על ידי נעמה_סלע* » 06 אפריל 2008, 16:26
אין לי זמן כרגע אבל כדאי שמבינות יכנסו ויוסיפו פה הסבר מקיף יותר.
אני אשתדל.
בהנקה, כמו בהרבה דברים אחרים, אין תשובה אחת שמתאימה לכל המצבים.
אם אנחנו מגיעים ממצב של הנקה כמעט מלאה, לפי דרישה, בלי בעיה קודמת של כמויות חלב, אפשר להניח שהמצב הוא לא ש אין חלב אלא שיש ירידה בכמות והנקה מרובה לפי דרישה לכל אורך היום (לפעמים בלי כמעט הפסקות) תאפשר לתינוק לקבל כמות חלב מספיקה, אולי לא כמות מדהימה אבל בהחלט בלא חשש לרעב.
המנגנון של השד, לאחר ביסוס ראשוני של הכמויות, מתאים את עצמו לצריכה ויכול להפחית ולהעלות כמויות לפי הצורך. ההתאמה של הכמויות לוקחת מספר ימים. ככל שיונקים יותר שעות, נותנים יותר גירוי לשד ובעיקר, בשלב מתקדם זה של ההנקה, מרוקנים אותו כל הזמן, הגוף יבין שיש צורך ביותר חלב ויתחיל לייצר כמויות גדולות יותר. במצב כזה, מתן בקבוק של תוספת שיפחית את כמות הזמן שהתינוק יונק, יתן מסר לא מדויק לגוף לגבי כמות החלב שהתינוק צורך ויגרום ליצור פחות חלב מהנדרש.
זה לא אומר שאסור בשום פנים לתת בקבוק. אם נוסיף בקבוק אחד ביום (או מספר תוספות קטנות לאורך היום) ובשאר הזמן נתן לתינוק לינוק כמה שיותר, הגוף יגביר את ייצור החלב, כנראה שזה יקח לו קצת יותר זמן עד שהתוספת תרד בהדרגה.
במצב אחר, למשל אחרי הפסקת הנקה משמעותית (לדוגמא, עקב אשפוז של האם), לא כדאי לתת לתינוק לינוק ברצף עד שיעלה ייצור החלב, זה ייקח זמן רב מידי ובינתיים אפשר להניח שיקבל כמויות קטנות מדי. במצב כזה כדאי לעשות חזרה הדרגתית שבה האם מניקה את התינוק ל 40 דקות בערך כל פעם ואז נותנת תוספת, כך נקפיד על גירוי וריקון השד וגם נדאג לתזונת התינוק והתוספת תרד בהדרגה מעצמה.
זה משנה מאוד אם האוכל ביתי או תעשייתי, ולו בתחושה... מלבד זאת, ודאי לא התכוונתי לדייסת אורז חלבית
ברור שיש הבדל מה נותנים לאכול.
אני יוצאת מתוך נקודת הנחה שרוב האוכלוסיה, ואפילו רוב הנשים שקוראות את באופן, לא מקפידות לחלוטין על תזונה בריאה והן וגם התינוקות שלהן, בכל מקרה אוכלים כל מיני מזונות מעובדים מדי פעם.
ההבדל בין פורמולה לבין מזון בריא שהאמא הכינה הוא לא ניתן להשוואה להבדל בין חלב אם לפורמולה.
מבחינת התינוק, גם בפורמולה וגם באוכל הבריא שלנו אין מרכיבים חיסוניים, הם אינם מתאימים את עצמם לתינוק הספציפי ברגע הספציפי והם משנים את פלורת המעיים בצורה בלתי הפיכה.
נכון שאוכל הבריא שלנו הרבה יותר מזין אבל הפורמולה כבר לא עושה נזק יותר משעושה הביסקוויט שסבתא (אנחנו? מה פתאום!) נותנת מדי פעם, הבשר הלא אורגני, לא טרי מהיום שאנחנו אוכלים, הירקות המרוססים שגודלו בחממה וכו'.
[u]אין לי זמן כרגע אבל כדאי שמבינות יכנסו ויוסיפו פה הסבר מקיף יותר.[/u]
אני אשתדל.
בהנקה, כמו בהרבה דברים אחרים, אין תשובה אחת שמתאימה לכל המצבים.
אם אנחנו מגיעים ממצב של הנקה כמעט מלאה, לפי דרישה, בלי בעיה קודמת של כמויות חלב, אפשר להניח שהמצב הוא לא ש [u]אין חלב[/u] אלא שיש ירידה בכמות והנקה מרובה לפי דרישה לכל אורך היום (לפעמים בלי כמעט הפסקות) תאפשר לתינוק לקבל כמות חלב מספיקה, אולי לא כמות מדהימה אבל בהחלט בלא חשש לרעב.
המנגנון של השד, לאחר ביסוס ראשוני של הכמויות, מתאים את עצמו לצריכה ויכול להפחית ולהעלות כמויות לפי הצורך. ההתאמה של הכמויות לוקחת מספר ימים. ככל שיונקים יותר שעות, נותנים יותר גירוי לשד ובעיקר, בשלב מתקדם זה של ההנקה, מרוקנים אותו כל הזמן, הגוף יבין שיש צורך ביותר חלב ויתחיל לייצר כמויות גדולות יותר. במצב כזה, מתן בקבוק של תוספת שיפחית את כמות הזמן שהתינוק יונק, יתן מסר לא מדויק לגוף לגבי כמות החלב שהתינוק צורך ויגרום ליצור פחות חלב מהנדרש.
זה לא אומר שאסור בשום פנים לתת בקבוק. אם נוסיף בקבוק אחד ביום (או מספר תוספות קטנות לאורך היום) ובשאר הזמן נתן לתינוק לינוק כמה שיותר, הגוף יגביר את ייצור החלב, כנראה שזה יקח לו קצת יותר זמן עד שהתוספת תרד בהדרגה.
במצב אחר, למשל אחרי הפסקת הנקה משמעותית (לדוגמא, עקב אשפוז של האם), לא כדאי לתת לתינוק לינוק ברצף עד שיעלה ייצור החלב, זה ייקח זמן רב מידי ובינתיים אפשר להניח שיקבל כמויות קטנות מדי. במצב כזה כדאי לעשות חזרה הדרגתית שבה האם מניקה את התינוק ל 40 דקות בערך כל פעם ואז נותנת תוספת, כך נקפיד על גירוי וריקון השד וגם נדאג לתזונת התינוק והתוספת תרד בהדרגה מעצמה.
[u]זה משנה מאוד אם האוכל ביתי או תעשייתי, ולו בתחושה... מלבד זאת, ודאי לא התכוונתי לדייסת אורז חלבית[/u]
ברור שיש הבדל מה נותנים לאכול.
אני יוצאת מתוך נקודת הנחה שרוב האוכלוסיה, ואפילו רוב הנשים שקוראות את באופן, לא מקפידות לחלוטין על תזונה בריאה והן וגם התינוקות שלהן, בכל מקרה אוכלים כל מיני מזונות מעובדים מדי פעם.
ההבדל בין פורמולה לבין מזון בריא שהאמא הכינה הוא לא ניתן להשוואה להבדל בין חלב אם לפורמולה.
מבחינת התינוק, גם בפורמולה וגם באוכל הבריא שלנו אין מרכיבים חיסוניים, הם אינם מתאימים את עצמם לתינוק הספציפי ברגע הספציפי והם משנים את פלורת המעיים בצורה בלתי הפיכה.
נכון שאוכל הבריא שלנו הרבה יותר מזין אבל הפורמולה כבר לא עושה נזק יותר משעושה הביסקוויט שסבתא (אנחנו? מה פתאום!) נותנת מדי פעם, הבשר הלא אורגני, לא טרי מהיום שאנחנו אוכלים, הירקות המרוססים שגודלו בחממה וכו'.