(פולנטה זה קמח תירס
גס)
(בערך שעה וחצי הכנה, הרוב זה אפיית הבצק)
לבצק:
====
- 5 כוסות פולנטה
1 כפית מלח
- 5 כוסות מים קרים
2 כוסות מים רותחים
קצת שמן זית
לערבב פולנטה, מלח ומים קרים בקערה קטנה. להוסיף תוך כדי ערבוב את התערובת לסיר עם המים הרותחים שנמצא על אש נמוכה. לבשל כעשר דקות תוך כדי ערבוב. זה יהפוך למאוד סמיך. להוריד מהאש ולתת להתקרר עד שניתן לגעת בידיים.
לחמם תנור ל 190 מעלות. לשמן תבנית די גדולה, או שתיים בנוניות. להוסיף את הפולנטה ולשטח אותה על התבנית ובצידי התבנית באמצעות הידיים או מרית, או שניהם... למרוח על הבצק שמן זית ולאפות לא מכוסה 45 דקות.
בנתיים... לחמם כף שמן זית במחבת, להוסיף בצל קטן פרוס דק ולאדות כעשר דקות, להוסיף פלפל אדום חתוך לחתיכות קטנות, פרוסות פטריות, קישואים (ניתן להחליף ולהוסיף ירקות כרצונכם, אני בדר"כ שמה גם חציל חתוך לחתיכות דקות וזה יוצא נהדר. סך הכל כשלוש כוסות ירק חתוך, או יותר לפי הטעם). כשכל הירקות רכים להוסיף שום כתוש, בזיליקום (טרי או יבש), אורגנו, פלפל שחור ולערבב דקותיים נוספות.
כשהבצק אפוי, להעביר תנור לגריל. לפזר שכבת מוצרלה על הבצק, עליה פרוסות דקות של עגבניה, עליה הירקות המאודים/מטוגנים ושוב שכבת מוצרלה (לא צריך שכבות עבות).
להחזיר לתנור מתחת לגריל לעוד 5-8 דקות עד אשר הגבינה מושחמת.
להגיש חם.
בתאבון.
Mise (07.03.2006 09:42):
למי שאוהב רוטב עגבניות בפיצה, אנחנו מכינים את הרוטב/ממרח מעגבניות מיובשות טריות יחסית (כלומר, לא כאלה שממש הרגו אותן בייבוש):
לא יודעת לכתוב כמויות, לפי העין:
מבשלים את העגבניות במים כדי לרכך אותן, נותנים להתקרר בטמפ' החדר, מסננים ואז:
עגבניות מיובשות, בזיליקום טרי, צנוברים, שמן זית, שום, מלח, פלפל,
הכל נכנס לבלנד, נטחן היטב וזהו. יש ממרח עגבניות מיובשות.