הסושי>

אורז מלא ואורז לבן

על ידי נועה_ברוך* » 28 יוני 2008, 16:23

שמעתי ממשהי שאני די סומכת עליה כי בזן הבסמטי יש גם חלבונים, שאין בזנים אחרים. כך שאם לבן, עדיף בסמטי.

אורז מלא ואורז לבן

על ידי ורד_לב* » 28 יוני 2008, 11:56

ישנם הרבה זנים של אורז.
בעקרון, אורז יכול להיות מעובד- לבן- או לא מעובד- מלא.
פועל יוצא מכך הוא שגם אורז בסמטי יכול להיות לבן או מלא.
מציעה לך לעשות סיבוב בחנויות טבע, או בסופר שמחזיק מזון בריאות ולגלות את האורז הבסמטי המלא.
>נכתב ע"י ורד הסתומה<

אורז מלא ואורז לבן

על ידי תבשיל_קדרה* » 27 יוני 2008, 21:25

אורז בסמטי יכול להיות לבן או מלא.
שאלת: "אז בעצם גם האורז הבסמטי נכנס לקטגורית האורז הלבן? "
התשובה היא: אורז בסמטי לבן נכנס לקטגורית האורז הלבן. אורז בסמטי מלא נכנס לקטגורית המלא.

התשובה: אורז בסמטי מלא הוא לא לבן, לא נחשב לבן, לא מתנהג כמו לבן.
זה מה שרצית לדעת?

אורז מלא ואורז לבן

על ידי בייבי* » 27 יוני 2008, 17:08

איזה התחכמות?!
אם השאלה היתה על אורז מלא בסמטי אז מה יש פה לשאול?
מה אתן סתומות או מה?
אורז בסמטי נחשב לבן זותומרת?
זו השאלה.

אורז מלא ואורז לבן

על ידי טלי_מא* » 27 יוני 2008, 16:20

בשמתי זה זן של אורז
אם משייפים אותו, הוא מלבין.

למה התחכמות?
אם הוא מלא מה זה משנה אם הוא בסמטי או פרא....או עגול....
הוא שאמרתי.

אורז מלא ואורז לבן

על ידי פלונית* » 27 יוני 2008, 16:19

יש בסמטי מלא ויש בסמטי לבן.

אורז מלא ואורז לבן

על ידי בייבי* » 27 יוני 2008, 16:03

הוא בסמטי.
מה זאת אומרת אם הוא לבן.
אם הוא מלא מה זה משנה אם הוא בסמטי או פרא....או עגול....
מה זאת ההתחכמות הזאת?

אורז מלא ואורז לבן

על ידי טלי_מא* » 27 יוני 2008, 15:35

אם הוא לבן.

אורז מלא ואורז לבן

על ידי בייבי* » 27 יוני 2008, 15:01

אז בעצם גם האורז הבסמטי נכנס לקטגורית האורז הלבן?

אורז מלא ואורז לבן

על ידי ורד_לב* » 27 יוני 2008, 13:25

וכל מה שכרוך בבעיות השמנה, עודף בסוכרים והרגלי אכילה לא נכונים, עם צורך בהרבה יותר מזון בכדי לשבוע (בגלל המחסור בסיבים וכו').

אורז מלא ואורז לבן

על ידי צריכה_מידע* » 27 יוני 2008, 09:39

(הערת עריכה: צריך להעביר את הלינק של ורד לתחילת הדף.)

אורז מלא ואורז לבן

על ידי צריכה_מידע* » 27 יוני 2008, 09:37

תודה רבה!

סיכום של החומר הנקרא במילה אחת: האורז הלבן הוא פחמימות ריקות ללא ויטמינים ומינרלים. כדי לעכל את הפחמימות יש צורך בויטמינים ומינרלים. וכשאין, הגוף מפנה לצורך עיכול האורז ויטמינים ומינרלים ממקומות בגוף עצמו. האורז הלבן גורם לגוף לקחת מינרלים וויטמינים מאיברים חיוניים. כתוצאה מכך הגוף נחלש וחשוף יותר למחלות.

(וכל זה מעבר לבעיית השמנה שנגרמת מפחמימות ריקות).

מה אומר לך ורד, לא יאומן.

אורז מלא ואורז לבן

על ידי ורד_לב* » 27 יוני 2008, 06:50

את מוזמנת לקרוא

אורז מלא ואורז לבן

על ידי גברת_פלפלת* » 26 יוני 2008, 21:48

הוא גוזל מהגוף ויטמינים שנחוצים כדי לפרק אותו, ושנמצאים בקליפה ובנבט (קיימים באורז המלא אך לא בלבן)

אורז מלא ואורז לבן

על ידי בשמת_א* » 26 יוני 2008, 15:35

נדמה לי שהתשובה כתובה בדף הזה, ואם לא, אז בדף שאלות בנושאי תזונה (לא זוכרת את השם המדויק).
ורד לב הסבירה את זה פעם בצורה מפורטת, ויש לה הסבר באתר שלה.

אורז מלא ואורז לבן

על ידי צריכה_מידע* » 26 יוני 2008, 15:09

שאלה:
נאמר כאן באתר לא פעם שהאורז הלבן מזיק לגוף.
במה הוא מזיק?

אורז מלא ואורז לבן

על ידי מיץ_פטל* » 11 מאי 2008, 14:37

תודה.!

אורז מלא ואורז לבן

על ידי טרה_רוסה* » 11 מאי 2008, 08:46

אני הייתי מפרשת את זה כ"ככה זה" ומנסה לבשל.. או קופצת לחנות טבע ושואלת

אורז מלא ואורז לבן

על ידי במבי_ק* » 11 מאי 2008, 07:25

אולי זה סוג מסויים. אם זה במקום קבוע בנבט - אני הייתי מפרשת את זה כ"ככה זה" ומנסה לבשל.. או קופצת לחנות טבע ושואלת

אורז מלא ואורז לבן

על ידי מיץ_פטל* » 11 מאי 2008, 07:05

השחור הוא בקצוות של הגרגר....
בד"כ בקצה אחד.
חשבתי שזה החלק של הגרגר שבתוכו הנבט.. או משהו כזה...
אז תהיה לי עבודת ברירה רצינית...

קרה לי משהו דומה עם הפסטה המלאה.
בתחלה כשרק התחלתי להכיר אותה ראיתי מיד מלא נקודות חומות וכהות....
ואז התברר לי ש "ככה זה" כשהפסטה מלאה.
:-)

אורז מלא ואורז לבן

על ידי במבי_ק* » 10 מאי 2008, 11:33

מיץ, לא מוכר לי.

אורז מלא ואורז לבן

על ידי מיץ_פטל* » 10 מאי 2008, 10:57

שאלה דחופה
קניתי אורז בשמתי מלא אורגני. בחלק מהגרגירים יש "שחור" או "חום כהה".
האם זה בגדר "עובש,תולע וכ' " או בגדר "ככה זה אורז מלא..."?

אורז מלא ואורז לבן

על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* » 31 דצמבר 2007, 13:47

מה הדרך הכי טובה לבשל אורז מלא?
אני מבשלת אותו בציר ירקות (שבד"כ מוכן מבעוד מועד, במקפיא). לפעמים מוסיפה בבישול גם גזר מגורר או עגבנייה קצוצה, להעשרת הטעם.

אורז מלא ואורז לבן

על ידי דינ_אמית* » 23 נובמבר 2007, 17:00

כי גם קודם הייתי קונה חומרי גלם ומבשלת
הממ.. רק עכשיו ראיתי את החלק הזה :-)
טוב- אז כל השאר ! ;-)

אורז מלא ואורז לבן

על ידי דינ_אמית* » 23 נובמבר 2007, 16:59

אני גיליתי דבר שהדהים אותי: מאז שאני קונה אורגני אני מוציאה פחות כסף על אוכל. אין לי ממש הסבר לזה,
עוד הסברים
  • מוצרי יסוד שזקוקים לבישול חוסכים כסף יחסית לאוכל זבל שקנוי "מוכן"
  • אם עברת לדגנים מלאים ולחם מלא זה פשוט מזין יותר, לא צריך 7 פרוסות בשביל לשבוע (ה"לחם דגנים לייט" שאמא שלי קונה...) אלא 2 או 3. אז נכון- אוכלים פחות.
מסכימה עם כל שאר ההסברים של אלמונית
אנחנו יודעים בוודאות (כי עושים מיסים וחישובים), שאנחנו מוציאים פחות כסף מהאדם הממוצע על מזון, וקונים (כמעט) רק רק אורגני וביודינמי.

אורז מלא ואורז לבן

על ידי מורינגה* » 22 נובמבר 2007, 10:42

_אז זהו זה, אורך חיי מדף היא הסיבה לכך שכל האוכל שלנו נטול כל מרכיביו???
יענו בשביל שזה יעמוד הרבה זמן בסופר אני אוכלת אוכל שאין לו שום ערך תזונתי?_
כן, בדיוק.

אורז מלא ואורז לבן

על ידי אלמונית* » 22 נובמבר 2007, 10:28

אני גיליתי דבר שהדהים אותי: מאז שאני קונה אורגני אני מוציאה פחות כסף על אוכל. אין לי ממש הסבר לזה,
כמה רעיונות שליקטתי שאולי לא ממש מסבירים אבל אותי זה שיכנע:
  1. זבל זה יקר (ביסלי במבה קולה...) כשמפסיקים עם אלו כבר מוזילים את הסל.
  2. אנחנו אכן צורכים פחות מבחינת משקל משתי סיבות אחת כי הגוף מקבל את צרכיו במזון אורגני בפחות משקל (יותר ויטמינים ומינרלים) והשניה כי אנחנו מתייחסים יותר בזהירות. חושבים יותר כמה לקנות וזורקים פחות.
  3. הרעיון האחרון הכי מצא חן בעיני: אוכלים בריא > מרגישים יותר טוב > חיוניים ועסוקים יותר > אוכלים פחות! (וחוסכים)

אורז מלא ואורז לבן

על ידי דרך_עפר_שם_זמני* » 22 נובמבר 2007, 09:44

האורגני עולה יותר גם בגלל שזה שוק קטן יותר.
נקוקות ורודות, אני גיליתי דבר שהדהים אותי: מאז שאני קונה אורגני אני מוציאה פחות כסף על אוכל. אין לי ממש הסבר לזה, אני לא חושבת שאני אוכלת פחות, וזה לא שהתחלתי לקנות פחות אוכל מוכן ויותר חומרי גלם כי גם קודם הייתי קונה חומרי גלם ומבשלת. ברור שמלפפון מול מלפפון, האורגני יקר יותר, אבל איכשהו החשבון הכללי יוצא יותר זול. אם קונים גם וגם, אני מתארת לעצמי שזו בעיה. )-:

אורז מלא ואורז לבן

על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* » 22 נובמבר 2007, 06:48

זה נשמע לי מטורף לחלוטין.
למה? זו טכניקה שפותחה כשעוד לא היו מקררים יעילים, ולא היה דיפ-פריז, ולא ירקות קפואים. לפני כן יכלו לשמר מזון רק בכבישה, המלחה, החמצה וכולי (מה שלא תופס לגבי אורז וקמח).
היום השינוע מהיר יותר - לפני 150 שנה, תושב עיר היה צריך לפעמים לחכות שבועות למצרכי המזון שלו שמגיעים מהכפר. והכפריים היו צריכים לחכות לעונה הבאה כדי לקבל אבות מזון בסיסיים.

(לא מגינה על קמח/סוכר לבן, שהוא דבר די מגעיל אחרי שמתרגלים לטעם האמיתי..).

ואם כך זו הסיבה שהאורגאני עולה יותר?
לא :-) האורגני עולה יותר בגלל תנאי הגידול השונים, וגם בגלל פחות יעילות ותפוקה פר אותו שטח לעומת חקלאות "רגילה".

אורז מלא ואורז לבן

על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* » 22 נובמבר 2007, 01:48

אז זהו זה, אורך חיי מדף היא הסיבה לכך שכל האוכל שלנו נטול כל מרכיביו???
יענו בשביל שזה יעמוד הרבה זמן בסופר אני אוכלת אוכל שאין לו שום ערך תזונתי?
זה נשמע לי מטורף לחלוטין.
ואם כך זו הסיבה שהאורגאני עולה יותר?
אני חייבת לעשות עכשיו בדיקה בסופר על האורגאני ולראות פג תוקף כדי לאשר את הנושא.

אורז מלא ואורז לבן

על ידי שם_במרחקים* » 22 נובמבר 2007, 00:18

וסבתא שלי היתה אומרת: אוכל תמיד יותר זול מתרופות...

אורז מלא ואורז לבן

על ידי פלוני_אלמונית* » 21 נובמבר 2007, 23:53

לא משנה כמה משלמים על פירות וירקות, משנה כמה משלמים על אוכל סה"כ.

אורז מלא ואורז לבן

על ידי קט_קטית* » 21 נובמבר 2007, 23:18

אופק. אתה מלקט. לך תקנה בסופר או אצל מגדלים פירות אורגאניים ותגיד לי שזה זול

אבל זה כל הקטע. אין לו ת'כסף לקנות אז הוא מלקט. ובשאר הזמן מנביט, אוכל וגולש בבאופן.

I could handle it

אורז מלא ואורז לבן

על ידי תות_שדה* » 21 נובמבר 2007, 22:01

_לפני כמה זמן בעלי קנה ארגז קרמבו
(ככה זה כשנותנים לילדים לעשות קניות )_
ככה זה בדיוק אצלנו. בנזוגי קנה חבילת קרמבואים כשנשלח לקניות...


_הבסקוויט עוד היה נסבל,
אבל כשהגעתי לקרם...._
מה זה?! את אוכלת הפוך את הקרמבו! קודם אוכלים את הקרם ובסוף את הביסקוויט!
אולי נפתח דף איך אתה אוכל את הקרמבו שלך? ;-)

אורז מלא ואורז לבן

על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* » 21 נובמבר 2007, 19:42

אם מדברים על כסף ולא זה הנושא של הדף...אבל נסטה לרגע:
אופק. אתה מלקט. לך תקנה בסופר או אצל מגדלים פירות אורגאניים ותגיד לי שזה זול. לך למדפי האורגאני האחרים כמעט הכל כפול במחיר. אז אני מבינה שאם אתה אוכל רק את זה אולי בסופו של יום אתה בחשבון דומה.
במקרה שלנו אנחנו בתהליך והבן זוג לא ממש משתף פעולה כך שיש פה קניות תעשיתיות ואורגאניות כך שאנחנו יוצאים בשן ועין ולא לטעות, ואנחנו ממש רחוקים מלהיות אמידים

אורז מלא ואורז לבן

על ידי קט_קטית* » 21 נובמבר 2007, 12:04

העולם מתחלק לאלה שאוהבים קרמבו ולאלה שלא
אז אפשר לומר שעברתי מחנה ;-)

אורז מלא ואורז לבן

על ידי חגית_ל* » 21 נובמבר 2007, 12:01

העולם מתחלק לאלה שאוהבים קרמבו ולאלה שלא. אני בחלק הראשון :-)

אורז מלא ואורז לבן

על ידי קט_קטית* » 21 נובמבר 2007, 10:59

"צמר גפן" הלבן והזול

שמתם לב כמה צריך ללעוס את האוכל ה"בריא"?
אני חושבת שפיתחתי לסת של גמל.
אבל אחרי שמתרגלים קשה לחזור חזרה לאוכל ה"לבן"
(once you go black you never go back ;-))
לפני כמה זמן בעלי קנה ארגז קרמבו
(ככה זה כשנותנים לילדים לעשות קניות D-:)
אחרי שהוא זלל כמה וגם הילדות טעמו,
(היה נדמה לי ש)גם לי התחשק אחד.
הבסקוויט עוד היה נסבל,
אבל כשהגעתי לקרם....
ה' ירחם...
איזה גועל!
עזבו הטעם של הגלוקוז המרוכז שמזכיר את בדיקות ההעמסה של הריון,
כשכרגיל שכחת את הלימון בבית....
המרקם של... כלום!
של הולופייבר (זה של השמיכות פוך אעלק, אולי טעיתי בשמו)
נמס ומתפשט בכל הפה כמו לבה
איכססססססססססס
הייתי חייבת להריק אותו החוצה, סליחה על התיאור.
בעלי שאל אם אני לא חולה 0-:
עניתי: לא, אני בריאהההההההה P-:




למעשה האוכל הכי בריא והכי טבעי לא עולה כלום
כמה נכון (-:
תודה אופק {@
קיצוניות באופן טבעי שלך בנושא טבעונאות נותנת לי השראה ופרספקטיבה.
תבורך

המרגיעון אומר לי : האושר אינו תלוי בדבר, רק בנכונות לאושר (באמת מרגיע :-))

אורז מלא ואורז לבן

על ידי ילדת_טבע* » 21 נובמבר 2007, 10:52

אבל נכון להיום אוכל של עשירים הוא דווקא
היום גם רוחניות עולה כסף והרבה כסף. זה הולך ביחד לדעתי. סוג של פילוח שוק שכזה, מי שמעוניין בחיי גוף-נפש בריאים יהיה מוכן לשלם, היצע וביקוש. כלכלה פשוטה. הדרך היחידה שזה לא יהיה ככה זה פשוט לא לשלם. אז לא תשלמו? מי אמר פשטות מרצון ?

אורז מלא ואורז לבן

על ידי לוטם_מרווני* » 21 נובמבר 2007, 10:43

וכמובן 2 כסאות לילדים
למה התכוונת?

אורז מלא ואורז לבן

על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* » 21 נובמבר 2007, 10:17

אבל נכון להיום אוכל של עשירים הוא דווקא: לחם מלא, טחינה מלאה וכולי.
המודעות לתזונה גוברת, וזה קורה קודם כל אצל בעלי האמצעים.

נדמה לי שכבר סיפרתי באתר - היתה סדרה על מעמדות כלכליים בארה"ב. הראו שם איך סופרמרקט כלשהו תורם לעניים את כל הלחמים שנשארו, לחמים מלאים ובריאים, יקרים מאוד, עם כמה סוגי דגנים וכולי. העניים האמריקנים לא הסכימו לקחת את הלחמים האלה אפילו בחינם - מעדיפים את ה"צמר גפן" הלבן והזול.

אורז מלא ואורז לבן

על ידי with_passion* » 21 נובמבר 2007, 08:02

סוכר לבן לפני כמה מאות שנית עלה כמו זהב ליחידת משקל!

מסר שקיבלתי מהנושא הזה הוא -
פעם שטויות עלו הרבה כסף, אז הגיעה ה"המהפכה" התעשייתית, ועכשיו כולם יכולים לקנות שטויות. הגיע הזמן למהפכה מסוג אחר..

אבל נכון להיום אוכל של עשירים הוא דווקא ..
דווקא אותי תמיד מפליא איך לא משנה כמה כסף אנשים עושים.. דווקא אלה שמחליטים למשל לאכול "רק אורגני" לא עושים כל כך הרבה כסף (במונחים של עולם "ראשון"), ופשוט מוציאים יותר כסף על אוכל.
זה מדהים ונפלא לראות מכונית שעלתה 100 אלף שקל ובפנים פחיות ריקות של קולה (כמעט 10 כפיות של סוכר מלאכותי לפחית), חטיפים עתירי סוכר וקמח לבן.. וכמובן 2 כסאות לילדים.

מה שמראה שאין קשר בין רמת הממון לשינוי סדר עדיפויות לכיוון בריא\מוסרי יותר. לא צריך לחכות שיהיה "הרבה כסף ורווחה" בשביל להחליט להתחשב בסביבה או בבריאות שלנו... למעשה האוכל הכי בריא והכי טבעי לא עולה כלום. ראו מדור לקטים

אורז מלא ואורז לבן

על ידי תבשיל_קדרה* » 21 נובמבר 2007, 07:27

יש פה בטוח עניין כלכלי. האם למישהו יש מושג??
ייצור המוני לעומת קו יצור נפרד לכמות קטנה.

אורז מלא ואורז לבן

על ידי יוטי_לונדון* » 21 נובמבר 2007, 01:23

יש פה בטוח עניין כלכלי. האם למישהו יש מושג??
אנשים מוכנים לשלם על זה יותר.

אורז מלא ואורז לבן

על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* » 21 נובמבר 2007, 00:25

ok, אוכל של עשירים, אבל נכון להיום אוכל של עשירים הוא דווקא: לחם מלא, טחינה מלאה וכולי.
יש פה בטוח עניין כלכלי. האם למישהו יש מושג??

אורז מלא ואורז לבן

על ידי ריש_גלית* » 21 נובמבר 2007, 00:10

לדעתי זה התחיל כ"אוכל של עשירים" לבן, טהור, נקי
את האספקט הזה רואים יפה מאוד בספרי "בית קטן בערבה". ככל שרווח להם יותר כלכלית הם עוברים לאוכל תעשייתי ולבן יותר - סוכר, קמח... בכלל הספרים האלה הם בעיני תיאור מעניין להפליא של המעבר מחיים אוטרקיים או כמעט-אוטרקיים לחיים עירוניים תלויי כסף. חלק מרכזי מהדברים שהיא מדברת עליהם בספרי הסדרה הוא הרווחה הכלכלית - שמבטאת בעיקר באוכל. תיאורי הארוחות בימי השפע לעומת ימי העוני תמיד כוללים סוכר לבן שנקנה בעיר, סוכריות קנויות כמתנה לחג המולד - לעומת תיאור נפלא של חגיגת "בציר" המייפל והסוכריות שמכינים ממנו כשמקפיאים נטיפים ממנו בשלג...
אופס, נדמה לי שאני סוטה מנושא הדף.

אורז מלא ואורז לבן

על ידי מיצי_החתולה* » 20 נובמבר 2007, 17:05

האם אורז אדום הוא אורז מלא?
כן, ראי כאן
האמת, שאני תמיד חשבתי שאורז אדום הוא לא באמת אורז, כמו שקינואה היא לא באמת דגן, אבל הכתבה הזו העמידה אותי על טעותי.

אורז מלא ואורז לבן

על ידי קט_קטית* » 20 נובמבר 2007, 16:57

  • יש לי קמח חיטה מלא שחייב להיות במקרר והוא יקר כמו @#$^
ויש כזה שעומד בארון ועולה פחות מחצי מחיר
מה ההבדל?
  • האם אורז אדום הוא אורז מלא?

אורז מלא ואורז לבן

על ידי מי_מה* » 20 נובמבר 2007, 16:46

ענין של חיי מדף (כלומר, כלכלי). בחיטה , למשל, החלק שנקרא נבט מחזיק מעמד הרבה פחות זמן מאשר חיטה שהופרד ממנה, גם לסובין (המעטפת של כל הדגנים) אורך חיים קצר יותר. אז פשוט קמח לבן חי על המדף יותר זמן ומכאן שיותר כדאי להפיק ממנו כמויות גדולות וזה מוזיל עלויות ומגדיל רווחים.
לא ידעת לגבי סוכר אבל נדמה לי שגם שם המולסה נוטה להתקלקל מהר יותר. תקנו אותי אם אני טועה...

אורז מלא ואורז לבן

על ידי ילדת_טבע* » 20 נובמבר 2007, 16:32

לדעתי זה התחיל כ"אוכל של עשירים" לבן, טהור, נקי. בגלל היוקרה שבהפקה. הנה, חלה לבנה ויפה נשארה עד היום הלחם החגיגי של שבתות וחגים...

אורז מלא ואורז לבן

על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* » 20 נובמבר 2007, 16:19

אולי מביני דבר פה, יכולים להסביר איך התחילה תעשיית המאכלים הריקים (אורז, סוכר, קוסוקוס, טחינה, קמח) ולמה בעצם??
מה, זה יותר זול להפיק?. מפיקים יותר?
כי נדמה שזה הפוך.
לא יותר קל לטחון את הקמח כמו שהוא ולהכניס לשקיות? אותו כנ"ל לגבי כל השאר??
מי יודע???

אורז מלא ואורז לבן

על ידי אנונימי » 20 נובמבר 2007, 16:19

הדיון מהדף למה אורז לבן אוחד עם דף זה

{הועבר מהדף שאלות ותשובות בנושא תזונה לפי נושאים :}

איך לבשל אורז מלא

ענת ג (2004-01-29T21:39:00):
בבישול אורז עגול מלא האם מומלץ להשרות ללילה לפני הבישול?
האם כדאי להשתמש במי ההשרייה?
מה הדרך הכי טובה לבשל אורז מלא?
ורד לב (2004-01-29T22:13:00):
ענת, ממש לא חייבים להשרות אורז, זה רק מקל על הבישול וגם מתחיל מעין תהליך הנבטה. מה שאומר שזה גם יקל על העיכול והספיגה.
אפשר להשתמש במיי ההשריה ואפשר גם לתת לעציצים :-)
הדרך הטובה לבישול היא על כל כוס אורז 2 כוסות מים ןתבלינים וירקות וכו'.....
ענת ג (2004-01-29T22:58:00):
ורד, תודה. בקשר לאורז- אלה היחסים של בישול אורז לבן רגיל. אז אם כך הזמן שונה? והתכוונתי לשימוש במי ההשרייה בבישול האורז עצמו.
(סליחה על הניג'וס, בישול אורז מלא אצלי הוא בחוסר בטחון מוחלט ואף פעם לא יוצא לי אותו הדבר.. באורז לבן יש לי הוראות מדוייקות מופנמות מילדות, ואורז מלא אף פעם לא למדתי לבשל. הסברים כמו " פשוט תשימי יותר מים" או " פשוט תבשלי קצת יותר זמן" מבהילים אותי.)
ורד לב (2004-01-29T23:58:00):
אז זהו שגם אני הבנתי לפני זמן קצר שאלו אותם יחסים (רק להראות לך שאפפעם לא הכנתי אורז לבן :-S ), אבל כן, הזמנים הם שונים. לאורז המלא לוקח יותר זמן לספוח אליו את הנוזלים ולהתבשל. משהו בין 30-40 דקות נדמה לי.
חמותי אגב מכינה ביחס של כוס אורז ל-3 כוסות מים. זה יוצא יותר דייסתי ומעוך, אבל ככה הם אוהבים.
healling]הנה עוד methods[/po]/naturopathy/naturopathy vered lev4 rice.htm
בתאבון
ענת ג (2004-01-30T00:20:00):
תודה ורד. כבר מזמן רציתי להגיד לך תודה על האתר היפה שלך.
ורד לב (2004-01-30T00:27:00):
הוא לא שלי :-] אני רק מתארחת.
יש גם את Default]זה baby5[/po].asp 'סתכלי במדור הנטורופתיה, במתכונים ובפורום ההריון, לידה ותינוקות
>ורד נלקחת למחוזות חדשים 8-) <


עוד על בישול אורז מלא, השרייה והתאמתו לעיכול

מנג בין (2004-03-24T12:00:00):
היי ורד,
שתי שאלות לי אלייך -
  1. אורז עגול מלא, כמה מים שמים על כוס אורז וכמה זמן בישול?
  2. לתינוק בן 10 חודשים מותר אורז מלא? הוא גם אוכל לחם משיפון האם זה "מעמיס" עליו יותר
מדי סיבים?
תודה
ורד לב (2004-03-26T11:44:00):
מנג בין אני עונה לך פה לגבי האורז-
לא נראה לי שצריכה להיות בעיה עם ילד בן 10 חודשים שאוכל אורז מלא. אולי כדאי שתבשלי אותו יותר מכרגיל, כלומר עם יותר מים למרקם דייסתי יותר ואז סיכוי טוב יותר שהוא יתעכל טוב יותר.
לגבי לחם השיפון, גם לא נשמע לי בעייתי.
מה שצריך להקפיד זה על עניין הנוזלים- לראות שהוא יונק מספיק ואם נראה לך שצריך, פשוט לתת לו גם מים. אולי גם מרק נוזלי ודברים שכאלה.
לגבי בישול האורז- בשבילו הייתי מבשלת עם כמות משולשת של מים. בד" כ מכינים עם כמות כפולה או פי 1.5 של מים (תלוי בסוג האורז), אבל כדי שיהיה יותר דייסתי פי 3 זה טוב, נראה לי |גזר|
מבשלים עד שהמים נספגים. משהו כמו 1/2 שעה או בכיוון.
מנג בין (2004-03-26T12:53:00):
תודה רבה ! @}
בשמת א (2004-03-27T20:25:00):
רק הערה קטנה לגבי אורז מלא:
מומלץ להשרות אותו, כשעתיים, לפני הבישול. זה גם מקצר את זמן הבישול.
ורד לב (2004-03-27T22:53:00):
נכון, אבל זה גם ממש לא חובה.
מי שלא עושה את זה כי לא זכר, או לא תכנן, או לא יצא לו... לא צריך להרגיש שעכשיו הוא לא יוכל לבשל אורז, כי זה מה שמתחשק לו לאכול |גזר|
תבשיל קדרה (2004-03-28T00:20:00):
_לגבי אורז מלא:
מומלץ להשרות אותו, כשעתיים, לפני הבישול_
למה זה טוב? (חוץ מקיצור מן הבישול).

אגב - עשיתי פעם ניסוי - השרתי כוסמת במים ללילה, ובבוקר היא היתה כמו מבושלת (במראה ובטעם).
האם יש הבדל, תזונתית, בין מבושל ומושרה?
מיה גל (2004-03-28T09:30:00):
למה זה טוב?
זה מעדן את טעם התבן שיש לאורז מלא בדרך כלל.



האם יש הבדל, תזונתית, בין מבושל ומושרה?
יש מינרלים וויטמינים שנהרסים בחום, לא זוכרת בעל פה איזה. יש דגנים שלא צריך לבשל ויש שכן למען העיכול הטוב.
שיבולת שועל ובורגול לדוגמא, לא חייבים לבשל, מספיק להשרות אותם במים.
נאוה פרנס (2004-03-28T11:56:00):
ככה אני מבשלת אורז מלא (ודגנים מלאים באופן כללי)
שמה בסיר עם מים ומביאה לרתיחה.
מכבה ומכסה.
המים נספגים והמזון מבושל או כמעט מבושל.

כשאני רוצה לאכול,
אם יש עוד מים - מביאה לרתיחה.
אם חסרים מים, זה תלוי עד כמה המזון התבשל.
אני מוסיפה מים לפי הצורך ומביאה שוב לרתיחה. אם אני רוצה את המזון רך יותר,
אני מבשלת כמה דקות על אש קטנה - מכוסה למטרת בישול
לא מכוסה אם יש לי יותר מדי מים (שהעודף יתאדה)
מוסיפה תבלינים בסוף הבישול או בצלחת.

כשמכינה כמות גדולה, כל פעם מתבלת אחרת.
זה נותן תחושה של אוכל אחר :-)




@}



{דיון שהתחיל בדף למה אורז לבן:}

חזרה למעלה