מתכונים של אצות

שליחת תגובה

מותר לכעוס
קוד אישור
הזן את הקוד בדיוק כפי שהוא מופיע. כל האותיות הן אותיות גדולות.
סמיילים
|יד1| |תינוק| |בלונים| |אוף| ;-) :-] |U| |נורה| |עוגה| |גזר| |אפרוח| 8-) :'( {@ :-) |L| :-D |H| ((-)) (()) |יש| |רעיון| {} |#| |>| |שקרן| >:( <:) |N| :-0 |תמר| :-S |מתנה| |<| :-( ZZZ :-| |*| :-/ :-P |עץ| |!| |-0 |Y| :-9 V :D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode פעיל
[img] פעיל
[url] פעיל
סמיילים פעילים

צפיה מקדימה של הנושא
   

הרחב תצוגה צפיה מקדימה של הנושא: מתכונים של אצות

מתכונים של אצות

על ידי נטע_ש* » 31 אוקטובר 2014, 19:43

איזה כיף להגיע מחיפוש בגוגל לבאופן :-)
המתכון הראשון שפרסמה יונת נהדר נהדר. הכנתי אותו עם דלעת במקום גזר, ועם ליקר דבש שהיה בבית במקום מירין
והוספתי גם עלי קייל
יצא משובח!

מתכונים של אצות

על ידי אחת* » 17 ספטמבר 2012, 00:32

אני מוסיפה לסלט עם רוטב בלי להשרות. הן נרטבות כבר מהרוטב ומגיעות למרקם מושלם בשבילי.

מתכונים של אצות

על ידי סאלי_תדמור* » 16 ספטמבר 2012, 23:56

משרים כמה דקות במים, סוחטים, אפשר לטפטף כמה טיפות של רוטב סויה, ולהוסיף לכל סלט או תבשיל. ממש טעים. רק לאכול מיד - זה לא נשאר טעים אחרי שזה כבר מושרה.

מתכונים של אצות

על ידי סיגל* » 15 ספטמבר 2012, 21:26

קניתי אצות וואקאמה מיובשות בסופר כי הבנתי שזה טוב לאיזון תת בלוטת התריס שווה לנסות לפני שמגיעים לטיפול תרופתי, רק מה בדיוק עושים איתה ?

מתכונים של אצות

על ידי טול_טול* » 09 פברואר 2011, 19:33

משרים וואקמה במים חמים לכמה דקות
סוחטים את הוואקמה ומטגנים בשמן עם טעם נייטרלי
מוסיפים רוטב סויה
מורידים מהאש ומוסיפים קצת שמן שומשום

כמה פשוט ככה טעים (למי שאוהב טעם של אצות).

מתכונים של אצות

על ידי לוטם_מרווני* » 03 ספטמבר 2006, 16:55

בבקשה-
מרק מיסו של לוטם
מבשלים כליטר מיים רותחים עם כף אבקת מרק
מוסיפים כפית מיסו לבן (קונים בחנות טבע) לתוך מצקת ומערבבים מן המצקת למרק
מוסיפים אצות נורי חתוכות לפסים, בצל ירוק בטבעות דקות או פסים, ופסים של טופו שהושרה קצת (10 דקות) ברוטב סויה של קיקומן.
מפסיקים את הבישול ואוכלים.
<הילדים שלי אוהבים מאוד לאכול אותו והכינוי שלו זה "מרק אצות">

מתכונים של אצות

על ידי פלוני_אלמונית* » 02 ספטמבר 2006, 22:09

מחפשת מתכון קל וטעים למרק מיסו, למישהו יש המלצות?

מתכונים של אצות

על ידי מיצי_החתולה* » 19 ינואר 2006, 14:18

תודה!

מתכונים של אצות

על ידי ורד_לב* » 18 ינואר 2006, 21:46

מיצי, קומבו אפשר להכניס גם למרקים ותבשילים. היא בהחלט טעימה. כן, מבשלים איתה ואותה.
לגבי מניעת הגזים, אני בד"כ שמה פס אחד של אצה בהשרייה ובבישול. אם זו כמות גדולה (סיר טשולנט, המון חומוס וכו') אז 2-3 פסים.

שיהיה בתאבון.
>ורד נזכרת שהיא צריכה לקנות :-) <

מתכונים של אצות

על ידי מיצי_החתולה* » 18 ינואר 2006, 20:44

מה אפשר לעשות עם אצות קומבו, חוץ מלמנוע גזים? זה טעים?
ואם משתמשים בה כדי למנוע גזים, באיזה יחס לקטניות שמים את האצה? כמה אצה על כוס קטניה לא מבושלת, נניח?

מתכונים של אצות

על ידי אילת_מ* » 15 דצמבר 2005, 09:44

למתכון למעלה אפשר להוסיף בשלב הטיגון פטריות ירדן (לא שמפיניון!) וקוביות טופו קטנטנות.
את הארמה אפשר להוסיף גם לסלט ירקות.

מתכונים של אצות

על ידי פלוני_אלמונית* » 19 אוגוסט 2004, 22:25

במושב מגשימים ליד גני יהודה וסביון נמצא המחסן המרכזי וחנות של IMO מחירים מעולים אנחנו קונים שם את כל מה שצריך מאצות לאורז סויה ועוד. שווה.

מתכונים של אצות

על ידי יונת_שרון* » 20 יולי 2004, 00:04

אנחנו מצאנו בחנות טבע. בעקרון, איפה שיש מוצרים של IMO אפשר להזמין גם אצות וואקאמה, כי הם מייבאים את זה.

מתכונים של אצות

על ידי דובי* » 19 יולי 2004, 12:53

איפה אפשר לקנות אצות וואקאמה? אני מחפש כבר שבועות!

מתכונים של אצות

על ידי אמא_של_אופק* » 04 פברואר 2004, 20:12

אני אכלתי בלונדון אצות יבשות כחטיף, זה היה מלוח, מטוגן ונוראאאאאא טעים. אם למישהו יש מתכון - אשמח!

מתכונים של אצות

על ידי ענבל* » 01 פברואר 2004, 22:27

מה לגבי מרק? אפשר לעשות יופי של מרק ירקות ולהוסיף לו אצות.

מתכונים של אצות

על ידי ורד_לב* » 01 פברואר 2004, 22:11

לא, זה פשוט עוד אופציה. אפשר לחתוך לרצועות ולהכניס לתבשיל, סלט, או פשוט כך.

מתכונים של אצות

על ידי בשמת_א* » 01 פברואר 2004, 21:48

נחמד, חוץ מזה שאסור לי אטריות או אורז...
כשורד כותבת "אפשר" למה היא מתכוונת? ורד? שיש דרך יותר טובה לאכול את הנורי?

מתכונים של אצות

על ידי יונת_שרון* » 01 פברואר 2004, 15:54

את הנורי אפשר גם לגזור לחתיכות קטנות ולאכול עם אטריות או אורז.

מתכונים של אצות

על ידי ורד_לב* » 01 פברואר 2004, 14:43

אפשר...

מתכונים של אצות

על ידי בשמת_א* » 01 פברואר 2004, 14:10

וואו, תודה!
רוטב סויה כמובן לא (הוא אלרגי לסויה), אבל אזמין וואקאמה ונורי. אוכלים את הנורי כמו שהוא?

מתכונים של אצות

על ידי רונית* » 01 פברואר 2004, 09:47

לא ממש מתכון אבל אנחנו חותכים את דפי הנורי לריבועים והם נאכלים כחטיף על ידי הילדה וחברים אורחים.

מתכונים של אצות

על ידי יונת_שרון* » 01 פברואר 2004, 01:24

בשמת, מתכון פשוט במיוחד בשבילך:

חביתה עם וואקאמה
משרים את הוואקאמה במים חמים לרבע שעה ובינתיים טורפים את הביצים. מוסיפים סוכר (בערך כפית על כל שתי ביצים) ואת האצות, ומערבבים. שמים במחבת על אש נמוכה ומכסים. אחרי כמה דקות הופכים, ואחר כך מוציאים. אפשר לאכול ככה, או להוסיף קצת רוטב סויה. בתאבון!

> יונת ממש לא יודעת להגדיר את הכמויות <

מתכונים של אצות

על ידי יונת_שרון* » 18 נובמבר 2002, 23:57

למעשה זה reverse engineering של המתכון של טאיקו. המקור מומלץ בחום!

מתכונים של אצות

על ידי רועי_שרון* » 18 נובמבר 2002, 19:31

דומה קצת לצימס אבל יותר מגוון וטעים.
המתכון מבית התה של טאיקו בישוב מכמנים ליד כרמיאל. פתוח רק בסופי שבוע ודורש הזמנה מוקדמת, אבל שווה שווה שווה. :-9

מתכונים של אצות

על ידי אביב_חדש* » 18 נובמבר 2002, 08:55

מאיפה הבאת את המתכון ואיזה טעם יש לזה? דומה למשהו?

מתכונים של אצות

על ידי יונת_שרון* » 18 נובמבר 2002, 00:01

גזר עם אצות חיזיקי/ארמה

משרים שני מקלוני אצות קומבוּ בשתי כוסות מים רותחים מהקומקום ל-20-30 דקות. מוציאים את האצות ומשתמשים בהן למשהו אחר (די חסרות טעם, אבל ממלאות ובריאות לאללה). את המים, שנקראים "קאשי", שומרים.
משרים 2-3 חופני אצות חיזיקי או ארמֶה במים קרים ל-10-15 דקות. את המים שופכים אחר-כך, באצות תכף נשתמש.
בינתיים חותכים כשבעה גזרים לקוביות קטנות או מרסקים גס.
שמים קצת שמן שומשום במחבת (אפשר לרמות ולהשתמש בשמן אחר), ומטגנים עליו את הגזר קלות. אחרי כשתי דקות מוסיפים את החיזיקי ומטגנים יחד. אחרי עוד כדקה, שופכים עליהם את הקאשי עד שהוא מכסה הכל, סוגרים את המחבת במכסה ומשאירים על אש קטנה עד שהגזר מתרכך (20-30 דקות). אפשר מדי פעם לבדוק ולהוסיף עוד קאשי אם הוא התאדה בינתיים.
כשהגזר רך, פותחים את המכסה ונותנים למים להתאדות. אחרי שכמעט כל המים התאדו, מוסיפים מירין כהה (אפשר לרמות ולשים סאקי עם סוכר) ורוטב סויה בכמויות פחות או יותר שוות. כמה? קשה להגיד - עד שיש לזה טעם טוב!
נותנים לסויה ולמירין כמה דקות להספג, ואז מורידים מהאש ומניחים להתקרר. אוכלים פחות או יותר בטמפרטורת החדר.
בתאבון!

מתכונים של אצות

על ידי אנונימי » 18 נובמבר 2002, 00:01

הציצו גם ב מדור מתכונים


מה עושים עם אצות חוץ מסושי?

חזרה למעלה