על ידי זארו_סובה* » 19 יוני 2011, 23:50
יש מליון גישות לתזונת תינוקות, אז תצטרכי לבחור ביניהן.
אפשר להתייעץ עם חברות באופן כמו
ורד לב או
ניצן מ, או שאפשר לעשות מחקר עצמאי ברשת ובספריה...
פולן - כמו שאר מוצרי הדבש - אסור לפני גיל שנה. וגם אז - להתחיל בקטן ולבדוק תגובה...
צ'יה - צריך לחפש מידע ברשת, או לשאול מומחית.
קוואקר - מעולה לתינוקות, אך לגבי הגיל המתאים - שוב, תלוי את מי שואלים. אני "הולכת" לפי ג'ואל פורמן והוא ממליץ לא להתחיל עם דגנים לפני גיל 9 חודשים.
סולת - מוצר חיטה = גלוטן. שוב, בגלל הפוטנציאל האלרגני ממליצים לא לפני גיל שנה, וגם אז להתחיל בכמויות קטנות ולבדוק תגובה...
לפי הגישה של פורמן:
- מתחילים בירקות העדינים (קישוא, גזר, דלעת, בטטה, דלורית), מוסיפים ירקות אחרים בהדרגה ומשתדלים לדחות את הפירות והדגנים כמה שיותר.
- דגנים מתחילים בגיל 9 חודשים עם דגנים נטולי גלוטן ומלאים.
- חלבון מהחי הוא ממליץ לא להתחיל לפני גיל שנה וחצי, וגם אז לתת במשורה.
- סויה - הוא מהממליצים, אך בגלל הפוטנציאל האלרגני - לא לפני גיל שנה...
ממליץ כמובן רק על מזון טרי ועל המנעות ממזון מעובד, סוכר ותיבול מוגזם (בעיקר במלח).
בהצלחה!
יש מליון גישות לתזונת תינוקות, אז תצטרכי לבחור ביניהן.
אפשר להתייעץ עם חברות באופן כמו [po]ורד לב[/po] או [po]ניצן מ[/po], או שאפשר לעשות מחקר עצמאי ברשת ובספריה...
פולן - כמו שאר מוצרי הדבש - אסור לפני גיל שנה. וגם אז - להתחיל בקטן ולבדוק תגובה...
צ'יה - צריך לחפש מידע ברשת, או לשאול מומחית.
קוואקר - מעולה לתינוקות, אך לגבי הגיל המתאים - שוב, תלוי את מי שואלים. אני "הולכת" לפי ג'ואל פורמן והוא ממליץ לא להתחיל עם דגנים לפני גיל 9 חודשים.
סולת - מוצר חיטה = גלוטן. שוב, בגלל הפוטנציאל האלרגני ממליצים לא לפני גיל שנה, וגם אז להתחיל בכמויות קטנות ולבדוק תגובה...
לפי הגישה של פורמן:
[list=1]
[*] מתחילים בירקות העדינים (קישוא, גזר, דלעת, בטטה, דלורית), מוסיפים ירקות אחרים בהדרגה ומשתדלים לדחות את הפירות והדגנים כמה שיותר.
[*] דגנים מתחילים בגיל 9 חודשים עם דגנים נטולי גלוטן ומלאים.
[*] חלבון מהחי הוא ממליץ לא להתחיל לפני גיל שנה וחצי, וגם אז לתת במשורה.
[*] סויה - הוא מהממליצים, אך בגלל הפוטנציאל האלרגני - לא לפני גיל שנה...
[/list]
ממליץ כמובן רק על מזון טרי ועל המנעות ממזון מעובד, סוכר ותיבול מוגזם (בעיקר במלח).
בהצלחה!