ממרחים חיים

שליחת תגובה

אופטימיות היא פסימיות בהווה, פסימיות היא אופטימיות בהווה. ומה עכשיו?
קוד אישור
הזן את הקוד בדיוק כפי שהוא מופיע. כל האותיות הן אותיות גדולות.
סמיילים
|יד1| |תינוק| |בלונים| |אוף| ;-) :-] |U| |נורה| |עוגה| |גזר| |אפרוח| 8-) :'( {@ :-) |L| :-D |H| ((-)) (()) |יש| |רעיון| {} |#| |>| |שקרן| >:( <:) |N| :-0 |תמר| :-S |מתנה| |<| :-( ZZZ :-| |*| :-/ :-P |עץ| |!| |-0 |Y| :-9 V :D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode פעיל
[img] פעיל
[url] פעיל
סמיילים פעילים

צפיה מקדימה של הנושא
   

הרחב תצוגה צפיה מקדימה של הנושא: ממרחים חיים

ממרחים חיים

על ידי אורי_יורמן* » 12 ינואר 2011, 13:05

נראה לי שלא יעבוד לך.. גם על בלנדר זה בקושי מצליח.
בכל אופן, בעיקרון לוקחים חרובים נקיים יחסית (אפשר לנקות את האבק שעליהם עם מגבת יבשה), נותנים להם קצת מכות עם פטיש ואז מפרידים באופן יסודי את הגרעינים משאר החרוב. טוחנים במעבד מזון או בלנדר אם מצליח. עובד יותר טוב עם חרובים יבשים יחסית.

ממרחים חיים

על ידי נעם_פלאם* » 12 ינואר 2011, 12:07

איך מכינים אבקת חרובים?
אין לי עדיין בלנדר... אפשר עם מכתש ועלי?

ממרחים חיים

על ידי טלי_מא* » 18 מאי 2010, 14:38

נעמי,
יש מתכון באתר של אורי --
https://www.mazon-izun.com/?[po]page id[/po]=2485

ואת גם יכולה להתייעץ איתו לגבי הפרטים.

פטרוזיליה ובזיליקום - מתאים.

ממרחים חיים

על ידי נעמי_בן_שיטרית* » 18 מאי 2010, 12:42

אני מעוניינת להכין גבינת קשיו, יש כאן תאור קצר ואני מבקשת פרוט ממי שיודע.
האם להשרות את הקשיו במים? האם מתאים להוסיף פטרוזיליה או בזיליקום?
אשמח לעוד טיפים.
תודה.

ממרחים חיים

על ידי אסנת_ש* » 25 מאי 2009, 22:46

תודה מירב. קראתי את המאמר של אורי מאיר צ'יזיק בעבר.
האמת לגבי מולסה אני קצת מבולבלת. כי מצד אחד קראתי בספר של יצחק בן-אורי שמולסה זה טוב. מצד שני יש דיעות שאומרות שזה לא טוב. האמת שכל הדיעות נורא מבלבלות אותי...
תודה על ההפניייה למתכונים למיונז. פיספסתי את זה בקריאה של הדף [-:
האמת שלא יצא לנו לאכול ביצים חיות, למרות שיש לנו תרנגולות בחצר. גם על זה שמעתי דיעות שונות. כאלה שאומרים רק ביצים טריות מאוד אפשר לאכול חיות, ויש כאלה שאומרים שרק אחרי שבוע במקרר אפשר לאכול אותן חיות. אז אני פשוט נמנעת.

ממרחים חיים

על ידי מירב_ב* » 25 מאי 2009, 22:33

אני אנסה עם תמרים או אגבה. מה עם מולסה?
אני חושבת שתמרים עדיפים על אגאבה, כיוון שיש מהם בשפע בארץ והם פרי שלא עבר עיבוד/מיצוי.
אגאבה עדיף בעיניי על פני מולסה.
מולסה כשלב ביניים עדיפה על סוכר מעובד.
אם מעניין אותך יש מידע נוסף במאמר: Library]סוכר עם כל דבר Article1[/po].asp?cat=55&a id=103 שכתב אורי מאיר צ'יזיק.

אני רוצה להפסיק עד כמה שאפשר את צריכת הסוכר. כולנו הצלחנו חוץ ממנו. לו זה מאוד קשה.
יצא לך לקרוא את הדף גמילה ביתית ממתוקים?
נשמע שהדרך שאת הולכת בה נכונה לכם. @}

אם כבר אני כאן. בדף של ממרחים. יש לכן אולי מתכון למיונז? ז"א משהו שדומה למיונז?
מתכון למיונז יש כאן - ממרחים חיים (2008-12-05T19:07:15)
אני מצאתי שקשיו מביא לתוצאות ויזואליות ולטעם קרוב יותר למיונז.

הנה גם מתכון לחרדל ממרחים חיים (2008-12-06T21:43:57).

ביצים חיות אתם אוכלים?

ממרחים חיים

על ידי אסנת_ש* » 24 מאי 2009, 17:42

אם כבר אני כאן. בדף של ממרחים. יש לכן אולי מתכון למיונז? ז"א משהו שדומה למיונז?

ממרחים חיים

על ידי אסנת_ש* » 24 מאי 2009, 17:35

אוי. רק עכשיו ראיתי שעניתן לי. תודה!
מירב ב הילד הזה הוא מאוד אוהב מתוקים. אני עושה לו שייקים מבננה , חלב שקדים ותמרים. אבל עדיין חסר לו השוקולד. אני רוצה להפסיק עד כמה שאפשר את צריכת הסוכר. כולנו הצלחנו חוץ ממנו. לו זה מאוד קשה.
יש לי בלנדר של KITCHENAID הוא חזק אבל לא חזק כמו הטובים ביותר אני חושבת. אני באמת מרגישה על עצמי, כשעברתי לתזונה אחרת, החוש טעם שלי מאוד התחדד. איתו אני בדרך הדרגתית יותר. אני לא רוצה ליצור לו טראומה והתנגדות.
אני אנסה עם תמרים או אגבה. מה עם מולסה?
לגבי להכין אבקה בעצמי. אני תוהה אם הבלנדר שלי (שעכשיו בתיקון כי עבד קשה מדאי) יצליח לטחון לאבקה את החרובים. האמת שיש לי מטחנת קפה/תבלינים. אולי היא יותר חזקה?

ו ליאת טאוב תודה על הטיפ. (-:

ממרחים חיים

על ידי ליאת_טאוב* » 11 מאי 2009, 18:22

אסנת,
הבת שלי לא אוכלת כמעט מתוקים מעובדים, אבל בכל זאת מאוד אוהבת שהמתוק ממש מתוק.
אני משתמשת בתמרים וזה יוצא טעים מאוד.
לפעמים אני מוסיפה גם חצי בננה ואז פחות תמרים.

ממרחים חיים

על ידי מירב_ב* » 05 מאי 2009, 23:07

האם אבקת חרובים וטחינה זה מספיק מתוק?
בעיניי זה מאוד מתוק.
יותר מזה, אצלנו אוכלים טחינה משומשום מלא גולמית, והיא בעצמה מאוד מתוקה. מאידך, המתוקים אצלנו בבית טבעיים ולא מעובדים, וכמובן לא צורכים סוכר מזוקק.

האם הילד ימשיך לאכול ממרחים עם סוכר מעובד? או שמטרתך להפחית/להפסיק לצרוך סוכר?
אם הילד ממשיך לאכול גם ממרחים קנויים, אז כדאי להוסיף אגאבה לממרח או תמרים כדי שהממרח הביתי יהיה לו טעים ומספיק מתוק.
להתחרות במתיקות של שוקולוד חרובים קנוי זה לא פשוט כי סף המתיקות שהחך מורגל אליו הוא מאוד גבוה.
מניסיוני, כשמפסיקים עם מתוקים מעובדים, חוש הטעם הולך ומתחדד, ואז גם אפונה טרייה מאוד מתוקה ועל אחת כמה וכמה, ממרח טחינה עם חרובים מתקבל מאוד מתוק.

יש לך גישה למעבד מזון או לממחה חזקים? בעזרתם תוכלי להגיע למרקם חלק.

אגב, ממליצה בחום להכין אבקת חרובים בעצמך. הקנויה מיובשת בחום גבוה והריח שלה לפעמים דוחה.
מקווה שעזרתי @}

ממרחים חיים

על ידי אסנת_ש* » 05 מאי 2009, 21:00

_with passion האם אתה עוד פה?
שאלה לי לגבי ממרח חרובים. האם אבקת חרובים וטחינה זה מספיק מתוק? פשוט לילד שרגיל לשוקולד חרובים קנוי עם סוכר, נראה לי יהיה קשה עם המתיקות העדינה. יש איזה ממתיק שאני יכולה לשים שישתלב? תמרים? אגבה? מישהו ניסה את זה?

ממרחים חיים

על ידי אהובה* » 14 דצמבר 2008, 22:49

ממרח פקאן ובצל

חברים יקרים
אחלה ממרח בשבילכם
פקאן (כוס) סלרי (כוס) בצל ירוק(חצי כוס) מיץ מחצי לימון כפית כמון כפית מלח ואם רוצים אפשר להוסיף כפית אצת קלפ. לשים הכל במעבד מזון
ממש טעים

ממרחים חיים

על ידי ה_עוגיה* » 07 דצמבר 2008, 11:03

(יש לי פה מפעל קטן לחומץ תפוחים כרגע. דליים)

ממרחים חיים

על ידי ה_עוגיה* » 07 דצמבר 2008, 11:02

חומץ - צריך לאוורר טוב.
ממליצה לנסות לשים בכלי שטוח יותר מבקבוק, לכסות בכיסוי נושם ולערבב פעמיים ביום.

ממרחים חיים

על ידי שמש_בחורף* » 07 דצמבר 2008, 10:57

מעולה. הולכת לנסות (יש לנו זרעי חרדל מהקיץ שחיכו למתכון).
ואיך עושים חומץ בן יין מיין? מי יודע?
ניסיתי להשאיר יין אדום פתוח, שיחמיץ. לא יצא מספיק חמוץ - או אולי ככה זה עם חומץ יין?

ממרחים חיים

על ידי טלי_מא* » 07 דצמבר 2008, 07:19

Library]עוד חרדל חי Article1[/po].asp?cat=56&a id=114
(עם דבש)

ממרחים חיים

על ידי ה_עוגיה* » 06 דצמבר 2008, 21:43

חרדל חי

הכנתי אתמול חרדל בשביל המיונז.

טחנתי זרעים של צנונית (זה מה שהיה בעודף מהמצליבים)
אחכ בלנדרתי עם חומץ ומלח וטיפהלה סוכר.
בסוף מצאתי את גרגרי החרדל (ממדף התבלינים) אז הוספתי גם אותו (אחרי שכבר הכי היה מוכן, בערבול).

יצא חריף.
המיונז יצא חריף עם קישוט נקודות משו מאמם.

ממרחים חיים

על ידי ורדה_בן_ארי* » 06 דצמבר 2008, 19:59

העניין הוא שהחרדל שוב תעשיתי. עם סוכר. חומצות מאכל וחומרים משמרים. האם יש משהו דומה מחומרים טבעיים בלבד?

ממרחים חיים

על ידי ורדה_בן_ארי* » 05 דצמבר 2008, 20:25

תודה

ממרחים חיים

על ידי שירי_בן_דב* » 05 דצמבר 2008, 19:07

מחפשת מתכון למיונית מהצומח.

מיונית מן הצומח

רסקי במעבד מזון אגוזי קשיו עם קצת מים לפי מידת הסמיכות המתאימה, קצת חרדל דיז'ון, קצת לימון, ויש לך אחלה מיונז טבעונאי שבעולם.

ממרחים חיים

על ידי ורדה_בן_ארי* » 05 דצמבר 2008, 16:11

מחפשת מתכון למיונית מהצומח.
תודה מראש.
ורדה.

ממרחים חיים

על ידי קלמנ_טינה* » 09 אוגוסט 2008, 20:08

חומוסויה של אבא

משרים פולי סויה עד שמתרככים (סבלנות. לפחות שלושה-ארבעה ימים)
טוחנים עם טחינה חיה
שמן זית
שום
מלח
עשבי תיבול
זיתים שחורים מגולענים (!!!)
ובסוף מוסיפים לימון.

טעיייים!

ממרחים חיים

על ידי נטע* » 21 יולי 2008, 11:07

ממרח אפונה

ממרח ט-ע-י-ם!!!!! כל מי שאוכל מתענג ומתלהב. הבסיס-אפונה מונבטת. לפני שנתיים מצאתי בפעם הראשונה (והיחידה) אפונה יבשה שלמה בחנות אתיופית בשוק מחנה יהודה(יש שתיים. באחת מהן...). אין כמויות. פשוט מכניסים למעבד מזון כמות של אפונה מונבטת_(השרייה,סינון,שהייה במסננת ושטיפה מדי פעם עד שיוצא זנב לפחות באורך האפון עצמו)_אגוזי מלךשמן זיתמיץ לימון *מלח ים אטלנטי. (לא ניסיתי אבל בטח גם סלרי ופטרוזיליה יהיו טעימים).
כדי לעדן את טעם הנבטים(והם דורשים עידון),הסוד הגדול פה הוא להוסיף קליפת לימון מגורדת בפומפייה(הרבה!) אחרי* שמוציאים את התערובת ממעבד המזון. מערבבים,טועמים ומוסיפים תיבול אם צריך. יו-הו!

ממרחים חיים

על ידי with_passion* » 05 יולי 2008, 11:37

נורי..

ממרחים חיים

על ידי ניב_רפאל* » 05 יולי 2008, 09:15

לאיזה סוג אצות יש טעם פחות דגי/ימי?

ממרחים חיים

על ידי נעה* » 17 יוני 2008, 15:35

עשיתי את ממרח הסלרי והוספתי קצת פלפל חריף ירוק. יצא חבל"ז.

ממרחים חיים

על ידי with_passion* » 15 יוני 2008, 13:16

סלטונא אדגי

גם אדגי וגם אגדי...

+

פעם אחת לפני הרבה שנים.. בקומונה שאינה קומונא היה מעט אוכל נא.. היה כרוב לבן, היו אגוזי מלך.. זרקתי את שניהם למעבד המזון.. ויצא מרקם וצבע של סלט טונה. אבל מה יהיה עם הטעם? אצות מוסיפות לכל דבר טעם של ים.. כמו לדגים - שאוכלים אצות.. כאן יש לנו הזדמנות לאכול את האצות מיד ראשונה! אצות שהולכות טוב הן דולסה או קלפ או נורי.. לזה הוספתי לימון ושום וקצת שמן זית וסלרי ופלפל שחור.. בתאבון.

ממרחים חיים

על ידי עודד_המחפש* » 14 יוני 2008, 21:48

הערב הכנתי את ממרח הסלרי ויצא מעולה!
תודה. זה פותר לי את השאלה מה לעשות עם הסלרי הענק שאנחנו מקבלים לאחרונה בסל האורגני שלנו (מרקים זה לא מתאים עכשיו ואין לי הרבה מתכונים אחרים שאני אוהב עם סלרי).

לא היה לי לימון ממש אז שמתי מיץ לימון שהקפאתי כשהיו המון לימונים על העץ. אולי הטעם של קליפת הלימון היה מוסיף עוד יותר.
המרקם לא יצא מספיק "נדבק" לטעמי, אבל אולי אחרי לילה במקרר זה ישתפר, בגלל תכונת הקרישה של שמן הזית.

אגב - כשאת אומרת "מיקסר", למה את מתכוונת? למה את מתכוונת, כשאת אומרת "מיקסר"?
אני השתמשתי בבלנדר, ונראה לי שזה מוצלח.

ממרחים חיים

על ידי אם_אוהבת* » 02 יוני 2008, 18:31

לאור המחמאות, [מחפלק - חפלקים טבעונאים בתל אביב]

ממרח סלרי

חצי חבילה סלרי עלים וגבעולים.
לימון שלם כולל קליפה, לחתוך לרבעים בכדי להוציא חרצנים.
כמה שיני שום לפי הטעם.
שמן זית לפי העין.
להכניס למיקסר.

ממרחים חיים

על ידי ניב_רפאל* » 26 מאי 2008, 10:36

מתכון לסחוג

ארבע חבילות כוסברה
עשר עד חמש עשרה פילפלים חריפים עדים מסוגים שונים,כך כל סוג תורם משהו נוסף לארומה.
חמש עשרה עשרים כפות שמן זית
חמש עשרה עשרים שני שום
כפית כפית וחצי מלח
כפית וחצי כמון
רבע כפית פלפל שחור
בין חמש לשמונה ציפורנים
כפית הל טחון
שתי כפות ג'ינג'ר טרי טחון
שתיים שלוש כפות זרעי כוסברה
אפשר להוסיף אם יש לכם חמאת בותנים נאה (אם יש כזה דבר) ככפית אחת
אפשר להוסיף עלי תבול כמו מליסה לואיזה נענע אבל רק מעט

מנקים ומיבשים את הכוסברה מכניסים למעבד המזון יחד עם השום הפלפלים החריפים ושמן הזית בהדרגה.
טוחנים את שאר התבלינים : ציפורן ,כמון , הל, זרעי כוסברה,פלפל שחור,במטחנת תבלינים.
מוסיפים את התבלינים הגינגר הטחון/מגורד המלח* ואם רוצים את חמאת הבותנים.
  • את המלח כדי להוסיף בהדרגה
לישמור על הידיים והעיניים מהפלפל החריף
בתאבון

ממרחים חיים

על ידי with_passion* » 24 אוקטובר 2007, 14:48

אה ולגבי מתכונים..:

ממרח עגבניות

לחתוך עגבניות ובצל על מגשים ולשים בשמש מהבוקר עד החשכה - לטעם מרוכז יותר, להכניס הביתה עד הבוקר ולהוציא שוב.. או להשתמש במייבש מזון או בתנור בטמפ' נמוכה. לא לייבש עד הסוף כי אחרת לא יהיה ממרח (אבל אז אפשר להוסיף מים..) בבלנדר לערבב עם שום\לימון\ריחן\מלח .. או כל משהו אחר.. ויוצא אחלא ממרח בטעם פיצה.

ממרח גבינתי

אפשר להשרות אגוזים במים ולהריד את אחוזי השומן בצורה משמעותית (וגם יותר קל לעכל את זה) - למשל להשרות שקדים - ללילה, לקלף, ובמעבד מזון או בלנדר להוסיף שמיר, שום, מלח.. לממרח גבינתי מטריף.

ממרחים חיים

על ידי ניצן_אמ* » 23 אוקטובר 2007, 03:45

אהלן פראית,
אני לא נתקלתי עדיין בדיאטה (של הרזיה ו/או בריאות) שמגבילה שומנים ומרשה לחם שהחזיקה ימים.
אני אשמח אם תאירי את עיניי (ומעזה לנחש שלזה חתר גם אורי)
בכל מקרה, ממרח פסטו מפטרוזיליה, מעט צנוברים, שום, מעט שמן זית
ממרח צ'מיצ'ורי - המון פטרוזיליה, מעט שום, חומץ, פלפל חריף (קל למצוא הרבה גרסאות ברשת)
פלפלים מיובשים, מרוסקים בבלנדר עם תבלינים
טפנאד עגבניות מיובשות
ויש עוד...

ממרחים חיים

על ידי ירח_לבן* » 14 יולי 2007, 16:29

אני אף פעם לא מצליחה להגיע לשלב של הסלט
האבוקדו פשוט מתחסל ברגע שהוא נחתך
P-:

ממרחים חיים

על ידי with_passion* » 11 יולי 2007, 23:19

ניצן - אפשר להכין לחם איסיי מחיטה נבוטה בשמש - אני כמעט בטוח שהלחם עליו את מדברת הוא לא חי - כלומר אופים אותו בתנור חם מאד. עדיין נראה לי עדיף וטעים יותר מלחם רגיל. אני לא ממש הצלחתי להכין לחם כזה שהיה טעים לי - אבל אחרים אוהבים - ואני מזמין אותך לנסות כל מיני ולהדליק אותי. בנתיים אני בפת-שמש (מאפים נאים) בשביל משהו "כמו לחם". יש עוד מידע ותמונות על לחם איסיי ב- גיוונים בלחם הביתי

ממרחים חיים

על ידי ניצן_אמ* » 10 יולי 2007, 13:14

אם כבר מדברים על לחם (די מתבקש עם גוואקמולי לחיך המקולקל שלי...) יש מוצר טעים-טעים-טעים שנקרא לחם-מן. על האריזה כתוב שהוא עשוי אך ורק מחיטה נבוטה ומים. (כמו לחם איסיי)
איך עושים? האם ידוע למישהו אם המוצר האמור נא או לא?

ממרחים חיים

על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* » 10 יולי 2007, 06:47

אני עושה רסק ירוק עם אבוקדו במקום פירות מתוקים
זו וריאציה על גספאצ'ו, לא? :-) נשמע מצוין.

ממרחים חיים

על ידי with_passion* » 09 יולי 2007, 23:21

לחם אהלן - עלים ירוקים הם הלחם שלי... ואפשר לנגב איתם את הצלחת נקי נקי.. במיוחד קייל איטלקי.. אבל אפשר גם לאפות שמש (מאפים נאים) - אבל אני מבין שאת רוצה לקנות משהו ולא להכין.. נו אולי אם יהיה ביקוש יתחיל בארץ איזה עסק למטעמים טבעונאים .. אני כנראה לא רוצה להשתעבד לכזה דבר.

ממרחים חיים

על ידי לחם_שחור* » 09 יולי 2007, 20:55

המתכונים שלך תמיד מעוררי תאבון
חבל שאין לחם בחנויות שאפשר היה לנגב איתו את הגואקמולי המדהים שלך

ממרחים חיים

על ידי תמי_גלילי* » 09 יולי 2007, 20:44

אני עושה רסק ירוק עם אבוקדו במקום פירות מתוקים. עגבנייה בשלה, מלפפון (לפעמים), פלפל ירוק, שום, מיץ לימון או ליים, אבוקדו, והרבה עלים. אני דוחסת אותם לתוך הממחה בעזרת מקלות סלרי ובסוף פשוט משאירה את המקלות בפנים כתוספת לרסק. טעים-טעים ותחליף מצויין לרסק ירוק עם פירות מתוקים, למי שיש לו בעיות סוכר.

ממרחים חיים

על ידי with_passion* » 09 יולי 2007, 16:36

גואקמולי

+

Guacamole | גואקאמולה | גואקמולי זה מטבל נא שבסיסו אבוקדו ומקורו במרכז אמריקה כמובן.. הרי משם האבוקדו הגיע. המשמעות של השם היא פשוט "רוטב אבוקדו" בספרדית מקסיקנית. האצטקים אכלו אבוקדו בד"כ במתכון של אבוקדו מעוך בעלי ומכתש ביחד עם עגבניות קצוצות ומלח. האצטקים חיו בעיקר על תזונה צמחונית עם חרקים ותולעים מסוימות. האליטות אכלו גם בשר אדם בכמות לא ידועה.. כמו כל ציוויליזציה - התזונה התבססה על דגנים מבושלים - וקטניות. אלו וסיבות אחרות גרמו לחיים באורך של 37 שנים בממוצע.

ובכן... לאחר 3 ימים על שפת ים המלח בחורף האחרון נותרו באמתחתנו:
  • 2 אבוקדואים בשלים
  • פלפל אדום מתוק
  • רבע אגודל (או לפי הטעם) פלפל אדום חריף
  • שן שום
  • מלח ים טבעי (לפי הטעם)
  • לימון (או יותר לפי הטעם) - לסחוט למיץ.
והכי חשוב - מומו החליטה שלא מתחשק לה סלט היום והשתמשה ברכיבים לעיל להכנת גואקמולה מצוין - ומאז ועד 3 חודשים אחר כך - היא אכלה את זה כל יום - בדיוק לפי המתכון המקורי...
אז ככה - לחתוך את האבוקדו לשני חצאים (לרוחב) - להוציא את הגלעין על ידי לחיצה או עם השיניים.. (יש כאלו שאוכלים את את הגלעין) - עם כפית להוציא את הבשר לתוך קערה - להוסיף את המיץ לימון והמלח והשום המעוך ואז למעוך עם הידיים (הכי טעים) או עם מזלג (מקום שני) או במעבד מזון (מקום אחרון - ממש טעם אחר...) - לחתוך את הפלפלים קטן ולהוסיף ולערבב.

עכשיו משתמשים בעלים הירוקים בכדי לנגב את הגואקאמולי עד שובע... בדומה ל-חומוס חי

אני מאד ממליץ על האבוקדים עכשיו בסוף העונה.. אלה הבשלים הם עם אחוז שומן גבוה ביותר. אלה כאן מהעץ שלנו הם ממש חמאה.. אפשר ללכת למטעים ולמצוא את השכחה על הרצפה.

ממרחים חיים

על ידי כרמל_האורחת* » 04 יוני 2007, 22:28

אופק תודה על המתכון
משהו שניסה יכול לדווח האם זה עובד בגזרת הילדים? (ילדים שכבר רגילים לממרח החרובים מהסופר...
עם סוכר ושמן צמחי...)

אבקת חרובים בלי כלום? זה מתוק? מצטטת שוב את השאלה של ליאת, לא ראיתי תשובה וכן איך מתגברים על הריח הדומיננטי של

אבקת חרובים? בביתינו זה נחשב ל'איכס'.. (כן, אני יודעת שלא אומרים איכס על האוכל)

ממרחים חיים

על ידי BUNUAH_נומושי* » 06 ספטמבר 2006, 15:16

טנק יו ורי ורי מץ'

אתה לא יכול לתאר לעצמך כמה זמן חיפשתי את המתכון
תודה

ממרחים חיים

על ידי ה_עוגיה* » 31 אוגוסט 2006, 08:11

נהדר. תודה. בבקשה תמשיך. @}

ממרחים חיים

על ידי with_passion* » 31 אוגוסט 2006, 08:00

ממרח חרובים

רכיבים: אבקת חרובים חיה או רגילה, טחינה חיה גולמית ונוזלית משומשום לא-קלוי (או רגילה..)

הוראות הכנה: לערבב טוב עד למרקם אחיד. ככל ששמים יותר אבקה ככה זה יותר מתוק.
אם לא מדללים במים יש למוצר חיי מדף ארוכים.

זוהי אלטרנטיבה נפלאה לממרח שוקולד זבל "השחר" וגם ממרחי החרובים "הטבעיים" עם סוכר ושמן צמחי... כל-כך פשוט זה מגוחך - מכרתי את זה בארה"ב ב5$ לפאונד - הלך טוב.
אידיאלי לארוחת 4 על גבי פרוסות תפוחים או בננה.
הכי בריא על גבי מקלות סלרי או על עלים ירוקים.
"בלינצ'ס": לוקחים עלים כרוביים או חסת עלים גדולים - שמים ממרח חרובים ותפוח מגורד ומגלגלים.

ממרחים חיים

על ידי אנונימי » 31 אוגוסט 2006, 08:00


חזרה למעלה