על ידי יונת_שרון* » 18 נובמבר 2002, 00:01
גזר עם אצות חיזיקי/ארמה
משרים שני מקלוני אצות קומבוּ בשתי כוסות מים רותחים מהקומקום ל-20-30 דקות. מוציאים את האצות ומשתמשים בהן למשהו אחר (די חסרות טעם, אבל ממלאות ובריאות לאללה). את המים, שנקראים "קאשי", שומרים.
משרים 2-3 חופני אצות חיזיקי או ארמֶה במים קרים ל-10-15 דקות. את המים שופכים אחר-כך, באצות תכף נשתמש.
בינתיים חותכים כשבעה גזרים לקוביות קטנות או מרסקים גס.
שמים קצת שמן שומשום במחבת (אפשר לרמות ולהשתמש בשמן אחר), ומטגנים עליו את הגזר קלות. אחרי כשתי דקות מוסיפים את החיזיקי ומטגנים יחד. אחרי עוד כדקה, שופכים עליהם את הקאשי עד שהוא מכסה הכל, סוגרים את המחבת במכסה ומשאירים על אש קטנה עד שהגזר מתרכך (20-30 דקות). אפשר מדי פעם לבדוק ולהוסיף עוד קאשי אם הוא התאדה בינתיים.
כשהגזר רך, פותחים את המכסה ונותנים למים להתאדות. אחרי שכמעט כל המים התאדו, מוסיפים מירין כהה (אפשר לרמות ולשים סאקי עם סוכר) ורוטב סויה בכמויות פחות או יותר שוות. כמה? קשה להגיד - עד שיש לזה טעם טוב!
נותנים לסויה ולמירין כמה דקות להספג, ואז מורידים מהאש ומניחים להתקרר. אוכלים פחות או יותר בטמפרטורת החדר.
בתאבון!
[b]גזר עם אצות חיזיקי/ארמה[/b]
משרים שני מקלוני [b]אצות קומבוּ[/b] בשתי כוסות מים רותחים מהקומקום ל-20-30 דקות. מוציאים את האצות ומשתמשים בהן למשהו אחר (די חסרות טעם, אבל ממלאות ובריאות לאללה). את המים, שנקראים "קאשי", שומרים.
משרים 2-3 חופני [b]אצות חיזיקי או ארמֶה[/b] במים קרים ל-10-15 דקות. את המים שופכים אחר-כך, באצות תכף נשתמש.
בינתיים חותכים כשבעה [b]גזרים[/b] לקוביות קטנות או מרסקים גס.
שמים קצת [b]שמן שומשום[/b] במחבת (אפשר לרמות ולהשתמש בשמן אחר), ומטגנים עליו את הגזר קלות. אחרי כשתי דקות מוסיפים את החיזיקי ומטגנים יחד. אחרי עוד כדקה, שופכים עליהם את הקאשי עד שהוא מכסה הכל, סוגרים את המחבת במכסה ומשאירים על אש קטנה עד שהגזר מתרכך (20-30 דקות). אפשר מדי פעם לבדוק ולהוסיף עוד קאשי אם הוא התאדה בינתיים.
כשהגזר רך, פותחים את המכסה ונותנים למים להתאדות. אחרי שכמעט כל המים התאדו, מוסיפים [b]מירין כהה[/b] (אפשר לרמות ולשים סאקי עם סוכר) [b]ורוטב סויה[/b] בכמויות פחות או יותר שוות. כמה? קשה להגיד - עד שיש לזה טעם טוב!
נותנים לסויה ולמירין כמה דקות להספג, ואז מורידים מהאש ומניחים להתקרר. אוכלים פחות או יותר בטמפרטורת החדר.
בתאבון!