על ידי רועי_שרון* » 24 אפריל 2004, 17:31
אבל מה עושים עם העוף המכובס? הרבה שנים עברו עלינו בהתענות קשה: לזרוק את הכבסים -- איננו יכולים, שכן פולנים בני פולנים אנחנו, ואין הפולנים זורקים אוכל. לאכול אותם -- איננו יכולים, על אף שפולנים בני פולנים אנחנו, וסבל הוא שמנו האמצעי -- שכן גדולה מידת הגועל מהכבסים הללו ממידת קיבתנו. שנים רבות התעננו, עד שלבסוף נמצא מזור:
עוף באורז סיני. העוף מקבל את כל התיבול במאכל, וזה בכלל לא משנה שהוא מגיע בהתחלה נטול טעם.
הפטנט הולך ככה: לוקחים מכל הבא ליד: ירקות, ביצים, עוף מכובס ממרק, ויש שיגדילו ויוסיפו אף פירות. מטגנים הכל מעט, מערבבים עם אורז, ומגישים. מקבלים סימפוניה של טעמים וצבעים וריחות, ואף פעם אין די. אז הנה מתכון לדוגמא, למשפחה גדולה בארוחת צהריים ביום שבת, כשזה כל מה שיש לאכול -- בקיצור הרבה (וגם כמה טיפים בדרך):
- מקלפים 2~3 ראשי שום שלמים (מי שלא מכיר את השיטה המהירה: מפרקים את הראשים לשיניים בודדות, צובטים בחוזקה בשתי ידיים (יבשות) כל אחת מהשיניים תוך סיבוב הידיים בכיוונים מנוגדים עד שהקליפה הדקה מתפצחת, ופשוט מסירים את הקליפה בקלות ביד. לי זה לוקח 5 שניות לשן שום), חוצים לשניים כל שן, ומטגנים עם שליש כוס שמן על חום נמוך (!) עד שהשיניים מתרככות וקצת נעשות חומות. (מתחילים בשיני השום כי זה לוקח הרבה זמן.)
- קופסא או שתיים של פטריות חתוכות -- מטגנים עד שמתחילים לראות קצת חום-של-מטוגן (לא לשים הרבה שמן!). שמים בקערה גדולה מאד, ומכסים כדי שישאר חם.
- קופסא או שתיים או שקית קפואה של תירס -- מטגנים מעט מאד (מספיק שזה חם, אפשר גם עד שמתחילים לראות ניצנים ראשונים של חריכה; לא צריך שמן בכלל). מוסיפים לקערה.
- 3~4 בצלים בינוניים-גדולים -- חותכים לחתיכות נורמליות (כלומר, לא קטנות כמו של סלט ערבי) -- ומטגנים עד ששקוף וקצת חום, ומוסיפים לקערה.
- 2~3 פלפלים בצבעים שונים -- חותכים לרצועות דקות וחוצים כל רצועה לרוחב לשני חלקים (ככה קל יותר לאכול את זה) -- קולים בלי שמן עד שמתחילים לראות ניצני חום, ומוסיפים לקערה.
- שליש~חצי שקית קפואה של כרוב ניצנים -- מחממים עם מעט מים במיקרו (לפי ההוראות על השקית), וחוצים כל כרוב לשניים (אין צורך לטגן). מוסיפים לקערה.
- מכינים חביתה מקושקשת מ-2~3 ביצים, ומוסיפים לקערה.
- מקלפים 5~8 גזרים, חותכים למטבעות, ומטגנים עם מעט שמן עד שמתחילים לראות קצת קצוות שרופים והגזר מתרכך קצת. מוסיפים לקערה.
- מפרקים את העוף המכובס לחתיכות לא קטנות מדי, מטגנים במעט שמן עד שהן נשרפות קצת, מוסיפים הרבה סויה (העוף מקבל את התיבול היחיד בכל המאכל, אז להיות נדיבים) עד שהעוף חום לגמרי, מוסיפים סוכר בנדיבות (חצי כוס; אפשר גם יותר), מטגנים עוד דקה ומוסיפים לקערה.
- 2 כוסות אורז לבן מבושל במידה האהובה עליכם.
- מערבבים הכל ביחד, ומגישים מיד.
המאכל הזה ידידותי במיוחד, כי הוא מאפשר לשים מכל הבא ליד, ואפשר להחליף הכל. כמה דוגמאות לרכיבים נוספים אפשריים: אננס מקופסא, קבנוס, אפונה (את זה לא כל כך אהבו אצלנו), ברוקולי, תפוח אדמה (חתיכות קטנות, כדי שזה יספיק להתטגן), בטטה (כנ"ל), בצל ירוק, קשיו, שומשום. רק להזהר עם כמויות השמן, כי בגלל הטיגון הנפרד של כל רכיב יש פיתוי לשים הרבה.
אפשר גם לשמור במקרר כמה ימים ולחמם במיקרו -- זה יוצא טוב מאד.
אבל מה עושים עם העוף המכובס? הרבה שנים עברו עלינו בהתענות קשה: לזרוק את הכבסים -- איננו יכולים, שכן פולנים בני פולנים אנחנו, ואין הפולנים זורקים אוכל. לאכול אותם -- איננו יכולים, על אף שפולנים בני פולנים אנחנו, וסבל הוא שמנו האמצעי -- שכן גדולה מידת הגועל מהכבסים הללו ממידת קיבתנו. שנים רבות התעננו, עד שלבסוף נמצא מזור: [b]עוף באורז סיני[/b]. העוף מקבל את כל התיבול במאכל, וזה בכלל לא משנה שהוא מגיע בהתחלה נטול טעם.
הפטנט הולך ככה: לוקחים מכל הבא ליד: ירקות, ביצים, עוף מכובס ממרק, ויש שיגדילו ויוסיפו אף פירות. מטגנים הכל מעט, מערבבים עם אורז, ומגישים. מקבלים סימפוניה של טעמים וצבעים וריחות, ואף פעם אין די. אז הנה מתכון לדוגמא, למשפחה גדולה בארוחת צהריים ביום שבת, כשזה כל מה שיש לאכול -- בקיצור הרבה (וגם כמה טיפים בדרך):
[list]
[*] מקלפים [b]2~3 ראשי שום[/b] שלמים (מי שלא מכיר את השיטה המהירה: מפרקים את הראשים לשיניים בודדות, צובטים בחוזקה בשתי ידיים (יבשות) כל אחת מהשיניים תוך סיבוב הידיים בכיוונים מנוגדים עד שהקליפה הדקה מתפצחת, ופשוט מסירים את הקליפה בקלות ביד. לי זה לוקח 5 שניות לשן שום), חוצים לשניים כל שן, ומטגנים עם שליש כוס שמן על חום נמוך (!) עד שהשיניים מתרככות וקצת נעשות חומות. (מתחילים בשיני השום כי זה לוקח הרבה זמן.)
[*] [b]קופסא או שתיים של פטריות חתוכות[/b] -- מטגנים עד שמתחילים לראות קצת חום-של-מטוגן (לא לשים הרבה שמן!). שמים בקערה גדולה מאד, ומכסים כדי שישאר חם.
[*] [b]קופסא או שתיים או שקית קפואה של תירס[/b] -- מטגנים מעט מאד (מספיק שזה חם, אפשר גם עד שמתחילים לראות ניצנים ראשונים של חריכה; לא צריך שמן בכלל). מוסיפים לקערה.
[*] [b]3~4 בצלים בינוניים-גדולים[/b] -- חותכים לחתיכות נורמליות (כלומר, לא קטנות כמו של סלט ערבי) -- ומטגנים עד ששקוף וקצת חום, ומוסיפים לקערה.
[*] [b]2~3 פלפלים בצבעים שונים[/b] -- חותכים לרצועות דקות וחוצים כל רצועה לרוחב לשני חלקים (ככה קל יותר לאכול את זה) -- קולים בלי שמן עד שמתחילים לראות ניצני חום, ומוסיפים לקערה.
[*] [b]שליש~חצי שקית קפואה של כרוב ניצנים[/b] -- מחממים עם מעט מים במיקרו (לפי ההוראות על השקית), וחוצים כל כרוב לשניים (אין צורך לטגן). מוסיפים לקערה.
[*] מכינים חביתה מקושקשת [b]מ-2~3 ביצים[/b], ומוסיפים לקערה.
[*] מקלפים [b]5~8 גזרים[/b], חותכים למטבעות, ומטגנים עם מעט שמן עד שמתחילים לראות קצת קצוות שרופים והגזר מתרכך קצת. מוסיפים לקערה.
[*] מפרקים את [b]העוף המכובס[/b] לחתיכות לא קטנות מדי, מטגנים במעט שמן עד שהן נשרפות קצת, מוסיפים הרבה [b]סויה[/b] (העוף מקבל את התיבול היחיד בכל המאכל, אז להיות נדיבים) עד שהעוף חום לגמרי, מוסיפים [b]סוכר[/b] בנדיבות (חצי כוס; אפשר גם יותר), מטגנים עוד דקה ומוסיפים לקערה.
[*] [b]2 כוסות אורז לבן[/b] מבושל במידה האהובה עליכם.
[*] מערבבים הכל ביחד, ומגישים מיד.
[/list]
המאכל הזה ידידותי במיוחד, כי הוא מאפשר לשים מכל הבא ליד, ואפשר להחליף הכל. כמה דוגמאות לרכיבים נוספים אפשריים: אננס מקופסא, קבנוס, אפונה (את זה לא כל כך אהבו אצלנו), ברוקולי, תפוח אדמה (חתיכות קטנות, כדי שזה יספיק להתטגן), בטטה (כנ"ל), בצל ירוק, קשיו, שומשום. רק להזהר עם כמויות השמן, כי בגלל הטיגון הנפרד של כל רכיב יש פיתוי לשים הרבה.
אפשר גם לשמור במקרר כמה ימים ולחמם במיקרו -- זה יוצא טוב מאד.