מתכוני עוגיות

שליחת תגובה

המאחד הוא המבדיל
קוד אישור
הזן את הקוד בדיוק כפי שהוא מופיע. כל האותיות הן אותיות גדולות.
סמיילים
|יד1| |תינוק| |בלונים| |אוף| ;-) :-] |U| |נורה| |עוגה| |גזר| |אפרוח| 8-) :'( {@ :-) |L| :-D |H| ((-)) (()) |יש| |רעיון| {} |#| |>| |שקרן| >:( <:) |N| :-0 |תמר| :-S |מתנה| |<| :-( ZZZ :-| |*| :-/ :-P |עץ| |!| |-0 |Y| :-9 V :D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode פעיל
[img] פעיל
[url] פעיל
סמיילים פעילים

צפיה מקדימה של הנושא
   

הרחב תצוגה צפיה מקדימה של הנושא: מתכוני עוגיות

מתכוני עוגיות

על ידי פפריקה_הונגרית* » 05 מרץ 2012, 07:52

מחפשת מתכון לאזני המן בלי מוצרי חלב (מוכנה להחליף בחלב אורז, אם זה משפיע באותה צורה על הבצק...)
ובלי חמאה
בלי מרגרינה...
חשבתי אולי את החמאה יכולה להחליף טחינה גולמית משומשום מלא?....
לא אכפת לי לשים ביצים, יש לי משפר אפיה טבעי, והקמח שאני משתמשת הוא כוסמין.....
בבקשה בבקשה, אם יש למישהו איזה רעיון, אני אשמח מאוד :)
תודה
פורים שמייייייחח!!

מתכוני עוגיות

על ידי תמר* » 01 פברואר 2012, 12:19

תחליפי סוכר הם הרבה הרבה יותר מזיקים מסוכר.

מתכוני עוגיות

על ידי פלוני_אלמונית* » 31 ינואר 2012, 21:13

המתכון שלי זה גם הטיפ שלי, כאשר מצפים מהאתר לקבל מתכונים ללא סוכר, ללא סוכר, ללא סוכר ומקמח מלא, מקבלים אצלכם מתכונים רק עם סוכר, רק עם סוכר, אסור לכם לעשות זאת לפני פרסום המתכונים תעשו בדק בית ותפרסמו אך ורק מתכונים העונים לקריטריונים הנדרשים, לחולי סוכר אסור בתכלית האיסור להשתמש בסוכר רק בתחליפי סוכר אם לא ידעתם זה פשוט מכעיס חוסר אחריות, על-פניו יש לכם מתכונים נהדרים אבל תחפשו אתר אחר להציע אותם לאוכלי סוכר גלוטן ללא הגבלה ושאינה פוגעת בבריאות .

מתכוני עוגיות

על ידי אמא_בבית* » 06 ינואר 2012, 08:54

עוגיות מצוינות בלי ביצים:
עוגיות קרמל
מצרכים לבצק:
1/2 2 כוסות קמח
1 כוס סוכר
1 כפית סודה לשתייה
3/4 כפית מלח
100 גרם חמאה
1/3 כוס דבש
5 כפות חלב
2 כפות תמצית וניל

ציפוי:
1 כפית קינמון
3 כפיות סוכר

מערבבים את כל חומרי הבצק, יוצרים גליל ומכניסים למקרר לשעה. אחרי שעה, חותכים מהגליל פרוסות עגולות, שמים בתבנית על נייר אפיה, מפזרים את הסוכר והקינמון על העוגיות ואופים ב 180 מעלות בערך עשר דקות.

מתכוני עוגיות

על ידי הרגע_שלפני* » 05 ינואר 2012, 20:36

מחפשת מתכוני עוגיות ללא ביצים
עוגיות טחינה מצוינות - http://zetaim.com/archives/2009/tehina-cookies
טעים ככה.
לפעמים אני מוסיפה קוואקר, סילן, שומשום וכו'.

רולדה שכשחותכים אותה מרגישה כמו עוגיות:
שליש שמנת או לבן, שליש קמח, שליש חמאה או מרגרינה (היחס הוא במשקל) - מערבבים לבצק.
שמים במקרר לאיזה חצי שעה ואחר כך מרדדים את הבצק הדביק, מורחים עליו משהו - ריבה, סילן, ממרח שוקולד או מה שמתחשק. מגלגלים כמו רולדה ואופים.

מתכוני עוגיות

על ידי פלוני_אלמונית* » 24 ינואר 2011, 16:33

שליש כוס שמן קנולה .-- כוס ורבע סוכר-- כפיתוחצי תמצית וניל--2 בצים--כוס ושתי שליש קמח מנופה --שני שליש קקאו --כוס קוקוס --מעט אגוזי המלך כטושים דק-
  • כוס וחצי סוכר 1 -שקיות אפיה חצי כפית מליח אופן ההכנה לערבב את היבשים לבד והוסיף את הנוזלים ומקסר של 2 דקות ולמקרר חצי שעה לצור כדורים של סמ לא יותר הם גודלים באפיה לגלגל באבקת סוכר ולתנור 6 דקות מעולותתתתתתתתתתת
כתוב פעמיים סוכר. מה הכמות הנכונה?

מתכוני עוגיות

על ידי א_ל_א_ן* » 24 ינואר 2011, 12:00

מזל טוב לך ולליעד! הרבה בריאות ובתיאבון.
כנראה שאני אכין עם הילדים...

מתכוני עוגיות

על ידי אמא_של_ליעד_שיש_לה_יום_הולדת_היום* » 24 ינואר 2011, 11:21

שליש כוס שמן קנולה .-- כוס ורבע סוכר-- כפיתוחצי תמצית וניל--2 בצים--כוס ושתי שליש קמח מנופה --שני שליש קקאו --כוס קוקוס --מעט אגוזי המלך כטושים דק-
  • כוס וחצי סוכר 1 -שקיות אפיה חצי כפית מליח אופן ההכנה לערבב את היבשים לבד והוסיף את הנוזלים ומקסר של 2 דקות ולמקרר חצי שעה לצור כדורים של סמ לא יותר הם גודלים באפיה לגלגל באבקת סוכר ולתנור 6 דקות מעולותתתתתתתתתתת

מתכוני עוגיות

על ידי מירב* » 16 ינואר 2011, 16:06

מתכוני עוגיות

על ידי פלוני_אלמונית* » 09 נובמבר 2010, 22:34

אשמח לקבל מכתכון לאוגיות ללא סוכר מקמח מלא וקמח כוסמין + שבולת שועל וזרעי פשתו טחונים

מתכוני עוגיות

על ידי יעל_ש* » 11 ספטמבר 2010, 22:40

תודה רבה למי שניסה לעזור.
אילתרתי ויצא סביר.
אם בעתיחד יהיה איזה מתכון ללא מרגרינה/חמאה אשמח מאוד.
מעריכה את המאמץ.

מתכוני עוגיות

על ידי מתכון_דובשניות_ליעל_ש* » 09 ספטמבר 2010, 13:30

ובמקרה נתקלתי גם בזה utm]דובשניות source[/po]=feedburner&utm medium=feed&utm campaign=Feed%3A+mevashelet+%28%E2%80%AB%D7%A4%D7%A9%D7%95%D7%98+%D7%9E%D7%91%D7%A9%D7%9C%D7%AA%E2%80%AC%29
שכנראה יותר מתאים למה שאת מחפשת....

מתכוני עוגיות

על ידי יעל_ש* » 08 ספטמבר 2010, 08:04

תודה רבה! נשמע מעולה!
אני עדיין מחפשת מתכונים לדובשניות שאפשר לחתוך בחותכנים אבל בהחלט סימנתי גם את אלו לעתיד.
שנה טובה.

מתכוני עוגיות

על ידי מתכון_דובשניות_ליעל_ש* » 07 ספטמבר 2010, 19:36

זה נראה ממש מצויין - טרם ניסיתי, דובשניות בטטה
http://www.bishulog.co.il/blog/2010/08/ ... s/?[po]utm source[/po]=feedburner&utm medium=email&utm campaign=Feed%3A+bishulog+%28%D7%91%D7%99%D7%A9%D7%95%D7%9C%D7%95%D7%92+-+%D7%91%D7%99%D7%A9%D7%95%D7%9C+%D7%A2%D7%9D+%D7%94%D7%92%D7%99%D7%95%D7%9F+|+%D7%99%D7%A2%D7%A8%D7%94+%D7%A9%D7%A8%D7%99+-+%D7%93%D7%99%D7%90%D7%98%D7%A0%D7%99%D7%AA+%D7%A7%D7%9C%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%AA%29


טובה

מתכוני עוגיות

על ידי בריג'י_נומושי* » 15 ינואר 2010, 23:26

ה'קקות' שלי עם הילדודס
5 כוסות קמח תופח {מלא }


1 כוס שמן {קנולה}
11/4 עד 11/2 כוסות מים
1 כף מלח גס {טבעי}
100 גר' סומסום {מלא}
ללוש לבצק נפלא !!!
לצבוט חתיכות קטנות גולגולים נחשים ולסגור ל'בייגלעכס'
זהו.חום בינוני עד לשיזוף קל

מתכוני עוגיות

על ידי פלוני_אלמונית* » 15 ינואר 2010, 22:00

_מאפינס דלעת של עדי יותם
4 ביצים
2 כוסות סוכר
500 גרם מחית דלעת
2 כפיות אבקת סודה לשתייה
3/4 כפית אבקת אפייה
1 כף קינמון טחון
11/2 כוסות שמן
3/4 כפית מלח
3 כוסות קמח
2 כוסות שוקולד צ'יפס
מערבבים את כל החומרים ובסוף בוחשים פנימה את השוקולד צ'יפס. יוצקים לתבנית שקעים עד 43/4 מגובה השקעים ואופים 15-20 דקות בתנור מחומם לחום גבוה (200 צ.)._

מתכוני עוגיות

על ידי פלוני_אלמונית* » 15 יוני 2009, 19:15

_עוגיות בריאות של אנדרו וייל – הביאה שרון
מתכון מעולה לעוגיות מספר של ד"ר אנדרו וייל. טעים ובריא. הכי טובות שיש
1/2 כוס חמאה (אני מחליפה בשמן קנולה)
1 ביצה
1/4 כוס בננה מעוכה (כ חצי בננה)
1 כפית תמצית וניל אמיתית
1/2 כוס סוכר חום
1/2 1 כפית קליפת תפוז מגורדת
1 כוס קמח מחיטה מלאה
1/4 כפית מלח
1 כפית אבקת אפיה
1/2 1 כוס שיבולת שועל (לא לבישול מהיר. אפשר להחליף 1/2 כוס בתערובת דייסת דגנים)
1/4 כוס קוקוס טחון
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
1/2 כוס צימוקים (אפשר 1/2 כוס שוקולד ציפס במקום או שוקולד חרובים קצוץ)
מערבבים היטב שמן, ביצה, סוכר, בננה קליפת תפוז ווניל. מוסיפים כל שאר החומרים ומערבבים היטב (אפשר במיקסר על הכי איטי) לאפות ב 180 מעלות כ 15 דקות כפיות גדושות של התערובת, לשטח קצת, על תבנית משומנת או נייר אפיה. קופא ונשמר במקרר מצויין. ואם תשאירו בחוץ הכל ייטרף..._

מתכוני עוגיות

על ידי אור_טל* » 10 פברואר 2009, 20:29

שמעתי שיש להתרחק משמן קנולה גם בכבישה קרה - יש בקנולה עצמה אישהו הינדוס מלאכותי אולי (?). יש שמנים מכבישה קרה של קוסמוטבע - חריע, שומשום, תירס, בוטנים - טובים לטעמנו ואפילו אורגניים. להשיג בחנויות טבע, בירושלים אפשר גם אצל אילן בשוק (פינת רחוב אגריפס) - אם קונים הרבה בבת אחת כדאי ואפשר להתמקח על המחיר.

מתכוני עוגיות

על ידי עץ_התמר* » 27 ספטמבר 2008, 20:56

את מכוונת בלי שמן בכלל , או ששמן קנולה כבישה קרה לוקח...??

מתכוני עוגיות

על ידי מונו_נוקי* » 27 ספטמבר 2008, 17:57

למישהו יש מתכון לעוגיות בלי חמאה\מרגרינה?
יש חיה כזו?

מתכוני עוגיות

על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* » 17 מרץ 2008, 13:12

אוזני המן קצת אחרת (יש גם מתכון לאוזני המן מקמח מלא בסוף. אם כי אפשר פשוט להמיר חצי או 3/4 מכמות הקמח במתכון, בקמח מלא).

עוד מילוי אלטרנטיבי שאלתרתי אתמול, כי לא היה לי ממרח תמרים בבית - חצי כוס זרעי פשתן טחונים, חצי כוס קוקוס טחון וכמה כפות סילאן, לערבב עד שיהיה סמיך מספיק ולהוסיף קורט קינמון. יצא אחלה.

מתכוני עוגיות

על ידי פלוני_אלמונית* » 26 מרץ 2007, 11:40

מחפשת מתכונים לעוגיות ממש רכות
שגם תינוק יכול לנשנש (בן שנה שאוהב בעיקר ציצי)

מתכוני עוגיות

על ידי מיצי_החתולה* » 26 דצמבר 2006, 21:12

וואי, נשמע מעולה, ננסה בהקדם.

מתכוני עוגיות

על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* » 26 דצמבר 2006, 13:16

עוגיות מזרחיות
נחלו הבוקר הצלחה מסחררת :-) מדובר בגרסה הבריאה-יחסית למתכון הקלאסי, שבו יש קמח לבן ומרגרינה.

כמויות לשתי תבניות אפייה:
1/2 שקית קמח מלא
2 חבילות חמאה (יחד 200 גר')
1/2 כוס מים
1 שקית אבקת אפייה
חצי כפית מלח (או אם רוצים את הגרסה המתוקה, כפית סוכר)
זרעוני שומשום מלא
ביצה לציפוי

לערבב את כל החומרים, אם הבצק יבש אפשר להוסיף קצת חמאה או קצת מים. לגלגל "נחשים" בעובי אצבע, לחתוך ולצור מהם כעכים עגולים.
למרוח בביצה טרופה, לצפות בשומשום. לסדר בתבנית גדולה משומנת. לאפות ב-180 מעלות למשך 20-30 דקות (עד שזהובים ופריכים).

מתכוני עוגיות

על ידי רוזה_לי* » 13 נובמבר 2006, 15:34

עוגיות בננות
את המתכון לעוגיות האלה קיבלתי בערך באותה תקופה שהתחלתי לקרוא את הבלוג של אורית אוקו ערוסי על החיים באפריקה. ואיכשהו אז העוגיות האלה קיבלו את השם "עוגיות אורית" על שמה (בחיי!!!!)
1 חבילה (200 גר') חמאה
1 כוס סוכר
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות קמח מנופה (אפשר 1 כוס קמח לבן + 1 כוס קמח מלא)
½ כוס קורנפלור
2 כפיות אבקת סודה לשתייה
קורט מלח
4 בננות גדולות מעוכות
סוכר וקינמון, לזרייה
שמים בקערה את הקמח, הקורנפלור, הסודה לשתייה והמלח. בקערה נפרדת מקציפים את המרגרינה עם הסוכר. מוסיפים ביצים ותמצית וניל וממשיכים לערבב. מוסיפים את תערובת הקמח ובהדרגה מוסיפים גם את הבננות המעוכות. מתקבל בצק רך ומעט נוזלי. מרפדים תבנית בנייר אפייה. בעזרת כף מניחים מהתערובת על התבנית ויוצרים עוגיות שטוחות ועגולות. מפזרים מעל העוגיות סוכר וקינמון. אופים ב-180 מעלות כ-15 דקות או עד שהעוגיות משחימות.

מתכוני עוגיות

על ידי רוח_ערב* » 31 אוקטובר 2006, 17:54

יש למישהו רעיון למתכון לרוגלך מקמח מלא?
(רוח ערב לא אכלה כבר מלא זמן מהרוגלך של מאפיית מרציפן- בשוק בי-ם והם כבר התחילו להופיע לה בחלומות..)

מתכוני עוגיות

על ידי ריח_מנטה* » 25 מאי 2006, 08:34

קרקרים תוצרת בית(מתוך עיתון שף)
  • חומרים
3 כוסות קמח
1/2 שקית אבקת אפיה
100 גרם חמאה מומסת
1/2 כפית מלח
1 כפית סוכר
3/4 מיכל שמנת חמוצה או יוגורט
לקישוט: זרעוני שומשום, זעתר, קצח.
  • הכנה:
שמים את כל החומרים ביחד במערבל חוץ מהחומרים לקישוט
מעבדים רק עד שמתקבל בצק אחיד. שמים במקרר מכוסה 30 דקות.
מחממים תנור לחום 180 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.
לקמח משטח עבודה ולרדד את הבצק לעלה בעובי 2 מ"מ. זורים על הבצק את
השומשום או הקצח ומהדקים לבצק בידיים.
מעבירים את העלה לתבנית וחותכים בגלגלת עם דוגמה משוננת לצורה שרוצים
אפיה של 5-7 דקות או עד שהקרקרים מזהיבים. מצננים ושומרים בכלי אטום.
בתאבון @}

מתכוני עוגיות

על ידי במבי_ק* » 24 מאי 2006, 21:28

מישהו יודע איך מכינים קרקרים?

מתכוני עוגיות

על ידי לוונדר_סגול* » 24 מאי 2006, 19:52

התשובה, למי שלא אוהב להיכנס לקישורים:
1 כוס שמן - 200 גרם
1 כוס חמאה - 240 גרם
אבל:
שמן וחמאה לא מתנהגים אותו דבר, להמירם בעוגה ייצור עוגה אחרת לגמרי עם מרקם וטעם אחרים. עדיף לבחור עוגה אחרת.


תודה ריח מנטה.

מתכוני עוגיות

על ידי ריח_מנטה* » 24 מאי 2006, 14:24

מתכוני עוגיות

על ידי לוונדר_סגול* » 23 מאי 2006, 15:58

יש לי שתי שאלות:
  1. מכירות את העוגיות של "שלמה"? בחנויות ומדפי טבע, בלי ביצים, קמח מלא,
זה עוגיות של 3 שכבות בצק ובינהן 2 שכבות של פירות/תמרים/נוגט, וזה כזה רך ונימוח ונמס בפה.... טקסטורה חלומית.
אני רוצה גם להיות מסוגלת ליצור משהו כזה. מישו יודע איך?
  1. אפשר להמיר חמאה בשמן, באפיה? באיזה יחס?
תודה
{@

מתכוני עוגיות

על ידי מנג_בין* » 23 מאי 2006, 12:33

הגירסה שלי ל כדורי אנרגיה -
500 גרם תמרים מעוכים. (=חבילה אחת)
חצי כוס גרעיני חמניות
רבע כוס קווקאר
כוס אגוזי מלך קצוצים
כף טחינה גולמית
כף חמאת בוטנים
מערבבים הכל, מגלגלים, מצפים בקוקוס ותוך יום הכל נגמר - מזל שקל להכין מחדש....

מתכוני עוגיות

על ידי אום_שלום* » 21 מאי 2006, 23:50

הממתק האהוב והנחטף ביותר בבית וכולו אושר ובריאות (בלי סוכר):
כדורי תמרים ועוד
חבילת תמרים מגולענים (יש בסופרים, בואקום), קצת מפרידים לפיסות יותר קטנות שלא יהיה גוש שקשה לעבוד איתו, מוסיפים דברים נפלאים, אני מוסיפה את הגרנולה שלי שי בה הכל וגם היא ללא סוכר (ראו הכנת גרנולה) אבל אפשר סתם לזרוק פנימה, אגוזים, שקדים, גרעינים מכל הסוגים, שומשום, קוקוס, טיפה טחינה וכל העלה על רוחכם וערב לחיככם, יוצרים עיגולים כמו כדורי שוקולד ועד שמסדרים בקופסא בן הזוג שלי כבר גומר הכל, לא יודעת איך אצלכם.

מתכוני עוגיות

על ידי מונו_נוקי* » 10 מרץ 2006, 19:19

כן, הכנתי והם בתנור ברגע זה.כמה טיפים:
חשוב מאד בבצק פריך להקפיד על כמויות מדויקות. כמו כן בצק פריך אוהב לשהות בקירור לפחות חצי שעה או (לא יותר מ)רבע שעה בפריזר.
אני משתמשת במשטח רידוד שניתן לקנות בחנויות מזון או באיקאה(שם זה נקרא קרש חיתוך גמיש) .כמעט שכחתי לומר שאסור ללוש אותו יותר מדי (בניגוד לבצק שמרים), ושהביצים והחמאה בטמפ החדר.
המתכון הזה הוא עירבוב של כמה מתכונים שניסיתי ומזה הייתי מרוצה. מה שכן תמיד נשאר לי קצת מהפרג אבל זה כי אני מכינה עיגולים קטנים למדי.
אפשר כמובן להכין גם מבצק שמרים(לא ניסיתי)
300 גר' מרגרינה
3 כוסות קמח
3 כפות סוכר
3 חלמונים
2 כפות יין לבן
2 כפות מים
7 גר' שמרים יבשים (1/2כף)
או בצק שקם (לא ניסיתי)
בצק שמנת:
3 כוסות קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 כוס סוכר
200 ג"ר מרגרינה
1/2 גביע שמנת חמוצה
4 חלמונים
1/2 כפית קליפת לימון מגורדת
1 שקית סוכר וניל

מתכוני עוגיות

על ידי ורד_לב* » 10 מרץ 2006, 17:27

מזמינה עוד מתכוני אוזניים, למי שיש.
מונו נוקי שאלה- האם הבצק במתעון שלך מתרדד היטב?
אני שואלת מתוך נסיון של עבטדה עם מתכוני עוגיות מפה ומעוד מקומות, בהם כתוב לרדד וכל הבצק מתפרק ולא מתרדד. מאחר ובאוזני המן זה יותר קריטי...אחרת איך יוצרים את העיגולים?
רעיונות למילויי אוזני המן
הפרג הקלאסי
ממרח חלבה מטחינה ודבש/ טחינה וסילאן
ממרח חרובים
ממרח שוקולד
ממרח שקדים כלשהו עם שקדיה או שקדים טחונים
ריבות למיניהן
אגוזים טחונים ופירות יבשים

למי יש עוד?

מתכוני עוגיות

על ידי מונו_נוקי* » 10 מרץ 2006, 13:09

כן.

מתכוני עוגיות

על ידי שולה* » 14 פברואר 2006, 22:19

מה זה עוגיות לכלבים ? האם הכוונה לכלב שנובח? סליחה על הבורות.

מתכוני עוגיות

על ידי אמא_אינקובטור* » 11 דצמבר 2004, 23:45

עוגיות לכלבים

2 כוסות קמח מלא
1/2 כוס קמח תירס
6 כפות שמן
2/3 כוס (או מעט יותר) מרק בשר

מערבבים עד שהבצק אחיד, אם יש קמח שלא "נתפס" - מוסיפים מעט מים רותחים או מרק. לשים עד שהבצק נעים ומרדדים לעובי של 1/2 ס"מ בערך.
אם יש חותכן עוגיות בצורת עצם - מה טוב, אם לא - גם סתם כוס פושטית תצלח.
אופים בחום בינוני 35-40 דקות.

מתכוני עוגיות

על ידי שמיכת_טלאים* » 30 יוני 2004, 22:56

המתכונים בדף זה הועברו מדף עוגות ועוגיות

מתכוני עוגיות

על ידי אנונימי » 30 יוני 2004, 22:56


חזרה למעלה