ניהול נכון של תקציב המזון

שליחת תגובה

כולנו זקוקים לחסד
קוד אישור
הזן את הקוד בדיוק כפי שהוא מופיע. כל האותיות הן אותיות גדולות.
סמיילים
|יד1| |תינוק| |בלונים| |אוף| ;-) :-] |U| |נורה| |עוגה| |גזר| |אפרוח| 8-) :'( {@ :-) |L| :-D |H| ((-)) (()) |יש| |רעיון| {} |#| |>| |שקרן| >:( <:) |N| :-0 |תמר| :-S |מתנה| |<| :-( ZZZ :-| |*| :-/ :-P |עץ| |!| |-0 |Y| :-9 V :D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode פעיל
[img] פעיל
[url] פעיל
סמיילים פעילים

צפיה מקדימה של הנושא
   

הרחב תצוגה צפיה מקדימה של הנושא: ניהול נכון של תקציב המזון

ניהול נכון של תקציב המזון

על ידי אהבת_עולם* » 05 אפריל 2010, 22:34

_או שאולי בכלל כדאי לעשות דף נפרד ל-כמה אתם מוציאים על מזון בחודש
ודף נפרד ל-טיפים לניהול נכון של תקציב המזון?
אהבה , זה נשמע נכון מאד._

הבעיה, שבתשובות שאנשים נתנו כאן, תוך כדי שסיפרו כמה הם מוציאים, גם פירטו איך ועל מה - וזה בפני עצמו טיפ.
יש אפשרות להפריד את הנושאים לדעתכם?

ניהול נכון של תקציב המזון

על ידי בבה* » 05 אפריל 2010, 13:16

_או שאולי בכלל כדאי לעשות דף נפרד ל-כמה אתם מוציאים על מזון בחודש
ודף נפרד ל-טיפים לניהול נכון של תקציב המזון

אהבה , זה נשמע נכון מאד.

ניהול נכון של תקציב המזון

על ידי אהבת_עולם* » 04 אפריל 2010, 23:54

יש לאחד את הדף עם כמה אתם מוציאים על מזון בחודש,
ולא עם כמה כסף צריך - כי כמה כסף צריך מדבר על כמה כסף צריך להכו-ל ולא רק למזון.

יחד עם זה, אני מתלבטת איזה שם יותר מתאים לדף המאוחד:
'כמה אתם מוציאים על מזון בחודש' או 'ניהול נכון של תקציב המזון'?

כי בדף הנוכחי בעצם נשאלו שתי שאלות - גם כמה מוציאים וגם בקשה לטיפים לניהול יותר טוב של התקציב.
בשם 'כמה אתם מוציאים על מזון' לא מופיע הרעיון של ניהול תקציב נכון.

או שאולי בכלל כדאי לעשות דף נפרד ל-כמה אתם מוציאים על מזון בחודש
ודף נפרד ל-טיפים לניהול נכון של תקציב המזון?

מה דעתכם?

ניהול נכון של תקציב המזון

על ידי אורי_יורמן* » 04 אפריל 2010, 23:28

ואם רגע להתעכב על הנקודה של ההבדל כאן בין פירות וירקות,
ירקות כשאנחנו קונים אותם הם במצב מושלם ולאט לאט הם נהיים ישנים ועייפים.
בפירות זה להיפך. פירות משתבחים עם הימים שאחרי הקניה / הימים בהם חיכו על המדף.
בננה ירוקה היא עוד לא בשלה לאכילה, וככל שהימים עוברים היא נהיית טעימה יותר (למרות שמן הסתם בסוף היא תתסוס ותתקלקל אם לא נאכל אותה)

ניהול נכון של תקציב המזון

על ידי אורי_יורמן* » 04 אפריל 2010, 23:19

אם יש מוצרים שרוכשים בכמויות גדולות, של מעל 100 שקל בחודש, שווה להקים קואופרטיב / לעשות קניה קבוצתית ישר מהחקלאי/סיטונאי/יבואן במטרה לחסוך 50% מהמחיר.

לגבי ירקות, שווה לחפש בשוק ירקות פחות יפים אך איכותיים. נגיד קולורבי פחות סימטרי, גזרים שבורים, וכו'. לא כדאי להתפשר על איכות.
לגבי פירות, שווה לחפש הרבה ואפילו לשאול את המוכרים אם יש להם פירות רכים או סוג ב' וכו'.. הרבה מהם מוכנים למכור אותם במחיר הפסד, רק כדי להימנע מלזרוק אותם לפח. העניין הוא שברוב המקרים מדובר דוקא בפירות בשלים ומוכנים יותר לאכילה, וזהו ה "פגם" היחיד של אותם פירות - היותם בשלים ומוכנים לאכילה.
עם הזמן, המוכרים הספציפיים יזכרו אותך וכבר יציעו לך כל מני "בררה" שיש להם בדוכן, תבחרי מה שבא לך, שלמי שליש מחיר, ותחזרי מבסוטה הביתה.

ניהול נכון של תקציב המזון

על ידי שינויים_בהרגלי_הצריכה* » 04 אפריל 2010, 18:11

תודה מיכל, מה שתארת זה בדיוק איך שאני מתנהלת. אין לי פנקס צ'קים ולא כרטיס אשראי.
כשאין מזומן לא קונים. קונה רק מה שחייבים עם מינימום פינוקים.
עדיין זה כבד על התקציב ולכן מחפשת עוד רעיונות.
הילדים (5,8,10) , אוכלים מה שיש או נשארים רעבים.
תקופת צמצום, זה יסתדר, בינתיים חייבים למצוא פתרונות יצירתיים.
על הדרך מנצלת את ההזדמנות לשנות לתזונה יותר בריאה ואקולוגית.
לכן מחפשת השראה מאחרים.
נראה לי נכון לאחד את כל הדפים המדוברים או להעביר את הכתוב לדף קיים.
אשמח אם מישהו יעשה את זה.
תודה.

ניהול נכון של תקציב המזון

על ידי מיכל_שץ* » 04 אפריל 2010, 17:55

בלה, להחזיק מלאי זה יקר. נקודה.
זה דורש מקום ותנאי איחסון.
זה משהו שקשה לראות אותו במיקרו של הבית אבל בשורה התחתונה זה נכון.
מי שלא אוכל 5 ק"ג אורז בתקופה סבירה (נגיד עד חודש)
האורז הזה יתקלקל לו וחלקו יילך לפח
בסופר השני יהיה מבצע יותר שווה שלא "ינוצל" כי עדיין יש מלאי בבית ועוד כהנה סיבות.

הכי חשוב לשבור את המיתוס הבא:
קניה באריזות גדולות היא לא תמיד זולה או חסכונית יותר. הרבה פעמים המחיר לק"ג יותר גבוהה.
אבל רוב הקונים לא טורחים לבדוק (כי מובן מאליו שזה זול יותר באריזה הגדולה!)

עוד משהו: אם אני צורכת 5 ק"ג של אורז בחודש, ואני אקנה פעם בשבוע ק"ג אורז, ולא יווצר לי בגלל זה מינוס בבנק (כי השתמשתי רק בכסף שיש לי, לא קניתי על חשבון המשכורת של החודש הבא, לדוגמא)
הרווחתי: הרווחתי שלא שילמתי ריבית על המינוס ואולי גם הרווחתי כי הכסף כן הושקע קצת וקיבלתי ריבית (בדר"כ לא באמת מרווחים מזה, אבל זה מסיפור אחר)

ניהול נכון של תקציב המזון

על ידי בלה_שנדמה_לה* » 04 אפריל 2010, 17:24

טיפים לחסכון במכולת:
לא לקנות במכולת (-:

לא להחזיק מלאי. מלאי זה עניין יקר)
מה מלאי זה יקר?
אם קונים בכמות גדולה (נגיד 5 ק"ג אורז באריזה אחת במקום חמש אריזות של 1 ק"ג) הרי יוצא זול יותר.....

ניהול נכון של תקציב המזון

על ידי מיכל_שץ* » 04 אפריל 2010, 16:22

חמש נפשות, מוציאים בממוצע 2400 ש"ח
זה ממש לא הרבה! סביב הממוצע הארצי.
נכון שזה מבאס שחלק ניכר מההוצאה החודשית יוצאת על מזון, ולפעמים נדמה ששם הכי קל לחסוך. זה לא תמיד נכון.
בני כמה הילדים?
הדרך הטובה ביותר ללמוד להכיר את הרגלי הצריכה שלנו (כמה ומה אנחנו קונים, כל כמה זמן, כמה מזה נזרק בסוף) היא הדרך הבאה:
להחליט על תקציב, עדיף שיהיה דומה למה שיש היום, נגיד 550 ש"ח בשבוע
לסור לכספומט הקרוב ולהוציא את הכסף.
ללכת למכולת עם המזומן בלבד, את כרטיס האשראי/פנקס הצ'קים להשאיר בבית.
זה מביא אותך למצב שאין ברירה, אפשר לקנות רק בסכום שהוחלט מראש.
אפשר להגיע לקופה ולסדר את המוצרים על המסוע לפי סדר החשיבות שלהם ולבקש מהקופאית שתעצור בסכום שהוחלט מראש (או לפני) הן משתפות עם זה פעולה בשמחה.
אפשר להסתובב עם מחשבון ולנסות לנחש מראש ולא להגיע עם יותר מדי דברים לקופה.
אפשר להעביר הכל ובסוף להחזיר (זה, לרוב האנשים יהיה פחות נעים ולכן לא מומלץ)

אחרי שחוזרים על התרגיל הזה במשך חודש רצוף לפחות אפשר לשבת ולחשוב ולהסיק מסקנות.
לרוב אז מגלים שפתאום הפסקנו לקנות משהו והוא לא באמת חסר לנו...
שבעצם הוצאנו פחות ממה שתכננו. נשארנו עם עודף. זה סימן שאפשר לעדכן את התקציב (כלפי מטה!)
אח"כ ממשיכים להתנהל ככה: לפי התקציב.

טיפים לחסכון במכולת:
  • לא לקנות בכמות מעבר לדרוש לשבוע הקרוב (לא להחזיק מלאי. מלאי זה עניין יקר)
  • אם נורא רוצים לקנות משהו במבצע - להשוות מחירים! לא תמיד מבצעים זה דבר משתלם, בעיקר אם זה גורם לך להחזיק מלאי גדול בבית.
  • לא לקנות מותגים

ניהול נכון של תקציב המזון

על ידי טנא_מלא_כוכבים* » 04 אפריל 2010, 16:12

כן, כדאי לאחד, בשני הדפים הללו יש שיחות מעניינות.

ניהול נכון של תקציב המזון

על ידי רוזמרין* » 04 אפריל 2010, 15:48

אהה, טנא, אז יש כבר שניים כאלה...

ניהול נכון של תקציב המזון

על ידי רוזמרין* » 04 אפריל 2010, 15:47

חבל לפתוח דף נוסף על זה.
כדאי להעביר את השיחה כאן לדף כמה כסף צריך כי מדברים שם על אותו הדבר.
חג שמח

ניהול נכון של תקציב המזון

על ידי טנא_מלא_כוכבים* » 04 אפריל 2010, 15:46

את שאלה שנידונה כאן בדף אחר
זה הדף:
כמה אתם מוציאים על מזון בחודש

ניהול נכון של תקציב המזון

על ידי זרח_הפרח* » 04 אפריל 2010, 14:55

אולי תתחילי במה הילדים אוכלים? כמה מזה אוכל טרי, וכמה אוכל מוכן קנוי (אם בכלל)?
ככה אפשר יהיה לחשוב מה אפשר לשנות.

ניהול נכון של תקציב המזון

על ידי שינויים_בהרגלי_הצריכה* » 04 אפריל 2010, 14:54

כמובן שצריך להשוות את מחיר כיכר הלחם העשוי בבית ללחם קנוי שגם הוא מקמח מלא אורגני.

אתגר משמעותי יותר עבורנו הוא בצימצום העלויות בתזונה של הילדים. (אנחנו היינו מסתפקים בליקוט...)

ניהול נכון של תקציב המזון

על ידי זרח_הפרח* » 04 אפריל 2010, 14:54

חיסרון גדול שאני רואה הוא שאישית אני לא אצליח להפסיק להכין ולאכול עוד ועוד לחם מכלמיני סוגים...
ואז זה ייצא יותר יקר (בכל המובנים) מאשר לקנות לחם.
אבל זה דפקט שלי.

בנוסף עניין המחיר של אופה הלחם. אבל לפי מה שראיתי זה באזור ה 300-500 שקלים, לא כל כך נורא.

ניהול נכון של תקציב המזון

על ידי אילה_א* » 04 אפריל 2010, 14:26

ניהול נכון של תקציב המזון

על ידי אילה_א* » 04 אפריל 2010, 14:26

כמה עולה להכין כיכר לחם לבד בבית, מול כיכר לחם קנוייה?
מישהו עשה את החישוב בדף אופה לחם
ובאופן כללי כמה אתם מוציאים על אוכל זאת שאלה שנידונה כאן בדף אחר שהמוח שלי לא מצליח להיזכר בשמו

ניהול נכון של תקציב המזון

על ידי זרח_הפרח* » 04 אפריל 2010, 13:47

שאלת התחלה (כי באמת אין לי מושג) - כמה עולה להכין כיכר לחם לבד בבית, מול כיכר לחם קנוייה?

אנחנו שני אנשים, מוציאים 1000-1200 שקל לחודש.
קונים הכל, חוץ ממוצרי חלב ובשר בניצת הדובדבן (אורגני).

לא קונים "שטויות" - עוגות, עוגיות, אוכל מוכן, אוכל קפוא.
מכינים את האוכל טרי בבית.

בגלל שאני בחודשים האחרונים בדיאטה דלת פחממות, לא מחזיקים (ולכן גם לא קונים) פחממות (אורז, פסטה, לחמים, תפוא...).
מאז התקציב דווקא עלה. פחממות יותר זולות משאר הדברים.

אם אני משווה את ההוצאות שלנו היום יחסית ללפני כמה שנים, מה שהשתנה (ובעקבותיו התקציב ירד מאוד) זה שהיום קונים רק מוצרי בסיס ומכינים את האוכל לבד, ופעם הבית היה מלא טבעולים, שניצלים מוכנים, פיצות ובורקסים להכנסה מהירה, כאלה.

בנוסף אנחנו לא נאמנים לשום מוצר, ותמיד בודקים מחירים. מגבונים למטבח, ניירות טואלט, חומרי ניקוי, לא בוחרים אוטומטית אלא עושים את החישוב כל פעם מחדש.

ניהול נכון של תקציב המזון

על ידי שינויים_בהרגלי_הצריכה* » 04 אפריל 2010, 12:17

פתחתי את הדף על מנת לקבל השראה ועצות פרקטיות בכדי לייעל את ניהול צריכת המזון המשפחתית.

יש לי שתי שאלות:
  1. מהו תקציב המזון הבסיסי שלכם לחודש?
  1. איזה טיפים יש לכם לייעול/לחסוך בהוצאות המזון?
אצלנו :חמש נפשות, מוציאים בממוצע 2400 ש"ח
קונים בקו אופ אורגני, לא צורכים מוצרי בשר ומשתדלים להכין הכל לבד, כולל לחם.

ההוצאה הכספית עדיין גדולה מדי בשבילנו ביחס לתקציב הכולל.
אשמח לתגובות. תודה.

חזרה למעלה