על ידי סבתא* » 12 מאי 2005, 00:40
כאן, אני אספר איך הינו בליטא בעיירה מזמן בתחילת המאה הקודמת, ואיך השלכנו את הכל מאחורה כשהלכנו להכשרה ועלינו ארצה
רצינו להיות מודרנים, מהפכנים - ולא לשמוע בכי של תינוקות (רק השומרות לילה התעסקו בזה, אני היתי אקונומית, עוד תשמעו איך נסעתי לטבריה
עם תרנגולת חיה וחזרתי עם ארגז עגבניות וכרית)
הרי בכי של תינוקות היה מפריע לנו להפריח את השממות ולגאול את הקרקעות
נו טוב, רק עם הדור השלישי והרביעי הבנו מה שהפסדנו כשגידלנו ילדים שעה וחצי ביום וקצת יותר רק בשבת...
אבל הכי חשוב, אני רוצה לספר על הדברים שאמא שלי פייגה, שהיתה ג'דה ושפית מלידה היתה מכינה כמעט בלי פרודוקטים, עם התנור עצים בחצר,
כי אם אני לא אשמור על המתכונים האלו, ואני כבר כמעט תשעים, נסחבת לי, הטעמים יעלמו.
כאן, אני אספר איך הינו בליטא בעיירה מזמן בתחילת המאה הקודמת, ואיך השלכנו את הכל מאחורה כשהלכנו להכשרה ועלינו ארצה
רצינו להיות מודרנים, מהפכנים - ולא לשמוע בכי של תינוקות (רק השומרות לילה התעסקו בזה, אני היתי אקונומית, עוד תשמעו איך נסעתי לטבריה
עם תרנגולת חיה וחזרתי עם ארגז עגבניות וכרית)
הרי בכי של תינוקות היה מפריע לנו להפריח את השממות ולגאול את הקרקעות
נו טוב, רק עם הדור השלישי והרביעי הבנו מה שהפסדנו כשגידלנו ילדים שעה וחצי ביום וקצת יותר רק בשבת...
אבל הכי חשוב, אני רוצה לספר על הדברים שאמא שלי פייגה, שהיתה ג'דה ושפית מלידה היתה מכינה כמעט בלי פרודוקטים, עם התנור עצים בחצר,
כי אם אני לא אשמור על המתכונים האלו, ואני כבר כמעט תשעים, נסחבת לי, הטעמים יעלמו.