על ידי יולי_קו » 27 נובמבר 2019, 12:52
מקפיצה לטובת ׳הכן רכבך לחורף׳
לבשל עם פלפל שחור/לבן, ג’ינג’ר, קינמון, בצל, שום,...
להכין בצל עם דבש (הוראות במעלה הדף), ולאכול כף מהנוזל בין פעם לשלוש פעמים ביום, לפי רמת הבריאות.
לבשל קומפוט אגסים עם ג’ינג’ר, מקל קינמון/אבקה ופלפל שחור או לבן (אני לא ממתיקה, אבל אפשר)- לקלף המון אגסים (אפילו 5 קג), לגרען, את החתיכות הגדולות (חצאים/רבעים/...) מבשלים כחצי שעה על אש נמוכה לאחר הרתיחה עם מכסה סגור בסיר עם התבלינים (אני מוסיפה גם קרדמון וציפורן) בלי להוסיף מים, או רק מעט.
ועכשיו מגיע החלק הקשה- לאכול רק קערונת קטנה מחוממת בכל פעם, ולא לזלול הכל
טוב לאכילה בבוקר, או בנפרד מארוחות. זה לא קינוח! לא לאכול בסוף ארוחה. זו תחזוקה מעולה, בעיקר בלי סוכר קנים, ועדיף אם אפשר בלי המתקה נוספת. זה מחזק את הריאות בכניסה לחורף. לזכור לאכול חם או חמים ולא קר מהמקרר.
מקפיצה לטובת ׳הכן רכבך לחורף׳ ;-)
לבשל עם פלפל שחור/לבן, ג’ינג’ר, קינמון, בצל, שום,...
להכין בצל עם דבש (הוראות במעלה הדף), ולאכול כף מהנוזל בין פעם לשלוש פעמים ביום, לפי רמת הבריאות.
לבשל קומפוט אגסים עם ג’ינג’ר, מקל קינמון/אבקה ופלפל שחור או לבן (אני לא ממתיקה, אבל אפשר)- לקלף המון אגסים (אפילו 5 קג), לגרען, את החתיכות הגדולות (חצאים/רבעים/...) מבשלים כחצי שעה על אש נמוכה לאחר הרתיחה עם מכסה סגור בסיר עם התבלינים (אני מוסיפה גם קרדמון וציפורן) בלי להוסיף מים, או רק מעט.
ועכשיו מגיע החלק הקשה- לאכול רק קערונת קטנה מחוממת בכל פעם, ולא לזלול הכל :-) טוב לאכילה בבוקר, או בנפרד מארוחות. זה לא קינוח! לא לאכול בסוף ארוחה. זו תחזוקה מעולה, בעיקר בלי סוכר קנים, ועדיף אם אפשר בלי המתקה נוספת. זה מחזק את הריאות בכניסה לחורף. לזכור לאכול חם או חמים ולא קר מהמקרר.