אני מתגוררת מחוץ לגבולות מדינת ישראל ואני צמחונית ואוכלת ללא גלוטן ובנוסף ללא מוצרי חלב, שלפעמים זהו אתגר לצאת למסעדות אפילו בחו״ל כי כל המסעדות שהם צמחוניות משתמשות בלא מעט גלוטן בתפריט, אבל לומדים, ואני כל הזמן מביאה איתי למסעדה לחם שאני אופה בבית.
אז ראשית , קמח הטף (TEFF) הוא ללא גלוטן נקודה.
ניתן להשיג בחו״ל קמח טף שבערך חצי קילו עולה משהו כמו בן 3 לארבע דולר שארוז במקום שלא מכניסים גלוטן, כמו למשל מחברת:
BOB's RED MILL
כמעט בכל סופר מרקט בארצות הברית ניתן למצוא טף טחון ולא טחון. הכי זול למצוא בארץ זה ללכת להיכן שהאתיופים קונים את הקמח טף שלהם לעשיית הפיתה המפורסמת שלהם.
הנה לכם מרשם קל ללחם שעשוי כולו מקמח טף. הלחם עשוי מטף האדום או החום הכהה, עשיר בארומה שלו בצבעו.
החומרים:
קערה מס 1:
1 וחצי כוסות מים פושרים להמסת השמרים.
1 חבילת שמרים יבשים 7 גרם או 2 וחצי כפיות.
1 כפית סוכר או מייפל סירופ אמיתי לעזור לשמרים לתפוח.
כל זה לערבב בכוס מדידה גדולה של 4 כוסות או בקערה.
בקערה נפרדת מספר 2:
4 כפות שמן זית, אני משתמשת בשמן קוקס טבעי בכבישה קרה
3 כפות דבש, סוכר או מייפל סירופ טבעי.
2 כפות זרעי פשתן טחונים
לערבב את כל החומרים מקערה מספר 2 יחד במטרפה ידנית או מזלג עד שזה יהיה סמיך ונראה כמו הקצפת חלבונים. ואם זה לא נראה זה גם בסדר תלוי בשמן שאת משתמשת ובזרעי הפשתן.
קערה מס 3 ואחרונה:
2 כוסות מדידה של קמח טף.
1/2 כוס קמח שנקרא arrowroot, אם לא בנמצא ניתן להשתמש בקורנפלור.
1/2 כוס tapioca, אם לא בנמצא שוב ניתן להשתמש בקורנפלור רק לא בקמח תפוחי אדמה, שנית, לא קמח תפוחי אדמה.
1 וחצי כפיות קסנטן גם - xanthan gum או guar gum - זהו מוצר שנותן לקמח את האלסטיות שחסרה בקמחים ללא גלוטן.
1 ורבע כפיות מלח.
אפן ההכנה:
לערבב את כל החומרים שבקערה מספר שלוש, קמחים/ חומרים יבשים.
להוסיף את החומרים של קערה מספר 1 (שמרים) לקערה מספר 2 (שמו ופשתן) ולערבב היטב.
להוסיף עירבוב זה לקערת הקמחים ולערבב בכף עץ. הבצק צריך להיות כמו עיסת עוגה אבל יותר דביקה ופחות נוזלית .
להעביר לתבנית משומנת אינגליש קייק מוארכת 8 על 4 אינצ׳ים.
לתת לתפוח כחצי שעה עד שעה או עד שמכפיל את נפחו.
להכניס לתנור אפיה, בארה״ב אני שמה זאת על 350 F, כאן תשימו זאת על חום של אפיית עוגה ל- 34 עד 40 דקות אפיה או עד שקיסם ננעץ יוצא נקי.
לתת להתקרר לפחות 10 דקות - אם תוכלו להתאפק, הלחם נפרש בצורה מדהימה. בתאבון.
זהו הקישור לאתר בארה״ב זוהי אישה אם לשלושה ילדים שיש להם רגישות לגלוטן ולעוד כל מיני, אני אוהבת את האתר שלה כי היא מפרסמת רק מתכונים שמצליחים לה לאחר ניסיון ראשון או מספר נסיונות והילדים שלה אוהבים את המתכון. תהנו שיהיה לכם בתאבון.
http://www.nourishingmeals.com/2009/03/ ... bread.html
אני מתגוררת מחוץ לגבולות מדינת ישראל ואני צמחונית ואוכלת ללא גלוטן ובנוסף ללא מוצרי חלב, שלפעמים זהו אתגר לצאת למסעדות אפילו בחו״ל כי כל המסעדות שהם צמחוניות משתמשות בלא מעט גלוטן בתפריט, אבל לומדים, ואני כל הזמן מביאה איתי למסעדה לחם שאני אופה בבית.
אז ראשית , קמח הטף (TEFF) הוא ללא גלוטן נקודה.
ניתן להשיג בחו״ל קמח טף שבערך חצי קילו עולה משהו כמו בן 3 לארבע דולר שארוז במקום שלא מכניסים גלוטן, כמו למשל מחברת:
BOB's RED MILL
כמעט בכל סופר מרקט בארצות הברית ניתן למצוא טף טחון ולא טחון. הכי זול למצוא בארץ זה ללכת להיכן שהאתיופים קונים את הקמח טף שלהם לעשיית הפיתה המפורסמת שלהם.
הנה לכם מרשם קל ללחם שעשוי כולו מקמח טף. הלחם עשוי מטף האדום או החום הכהה, עשיר בארומה שלו בצבעו.
החומרים:
קערה מס 1:
1 וחצי כוסות מים פושרים להמסת השמרים.
1 חבילת שמרים יבשים 7 גרם או 2 וחצי כפיות.
1 כפית סוכר או מייפל סירופ אמיתי לעזור לשמרים לתפוח.
כל זה לערבב בכוס מדידה גדולה של 4 כוסות או בקערה.
בקערה נפרדת מספר 2:
4 כפות שמן זית, אני משתמשת בשמן קוקס טבעי בכבישה קרה
3 כפות דבש, סוכר או מייפל סירופ טבעי.
2 כפות זרעי פשתן טחונים
לערבב את כל החומרים מקערה מספר 2 יחד במטרפה ידנית או מזלג עד שזה יהיה סמיך ונראה כמו הקצפת חלבונים. ואם זה לא נראה זה גם בסדר תלוי בשמן שאת משתמשת ובזרעי הפשתן.
קערה מס 3 ואחרונה:
2 כוסות מדידה של קמח טף.
1/2 כוס קמח שנקרא arrowroot, אם לא בנמצא ניתן להשתמש בקורנפלור.
1/2 כוס tapioca, אם לא בנמצא שוב ניתן להשתמש בקורנפלור רק לא בקמח תפוחי אדמה, שנית, לא קמח תפוחי אדמה.
1 וחצי כפיות קסנטן גם - xanthan gum או guar gum - זהו מוצר שנותן לקמח את האלסטיות שחסרה בקמחים ללא גלוטן.
1 ורבע כפיות מלח.
אפן ההכנה:
לערבב את כל החומרים שבקערה מספר שלוש, קמחים/ חומרים יבשים.
להוסיף את החומרים של קערה מספר 1 (שמרים) לקערה מספר 2 (שמו ופשתן) ולערבב היטב.
להוסיף עירבוב זה לקערת הקמחים ולערבב בכף עץ. הבצק צריך להיות כמו עיסת עוגה אבל יותר דביקה ופחות נוזלית .
להעביר לתבנית משומנת אינגליש קייק מוארכת 8 על 4 אינצ׳ים.
לתת לתפוח כחצי שעה עד שעה או עד שמכפיל את נפחו.
להכניס לתנור אפיה, בארה״ב אני שמה זאת על 350 F, כאן תשימו זאת על חום של אפיית עוגה ל- 34 עד 40 דקות אפיה או עד שקיסם ננעץ יוצא נקי.
לתת להתקרר לפחות 10 דקות - אם תוכלו להתאפק, הלחם נפרש בצורה מדהימה. בתאבון.
זהו הקישור לאתר בארה״ב זוהי אישה אם לשלושה ילדים שיש להם רגישות לגלוטן ולעוד כל מיני, אני אוהבת את האתר שלה כי היא מפרסמת רק מתכונים שמצליחים לה לאחר ניסיון ראשון או מספר נסיונות והילדים שלה אוהבים את המתכון. תהנו שיהיה לכם בתאבון.
http://www.nourishingmeals.com/2009/03/dark-teff-sandwich-bread.html