על ידי ורד_לב* » 23 דצמבר 2002, 21:27
טעים ופשוט לאללה, בלי הרבה עבודה. להשרות קוביות טופו במים רותחים, שיכסו מעל. אחרי מספר דקות לסנן, להרטיב עם רוטב סויה, קצת שמן שומשום ו...זהו. כמובן שאפשר לפתח ולהוסיף בצל ירוק קצוץ,גמבה קצוצה, קוביות גזר, כמה אגוזים, שום קצוץ. ועוד ועוד.
ממרחים:
בבלנדר שמים גוש טופו (לבחירתך) עם כמה שיני שום (לבחירתך, אני מאד מודולרית)
בצל, עשבי תיבול (איזה שאוהבים: פטרוזיליה, שמיר, בזיליקום, כוסברה, רוקט וכו'. אפשר לחוד, או כולם יחד), מעט שמן זית, מלח, פלפל לפי הטעם ומבלנדרים למרקם אחיד.
על אותו העקרון אפשר להכין ממרח עם דלעת מבושלת / בטטה / גזר עם אגוזי מלך / פקאן / גרעיני דלעת / אגוזי ברזיל. עם / בלי שום, בצל וכו'.
תחשבו גם על זיתים
פטריות
ממרח טופו- פסטו- חציל:
קולים 2 חצילים בינוניים במחבת / על האש/ בתנור. קולפים את קליפתם, מוציאים את בשרם ומצננים. בבלנדר מערבלים חבילת טופו, חבילת בזיליקום קצוץ, שיני שום קצוצות לפי הטעם, מעט חומץ בלסמי, מעט רוטב סויה, מלח עשבים, פלפל שחור, שמן זית ואת בשר החצילים.
מעולה על פסטה, לחם, אורז, עדשים, כמטבל לירקות ועוד.
משהו אחר
פשטידת טופו- דלעת:
מאדים חתיכת דלעת גדולה ומועכים, מערבבים בבלנדר עם ½ כוס סוכר (אפשר להחליף בדבש/ מולסה/ לתת דגנים וכו'. אפשר גם לשחק עם כמויות המתוק). בבלנדר מערבלים חבילת טופו למרקם אחיד, מוסיפים את תערובת הדלעת, 1/3 כפית מלח, ½ כפית קינמון, ¼ כפית ג'ינג'ר טחון, ¼ כפית ציפורן. מערבלים היטב עד לקבלת מרקם אחיד. יוצקים לתבנית אפיה (אפשר תבנית פאי) משומנת ואופים בחום של 180 מעלות כשעה (בתנור שחומם מראש), או עד שקיסם יוצא נקי.
רוצה עוד?
טופו צ'ילי:
מפוררים חבילת טופו עם מזלג. בסיר מטגנים עם שמן זית בצל ושום קצוצים עד להזהבה, מוסיפים את הטופו המפורר ומערבבים מספר דקות. מוסיפים 4 עגבניות חתוכות לקוביות, 2 כוסות שעועית אדומה מבושלת, 2 כפות אבקת צ'ילי (אפשר להפחית בכמות לפי הצורך), ½ כפית כמון, מלח עשבים ופלפל לפי הטעם. לכסות את הסיר ומדיי פעם לערבב. אפשר להוסיף גם ירקות כמו גזר, פלפל, סלרי, פטריות ועוד.
טעים ופשוט לאללה, בלי הרבה עבודה. להשרות קוביות טופו במים רותחים, שיכסו מעל. אחרי מספר דקות לסנן, להרטיב עם רוטב סויה, קצת שמן שומשום ו...זהו. כמובן שאפשר לפתח ולהוסיף בצל ירוק קצוץ,גמבה קצוצה, קוביות גזר, כמה אגוזים, שום קצוץ. ועוד ועוד.
[b]ממרחים:[/b]
בבלנדר שמים גוש טופו (לבחירתך) עם כמה שיני שום (לבחירתך, אני מאד מודולרית)
בצל, עשבי תיבול (איזה שאוהבים: פטרוזיליה, שמיר, בזיליקום, כוסברה, רוקט וכו'. אפשר לחוד, או כולם יחד), מעט שמן זית, מלח, פלפל לפי הטעם ומבלנדרים למרקם אחיד.
על אותו העקרון אפשר להכין ממרח עם דלעת מבושלת / בטטה / גזר עם אגוזי מלך / פקאן / גרעיני דלעת / אגוזי ברזיל. עם / בלי שום, בצל וכו'.
תחשבו גם על זיתים
פטריות
ממרח טופו- פסטו- חציל:
קולים 2 חצילים בינוניים במחבת / על האש/ בתנור. קולפים את קליפתם, מוציאים את בשרם ומצננים. בבלנדר מערבלים חבילת טופו, חבילת בזיליקום קצוץ, שיני שום קצוצות לפי הטעם, מעט חומץ בלסמי, מעט רוטב סויה, מלח עשבים, פלפל שחור, שמן זית ואת בשר החצילים.
מעולה על פסטה, לחם, אורז, עדשים, כמטבל לירקות ועוד.
[b]משהו אחר[/b]
פשטידת טופו- דלעת:
מאדים חתיכת דלעת גדולה ומועכים, מערבבים בבלנדר עם ½ כוס סוכר (אפשר להחליף בדבש/ מולסה/ לתת דגנים וכו'. אפשר גם לשחק עם כמויות המתוק). בבלנדר מערבלים חבילת טופו למרקם אחיד, מוסיפים את תערובת הדלעת, 1/3 כפית מלח, ½ כפית קינמון, ¼ כפית ג'ינג'ר טחון, ¼ כפית ציפורן. מערבלים היטב עד לקבלת מרקם אחיד. יוצקים לתבנית אפיה (אפשר תבנית פאי) משומנת ואופים בחום של 180 מעלות כשעה (בתנור שחומם מראש), או עד שקיסם יוצא נקי.
רוצה עוד?
טופו צ'ילי:
מפוררים חבילת טופו עם מזלג. בסיר מטגנים עם שמן זית בצל ושום קצוצים עד להזהבה, מוסיפים את הטופו המפורר ומערבבים מספר דקות. מוסיפים 4 עגבניות חתוכות לקוביות, 2 כוסות שעועית אדומה מבושלת, 2 כפות אבקת צ'ילי (אפשר להפחית בכמות לפי הצורך), ½ כפית כמון, מלח עשבים ופלפל לפי הטעם. לכסות את הסיר ומדיי פעם לערבב. אפשר להוסיף גם ירקות כמו גזר, פלפל, סלרי, פטריות ועוד.