על ידי ליאת_טאוב* » 02 ינואר 2008, 08:33
אבל המצב כיום הוא שהם במילא כבר נוסעים
זו טענה שיכולה להשאיר אותנו קפואים, סטאטיים ולא לתת לנו להניע שום שינוי חברתי/כלכלי/סביבבתי. במילא קורים המון דברים. לדוגמה:
במילא יש פינוי של האשפה לאתרים גדולים, למה לגרום לכך שיקחו את הבקבוקים לאתר נוסף, יבזבזו דלק ויזהמו אויר?
למה לקנות מחוות קטנות? זה לא רק בגלל שזה אורגני, אלא בגלל שזה בא ישירות מהחקלאי והוא מרוויח יותר, בגלל שאני יודעת מתי, איפה ואיך גידלו את הירקות שאני אוכלת ואני יכולה לשאול שאלות ולהיות לקוחה אחראית (למשל, לא לקנות תוצרת מהשטחים, לא לקנות תוצרת מחו"ל שהשינוע שלה מזהם הרבה יותר), בגלל שגידול אורגני לא מזהם קרקע ומי תהום כמו גידול לא אורגני, בגלל שיש לי אחריות כלפי החומרים שהחקלאי סופג לגופו...
"אורגני", היא תווית שניתנת, כשמגדל או יצרן מזון עומדים באוסף תקנות, המשתנה ממדינה למדינה. ל"אקולוגי" אין תקנות. אין חותמות ואין אישורים. כדי לחיות אקולוגי, צריך לחשוב, להרהר, להתלבט, לבחור. לקחת אחריות.
באופן אישי, אני מעדיפה תפוח מרוסס מהעץ של השכנים, מאשר תפוח משוודיה שעשה את כל הדרך במטוס וניצל כמות עצומה של דלקים וגרם לזיהום כבד. אבל אני לא חושבת שהתפוח שלי הוא הפתרון הטוב (גם חומר הריסוס הגיע מהיכן שהוא, אולי מחו"ל, המפעל שייצר אותו זיהם וכן הלאה), אלא הרע במיעוטו. הכי טוב שאני יכולה ברגע נתון.
חוות מקומיות הן פתרון שהולך ומתפתח. אני בחרתי את המקור הכי קרוב למקום המגורים שלי, למרות שאין לו תקן של אורגני והוא לא 100% אורגני. זו הבחירה הכי טובה שהצלחתי לעשות כשחשבתי על סה"כ ההשפעה שאני לוקחת על אחריותי.
[u]אבל המצב כיום הוא שהם במילא כבר נוסעים[/u]
זו טענה שיכולה להשאיר אותנו קפואים, סטאטיים ולא לתת לנו להניע שום שינוי חברתי/כלכלי/סביבבתי. במילא קורים המון דברים. לדוגמה:
במילא יש פינוי של האשפה לאתרים גדולים, למה לגרום לכך שיקחו את הבקבוקים לאתר נוסף, יבזבזו דלק ויזהמו אויר?
למה לקנות מחוות קטנות? זה לא רק בגלל שזה אורגני, אלא בגלל שזה בא ישירות מהחקלאי והוא מרוויח יותר, בגלל שאני יודעת מתי, איפה ואיך גידלו את הירקות שאני אוכלת ואני יכולה לשאול שאלות ולהיות לקוחה אחראית (למשל, לא לקנות תוצרת מהשטחים, לא לקנות תוצרת מחו"ל שהשינוע שלה מזהם הרבה יותר), בגלל שגידול אורגני לא מזהם קרקע ומי תהום כמו גידול לא אורגני, בגלל שיש לי אחריות כלפי החומרים שהחקלאי סופג לגופו...
"אורגני", היא תווית שניתנת, כשמגדל או יצרן מזון עומדים באוסף תקנות, המשתנה ממדינה למדינה. ל"אקולוגי" אין תקנות. אין חותמות ואין אישורים. כדי לחיות אקולוגי, צריך לחשוב, להרהר, להתלבט, לבחור. לקחת אחריות.
באופן אישי, אני מעדיפה תפוח מרוסס מהעץ של השכנים, מאשר תפוח משוודיה שעשה את כל הדרך במטוס וניצל כמות עצומה של דלקים וגרם לזיהום כבד. אבל אני לא חושבת שהתפוח שלי הוא הפתרון הטוב (גם חומר הריסוס הגיע מהיכן שהוא, אולי מחו"ל, המפעל שייצר אותו זיהם וכן הלאה), אלא הרע במיעוטו. הכי טוב שאני יכולה ברגע נתון.
חוות מקומיות הן פתרון שהולך ומתפתח. אני בחרתי את המקור הכי קרוב למקום המגורים שלי, למרות שאין לו תקן של אורגני והוא לא 100% אורגני. זו הבחירה הכי טובה שהצלחתי לעשות כשחשבתי על סה"כ ההשפעה שאני לוקחת על אחריותי.