על ידי אנונימי » 06 מרץ 2008, 15:26
שם הממליץ בסוגריים, בסוף ההמלצה.
ספרים בסיסיים
- "ארוחה מנצחת" (רועי כשר)
- "בישולה" (אביב חדש)
- "בישול לתואר ראשון" - ספר שכתבו סטודנטים משועממים בזמן השביתה הגדולה (אי שם בשנות ה-90, זוכרים?). פשוט, קל, מהיר וטעים. (מ י כ ל)
- "ילדים מבשלים" (שירה בירה)
- מאפים פיקנטים - בני סיידא (טרה רוסה, אמא אינקובטור)
- "סודות מן המטבח" של נירה רוסו (אמא אינקובטור)
- ספר הקציצות של בני סיידא (אתי אורן)
- "ספר הבשר" - אהרוני ושאול עברון. (שמיכת טלאים)
- "ששת" אף הוא מבית על השולחן. מתכונים מגוונים למי שעושה צעדים ראשונים במטבח. ניסיתי את קציצות העוף-בטטה בחלב קוקוס - יצא מצוין! (מ י כ ל)
- הספרים של בני סיידא (זוהרה ה)
- הורים מבשלים (מתוקה מתחילה מחדש)
כללי מתוחכם
- "פותחים שולחן" של אהרוני (אמא אינקובטור)
- "חיים כהן ואלי לנדאו מבשלים" - מומלץ בחום! (רוזה לי)
- הספר של "קורדון בלו" - מומלץ, רק שהוא יקר מאוד.. (רוזה לי)
בישול בריאות
- הטופו של זהורית שייחי. המון מאכלים צמחיים למהדרין, טעימים ובדרך כלל די קלים להכנה. הכל עם טופו ממנות ראשונות ועד לקינוחים. (מיה גל)
- "לבריאות" של זהורית שייחי, ספר על טהרת הבישול הטבעוני. מתכונים קלים להכנה,טעימים ומזינים. (עדי)
- הברירה טבעית מאת הילית רינון חמו. ספר מדהים, מתכונים פשוטים וטעימים , והכי חשוב בריאים להפליא (ויויאן)
- בישול מלא חיים - אוכל אורגני ממסעדת הרדוף, מאת יוטקה הרשטיין. ספר יפה ומושקע, ידידותי לסביבה, בריא וטעים (שרון ברקת)
בישול אתני
- בישול הודי - מדהור ג'פרי (טרה רוסה)
- בישול ים תיכוני - קלודיה רודן (טרה רוסה)
- "בישול ערבי" - מתכונים מופלאים של מרקים סלטים מאפים וגם דברים לא צמחוניים רחמא ליצלן (יפעת גת)
- המטבח ההודי הצמחוני - מזל ניסים (לא יודעת איפה אפשר לקנות אותו. הוצאת אידאה. דווקא בלי תמונות) (טרה רוסה)
- "מטבח משפחתי" של גיל חובב, שאיננו לגמרי ספר בישול אבל יש בו מתכונים נהדרים (אמא אינקובטור)
- "ספר הפסטה הגדול" - בת' אילון (טרה רוסה)
- "מטעמי ישראל" - פסקל פרץ רובין - חובה למתעניינים ב"בישולים של הסבתא", מכל העדות (קרוטונית מהמרק הגדול)
אפייה ומתוקים
- "חלומות מתוקים" של רוני ונציה - עשה עלי רושם טוב מאוד. יש שם מגוון עוגות ורוני ונציה היא תותחית. (ה עוגיה)
- "ספר הלחם" של הלית רינון-חמו (שמיכת טלאים)
- "עוגות לכל עת" המיתולוגי של נירה שויאר (אמא אינקובטור)
- "שוקולד" מבית על השולחן. ניסיתי אין ספור מתכונים משם ו...אין נפילות! פונה גם למאותגרי אפיה (למשל: מידות מצויינות גם במשקל וגם בנפח, מפרט טריקים וטיפים לאפיה מוצלחת, והתמונות, אח, התמונות!). (מ י כ ל)
- "סודות מתוקים" של קרין גורן ספר מעולה הכנתי כמעט הכול משם ספר מעולה (רועי כשר)
- "ששת מתוקים" של קרין גורן ספר גם מומלץ מאוד ספר מאוד מפורט וכול המתכונם מעולים! (רועי כשר)
אזהרות מפני ספרים לא מומלצים
- "מנות אחרונות" של אהרוני. המון אידיוקים (ובמתכונים של קינוחים הדיוק חשוב) (ה עוגיה ו שמיכת טלאים מצטרפת לחוו"ד)
- "בישולה מהאגדות" - בזבוז של כסף לדעתי. רוב המתכונים מזכירים כמעט לחלוטין את המתכונים מהספר הראשון רק בשינויים קלים. (שירה בירה)
שם הממליץ בסוגריים, בסוף ההמלצה.
[b]ספרים בסיסיים[/b]
[list]
[*] "ארוחה מנצחת" ([po]רועי כשר[/po])
[*] "בישולה" ([po]אביב חדש[/po])
[*] "בישול לתואר ראשון" - ספר שכתבו סטודנטים משועממים בזמן השביתה הגדולה (אי שם בשנות ה-90, זוכרים?). פשוט, קל, מהיר וטעים. ([po]מ י כ ל[/po])
[*] "ילדים מבשלים" ([po]שירה בירה[/po])
[*] מאפים פיקנטים - בני סיידא ([po]טרה רוסה[/po], [po]אמא אינקובטור[/po])
[*] "סודות מן המטבח" של נירה רוסו ([po]אמא אינקובטור[/po])
[*] ספר הקציצות של בני סיידא ([po]אתי אורן[/po])
[*] "ספר הבשר" - אהרוני ושאול עברון. ([po]שמיכת טלאים[/po])
[*] "ששת" אף הוא מבית על השולחן. מתכונים מגוונים למי שעושה צעדים ראשונים במטבח. ניסיתי את קציצות העוף-בטטה בחלב קוקוס - יצא מצוין! ([po]מ י כ ל[/po])
[*] הספרים של בני סיידא ([po]זוהרה ה[/po])
[*] הורים מבשלים ([po]מתוקה מתחילה מחדש[/po])
[/list]
[b]כללי מתוחכם[/b]
[list]
[*] "פותחים שולחן" של אהרוני ([po]אמא אינקובטור[/po])
[*] "חיים כהן ואלי לנדאו מבשלים" - מומלץ בחום! ([po]רוזה לי[/po])
[*] הספר של "קורדון בלו" - מומלץ, רק שהוא יקר מאוד.. ([po]רוזה לי[/po])
[/list]
[b]בישול בריאות[/b]
[list]
[*] [b]הטופו[/b] של זהורית שייחי. המון מאכלים צמחיים למהדרין, טעימים ובדרך כלל די קלים להכנה. הכל עם טופו ממנות ראשונות ועד לקינוחים. ([po]מיה גל[/po])
[*] "לבריאות" של זהורית שייחי, ספר על טהרת הבישול הטבעוני. מתכונים קלים להכנה,טעימים ומזינים. (עדי)
[*] הברירה טבעית מאת הילית רינון חמו. ספר מדהים, מתכונים פשוטים וטעימים , והכי חשוב בריאים להפליא (ויויאן)
[*] [b]בישול מלא חיים[/b] - אוכל אורגני ממסעדת הרדוף, מאת יוטקה הרשטיין. ספר יפה ומושקע, ידידותי לסביבה, בריא וטעים ([po]שרון ברקת[/po])
[/list]
[b]בישול אתני[/b]
[list]
[*] בישול הודי - מדהור ג'פרי ([po]טרה רוסה[/po])
[*] בישול ים תיכוני - קלודיה רודן ([po]טרה רוסה[/po])
[*] "בישול ערבי" - מתכונים מופלאים של מרקים סלטים מאפים וגם דברים לא צמחוניים רחמא ליצלן ([po]יפעת גת[/po])
[*] המטבח ההודי הצמחוני - מזל ניסים (לא יודעת איפה אפשר לקנות אותו. הוצאת אידאה. דווקא בלי תמונות) ([po]טרה רוסה[/po])
[*] "מטבח משפחתי" של גיל חובב, שאיננו לגמרי ספר בישול אבל יש בו מתכונים נהדרים ([po]אמא אינקובטור[/po])
[*] "ספר הפסטה הגדול" - בת' אילון ([po]טרה רוסה[/po])
[*] "מטעמי ישראל" - פסקל פרץ רובין - חובה למתעניינים ב"בישולים של הסבתא", מכל העדות ([po]קרוטונית מהמרק הגדול[/po])
[/list]
[b]אפייה ומתוקים[/b]
[list]
[*] "חלומות מתוקים" של רוני ונציה - עשה עלי רושם טוב מאוד. יש שם מגוון עוגות ורוני ונציה היא תותחית. ([po]ה עוגיה[/po])
[*] "ספר הלחם" של הלית רינון-חמו ([po]שמיכת טלאים[/po])
[*] "עוגות לכל עת" המיתולוגי של נירה שויאר ([po]אמא אינקובטור[/po])
[*] "שוקולד" מבית על השולחן. ניסיתי אין ספור מתכונים משם ו...אין נפילות! פונה גם למאותגרי אפיה (למשל: מידות מצויינות גם במשקל וגם בנפח, מפרט טריקים וטיפים לאפיה מוצלחת, והתמונות, אח, התמונות!). ([po]מ י כ ל[/po])
[*] "סודות מתוקים" של קרין גורן ספר מעולה הכנתי כמעט הכול משם ספר מעולה ([po]רועי כשר[/po])
[*] "ששת מתוקים" של קרין גורן ספר גם מומלץ מאוד ספר מאוד מפורט וכול המתכונם מעולים! ([po]רועי כשר[/po])
[/list]
[b]אזהרות מפני ספרים לא מומלצים[/b]
[list]
[*] "מנות אחרונות" של אהרוני. המון אידיוקים (ובמתכונים של קינוחים הדיוק חשוב) ([po]ה עוגיה[/po] ו [po]שמיכת טלאים[/po] מצטרפת לחוו"ד)
[*] "בישולה מהאגדות" - בזבוז של כסף לדעתי. רוב המתכונים מזכירים כמעט לחלוטין את המתכונים מהספר הראשון רק בשינויים קלים. ([po]שירה בירה[/po])
[/list]